40
  • szily3
    BAZZMEG!!! ILYET MEG AZ ELETBE N LATTAM!!! AZER ATKOZZA MINDENKI AZ AMUGY SZUPER GAMET, MER JO A GARFIKAJA. HATH BASSZATOK MEG KI VETTE MEG EGYALTALAN, ES TETTE BE GEPEBE??? NEKEM ILYEN KONFIGOM VAN: 2.66-OS CELERON PROCI, 1.5 GB DDR2-ES RAM, MEG EGY 128 MB-OS GEFORCE 7300GS. NA SZAL LENYEG, HOGY EN KOZEPESEN GYENGE BEALLITASOKKAL - AMI KOZEL SE HOZZA KI A JATEKBOL A MAXIMUMOT(!) - IS VEGIGVITTEM. ZSENIALIS TORTENETVEZETES, JO MULTI, SZERVEREK TELE, SZAL SINGLE-MULTI MINDENT VER A MAI JATEKOK KOZOTT. SZAL CS AZER VEGYETEK MEG, MER QRVA PROFI GAME, HA NINCS IS KETSZAZEZRES GEPETEK. off! én beszóltam
  • powermause2
    Hiányolom a véletlen küldetéseket(skirmish).Sokkal jobb lenne.De a grafika átlagon felüli,még játék közbn is.Külön tetszenek a légvédelmi egységek,a ruszki silka, meg a német gepárd2!
  • eclipse05
    mógyesz
  • aDannyBoy
    OFF: Komolytalan - Indigo: Ezt már szeretem :) oltsátok egymást, addig is békén hagytok engem :)
  • aDannyBoy
    Nagyon durva a játék, garantálom, jövő hétre jön róla a teszt
    Arra fel kell készülni, hogy kraftos gép kell alá, viszont akkor zseniálisan gyönyörű
    Mikor ledobták az egyik gaméban a kínaiak az atombombát, akkor egyrészt tudtuk hogy game over nekünk, mielőtt kiírta volna, de mindenki azonnal megállt és gondolom egyszerre fordultunk a gombafelhő felé :)

Igaz még mindenki kicsit noob, legalábbis tegnap release után pár órával az volt a tapasztalat. Klánonak kedvez majd a game, mert a PuG-ok nem tudnak együtt dolgozni, például sosem akar senki gyalogságot választani... aaahh ez szerintem ütni fog nagyon. jövő pénteken csekkoljátok a cikket :)
  • menetrend
    Igen az ikonos szöveggel erre céloztam amit leírtál csak nem voltam képes szépen megfogalmazni :D Tudom hogy hogy megy ez de nekem nagyon száraz. Akciósabbat szeretm :P Nem minden játékban van amúgy unlimited ammo. Ott van pl a Blitzkrieg (remélem jól írtam) meg a Sudden strike 2 is abban oda kell figyxelni ammora meg asszem az üzemanyagra is valameikben de ezt lehet hogy már csak én halucinálom.
    Amiben meg unlimited ammo van ott meg mind1 mert nem valószínü hogy a tankok/emberek megérik a lőszerkészlet elfogyását :D
  • cateran
    :) Semmi gond, izlések és pofonok..de azért megkérdezném, hogy láttál-e már hadsereg tábornokokat seregeket irányítani? Ők sem a fronvonalról teszik, hanem a hátországból vagy legalábbis biztonságos távolságból, ahol a beérkezett adatok és jelentések alapján mozgatják -kommunikáció útján-az egységeket.:) Frontvonalban csak az egységparancsnokok vannak, azok meg nem vezényelnek csatát! Persze,tudom látványra nem annyira okés (a filmek is inkább fronvonalban játszódnak:D),de mivel elvileg szimuláció (méghozzá csatáé vagy háborúé)hát élethűnek kellene lennie....nekem pedig néhány 100 vagy 1000 egység mozgatása 3d-ben messze nem az(főleg unlimited ammoval nem..)
  • menetrend
    Nemtom én ebben nőttem már fel :D Akkor neked mi az a nagy csata? 4000 egység részvételével lemodellezve a teljes utánpótlás szisztéma a tank benzin készletétől a gyalogos moráljáig minden + egyenként irányítható egységek és megfelelő grafika hogy ne pontok hadakozását lássuk vonalakkal karöltve. Ez mind szép és jó csak szerintem a mai gépek nem bírnák el ezt. Nameg te se tudnál odafigyelni mindenre miközben folyik a harc. Az ha az ember ikonokként mozgatja az egységeket a térképasztalon az végülis van akinek jó. De én szeretem ha sajátkezüleg küldhetem harcba tankjaimat és láthatom ahogy ripityára lövik az ellent miközben a többit máshogy irányítom taktikázva stb :P XD
  • cateran
    Mondjuk pont a 2. vh-s észak-afrikai hadműveleteket bírtam nagyon, axis oldalról...nem volt, hogy majd gyártok ilyen-olyan egységet,hanem ha küldtek utánpótlást, akkor volt(ritka volt, minden a ruszki frontra ment..), ha nem,akkor gazdálkodtál abból,amit meg tudtál örizni...közben 200 dologra figyelni (üzemanyag,morál,utánpótlás,védelem,stb.)
  • cateran
    az neked nagy csata? Kicsit el vagy tévedve:) Bár anno Spectrumon nem volt 3d-s grafika (csontstratégiákban meg pláne),de azért igen élvezetes nagy csatákat le lehetett zavarni (ja, multiplayer sem volt..)pl. az el-alameini csata, mindkét oldalt ki lehetett próbálni, volt kampány, scenario..amit akarsz...azóta megnött a grafika szinvonala és azzal együtt eltolodott az rts-ek irányába...nem mondom, hogy rossz,de egy igazi old school strat gamma szintjét eddig egyik sem hozta(nem azt mondom, hogy nincs vagy hogy nem lehet, csak azt, hogy én még nem láttam:))
  • Molnibalage
    Sajnos pár idióta nem fogja fel, hogy CSAK azért választanak ilyen szereplős és idejű témát, mert ISZONYAT gazdag haditechnikailag a dolog és NAGYON sokan olvastak Tom Clancy könyveket. Ezzel szinte már el is lehet adni a játékot, mert megvan a HANGULATA! Egy számítógépes játékokat gyártó/fejlesztő cégnek EGYETLEN ideológiája van, a PÉNZ!!!!! Ezen kívűl nemsokminden számít. Tököm teli van már a sok összesküvéselmélet gyártóval, hogy biztos a köcsög USA terjeszti így a gyűlöletet.

Én a Falcon 4.0 utódaival gyárotm és számtalan valós és hipotetikus konfliktus van benne, de még soha senki nem tiltakozott és gyártott összeesküvés elméleteket vele kapcsolatban. Fölnőhetne már a sok idióta vagy gondolkozhatna legalább minimálisan... A Falconban nekem is a '80-as évek jönnek be a lejobban, mert nagyon jó sziumlácót lehet ezzel összehozni.
  • menetrend
    Nekem pl sose volt ezzel bajom. Fel tudtam fogni, hogy nem minden német, náci. Pedig nem emlékszem arra, hogy mondták volna. Amúgy meg ott a szülői nevelés. Játék élvezze. De ha apuka nem mondja meg a gyereknek, hogy a valóságban nem így mennek a dolgok akkor mind1 mi van a játékba bújtatva.
  • djukel
    Ez egész játek egy rohanós arcade szar, már ami a bétát illeti.
  • Picizöldfül
    Tudom hogy játék...de ha egy kis Johnika ezen nő fel hogy ontják az agyába az "oroszokgonoszbolsevikok" lekell lőni őket,a "németekpiszkosnácifajzatok" lekell lőni őket, az "összestávolkeletinépbüdösterrorista" lekell lőni őket,akkor szerinted milyen ember lesz belőle? Ebben nő fel! Ez egy bújtatott propaganda!!! Könnyű ráfogni hogy egy játék....
  • menetrend
    Mostanában is lehet nagyobb csatákat vívni. Supreme Commander a legegyszerübb. De a Generalsal is tudtunk mi nagy csatákat vívni vagy a Battle for Middle Earth 2 vel is. Lehet nem olyan orbitálisak de nemcsak 10-20 egység volt hanem Generalsba 6-8 ember jáccott lanon akkor volt pár egység. BFME2 be meg lazán összehoztunk 1000 fős összecsapást. (egy csapatban volt kb 9 Rohirrim lovas, na 40-50 ilyen lovas csapat + íjászok meg ostromgépek és egyebek. 600-800 fős összecsapás alap volt szal mindíg.
  • cateran
    Eszem toporog, de anno Spectrumra különb strat gammákat irtak..klassz csontstratégiákat(jah,tudom nem RTS...),amikkel évekig el lehetett szórakozni És nagy csatákat is lehetett játszani, nem csak kis csapatokkal baszkolódni!
  • menetrend
    :) gyerekek, gyerekek :)

ez egy játék, nem kötelező megvenni, mellesleg a graikát vissza lehet venni és akkor elfut a gyengébb gépeken is. Plusz nem 10 éves géppel kell nekiindulni. Akinek tetszik és élvezi ha jól néz ki valami az megveszi a new masinát aki meg kibírja low graffal azt nem érdekli nagyon a dolog csak fusson a gépén.

A történet meg szerintem elfogadható, nagy háborúknak minek komoly sztoriszál?
    CCCP vs USA stratégia nem nagyon van tudtommal. Red Alert az jó volt de annak más a lényege nem a hidegháború.... Nameg ez a hős usa köcsög szovjet dolog is érdekes. Hogy lerágott csont. Nemtom WW2 game kicsit több van és abban folyton szegény németeket szivatják az amerikaiak. Mert nem mindenki náci, és nem mindenki fanatikusan le akarta zúzni a világot. Sokan csak parancsot teljesítettek, és vagy ők vagy az "ellenségük" akinél esetleg ugyanez volt a helyzet (orosz vs német a keleti fronton) Kérem ez egy játék élvezni kell.

Ha meg én egy hatalmas állam vezetője lennék és egy volt ellenség felajánlaná hogy hozzá telepítsem a rakétavédelmem, és ez a volt ellenség most barátkozik és gazdaságilag is fejlettebb már, hát elgondolkodnék hogy lehet máshova is rakni és akkor őt is figyelhetném. Mert tegyük fel gondol egyet és a rakéta állásokat elfoglalja (elvégre a saját országában vannak nem lenne nehéz) a védelemnek sanyi nekik meg hopp let védelmük is. Ez amit írtam erről az persze hülyeség de valljuk be lehet benne igazság. Monnyuk sztem előbb az oroszok mint idióta usa.

Visszatérve egy előbbihez a Szovjetunio 16 éve volt a második világháború meg kb 60. Ez az oroszos kicsit aktuálisabb akárhogy nézem.

Támogatom a Time Squere felszántását célzó ötletet :D Szivesen szaladgálnék a szovjetekkel a Fehérház kertjében is:P

Aki fegyvert fog és lelő egy fél iskolát vagy ámokfutást rendez az akkor is megcsinálná ha nincs GTA meg Manhunt. Nem kell fegyver és akkor nem lesz mivel randalíroznia.

Griphons: perverz vagyok akkor. Szeretem az ilyen stratégiákat. Addig örülj amíg csak a gépen jáccák az emberek. Szerintem sokkal szarabb a valóságban lévő ilyen háború. Nem kívánom vegyél részt benne.
  • feamatar
    emberek... ez egy JÁTÉK... a politikát hagyjuk máshova... aza helyzet hogy egy classic szovjet-amcsi fight nagy tankokkal sokkal élvezetesebb mint holmi iraki teroristákat lődözgetni... és manapság nem nagyon volt semmi fiktív USAvsRuszki game, pedig pár T-72vel szívesen felszántanám már a Time Squere-t
  • feamatar
    Total War miatt sztem igenis létjogosult a 3D... sokkal több mindent és reálisabban meg lehet valósítani mint bármely másikban igazán monumentális csaták mellett...

• spongya77
    Hat ja. A szep grafika kell a fenenek. :) Meg mindig tobbet jatszom a Combat Mission-al, a Blitzkrieggel (es a DoW-al), mint az ujabb csodakkal. Teljesen ertelmetlenek a csodas effektek, radasul neha komolyan be tudnak zavarni.
  • Fre576
    Az a helyzet,hogy ezt a játékot meg lehetne írni SOKKAL kissebb gépre is csak hát minek ha úgy is megveszik hozzá az erőművet.A másik meg,hogy ha már a játékot nem veszik a pc-ek akkor legalább a vasat vegyék meg.Amúgy meg aki játszani akar vegyen konzolt!
  • wednes
    Nem értem a cikket, miért a hidegháború után?
    A játék maga a 80-as években játszódik. Bőven a hidegháborúban még. Rádadásul 85-ben elég fagyos is volt a viszony valójában is. Én ezt egyátalán nem érzem unalmas témának. Lehet, hogy az én szegénységi bizonyítványom, de nem tudom kapásból sorolni azokat a játékokat, amik ebbe a történelmi korba vannak. Második VH-t annál inkább. Azt én mondjuk sajnálom, hogy nem lehet szovjet csapatokkal harcolni a kampányban.
    "azt csiripelik, hogy egy harmadik frakció is komoly szerephez jut."
    Most akkor már tudom miért vannak lovag keresztes járművek a játék képein. :)
  • Sidewinder
    Picizöldfül neked eléégé úgytűnik h igazad van.télleg ez megy ma minden nap. A magyar hírekben is kb mindenről pont ugyanazt a véleményt hallani amit az amcsiban. Remélem azért a háborúban nem lesz igazad,bár a jelenlegi ami magatartást látva,hááát
  • archkoven
    Sajnos nekem az a tapasztalatom, hogy az RTS-eknél a grafika minősége fordított arányban a játszhatósággal. Nehezebb azonnal felismerni az egységeket, problémásabb a gyors kijelölésük, nagy egységszámnál szaggat és ezzel hátrányban részesíti a gyengébb géppel rendelkező játékosokat. Persze mindez azt nem érinti aki csak single-ben játszik rts-t, viszont a hardcore játékosokat sokkal jobban érdekli a játszhatóság és az egységek kiegyensúlyozottsága mint a grafika. Egy RTS-t évekig lehet folyamatosan játszani olyan mélység van bennük, de sajnos ez csak a régebbiekre igaz, az újak csak techdemók és stratégiai szempontból nagyon sekélyesek.
    Számomra egy RTS legyen csak 2D-s, a grafika úgy is csak alkalmi játékosoknak annyira fontos, de a 2D-sek játszhatósága rengeteg szempontból jobb mint a ma divatos 3D-nek, ilyen szempontból a 2D szerintem visszalépés.
  • Sidewinder
    Mellesleg az oroszok full békülékeny hangulatban vannak és jelenleg kurvára nem akarnak az USA-ra támadni még ha az USA propaganda mindig ezzel is jön még annak ellenére sem,hogy sokkal jobban megvan rá már a katonai erejük mint ahogy megvolt rá a Jelcin-éra alatt. De baszotttul nem akarják. Az USA-Oroszország jelenleg barátként szeretik egymást definiálni mégha néha a viselkedésből nem az jön át akkor is. Bár ezt lehet h bármi vicc de épp az oroszok gondolnák komolyan.Az orosz kormány most olyan javaslattal állt elő pár napja,hogy dél-oroszországban építsenek ki egy közös orosz amcsi rakétavédelmi támaszpontot plusz az amcsik szabadon bejárhatnának a világ legnagyobb jelenlegi rakétavédelmi támaszpontjára a Gabala település(Azerbajdzsán) mellett lévő orosz rakétavédelmi támaszpontra plusz az amcsi rakétavédelmi parancsnokságnak folyamatosan számítógépes hálózaton küldenék át az adatokat a tervezett dél-oroszországi és a már meglévő azeri támaszpontokból. De valszeg az amcsi lesöpri ezeket a full értelmes a hidegháborúnak tényleg fullon véget vető javaslatokat és inkább megépíti a saját szarjait a lenyelekhez meg a csehekhez.Természetesen azért,hogy megvédje Amerikát az "iráni" és az "észak-koreai" rakéták fenyegetése ellen.Azért van az iráni és észak koreai idézőjelben mert az agyilag KITT festés sötétségű átlag amerikait leszámítva a világon mindenki tudja h ez mese. 1. Iránnak nincs és nem is nagyon lesz a belátható jövőben olyan 10 000 km körüli hatótávolságú nukleáris rakétája amivel az USA városait eléri (ha vki olvas újságot az láthatta a rajzokat ahogy az iráni raketta pályája pont a lengyelek felett görbülve vezet É-Amerika felé),nekik most olyan rakétáilk vannak amik Dél-Európát fenyegetik úgyhogy ha az USA annyira ki akarja küszöbölni az Iráni rakétákat akkor építsen védelmi rendszert mondjuk Dél-Olaszországba,hisz akkor a rakétákat még Európa(nemhogy az USA!) partjainak elérése előtt le lehet vadászni,plusz Olaszország régi és hű NATO-szövetséges.A másik dolog meg az,hogy télleg csak egy amerikai és főleg Bush lehet akkora marha,hogy azt hiszi,hogy É-Korea is Európa meg az Atlanti Ósön felett fogja rakétáit átvezetni az USA irányába(ilynre is volt rajz az ujságban) amikor nekik a másik irányból közelebb van. Úgyhogy sztem mese amcsi részről ez a nem az oroszok ellen irányul még akkor is,ha tudom h vannak az oroszoknak a világon egyedülálló módon olyan rakétáik amik simán kijátszák az amcsi rakétavédelmet<a Topol-M> de abból pár (40-50) darab van csak szolgálatban.De Bush-tól semmi nem meglepő. Az iraki háború előtt voltak olyan beszédei amikben azt mondta,hogyha nem támadjuk meg Irakot akkor majd Szaddam vegyi és bioógiai töltetekkel ellátott rakétái amerikai nagyvárosok óvodáiba csapódnak majd rengeteg ártatlant azonnal megölve,a többiekre meg lassú szenvedés vár majd. Szóval Bush egy full idióta ember akire én semmit nem biznék nemhogy az amerikai "atomtáskát".
  • Sidewinder
    Szép képek,de a játék lol. Egy ötezerszer lerágott csont ötezeregyedik lerágása.Nevezetesen hogy a szovjetek akik mindenkinek csak köcsög ruszkik (ne érdekeljen senkit persze h a szovjetbe a narancsos ukránok meg a rózsás grúzok is beletartoztak sőt a grúzok adták a legnagyobb köcsög "ruszkit" a világnak vagyis a legkegyetlenebb szovjet diktátort Sztálint aki véletlenül grúz volt)leigázzák Európát meg az USA-t is akarják de jön az usai hős aki fél kezével megmenti az egész világot. U.N.A.L.M.A.S.És történelmileg inaktuell is mivel pl Szovjetúnió 16 éve már nincs,hogy csak az egyik érvet említsem. Nem igaz,h ma semmi olyan nem történik a világban amiről ne lehetne egy normális RTS-t,FPS-t vagy akármi játékot összehozni.Mért kell még mindig ezta köcsög ruszki megtámadni világot de hős usa megvédeni témát rágni. Baszottul unom már. Persze a játék grafikája szép,de attól nem hinném h játszom vele,még a második vh játékok (pedig azokkal is dunát lehet rekeszteni) is jobban bejönnek,ha meglátok egy új címet pedig azokat is nagyon unom már.
  • Picizöldfül
    Hideg háború után vagyunk,a Szovjetúnió felbomlik->Miért is jönnek a KOMCSIK? Ehhez történelem könyv se kell..Komolyan mondom a játékipar is belekerült ebbe az Amerikai-propagandába,most lehet hogy lehurrognak sokan hogy mit beszélek,de ami itt megy az elmúlt években(évtizedben) az egy kőkemény Amcsi propaganda,és olyan szintű nép butítás ami jóhoz nem fog vezetni. Ha nem értenek velem egyet,kérem kapcsolják be a Tv-t.iraki és afganisztáni háború,irán ellenes politika,és hagy ne soroljam. Lehet itt összesküvés-elméleteket szőni,semmi értelme. Nem adok a világnak 10-20 évet és újra egy hatalmas háború elé néznek. És a kirobbantója az USA lesz. Látott orvos,kérem nem bántani:D
  • Benedicht
    Oo
    Nagyon szep kepek.
  • Indigo
    Fogyatékosoknak nem tartok nyelvórákat, kedves komolytalankodó, ha nem értetted valamelyik szavamat, akkor sajnállak :)
  • Komolytalan
    Húbaz, ekkora seggfejet...
    (Igaz, ennek se sok alapja volt, de legalább magyarul van).
  • Komolytalan
    Mondjuk ebben is van valami, amit mondasz.
  • steveh
    fogadjunk ,hogy fiatal korodban még a Tom és Jerryt sem nézted mivel abban a tömény szivatás volt max csak állatok között.
    De a király kisasszony kontra sárkányt sem nagyon élvezted mert az is a tömény erőszakról szólt.....
    Ilyen megközelítéssel ki se lépj otthonról mert minden negatívumként fog érni.
  • pszlaci
    LOOL

Ez elég fura megközelítés! :D Bocs de ezen csak nevetni tudok! Hahaha
    Miért vetítené előre?? Egy játék az játék. És akár a ruszkikkal is megtámadható Kína. Ennyi erővel a GTA is előrevetíti, hogy a kölök szétlövi a sulit! De az sem azért lövi szét, hanem mert olcsón illegális fegyverhez jut, és elmegy vele vakerni, mert még nem fogja fel a dolog súlyosságát. És ha már ott van, miért ne lőjjön le pár embert akit útál. Az a baj, hogy sokan túl nagy jelentőséget fordítanak egy játéknak, és aki igazán dönt egy háborúról, az meg azt sem tudja mi az, hogy RTS.
  • steveh
    Nagyon egyszerű. Nem nekünk készítik akik dolgoznak 2 évet ,hogy egy versenyképes gépet tudjanak össze rakni.
    Vigasztaljon az a tudat ,hogy ez nem fog megváltozni addig pedig örüljünk ,hogy készülnek ilyen játékok .
    Nem a programozók hibája ,hogy nyugatabra fél hó munkával van meg a jó vas az eféle gammákkal. Ott ez nem érdekes annyira....
  • immovable
  • mikloss
    Jó kis graf.
  • Indigo
    OMG!

Hozod a formádat...

Idióta...
  • Komolytalan
    Igen, más kérdés hogy RTS-t kevesebben nyomnak mint FPS-t, ezért valszínűleg kevesebben is veszik meg, ha csak mai technikán megy. Ugyebár nincs mindenkinek fél milliója 15-25 óra tiszta játékra - ez ha sarkítva nézzük 20eFt/óra. Hadd ne mondjam már, hány tartalmasabb szórakozást tudok elképzelni, ami a 20K/óra árba belefér. Sarkítás: mivel más RTShez nem kell ilyen vas, az rts rajongónak csak emiatt érné meg megvennie most, egyébként megvenné 2 év múlva ugyanazt a tudású gépet max 100ezerért. Persze ha másra is kell neki az erőmű, akkor nem ilyen súlyos a helyzet.
  • Griphons
    gyógyír a világnak? egy háborús játék, ami előrevetíti, hogy ruszkik megint az amcsikank támadnak? és próbáljam ki, mert milyen szép?
    szerintem meg perverz dolog háborús játékokat csinálni és játszani. az ilyen végletes realizmus - jövőelőrevetítés - nekem elég gyomorfelkavaró, még akkor is ha a játékban megnézhetem a legszebb virtuális naplementét...
  • m4G1c
    a látvány nem szubjektív, egyszerűen gyönyörű.
    (legalábbis pont úgy néz ki, ahogy elvárható a mai technikától)