153
  • Zsocee
    ez bizony a kőkemény véres valóság :D ,úgyhogy irány a moziba be
  • zeratul7
    szvsz = szerény véleményem szerint
  • Su0my
    ne röhögj ki, de az szvsz az mi a manónak a rövidítése? xD

előre is thx
  • zeratul7
    cateran írta: "izlések és pofonok...én akkor kaptam idegbajt,amikor SW-hez kiadták az x-szárnyú vadász felépítésének rajzát magyarázattal(itt ez és ez van, ebböl és ebböl..)meg a lézerkardok felépítését is...szépen, "tudományosan"...:D
    jelenkori technikai magyarázatokkal szvsz felesleges még csak körülirni is milyen lesz valami x év múlva...wazz még 3-4 évre előre se nagyon lehet látni...nemhogy 100+-ra"

gondolom a star wars elején az neked semmit sem mond, hogy "A long time ago in a galaxy far, far away…" :] szal nem 100+ :]
  • winnie
    amúgy tényleg kellett bele az olyan idétlenkedés, mint a gettórobot vagy a pisilő robot? a régi verziók is ennyire komolytalanok voltak?
  • winnie
    "vagy hogy vérestriko (alias bruce willis) miért képes egymaga elbánni egy fél hadseregnyi fegyveres rablóval..."

azért nem mindegy, hogy valaki megöl pár embert (bármelyik háborúban volt erre példa) vagy anyagmegmaradás. sántítanak a példáid:)

de én spec azon akadok ki, hogy van olyan, aki kiakad azon, hogy más min akad ki. nem mindegy? hadd akadjon, miért kell védeni a filmet.
  • Rudicsek
    Jah igen, bocs. Ez ahhoz akart menni.
  • assdf
    27-es hozzászólás
  • Rudicsek
    Különben is... ki mondta hogy 20 tonnás? :D
    Egyébként ennél jobban nem lehetett volna megoldani a "minek alakulnak át problémát".
    Szerintem ezzel a résszel semmi gond.
  • assdf
    Azért elképeked amikor egy filmnél ami ráadásul scifi ilyenen vannak egyesek kiakadva : hogy lesz a 2 tonnás kocsiból 20 tonnás robot...
    vazze, rambónak miért nem vetjük a szemére hogy egymaga lelővi a fél orosz hadsereget, bezzeg őt még egy helikoptergépágyú sem tudja eltalálni...
    vagy hogy vérestriko (alias bruce willis) miért képes egymaga elbánni egy fél hadseregnyi fegyveres rablóval...
    Harry potterről meg a repülő söprüről már nem is beszélve...
  • Rudicsek
    Megint nem tudtam bent maradni a stáblista végéig... Ha valaki végignézte akkor legyen szíves írja meg privátba! Köszi

A film különben igen jóra sikerült(sőt). A nyáron eddig ez volt a legjobb (szerintem).
  • hernyo05
    én ma néztem meg. a film első feléig azt mondtam h én eljövök az esti vetítésre is, sőt talán még az azutánira is. izgalmas volt az indítás, humor sem maradt el és a karakterek is tetszettek. a spec. effektről nem is beszélve. (SPOILER! egyedül a szülők-Sam-robotok-a-kertben jelenetnél éreztem egy kis vágáshiányt SPOILER VÉGE!).
    aztán a film átcsap egy vontatott és izgalmasból kicsit unalmassá váló feleslegesen hosszú robotharcba. látványos, de unalmas. itt is egy kis vágás nem ártott volna. egyetértek a cikkíróval abban, hogy számos karakterről elfeledkeznek a film végére, és nem tudunk róluk meg semmit. pedig ez dobott volna a filmen.
    összevetve: nem tökéletes de szórakoztató nyári akciómozi izgalmas jelenetekkel és kicsit béna befejezéssel. szerintem.
  • zakika00
    most jöttem ki a moziból és bizton állítom hogy az egyik legjobb film azon kívül is hogy így fikázzák az írók.
  • Dude64
    "Ha igen, akkor semmi sem menthet meg minket egy folytatástól, amire - bármennyire is korrekt munkát végzett Bay - reméljük mást szerződtetnek, hogy újabb nézőpontot kaphassunk." Én is ezt remélem.
    A film jó, de persze tényleg "csak" egy überlátványos popcornmozi, ami szvsz baromi sikeres lesz. Tetszettek a ez eljetett utalások, a látvány és hogy végig pörgős a film. Viszont sokszor baromi idegesítőek voltak a már-már komédiába átcsúszó jelenetek.
    Optimus Prime természetesen a legnagyobb király! Peter Cullen hangjával még inkább. Nekem ezzel már eladták a filmet;) Bár a '86-os The Movie marad A Transformers film, de ez is szórakoztató volt. Amikor meg Prime elöszőr megjelenik és átalakul, majdnem bekakkantottam a gyönyörtől:D
  • Vamp17
    sonixXX-nel a pont :) amugy elegge tisztaban vagyok a ketto kulonbsegevel es mindkettot szeretem. ahogy lattam a star wars-ot ezerszer, es szeretem a transformers-et, ugy szeretem a sci-fit is. bar ilyen mufaj jobbara konyvben van.(most fejeztem be Asimov: Alapítvány–Birodalom–Robot univerzumanak 4. kotetet.) a lenyeg hogy erezze az ember a ketto kozotti kulonbseget. :)
  • sonicXX
    Most nemazé', de Vamp17 ezt írta: "hiszen a sci-fi(science fiction) vagyis tudományos-fantasztikus tenyleg inkabb Asimov-ra vagy Lem-re igaz."

Majd folytatta új mondatban, hogy "ezekre inkabb a Fantasy kifejezes illik". És a szövegből számomra egyértelműen kiderült az is, hogy az "ezekre" a SW-re és a Transformers-re értendő.

Tehát én nem látom hogy a hsz-ében azt írta volna, hogy Asimov fantasy.

Ontopic: a filmre én is kíváncsi vagyok.
  • Zomil
    vicces dolog itt olvasni a fikázásokat, ráadásul azoktol akik még nem is látták a filmet...szánalmas
  • LCO
    Szuper film volt, kb ezt vártam! (Vamp17: A dinobotokat az autobotok kreálták, lemodellezvén egy olyan szigetet, ahol még megmaradtak dinoszauruszok.(Jurassic park filng) de ez a rajzfilmsorozatból derül ki.)
  • cateran
    izlések és pofonok...én akkor kaptam idegbajt,amikor SW-hez kiadták az x-szárnyú vadász felépítésének rajzát magyarázattal(itt ez és ez van, ebböl és ebböl..)meg a lézerkardok felépítését is...szépen, "tudományosan"...:D
    jelenkori technikai magyarázatokkal szvsz felesleges még csak körülirni is milyen lesz valami x év múlva...wazz még 3-4 évre előre se nagyon lehet látni...nemhogy 100+-ra
    Vamp17: Jó lenne ha utánanéznél a sci-fi és a fantasy műfaj kialakulásának és különválásának,valamint a fantasy szó (mint műfaj) jelentésének, mielött olyan klassz kis dolgokat irogatsz, hogy Asimov inkább fantasy...
  • wolruf
    Hupsz... Rájöttem... Ezek amolyan Bionicle-szerű robotok... nem Transformerek... sajnos.
  • wolruf
    Ez egy akciófilm. De nagyon jó :) Tegnap megnéztem, pörgős (ha nem nézed az első tíz perc utáni fél órát), jópofa, de számomra nem eléggé retró. Ezek a hurkapálcika alapú robotok nekem nem voltak olyan igazi régies Transformerek.
  • alienslive
    Filmből kiderűl, mért van a fegyveren éjjellátó...

Amúgy tényleg nem sci-fi, ez inkább csak fiction. Történet nulla, de iszonyat látványos. És ennek ez a lényege. Ezt minden féle képen moziban érdemes megnézni, és egy percre sem szabad keresni benne a realitást.
  • echo
    "a szabad akarat a divat..."

• Sliders
    Nagyon jó film mindenkinek ajánlom aki még nem látta, nem fog csalódni.
    Az biztos hogy ott lesz a polcomon a film.
  • Real13
    A film lehet,hogy jó,de a DIE HARD 4.0 simán veri.Tuti.
  • Vamp17
    egyetertek. komoly mufajnev-beli hianyossag van ezen a teren. hiszen a sci-fi(science fiction) vagyis tudományos-fantasztikus tenyleg inkabb Asimov-ra vagy Lem-re igaz. ezekre inkabb a Fantasy kifejezes illik. az a baj hogy ha ezt hallod akkor egybol ilyen gyuruk ura szeu kardos,elfes dologra szamitasz. pl a csillagok haboruja amit mindenidok legjobb sci-fi jenek tartanak egyesek, is sokkal inkabb fantasy. ha viszont igy kozelited meg a dolgokat akkor folosleges kiakadni olyanon hogy "10 tonnas robot 2 tonnas kocsiva" ahogy a csillagok haboruja egetvero tudomanyos keptelensegein semakad ki senki. egyszeruen ez egy olyan mufaj ahol ez megengedett sott ajanlott. fantasy.
  • NEXUS6
    Hát nálam a scifi valahol Asimovnál, Lemnél, Zsoldos Péternél kezdődik.
    És ott bizony minden technikai bigyó tudományosan elfogadható módon van leírva/magyarázva, ami néha vicces tud lenni, mert pl közben a tudomány fényévekre rohant előre, ahhoz képest, amikor írták.

Ez nem SciFi, ez SciFinek álcázott ponyva. De ezzel nem alacsonyítani akarom a filmet, vagy a rajongókat. Néha, másnaposan, vasárnap reggel valami gyomor- és agyzsibbasztót szopogatva, egy Dexter, meg egy Pindúrpandúrok közt egész élvezhető számomra is. Szal ez biztos egy jó film a maga műfaji keretei között, kár, hogy jobbára manapság a scifi kb ennyiben kimerül. De mindez az én egyéni szoc problémám, úgy hogy húzok is.

Akinek bejön, annak jó szórakozást kívánok!

(Ha jó SciFi paródiát akartok, nézzétek meg a GORA című török műalkotást, garantált a behugyozás!;))))
  • Vamp17
    et igaz, de szamomra a kepregeny es a mozifilm(az 1986 os egesz estes rajzfilm) szamit "alapnak" hogy igy mondjam. pl en kisebb koromban szentul hittem hogy a rajzfilm ill a kepregeny alapjan adtak ki a figurakat nem pedig forditva. szoval sztm ennek a nemzedeknek meg ha mar ma tudjak is, mindig is adaptacio marad minden transformeres film vagy sorozat :)
  • winnie
    "mar regen rajottem hogy egy adaptaciotol"

fura, hogy sokan adaptációznak. oké, hogy volt képregény/rajzfilm is, de ezek mágis csak játékok voltak. ha készülne egy barbie film, azt sem neveznék adaptációnak.
  • solikka
    Már nagyon várom a filmet, de most nem azért írok hanem azért mert idegesítenek azok akik azért szidják a filmet mert kivetnivalót találnak a történetben meghogy átalakul egy 10 tonnás robot 2 tonnás sportkocsivá....

Először is szerintem a történet tökéletes hiszen ez egy SCIFI !
    Másodszor ha SCIFI az azt jelenti hogy nem a jelenkorban játszódik szóval a technikai fejlettséget ne nagyon hasonlítgassuk ahhoz ami most lehetséges mert hülyeség.
  • Vamp17
    amugy meg en sem lattam a filmet. de szombaton megyek ra a moziba. asszem a lenti hsz. bol kiderul hogy elegge szeretem a transformers univerzumot (foleg a kepregenyt, majdnem minden magyaron megjelent szama megvan) de nem ugy allok hozza hogy a filmnek barmi koze is lesz a robotokon kivul hozza. mar regen rajottem hogy egy adaptaciotol soha ne varjon ilyet az ember. sztm egy kellemes kis film lesz, de nem varom azt hogy ubereli az eredetit.
  • winnie
    adam II: "Viszont a hányingert keltő túlhypolás teljesen elvette a kedvem attól ,hogy valaha is megnézzem. "

ennyire ne légy távirányítható. állj a sarkadra, ne a tömeg döntse el, hogy mit nézel meg. a szabad akarat a divat...
  • NEXUS6

Anyám!!! A meg én vagyok, nem az aki az ilyet kitalálja.

Amúgy meg:
    Ez vicc?
    Komoly?
    Még jó, mert viccnek kicsit dúrva lenne!
  • Vamp17
    hogy miert lettek az autobotok foleg kocsik, az alcak meg fegyverek es repulok? a Cybertron-on az autobotok ilyen lebego jarmuvek voltak, az alcak meg inkabb urhajok(vadaszok). es a barka rendszere ugy itelte igy passzol az eredeti alakjukhoz a leginkabb.
  • Vamp17
    az eredeti tortenetbe( kepregenybe) ez ugy mukodott hogy lezuhant a foldon a transformerek urhajoja (a barka) rajta autobotokkal es alcakkal. ez meg az osidoben volt. a hajo egy vulkanba zuhant majd mikor kitort a vulkan a hajo rendszere folebrendt, kikuldott egy felderitot aki intelligens eletet kutatott. namarmost ugye a biologiai eletet nem is vette figyelmbe csak a gepit (kocsik, repulok stb) es ezeket masolta le, es igy alakitotta a transformereket hogy el tudjanak vegyulni. (hozza kell tenni hogy a hajo rendszere egyszer mar folebredt, idoszamitasunk elott kb 70 millio evvel es par autobotot atalakitott az akkori viszonyoknak. igy lettek a dinobotok :) hogy akkor mer' vette figyelembe a biologiai eletet az mas kerdes....:D)
  • Commandante
    Vagy megmutatja magát, és elhiteti mindenkivel, hogy az "igazi sátánt" tömegben kell keresni...
  • Freeman42
    XDDDD
  • Adam II
    Az enyémnek már túl késő

• Falabu #35
    A sátán sem úgy jön fel a földre, hogy megmutatja magát, hanem megpróbál elvegyülni a tömegbe!:D
  • 1hengeresVmotor
    lelövöd a kutyimat kiheréllek...
    megnézném szivesen moziban de a környékünkön nincs normlis mozi sajna....
    dvd-n meg kitugya mikor jelenik meg :(