153
-
hat ha az erore azt mondod hogy "csakcsak" akkor en a transformersben a Matrix-ra (a kepregeny, rajzfilm ismerok tudjak mirol van szo) mondom hogy csakcsak :D persze ez csak kotoszkodes, ne vedd komolyan :) -
VvD #112 Most jöttem haza a vetítésről. Nagyon állat film... mindenképpen meg kell nézni mindenkinek, a nyár eddigi legjobbja számomra.
Nem vok Transformers rajongó, egyetlen ilyen emlékem egy c64-s játék az őskorszakból amit nagyon imádtam. Lehet pont ezért tetszett a film mert nem vártam tőle megváltást? -
Ember, ez nem egy olyan film, amin gondolkodni kell, hogy most mivan? Nem bonyolódnak benne szálak, nem gondolkodtat el... Ez egy Akcio-Scifi film, egy feldolgozás, és megmondom őszintén pozitivan csalódtam benne. :)
Nem vagyok nagy Transformers fan, sose gyüjtöttem képregényeket, de engem ez a film rohadtul megfogott, sajátosan probálja megértetni magát a film... Nagyon jó akció jelenetekkel. Nyitott szájjal néztem az egészet, nálam ez a film most a bestof, 300-nál is jobb...
Ha olyan filmet akarok ami elgondolkodtatt, vagy épp izgalmas Thriller, akkor megnézek egy Borune-t.
A tudományos dologra meg annyi a válaszol, hogy ez egy másik világ, az hogy mitörtént ezek elött, azt csak egy képregény olvasó tudhatja...
Nekem tetszett... Összeségébe 10/10 Látványilag, Történet 8/10 -
"Ennyi idiótát is csak kizárólag az sg-n látni egyrakáson!"
Mindíg is csíptam az önkritikádat;)))
Le mertem volna fogadni, hogy neked bejönnek az ilyen agyatlan, nagy látványos dolgok.
Pöttyös laszti meg van még?
Megfogalmazom a véleményemet felnőtt embernek is érthető módon: szakmailag/tudományosan tökéletesen helytálló lődözős film is lehet érdekes, látványos és szórakoztató. -
Nem igazán jött le mit akarsz mondani.
De engem mint műszaki embert marhára érdekelnek ezek a dolgok. És hiszek a SciFi-nek abban a szerepében, hogy tudományos/technikai cuccosokat mutasson be. Egyrészt vagy a tudósaokat/mérnököket is gondolkodtassa el, hogy XY jelenség, hogy a f,szba lehetséges? Pl a 30-as 40-es években tele volt a scifi atombombával, aztán valahogy meg is csinálták. Másrészt megvalósítható technikai eszközt mutasson használat közben, hogy a vásárló rászocializálódjon és ezzel a vállakozó számára reális keresletet teremtsen (pl Alfaholdbázis/Startrek mobiltelcsije.)
Aza gáz, hogy az átlag amcsi agyatlan lődözés nem alkalmas igazán ezekre a feladatokra. Ezért a Scifi már évtizedek óta csak szenved halivúd karmaiban. -
Interfan #108 Na, ez jó magyartalan lett, bocs, de értitek...:-) -
Interfan #107 A lényeg az, hogy a többségnek(ahogy nekem is) tetszett az egész film, holott én is vettem régebben a Transformers-képregényeket folyamatosan... Remekül szórakoztam egész idő alatt, volt egy-két bugyuta jelenet, de például a filmzenék szerintem egészen átlagon felülien növelték a hangulatot.
Transformers RLZ!:-) -
Igen, lehetne, de nem teszünk különbséget. Úgy fordítjuk, hogy a sci-fi tudományos-fantasztikus (és nem tudományos-fikció) illetve a fantasy fantasztikus. Ez a film meg amolyan (tudománytalan-)fantasztikus, de mivel minálunk a fantasztikus lényegében a sárkányos-kardos vonalat jelöli, így nem igazán jó rá, a fikció pedig nálunk azért nem passzol, mert ugye nálunk nem tudományos-fikció hanem tudományos-fantasztikus. -
"(sajnos a magyar nyelv a (science-)fiction és a fantasy közé nem tesz különbséget (mert mindkettőt fantasztikusnak fordítjuk)"
Fikció / Fantasztikus
sztem egész szép különbséget tettem a két angol szó között magyar nyelven, hmmm? -
xuldar #104 Jó, akkor más példát mondok. Azon senki nem akadt még fent, hogy az Alien sorozatban mitől nőnek meg az idegenek akkorára néhány tíz perc vagy óra leforgása alatt, miközben nem esznek semmit. A levegőből szedik fel a plusz anyagot, vagy belül üregesek? Mégis, az Ailen sorozatot tartják a világ egyik legjobb Sci-Fi sorozatának, és nem véletlenül. -
Hoz_Hun #103 Kár hogy meg KELL nézni egy filmet, hogy értsek egy kritika cimét.
Amúgy szerintem elég inzultáló címe van ennek a cikknek. Totál feleslegessen. -
archkoven #102 Ennyi idiótát is csak kizárólag az sg-n látni egyrakáson!
Mi a fene értelmet kellene keresni arra, hogy mit keresnek a földön, hogyan működnek meg miért veszik fel egy autó alakját???
Csak kisiskolásokban merülnek fel ilyen kérdések egy fantázifilm kapcsán. Ez a műfaj nem az értelemnek szól, hanem szórakoztatni akar pár órára, le akar nyűgözni a képi világával. -
Nem a mai hozzáállással van a gond, hanem azzal hogy egyre jobban igénytelenednek az amcsi filmek. Amúgy 2 mondatba össze lehet foglalni a film !ÖSSZES! jó tulajdonságát. Az meg hogy nincsenek túlsúlyosan jelen az amerikai filmre jellemző klisék, az csakis kizárólag azért van, mert egyetlen sci-fiben sincs /kivétel ha sci-fi komédia/ de ez a film ennek ellenére annyira messze van a sci-fitől mint Makú Jeruzsálemtől. -
Ahogy már írták előttem is: ez nem SCI-fi és nem is fantasy, hanem (science nélküli) FIction. (sajnos a magyar nyelv a (science-)fiction és a fantasy közé nem tesz különbséget (mert mindkettőt fantasztikusnak fordítjuk), de angolból azért átjön, h mi is lehet az) Hamár a műfaji meghatározás ilyen fontos.
Amúgy szerintem korrekt látványos, hangulatos film és még arab-amerikai közel-keleti barátság is került bele, hoppá! ... Nekem a filmben legjobban egyrészt ez utóbbi tetszett nagyon, másrészt maga a film dinamizmusa, valahogy el volt találva a sebessége, mint ahogy e jófajta könnyű zenei számnak például és az első fél óra hangulata pedig nekem egy nagyon pozitív csalódás. -
krysz89 #99 Még nem láttam a filmet, de sztem nem lehet olyan rossz , nem tom mér kell minden filmet leszolni... Egy jo szo nincs a foruumban a filmről, sztem nem csak a rossz dolgokat kéne nézni... Ez meg a mai hozzáállás ha már leszoljuk a mai filmeket... -
"Tömören és röviden ennyit írt a cikkíró: "Nem is tudom, mindenki döntse el maga, de szerintem szar film...""
"A Transformers igazi nyári popcornmozi, a (leg)jobbik fajtából."
az "Irány a mozi, különben lelőjük a kutyádat!"-t is biztos azért írta mert szerinte fos a film -
Theodolit #97 Teljes mértékben egyet értek "aljasgetto" val,láttam a filmet,és tényleg igy volt:D 
-
Cat #96 Ahhoz hogy értsd a címet, látni kell a filmet. -
AljasGetto #95 A kommenteket olvasva egyedül vagyok azzal a meglátásommal, hogy sikerült elkerülni a túl vicces/nyálas dolgokat, igaz ugyan, hogy sokszor súrolta a határt, de nem létpe az át.
Egy "átlagos" mostani amcsi filmben tutira hosszú rész lett volna, hogy mennyire lúzer a kissrác, mindig szivatja mindenki, lettek volna hosszú csöpögős romantikus részek, és a teljes filmen át lett volna egy állandóan szövegelő "vicces" figura, ja meg egy nagyhon hősies überamerikai akcióhős is lett volna, akinek pont a családi háza fölött dúlnak a legádázabb küzdelmek...
Ugyan ezek valamilyen szinten felbukkantak, de valahogy nem ez volt túlsúlyban, nem erre figyeltem...
-
Hát ez nem kritika, hanem fikázás. Tömören és röviden ennyit írt a cikkíró: "Nem is tudom, mindenki döntse el maga, de szerintem szar film..."
Egyébként, ha a Póki3 a top 10-ben benne van, akkor ez az első háromban lesz. -
M0rph3u5 #93 Kedves Cikkíró!
Még egy fenyegetés és eláslak élve a kertünkben! -
scooterboy #92 Hogy lehetne elérni h. Szekeres Viktor "baratunk" ne irhasson tobb kritikat az SG-n?Viktorka rémes gyerekkorod lehetett OMFG -
cateran #91 Én pedig általánosan mondtam, nem okvetlenül SW-re vonatkoztatva..100 év roppant kicsi idő intervallum, de a jövő technologiájának megjósolásához roppant nagy:)
-
13 éve anyanyelvi szinten beszélek németül is, és nem 3 évesen álltam neki képregényeket olvasni, tehát nem, nem a kizárólag magyar kiadásúakra gondoltam. Amit itt kiadtak azt magyarul lapozgattam, amit nem azt /keresztanyám jóvoltából aki rengeteget utazgat külföldre/ vagy németül, vagy amit németül se adtak ki, azt szintén németországban be lehetett szerezni angolul. Viszont nem tudom hogy a spoiler tag-emet olvastad-e. Nem csak az húzott fel hogy nem évmilliókkal ezelőtt zuhantak le ésatöbbi ... hanem az egész film sztorija SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a kivitelezés minősége, és folytathatnám .... egy tipikus agyatlan inkonzisztens, teljesen logikátlan amerikai tinifilm, telipakolva még több agyatlan akcióval /őszintén szólva nem tudtam eldönteni hogy mi a lényeg, egymás ellen harcolni, vagy lebontani egy fél várost, és a dulakodásban szétlapítani minél több embert/.többek között az hogy már jóformán az egész film önmagát parodizálja "Ez az én kis csendes helyem ... KUSS MAMA!!! nameg az a mobiltelefon-kockaenergia-bemutató a mini golyószóróval meg a rakétákkal/ ... igen nehéz úgy érvelni hogy az ember ne mondjon konkrét példát -
Megnéztem, szerintem meglehetősen gyengécske film lett. Az effektek lennének az egyetlen, amire nem nullát adnék, ha nem 99%-ban idegbeteg kamerarángások közepette mutatták volna a robotokat, amint éppen átalakulgatnak vagy szétlőnek valamit, ami nagyon füstöl, így eltakarva a látótér nagy részét. :) -
zeratul7 #88 amúgy mi a faxt irogatok itt még fél 12kor? :]
jóccak :] -
zeratul7 #87 cateran: a hangsúly nem a "messzi-messzi"-n van, hanem azon, hogy "réges rég"
szal nem 100+
mindössze ennyit kívántam jelezni :] -
winnie #86 hdo: "az összes képregényt amit csak lehetet (garfield, bobo, alf ... hosszú a lista) és így a transformerst is, tehát már lassan több mint 15 éve ismerem az egész történetet, "
ez most kissé ellentmondás, nem? beszerezted, amit lehett és ismered a teljes sztorit?
nem, ami itthon is megjelent. odakint többszáz füzet jött ki.
A Transformers: Infiltration 6 részes minisorozat tavaly júniusban fejeződött be. és akkor indult útnak a Transformers: Stormbringer képregény. szóval most képben vagy vagy sem?:)
a filmnek nem kell feltétlenül egy már megjelent sztorit feldolgoznia, btw. -
cateran #85 Fantasztikus elem ne azért legyen, hogy tudományosan megmagyarázd...ezért Tudományos-Fantasztikus és nem Fantasztikusan Tudományos!
Nem fog? Rátennéd az életed, hogy nem létezhet ilyesmi? Soha,semmilyen körülmények közt sem? Vagy inkább JELENLEGI ismereteink szerint nem lehetséges?
Az uccsó mondat viszont nagyon igaz:) -
Wampire1 #84 Hát én még nem láttam se szerintem jó lesz..de csak azért mert én nem vettem a képregényt anno. Én pókember fan voltam, és a 3 film után sejtem mit érzel.Iszonyatra begurultam mindegyik után,(pókember szerencsétlen,semmi pókösztön...stb stb) valahogy a képregény érzés elmaradt...
Az ilyen képregényes filmekből az x-men volt az egyetlen ami jól sikreült.
Most valahogy örülök hogy nem tudom milyen volt a sztori, így elvárásaim se lesznek. -
cateran #83 Hmm, a technikai szintkülönbség a lényeg egyrészt, másrészt általánosan gondoltam, (ráadásul messzi-messzi galaxis...mi a f..nak indulunk ki akkor az emberi gondolkodásból és technikából? Ja, hogy nincs más és szegény a képzelőerő? Gebasz:D)
Vamp17, sonicXX: Jogos,benéztem..mea culpa:) Bár a fantasy akkor sem áll még ezekre sem, mert lényeges megkülönböztetés a fantasy és a sci-fi közt a mágia jelenléte (még SW csak-csak,a force esetleg, de a Transformersben nincs:)) Ja, és ez nem az én meglátásom, hanem "hivatalos" verzió a wikin.:) -
winnie #82 ez érdekelt, tehát akkor nem üt el a szellemiségtől. -
Skyflash #81 Hogy kellett-e, azt nem tudom, de a rajzfilmben is voltak poénkodások, és a G1 képregényben is néha. -
Megnéztem. Én anno 91-92 környékén szintén beszerez/tet/tem az összes képregényt amit csak lehetet (garfield, bobo, alf ... hosszú a lista) és így a transformerst is, tehát már lassan több mint 15 éve ismerem az egész történetet, amiből már akkorra egy kisebb kultusz alakult ki. De ez a film ... egyszerűen kritikán aluli szar volt. Hogy miért azt nem akarom most itt részletezni, egyrészt azért mert nem akarok előzetesen konkrét információkkal szolgálni azoknak akik még nem látták a filmet, másrészt legalább másfél oldalon keresztül tudnám taglalni hogy mi az amit kifejezetten útáltam benne az eredeti sztorival szemben. Nem hinném hogy azért olyan amilyen /egyáltalán nem történethű/ mert amúgy nem lehetett volna lezárni a cselekményt 2 órán belül, sem azért mert nem lett volna elég rá a pénz.
[hatalmas] !!!!!Nem ajánlom senkinek, aki azért akarja megnézni hogy nosztalgiázzon, ezzel a filmmel nem lehet mivel nem sok köze van a régi történethez!!!!! [hatalmas]
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az előtörténettől kezdve a mobiltelefon méretű álcákon, az átváltozási módszeren keresztül optimus túlzottan földi kultúrájú humorérzékéig (fél órája se volt a föld bolygón de már eleresztett egy családi veszekedést hallva egy olyat hogy "Eh, szülők!"), és még csak a film feléből szemezgettem .... magyarul megmondva, röviden, szimplán az a tipikus szar felületes amerikai film amit mostanában (sajnos) megszokhattunk -
Migege #79 Ez király lesz :D -
Hardcore Scifiseknél ott kezdődik a scifi határa, hogy egy fantasztikus elem nem önmagáért van az alkotásban, és vagy az oka, vagy a működése a tudomány mai állása szerint magyarázható.
A bazi robotok teljesen lárpurlár vannak jelen ebben a történetben, csak hogy legyenek, mert szépen lőnek, vagy robbannak. Egy kiba fémyszörny meg nem fog átcsomagolódni egy térfogatilag 1/10ét kitevő autóvá.
Scifi szempontjából ez a történet elég ponyvás, nincs ezen mit szépíteni, aki nem hiszi olvasson Lemet néhány órát és megérti. -
winnie #77 solikka: olvasd már el, hogy ki panaszkodott itt ilyesmi miatt. -
Su0my #76 kössz!!!
cikkírónak: volna szíved lelőni a 2 és fél hónapos, 1 hete vett, gyönyörű szép, okos, egészséges, család kedvence akitámat? gyere ki a hóra vaze! -
solikka #75 Ez vicces: anyagmegmaradás
Ez SCIFI(vagy fantasy, ki minek mondja:D)!!!!! Itt nem érvényesek a fizika törvényei, már megiint keveritek a dolgokat! -
zeratul7 #74 bár ezt cateran írta, én csak idéztem (jobb híján szimpla macskakörmökkel:)