11074
  • rotator
    Igen, a második résszel valószínűleg már nem lesz semmi hasonló gond, de nem is 8000-ért fog jönni. :)
  • sanyiiiii
    Egész egyszerűen azért van ez a szar a magyar ME körül mert nem EA adta ki. Pedig a honosított EA szoftvereknek elég jó szokott lenni a terméktámogatása (ld. FIFA)...
  • Neton
    Én ezért nem veszek magyar nyelvű progikat, kivéve Fifa. Egyszerűen nincs értelme, mivel külföldön egyrészt sokkal olcsóbb sokszor minden manapság, ráaádsul az ilyen hülyeségek miatt minek szívjak. Angolul tudok, szóval nekem nem para. Aki meg a suliban nem tanul jelenleg angolt, esetleg nem ártana elgondolkozni, hiszen ingyenes. A némettel az ember úgysem ér túl sokat, de azt meg később is meg lehet max tanulni. De amúgy tény, h nem szép húzás, de itthon miért kell mindenért külön harcolni, nem értem...
  • a_n_d_r_e_w
    nem, nem megy :(
    próbáltam
    (vagyis van rá mód, hogy fel lehessen rakni, de akkor utána nem fog menni)
  • ollie
    És akkor sem mennek fel, ha angolul telepítem a játékot? Bár gondolom akkor a védelem miatt nem indul...
  • rotator
    ...amiben...
  • rotator
    Az egyik dev szerint talán nincs is rá szükség, mert a kelet-európai változatok egy későbbi buildből voltak, amikben már számos dolgot javítottak. Emellett a patch egyik legnagyobb részét a dlc letöltésének lekezelése adja, ami nálunk (egyelőre) nem játszik.
  • Kimi23
    Na igen, még a nyomorult patch-et sem tudjuk feltenni...
  • Zóanagyvarázsló
    Na ja, arról már hallgatnak mélyen.
  • a_n_d_r_e_w
    A DLC csak egy dolog, de azért a BioWare is kicsit nevetséges a "dehát a DLC-ben nem is állapodtunk meg velük" kijelentéseivel. Csókolom, és a patch? vagy az is csak a nyugatiaknak jár? Ne adj isten ne fizessünk azért is külön?
  • Zóanagyvarázsló
    Ja tényleg, majd hétfőn arra is rákérdezek, jobb is az eszembe vésni, mert egy-egy kérdést mindig elfelejtek.
  • rotator
    Majd kérdezz rá a Witcherre is, igaz, már lassan itt kopogtat a megjelenés, de jobb hamarabb tudni, mint később. :)
    Lehet, hogy mégis jobban jártunk volna, ha az EA adja ki?
  • Zóanagyvarázsló
    Én egyszer írtam nekik (mert telefonon nem volt kéznél, aki fel tudott volna világosítani), de pár nap múlva válaszoltak. Persze nem is jött közbe mailer daemon :) Telefonon pedig még vissza is hívtak, ha kerestem őket.

Szóval nincsen bajom a "kirendeltségükkel", csak bizonyos dolgokat jó lenne tisztázni, ha egyszer még a borítóra is rápingálták, hogy jár hozzá ingyenes DLC - de ha nem járna, azt eleve külön közölni kellene, hiszen az egyszeri vásárló nyilván abban a "tévhitben" él, hogy nem kap kevesebbet a pénzéért, mint külföldön. Remélem dűlőre jutnak, de az szomorú, ha erről a vásárló tud meg bármit is utoljára.
  • rotator
    Én egyszer akartam nekik levelet írni, de a mailer daemon válaszolt csak...
  • Zóanagyvarázsló
    Részemről minden vásárlónak azt javaslom, hogy korrekt hangnemben vonják emiatt kérdőre a CD Projektet - esetleg visszavásároltatnia terméket a behazudott ingyenes DLC miatt. Én is fel fogom őket hívni, mint korábbi potenciális vásárló ennek kapcsán. Nem mintha nem Lengyelországban hoznák a döntéseket, de nem árt, ha szembesülnek a panaszokkal emiatt.

Én alapvetően becsülöm a Cd Projektet, de az ilyen inkorrekt húzások ellen fel kell lépni.
  • Zóanagyvarázsló
    Semmi jó hír nincsen patch és DLC ügyben, Kelet-(Közép-)Európa hoppon maradhat...
  • norbee007
    Sziasztok!
    Nekem az a problémám, hogy meghalt a winyóm és elveszett a mentésem. 25 órát buktam. :S Tudna valaki küldeni az alap profillal (jó karakterként) egy mentést és egy profil fájlt amiben még nem ment el Vermire-re, de az előtte lévő főküldiket (Liara küldije, Novéria, Férosz) megcsinálta?
    Mail címem: [email protected]
    Köszi. :)
  • Adam II
    Angolul Options->Achivements
    Magyarul beállítások és nem tudom, hogy fordították. Eredmények talán?
  • Coradiel
    Köszi!

Még egy apróságot kérdezhetek? Azon belül melyik almenü? mert már mindent átnéztem, és lehet hogy én vagyok a vak, de nem találom.

Köszi előre is!

Üdv! Coradiel
  • Adam II
    Attól függetlenül amit lentebb írtam nagyon jó és nagyon szeretem kétszer is végigtoltam és alig várom a folytatást.
  • böröczk
    Nézd, mostanság a PC-re kijött játékok közül az egyik legjátszhatóbb.
    A lentebb említett negatív tulajdonságaitól eltekintve remek játék, tényleg, persze mint minden újabb játékból, ebből is lehetett volna jóval többet kihozni, mint amennyit sikerült.
    De hangulatát tekintve abszolút csillagos ötös, páran itt hasonlították a KOTOR-hoz, ha volt hozzá szerencséd, akkor nagyjából máris tudod, mifélére számíthatsz.
  • rotator
    Értem...
  • 3P
    Nincs konkrét kérdésem, de olyan kevés időm van játszani manapság, hogy a nekiugrok valaminek azt nagyon-nagyon meg kell gondolnom. Kb fél évente egy játékra van időm :(. Ezért előtte szeretek beleolvasni é ha megtetszik akkor nekivágok. Tehát érdekességek, stb...
  • Adam II
    Beállítások menü.
  • Coradiel
    Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne (bocsánat, ha már volt), hogy lehet megnézni milyen teljesítményeket (achievment) teljesítettem már?
    Sajnos sem a kézikönyvben sem a FAQ-ban nincs róla szó, hogy milyen menüben, vagy gombbal tudnám megnézni.
    Előre is köszönöm a választ!

Üdv! Coradiel
  • rotator
    Mit szeretnél tudni? :)
  • gyuri12
    Sajnos nincs.:(
  • 3P
    Sziasztok! Van a játéknak magyar nyelvű rajongói oldala, ahol sokmindent meg lehet tudni a játékról?
  • SaGa Jr
    Na pont az a hely az, ahol tényleg nincs szükség semmilyen ajtó feltörésére. Szépen meg lehet dumálni a továbbjutást az ott lévőkkel. Ha a reaktor már be lett indítva, akkor lehet menni a másik ajtóhoz ami nyitva lesz és a "vasúthoz" visz.
    Mire ide eljutottál, nyílván beindítottad a hely VI-át, aztán felmentél a tetőre és visszakapcsoltad amit vissza kellett kapcsolni, majd át a reaktorhoz amit szintén beindítottál. Ezután a reaktorhoz vezető ajtóval szemben a nagy teremben ott lesz a továbbjutás lehetősége (vasút). Azzal majd mész tovább.
  • SaGa Jr
    Ha folytatni akarod, akkor csak a már végigvitt karakterrel tudod. Neki pedig nem választhatsz plusz skill-t mindegy milyen és mennyi Achievement van meg. Azok csak teljesen új karakter számára elérhetőek.
  • abalogh
    Lenne egy kérdésem. Ha egyszer végigvitted a játékot és folytatni akarod az 50-es szintről akkor ahhoz a karakterhez hozzá lehet még adni speciális tulajdonságot(amit az eredményeknél unlockolsz ki) vagy egy teljesen új karaktert kell létrehozni?
  • zsotesz
    Elsőre én sem tudtam ott meghackelni az ajtót, viszont a hologram nőcit meg lehet győzni, hogy nyissa ki.
  • Terminátor14
    Én az első végigjátszás alkalmával csak katona illetve biotikus csapattagokat vittem magammal mindenhova, és így is sikerült végigmenni az összes helyszínen...:)
  • XuChi
    Ez az a küldi ahol ey laborban vagyok egy fgagyos bolygón. Visszaállitottam az reactor core-t beindult minden- És ilyen bogarak vannak minndenütt :D.

Mindeggy visszacaplatok a hajóhoz azt hozom magammal a robot csajszit.
  • SaGa Jr
    Persze hogy nem látszanak a módosítások, hiszen a leírás alapján ezek nanobotok és programok, amik módosítják a teljesítményt, a fedélzeti számítógépnek más parancsokat adnak, nem tényleges fizikai módosítások és beépítések.
  • SaGa Jr
    Mindig a csapatban jelenlévő karakterek közül annak az értékét használja a program, akié a legmagasabb. Ha nincs senkinek megfelelő skill-je vagy alacsony az érték, akkor nem fog menni a dolog.
    Ezért kell legyen mindig egy tech beállítottságú karakter is a csapatban, akinek folyamatosan nyomja fel az ember (természetesen a játék kezdésénél ehhez manuálisra kell állítani a pontok elosztásának a lehetőségét, különben nem fog menni) a decription és az electronics skill értékét, egészen 9 pontig. Afölé már felesleges, mert azzal a hard cuccokat is kinyitja nekünk.

A játékban amúgy emlékeim szerint nincs olyan hely ahol ne lehetne továbbjutni ilyen skill nélkül. Legfeljebb kevesebb cuccot szed össze az ember és nehezebb lesz pár helyütt a küzdelem.
  • böröczk
    Szerintem abszolút igaza van.
    Sokkal többet is ki lehetett volna hozni ebből a játékból.
    Az első 1 órában elvarázsolt, majd a lelkesedés egyre inkább alábbhagyott, pláne a mellékküldetéseket gyűrve.
  • Csataiii
    Persze, meg egy 500 gigás winchestert ajándékba hogy helye is legyen a gépen...
  • zsotesz
    Ja, egyébként melyik küldetés ez?
  • zsotesz
    Valószínűleg meg lehet oldani máshogy. Én nem találkoztam olyannal, hogy azért mert nincs veled az egyik karakter akkor nem tudsz továbbmenni valahol (persze ettől még lehet, hogy van ilyen).