11074
  • ollie
    Haverodnak igaza van, bár nem a dual core miatt. Nagyon lassú már a procid, hiába veszel egy 3650-et hozzá, nem fogja hozni az elvárt teljesítményt. És ha Barton magos, akkor tényleg nem egyel ezelőtti generáció hanem sokkal ezelőtti.
    Csak hogy egy kis példával éljek (jobban értek az intelhez):
    egy Core 2 Duo magonként 2x olyan gyors, mint egy Pentium 4, ha mé azt is hozzávesszük, hogy 2 magja, van, akkor már 4x akkora a számítási kapacitása. Gondolom hasonló különbségek vannak AMD fronton is (a P4 kb egyidő a Barton magos AMD procikkal).
  • macleody
    Attól is függ kell-e a játéknak az SSE-2. Mert a Barton ezt nem tudja.
  • DarkEvilPiccolo
    Tapasztalat, ez a lényeg. Haverom is csak mondja, hogy nem fog öszejönni a dolog, dehát miért olyan biztos benne, ha nem próbálta...?
  • Terminátor14
    Legyen így ;)

Én nem látok ennyi potenciált ezekben a p4-ekben, de simán lehet, hogy én vagyok a kishitű :)

• a_n_d_r_e_w
    nagyon off lesz, de mikor vettem 55k-ért a procit (sulinet) nemsokra rá jött a teszt a ph!-ra, amiben egy ~20k sempron játékokban el-el veri szegény prescottomat :S De azóta sem haltam bele a tudatba, ez meg dolgozik becsülettel :D (ha van egyéb kérdés, akkor szerintem privibe, mielőtt szétoffolnám a topicot :))
  • DarkEvilPiccolo
    Jah amúgy nem is terveztem, hoy max graffal fogok játszani bármivel is, engem a játékélmény érdekel leginkább. Persze azért ne legyen csúnya a játék.
  • DarkEvilPiccolo
    Hát igen, itt a lényeg, hogy nem engedhetem meg magamnak a full gépcserét... Marad az olcsó VGA kártya. Proci témában bocs, hogy vitatkoztam, igazából nem nagyon vágom a témát. És ismét köszönöm a segítséget. ;) Ezek szerint van remény.

UI: Huh, a Sempron verte a procidat? :D Úgy tudom, hogy pedig az egy nagyon lebutított fajta volt.
  • a_n_d_r_e_w
    1. biztos baromira észrevehetően fog gyorsulni a rendszere (tapasztalatból mondom, nem a levegőbe)
    2. még pár évig, ha minimumon is akár, de elindulnak a legújabb játékok is
    3. annyi pénzért amennyit írt, mégis mi a kifizetődőbb? komplett gépcsere, vagy 5k-ért új VGA?
  • Terminátor14
    Már ne haragudj, de a te procid socket a-s athlon xp..
    Aóta volt már s939-es athlon 64, s939-es x2, am2-es x2 és am2+-os phenom x2/4 :)

Akkor hol is vagyunk?

Nem azt modntam, hogy nem viszi a játékot a proci, mert biztos van hozzá megfelelő beállíáts, de hogy pl maxon nem fogsz vele játszani, az biztos :)

És ilyen proci mellé én személy szerint nem vennék már új vga-t, felesleges.
  • a_n_d_r_e_w
    3GHz P4 (Prescott)
    Nyílván a teljes kihajtáshoz nem elég, de ki akarja?
    A beállításokat kell ügyesen belőni. A tipikusan prociéhes dolgokat levenni, a többi mehet maxra. Pl a 3850-esemnek mind a memóbusa, mind a memómérete elég a legmagasabb textúrabeállításokhoz. Ugyanakkor a fizika (ami ha minden jól megy nemsokára szintén átkerül CPU-ról GPU-ra) meg az árnyékolás a procit eszi. Ezeket butítani és nincs semmi gond.
    Hogy konkrét is legyek (3GHz, 2GB RAM, HD3850):
    Mass Effect: ultra high, árnyékok kikapcsolva - tökéletesen játszható volt (árnyékok meg driverből vagy engineből bugosak voltak, még szebb is lett nélkülük).
    Szóval ugyan igaz az, hogy a procink felett eljárt az idő (pl az enyémet már egy 3000+-os sempron is verte akkoriban), de igen kevés esetben a proci a szűk keresztmetszet. A többmagos rendszerek meg még csak mostanában kezdenek kihasználva lenni igazán, butaság azt mondani, hogy nem érnél a 3650-nel semmit. Majd eljön az idő, hogy már tényleg kevés lesz, de az még jó sokára.
  • DarkEvilPiccolo
    Mass Effect prociigény: Single Core: 2.4 GHz or faster / Multiple Cores: 2.0 GHz or faster
    Ez azt jelenti, hogy pl. a Mass lazán kell hogy menjen a konfigommal. És ugyan így fel van tűntetve szinte minden játéknál, hogy egy magos prociból mennyi a minimum ahhoz, hogy menjen. Amúgy milyen hárommal ezelőtti generáció? Az kicsit enyhén túlzás szerintem.
  • Terminátor14
    Ugyan a kérdés nem nekem szólt, de szvsz azzal a procival már nem sokra mész. Ez nem az egyel, hanem a hárommal ezelőtti generáció, úgyhogy én nem fűznék sok reményt hozzá.
  • DarkEvilPiccolo
    A_n_d_r_e_w: Lenne hozzád egy olyan kérdésem, hogy neked milyen konfigod van? Nekem egy 3000+-os AMD Barton magos procim van, szóval a mostani előtti generáció köbö, de haverom esküdözik, hogy hiába lesz egy 3650-esem, akkor is baxhatom, mert a dual core nélkül már nem érek semmit, ha játszani akarok. Mondjuk azt leszámítva, hogy egy magos a procim, azért elég jó kis gép szerintem. Van benne 3GB memó is szóval nem olyan elveszett a dolog szerintem. Meg elég sok játéknál a rendszerkövetelménynél odaírják, hogy egy magos prociból mekkora kell meg hogy dual magosból mekkora a minimum, szóval gondolom, hogy nem dual core függőek a mostani játékok, vagy igen?
  • rotator
    Pár héten belül jön a magyarhoz is a kiegészítő.
  • Atkamon
    Hát kár, nemrég vittem végig a játékot, és nagyon nagyon tetszett... szívesen kipróbáltam volna ezt a kieget is.
  • SaGa Jr
    Magyar változattal nincs. Feltelepíthető erre is az angol változat, csak működni nem fog utána.
    Ha akarod a BDtS kieget használni, ahhoz bizony az angol/ameriaki változatú játék kell, ami aktiválgatást igényel.
  • Atkamon
    Sziasztok! Biztos kérdezték már, nem olvastam eddig a topikot. Most vittem végig a játékot, és szeretném letölteni ezt a Bring Down the Sky kiegészítést. Csak az oldalon, ahonnan le lehet tölteni, nincs magyar verzió, szóval gondolom az angol nem fog menni a magyar játékon. Van rá valami mód, hogy tudjak vele játszani?
  • DarkEvilPiccolo
    Ezt találtam neten az X800-asról: "Sokan arra számítottak, hogy az X800 az NVIDIA új termékéhez hasonlóan már támogatni fogja a pixel és vertex shader szabványok legújabb, 3.0 verzióit, azonban a kanadai vállalat a forradalmi újítások helyett inkább a megfontolt fejlesztés mellett döntött, ezért az X800 szegről-végről egy felturbózott 9700 Prónak tekinthető. A vállalat tájékoztatása szerint egyelőre még nincs szükség a 3.0 szabványú shaderek implementálására, hiszen a játékok még jó ideig nem fogják kihasználni ezek előnyeit."
    Azért elég szomorú, hogy tulajdonképpen egy hajszál választott el attól, hogy tudjak a mostani kártyámmal játszani a Mass Effect-el na meg a többi mostani játékkal, mert elvileg a legtöbb játék a Pixel Shader 3.0-át hiányolja, és nem sokon múlt, hogy az X800-asba belekerüljön a 3.0. De rossz...
  • DarkEvilPiccolo
    "mostani karidat meg néhány ezresért el tudod sózni prohardveren"
    Komolyan mondom, nem lenne szívem eladni, főleg mivel annyit kidobtam érte anno...

"hűtésére kérdezz rá mindenképpen"
    Okés. ;)

"Kérdés, hogy AGP-s vagy PCI Expresses-e az is meg a lapod is"
    AGP-s a kari és az alaplap is.

"neten ennek a kártyának ára újunnan kb 15k és nem 20"
    Lehet, én 20-ért láttam, de elhiszem, hogy van olcsóbban is.

Hát, köszi a segítséget srácok. Ezek szerint van esély rá, hogy játszani fogok eme hatalmas játékkal. :D Kotor után biztos nagy kedvenc lesz ez is. ;)
  • a_n_d_r_e_w
    Menni mindenféleképpen menne, nem is rosszul. Kérdés, hogy AGP-s vagy PCI Expresses-e az is meg a lapod is.
    (neten ennek a kártyának ára újunnan kb 15k és nem 20, de attól független ennyi pénzér szerintem best buy :))
  • edios
    HD3650 teszt

Szvsz 5öt megér, ha jó állapotban van, mostani karidat meg néhány ezresért el tudod sózni prohardveren. Mass Effecttel nem lesz gondja.

szerk.: hűtésére kérdezz rá mindenképpen, mert sajna sapphire nem a legjobbakat rakja rá a kártyáira

szerk2.0: mass effect alatt olyan bioshock és ut3hoz közeli teljesítményt hoz a 3650
  • DarkEvilPiccolo
    Egyik ismerősömnek van egy ilyenje: "Sapphire AGP Ati Radeon HD3650 512 MB DDR2" és 5ezerért megdobna esetleg vele, ha gondolom, mert ő egy teljes felújításra készül (ezt is csak részletre tudnám kifizetni XD). Mi a véleményetek erről a kártyáról? Ahogy nézegettem neten, ilyen kártyát 20ért lehet manapság kapni, szóval az ár mindenképpen korrekt szerintem, viszont a Mass menne vele?
  • a_n_d_r_e_w
    igen, sajons az ati X szériája igencsak le volt maradva technológiai téren, kb mint most az nvidia. Erőben jó volt, tudásban kevésbé. Én 6600GT-vel kezdtem játszani a Mass Effectet, túlzás azt mondanom hogy jól ment, de ha tényleg ennyire ki szeretnéd próbálni, szerintem bolhapiacon el tudnád annyiért adni az x800-at amennyiért mondjuk egy 6800-at kapsz. Talán.
    (egyébként nekem is egy őskövület a gépem, de tavasszal beújítottam egy 3850-re (a legerősebb ami még AGP-s) és azóta új életre kelt a masina :))
  • DarkEvilPiccolo
    Hát annak idején megszállot voltam fejlesztés terén, de ráébredtem én is, hogy nem érdemes az éppen toppon levő dolgokból megvenni a legjobbat. Bár egy ideig az ember tudni fog játszani full grafikán szinte mindent, de pár év múlva már nem sokat érnek ezek az egy időben toppon lévő dolgok...

"Nem maradsz le, max később játszol vele"
    Olyan szintre süllyedtem anyagilag, hogy egyik napról a másikra élek szinte, szóval fejlesztésre nem sok esélyt látok, és ez azt eredményezi, hogy valószínüleg lemaradok a Mass-ről...
  • edios
    Nem maradsz le, max később játszol vele. Egyébként legközelebb sztem ne költs olyan sokat videokarira, nem éri meg hosszútávon. Jelenleg amúgy a HD4850-et tudnám ajánlani, de Mass Effecthez annál jóval olcsóbb kártyák is bőven elegendőek.
  • DarkEvilPiccolo
    Azért köszi. Ezek szerint lemaradok minden idők egyik legjobb játékáról...
  • Bence94
    sajna nincs
  • DarkEvilPiccolo
    Sziasztok!
    Van egy kis gondom a Mass Effect-el. Van egy ATI Radeon X800XT 256 MB-s videókártyám ami elvileg nem tudja a Pixel Shader 3.0-át. Ha jól tudom, a Mass Effect-nél benne van az alapkövetelményben, hogy a videókarinak tudnia kell a Pixel Shader 3.0-át ahhoz, hogy menjen a Mass Effect, viszont mivel a videókarim ezt nem tudja, ez azt jelenti, hogy felejtsem el a Mass Effect-et? Erre orvosság biztos nincsen. Gondolom cserélni kellene mindenképpen legalább a videókarit, csak hát anyagilag nem vagyok abban a helyzetben. És a tetejében az a bosszantó, hogy anno asszem 2004-ben vettem ezt a kártyát ami nem számít olyan hű de réginek, és annak idején csúcskategóriásnak számíott 150 ropiért, de a mostani játékoknak nem nagyon tetszik ez a kártya. Ha van gyógyszer a erre a problémára akkor megköszönném, ha valaki segítene, de előre félek, hogy erre nincsen gógyszer.
  • rotator
    Pedig de, mert engedély hiányában írták a dobozra, hogy megjelenéskor letölthető lesz. Mindegy, a lényeg, hogy végül csak meglesz. :)
  • ZSOOLT2
    cdprojekt.hu:

"Végre megkaptuk az engedélyt a Bring Down the Sky ingyenesen letölthető kiegészítő magyar változatához. Elnézéseteket kérjük a késedelemért. a kiegészítő novemberben elérhető lesz weboldalunkon és a gamer websiteokon."

Ez alapján úgy tűnik, nem a Cdprojekt tolta el a dolgokat...
  • edios
    Köszi, ez bizony jó hír. Közeljövőben meg is veszem ennek köszönhetően.
  • balee4
    a cdprojekt.hu-n is kihírezték.
  • Kimi23
    DEV post:
    "I'm sorry, but I don't have any new information for you, nor do I know if and when any new information might be released."

Nem lesz ebből egyhamar BDTS.
  • MrDevil
    bioware fórum
  • rotator
    Honnan az információ?
  • MrDevil
    Ha minden igaz akkor október végén, november elején érkezik a BTDs+Patch a magyar verzióhoz remélhetőleg ! :)
  • a_n_d_r_e_w
    Igen, pontosan ahogy leírtad. A kedves kiadó felé az elégedetlenséget lehet tükrözni email formában is, hátha kapnak eleget végre, hogy cselekedjenek (tudom, naív vagyok)
  • SaGa Jr
    Valahogy úgy. Ha kieget is akarsz, akkor az angol változatot kell megvenni. Ebben az esetben aktiválás és limitált mennyiségű telepítési lehetőség áll rendelkezésedre (újat lehet igényelni). Meg minden patch és egyéb kiegészítés is működni fog csak nem lesz magyar nyelvű feliratozás (őszintén szólva nem veszítesz vele semmit).

A dolgot a CDProject cseszte el. Levette az aktiválgatós megoldást, ferdítette a játékot, csak éppen a kiadóval nem igazán beszélte meg a továbbiakat...
  • edios
    Sziasztok! Némi visszaolvasás után azt sikerült leszűrni, hogy itthon NEM tudom megvenni a játékot úgy, hogy menjen rajta a kieg de ne legyen aktiválgatós. Igaz ez? Ha igen, akkor hadd fejezzem ki elégedetlenségemet itt helyben: hogy van a kiadó édesanyja?
  • blackcalibra
    Köszönöm a választ! Így jó, de így mégsem olyan jó. :)