Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a_n_d_r_e_w
Ez biztos nem játék és valószínûleg nem is driver kérdés, az a kártya sürgõsen megérett egy hûtõcserére vagy lehet elég egy újraszerelés, mert teszemazt meglazulhatott. Esetleg portalanítás.

One Vision. One Purpose.

Daffit
Ja az iszonyatosan felmelegedés azt jelenti, hogy 15 perc után leáll a gép. Ráirányítottam a közvetlenül egy 20 cm átmérõjû ventit és így megy 99 fok közelébe.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Daffit
Felraktam a játékot és nem rossz, viszont van egy problémám. Megy 1024x768-ban mediumon 20-40 fps között, viszont a kártyám iszonyatosan felmelegszik (2600XT). Próbáltam a legalacsonyabb beállításokkal is, de ugyan az a helyzet. Frissítettem mindent a legutolsó driverekkel, de semmi. Valaki tud erre megoldást?

Egyébként érdekesen gyorsan lépek szintet. Szinte 20 percenként oszthatok pontokat. Hova vezet ez?

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Atkamon
jaj halljátok nagyon imádom ezt a játékot... most elkezdtem mégegyszer =)

Jah amúgy az U3 az X800-assal megy rendesen.

DBZ is My Favourite

Az a durca, hogy az U3 nálam is lazán faszán ment majdnem fullos grafikán, csak a videóknál kiakadt. De a Mass nálam nem is akar elindulni valószínüleg az SSE2 miatt.

DBZ is My Favourite

Nem csodálom! Nekem van egy ilyen konfigom: 3200+ s939, 7800GS, 1GB ram.
Háát mit mondjak, úgy minden low-on és minden árnyék meg effekt kikapcsolva és disznó módon akad a játék. Nagyjából a 7800GS olyan teljesítményen van, mint egy 3650, najó talán kicsit jobb (de javítsatok ki), a proci viszont fejlettebb a tiednél és így se megy sehogy a játék! U3 motornak azért több kakakó kell szerintem! De halkan hozzáteszem azért, hogy az UT3 röccenésmentesen megy! Szóval programozástól is függhet a sebesség.

BattleTag: zydar#2910

Warez/ rádtoltak olyan skillt ami felmelegíti.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

macleody
Ja látom megtaláltad.
macleody
sziasztok.

Jo ideje játszogatok a játékkal, kb a közepén tartok, és most jöt telö egy olyan hogy ha tulmelegitem vmelyik efgyverem akkro az nem hül vissza, és nagyon sokáig ugy marad. pl amig visszamegyek a ürhajoba , vagy ha elmentem kilépek és betöltöm.
másnál volt ilyen? van erer megoldás?
Elég idegesitö ha a tank pl nemtud löni, vagy nem marad fegyverem.

Atkamon
A naplóban nézd meg a küldetéseket... amik az elsõ oldalon vannak, azok viszik tovább a történetet, a megbízások pedig ilyen mellék questek.

ollie
Hiányzik néhány írásjel.

Sziasztok most tettem fel a játékot az elsõ pályát megcsináltam és a másodikon mikor bünösnek talál a bizottság utána bolyongok a bázison már mindenkivel beszéltem szerintem vagy ötször voltam mindenhol közben kinyirtam három robotot a térkép funkció se mutatja hogy hova is kéne kijukadnom valami akadémija meg magastorony között koválygok segitsetek már hogy hova kéne mennem mert marhára unom hogy félorája nemtörténik semmi csak liftböl a liftbe mászkálok.Mi a küldtés segits légyszi elöre is köszi.
aha,igy egyböl indult,köszönöm!!

Atkamon
Én is Vistán vittem végig és nekem is rendszergazdaként kellett futtatnom. Szerintem az lesz a baj

aha vista,1000 köszönet megprobálom 😄

ollie
Vista?

Jobb klikk az exe-n, majd pipa be a rendszergazdaként való indításnál.

Szisztok,segitségre lenne szükségem,most tettem fel a játékot és ezt irja az inditásnál:

General protection fault!

History:Adress=0x111a731d (filename not found) (in:\Games\Mass Effect\Binaries\MassEffect.exe)
Adress=0x111a731d (filename not found) (in:\Games\Mass Effect\Binaries\MassEffect.exe)

Tud valaki segiteni,megköszönném..

Terminátor14
Hehe, ez nagy makk volt, ha most megvetted volna...😛

CSAK a Fradi

Jó, fullra mind1. Ismerõsöm kölcsön adta a kártyát nehogy kidobjam az ablakon a zsét (nagyon, nagyon rendes volt tõle), és hát bizony nem megy vele a Mass és egyik másik mostani gamma sem, szóval... még jó, hogy kölcsön adta a kártyát. Hát ez van. Valószínüleg ez az SSE2 téma a ludas a dologban. Hát mind1, ez van.

DBZ is My Favourite

ollie
3650 meg 3850 között ég és föld van, az utóbbi minimum 2x olyan gyors, mint az elõbbi, de talán inkább 3x.

Az az érzésem, hogy mindenképpen veszett ez az ügy. Elkerülte a figyelmemet amit Macleody is írt, hogy: "Attól is függ kell-e a játéknak az SSE-2. Mert a Barton ezt nem tudja". Hát igen, a mostani programoknál, ha jól tudom, mindennél alap dolog szinte ez az SSE-2 cucc, és bizony az én Bartonom ezt nem tudja...

DBZ is My Favourite

Terminátor14
Nem tudom miért kell ilyen szellemiségben írni...

A fórumtárs kérdezett vmit, én meg válaszoltam NEKI szubjektív véleményem szeirnt. (hozzád kb annyit szóltam, hogy szerintem nem a 4 éves procikra vannak tervezeve a mai játékok, és hogy igenis van jelentõssége a kétmagos prociknak)

Azt gondolsz, amit akarsz, én innentõl a témát tényleg lezártam. Ha hozzûfûznél vmit, akkor várom privátban...

CSAK a Fradi

a_n_d_r_e_w
sok a különbség, papíron. De mivel az enyém sincs kihajtva, az sem lesz. És igen val'szeg nem ultra highon fog nála menni, mint nálam, hanem csak magas, esetleg valami közepes beállításon. Errõl kérdezett, erre válaszoltam. Erre itt jön az össznépi fujjogás, hogy mennyire nincs igazam. Jólvan. Azt meg, hogy teljesen felesleges dolog egy 4 éves proci mellé egy 7600GT-nél jobb videó, remélem viccnek szántad. Nekem lazán 4x-esére gyorsult minden 3D mióta megvan a 3850, pedig elõtte egy 6600GT volt. Érdekes. Na mindegy, ti ezt úgyis jobban tudjátok, de könyörgöm, tényleg hagyjuk már abba az offolást...

One Vision. One Purpose.

Terminátor14
Egy kalappal ;-)

CSAK a Fradi

Én is a sajátomat írtam le. 😊 Nah de most már tényleg abbafejezem, majd a tények beszélnek helyettem is. 😄 Inkább kívánjatok sok szerencsét. ;P

DBZ is My Favourite

Terminátor14
Szerinted nem sokkal? 😄DDDDD
Hát ne haragudj, de elég nagyot tévedsz, komoly különbség van.

Jóh, én a saját álláspontomat írtam le.

CSAK a Fradi

És mennyi lehet a különbség a két kártya közt. Szerintem nem sok.

"gyûtenék kicsit és összeraknék egy újabbat"
A jelenlegi állásom szerint elgyûjtögethetnék egy olyan 10 éven keresztûl mire összejönne egy komplett gépre a lóvé...

DBZ is My Favourite

Terminátor14
Sajnos már egyáltalán nem pörög a topik, úgyhogy az off nélkül kb nem is lenne hsz 😄DD

Sajnálom, pedig nagyon jó a játék...

CSAK a Fradi

Jah majd ki lesz próbálva, és leadom az infot. 😉 Kicsit sok az off, mind1. 😊

DBZ is My Favourite

Terminátor14
Csak én láttam úgy, hogy neki 3850-e van? 😊

Történetesen...

Azzal a p4-el nem tudom összehasonlítani, soha nem volt ilyen procim, akkoriban az amd volt a menõ, szóval valszeg még jobb is a procid.

Mondom, nem kell itt okoskodni ennyit, ha neked megéri, akkor vedd meg és meglátod mi lesz 😄
Én azért írtam, mert ilyen gépre már nem költenék plusszba, inkább gyûtenék kicsit és összeraknék egy újabbat.

CSAK a Fradi

Történetesen A_n_d_r_e_w azt magyarázza már egy jó ideje, hogy neki van egy 3GHz-es P4 Prescott-ja, ami történetesen elvileg lazán nem jobb az én Bartonomnál és mégis gyönyörûen fut nála a Mass is és még jó pár mostani játék is.

DBZ is My Favourite

Terminátor14
Nem pont bartont, de van egy haverom, akinek 3200+-os procija van (tehát egyel újabb generáció és gyorsabb is), és hát nem hasít, hogy úgy mondjam. Ne érts félre, minimumra szvsz jó lesz, dehh tudja a fene 😄

Próbáld ki és mindenki okosabb lesz.

CSAK a Fradi

Próbáltál már ki egy 3000+os Barton-t egy Radeon 3650-essel, szóval próbáltál már meg így játszani a mostani játékokkal? Ha igen akkor azt mondd.

DBZ is My Favourite

Terminátor14
5000ért oké, nincs is vele baj, csak leírtam a véleményem. Azt pedig honnan tudod, hogy nincs vele tapasztalatom? Tán ismersz?

Csak hogy tudd, volt annó 2500+-os barton procim, agp-s vga-m is nem is kevés...Tudom, hogy mire képes az a proci, maradjunk ennyiben.

''Az elõzõ generáció'' 😄DDDD

CSAK a Fradi

5000ft-ért miért lenne felesleges? Rohadtúl nincsen pénzem full gépcserére... És az a poén, hogy A_n_d_r_e_w elviekben tapasztalatból mondja azt amit mondd, nem csak a levegõbe beszél, ennek ellenére állandó ellenkezés van vele szemben, pedig nektek nincs ezzel kapcsolatban tapasztalatotok. Ha fullra minimum grafikával menne a Mass Effect, nekem már az is bõven jó lenne.

DBZ is My Favourite

Terminátor14
Persze, senki nem érti, csak te 😄

Nem tudom hol élsz, de ha olyan játékkal játszol, akkor bizony mindkét magot ki lehet haszálni akár 100%-ra is. Amúgy szerintem nem azért írt olie, hogy megmonjda a frankót, csak épp segíteni akar. Teljesen felesleges egy 4 éves proci mellé egy viszonylag új, egész jó teljesítményû vga-t tenni...már a 7600gt is sok lenne...

Részemrõl befejezve, asszem kissé off a dolog.

CSAK a Fradi

a_n_d_r_e_w
látom te sem érted. na mindegy. Nem az a cél, hogy a maximumot kihozzuk a kártyából. Nyílván nem fog az elméleti maximuma körül teljesíteni, jó ha annak 60-70%-at hozza majd, de akkor is ELÉG lesz. És nem kell 70-90k-t költeni egy új gépre. És szerintem ez a téma már túl sokszor körül lett járva. (a 2 magos fejtegetésednek meg akkor lenne értelme, ha a második mag is 100%-os terhelés alatt lenne folyamatosan. De nincs...)

One Vision. One Purpose.

ollie
Ja, egyébként meg a 3000+ Barton 2.17GHz-n megy.

ollie
Haverodnak igaza van, bár nem a dual core miatt. Nagyon lassú már a procid, hiába veszel egy 3650-et hozzá, nem fogja hozni az elvárt teljesítményt. És ha Barton magos, akkor tényleg nem egyel ezelõtti generáció hanem sokkal ezelõtti.
Csak hogy egy kis példával éljek (jobban értek az intelhez):
egy Core 2 Duo magonként 2x olyan gyors, mint egy Pentium 4, ha mé azt is hozzávesszük, hogy 2 magja, van, akkor már 4x akkora a számítási kapacitása. Gondolom hasonló különbségek vannak AMD fronton is (a P4 kb egyidõ a Barton magos AMD procikkal).

macleody
Attól is függ kell-e a játéknak az SSE-2. Mert a Barton ezt nem tudja.
Tapasztalat, ez a lényeg. Haverom is csak mondja, hogy nem fog öszejönni a dolog, dehát miért olyan biztos benne, ha nem próbálta...?

DBZ is My Favourite

Terminátor14
Legyen így 😉

Én nem látok ennyi potenciált ezekben a p4-ekben, de simán lehet, hogy én vagyok a kishitû 😊

CSAK a Fradi

a_n_d_r_e_w
nagyon off lesz, de mikor vettem 55k-ért a procit (sulinet) nemsokra rá jött a teszt a ph!-ra, amiben egy ~20k sempron játékokban el-el veri szegény prescottomat :S De azóta sem haltam bele a tudatba, ez meg dolgozik becsülettel 😄 (ha van egyéb kérdés, akkor szerintem privibe, mielõtt szétoffolnám a topicot 😊)

One Vision. One Purpose.

Jah amúgy nem is terveztem, hoy max graffal fogok játszani bármivel is, engem a játékélmény érdekel leginkább. Persze azért ne legyen csúnya a játék.

DBZ is My Favourite

Hát igen, itt a lényeg, hogy nem engedhetem meg magamnak a full gépcserét... Marad az olcsó VGA kártya. Proci témában bocs, hogy vitatkoztam, igazából nem nagyon vágom a témát. És ismét köszönöm a segítséget. 😉 Ezek szerint van remény.

UI: Huh, a Sempron verte a procidat? 😄 Úgy tudom, hogy pedig az egy nagyon lebutított fajta volt.

DBZ is My Favourite

a_n_d_r_e_w
1. biztos baromira észrevehetõen fog gyorsulni a rendszere (tapasztalatból mondom, nem a levegõbe)
2. még pár évig, ha minimumon is akár, de elindulnak a legújabb játékok is
3. annyi pénzért amennyit írt, mégis mi a kifizetõdõbb? komplett gépcsere, vagy 5k-ért új VGA?

One Vision. One Purpose.

Terminátor14
Már ne haragudj, de a te procid socket a-s athlon xp..
Aóta volt már s939-es athlon 64, s939-es x2, am2-es x2 és am2+-os phenom x2/4 😊

Akkor hol is vagyunk?

Nem azt modntam, hogy nem viszi a játékot a proci, mert biztos van hozzá megfelelõ beállíáts, de hogy pl maxon nem fogsz vele játszani, az biztos 😊

És ilyen proci mellé én személy szerint nem vennék már új vga-t, felesleges.

CSAK a Fradi

a_n_d_r_e_w
3GHz P4 (Prescott)
Nyílván a teljes kihajtáshoz nem elég, de ki akarja?
A beállításokat kell ügyesen belõni. A tipikusan prociéhes dolgokat levenni, a többi mehet maxra. Pl a 3850-esemnek mind a memóbusa, mind a memómérete elég a legmagasabb textúrabeállításokhoz. Ugyanakkor a fizika (ami ha minden jól megy nemsokára szintén átkerül CPU-ról GPU-ra) meg az árnyékolás a procit eszi. Ezeket butítani és nincs semmi gond.
Hogy konkrét is legyek (3GHz, 2GB RAM, HD3850):
Mass Effect: ultra high, árnyékok kikapcsolva - tökéletesen játszható volt (árnyékok meg driverbõl vagy enginebõl bugosak voltak, még szebb is lett nélkülük).
Szóval ugyan igaz az, hogy a procink felett eljárt az idõ (pl az enyémet már egy 3000+-os sempron is verte akkoriban), de igen kevés esetben a proci a szûk keresztmetszet. A többmagos rendszerek meg még csak mostanában kezdenek kihasználva lenni igazán, butaság azt mondani, hogy nem érnél a 3650-nel semmit. Majd eljön az idõ, hogy már tényleg kevés lesz, de az még jó sokára.

One Vision. One Purpose.