Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Interm/Charm az lenyegeben ugyanaz ugye, csak az interm a renegades megoldasokra jo, charm meg a paragonosokra, de tok ugyanazokat a celokat lehet elerni, ugye?

Most a csapatom:
En-infiltrator pisztoly/decrypt
Ashley-soldier

es a harmadik helyre nem tudom, hogy kit vegyek fel. Kene valami jo kis first aides. Gondoltam a Turian jo lesz, de Wrex meg nagyon szimpatikus nekem, viszont neki, ha jol gondolom nagyon gyenge a first aidje 😞 Vagy nem?
Spectre cuccban shotival is lehet counter-snipeolni😄

Calver
ízlések és pofonok <#vigyor> én csípem kispisztolyokat, stílusosak <#nyes> na meg az elejétõl a végéig jók, AR-en én ott szívtam a fogam mikor próbálgattam h a legelején semmit nem lehet vele eltalálni <#szomoru1> (mondjuk ez Master Spectre cuccban megváltozik gondolom)

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
azt se felejtsük el h Barrier másodpercenként 40 pontot töltõdik ha 9 pontod van Vanguard/Shock Trooper-ben <#vigyor>

pisztolynál is meglehet btw csinálni h ne melegedjen, szerintem könnyebb is mint AR-nél (fõleg Infiltratorral, ugye az õ class skilljük is errõl szól).

amúgy nekem is Vanguard volt az elsõ karim - és favoritom mai napig - de én voltam olyan elvadult h utánaolvasgattam h lehet unlockolni bonus skill-eket még mielõtt nekiestem volna ME-nek, és Citadel-ig elvittem egy Adept-et azon szimpla okból h kirakjam Singularity-t és elnyomjam 75-ször <#nyes> (na meg h kicsit ismerkedjek is a játékkal)

Ha jól emlékszek assault rifle egyetln elõny az hogy meg lehet csinálni hogy egyátalán ne melegedjen, és ezáltal ne is legyene pontatlanabb ha folyamatosan lõsz. Tehát csak nyomni kell a gombot. Bár lehet pisztollyal is meg lehet csinálni sosem próbáltam.

Viszont shotgun sokkal nagyobb fun mint pisztoly😊 Bár kevésbé hatékony, ez nem azt jelenti hogy probléma lenne vele akár insanity fokozaton is (legalábbis nálam nagyszerûen mûködött).
---------------------------------------------------
Nekem unlockolt +skillem vanguardon nem volt mivel az volt az elsõ karim.

Strapabírás szempontjából viszont nagyon durva tud lenni. Shock troopernek specializálva.

Barrier. 1250 sebzést felfog ugyebár és 14sec cd. +Shield boost. Na miért is vicces is?
Barrier ugy fogja fel a sebzést hogy a pajzsaidat növeli. Shield boost pajzsaidat tölti vissza master SB 2 sec alatt 50%/sec. Tehát effektíve visszatölti a barriert.
Ehhez jön egy 20 sec CD-s adrenaline burst.

perma barrier > immunity az esetek 90%ában.

Ehhez jön a lift+ throw+ warp, esetleg unlockal singularity, melyek szintén élvezik a 20sec es adreanline burst elõnyeit.

Én most toltam végig pisztolyos engineer-el és nekem az Assault Rifle jobban bejött, de nagy különbség tényleg nincsen. Ha meg unlockolod az AR achievementet akkor bárki használhatja, nekem Infiltrator-om AR-el nyomul. Sniper Rifle skill nem vonz, elhiszem, hogy jó de nélküle is simán megvagyok még insanity-n is.

Why so serious?

Calver
többi kaszt btw aljas diszkrimináció okán maradt ki - Engineer és Adept engem nem igazán vonz, fõleg Adept/Assault Rifle buildet tartom butaságnak tbh. Sentinel-ek meg kb a Mass Effect vesztesei, mindenbõl a rossz skilleket kapják.

és még egy dolog: akármennyire morbidnak és elvontnak tûnik, hivatalos fórumon valaki kiszámolta h bizony pisztolyok táposabbak assault rifle-nél. szóval ne aggódj hogy Soldier kaszton kívül többiek nem tudnak Assault Rifle-t használni, ez semmit nem vesz le az aprítási értékükbõl. (sõt, Infiltrator esetében még hozzá is ad, ugye pisztoly skillel lehet unlockolni Sniper Rifle-t)

Calver
hát, röviden és tömören:

Soldier: öl, túlél, teszi ezt bármilyen fegyverrel - ellenben kiba unalmas.

Infiltrator: remek kombója a Soldier és Engineer kasztoknak, gyakorlatilag kettõ az egyben, a két viccesebb fegyvertípussal, szinte mindent el tud végezni amit az Engineer (fõleg ha megvan AI hacking bónusz skilled), sebzés/túlélés szinten sem sokkal marad le Soldiertõl, valamint nem döglessz meg az unalomtól. legalábbis annyira nem unalmas mint Soldier.

Vanguard: személyes kedvencem, Adept/Soldier kombó, ha felveszed Singularity-t bónusz skillnek nagyon sokáig sokkal jobb is CC-re mint a sima Adept. mész, Józsikát eldobod, Pistikét felemeled, Béluskát és Petikét elkezded körbe-körbe pörgetni a szobában, agyonlövöd mindet, benyomod Adrenaline Burst-öt és ismétled a köv. csapat ellenfelen. mindeközben persze egy Barrier mögül osztod az áldást, szóval Józsika és haverjai lövései semmit nem érnek. szórakoztató tud lenni, és ezek azok a dolgok amiket csak a fõkarakterrel érdemes csinálni, NPC-kkel messze túl sok macera.

mellesleg: sok-sok build
csak az ott leírtakkal ellentétben rakj majd Intimidate/Charm-ra is.

Lacee
vanguard is érdekes kaszt, pisztoly és shotgun fegyverképzettségekkel, és throw/lift meg warp biotikus képességekkel. taktikája annyi, hogy harcképtelenné teszi az ellenfelet, majd odarohanva közelrõl shotgun és vége a csatának 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Biotikus kasztokat nem ismerem, még nem voltam. Szóval ezek nem tudom mennyire jók, Liara képességei csatában hasznosak tudnak lenni de általában az intelligens csapattárs AI miatt kb. fél perc alatt kifektetik szegényt.
A Soldier szerintem egy elég semmilyen kaszt, erõs és könnyû vele a játék de baromi unalmas. Sok az élete hordhat heavy armort, tipikus tank. A csaták abból állnak vele, hogy mész elõre és bedarálod ami szembejön. Szinte az összes skillje a további erõsítését szolgálja a harcban de ebbõl is kevés van, így 60as szintre gyakorlatilag az összes fegyver használatát is maxra lehet vele fejleszteni ami szintén értelmetlen mert az egész játék könnyedén végigvihetõ egyetlen fegyvertípussal, felesleges mind a 4 fejlesztése. Egyszer voltam soldier, hogy unlockoljam a fegyver achievementeket aztán hagytam is a fenébe.
Az Engineer szerintem egy sokkal hasznosabb kaszt. A hackelõ-zárnyitó képességek ugye alapból jól jönnek /meg így már nem kell Tali-t cipelni ha akarsz is néha valami értelmes cuccot is szerezni a küldetéseken/. Gyógyítónak tökéletes, a First Aid mellé tanulhat Medicine képességet ami csökkenti a Medi-Gel újratöltõdési idejét így gakrabban lehet használni /nem mellesleg a Medicine skill-el tudsz Neural Shockot használni amivel tök jól fel lehet löködni egy organikus ellenfelet ami mondjuk egy rohamozó krogan warlord ellen igencsak hasznos/. Ha meg Medic-nek specializálod akkor még hatkényobban ggógyít. És akkor még vannak ilyen finomságok mint az AI Hacking és a Damping. Alap esetben csak pisztoly skillje van de azzal is halálos. Mondjuk csak light armort hordhat így csatában könnyen kilövik ezért a fedezékek használata erõsen ajánlott.
Nekem személyes kedvencem az Infiltrator kaszt, õ valahol félúton van egy soldier és egy engineer között. Tud hackelni és zárnyitni /és nem mellesleg így a Sabotage és Overload képességeket is birtokolja, mindkettõ igen hasznos/ de hordhat medium armort és van fitness skill-je így a pofonokat is jobban bírja mint a sima mérnök. Pisztoly és Mesterlövész skillje is van így távolról is hatékony gylikológéppé lehet képezni.

Why so serious?

Én katona szeretek lenni.
Teljesen mindegy. A soldier az egyik legegyszerûbb, mert a harci részeken vele a legkönnyebb túljutni, plusz minden fegyvert és páncélt rendesen tud használni.
Nem kell azon sem aggódni, hogy nem jó valami nyitogató/feltörõ dologban, arra ott vannak a kísérõk.

A program úgyis azon karakter skill értékét használja, akié a legmagasabb, noha látszólag a fõ karakter végzi a tevékenységet. De ez nem így van. Ha valakinek a csapatból elég magas a skill értéke a szükséges feladathoz akkor oké. Ha teljesen lényegtelen kinek és milyen értéken van. A lényeg hogy egy valakinek legyen az aktuális trióból 7-es (master) a két lényegi nyitogatós skill és nem lesz probléma sehol.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Rip
Manuálisan valóban te végzed a hackelést, de nemcsak a te skilljeidet veszi alapul, mikor eldönti, hogy képesek vagytok-e "feltörni" az adott dolgot, hanem minden csapattagét (akit magaddal vittél).
Szóval emiatt lehetsz nyugodtam Soldier.

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Terminátor14
A csapatodban lévõ legnagyobb érték számít ezeknél a skilleknél, szóval nem kell emiatt aggódnod.

CSAK a Fradi

I.C.ram
Valaki elmondana, hogy milyen kaszttal erdemes nekivagni a jateknak? Eloszor gondoltam, hogy Soldier, mert az ugyis mindig primitiv, es egyszeru..., aztan lattam, hogy csak en tudok hackelni az egesz csapatban, hiaba van meg a tobbiekne magasabb skillje hozza... 😞 Szoval valoszinu valami olyasmi kaszt kene ami olyan dolgokban is jo, amit csak a fohossel lehet csinalni.

Nem is ajanlasokat varok, hanem inkabb elony/hatrany osszehasonlitasokra a kulonbozo kasztokhoz.

Koszi!
Ezt egy crack fix-ben van a túlmelegedés gyógyíre.
Hát biztos nem a daemon tools miatt van mert nekem is fent van aztán volt ilyen gondom. Illetve régebben másolttal toltam XP-n, akkor gyakran elõjött, most végigtoltam kétszer Vista-n eredetivel és nem csinálta. De tudom, hogy eredetivel is sokaknak elõjön szóval nem a warez verzió hibája. Esetleg próbáld meg felrakni a patchet, hátha segít. Bár az meg belerak egy ennél jóval durvább az egyik bolygóra hibát szóval nem biztos, hogy megéri.

Why so serious?

Khabbas
Nekem is ez volt, nem találtam megoldást, quicksave, load az egyetlen ami mûködött.

Star Wars: The Old Republic, Friaar Operative; Hidden Beks Asrock Z68 EXTREME 4, i7 2600k @4 , 16GB Geil Black Dragon kit, AMD Sapphire 6870

Hey

Lenne egy problemem, ra kerestem itt is, de itt meg sem emlitik. Mar a vege fele jarok, pisztollyal nyomom...Es a vegen elojott egy problema, ami eddig soha - ha tulmelegedik a pisztolyom, akkor beragad a piros csik es nem megy lejjebb, hiaba csinalok akarmit, cserelek akar masik fegyverre... Eleg idegesito a vegso csatanal,h ujra meg ujra loadolni kell ha veletlen tulhevitem a fegyvert...
Olvastam egy helyen, h esetlegesen a daemon tools miatt van, de nemtom...ja, a jatekom eredeti...

akinek van otlete, szoljon!

Elore is kossz!

E
Aha, az még csak a násztánc kezdete 😊

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Próbálkozom már de még nem igazán akar, most kellett választanom a két csaj között és mellette döntöttem.

Core i7-4770S 3.10GHz, KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 KIT, SAPPHIRE HD7970 3GB OC BOOST,

Huhh, nagy kexre ne számíts, valamikor a játék vége felé hajladozik mad 😉)))))

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Liara mikor hajlik arra hogy lefeküdjön velem? Melyik küldetés után van rá lehetõség? 😄

Core i7-4770S 3.10GHz, KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 KIT, SAPPHIRE HD7970 3GB OC BOOST,

A bányában van a szonda.
PAtr0n
Na megint kérdezek. Bocs <#vigyor3>
Szintén egy másodlagos küldi. Valami fószer megkér rádión, hogy keressek meg egy szondát (asszem a voyager renceren belül az amazon naprencerben). Még annak idején lõtték fel a Turiánok kémlelésére, és atom bomba van rajta. Namármost egy bolygó van amire le lehet szállni (Agebinium), de azon már mindent felfedeztem mégse találok semmit. Illetve van valami a földbe ágyazódva egy helyen, de azzal nem lehet semmit csinálni. Alatta van valami kisebb elhagyatott ember camp.

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

Terminátor14
Persze, mondom, nálam is csinált ilyet 😊 CSak nekem kicsit gyengébb a gépem, úgyhogy néha barántot 1920*1080-ba fullon.

CSAK a Fradi

Hidd el a legkeményebb játékokat futattam alatta, de sose volt ilyen! Pedig a ME sem szaggatot kicsit se úgy hogy 1920*1200-ban minden fullon volt, de most hogy visszavettem az órajeleket ugyanúgy fut minden gond nélkül!

Terminátor14
Azért ezt nem mondanám 😊

Ha stabil, akkor stabil. Procim és a ramom eddig semmi nem akaszotta ki, pedig szép kis tuning van rajtuk 😊

Úgy látszik a vga-t nem teszteltem elég keményen, mielõtt belõttem neki azokat az érékeket.

CSAK a Fradi

Alapvetõen nem igazán szereti ME a húzott alkatrészeket.

Terminátor14
Valszeg azok a játékok nem dolgoztatták meg annyira 😊

Asszem velem is pont a Mass Effect csinálta egy ideig ezt a kidobálást, de végülis kicsit lejjebb lett véve, és azóta tökéletes.

CSAK a Fradi

Igazad volt vissza állítottam és mostmár nem fagyki, de nem értem, eddig egy játéknál sem csinált ilyet pedig már 5 hónapja így fut a kártya.

gibson9
Szóval akkor teljesen net független játék 😄 Köszönöm szépen!

A telepítéshez se kell internet mert a magyar verzión nincs online aktiváció.

Why so serious?

gibson9
Hello! Azt szeretném megkérdezni, hogy magához a játékhoz nem kell internet kapcsolat ugye? Tudom a telepítésnél majd kell, de utánna a játékhoz szükséges? Csak mert nekem egy nagyon nagyon lassú netem van és aggódok, hogy ez befolyásolja a játékmenetet.
Elõrre is köszönöm!

Terminátor14
Nem bírja a tuningot a vga és/vagy túlmelegedik. Mindenképp itt lesz a probléma, ezzel kísérletezz.

CSAK a Fradi

Sziasztok! Az lenne a gondom hogy a játék szinte állandóan kilép és a VPU Recorver indítja újra a videókártya processzorát. Mi lehet a gond, hiszen a gépem elég erõs ehhez a játékhoz?

PAtr0n
Köszi szépen a segítséget, megvan ez is! Próbálok magamtól rájönni most már a dolgokra <#smile>

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

Prince23
Így is úgy is öngyilkos lesz, bármit is válaszolsz neki.

Csak öngyilok meg harc van ellene semmitöbb én a megfélemlítéssel meggyöztem hogy legyen ön gyilkos.
Terminátor14
Igen, ha elmondod neki, hogy a Pusztító csak kihasználja õt, akkor végül S is "megjavul", és fõbelövi magát, így csak magával a Pusztítóval kell megküzdeni a végén.

Viszont csak ez a két lehetõség van, ami szerintem elég logikus 😄

Vagy meg kell küzdened S-sel, vagy nem 😊

CSAK a Fradi

Haverom valami olyat csinált, h beszélt Sarennel a harc elején, megölte magát és csak azzal a mutánsformájával kellett harcolni. Kiváncis vagyok van e még vmilyen fajta vég
Atkamon
Igen, ez azért van, mert olyan bolygón vagy, ami a fõtörténetet viszi tovább, ezért nem tudsz róla visszamenni a Normandiára. Ez nem bug... Ahhoz, hogy menteni tudj, meg kell ölnöd a közelben lévõ ellenségeket.

Várjunk csak. Ha semmiképp nem engedi az elmenetelt (nincs közelben ellenség és még a térkép üzemmódból sem megy a dolog), akkor egy olyan helyen vagy, amihez fõ küldetés kötõdik.

Amúgy meg gyakori mentéssel nem lehet baj a kipurcanás miatt.

Próbáltam apc-ben is és semmi...amúgy ellenség pedig csak 2-3 percnyi autókázásra volt legközelebb...

Igen, megtehetném hogy megcsinálom a küldit csak ha meghalok akkor kezdhetem az elejérõl és 3.jára már kicsit unalmas... azért akartam volna elmenni onnan.

De amúgy köszi a gyors választ!

Lacee
ha még menteni sem lehet, az azt szokta jelenteni hogy ellenség van a közvetlen közelben, és olyankor muszáj elintézni õket, mielõtt "megmenükelhetnél". vagy menj el a környékrõl, vagy öld meg akit meg kell és minden oké lesz.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Beszállsz az APC-be és aztán használod az N billentyût. Vagy bemész a térképre és ott böksz rá a visszatérést engedélyezõ gombra (szintén a verdában kell tartózkodni hozzá).

Egy kérdés: ha leszálltam egy bolygóra, hogyan tudok onnan elvenni? A beállításoknál azt írja hogy az N betûvel tudok visszakerülni a Normandiára...de most eszálltam valami vulkanikus bolygón és sehogy sem tudok visszamenni illetve menteni sem enged a játék.
Valaki help plz...

Csoda lenne ha valaha készítenének egy olyan játékok amiben nincsenek olyan bugok amik egy életre elveszika játékos kedvét a játszástól..

Hát mind1 mert végülis alcoholban Securom-ot állítottam be és tökéletesen megy. Azelött még a telepítö se akart elindulni. Igaz kell hozzá nocd crack de megy és magyar. Remélem a crack nem tesz bugokat a játékba.

Iszonyat jo ez a game. Anno vmiért abbahagytam, aztán már kb5 honapja nem toltam vele. Amikor megjelent és megkaptam akkor 2 hétig aztán annyi. De most ujra nekiállok.
Milyen rasszistázásról beszéltek mert a játékban nem volt?
Most már fel. A CD Projekt oldaláról le lehet tölteni. Meg ugye ad hozzá egy extra küldetést, elég rövidke /kb. 2 óra/ de végülis nem rossz szóval érdemes feltenni. Javaslom viszont, hogy csak azután tedd fel miután az összes mellékküldit meg a fõ bolygók nagy részét megcsináltad mert maga a patch több gondot okoz mint amennyit megold.

Why so serious?