Mass Effect
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amennyiben például a dialógusok közben olyan az adott szituáció, akkor esetleg használható szerintem a fonetikus hangzás miatt az említett "aszári" szó is...
Példa, ha a helyzet és az adott személyiség jellemzõi ezt megkívánják:
"..-Ez csak egy aszári, ne törõdj vele!..."
Egyébként én is osztom i2k véleményét.
Sok ilyen helyzet adódhat és akkor aki sajnos nem látja át a dolgokat, felelõtlenül nekiesik azonnal a fordítónak.
Ezt különösen játékok esetében vettem észre.
Például a A Dragon Age bírálói között volt olyan felháborodott játékos, aki a "...nyakló nélkül használták a hatalmukat..." egyszerûen felháborítónak találta, csak azért, mert nem is tudta, hogy mit is jelent.
Ez viszont véleményem szerint szomorú, ráadásul az illetõ állítólag fordító...<#buck>#buck>
Aminek van jelentése
Ami halandzsa, vagy autentikus név, elnevezés stb.
Példák:
- "Humans" ---> csakis Emberek lehet, semmint "Humans"
- "Volus" ---> mindenképp Volus kell maradjon, mert nem értelmes szó...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Why so serious?
Fonetikusan kiejtve szerintem tökéletesnek mondható.
1 Citadel races
* 1.1 Asari
* 1.2 Elcor
* 1.3 Hanar
* 1.4 Humans
* 1.5 Keepers
* 1.6 Salarians
* 1.7 Turians
* 1.8 Volus
2 Non-Citadel races
* 2.1 Batarians
* 2.2 Collectors
* 2.3 Drell
* 2.4 Geth
* 2.5 Krogan
* 2.6 Quarians
* 2.7 Reapers
* 2.8 Vorcha
3 Extinct races
* 3.1 Protheans
* 3.2 Rachni
* 3.3 Zeioph
Mi is a problémád a fajok neveivel?
Talán csak nem vásároltad a nyelvtudásodat?
Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Az alap tuti magyar lesz, de 90 százalék, hogy a CE is. DA-nál is magyar volt. Persze remélem rajtahagyják az angolt is mert én nem fogok olyan verzióval játszani amiben Liara egy "aszári"... 😊
Why so serious?
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
MW2: Voxic \"Nézze, nem a pénz, vagy a hírnév az, ami engem motivál, hanem egyszerűen lenyűgöz a motor hangja...\"-Jean-Pierre Wimille
MW2: Voxic \"Nézze, nem a pénz, vagy a hírnév az, ami engem motivál, hanem egyszerűen lenyűgöz a motor hangja...\"-Jean-Pierre Wimille
Mi köze van a DLC vásárlásoknak és ügyeknek ahhoz, hogy angolul játszom, vagy sem?
Ha legálisan akarok hozzájutni és angol nyelven, akkor is fizetek érte, nem?
A patch-ek említését pedig végképp nem értem, hogy miért okoznak problémát, hiszen u. annyi van angol, illetve magyar verzióhoz is.
Ha nincs honosítás, akkor az a probléma.<#wink>#wink>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
1.Ezt töltsétek le😞Pinnacle Station)
http://www.sendspace.com/file/dx2l4l
Ebbõl a DLC_Vegas mappát úgy ahogy van másoljátok be a telepített játék DLC mappájába.
2.Innen ezt a fájlt töltsétek le:
http://www.2shared.com/file/9893645/5d0d783f/AutoLoad.html
és cseréljétek ki ezt a fájlt a DLC_Vegas mappában található AutoLoad.ini-vel.(Már átszerkesztett fájl)
3 Amennyiben az 1.02 patch van a játékon, akkor lehet indítani és ott a "Letölthetõ tartalom"-ban meg kell jelennie a Pinnacle Station DLC-nek...
4.Van benne egy MassEffect.exe, de ez szerintem nem kell, akinek 1.02 patch van a játékon.(crack)
5.Amennyiben valami nem stimmel, egyszerûen törölni kell, mert semmi mást nem csináltatok, mint a játék DLC mappájába másoltátok a Pinnacle Station-t...
Pisix-et véletlenül sem használnék, HD4850-em van. 😊
Számíthattok rá, hogy lesznek majd olyan játékok, amit majd normálisan nem is lehet végigjátszani, ha nem vásároltok hozzá DLC-t.
Én viszont nem most jöttem az oviból, többet nem vernek át.
Az említett Sacred_2 nekem még amikor vásároltam, 10 rugómba került.
Krokodilban megvárom, amíg a fórumokon azt olvasom, hogy a játék már normálisan végigjátszható lesz.
Ez biztosan nem egy szimpatikus hozzáállás, de részemrõl logikusan nem tehetek mást a saját védelmemben.
Elnézést mindenkitõl, befejeztem az offolást.😄
Nem akarnak harcolni a warez ellen, inkább ezt választják, mert így akár 2 évig is jön nekik pénz a játékokból.
Azonban vannak erkölcsi normák is szerintem, amire a magyar kiadóknak oda kellene figyelni.
Csak egy példa:
A Sacred_2 alapot kiadták magyar lokalizációval, majd a kiegészítõ esetében harc nélkül feladták, nem tudták elérni, hogy a legális játékra telepíthetõ legyen a kiegészítõje és most újra meg kell vásárolni majd a játékot azoknak, akik már egyszer pénzt fizettek érte.
Ez nevetséges...
Ebben az esetben viszont elég lett volna annyi, hogy a kiadónál elérjék azt, hogy csináljanak a legális játékhoz egy olyan patch-et, amiben már esetleg kicseréli a telepítõ az AutoLoad.ini-t, és akkor mindenki boldogabb lett volna.
Amíg én és a többiek azon a 87 pontos procedúrán végigmennek, ami ott le van írva a Pinnacle Station esetében, addig én 27x átírom a .ini fájlt.
Nekem pedig ne írja senki, hogy ez hatással van a játék további normális futtatására, mert ez egyszerûen nem igaz, annyit én is értek hozzá, hogy ez az illetõ DLC normális betöltését szolgálja.
Ezt csak azért írom, mert itt a fórumon már ehhez hasonló vélemény elhangzott...
Szívott az EA mert még mielött felvásárolta volna a biowaret azok eladták a terjesztési és honosítási jogokat. Kapcsold össze a tegnapi EA hírrel és átlátsz a szitán.Ez egy hír?
Akit érdekel és nem akar ezzel vacakolni, itt van átszerkesztve.
Csak ki kell cserélni a DLC_Vegas mappában az eredetivel, elõtte mentsétek, hogy esetleg késõbb megmaradjon, ha kell...
Tökéletesen mûködik a PC GURU játékkal is és nem kell regisztrálgatni.
Azt még megértem valahogy, hogy nem lesz DLC ügyben honosítás, de egy egyszerû DLC-hez minek ekkora felhajtás, azt nem értem.😄
Amennyiben a CD Projekt ezt legálisan elérhetõvé tette, akkor megoldhatták volna technikailag egyszerûbben is...
Köszi még1x!
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord
Remélem, hogy jó lesz, köszi a tippet.😄
Az miért van hogy Win7 alatt, E8500-as Procivel 4 Ghz-en, 4850-es vidkarival és 4 giga rammal szaggat? élvezhetetlen.... 😞
1.02-es peccs fenn van...
Elõtte volt a gépeden egy virágbolti, töröld a Dokumentumok-ból a BioWare mappát és indítsd újra.
Egyébként én is most rakom fel. A Pinnacle Station ügyben egyszerûbb megoldás nincs, csak a regisztrálgatás?
Nem lehet ezt letölteni és egyszerûen telepíteni egy legális játékra?
Masseffect.exe megkeres - jobb klick - properties - ki pipál hogy mindig futtassa rendszergazdaként.
Ja a patcheket pakoljátok fel szépen sorban, a DLC-t is érdemes.
Enjoy!
az 1.02-es patch szépen le is szedi a játékról a védelmet, még crack se kell
Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD
Lenne egy problémám. Feltelepítettem a játékot, de mikor a Játék Indítás gombra kattintok elkezd tölteni de nem indul el...
Már 2x újraraktam de így se megy. Megnéztem hátha a beállításokkal van baj, visszaállítottam az alap felbontásra (1024x768-ról) de akkor meg elsötétül az egész képernyõ és nem tudok semmit csinálni.
Ha esetleg tudna valaki segíteni azt megköszönném. (eredeti a játék, a mostani PC Guruhoz volt)
Én elkérném, de igazából már végigtoltam sokszor, szóval nincs számomra jelentõssége.
CSAK a Fradi
Postán tudom küldeni, 300Ft-ot kérek majd átutalni azért, hogy a feladás ne kerüljön nekem semmibe.
Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD