11074
  • Optimus Prime
    A Citadella-n (is) találsz majd több küldetés, többnyire egyszerűek. Én kettőt-hármat találtam miközben csatangoltam. Én nemrég úgy vittem végig, hogy: összes bolygó, összes küldetés, max paragon szint. Renegade pont csak a karakter beállítás miatt volt egy kevés. :)
  • Atkamon
    Az opciókban tudod beállítani a csapattagokat. Megölheted a két bandavezért, utána még lesz lehetőséged paragonként befejezni a küldetést. Menj el minden nagyobb küldetés után a Citadel-be, és mindig ugyanott lesz a rajongó, ahol először találkoztál vele.
  • ottar
    A csapat menüben, vagy valahol a beállításoknál? A felfedezéseket csinálom.
    A Citadel végén hirtelen annyi küldetéssel megszórtak, hogy valami hihetetlen. :) Lesz majd mászkálnivaló.
    Kérdés: Akaratom ellenére elvállalltam két bandavezér kiiktatását. (Kissé félreérthető volt a párbeszédben az absztrakt, én még érdeklődtem volna, a szöveg is ezt sugallta.) ezért renegát pontokat kaptam. Mi van akkor ha nem csinálom meg ezt a küldetést? Lehet valahogy törölni?
    A másik: Az autogramgyűjtő rajongóval történő találkozás után megjelent hogy érdemes lenne vele beszélni. De nem találom. Merre lehet?
  • bendáj17
    szerintem érdemes minden bolygót felfedezni de te tudod. A mekó irányítás majd jobban fog menni. a csapat szintlépését belehet állítani a beállításoknál hogy senki ne lépjen automatikusan.
  • ottar
    No ezt örömmel hallom. Mondjuk nem rossz az egyes grafikája sem, bár némelyik párbeszédnél kicsit "kockásak" az önárnyékok egy-egy karakter arcán. Majd állítgatok még rajta, indításkor nem foglalkoztam velel túl sokat, mindent felnyomtam maxra. :)
    Kérdés:
    Érdemes MINDEN bolygót felfedezni?
    Most indultam el Liara-ért, de meglepett a csillagtérkép durva mérete. :) Meg hogy aztán az egyes rendszerekben mennyi bolygót lehet még felfedezni. :)
    A Mekó irányítása még kissé akadozós, de majd belejövök. :)
    Kérdés:
    Hogy lehet azt elérni, hogy ÉN adhassam a csapattagtoknak a skill pontokat szintlépésnél? Hiába csinálok bármit, szintet lépünk, és náluk 0 a szétosztható pontok száma, de néha tájékoztat, hogy milyen új dolgokat tanultak meg. :(
  • bendáj17
    így van reméljük a 3 is megfelelő lesz.
  • Chipii
    Ha az egy fut, akkor a kettő is fog, jobban sikerült optimalizálniuk, nem lassult, a grafika meg javult:)
  • ottar
    Úgylátom nem kell piszológushoz járni ha valamelyik nem jön össze. :-)
  • steweee
    a tompítás képesség egyúttal a biotikus támadások elleni védettséget is meghatározza ?
  • bendáj17
    nincs mit az a lényeg hogy menjen.
  • ottar
    Jajjdejó, köszi, nézem...
  • ottar
    Nagypn köszönöm. Mindkét gépen menni fog szerintem.
  • bendáj17
    ja egész jó kis könyv. A 2-nek is egész jó a gépigénye.
  • bendáj17
    Minimum:

* Processor: 1.8GHz Intel Core 2 Duo or equivalent AMD CPU
    * Memory: 1 GB RAM for Windows XP / 2 GB RAM for Windows Vista and Windows 7
    * Hard Drive: 15 GB
    * DVD ROM: 1x Speed
    * Sound Card: DirectX 9.0c compatible
    * Direct X: DirectX 9.0c August 2008 (included)
    * Input: Keyboard / Mouse
    * Video Card: 256 MB (with Pixel Shader 3.0 support). Supported Chipsets: NVIDIA GeForce 6800 or greater; ATI Radeon X1600 Pro or greater. Please note that NVIDIA GeForce 7300, 8100, 8200, 8300, 8400, and 9300; ATI Radeon HD3200, and HD4350 are below minimum system requirements. Updates to your video and sound card drivers may be required. Intel and S3 video cards are not officially supported in Mass Effect 2.

Ajánlott:

* Windows XP SP3 / Windows Vista SP1 / Windows 7
    * 2.6+ GHz Cure 2 Duo Intel or equivalent AMD CPU
    * 2 GB RAM
    * ATI Radeon HD 2900 XT, NVIDIA GeForce 8800 GT, or better recommended
    * 100% DirectX compatible sound card and drivers
    * DirectX August 2008
  • zyggee
    http://www.pcguru.hu/pcguru/cikk/Mass_Effect_Intelligens_achievementek
  • ottar
    Egen, ezt a revelation címűt már láttam valahol...
  • ottar
    Erős a gyanúm, hogy én is be fogom szerezni a 2-t. :-)
    De előbb az 1. :)
    Annak milyen a gépigénye?
    (Az 1-el ott véreztem el anno, hogy 14 Gb szabad hely kellett volna a telepítéshez. :) Nem tudtunk a Win partíción annyit takarítani, hogy elférjen. Szerencsére nejem kapott egy combos céges gépet, most azon játszom. :-) Aztán majd újrarakom a másik gépet valamikor.
  • bendáj17
    nincs mit szívesen. Igen akkor az a főmenü opciókban lesz szerintem. Ismerem az érzést én is már többször végigtoltam jelenleg nálam ez a sorozat a topon van, most is a 2-vel játszok.
  • bendáj17
    van ez így mindenképp. Van már mass effect könyv is, képregény is.
  • ottar
    Ezt az előbb nem olvastam.
    Köszönöm a részletes válaszokat.
    6. Érmeket-plecsniket emlegettek korábban itt a fórumban, arra gondoltam. :)
    Eddig is izgalmas volt, meg kellett magam erőltetni, hogy a fő szálon maradjak hogy elutazás előtt Fantom legyek. :-)))
  • ottar
    A legnagyobb baj, hogy legközelebb szerda este jutok gép elé. :-(
    Addig csak olvasok róla. :-)
  • bendáj17
    persze bárhogy dönthetsz nincs megszabva, ez a klassz benne ahogy neked tetszik.
  • bendáj17
    Igazad van jobb magadtól rájönni. Mindent meg lehet tudni.
  • ottar
    :-)
    Oké, akkor menek. ÉS döntök mindenütt ahogy jónak látok.
    Az a bajom, hogy picit buták a magyar feliratok időnként, és nem túl egyértelmú egy-egy dolog pl. a menürendszerben.
    Nem tököltem, katona a karakterem. (Egyéb RPG-kben is Paladin, Warrior és egyebek szoktam lenni.)
    De nagyon bejön a játék, a döntések szabadsága. :-)
  • bendáj17
    Kedves ottar, jó hogy kipróbáltad a Mass Effectet nem fogsz benne csalódni, a 2 is nagyon klassz.
    megpróbálok válaszolni a kérdéseidre:
    1. 2 csapattag lehet egyszerre melletted de te döntesz ki megy veled.
    2. ez nem tudom miért ilyen, valaki hátha tud valamit.
    3. Csapat összeállítás a te döntésed szerint történik, minden küldetés előtt mielőtt leszállsz a bolygóra tudsz változtatni a csapat összeállításban.
    4. Akkor fontos infókat tudhatsz meg a őrzőkröl, elég érdekesek, ha nem találsz meg mindent a FAQ részben le van írva részletesen melyik merre van.
    5. ha úgy döntöttél hogy nem ölöd meg Ökölt akkor az a te döntésed. Wrex biztos mond valamit de nem hiszem hogy zabos lenne. ( mondjuk nálam mindig meghalt).
    6. Itt a különböző kihívásokra gondolsz? Azok a menü részben vannak ott meglehet nézni hogy tudod őket megszerezni( pl. 25 ellenség páncélját égesd el vagy hasonló)
    7. Ha a példakép útat választottad az sokat számít a csapattagok úgy fognak hozzád viszonyulni és amikor majd a 2-be vagy majd a 3-ba importálod a mentést akkor majd vissza fog köszönteni milyen utat választottál.
    8. Ha az egyik csapattagod meghal vagy adsz neki medigélt vagy ha vége van az adott csatának akkor újra élni fognak :D
    A Fantom után tényleg izgalmasabb lesz.
    Ha valamit kihagytam elnézést.
  • Atkamon
    Még nagyonnagyon az elején vagy, a legtöbb kérdésedre hamarosan magadtól is választ kapsz... Szerintem csak menj a játékkal, merülj bele, ne foglalkozz az ilyen részletekkel, jönnek majd maguktól a válaszok.

A gyorbillentyűre való kihúzással nem tudom mi van, az nekem működött mindig. Később minden küldetés elején megválaszthatod, hogy kit viszel. Érmeket a főmenüben találod az opciókban asszem. A csapattársak felélednek har után, ha harc közben meghaltak. De mondom, majd rájössz ezekre nemsokára...
  • ottar
    Tiszteletem!
    Pár napja kezdtem el játszani ezzel a csodával, és van pár kérdésem.
    A fórumot olvasgattam ugyan, de nem akarok nagyon belemélyedni a spoilerek miatt, jobb ha magam fedezem fel a sztorit. De nem szeretnék olyan hibát elkövetni amivel a későbbieket rondítom el.
    A kérdések:
    1. Jól sejtem hogy csak két csapattag lehet egyszerre? Kicsit furcsa a kiválasztási rendszer, elsőre nm igazán tudtam eldönteni, hogy a bekékült vagy a normál szín
    karakterek vannak a buliban. :)
    2. Amikor különleges képességeket kellene használni, SPACE nyomással bejön a menü, utána lehet egérrel kihúzni gyorsbillentyűre. Na EZ nekem nem megy valami miatt. Van erre valami megoldás? Másnál már olvastam hasonló problemáról, megoldás nélkül.
    Win7 64 bites oprendszerem van.
    3. Csapat: Wrexet nem vettem fel, nem volt szimpatikus, de Kaidant lecseréltem Tallira. Jól tettem? Hol lehet csapattagokat cserélni később? Most Ashley van mellette.
    4. Az a melléküldetés ahol az őrzőket kell szkennelni érdekes fordulatot vettm miután beszéltem Jahleenal, akit meg akart ölni a kollégája. Beszéltem vele is, és abban maradtunk nem csinálom tovább a szkennelést. Mi van ha folytatom?
    5. Nem öltem meg Ökölt miután legyőztem. Wrex ettől zabos lesz?
    6. Érmeket lehet kapni. Hol lehet erről bővebbet olvasni?
    7. A Példakép pontszámom szépen növöget, ez később mit befolyásol a játékban? A választható csapattagokkal ez áll valamilyen viszonyban?
    8. Apropó: Ashleytz lelőtték az egyik harcban, de utána ott állt épen és egészségesen. Ez így van?
    A játékban még csak most lettem Spectre vagy Fantom vagy mi az ördög. Gondolom innen indul be igazán. :)
  • steweee
    :)

na a hiba ott volt, hogy már első játék előtt átkonfigoltam a billkiosztást. és vmi módon ez a bug jelentkezett benne, visszatettem alaphelyzetbe, mentettem,aztán átmódosítottam kedvem szerint újra, de az egérgombokat nem módosítottam
  • bendáj17
    bal egér gomb.
  • gerey
    bal egér géppityu/jobb egér rakéta
  • steweee
    nem jól emléxel, sajnos. visszaállítottam alapértelmezettre is, de úgy sem működik. vki meg tudná mondani hogy kell géppityuval lőni a mékóval ?
  • bendáj17
    igen jól mondod.
  • gerey
    Első végigjátszásra nem is lehet elérni a 60-t, akkor még csak 50 a max, első végigjátszás után kapod meg azt az achievement-et ami feloldja az 51-60 szintet, meg olyanokat amik plusz xp-t adnak. Legegyszerűbb elérni a 60-t, ha már egy végit vitt karakterrel újra kezded.
  • bendáj17
    szerintem próbáld meg később, csinálj néhány küldetést addig, úgy is szerintem vissza kell térni többször a Fellegvárba.
  • Marci0115
    probáltam de nemtudok vele beszélni, szerintem bugos a játék itt
  • bendáj17
    60 szint a max, Conrad mindig ott a piacon lesz ahogy mennél le az Odú nevű bárba, de nem mindig jelenik meg (3* kell vele beszélni, elsőre autogram, utána képet kér, majd ő is Fantom akar lenni)
  • Marci0115
    hé srácok nektek mennyi volt a max level szint? mert most kezdtem ujra xboxon és van egy accsi hogy lvl 60at érd el, és nem emléxem már régen mennyit tudtam, most kb 30 körül vagyok ugyhogy csak a mellék küldiket csináltam

a másik meg hogy van egy küldetés Citadel : the fan, conrad verner-rel kéne beszélni valahol csak sehol nem találom:S

• gerey
    Egész pontosan így.
  • evil006
    nekem meg van az eredeti mass effect és 64 bit-es win 7-en simán megy.
    Viszont a magyar verzióra hogy tudnám felrakni a pinnacle station dlct?
    Ebben tudna valaki segíteni ?Előre is megköszönném.
  • bendáj17
    szerintem is shift gomb