11074
-
steweee #9633 1. Set sound to Software
2. Open up "bioengine.ini". Should be located at "C:\Documents and Settings\<user>\My Documents\BioWare\Mass Effect\Config"
3. Locate the tag "[ISACTAudio.ISACTAudioDevice]" and change these values:
MaxChannels=64 (default for my system was 28)
TotalAvailableChannels=62 (default was also 28)
4. Save ini file and play game.
-
ferenc001 #9632 Elméletileg az ini-ben lehet állítgatni valamit hogy jó legyen (legalábbis ha arra hanghibára gondolsz amire én :D) keress rá Google-ban, valami angol fórumon biztos fent van, illetve ha korlátlan idővel rendelkezel, akkor itt is végignézheted a topicot, hátha itt is megtalálható a megoldás. -
ottar #9631 Omnigélt lehet szerezni valahol? Mármint nem tárgyak átalkításával. -
ottar #9630 Köszönöm. Ezeket érdemes így a játék elején telepíteni? Nem rókáz bele az eddigi játékba? Most vettem észre, hogy két helyen lehet ezt beállítani. Kint a játék indítása után, illetve bent a beállításoknál. Megpróbálom, hátha. (Bosszantó hogy nem én döntöm el, a kollégák mire gyúrjanak.
Sajnos senkivel nem sikerült, felmentem, és lejöttem, ahogy mondod. Ott volt Tali, meg Garrus, meg Liara is. De egyiknek sem jött össze. :(
-
#9629 Akkor együtt kell élni evvel a hibával. :) Mindegy, sajnos ez sem tántorít el attól, hogy végignyomjam...nagyon csúnyán rákattantam erre a gémre, ritkajó remekmű. :) -
steweee #9628 ne aggódj, a gépednek semmi baja ,vmi nem tökéletes a játékban a hanggal. mivel az enyém nem eredeti, így nem tudom hogy csak a törés miatt vagy amúgy is produkálja. játék közben is megjavul, ha a mékóba beszállsz és nagyon hangos dübörgés vagy recsegés van, szállj ki majd vissza. -
#9627 Ami kimaradt a válaszokból:
Bring Down the Sky DLc és 1.02 patch (utóbbi kilövi a CD checket)
A szintlépés a csapatagoknál azért lehet, mert az elején kell beállítani. Azt sajna nem tudom, hogy játék közben is él-e az átállítás.
Csapattagokból érdemes egy karaktert felfejleszteni maxra egy adott dologra, én pl. Talit, mint technikus, Wrex mint harcos, stb. De a szekrényhez visszamehetsz, pl. ha nincs veled technikus szimplán vissza a Normandy-ra majd újra le a megfelelő taggal. :) -
#9626 Sziasztok!
Van egy kis problémám a játékkal. Körülbelül 20-30 perc játék után elkezd szaggatni a hang, recseg, néha nem érteni így a szövegeket. A durva, hogy ha kilépek és újraindítom, újra megint bírja egy ideig. Ez mitől lehet? A gépem tökéletesen megfelel a minimumnak ,tehát nem szaggatásról van szó. Próbáltam szoftveresen, hardveresen állítgatni, mindig maradt a probléma. Legfrisebb patch van fent. Biztos nem csak az én gépemnél van ez. Valami megoldás van erre?
Köszönettel: dienesoft -
bendáj17 #9625 azt pont nem rég írta le EvolutiON #9613 üzenetben. Szerintem amit nem tudsz kinyítni azt hagyd ott. Az omigél az elég fontos dolog, ha van felesleges cuccod alakítsd át omigéllé. -
ottar #9624 Van most egy olyan megbízásom, hogy keressem meg milyen számlára utal a flux megbütykölt automatája. Utasítás, kövesem a jeladót. Na ezzel semmit nem tudok kezdeni. A térképemen semmi nem látszik. Mit kell tennem? -
ottar #9623 Omingéllel akor is fel lehet törni, has gyík vagyok hozzá? Ezt az opciót ezeknél nem jelenítette meg. Igaz vagy csak 3 omnigélem volt. :(
-
Evoluti0N #9622 A feltörhető dolgokhoz vagy visszamégy később, vagy omnigélt felhasználva töröd fel őket.
A sárga tárgyak csak arra valók, h szétlődd őket és így nagyobb sebzést okozz a közelben tartózkodóknak.
Nem tudom, h miért osztja akkor is automatikusan a csapatpontokat, amikor manuálisra állítod. Nálam is manuálisra volt és nem állítgatta magától.
Az első részhez 2 DLC jelent meg. Az egyik a Bring Down The Sky. Ez ingyenes és a magyar verzióval is működik, illetve a magyar nyelvet is tartalmazza. A másik a Pinnacle Station. Ez már fizetős, valamint alapjáratban nem kompatibilis a magyar verzióval, trükközni kell vele, h működjön. -
Chipii #9621 Főkarakternek nekem vagy soldier, vagy biotikus, ami bejött, mérnökfélével csak gyengíted a harci képességeit.
A csapattársaknál éppen ezért legyen valaki, aki egy kicsit ért az elektronikához, zárnyitáshoz, erre jó Tali, Garrus és Alenko is. Másrészt ME1-ben a iszonyú jól használhatóak a biotikus képességek, egy lift, vagy warp a legnehezebb csatákat is nagyságrendekkel könnyebbé teszi.
A fentiek miatt a jolly-joker partitag Alenko, mert ő ért mindkettőhöz, 3.-nak meg felveszed vagy Wrex-et, vagy Liarát. De ha Alenko helyett a másik két "elektroműszerészedet" viszed, akkor is könnyen boldogulsz.
Mivel bármilyen partival sikeresen tudsz haladni, ezért a legfontosabb szempont szerintem az legyen, hogy kikkel érzed jól magad, kik passzolnak a stílusodhoz, de persze figyelembe véve azt, hogy 0.5 vagy 1 mérnök, és lehetőleg minél több bionikus képességekkel rendelekző csapattársad legyen:) -
Chipii #9620 Ha valamit nem bírsz kinyitni, az nem gond, vagy később visszamész, vagy hagyod a fenébe. Küldetéshez szükséges tárgy nem lesz bezárva, minden más meg csak pénzt jelent, az meg úgyis elkölthetetlen mennyiségben lesz. -
ottar #9619 Akkor próbálkozom velük.
Kissé lukra futottam most, A Makedón rendszer egyik bolygóján (nem emlékszem a nevére) ahol van egy erőd, amiben Nassana testvére mint kalóz tevékenykedett, belefutottam olyanba, hogy nem volt elég a kódfejtő képzettségem. Pedig volt egy faliszéf, és egy fegyverszekrény is.
Ilyenkor mi van? Lehet valami kerülőutat csinálni, vagy menjek el, tápoljam még valamelyik karaktert, aztán jöjjek vissza? (Garrus, Tali és Liara is voltak nálam, visszamentem.)
Meg ugyanez volt egy lezuhant szondával. állok mellette és nem tudok kezdeni vele semmit.
Más:
A sárga négyzettel jelölt ojjektumokkal azaz ilyen olyan (ion :-)) cellák, üzemanyagtárolók, etc. Mire jók azon kívül, hogy szét lehet őket lőni? (Volt olyan ami mintha a pajzsaim töltötte volna.)
Más:
Hiába állítgatom át az automatikus szintlépést manuálisra, a csapattagoknál folyton okosabb akar lenni. :(
Mi lehet a gond?
Megint más:
A DVD tokon emlegetnek egy letölthető bónusz tartalmat, ahhoz hogy lehet hozzájutni?
És a többi netes kiegészítő?
Nekem a Pc Guru mellékletként kiadott verziója van, azaz magyar feliratos.
Gondolom ezek nem. Nem kavarodik össze valahogy?
Érdemes letölteni őket?
Hogy telepítsem? Mikor?
Más kérdés nincs.
Köszönöm. :-)
-
zyggee #9618 kösz
remélem így már megtalálom -
bendáj17 #9617 igazad van mondjuk tényleg nem sok képességet használtam inkább a 2-ben. Mindenképp ki fogom több kaszttal is próbálni. -
#9616 akkor Liara biotikus erők tárháza miatt és hozzá Garrus ládák/terminálok ellen lenne egy hasznos kombináció, szvsz. -
#9615 csak azt vedd hozzá, hogy:
- főkarakter kezében, Commando spec/egyéb sebzésnövelő cuccok miatt pisztoly > assault rifle. csapattársaknál nem feltétlenül, sőt Adept is kifejezetten tud vicceskedni AR-el - de alapjáraton igaz.
- shotgunok gyakorlatilag használhatatlanok szvsz, mindig csak végszükség esetén kaptam elő Vanguard-dal is.
- sniper rifle hasznos tud lenni, de... azt infiltator is tud
előbb felsorolt okokból ha valaki pofozkodni akar, az Infiltrator sokkal kellemesebb választás tud lenni - gyakorlatilag rámondhatjuk, h feleslegessé teszi a katonát, mivel ugyanolyan jól lehet vele gyakni, és még extrába kap egy rakás tech képzettséget. sebzésellenállása csöppet alacsonyabb, de Master Immunity mellett ez pont semmit sem számít.
Vanguard már más tészta, ő fegyverekkel már csöppet gyengébb mint a másik két "harcos" kaszt, de ezért BŐVEN kárpótolják a biotikus erői
meg... nekem Soldier-rel való játék valami elképesztően unalmas volt. mész, lősz, használsz vagy 3 képességet... meh. még Infiltrator-t is untam csöppet, hiányzott az "összes ellenfél mozgásképtelenül a fejem felett lebeg, és épp agyaggalamb-vadászatosat játszok velük" érzése
de hát, ízlések és pofonok... én mindenképpen ajánlanám Vanguard kipróbálását mindenkinek (Singularity bónusz erővel ofc), mert az első részben biza ők szvsz a legviccesebb kaszt -
bendáj17 #9614 köszi azt én se találtam meg. -
Evoluti0N #9613 Az első az ott van vhol azon a folyosón, ahova leérsz, amikor nem a gyorsjáraton indulsz a Fellegvár szárnyakba, hanem a liften. Ugye 2x kell liften menni lefelé és a 2 között van egy folyosó. Ott van egy kiszögelés balra és ott lesz. Remélem, h érthető :D. A következő az a volu (nem jut eszembe a neve, aki az Árnybrókernek dolgozik) irodájában lesz. Az utolsó jelet nem lesz nehéz megtalálnod, mivel az is a Prezidencián lesz, a volu irodájának közelében és azt meg tudod majd nézni a térképen. -
zyggee #9612 BÚÉK
Áruljátok már el hogy a francba kell megcsinálni a jelkövetős mellékküldetést? Meg van a Fluxban a nyerőgép, amelyik lopja a kreditet, de hiába keresem a jelet, nem találom sehol. Esetleg van valamilyen követelménye,
kösz
-
bendáj17 #9611 szerintem is jó a Katona minden fegyver típust tud használni. -
ottar #9610 BUÉK.
Én nem cifrázom, Katona karakterrel nyomom. Na mindegy, próbálkozom, hátha találok szimpi csapattagot. :)
-
bendáj17 #9609 Buék Shepard kalandjaiban gazdag új évet. -
#9608 Buék! -
bendáj17 #9607 majd a végén rájönnek hogy jók. Nem azt mondom hogy kaidant vagy ashleyt nem vittem én mindig mással megyek. -
#9606 attól függ mivel tolod. Wrex szinte mindenkihez passzol, Liara akkor jó, ha tech-es a főkarakter (legjobb esetben infiltrator), Garrus akkor ha biotic. Ashley egy egydimenziós katona, ő nem sok extrát ad. Kaidan tud nyitni ládákat/terminálokat, de biotikus oldalon túl gyenge ahhoz h harcban érjen valamit szvsz. Tali pedig... nos, szerintem Tali meglehetősen fos - tech-es képességekben Garrus is bőven jó, de pofozkodás terén sokkal táposabb, még ha jobban szét is kell szórni a pontjait.
nagy általánosságban a két kaszttal ami "számít":
Infiltrator: Liara biotikus mókák miatt + Wrex seggszétrúgás és biotikus erők okán
Vanguard: Wrex marad hasonló okokból + Garrus, mivel ő is seggeket rúg szét nagy mennyiségben, és remekül lehet vele ládákat/terminálokat nyitni -
ottar #9605 Hát igen. Azt hiszem itt a rasszizmus szó más dimenziókba emelkedett. :-)
A Normadia legénységének egy része pont ezt a négyet utálja.. :) -
bendáj17 #9604 van ez így a lényeg hogy haladsz. Én általában tali wrex liara garrus négyesből válogattam. -
ottar #9603 No tegnap volt az eddigi legdurvább csatám, a thérumon a bánya bejáratánál. A geth páncélos és barátai többször megnyekkentettek. De aztán rájöttem a megfelelő taktikára. Még mindig bizonytalan vagyok a megfelelő csapat összeállításában. Most Kaidan és Ashley jött velem.
-
bendáj17 #9602 jól teszed én is szoktam bár nem most :) de ahogy ismerem magam nem soká újra kezdem. -
ottar #9601 Ez bizony így van. Most is leültem tolni egy kicsit. :)
-
bendáj17 #9600 sebaj a játék élmény magával ragadja az embert. -
ottar #9599 És mennyi idő alatt nyomtad végig?
Nekem sajnos leginkább este van rá idő, de így elég szaggatott. Tegnap is fél kettőig nyomtam. Igaz csak fél 11 től. Kicsit nehéz volt felkelni ma reggel. :-) -
bendáj17 #9598 biztos lesz az újságírónőnél is 2, a klinikán is. Érdemes visszanézni. -
bendáj17 #9597 Akkor majd később térj vissza szerintem. -
ottar #9596 Szerintem bejártam a Citadelt már. Akivel lehetett beszéltem, az Úrnő dolgait elsimítottam, Jahleent lecsukattam. De lehet hogy később lesznek újak.
-
ottar #9595 De én már fantomként találkoztam vele. De csak aláírást kért.
No, majd megkeresem. :)
Köszönöm!
-
bendáj17 #9594 Beállítások azon belül Beállítások és utána játékmenet és ott kell az automatikus szintlépést kikapcsolni. a rajongó az Conrad lesz majd néhány küldetés után térj vissza hozzá jó fej lesz a 2-ben is megjelenik. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!(fényképet kér, majd aláírást amikor meg fantom leszel akkor meg ő is az akar lenni.)