Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Optimus Prime
Artificial gravity rulz!

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

NEXUS6
Az ûrhajó sem forog még is úgy mászkálnak benne, mint egy repülõn.

A jövõben majd megoldják, tudod van ez a nulladik elem, ez mindenre jó!😄

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Kopiati
Az ûrben nincsen se fent se lent😄

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Iszonyat mennyiségû leírás van a játékban, tessék a codex részt olvasgatni😊 Element zero-t használnak a mesterséges gravitáció létrehozására (ott, és olyan irányban hozzák létre, ahogy csak akarják), de többek között ezen alapul a hajtómûvek mûködése is. A citadelen amúgy 1/3-os földi gravitációt hoztak létre.
Optimus Prime
Én arra tippelnék mivel olyan spéci bad-ass cucc az egész, hogy van valami definiálhatatlan technológia, ami gravitációt ad. A másik, hogy erre nem gondoltak.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Hrisskar
Most így elõsször arra gondoltam, hogy a tömegébõl következõen már van valami nagyobb gravitációs mezeje, de aztán eszembe jutott az mikor a végjátékban a külsõ részen kell rohangásznunk, az átvezetõ animációban mikor rá kell mágneseznünk magunkat hogy el ne lebengjünk 😛, tippem szerint úgy Holdnál kisebb a természetes gravitációja.

Akkor most egy kisebb fizikai vitát elindítok itt is 😊 A kérdés az, hogy a Citadelen azok akik a felsõ karon vannak, miért nem érzik hogy fejjel lefele vannak, és miért nem esnek le? Nem láttam sehol, hogy az állomás körbe forogna, tehát a centrifugális erõ kilõve, és most tekintsünk el attól, hogy valamilyen mesterséges gravitáció van az állomáson. Lehetséges ez akkor valahogy fizikailag?

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

sok sikert reméljük most sikerülni fog.

Na visszatöltéssel sikerült megoldani, így már valamivel irányíthatóbb. Utolsó pályán járok, már hajnalba majdnem végig csináltam, de természetesen bekaptam egy jó kis overheat bug-ot, és a végén már kispisztollyal kellett lövöldöznöm, persze hogy meghaltam 😄 A végén meg ugye majdnem végig combat van és nem lehet menteni, kezdhetem elõrõl a pályát <#ticking>

ismerõs a helyzet tényleg összevissza pattog. A Feroson meg valami állat olyan szajtókat nyomtam le hogy az hihetetlen.

Optimus Prime
Ez az egy, amit hibának rónék fel a játéknak! Egyszerûen borzalmas, ha néha fejre állna és úgy kéne Master Chief módjára visszabillenteni is jobb lenne. Pattog, ugrál, ficánkol mindene... anno egy fórumon írtam is, hogy a Mako fizikája egy mûanyag játékautóval vetekszik. 😊

Tudom mire gondolsz. Ez egy bug. Nálam 2 végigjátszásnál is elõjött. Nem tudom már pontosan, h mi oldotta meg a problémát. Talán 1 korábbi mentés betöltése.
Hrisskar
Itt egy kis tipp az utolsó részhez:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mikor bele kell menned a Conduitba akkor azt úgy csináld hogy mész bele egyenesen és a mikor jön egy terepakadály akkor megugratod a jármûvet a fékezõ rakétákkal (alapértelmezett gomb:Space )

Na igen, pontosan ez a bajom. A hegyes-völgyes bolygókon nem volt ilyen gondom, felment simán a 90°-os emelkedõn is, de itt a szûk utcákban bármire megyek rá össze vissza pattog a Mako..

Hrisskar
Hát ez valami fantasztikus😄
Iloson néha az okozhat gondott, hogy ha az ember nem gyakorlottabb akkor könnyen neki lehet menni a falnak és egyéb tereptárgyakna, és máris indul is a "gumilabda effectus".

Calver
a Mako ilyen, nem nagyon zavarog a gravitáción és egyéb apróságokon <#hehe>
annyi a trükkje, h fanatikus módjára került ki a lyukakat és bukkanókat - mondjuk Ilos ilyen szinten még kifejezetten kedves hely is emlékeim szerint, Feros-on minden tankcsapda után szépeket repültél <#idiota>

régebben lehetett is kapni Mako Mountain Climbing Team pólót, amin a következõ volt látható...

szerintem zseniális <#hawaii>

"The trees move. Do you not see it?"

Hrisskar
Máshol is ezt csinálta, vagy csak Iloson jött elõ ez.
Észrevételeim szerint bolygótól független az irányítása, mintha mindenhol ugyanaz lenne a gravitáció.

Iloson csak nekem irányíthatatlan a "kocsi"? Akármerre nyomkodok pörög, forog, felborul, elrepül.. Kurva idegesítõ, fõleg hogy a pálya utolsó részén ugye mit kell csinálni, nem írom ki mert spoileres, de a kocsi nélkül lehetetlen megcsinálni. Ez bug, vagy valami feature, hogy esetleg ennyire alacsony a gravitáció ezért repked el a jármû minden bukkanó után?

Hrisskar
Akkor valamit elnéztem a játék során, mikor játék közeben feljebb vettem a nehézséget.

Calver
szövegértelmezés egyes.
egyáltalán elolvastad, hogy mit írtam? <#wow3>
de segítek, leírom még egyszer, mivel most visszaolvasva benne maradt egy felesleges "ha", és ez hajlamos egyes... khmm... apróbb nehézségekkel küzdõ embereket összezavarni: a nehézségnek semmi köze az elérhetõ maximum szinthez - ha egy Down-kórós retardált végigtolja kétszer casual-on, ugyanúgy eléri a 60-as szintet, mintha Veér István, a vérprofi gémer zúzza végig kõkeményen, insanity-n.

ami ellenben befolyásolja az elérhetõ max szintet, az a elsõ végigjátszás megléte: elsõ körben csak 50-ig tudsz felmászni, másodszorra lehet 60-as szintet elérni, és hardcore-on játszani... amin ha végigviszed, akkor lesz majd elérhetõ insanity nehézség.

JethroHUN
igen biztos nyáladzó józsika haverod szuper pro és glitchcsel ezerrel...

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Calver
utolsó két hsz: honnan veszitek ezeket? csak mert nem sok közük van a valósághoz...
nehézségi szint NEM játszik szerepet a kapott XP mennyiségében - itt van leírva pontosan az XP formulája. a különbözõ nehézségi szintek csak erõsebbé teszik az ellenfeleket, és elég sûrûn unalmasabbá a harcot... viszont a max elérhetõ szinthez megint nincs semmi közük - ha Egydimenziós Józsika, a nyáladzó idióta is simán végig tudja tolni kétszer casual-on és elérni a 60-as szintet.

JethroHUN
Ja, csak a legnehezebb szinten lehet elérni az lv60, de csak végigjátszás után lesz elérhetõ.

Hrisskar
Nehézségi szinttõl is függ az ellenfelek élete és az értük kapott XP.

A szintedhez mérten növekednek az értékek.

Az ellenfelek hp-je növekszik a játék során? (azaz pl. egy geth troopernek ugyanannyi a hp-je akkor is, ha 50 szintû vagyok, mint ha 2?) És ugyanannyi xp-t kapok érte? 😊
Optimus Prime
Csak válasz ki egy karaktert, akinek fõkép ezt a képességét fejleszted maxra.

így van szerintem is elég.

JethroHUN
Csapat szinten számítanak skillek, neked nem kell kódfejtés, vagy elektronika h kinyithass tárolókat, vagy lezuhant vackokat bolygókon, elég hacsak van veled olyan csapattárs akinek van.

Nem lehet õket irányítani. Az elsõsegélyhez medigél kell és ha nyomsz egy egy F betût akkor lehet gyógyítani mindenkit. Igen mondjuk mérnök kaszttal minden kinyitható.

Semmit, automatikusan az õ skilljük is beleszámít. Azaz ha valaki ki tudja nyitni a partyban, akkor ki tudod nyitni.
(ondjuk nem tudom egyes dolgokhoz milyen elektronikai képzettség kell, mert pl. novérián Garrussal sem tudom megjavítani a villamos elõszobájában a fertõtlenítõ berendezést.
Meg már belefutottam jópár lezuhant szondába amivel senki nem tudott semmit kezdeni.
Nem tudom számít-e, én a Liarás küldetés után (a bányalejárat nagyon durva volt) döntöttem úgy, hogy elõbb a mellékküldetéseknek megyek neki. 😊
Így már nem olyan vészesek a csaták. Mondjuk nem is a legnehezebb fokozaton nyomom...
Ja, egy kérdés:

Ha egy számítógépnél vagy lockernél nekem túl alacsony a skillem de viszont van velem olyan társ aki ki tudná nyitni, akkor mit kell csinálni hogy kinyissa? Lehet egyébként a társakat irányítani mint mondjuk a Dragon Age-ben?

Na sikerült végül megcsinálni, felvettem a Unity képességet is, amivel harc közben fel tudom minden társam éleszteni. Feroson voltam elõször, nem tudtam, hogy számít a bolygók sorrendje. 11. szintû vagyok jelenleg.

Mondjuk néha én is unom a kódfejtést, de azért többnyire megcsinálom. 😊
Apropó, mi az egészéges elõrehladás a szintekben? Én még a fõtörténetben csak a novérián vagyok, de 28-as szinten.
mintha egyszerûbbek lennének a harcok.
(melléküldetéseket nyomom elõbb, igaz most is jött nehány, de azokat majd a férosz elõtt. :-)
Fenrir
Szerintem igen, bár a vége vele amikor már 50 felett voltam akkor nem is figyeltem igazán.

A halál csupán a kezdet...

Ne lehet hoy túl korán mentél a féroszra? 😊
(Najó, ez nem segített sokat.)
Nem tudom, nekem eddig talán három olyan harcom volt, ahol erõsen esélytelen voltam, azaz többször újra kellett tölteni, de végül megoldottam. Esetleg próbáld meg az adott gyorsmentést betölteni, hátha. (azaz ne automatice folytassa, hanem te válaszd ki, mit töltesz be.) El lehet vonulni a harctól? lehet hogy akkor felkelnek a kollégák. 😊
Amúgy meg próbálj meg elbújni valami fedezékbe, az sokat szokott segíteni, és aki jön azt egyenként leszedni.. 😊
Meg harc közben a gyógyítást nyomogatni.
Azért is ad xp-t ha omnigéllel nyitod?
Nekem nem rémlik...
Fenrir
Van pedig elsõsegély képesség amivel a társak is feléleszthetõk.

Jó a játék, de közel járok hozzá hogy kivágjam az egész gépet az ablakon 😄 Tegnap óta elakadtam ott, amikor a Feroson a nagy zöldséget kell kifüstölni, tudjátok mikor elõ böfögi magából az asari clone-okat. Nos ezzel még nem is lenne baj mert ha jól taktikázok meg tudom ölni õket meg a rám törõ 100 zombit, viszont a társaim nem mindig maradnak életben. Én pedig nem tudok kilépni combatból, gyógyítani sem tudom magam sem õket(pedig van vagy 20 omnigélem) és ugye combatban fel sem kelnek, egyedül meg nem tudok ennyi ellenséget megölni.
Másik ami rohadt idegesítõ, hogy hiába mentem el manuálisan a játékot valahol, egyszerûen nem onnan tölti vissza. Pl itt már fent jártam a lépcsõkõn végeztem az elsõ zombi pakkal, elmentettem utána persze meghaltam és vissza töltött a legelejére ahol még az elsõ node-ot kell szétlõni.. Nem tudom ezt miért csinálja, de már unom huszadjára megnézni azt a nyomorult klónt ahogy kiköpi és újra beállítgatni a fegyvereket meg mindent <#falbav>

Fenrir
Töröd a felszerelést ami nem kell és lesz bõven omnid.

Én a végén már nem is szórakoztam a ládák hackelésével, rögtön omnigéllel nyitottam aztán amit kiszedtem belõle abból meg omnigélt csináltam.

Én is inkább sejtettem mint tudtam... :-)
Háromszor neki kellett futnom.
:-)
Optimus Prime
Az, ha nincs omni-géled, vagy elõször még nem tudod honnan tudsz szerezni. 😄
Egyszer azt én is megcsináltam, de elszórakoztam vele egy darabig - ennek ellenére nem tudom a megoldást. 😊

Ideje lenne már beszereznem a 2-t is, az 576 katalógusban láttam, hogy már "narancs" cím lett.

nincs mit. Igazad van ottar mindent érdemes végig vinni.

Bezony. 😊
Tényleg, volt hogy hetekig nem játszottam, de közben néha agyaltam rajta, vajon hogy/hol folytatóthat. A mellékszálakat is érdemes vinni, nagyon sok érdekes kis sztori jön elõ. 😊
(Ja ez azt jelenti, hogy NEM olvastam elõre végigjátszásokat lehetõség szerint.)
Köszi, bele is kezdek mindjárt. 😊

az elsõvel kezd nem külön játék a 2 szinte teljesen az egyre épül. Nagyon sok dolog átkerül a kettõbe. Mindenképp az elsõvel kezd szerintem, nem fogod megbánni. A játék beszippant, olyan élménydús az egész.

Az elsõ és második részek között van valami átfedés, vagy külön játék? Mert ki akarom próbálni most, csak nem tudom melyiket "vegyem meg" 😊

így van úgy az igazi. Nem egyszerû rész az tuti, de nagyon fontos döntést kell majd a pálya végén hoznod.

;-)
Abban semmi kihívás nincs... Kirakózni meg szeretek. 😊