11074
  • morcosqtya
    Jó, hangulatos és szimpatikus Garrus ex-rendör, eltalált a jellemrajza és karaktere, viszont hát Talinak meg túl jó a se..., öö a sisakja ahhoz hogy otthon hagyjam. :-)
    Legaranyosabb karakter.

A példakép és a renegát értékek nem oltják ki egymást? Mindkettöt növelhetem vagy végig csak szélsöséges és kizárólagos attitüddel érdemes játszani? Befolyásolnak ezek valamit (pl. npc-k hozzáállását az ügyünkhöz), azaz mennyire kidolgozott az rpg AI a játékban?
  • Calver
    2. nem tudsz, csak utasítások
    3. használják ha beállítod, kivétel Stasis, azt neked kell benyomni - ettől függetlenül 1 pontot érdemes rá dobni.

Tali + Wrex jó kombó, bár ha van rá pontod, érdemes Tali helyett Piszkos Harr... izé, Garrus-t bedobni, ő valamivel táposabb, csak ugye 7 ponttal több kell neki mint Tali-nak First Aid miatt...
  • ferenc001
    1-2. Csak az számít, hogy valakinek a veled lévőkből meglegyen a képessége, irányítani csak Shepet tudod.
    3. Ha jól emlékszem, akkor külön be lehet állítani, hogy használják-e a képességeket automatikusan, vagy sem; és igen érdemes megtanítani őket a képességekre.
  • morcosqtya
    Hülye kérdések, de még csak ismerkedek a játékkal:

1. Ha a csapatban van Tali, magas kódfejtéssel, akkor ha a saját karakteremmel (Sephard) nyitok ki ajtót vagy dobozt akkor Tali képzettségszintje számít? Azaz nem kell Őt irányítva nyitnom?

2. Tudok-e egyáltalán váltani a karakterek közt (átvenni az irányítást) mint KOTOR-ban, vagy csak úgy jönnek utánam és a taktikai képernyőn (space gomb) utasításokat adhatok?

3. Harcban ha hagyom cselekedni a társaimat, automatikusan használják a képességeiket? (emelés, sztázis, stb) Érdemes őket ilyesmikre megtanítani?

Jelenleg Tali + Wrex párossal megyek, harci adeptus vagyok.
  • Llew
    Több helyen előfordult velem, hogy az ellenséget átlöktem egy sérthetetlen üvegen, sőt tömör falon is. Utóbbiból aztán egy szingularitással félig sikerült kihúznom és úgy lelőni.
  • morcosqtya
    Igen, ez volt a gond, köszönöm!
  • IJIazz
    1.02-es patch nélkül nem indul el win7 alatt, legalábbis nálam nem ment.
  • Botond #10147
    Nálam is, 64 bites a win7, steames a me.
  • RAMyMamy
    nálam ment
  • morcosqtya
    Sziasztok!
    Win7 alatt nem is indul el a játék?
    Felraktam, de település után nem indul el...

• Optimus Prime
    Azt hiszem sikerült majd maxra végig vinni. Bár egy Feros-ost nem igazoltam vissza, meg miután a journal listről eltűnt a nyersanyag kutatás, hagytam a fenébe. Mert még után is találtam. Ja, és Garoth rokonát nem találtam, vagyis a Xavin-ra nem lehetett leszállni, mert nem volt Land fül. :S
    De egyébként sikerült zéró Renegade ponttal végezni, olyan karaktert állítottam össze, hogy nem lett neki alapból se. Majd legközelebb egy Tapló Shepardot csinálok, aki mindenkinek megmondja a tutit. XD Azt hiszem Sentinel kasztban voltam, lehet ez a legjobb a sok képességgel... az ellenségnek esélye sincs. Bár csalódtam, mert olyan pajzsot, mint a az ellenség nem tudtam csinálni. De jó volt, mert nem kellett ügyelnem a záraknál, hogy kit vigyek. Így most az Ash-Liara párossal mentem javára. És hát... ez még mindig az egyik legjobb sci-fi/RPG játék, amit csináltak, vagy amivel játszottam.

Oh, és ha már a Mako téma... én így szeretem látni. XD
  • RAMyMamy
    a hsz-emben az első mondat a 2. részre vonatkozott, de ott volt a kettes, nem tudom, mit értettél félre :) az első részben nem kapsz értük semmit
  • steweee
    jah, meglepődtem, mert ez az első rész... azt hittem erről beszélgetünk
  • RAMyMamy
    nem sokkal jobb, mint a makonak, de szinte csak sík terepen kell vele közlekedni (hol máshol lehetne), így nem olyan idegölő
  • Optimus Prime
    Ennek is olyan a fizikája, mint egy műanyag játékautónak? Bár ennek biztos nem okoz gondot egy 90% hegy. :D
  • Evoluti0N
    Igen, a Hammerhead DLC.
  • Soldiers
    ez az ez egy külön DLC?
  • RAMyMamy
  • Soldiers
    a repülőre-re gondolsz az lenne az a új jármű?
  • IJIazz
    Az a DLC azért érdekes, mert a mako-t lezúztuk amikor Ilos-ról a Citadelre ugrunk a Conduit-tel :) Biztos az Alliance gyors küldött még egyet shepnek, hogy az meg lezuhanhasson a Normandy-val :D
  • PiszkosFred
    Egy DLC formajaban van egy hasonloan idegesito jarmu :), de az alap sztoriban mar nincs a jarmu a kettoben. Egy masik DLC-vel szinten talalkozhatsz a mostani mako-val... bar picit maskepp, mint gondolnad.
  • Optimus Prime
    A Mako-t lehet fejleszteni? Vagy a 2-ben már nincs?
  • PiszkosFred
    Bizony, a kettoben nagyon nem mindegy, hogy milyen allapotban van a hajod, es miket, mikor es hogy fejlesztesz. Aranylag komolyan befolyasolhatja a tortenetet :) Tobb info mar spoiler lenne.
  • RAMyMamy
    űrhajó...
  • steweee
    fejleszteni a hajóóóóóót ?
  • Optimus Prime
    Én most - újra - a max kigyűjtésre török. Bár a Keeper scannerest valahogy elszúrtam. De lassan max Paragon pontom lesz.
    Haj, de jó lesz végre a 2-vel játszani. :)
  • RAMyMamy
    ha az ásványosat megcsináltad, akkor a 2 elején kapni fogsz egy kis nyersanyagot, ezekből fejlesztheted a képességeidet meg a hajót
    a gyűjtögetős (ásványos is ide tartozik) küldetéseknél nem kell mindent megszerezni, hogy kész legyenek
    itt van leírva, a Galaxy Collection Assignmentsnél, hogy mennyit kell megszerezni
  • steweee
    megcsináltam minden mellékküldetést, kivéve az ásvány+egyéb gyüjtögetőst. kimaradt egy adatlemez meg vmi érc. van ennek vmi jelentősége ? mármint mit kapok ha ez is ki lenne maxolva ?
  • Soldiers
    Na végigvittem a első részét állat volta főleg a vége!

Akkor a második részben a pusztítokat kell keresni :D jó lesz
  • RAMyMamy
    ha jól rémlik, akkor ezt a játékot nem támogatja, de parancsokkal talán lehet chatelni. ha felhozod az ablakot játék közben, akkor kiírja, hogy nyomj 1-est ehhez, 2-est ahhoz, stb., azt hiszem
  • Rony94
    Hogyan kell bekapcsolni hogy legyen in-game? Az Xfire-ről van szó. Mert éezékeli a játékot, szóval ha játszom az felkerül a profilomba, de nem tudok chat-elni játékon belül.
  • RAMyMamy

az ingyenes dlc, benne van az első patchben

szerintem semmi gond nem lesz tőle
  • Optimus Prime
    3 perc alatt adott az EA support egy BDtS DLC kódot. Már lekezdtem a játékot, így s telepíthettem nem okoz semmi... felfordulást?
  • RAMyMamy
    plusz még annyit, hogy minden végigjátszáskor max grafikán volt a játék
  • RAMyMamy
    pedig nekem jó lett tőle, akkor lehet még valamit át kellett volna nálad írni
  • Optimus Prime
    Nekem elsőre volt ilyen, de nem volt maxon. Másodszorra maxra tettem, volt ilyen. :S Töröltem a cache-t nem segített.
  • RAMyMamy
    utóbbi problémára a megoldás: link (alul van)

idézem:
    On the PC version of Mass Effect, large areas of land on the planet's surface may not render properly causing swaths of landscape to be a black hole, although the topography and ability to traverse these areas is retained. This error can be fixed by using repair feature of the configuration utility and deleting local shader cache files.

tehát a launcherben, a beállításoknál lesz egy olyan, hogy "delete local shader cache files", arra rámész és megjavul. először én sem tudtam, hogy mi a fakk van és youtube videó alapján csináltam meg azt a részt, kb. fél percenként alt+taboztam közben :S de csak első és 4. végigjátszáskor jött elő, pedig fent volt mindkét patch. de ez tuti megoldja a problémát
  • sanya200
    igen ezt tapasztaltam én is, ott Therumon tényleg fekete a talaj néha, régebben meg előfordult hogy a deep of fieldet vagy mit kellett kikapcsolni mert annyira kockás volt az összes fény hogy valami iszonyat volt.Mintha valami starcraft átvezetőt néznék kb.De ez csak ati kártyáknál fordult elő és azok közül is csak pár típusnál,pl x1950pro-nál.
  • Evoluti0N
    Nálam a patchek többet rontottak, mint javítottak anno. Garrus arca nem lett nagyobb felbontású, sőt egy alkalommal minden olyan alacsony felbontású lett, mint Garrus arca és csak egy újratelepítés oldotta meg a dolgot. Szal én is texmod-ot használtam/használok Garrus arcára. Ezen kívül a bolygón, ahol Liarával találkozunk feketévé változtatta a talajt a patch. Szóval nem tudtam a Mékóval közlekedés folyamán, h hol a talaj és hol a szakadék. Vmi fájlban kellett értékeket átírni, h megint jó legyen....
  • Calver
    Garrus pofikájára van texmodos javítás... amit láthatóan a netload gyűlöl, mivel eddig kétszer dobtam fel, de már egyik link sem él