Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na, most fejeztem be a már nem is tudom hányadik végigjátszásom... Ezt most nagyon komolyra vettem, megcsináltam mindent, amit tudtam. Bár a fõküldetések közti idõben, amikor a mellékküldetéseket csináltam, halálra untam magam, azért még mindig nagyon ütõs egy játék ez. Neki is ugrok rögtön a ME2-nek.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Fpocok
Bioware, bioware. Azért.

Parasite Eve 2, best game EVER!

én se értem miért kell állandóan ezt olvasni

Ryder62
"Meg lehet csinálni azt is persze, hogy nem játszok a mellékküldikkel, csak akkor az egész értelmét veszti. Utálok végigrohanni a játékon, szeretek mindent megcsinálni. Ezért fáj a szívem, hogy az egyik kedvencemben ilyen szarok a mellékküldik."

Én most megfogadtam hogy egy ilyen copypaste bolygóra sem szálok le. Most meg azon veszem észre magam hogy már vagy 5-6 ilyen bolygón voltam és csináltam a mellék küldiket. Egyszerüen én sem tudok csak úgy végigszaladni a játékon. (Arról nem is beszélve hogy a renegát/paragon csíkot csak úgy lehet kimaxolni ha csinálsz mellék küldiket is. A szintrõl nem is beszélve. Valahogy nem móka level 25-n a végsõ csatába menni mikor még ugyan ennyi szint van.)
Amúgy a másik dolog ami idegesít az a Mékó. Minden fõküldetéshez tartozó bolygón megjelenik kivéve az Eden Prime-ot. Meg ugye ott vannak a mellék küldik. Bazz a játék több mint a fele ilyen kocsikázásból áll. Szerencsére ez is eltûnt a 2-bõl.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

gerey
Off: Megértem, hogy vannak akik csalódtak a DA2-ben, de miért kell ezt olvasni még a ME 1 topicban is?

én is amit lehet mindent megcsinálok, mindent felkutattok meg elolvasok 😊

Én csak azt nem értem, hogy nektek mi volt változatos a mellékküldetéseken? A terep annyiban nézett ki máshogy minden bolygón, hogy egyre randább textúrákat pakoltak az egyre röhejesebb terepre, a belsõ copy-paste bunkerek dobozait meg már nem tudták hogyan átrendezni. Értem én, hogy megszépülnek az emlékek. Én pont most vagyok Ilosnál. A fõ küldikkel semmi bajom, mert azok jók, de hálát adok az Istennek, hogy a 2-esben a mellékküldetéseket radikálisan megváltoztatták, mert az ME1-ben szereplõ formájában abszolút semmi szükség nincs rá. Az elsõ néhány bolygó még elment, de utána meg már rohadt unalmas... Szerintem. És ezt õk is belátták.
Meg lehet csinálni azt is persze, hogy nem játszok a mellékküldikkel, csak akkor az egész értelmét veszti. Utálok végigrohanni a játékon, szeretek mindent megcsinálni. Ezért fáj a szívem, hogy az egyik kedvencemben ilyen szarok a mellékküldik.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

<#kerdes>

JethroHUN
Igazad van DA2 mapok jobbak <#eljen><#unalmas>

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

PiszkosFred
Ha a fo sztorit nezed, akkor elegge valtozatos volt minden helyszin, az utolso fejezet pedig egyszeruen monumentalis. Az oke, hogy a kisebb mellekkuldetesek tobb mint szaz helyszinenek a grafikaja ismetlodott (falak, ajtok, ellenfelek), de maga a terkep az valtozatos volt. Percig nem untam anno. 😊

Citadella pedig tenyleg egyszeru, ott a gyorsvasut, es altalaban a kozelben van egy hologram vagy iranyjelzo nyil, aki/ami elmondja mi merre. Eloszor erdemes vegigsetalni az egeszen manualisan, es figyelni, melyik helyszin hol talalhato. Bar, szerintem konnyen kitalalhato vakon is, hogy merre lehet a tanacs, vagy mondjuk a helyi kocsma.

A ME2 meg maga a csoda ebbol a szempontbol, ott aztan tenyleg egy elmeny vegigjarni az osszes helyszin minden negyzetcentijet.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Optimus Prime
Elsõre lehet nagynak hat a Citadella, de egy kis járkálás után átlátható és egyhangú. Pl. a limitált hozzáférhetõ helyek, nyitható ajtók, elérhetõ szintek és emberek/idegenek száma. Engem, mint lehet itt sokan arra utalna az újra felhasznált elemek zavarnak. Vagyis, hogy minden faj, minden bolygón, minden épület ugyanaz! Itt-ott más az elrendezés, de az alap ugyanaz. Anno pl. a Chrome-ot ezért halálra cikizték és lehúzták.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

most nézem hogy te a 2-re értetted, huh eléggé elnéztem a 2-ben tényleg klasszul megcsinálták. De remélem végre ÉLÕ világ lesz 😊

mondjuk tényleg voltak olyan részek ami enyhén szólva is ...

<#nemtudom> Szerintem meg az egész játéknak ez az egyik legnagyobb gyengéje.

nem tudom szerintem az 1-ben jó kis pályák voltak a bolygók is változatosak voltak.

Hát ha a Mass Effect 2-nek szarul vannak a pályái megtervezve... akkor... akkor inkább hagyjuk.

Dante73
Dehogy az... Az volt az, hogy senki sem jutott ki a Stalker elsõ szobájából, mert ki kellett volna nyitni az ajtót. Egyébként igazad van. Régebben kellett logika, most pedig elég a reflex. (Tisztelet az egyre kevesebb kivételnek)

http://www.freetvmaci.info/

tenyleg megfigyelheto az intelligenciaszint felelmetes merteku csokkenese mondjuk a 10 evvel ezelotti allapotokhoz kepest.
amikor meg fuzetbe kellett rajzolgatni terkepeket, meg kellett jegyezni dolgokat, szamolgatni, nekem sose volt problemam ilyenekkel.
szamologep papir ceruza szotar mindig volt a gep mellett, esku h jo volt es fejlodtem belole problema megoldasban.

de ugy latszik manapsag mar komoly problemat jelent pl egy citadelbol kijutas, ami valljuk be elsore komplex, de azert annyira megsem, hogy ha 3szor atfut rajta az ember akkor ne ismerje ki teljesen magat...

felelmetes.

anti hero

S úgy nevezék majd, Mass Effect 2. S lõn nagy sírás-rívás meg fogaknak csikorgatása. S mondák majd az emberek, a pályatervezés szar. S így valá vala.
Fpocok
<#nevetes1><#papakacsint>

Calver
nagyon nem kell ahhoz libsinek lennek h az ember
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
egy könnycseppet sem hullasson Ashley halála után, sõt... mondjuk olyan szinten hiányoltam, h nem volt kinek beszólogatni ("He's not a zombie, is he?") utána <#vigyor1>

"The trees move. Do you not see it?"

Fpocok
A libsik büszkék lennének rám. Minusz egy kirekesztõ! (A csaj meghalt)

Fpocok
Ezaz! Sikerült megmentemen Wrex-et <#eljen>

A kettõ nem zárja ki egymást...

Ryder62
Nyugi, ez egy szerepjáték nem csõjáték. <#wink>

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Nyugalom 😊 mindent meglehet találni.

Fpocok
Ja. De már megtaláltam, viszont majdnem szétvertem a monitoromat, annyira ideges voltam 😄

A citadellánál? vagy hol?

Fpocok
HÁT A FASZOM... 20 PERCE KERESEM A KIJÁRATOT A HAJOMHÓZ!!! DE UTÁLOM EZT A BUZI VÁROST <#mf1>

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

Ez jelenik meg nekem, még a büdös életbe nem láttam, eddig mindig elég volt neki a kézikönyv hátulján lévõ serial key. A CDPRojektes Elektronikus Regisztrációs Kártyán található kódot se fogadja el.

Írtam már a PlayON!-ra, majd egyszer csak válaszolnak.

A régi példányokhoz kapott kódok mûködnek még nektek?

Most hogy a PlayON!-hoz szálltak a CDProjekt.hu kötelességei nem tudom regisztrálni semmivel sem a pár éves Gyémánt Kiadásomat. 😞

890 ft-ot meg nem fogok kiadni azért, mert értelmetlen DRM-mel szopatják a vevõket.

Optimus Prime
Próbáld a kiadó oldaláról. Patch 1.01 és 1.02 utóbb javít pár bugot és kiveszi a CDchecket is.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

igen nem volt annyira jó, remélem a dlc-t sikerül megoldani mert az nagyon frankó.

Akkor ajánlom innen. Ne tévesszen meg az xbox360 felirat az url címben, attól függetlenül ez a pc-s verzióhoz való 😊
Köszönöm, sajnos egyik link sem megy errõl az oldalról. 😞
Calver
késõbb lesz érdekes, tekintve hogy
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ha nincs meg, vagy nincs elég magasan valamelyik meggyõzési képességed, Wrexi egy szemei között nagy sebességgel haladó golyó okán keletkezett új lyukon fogja venni a levegõt

A Bring Down the Sky dlc mûködik a magyar verzióval. Egyszerûen a magyar verzióját kell letöltened a dlc-nek. Pl. innen.
Hát, megvan Wrex páncélja de nem volt valami érdekes.
Leszálltam egy bolygón, bementem egy kalóztanyára, és ott volt.
Aztán Wrex elérzékenyült oszt jónapot.
De a Bring Down the Sky meg nem engedi magát telepítni, mert nekem magyar alapjátékom van. 😞

Fenrir
Én ma fejeztem be az Arrival dlc-t mind a 4 karakteremnek akik készen állnak a ME3-ra. Le is töröltem a 2-õt, már nincs szándékomban új karaktert kezdeni 😊

A halál csupán a kezdet...

én is gondolkodok hogy elkezdem ha nyugodtabb lesz az idõm (kevesebb zh lesz 😄)

Jut eszembe, amíg el nem felejtem: akinek volt vagy van gondja az elsõ rész "kockás" grafikájával, fõleg a fényforrások miatt, azoknak mondom, hogy találtam rá megoldást. Pontosabban hármat, és azokat egyszerre alkalmazva mindenhol megszûnnek a kockás textúrák, még a fényforrásoknál is (kivéve egy bolygónál a Pinnacle Station-ben), és tûélessé válik a grafika. Két .ini-t meg egy shader fájlt módosítottam hozzá.

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

Gubberx
szintén 😄 renegát adept powa 😛

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Én is pont most kezdtem el kijátszani a az elsõ részt... 😄

Pretorian
Lassan ideje lesz elõvenni az elsõ két játékot, csinálok pár import karaktert a 3. részhez.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

értem akkor majd utána nézek.

Én nem csináltam semmit a regeditben, csak azt követtem, amit a CDProjekt oldalán láttam.

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

Lehet, mondjuk én annyira nem mentem bele a részletekbe... 😊

Calver
valahol (hivatalos fórumon, de lusta vagyok elõkeresni hszt) kiszámolták, h pisztoly+marksman csöppet üti (na meg folyamatosan fenntartható Commando speccel), viszont csapattársaknak így is a legtáposabb dolog.

Assault Rifle (Avanger, stb.) + Overkill képessége a Soldiernek.