11074
-
#10194 Egyik bolygón egy föld alatti kutatóbázis mellett a hegyoldalban áll egy piramis, amolyan Protoss nexus művészeti stílusban.. :)
Ezt a térkép külön jelöli de nincs rajta ajtó, kívülről nem lehet bejutni és a kis bázison elvégezve a küldetést sem küld be a történet pedig valószínűleg nem egyszerű felszíni tereptárgy (mivel jelöli a térkép). -
#10193 Ez igaz, ma nagy divat. Szegény, jobban összetört hogy meghaltam, mint Ash. :D -
#10192 agyára ment a rajongás :D
és azt hiszem jól tükrözi azt, ami manapság a való életben is megy. lásd, cosplayers... -
#10191 egyéni szoc. probléma.
én csak példának hoztam fel, és a lényeg, hogy szeretik a játékosok elsőre a "harcos" karaktert választani, mert annál általában tudja az ember, hogy a játék során valószínűleg tud érvényesülni. -
#10190 Én olyan kedves voltam vele... erre a 2-ben egy igazi barom. Ő az új Shepard és majd ő megmutatja. Ott ugrál N7 armorban, mint valaki. A csapos meg mondta, ha nem viszem el szingularitást küld a seggébe. -
#10189 akkor nyilván kaptál némi renegade pontot.
nem tudom ti hogy voltatok vele, de én nem tudtam csak paragon/renegade karaktert a végére kimaxolni, mivel pont úgy, ahogy a való életben is, volt akivel "bunkó" voltam, volt akivel meg jó fej. -
#10188 Sajnos elsőre megsértődött mert elhajtottam. (ha már szerepet játszunk.. valós helyzetben fantomként én sem bazári majomkodnék aláírásadással, miközben civilizációkat akarok megmenteni.. kicsit banális..) -
RAMyMamy #10187 nem a kérdésedre válaszolok, de, ha bunkó vagy vele, akkor a 2-ben találkozhatsz vele. nekem viszont úgy is megjelent a 2. részben, hogy autogramot is adtam neki és le is fényképezett, ennek ellenére ugyanúgy viselkedett, mintha elhajtottam volna -
Evoluti0N #10186 Majd ha később visszatérsz a Fellegvárba, akkor megint ott lesz és tudsz majd ismét beszélni vele. -
#10185 A városban jött egy férfi aki autogramot kért volna, aztán lelép, a quest meg megmarad el nem végzettnek a naplóban. Mit kell(ene) tenni a taggal? -
#10184 Puskák nem nagyon váltak be eddig. Kb. olyanok mint a shotgun. 5 méterig jó, távolabbra semmi hatás...
Egy jó pisztollyal eddig mindent meg tudtam oldani.. -
#10183 Azért a fantasyt ne keverjük ide. Az ...más. Én a Witchert is abba hagytam a chapter 2-nél. -
#10182 Dark Messiah azért kismágussal elég sok ideig iszonyatosan szopatós volt, azt vegyük hozzá... az, hogy utána átmentél egy két lábon járó emberi lángszóróvá, az már más kérdés
mondjuk ilyen szinten érthető h miért választják olyan sokan katonát, és h miért áll tőlem annyira távol - nem is tudom, h volt-e valaha olyan játék, ahol sima harcossal mentem, nem pedig többkasztú/svájcibicska karakterrel -
#10181 szerintem a might and magic dark messiah-ban is a harcossal volt a legnehezebb végigvinni, mert a mágus és a tolvaj egy kis idő után olyan képességeket szerzett, amivel szinte sebezhetetlen volt. mégis, alapból harcossal vitték végig sokan. a lényeg szerintem, hogy az ilyen kasztoknál tudja az ember, mire számíthat, míg a varázslónál meg tolvajnál nem tudod mennyire lesz használható. -
#10180 Meg kul filmek után népszerű is a soldier class. Mint a Tökéletes katona, A katona vagy a Rambo folytán. -
Llew #10179 Az egy standard figura, lő és kész, nem lehet bele zavarodni. Azon kívül még csak az adaptussal van tapasztalatom, akivel kb. közép szinttől kezdve kimondottan könnyű, de előtte azért figyelni kell rá, mert sérülékeny és a támadó értéke sem komoly. A katona viszont az elején mindenképpen jobb.
Egyébként nyilván nem véletlen, hogy a katona a standard beállítás. -
#10178 két körberajongott "build" volt még valaha BioWare fórumokon (amiknek igazából ugyanaz a lényege), egyik a Vanguard Singularity-vel, másik pedig az Adept Assault Rifle-el... mégpedig azért, mert Adept-ek kezében táposabb AR mint a pisztoly (nincs se sebzésnövelő se cooldown csökkentő cuccuk pisztolyhoz), és nem kell hozzá pontokat feleslegesen elszórni Basic Armor-ra. na, ezért írtam -
#10177 Nekem az Advent Rising ugrik be elsőre. :D
Soldier-rel tényleg jó elsőnek, normalon, aki kezdő az RPG stílusban. -
RAMyMamy #10176 most írtad, hogy nehéz katonával menni, akkor miért azt a kasztot ajánlod a kezdőknek? :D -
ferenc001 #10175 Assault rifle, gépkarabély, rohampuska, vagy ahogy tetszik. -
#10174 Mi az az AR? -
Llew #10173 Részben osztom koschwrz Shepard nekem egy katona álláspontját, másrészt első végigjátszásra a katona a legjobb szerintem. Megismered a játékot, közben úgy is irányítod a többieket is valamennyire és szokod a képességeket, de lövöldözni mégis csak egyszerűbb. A katonával szerintem nem is egyszerű, pont a képességek hiánya miatt. Egy-két kalózos krogan+mesterlövész bunkeres akciónál párszor újra kellett kezdenem. Adaptussal ugyan ott nehezebb fokozaton lazán végigszaladtam.
Na meg a katona van legfelül a választható kasztok listájában. :)
"AR meg amúgy is inkább Adept kezébe való"
Ezt nem értem. Adaptus elvileg csak akkor kapja meg az AR-t, ha már előtte végig vitted katonával, alapból csak pisztolya lenne. Ami tényleg brutál jó. -
#10172 én már írtam erről korábban: számomra shepard egy "eccerű" katona, a választott hátteréhez is ez a kaszt illett a legjobban, ez volt a beleélős kaszt (nálam)...és ott van a két csapattárs, és ha ki akarom élni a biotikus vagy mech hajlamaimat, akkor őket utasítom. én valahogy nem tudom szétválasztani shepard-ot a két csapattárstól, számomra olyan az egész, mintha mindenki képességeit én birtokolnám, csak konkrétan shepard mozgását irányítom a wasd-dal...(én úgy állítottam be a képességhasználatukat, hogy mindent én mondok meg, mert egyébként elhasználják minden taktikát nélkülözve). -
#10171 no offense, de én nem tudom megérteni miért játszik valaki katonával...
Infiltrator nem kicsit sokoldalúbb, sebzésben szinte semmi különbség nincs köztük, egyedül védelem szintjén áll kicsit jobban katona, mivel neki van nehézpáncélja is, és valamivel több HP-ja (bár Infiltrator-nál nem kell rá költeni, és ott van Assault Training helyett class talentje, szóval pontokban "kompenzálja"), meg beépített hp regenerációja (mintha az számítana).
ellenben tech képességek teljes lefedése (úgy, hogy marad pontod mindenre), és közben ellenféllel padló feltörlése két biotikus képességekkel megáldott csapattárssal... nos, igen.
max Assault Rifle lehet vonzó, de az meg sebzésben gyengébb (igen, gyengébb) mint a pisztoly, na meg... pisztolyhősnek lenni jó móka, AR meg amúgy is inkább Adept kezébe való -
#10170 (mármint talán első látásra kevesebb dologra lehet pl. a pontokat osztani, ugyanakkor a játék menetében több mindenre kell figyelni, mint pl. hogy az ellen páncélját mivel lehet a leggyorsabban leamortizálni, stb.) -
#10169 igen, én meg is lepődtem, mert ugye annak idején nagyon mondogatták, hogy le van butítva a 2. rész mint rpg, pedig szerintem nem (mostanában játszom a 2-vel), sőt, az első rész számomra kifejezetten egyszerűbbnek hat ilyen szempontból mint a kettő. bár hiányolom az első rész fegyvermódosításait. -
#10168 na jó, tényleg. bár én nem ezekre gondoltam először, amikor a harcról beszélünk, hanem inkább a taktikai, csapatirányítós részére, de valóban, a 2. rész ilyen szempontból felhasználóbarátabb. -
Llew #10167 Ha katonát játszik az ember az 1-ben, akkor gyakorlatilag párosok vannak, akiket együtt alkalmazva megoldható, hogy a nyitogatás is menjen és biotika is legyen az embernél. (Ash-Kaiden, Liara-Garus, Wrex-Tali). Ha Shepardnek más kasztja van, akkor ez azért lényegesen jobban változtatható.
A 2-t most kezdtem újra és az adaptus karakteremet folytatva még ki kell tapasztalnom, hogy kiket érdemes vinni, főleg az elején, mikor még kevesen vagyunk. Az viszont már most úgy tűnik, hogy az adaptus kevésbé superman.
Az emelés már most hiányzik, de leginkább az a gond, hogy egy képesség használata leüti mindet egy időre, így nincs egyszemélyes kombózás (szabadtéren emelés+lökés). Illetve, hogy a képességek inkább csak egy-egy ellenségre hatnak, vagy csak nagyon kis területre.
A talentelésre is figyelni kell, mert nagyon sok elé kell elosztani kevés pontot. -
#10166 Nem igazán. Nincs gránát, a cover system spécibb, a fegyverek nem hevülnek túl, hanem újra tölthetők. Nekem egyikkel se volt bajom, nagyon profi a harc.
A Pinnacle Station 5 euro Originen. Én is csak azért veszem majd meg, mert ME. De a magyar kiadással trükközni kell, hogy működjön. -
#10165 az 1. részben (főleg a heckelés miatt) tényleg rákényszerül az ember, hogy olyanokat vigyen magával, akik kiegészítik shepard képességeit. a katona shepemhez pl. tali állandó bajtárs volt. de pont ezért tetszik jobban a 2. rész, mert nincs ilyen kötöttség. szép meg jó meg látványos a biotika, de a 2-ben a katona shephez legszívesebben garrust, gruntot és zaeed-et vittem. 3 katona elképesztő tűzerő, simán legyalulunk bármilyen ellenfelet. persze ez tényleg csak egy "eccerűen elsöprő erő" harcmodor :D -
#10164 a 2. részben is lényegében ugyanolyan a harc, csak tudnám, hogy mi volt vele a bajod... -
steweee #10163 amennyire szuper volt elkezdeni, annyira vártam már hogy vége legyen. elég kakira sikerültek benne bizonyos dolgok, többek között a harc. remélem a második rész jobb, megvan csak még nem volt rá időm. -
RAMyMamy #10162 nincs -
#10161 1.02 magyart tettem fel, abban is benne van a bring down the sky? -
RAMyMamy #10160 bring down the sky és pinnacle station. előbbi az 1.01-es patchben benne van, tehát ingyenes, utóbbi már nem, de az csak egy harci szimulátor valami, pl. időre kell teljesíteni egy pályát, el kell foglalni pontokat, mész-lősz, stb., nekem annyira nem jött be -
#10159 Vannak hozzá DLC-k??
Azt hittem csak a kettőhöz...
-
#10158 nyugodtan tápold mindkettőt, csak ne nagyon szórd szét pontjaidat charm/intimidate között - nekem a végére 80% paragon/100% renegát pontom volt, 54-es szinten, minden DLC-vel és küldetéssel.
Llew: Talinak szívás páncélt szerezni egyszerűen... nézd meg ezt, hátha segít -
#10157 "Én másodszorra renegát karaktert akartam, de nem tudtam elég genyó lenni,"
LOL. Pedig nem nehéz, mindenkinek beszólsz. Én majd akarok egy max renegade karaktert is, Tapló Shepard néven.:) Paragonból lehet maxot csinálni, zéró renegade ponttal.
Cuccokat én nem szoktam venni, max Shepard Spectre cuccát. A több loot. -
Llew #10156 1. Igen, a csapatban lévő képesség összesítése számít. Nem, nem is tudod lásd. 2.
2. Nem válthatsz, csak a taktikai képernyőn lévő lehetőségek szintjén (fegyver, képesség, pozíció) irányíthatod őket.
3. A beállításoknál van, hogy asszem kikapcsolva, csak védekezésre és aktívan. Az aktív (= rájuk bízod) hátránya, hogy hamar ellövik őket, sokszor ugyan arra a célpontra, kiütve egymást, ami tömeges ellenség esetén probléma lehet (pl. Tali hackeléssel átállít egy gethet, amit Liara meg emeléssel semlegesíti, vagy Wrex simán lelő, így Tali képessége kárba veszett). Az csak védekezős beállításnál meg túl sokat kell pepecselni, gyakorlatilag folyamatosan meg kell állítanod a harcot. Én ezért hagytam aktívon, ha időben nyomod a pauset, akkor így is elég gyakran irányíthatod őket. Aztán ha valahol nehezebb harcba futottam és esetleg meghaltam, akkor visszatöltés előtt átállítottam védekezősre és akkor tényleg azt csinálták amit én akartam.
Egyébként mindenképpen érdemes őket képezni, jó képzéssel nagyban megkönnyítik a helyzetedet.
Csapat összeállításnál elvileg arra kell törekedni, hogy kiegészítsenek téged, olyat tudjanak, amit te nem. Ezzel szemben viszont - közép szint környékéről - két vagy három rész vagy teljes adaptussal (játékos+Liara+Kaiden aki megoldja a kódfejtés elektronika problémát) nagyon könnyű (legalábbis veterán fokozaton). Két szingularitással, két-három emeléssel/lökéssel, jórészt céllövölde az egész. Esetleg azt érdemes még nézni, hogy ki-milyen fegyverrel tolja, de max. közelebb kell menni a célhoz.
Tali egy jó puskával, jó képzéssel nagyon ütős tud lenni. Második végigjátszásban én Garrust alig használtam (mondjuk kicsit el is rontottam a képzését, de valszeg mert nem elsődleges karakterként számoltam vele). Jórészt csajbuliban toltam végig női karakterrel, Liara és Tali társaságában.
A példakép renegát nem oltja ki egymást, lehet mindkettőre gyúrni, de akkor egyik se lesz max. Én másodszorra renegát karaktert akartam, de nem tudtam elég genyó lenni, és a vége egy 3/4 példakép 2/3 renegát lett. A szélsőséges megoldás mindkét esetben nagyon egyhangú szerintem. Ha nem elég magas valamelyik szinted, akkor helyenként nem fogsz tudni bizonyos válasz vagy megoldás verziókat választani.
Én is csak tegnap olvastam, hogy a karakter beállítás egyébként befolyásolja a példakép-renegát hozzáállást.
Ha már úgy is kérdezünk:
Jó cuccokat hol, hogy lehet találni, venni? Wrexnek és Garrusnak találtam a Fellegvári kereskedőknél Kolosszus páncélt, de annyi. Talinak nagyon kellett volna valami jó, de a legjobb, amit találtam neki, az egy Felfedező X-es volt. Viszont legalább semlegesítette a környezeti hatásokat. -
bendáj17 #10155 az adott döntések sok mindent befolyásolnak, a társak és mások viszonyát is.