11074
  • Palinko
    az embereim miért nem kapnak elosztható pontokat?
  • Optimus Prime
    Vagy vadászd le 990-ért, annyit megér. Bár tudom hó végén nincs rá keret. De ez a játék megér majd annyit. ;)
  • Bohusek
    Ok, kösz, rámozdulok a témára.
  • Calver
    virágbolti?

mert akkor hibás crack az oka, kapj le patchet + ahhoz valót.
  • RAMyMamy
    nincs fent egyáltalán patch? meg kéne próbálni
  • Bohusek
    Üdv Űrvagányok,

Segítséget kérek csillagrendszereket megjárt veteránoktól, tőletek. Problémám ugyanis, hogy nem tudok kimozdulni az úrállomásról. Kineveztek, meg minden, csak pár mellékküldetést hagytam, gondoltam, majd úgyis visszatérek. Szóval odamegyek a csillagtérképhez és aktiválom. Erre megjelenik nekem egy sötét képernyő bal felső sarkában egy ablakkal, benne a Widow (azt hiszem özvegy) szó. Gondolom, a szektor neve, ahol épp tartózkodunk. De se kurzor, se egy fia csillag, annyit se látok. Egyetlen egy gomb esetében történik valami, az egér jobb gombjára, ami az instrukció alapján a zoom out. Erre megjelenik egy pillanatra egy rahednyi csillag, amely egy pillanat alatt bal lefelé kiúszik a monitorról, majd újra sötét képernyő. A különbség, hogy a Widow helyett a négyzetben más név áll. Ha újra megnyomom, úgyanez történik, de akkor már a tejút névnek örvendezhetek. Persze se a kurzor, se a csillagok sehol. Majd újfent jobb egérgomb és kiléptem a csillagtérképből. Van tippetek? Valami javítás kellene? vagy a képi vezérlőn nem jó, ami a bázison vitte, mint a kisangyal?

Bohus
  • bendáj17
    igen elég sok ilyen van érdemes megnézni a bolygókat.
  • koschwarz
    na, ilyenbe még nem akadtam bele, de akkor nem hanyagolom a bolygók felderítését:D
  • PiszkosFred
    Jopar tucat ilyen kuldetes van. A szkenner jelzi, hogy "hopp, valami rejtelyes szignalt fogtam" azonnal, ahogy bolyogra zoomolsz. Mar csak meg kell keresni a forrast (gyerekjatek), es leszallva jon egy aranylag gyors, de jovedelmezo kuldetes, legyen szo tuszok szabaditasarol, lazado stb bazis kiirtasarol, titkos anyagok visszaszerzeserol stb.
  • koschwarz
    én is csak addig szkennelek, amíg megvan a kellő mennyiség az adott fejlesztéshez. ilyen szempontból kényelmesebb, mint az első, mert nem "kell" minden egyes bolygót bejárni. bár nem tudom, hogy a 2-ben vannak-e ilyen véletlenszerű vagy előzmény nélküli küldetések, amikre ilyen szkennelés közben lehet rálelni.
  • Optimus Prime
    Igen, monoton és sok időt vesz el + bugos is, néha nem működ az Esc. :S szal minden bolygó/rendszer előtt ajánlatos menteni.
    Persze az egész csak akkor kell, ha nem tudod elég annyit összeszedni,ami az upgrade-ekhez kell. És nem az a célod, mint nekem, hogy végig járd az összes bolygót, mint az 1-ben.
  • RAMyMamy
    dehogy, fele annyira sincs nehéz, mint a me1
    a bolygószkennelés egyáltalán nem nehéz, inkább baromi unalmas
  • koschwarz
    először nekem is túl soknak/bonyolultnak tűnt az első rész után (mikor pl. először megnyitottam a galaxistérképet, azt sem tudtam honnan hová), de hamar meg lehet szokni. sem az üzemanyag vásárlás, sem a szonda vásárlás és az ezekkel gazdálkodás nem nagy dolog, annyira, hogy szerintem felesleges is.

az utazgatást is kb. 5-10 percig kell csak kitapasztalni.

a heckelések valóban minijátékok, bár szerintem elég szórakoztatók, főleg hogy időre mennek. az egyik egy memória-minijáték (amikor a lefordított lapok közül kell megtalálni a párokat) és egy megfigyelőképességes (amikor egy "kép" párját kell a folyamatosan gördülő képek között kiszúrni).

a fejlesztéseknél már annyival bonyolultabb, hogy nyersanyag kell, meg (nemistudom) "tervrajzok", amiket venni is lehet, meg találni is.

mondjuk én speciel jobban élveztem a mako-zást a sivár bolygófelszíneken is, mint a szkennelést, de végül is, amikor látod hogy milyen fejlesztések mennyi nyersanyagot igényelnek, és a bolygókat szkennelve megtalálod a lelőhelyeket, akkor azért az elég kielégítő érzés :D

a harcrendszer meg jobb szerintem, mint az elsőben.
  • Kori
    csak olvasatra ilyen
  • morcosqtya
    Köszönöm!
    Most olvasom a leírást, hát így látatlanban iszonyúan túlbonyolított lehet.
    Szkennelés (bolygó), üzemanyag vásárlás, erőforrások, szondák, utazás, űrhajó-fejlesztés, laborban aktiválás, dialógus megszakítás, hackelés (valami számsoros ügyességi hülyeség lehet amiket utálok), harcrendszerben a kezelés stb.

A ME1 pont eltalált volt számomra (KOTOR a referencia).
  • bendáj17
    gratula Sok sikert a 2-höz :)
  • koschwarz
    grat!

igazából azért nagyobb élvezet számomra a nehezebb fokozat, mert tényleg rá vagyok kényszerítve arra, hogy a lehető legoptimálisabban használjam fel a saját és a csapat képességeit, és nem csak egy "egyszerű" darálás az egész, ahol akár el is felejtheted, hogy ez egy taktikai játék is. a 2-ben pl. a mech-ek már az elejétől kezdve kihívásnak számítanak, durva ellenfelek, de tök jó érzés, amikor térdre rogynak majd szétesnek :D

meg mondjuk rutinos játékosként már eleve kell a kihívás nekem.
  • morcosqtya
    No végeztem vele.
    Jöhet a kettő.

Példakép státuszt sikerült kimaxolni.
  • bendáj17
    Értem kinek így kinek úgy :)
  • Calver
    ME/ME2 igazából Veteran alatt nem valami túl izgalmas
    Hardcore mondjuk második részben csöppet "unalmassá" válik egy idő után - fedezék mögött szaglászni a falat nem a világ legszórakoztatóbb dolga - de Veteran az úgy pont jó
  • morcosqtya
    Így van.

Leginkább csak én vagyok lusta a nehezebb fokozatokhoz. Amikor hazajövök már nem vagyok olyan virgonc a hardcore-hoz, csak úgy kényelmesen elpötyögök.

De az tény, hogy a nehezen megszerzett gyümölcs mindig a legédesebb...
  • bendáj17
    de úgy biztos nagyobb kihívás a game :)
  • morcosqtya
    Erről a klasszikus vicc jut eszembe:

"- Doktor úr, ha így csínálok fáj!
    - Bah. Ne csináljon úgy!"

Nem kell hardcore-ban játszani és nem halsz ki.. :-)
  • koschwarz
    ne izgulj, nem fogsz félistenként akciózni az me2-ben. én asszem a hardcore fokozaton (vagy amelyik a legbrutálabb előtti fokozat) tolom az me2-t, de van jó néhány helyzet, ahol csak lesek. többször meghaltam már így a játék harmadánál, mint az elsőben összesen.
  • Calver
    legegyszerűbb ha ezt megnézed
  • morcosqtya
    ME2-ben ha valaki új karaktert indít azt is kb 50-es szintről indítja vagy:
    - kibalanszolja a játék az 50 szintnyi különbséget azzal, hogy durvább helyen kezd az áthozott karakter, míg a frissen indított mazsola küldetésekkel
    - kibalanszolja azzal, hogy teljesen új képzettség és tulajdonságrendszerben kevesebb előnyhöz juttatja a veterán karaktert
    - áthozott karakterrel csak magasabb nehézségi fokozaton lehet játszani

?
  • Calver
    van, 60, de első végigjátszásra csak 50-ig tudsz felmenni.
    át, ez a lényeg, a végső mentésből. attól függően kap pár extra szintet, hogy első rész végén hanyadik szinten voltál + extra crediteket.
    ez meg spoiler lenne de mivel ME2 Terminus rendszerben játszódik, lényegtelen a fantomságod.
  • morcosqtya
    Van maximalizált szint (tapasztalati) a játékban?
    Shepard-ot át lehet majd importálni a mass effect 2-be?
    Ott ha jól hallottam már elveszítem a fantom státuszomat?
  • morcosqtya
    Kész is (BDTS).
    Tetszett a hangulata.
  • morcosqtya
    Megoldódott a dolog. Köszönöm!
  • RAMyMamy
    #10162-ben írtam, hogy nincs benne :P
  • Optimus Prime
    Abba nincs is. Neked a magyar kiadás van meg? Mert ahhoz csak ez jó. Először az 1.01 majd az 1.02.
    Az ME 1-et meg a nemrégi hacker támadás miatt nem lehet regisztrálni.
  • morcosqtya
    Igen, de én az 1.02-t tettem fel win7-hez. Ebben nem nagyon vettem észre, hogy benne lenne...
  • ferenc001
    A Bring Down the Sky DLC valamelyik patch-ben (talán az 1.01-esben?) van benne.
  • morcosqtya
    Azért az király, hogy a Bioware oldalán nincs lehetőségem a JOGTISZTA Mass Effect játékot regisztrálni ahhoz, hogy letöltsem a Bringing Down DLC-t...

Pedig itt ezt gagyogja de rohadtul nincs ilyen opció csak Mass Effect 2 regisztráció van...

http://masseffect.bioware.com/me1/galacticcodex/bringdownthesky_pc.html
  • morcosqtya
    Ok. Akkor csak turizmus.. :)
  • Optimus Prime
    Ja azok...! Azt max megmászni lehet, de bemenni nem. Csak amolyan díszítés. A gömb érdekesebb.
  • Llew
    Asszem három proteán piramist találtam, de bemenni szerintem egyikbe sem lehet. Volt olyan amelyiknek a csúcsára felsétálva valami régészeti leletet, vagy olvasni valót dobott fel, de ennyi.

http://masseffect.wikia.com/wiki/Prothean
    Itt is három piramisról írnak, meg pár romról, de ennyi, bemenni biztos nem lehet.
  • Optimus Prime
    Kép van róla? Meg hogy melyik bolygón? Én egy bolygóra nem tudtam leszállni, egy épületbe bemenni, de ahhoz tudom hogy 75% renegade pont kell.
  • koschwarz
    oda én sem tudtam bemenni.