Mass Effect
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
akkora szánalom vagy te is mint 2 tehén vazze.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Azt gondolom, ha valamit megveszel, azt jobban megbecsülöd. Ha meg tudod venni, valószínûleg nem vagy Hugyos Jóska, persze ettõl még alkothatsz negatív kritikát, de biztos nem teszel túl könnyelmû kijelentéseket.
Hiába gondolják azt a fejlesztõk, hogy "mi komoly emberek vagyunk, ezekkel a pocskondiázós kisfiúkkal nem foglalkozunk" (mert nagyjából így is van), ha egyszer képesek tömeghisztériát kelteni azok között, akik egyébként tervezték a játék megvásárlását.
Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD
Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD
Tökéletes védelem nem létezik, de próbálják visszaszorítani a warez-olást, ami teljesen érthetõ: ha nincs a köv. projektre keret, a játékos is qrv@ sz@rul jár, nem csak a "pénzéhes" fejlesztõk. Így is lassan mindenki kiáll a PC-re fejlesztõk sorából (Blizzard, meg még 1-2 kreatív banda kivételével), én személy szerint örülök a nehezebben feltörhetõ védelemnek: ha valakit nem érdekel a játék, ne vegye meg, ha igen, csengessen érte. Elnézést kérek azoktól, akik havonta 4-5 játékot is kivégeznek, azok tényleg nehezen tehetik ezt meg (vagy sehogy).
Visszakanyarodva az elejéhez: szerintem nyugodtan rábízhatjuk magunkat a kiadóra, valószínûleg nem akar saját magának egy olyan tömeges elégedetlenséget a védelemmel kapcsolatban, ami csak rontaná az eladásokat.
Amiben nincs igazad, az az, hogy a neten utánna lehet nézni. Nekem ez nagyon soxor ne jön be. Ott az említett Witcher. Rengetegen lehúzzák a szinkron miatt. Nekem bejön. A hangok jók, igaz nem tökéletes, de messze többet ad az, hogy magyarul szólal meg, mint amit elvesznek az apróbb hibák. Vagy ott van a Crysis. Sokaknak nem tetszik, nekem igen. Én nem is értem, mi ez a techno blabla körülötte. Igaz a hangulat alapját a grafika adja, de ettõl még nem rossz, hiába bugyuta a történet. Egyébként az is érdekes, mennyire sokaknál bugzik, nálam ugyanis abszolúte nem. Ha fejbelöbóvök valakit, az meghal.
Aki pedig leszed egy játékot, tetszik neki, majd jön fórumokra kérdezgetni, hogy hol vannak a tört szerverek, pedig akár meg is vehetné, az nálam a no komment kategóriába tartozik. Szüljön sünt az ilyen... De az a tag valószinüleg a boxát is chipeltetni fogja....
Az utsó mondatod, ami a hullámeffektusra utal, pedig nagyon igaz.
Ha egy kocsival megcsúszok, akkor a kormányt már rángathatom, egyre inkább ki fog lengeni a kocsi, a vége pedig az árok lessz. Valakinek le kell lassítania, aztán a megfelelõ pillanatban visszaváltani, gázt adni, hogy kihozza a kocsit a ringásból.
Sajnos a fejlesztõk, kiadók nem jönnek rá, (egyenlõre) hogy ezt csak õk tudják megoldani, ugyanis a warez létezik, és nincs az a technika, amivel meg lehet állítani. És nem is lessz!
Egy kiút van. Igényes, normális játékokat kell késziteni, elfogadható áron. Nem évente kiadni ugyanazt, amit tavaly, felfrissített grafikával...
http://www.freetvmaci.info/
Why so serious?
A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.
Why so serious?
Ha fel lesz törve, akkor úgyis elég lesz az indítófájlt lecserélni.
Why so serious?
Why so serious?
Btw, sajnos ez lesz a trend, legalábbis az EA-nél. A Spore lesz a követezõ ilyen game. <#pardon1>#pardon1>
I believe that the SecuROM settings are for up to 3 activations.
There is no banning or such if you go beyond the 3 activations, it just won't activate. If you run into any issues with this, you will be able to contact EA tech support and they will help you resolve any problems you have getting your game to run, including issues with SecuROM.
Én sem örülök enenk a védelemnek, plána ha trend lesz belõle. Feltörni úgyis feltörik, az esetleges gyakorlati problémák pedig majd kiderülnek megjelenés után. Személy szerint annyira már nem izgat, hiszen úgyis halasztottam a Mass Effectet év végére, jövõre.
Amúgy egy másik weboldalon már leírtam, de ide is: baromság ez a védelem, és már csak azért is drukkolok a scene csapatoknak, hogy hamar törjék fel, a BW meg essen pofára.
A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.
A Crysis "bukása" is elég vegyes történet, egyes EA jeleentések szerint 1 millió körül járhatnak az eladások, és többször elégedettségüket fejezték ki. A CryTeknél már kevésbé, lévén nagyon drága volt a projekt, és a vele együtt kifejlesztett motor jóformán a kutyát sem érdekli. Megjegyzem, nem értem milyen eladásokra számítottak a játékuknál, persze én már a Far Cry többmilliós eladásait sem értettem, biztos tudhat valamit, de nem éreztem a marketing szempontból egetrengetõ koncepciót.
Szomorúnak tartom, ha nem készítenek egy játékhoz demót. Ettõl függetlenül a netkorszakban annyi játékemenetet bemutató videó, annyi fórum, egész egyszerûen annyi információ áll rendelkezésre, hogy különösebben sok utánajárás nélkül is kellõen hitlees képet kaphatunk a kiszemeltrõl. Aki rajongó és elõrendel, az logikusan így cselekszik, egyébként pedig bármit is vásárlunk, komolyabb utánajárás nélkül nem lehetünk biztosak a termék viselt dolgaiban, a VGA, a TV vagy a családi autó kiválasztása sem mehet hasraütéses alapon.
Én megértem, ha valaki elõbb kipróbálja a játék "nemhivatalos" verzióját, de a legtöbb esetben a vásárlás még az elõzetes hangoztatás ellenére is elmarad, és a játék a pocskondiázása ellenére is végigjátszódik. Nyilván van olyan ember is, aki teljesen elcsábulhat próbálgatás közben az ingyenség felé, ahogy magad is írtad: hardcore warezos lehet belõle. Addig pedig, amíg tényleg rengetegen játszanak a különbözõ warezverziókkal (vásárlási hajlandóság nélkül), nem csak nem a PC-s install base mérete tûnik csekélynek, de joggal felvetõdik, hogy mégiscsak okoz "némi" kárt a warez is. Persze a gyenge portok, optinmalizálatlanság, bugosság valóban idegesítõ lehet, de ez oda-vissza alapon mûködik, kevesebbet költenek a PC-s verzióra, kevésbé becsülik meg azt, ha onnan úgyis kevesebb bevételt várnak.
Ezt azért finomítanám, ha nem gond...
Én a túlzott warez-hisztire fognám a dolgot. Most úgy õszintén, miért kell csodálkozni azon, hogy csökkennek a PC-s eladások? Hiszen évek óta, egy igen erõs pressziónak vetnek minket alá, jelesül, hogy tolnak a konzol felé... Nem kevés sikerrel. Vagy komolyan gondolták, hogy a pc-melett ugyananyian maradnak, miközben a konzolosok száma egyre növekszik? Persze, könnyû sírni a warez miatt, és valóban nem egy megbecsülendõ dolog, DE!
Három fajta ember létezik.
1; a megjelenés napján szalad a boltba, /elõrendel, stb. Az esetek 90%-ában meg pofáraesik. Nem mondok címeket, szerintem mindenki tud álmából felkeltve mondani 30 egykor nagy címet, amit mára tönkretettek.Ez az ember hamar átáll a harmadik, ne adj isten a második táborba...
2; Hard-core warezos. Akkor sem venne eredetit, ha az élete függne rajta. nincs mit hozzá tenni. Nem veszteség a játékiparnak.
3; Letölt, megnéz, kipróbál, Ha tetszik vásárol, ha nem, nem. Sajnos a legtöbb cuccnak ma már nincs is demója, ha mégis van, akkor megtévesztõ. (MoH:A demója jó volt, de a játékidõ, és az überkatonák...) Itt jön a képbe az igazi ok! Ha egy játék JÓ akkor az fogy. Ha nem jó, nem fogy. Nem képviselünk mi pc-sek akkora vásárlóerõt ma már, (konzol elszívta) hogy egy rossz játékot is eltartsunk! Ha mindenáron félkész konzolportokat, pénz hiányában a tevezett játékidõ negyedével bíró alkotásokat próbálnak lenyomni a torkunkon, akkor valóban csõdbe megy a pc-s játékipar.
Érdekes, hogy a Witcher sikertörténet. Egy hónappal elöbb volt kint warezon, mint a boltokban. mégis egy millió fogyott, ami egy kis lengyel, ismeretlen cégtõl, aki alig reklámozott, és olyan húzónevet használt, amit a játékostársadalom nem ismert... Szerintem, nagyon jó! És ami lényeges, szerintük is. Viszont a Crysis megbukott. Most akkor okoljuk a warezt?
http://www.freetvmaci.info/
Hozzáteszem, ha ténylegesen is sikeres lenne a védelem (értsd: nem igazán tudják feltörni), és a vásárlókat hátrány nem éri (a Valve supportja például többeki szerint nem is válaszol, ha problémád van, szerencsére azért ez nem általános - remélem), akkor szerintem teljsen érthetõ és akceptálhatóegy ilyen lépés a kiadótól/fejlesztõtõl. Ezzel csak az a baj, hogy tutópiának tûnik.
Nem szimpatikus megoldás, de ha normálisan megoldják, akkor nem okoz kényelmet, mint egy multiorientált játéknál az online lobby-ra való belépés. Csak ez ugye single. Egyébként hivatalosan hány gépre lehet telepíteni egyszerre? A BS esetében ezt 2-rõl 5-re emelték, persze itt erre nincs is akkora szükség, ha nem köti magát hardverhez a kulcs. (Persze EULA szerint eleve csak egy gépre lehe telepíteni a legtöbb a játékot, a KotOR esetében pedig a lemeznek is benne kellene lenni játék közben a meghajtóban. Nem mintha a HoMM 2-n kívül más játékot több gépen is fenntartanék egyszerre, a Mass Effect talán el sem indulna a P100-as laptopon, tudniillik azon Win 98 van 😊
Midnenesetre az, hogy nem kér lemezt, elég pozitív, az pedig a gyakorlatban elválik, hogy mennyi kellemetlenséget okoz ez a rendszer, a Gothic 3 lemezgyilkos védelménél azért elfodadhatóbb.
Why so serious?
Egyébként nekem az idézett szövegbõl nem esett le elsõre, de most olvasom a hivatalos fórumon, hogy 10 naponként kell aktiválni, pontosabban minden sikeres aktiválás lenullázza a 10 napos számlálót, és az 5. naptól kezd próbálkozni a háttérben a szerver. Egyébként ugyanez a védelem lesz a Spore-on is, ha beválik. Meglátjuk...
A GalCiv 2 és az Oblivion esetében pedig éppen a védelem hiányának sikerességét kommunikálták le... Igazság szerint a BioShockból aligha fogyhatott 150 ezer példánynál több a törésig, de ez semmiképpen nem olyan kiugró, hogy a védelem átmeneti kitartása miatti kényszerbõl vásárlók táborát néhány 10 ezernél többre lehessen értékelni. Érthetõ, hogy tartanak a PC-s eladásoktól, de én nem díjazom az ehhez hasonló kényelmetlenségeket.
A BioShock esetében manapság már semmi nem indokolja a szerverek fenntartását, és a legális vásárlók nyûglõdésre kárhoztatását, lévén már ezer éve találtak megoldást a crackerek. Tanulság: hosszabb távon az eredetit vásárlót éri csak kényelmetlenség. Nem örülök, ha elkövetik ugyanezt a hibát.
Why so serious?
errõl biztosan hallottatok már.
de nem viccelek, mert én is meg akarom venni 😊
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
A SecuROM 10 napon belül újra ellenõrizni fogja a kulcsot (a warez + lopott kulcsok kivédése végett). Ha letelik a 10 nap, és nem sikerül neki, addig nem lehet majd játszani vele, amíg meg nem történik az ellenõrzés.
"Mass Effect uses SecuROM and requires an online activation for the first time that you play it. Each copy of Mass Effect comes with a CD Key which is used for this activation and for registration here at the BioWare Community. Mass Effect does not require the DVD to be in the drive in order to play, it is only for installation.
After the first activation, SecuROM requires that it re-check with the server within ten days (in case the CD Key has become public/warez'd and gets banned). Just so that the 10 day thing doesn't become abrupt, SecuROM tries its first re-check with 5 days remaining in the 10 day window. If it can't contact the server before the 10 days are up, nothing bad happens and the game still runs. After 10 days a re-check is required before the game can run."
Nem tudja valaki mikor jelenik meg magyar felirattal x-box360-ra?<#worship>#worship>
Anno 12.666 Ft+postaköltséget fizettem a Diablo 2-ért...
Jó, az nyolc éve volt.
Ami távol tart a konzoltól /azon kívül, hogy az azon megjelenõ játékok stílusa kis kivétellel nem az esetem/ az éppen az ottani játékok irreális ára!
Elég sajnálatos, hogy a PC-n akkor esnek az árak, mikor az állítólag éppen zuhanó pályán van...
Egyébként ne szidjátok a magyarításokat, lesznek ezek még jobbak is. Én már akkor meghatódtam mikor a Ubisoft magyar felirattal is kiadta a Heroes 5-öt! Igaz 12.000 Ft-ért...
talán.
Nagyon örülök, hogy a CD Project adja ki a Mass Effectet. 7.990 Ft-ért amúgy is megvenném, pláne ha még magyar felirattal is jön! Köszönöm Istenem... <#worship>#worship>
Nem értem, utóbbi fél évben nagyot estek az új játékok árai, bár vannak kivételek, de mégis. 8.000 Ftért már elgondolkodik az ember. 12.000 Ft-ért nem veszek játékot, inkább warezolok, aztán megveszem ha lejjebb ment.
Részemrõl sajnálom, hogy a Mass Effectben nem lesz körökre osztott csata, valahogy azokat jobban szeretem, de hát persze még nem temetem a játékot, sõt! <#wave>#wave>
Örülök, hogy a Bioware bizalmat szavazott a PC-nek, de félek, mert a fanatikusok talán már inkább elkonzolosodtak miatta...
Egyébként nem jó hír, hogy a többi részt az EA adja ki, mert õk egészen biztosan nem fognak magyarítani...
Bár csak a Dragon Age-et is feliratoznák... Álom, álom, édes álom!
Egyébként éljenek a körökre osztott játékok /Civilization, Heroes, Disciples sorozat/!
Bocs a szófosásért.
<#wink>#wink>