Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ProGabe
akkor az a majd 480 megás Mass Effect\BioGame\CookedPC\Packages\Dialog könyvtár lesz az!
pl a NOR10-ben van egy csomó codex

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

SZEG007
SZEG007
mivan?

Én most a Keeper scannelõs küldivel szenvedek. 20/21...Ha valakinek van ideje, meg kedve felsorolna néhány eldugodtabb helyet, ahol találhatok még 1-et? 😛 Nagyon kíváncsi lettem a végére...
srácok van az amikor meghibásodik a mag, de nincs elég "gel"-em... hogyan kell összedobni hogy mûködjön? 3at be tudok pakolni 1 magba de a maradék 1et sehogy se...

Azt már megnéztem, abban nem a feliratok vannak hanem az UE3 beépített szövegei. Szóval nem ott vannak a feliratok, valahol máshol kell keresni.

\"Finding beauty in the dissonance.\" - Tool

a hivatalos fórumon olvasható, hogy az angol feliurat azért marad ki (azaz fizikailag nem lesz rajta a DVD-n), mert a CdProject így vette meg a licenszet (azaz így olcsóbb volt nekik)

a német/spanyol verziók-ban választható az angol is, ez egy drágább licesnz megoldás, de nekünk az olcsóbb "magyaros" lesz😊

http://masseffect.bioware.com/forums/viewforum.html?forum=125&type=&prevtopics=&sp=0

Hmuda
Már jóideje tudok róla, én is kutakodtam a könyvtárak között. Kár, hogy annak semmi köze a játékon belüli szövegekhez. :-(

Van egy-két dolog ami talán feltünik a menükben, de egyébként semmi más.

Az össz méretük a fileoknak alig éri el a 200kB-ot, ami már önmagában kizárja, hogy az legyen ami kell a teljes nyelvcseréhez, telkintve a temérdek mennyiségû kódex/párbeszéd és gondolom bolygóleíró szövegeket, amikhez a 200k nagyon kevés.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Ezerszer kitárgyaltuk, hogy nem a munka nehézsége miatt vagy "csakúgyból" marad ki az angol felirat. Majd kiederül, hogy a registry megpiszkálásával elõcsalható-e, vagy sokan csúnya módon megoldják egy egyszerû fájlcserével.
ProGabe
engine->localization és ott van egy int,ill. egy jpn könyvtár

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Na igen. Semmi bajom a lokalizációval, sokaknak segít de azért nem hiszem, hogy olyan nehéz lett volna az angol feliratot is bennehagyni.

Why so serious?

Hmuda
Már többen mondták, hogy az itthoni verzió csak magyar és cseh felirattal kerül forgalomba, angol hanngal. Az eredeti angol felirat nem lesz benne.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

A magyar felirat szerintem választható lesz, legalábbis nagyon remélem.
Gnome
nah ez szuper ezt nemtudtam...véégre értelmes infok is jönnek a gameról😄...egyébként egyes rendszerekbe vannak hajók, nebulák amiket átlehet scannelni hajókra átlehet szállni...+rejtett dolgok amiket vagy észreveszel egy egy naprendszerben vagynem

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

Hmuda
Egyvalami érdekelne, de az nagyon. Tudja valaki, hogy merre vannak a nyelvi fileok? Nem vagyok hajlandó magyar fordítással játszni (irritáló lenne, ha a szöveget angolul hallgatom, de a válaszok magyarul jelennének meg). Ezért kellene valahogy kibányászni õket, hogy késõbb felülírhassam velük a dobozos verzió filejait.

27 bolygóra biztossan le tudsz szállni, plusz van még pár (4 biztossan) ûrhajó, amire át lehet szállni. Ehhez jön hozzá a történet helyszínei.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

kb 20 bolygóra lehet leszállni,úgy emlékszem

Hmuda
A wiki szerint 17 kalszter, amikben összesen 41 rendszer van és azokon belül a fene tudja mennyi olyan bolygó amikre le lehet szállni.

takysoft
Galaxy mapon már az elején is millió hely van, gondolom még bõvül is.
szerintem simán több, mint 18 óra a teljes játékidõ😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

ProGabe
<#gonosz1>

Mi az a nyári szünet...<#rinya>

- ...mikor otthon még a gyerek is a nyakunkon lóg, és el se lehet küldeni leckét írni <#rinya>

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Tipp: A Devlon Industries által gyártott páncélok védenek az extrém körülményû bolygokon (1 Hazardious levonnak). Így extrém körülményû bolygók felszínén is lehet partizánkodni Mako nélkül.

A csillagtérképen ahogy halad elõre a történet, egyre másra lépnek be újab elérhetõ rendszerek.
Nem érdemes a melléküldiket kihagyni; vannak nagyon jó többlépcsõs mellék küldik. Ráadásul ott van az általam csak "StarShip Troopers"-nek nevezett melléküldi, amit érdemes megcsinálni (ha odjuttok úgy is megértitek miért hívom így). Továbbá, ha nem derítitek fel a rendszereket sose tudjátok meg mire jó a Consortól kapott Trinket Hehehe.
Ja és a riporter csaj le lehet ütni kajakból.<#eljen><#eljen> Ne hagyjátok ki, érdemes megnézni, én rohadt jót röhögtem.

zorrobomber
nekem 5 volt eljutni, pedig nem csináltam meg minden mellékküldit még.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Semmit, 3x kell vele dumálni, mindig mikor visszatérsz a citadellára. Válaszodtól függõen kapsz Paragon vagy Renegát pontot.

Oh b+ ... de rég volt ! Nyári szünet. <#rinya>
Én most már azt várom mikor zár le benneteket az asszony ...
Ne a törésd várjad hanem a 19-et. Nekem már nincs messze. még két jét suli. Jövõhét kedden lezárnak minket és péntek 13-a az utolsó nap.(lehet hogy babonás vagyok de nem sejtek jót.) Onnantól meg már csak pihenés haverok uszoda stb. Aztán mikor megjön a játék egy pár napig nem fogok aludni.
Erre tudja valaki a választ?

"Everything that happens, happens for a reason"

Magiszter
Én a következõ párosításokat használtam eddig:
Csaj karival:
Wrex, (Turián csóka, Garrus, Garron... mintommi a neve)
Wrex, csajszi (baromi sz*r a névmemóriám tudom. :-( )
G-betüs idegen (fent említett), csajszi.

Pali karival:
Csajszi, Tali (mikor már csatalkozott)
Wrex, Tali
Wrex, Csajszi
G-betüs palit csak ritkán használom olyankor.

Amúgy rájöttem hogy a kedvenc kasztom az Adapt (adept?)(raázsló), mert mután megvan a singularity-je elég durva lesz. Kár hogy Stázisban nem lehet kilõni az "embereket", mint a kotorban.

Hû de messze van 19.-e (hát még egy normális törés <#idiota>)

Sir Quno Jedi
Ráadásnak mindkét kari számít néha, akit magunkkal viszünk, így hát ésszel kell õket összeválogatni. Pl. a Rachni királynõhöz kell Liara és Wrex is, ha teljes képet akarunk kapni (aki nem érti addigra, hogy miért, az szvsz. abba is hagyhatja a gammát). 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Dante73
Nem vagyok egy rpg-fan, eddig csak a witchert játszottam végig tulajdonképp, meg volt egy kis Jade empire, stb. (nekem legfõképp az only mouse irányitás nem tetszett, és a harcrendszer.)
De igazság szerint, szerintem a melléküldik adják egy ilyen játék sava-borsát. Ez "szerepjáték", tehát hatalmas jelentõsége van annak, hogy mit hogyan miért csinál a karid. Ha jól tudom, lessz második rész, sõt harmadik, és bár nem valószinû, de lehet, sokkal nehezebb dolgod lessz akkor, ha a multadban homályos pontok maradnak. Persze, ki így, ki úgy játszik, és eszemben sincs megaszondani bárkinek is, hogyan játszon. Csak gondoltam, megosztom Veled a véleményem.

http://www.freetvmaci.info/

Jaja észrevettem volt hogy kinyírtam valakit benyõgték hogy ennek nemfog örülni wrex...namondom load,bementem wrexestül..totál máshogy alakult az egész szitu,+ infók stb...
Ezért énis felhördültem erre a hagyd ki a mellékküldiket hülyeségre😄
Mondom eddig 18 óras tiszta játékidõ,citadella elméletileg komplett+ 1 fõküldi,az összestöbbi eddig csak mellékküldi😊

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

Értem! Kösz a sok infót!

BattleTag: zydar#2910

Sir Quno Jedi
Meg vannak a karaktereidhez kapcsolódó egyéni quest-ek, amik szinte kötelezõek, sõt van quest szál, ami a választott "múltadhoz" kapcsolódik és régi "ismerõsök" bukkannak elõ és lehet elvarrni szálakat. SOkuk meg infókat szolgáltat a fõquest-hez, sztorihoz, vagy csak reputációt növel ide-, vagy oda.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Naja meg mellékküldiben már nemegyszer pislogtam,néha az sem mind1 kik vannak a csapatodban,más lehet az egész szituáció vége..😊
Fõküldivel végigtolod mint a fax nemtom milesz de sok pislogás lesz sztem...Mellékküldik bár uncsik,de vannak egész jópofák is,kimenekítés,tússzabadítás,stb...

Sir Quno Jedi
Jaja, végül is simán lemarad a a sztoriban is a legfontosabb mellékküldikrõl így és fingja sem lesz sok dologról. Tényleg jó ötlet!

Davidus
a bolygós mellék küldik unalmasak. aki jót akar magának az kihagyja õket😛

V9ykn8_TZL0

Davidus
én ilyenekkel nem találkoztam

V9ykn8_TZL0

Nálam néha szoktak villanni a karakterek egyet-egyet, mindig az átvezetõk közben. Udina pl különösen sokszor eljátssza ezt. De idáig ezt az ósdi technikára fogtam amin tolom a játékot. 😊 A célzásnál meg valamennyi rásegítés van (asszem lehet állítani a mértékét), én pl. AR-el olyanokat mesterlövészkedek... 😄

\"Finding beauty in the dissonance.\" - Tool

gység...😄 naszal hegység..😊

Fõküldis bolygón egész faszán kivannak dolgozva a területek mellékküldishez képest hangulatosabb...
Mellékküldis bolygókon síkság,geység völcs domb,kb ennyi,ez sokféle talajtextúrával,légkörrel (hóvihar,homokvihar,forróság,hideg,szélcsend,esõ,meteoresõ+ amik rajtavoltak csillagtérképen körbe a leszállt bolygóhoz képest egyéb bolygók,gyönyörûen láthatók--> holdra leszállva lehet csekkolni kis földünket stb
Mellékküldis bolygón oda mész ahova akarsz,a tank kicsit irreálisan mindenhova elmegy kivéve nagyon meredek falak,fejreállni sosem sikerült még vele,séárülni csak akkortud ha lövik,betámadja vmi õsföldigiliszta😊 vagy lávába megy.
A bolygófelszínek elégnagyok olyan 10-15 perc körbemenni a tankkal,több érdekes ponttal (pl bányászható kõzetek,roncsok,küldik stb)
Grafika passz,én boxon tolom,azon pl olyan hibákat mint amiket MAGISZTER írt nem láttam,egyedül popup van de azis ritkán amikor belépek vhova pár pillanatig.

MAGISZTER: KOnzolon ezekból semmi..😊

Szerintem ez az U3 motor jellegzetessége/bugja.
Vegas-ban vannak nálam ilyen kicsavarodásos problémák.

Hey a hosszú játékidõnek nagyon örülök!
Tehát az egyes bolygókon oda mész ahova csak akarsz, kivéve a fõküldinél.
Nagy bejárható területek, vagy kisebb kidolgozott belsõ területteken lehet mászni?
Azért kérdezek ilyen részleteket, mert ha megveszi az ember hát tudja mit vesz!
Grafikával gondolom nem lesz gond.

Magiszter
Amúgy meg találtam érdekes dolgokat a játékban (bugok):
- Mesterlövészek gyöngye: Elõrántom a pisztolyt, de a lendület tovább kezem és oldalra kitartva lövök elõre. (talán célkövetõ golyók?)
- Norbi "extrém" tornagyakorlatok: Bebújok fedezék mögé, és ahogy oldalra akarok mozogni, hírtelen mintha a tehervonat ment volna keresztül rajtam, kitekeredik a törzsem, a kezeim össze vissza állnak kicsavarodva, megnyúlva. Kijövök a fedezékbõl és minden visszaugrik az eredeti helyére, és pózába.
- Hová lett Démon Hill: Van az a krapek aki velünk jön az elsõ küldetésbe az Eden Prime-on (nem az akit lelõnek). No vele történt az a bizonyos Beam résznél, hogy egyik pillanatban még ott volt, a másikban meg nem. Persze az animáció ment tovább és mindenki egy láthatatlan emberhez beszélt. Legközelebb csak a hajón "jelent meg" újra.
- Villám Jack: Bizonyos helyeken jobban szembe ötlik mint másutt. Két mondat között remegnek, illetve ugrálnak a karakterek. Pl valaki mondja hogy "de szép idõnk van ma" és elnéz ki az ablak felé. "Szerinted is?" mikor belekezd a mondatba akkor hírtelen ugrik egyet, más testtartásba. Egyesek egész mozdulatokat hagynak ki, mások csak apróbbat "rándulnak".

Másoknál is jelentkezett ez?

Galaxy mapon oda mész ahova akarsz,több galaxis,azonbelül több rendszer,azonbelül több bolygó van általában rendszerenként 1 bolygóra lehet leszállni a többi vagy halálos lenne,vagy csak simán nem lehet. Ha leszálltál askkor egy ûrtankkal kel kolbászolnod a felszínen,keresgélni/térkép alapján ideoda menni ahova akarsdz,csinálni feladatokat,stb...
Mellékküldik általában adott bolygón ûrtankkal megközelít célojjektum,kiírt minden/kiszáll tank,bemegy ojjektum kiírt minden,vagy keres,megvéd stb..Kiszállásnál ügyelni kell hogy pl ha 300 fokos a bolygó légköre akkor nemvalami sokáig bírja a szkafander😄
Fõküldinél (ez nállam negatívum,lévén ha csak simán leszállunk egy bolygóra mindenhova elmegy a tank,hegyen völgyön át) fix útvonalon kell haladni a tankkal,hegyeken nemlehet átmenni (láthatatlan fal rlz),aztán egyszercsak 2 méter magas akadály amit szegény tank a hegymászások ellenére nem bír sem szétlõni,kénytelenek vagyunk kiszállni és gyalogtovábbmenni..😊

Kb ennyi,néha be tud unalmasulni...

Zóóócsi: kb 18 órányi tiszta játékidõnél járok (mentés kiírás alapján) eddig megcsináltam a fõvárost (+ asszem az összes mellékküldit ott,de visszavissza térésnél akadnak újabb mellékküldik) ezenkívül 1 fõküldetésen vagyok túl és 8-10 mellékküldetésen a galaxymapon...
Tehát 18 óra után nemtartok szinte sehol a fõküldiben😄

Köszi!
Arra nincs tipped, hogy innentõl mennyi még a játék? Ugy lehet mint a kotor-ban, hogy itt kéne kiválasztani melyik bolygóra akarsz menni? Tehát csak a galaxy map-tõl kezdödik a játék igazán?

Magiszter
Attól függ. Nekem sikerült 1 óra alatt eljutni odáig, és sikerült már 4 óra alatt is. HA megcsinálsz minden mellék küldit a városban amit találsz akkor 4, ha csak a fõ szálon rohansz végig akkor 1.

A galaxy mapig kb mennyi idõ eljutni?
Hányad része ez a játéknak?

Kicsit a játékról:
- Vajon megéri újra játszani?
- A választási lehtõségek mit befolyásolnak? Más lesz a story vagy csak a vége?