Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Calver
és még valami kimaradt: ne lepõdj meg rajta, h Mako ágyúja zoomolni fog amikor lõsz vele, egy gombon van ugye... ha nagyon zavar, rakd "FireVehicleCannon 1 | OnRelease FireVehicleCannon 0" részt be egy másik gombra, és azzal puffogtass vele.

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
oks, íme:

dokumentumok\BioWare\Mass Effect\Config\BIOInput.ini-t módosítod a következõk szerint:

Bindings=(Name="RightMouseButton" kezdetû sort lecseréled erre:

Bindings=(Name="RightMouseButton",InputMode=BIO_INPUT_MODE_NONE,Command="ToggleZoom | FOV 0 | OnRelease ZoomOff | OnRelease FOV 100 | InGamePropertyEditorLeftTrigger | MiniGame_LeftTrigger | FireVehicleCannon 1 | OnRelease FireVehicleCannon 0 | GuiKey BIOGUI_EVENT_BUTTON_LT | OnRelease GuiKey BIOGUI_EVENT_BUTTON_LT_RELEASE",Control=False,Shift=False,Alt=False)

és berakod ezeket alá:

Bindings=(Name="NumPadOne",InputMode=BIO_INPUT_MODE_NONE,Command="FOV 100",Control=False,Shift=False,Alt=False)
Bindings=(Name="NumPadZero",InputMode=BIO_INPUT_MODE_NONE,Command="FOV 0",Control=False,Shift=False,Alt=False)

ezután Numpad1 beállítja a 100-as fovot, jobb egérgomb zoomol és közben visszaállítja alap fovot (szóval rendesen rá fog közelíteni), majd amikor felengeded visszaáll 100-ra, numpad0-t pedig átvezetõ animációk/beszélgetésekkor kell lenyomni, visszaállítja az alap fov-ot, így nem fogsz olyan dolgokat látni, amiket nem kellene. természetesen a gombok módosíthatóak, szintúgy a FOV értéke is, csak a "fov 0" részeket ne piszkáld.

annyi még, h ha állítgatod gombokat játékon belül (settings -> controls), meglehet, h el fogja rontani a jobb egér gombra rendelt dolgokat - vagy csináld újra utána, vagy kapásból az ini-ben módosítgass. de még inkább állíts be mindent elõtte.

gerey
A Fov az jöhetne, engem érdekel.

Calver
aha. majd meglátom, egyenlõre még harci képzettségekre tápolok.
el is felejtettem btw h milyen baromi nehéz Barrier-el nem rendelkezõ kaszttal az eleje - úgy szlopálják le nonstop az életerõmet, h köpni-nyelni nem tudok <#rolleyes> regen meg még nincs (ill 1 pont Krogan Ally-ból), szóval így kicsit... érdekes.

pár okosság:

quickload F9-re
dokumentumok\BioWare\Mass Effect\Config\BIOInput.ini megnyit, végefelé (Bindings közé) ezt a sort berak:
Bindings=(Name="F9",InputMode=BIO_INPUT_MODE_NONE,Command="LoadGame <karakterneve>00_QuickSave",Control=False,Shift=False,Alt=False)

karakterneve egyértelmûen a saját karakteredé, pl John az alap.

csapattársak erõinek gyors elérése:

autohotkey-be:

#IfWinActive, Mass Effect
+WheelUp::MouseMove, 95, 620
+WheelDown::MouseMove, 1585, 620
+MButton::MouseMove, 833, 965

én átraktam bal shift-re command hud-ot, szóval ahhoz mûködik jól. bal shift lenyomása közben egér felfelé görgetése elsõ csapattag erõinek közepére rakja a mutatót, lefelé görgétése második csapattaghoz, lenyomása pedig Shepard-éhoz. 1680x1050-es felbontáshoz van optimizálva, szóval másnál finomhangolni kell.

ha FOV növelése rendes zoom-al érdekel valakit, azt is szívesen bedobom, bár az kicsit komplikáltabb - de nem sokkal.

Optimus Prime
Hát, mióta tudom hogy mi kell ahhoz hogy a dobozokat ki tudjam nyitni mindig fejlesztem az electronics/decryption skilleket. A szórás elég vegyes, sok helyen volt easy, de az average volt az átlag.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Calver
talán alapból F10-re van állítva? ini-ben az volt emlékeim szerint. amúgy Fraps a nyerõ. de a macro amúgy is finomításra szorul...

viszont, ha már úgyis frissen toltad, kérdés:
jól emlékszem, h alig van Hard container/számítógép? megesküdnék, h elõzõ végigjátszásomkor Garrus-nál csak közepes szintre vittem fel Electronics/Decryption-t, és ha lépten-nyomon beleakadtam olyanba amit nem tudott kinyitni, elõkaptam Tali-t - de úgy emlékszem alig volt ilyen.

Optimus Prime
Egy olyat hogy lehet beszúrni, hogy screenshotot csináljon? Mert a BioWare mappába ott a Screenshot mappa, de eddig nem jöttem rá, hogy lenne gyári hotkey-je.

Végig vittem Insanity-n, level 55-ig jutottam, már mindent gyalog lõttem a végén, de brutális mennyiségû XP kellett volna. Ellenben profi lettem Geth Armature és Colossus gyilkolásból. Sarent is sikerült egyetlen halál nélkül lenyomni. Fura, de ahogy nehezebb a játék úgy leszek erõsebb? Persze a játék kiismerése is segít, de úgy érzem könnyebb volt, mint normal vagy veteran szinteken.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Calver
és ha már emlegettem (meg mert lassan a mesterévé válok), autohotkey script csapattársak erõinek hotkeyeléséhez - vigyázat, negyed másodpercet elvesz az életetekbõl, engine limit. majd még finomítok rajta, de egyenlõre, hátha valaki akarja használni:

#IfWinActive, Mass Effect
Home::
Send {LShift Down}
Sleep, 200
MouseMove, x, y
Sleep 30
Send {LButton}
Sleep 30
Send {LShift Up}

Home jelen esetben a gyorsbillentyû, felugró ablak pedig bal shiftre jön be. sajnos kell neki 180-200 ms mire feljön, ezért tart eddig a script.
X és Y a képesség koordinátái - fraps-el screenshotot csinál HUD-ról, koordináták paintben megnéz, beír, örül.

Calver
keményvonalas ME1 Singularity Vanguard vagyok, nekem mondod? <#vigyor5>
addig nem nyugszom, amíg a fél szobát a levegõbe nem emelem... aztán egy Adrenaline Burst után a másik felét is <#vigyor1>
én a kettes Vanguard-ot annyira nem szeretem, elsõ részben viszont jobb biotikusok mint az adept.
tényleg.

Sentinel-el meg amúgy már majdnem ott vagy, csak nincs AB, Warp, és mesterfokú gyilkolás. nagyon erõsek Vanguard-ok, egyetlen bajuk viszont h rohadtul ponthiányosak... most elõdúrtam régi karakteremet, így nézett ki a végére (+4 pont intimidate, 3 szabad pont), mindenre ment egy kicsi, de semmire sem elég... igaz, így visszagondolva elég szarul nevelgettem szegényt <#rolleyes>

Optimus Prime
Nekem eddig a Sentinel kaszt jött be, bár Adept és Infiltrator még nem voltam. 2-ben jobb a Vanguard, a biotic charge lévén - ez már csak a 3-ban lehet jobb az omni-blade véget.
Sentinelbe az a jó, hogy hotkey-en lehet 4-5 olyan skill, amivel azonnal kiszórhatsz egy kisebb kommandót, a pisztoly meg csak arra kell, hogy megad a kegyelem lövéseket.

Calver
és még ami lemaradt: egy páncél moddal non-stop fenntartható Immunity és Marksman is ha Commando vagy. (bár utóbbi szerintem mod nélkül is)

gusztustalan az a kaszt, annyira szét van tápolva, utálom, mindjárt kezdek is egyet <#idiota>

nem tud valaki ME1-hez valami olyan modot/okosságot, amivel be lehet hotkey-re rakni társak képességeit? utálok pause-olni és klikkelgetni, és biza Liara + Wrex kombóval sokat kell, hogy az ember tudjon biotikus erõket hajigálni... autohotkey-el meg tudnám csinálni, de az meg fájdalmas és nehézkes.

Fpocok
Azt csak a vége felé raktam ki. Ne kérdezd...
Amúgy meg próbáltam nem pisztolyra specelni az elején, de sajnos azzal a legegyszerûbb.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Calver
akkor én meghajlok elõtted, Engineer biza baromi nehéz kaszt - fõleg ha azt vesszük, h Infiltrator szinte tökugyanazt tudja, csak... közel megölhetetlen <#vigyor1>

Fpocok: Master Immunity? Infiltrator csak picit van elmaradva túlélõképességekben Soldier-hez, ízlés szerint kiegészíted ezt az alapot, és gyakorlatilag leállhatsz tankokkal smárolni emlékeim szerint <#bohoc>

Fpocok
Igen, a pisztoly az OP.
Amíg infivel csak light armorom volt, one shotoltak az ellenfelek, még a rachni bogarak is lol.

Optimus Prime
Hehe, Engineer-rel megyek és csak pisztolyt használok meg a spéci képességeket.<#hawaii>
Az elején tényleg nehéz volt, nagyon kellett taktikázni. De most már gyalogosan leverek egy Geth Colussust/Armature-t is.

Calver
xp független a nehézségi szinttõl. következõ végigjátszásnál viszont lesz +xp-t adó achievemented insanity miatt <#hawaii>

Fpocok: pedig Infiltrator + Liara + Wrex nagyon táp csapat még a legdurvább nehézségi szinteken is.

Fpocok
Azon tolod? Akkor leborulok elõtted. Én még hardcoren is néha vért izzadtam (megjegyzem, a második részet végigtoltam insanityn)

Optimus Prime
Insanity-n se? Jelenleg 51-es vagyok és még van pár mellékküldi. Meg a Virmire-Ilos-Citadel. Mindegy, azért megpróbálom. 😛

Calver
elsõ végigjátszásból nem lesz meg 60-as szint, nekem mindennel együtt 54-es jött össze, pedig még volt achievementbõl xp bónuszom is. max szinthez kétszer kell végigzúzni ugyanazzal a karakterrel.

Optimus Prime
A Pinnacle Station-ös triálokat hogy lehet megcsinálni top idõre? Nekem a capture és survival sikerült, simán. A time trial szinte lehetetlennek tûnik és az egyik hunt is. Míg a volcaninc vagy subterran pályán simán meglett a 101 kill is nem tudom hány perc alatt, addig a másikban max 21 killig jutok és elfogy az idõ. :S
Nem akarok nehézségeket váltani, mert az Insanity achi kell, de nem hiszem hogy ez segítene. Egyébként egy végigjátszás alatt meglehet a level 60? Már 49-en vagyok és még ott van pár rendszer meg Virmire és a finálé.

Calver
texmod.
oldal alján írd be keresõbe, már leírták itt.

Vraaanyek
Amiket le lehet szedni tpf formátumú textúra cuccok ME1-hez, hogy lehet beilleszteni õket????

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Legújabb Winrar, legújabb 7zip. Egyik sem nyitja meg az említetteket. És a telepítõ is akkor áll le, amikor ezeknek a telepítéséig eljut. Majd leszedem torrentrõl.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Optimus Prime
Milyen tömörítõ programmal próbáltad? Nem lehet a lemezben van gyári DRM, ami miatt hibásnak látszódik a fájl? Bár akkor a CloneDVD programok... De nem, emlékszem. Velem tavaly volt hasonló helyzet a Wall-E DVD-vel(eredeti) a VLC az istenek nem akarta rendesen lejátszani. Mindent próbáltam. Végül a MPC vitte.

A Win7-el semmi gond nincs. Egyszerûen meg van sérülve az a része, vagy én nem tudom. A felét a .raroknak kinyitja, a másik felét nem, mert hogy állítólag nem is .rar.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Csak ez azért fura és érthetetlen, mert nálam tökéletesen mûködik 64 bites Windows 7-en az elsõ rész.
Calver
azért kérdeztem így, mert ha hibás lenne a lemez, nem tudnád felmásolni - töketlenül pörgetné percekig a dvd-t, aztán kapnál válaszul egy hibaüzenetet.
szóval akkor úgy néz ki win7 kavar be nálad.

Bár valószínû, hogy az én esetemben megsérülhetett a lemez vagy valami történt, nem tudom... Mindegy, megy vissza a tokba, aztán majd ha rendes netem lesz, akkor leszedem netrõl. Azért köszi a tippeket, sajnos egyik sem segített.

Hát az említett .rar fájlokat simán fel tudom másolni a HDD-re, de megnyitni vagy kicsomagolni már nem tudom. Úgy viselkednek, mintha nem is .rar-ok lennének. Egyébként nekem is a 2008-as DVD-s van meg. Mondjuk utoljára még a másik gépemre, Vista 32bitre telepítettem, oda szépen felment, de már múltkor is próbálgattam az új gépem Win7 64bit-esére feltenni, és ezeket a hibákat írja ki. Amúgy amint írtam nem vagyok ezzel egyedül, ha beírjátok googleba hogy Mass Effect 1 Win7 64bit akkor számtalan errõl szóló topikot találtok... Elképesztõ, hogy ez a nem is olyan öreg játék képes lehet ennyire inkompatibilis lenni.

Optimus Prime
Azért azt ne feledd, ha bár egyforma a Windows sok más tényezõ is van.
Nálam ugyanaz a gép, Windows és nem tudom a GFWL hotifxet feltenni az istennek se. :S

Egy valami jutott még eszembe, ami lehet, hogy különbség a rendszerünk között. Nekem a Witcher1 miatt fel kellett telepítenem a TagesSetup_x64_5.5.7.2.exe-t. Ha ez sem, akkor nincs több ötletem. Én a boltban vett verziót(még amit 2088-ban lehetett venni) raktam fel, amiben benne van a batáriai bónusz letöltési lehetõség.
MerlinW
Kíváncsiságból feltelepítettem a játékot a (PC-Gurus kiadás), és minden további nélkül feltelepült, elindult Win7x64-en.

[merlinw.org]

Calver
gondolom ha feldobtad HDD-re, az azt jelenti, h nem hibásak dvd-n fájlok...
amit tudok tanácsolni: szedj le egy MicroXP v0.82-t (google, elsõ találat), dobd fel másik partícióra, és próbáld meg az alól telepíteni. 100 mega az egész, és ha megy, akkor win7 a probléma, ezért nem kell több gigát leszedned - registry bejegyzéseket meg ME configja megcsinálja amint elindítod.

Sajnos nem mûködik, egyszerûen hibásak azok a .rarok. Na mindegy, max. majd letöltöm mégegyszer.

Most raktam fel Win7x64-re. Simán felment és tökéletes.
ezeket olvastam még:
-kapcsold ki a vírusírtót, telepített tûzfalat (ha van) és úgy telepíteni/winrarral kicsomagolni.
-winrarban kicsomagoláskor pibáld be a "Keep broken files"-t (sérült fájlok megtartása vagy valami ilyesmi a magyar verzióban).
-legújabb winrart felrakni
-arra a partícióra telepíteni, ahol a windows is van.

Már írtam, hogy mindenhogy próbáltam. Megpróbáltam közvetlenül a DVD-n lévõ .rar fájlokat kicsomagolni, de kb. csak a felüket tudtam megnyitni, a többire CRC hibát írnak ki a csomagoló programok. Nagyszerû. Marad a TPB.

Próbáld meg a telepítõt úgy indítani, hogy futtatás rendszergazdaként, ha esetleg nem úgy tetted.

Ati

Az. De emlékszem hogy mióta win7-em van azóta nem tudtam feltelepíteni. Amint írtam, hagyományos telepítés esetén vagy a serial beírása után nem enged tovább, vagy ha olyan kedve van, akkor 30-40%-nál kiakad...

Amúgy eredeti vagy nem a játék?

Hát a maps1, mapsNOR, mapsSTA, mapsUNC, mapsWAR, movies, textures .rar fájlokat abszolút nem tudom megnyitni semmivel, se Total Commander, se 7zip, se WinRar nem nyitja vagy csomagolja ki õket. A letöltés sajnos most nem opció, mert kórházban vagyok, és épphogy alap netezésre elég a wifi, nemhogy torrentre. De nem értem, semmit nem csináltam a DVD-vel mióta utoljára telepítettem, az op rendszerem változott...

Melyik fileoknál? Lehet, hogy sérült a lemez. Szerintem egyszerûbb, ha letöltöd mondjuk innen.

Hát ez mûködött is egy darabig, de nem minden rart tudok kicsomagolni, a 7zip és a winrar is azt írja, hogy valami corrupted. De hogy a fenébe, nem értem...

Uh, köszi a linket, ez úgy néz ki, mint a megoldás. Azonnal kipróbálom!

Ne viccelj. Már minden ilyen trükköt próbáltam. Próbáltam rendszergazdaként futtatni, semmi, próbáltam kompatibilitás módot beállítani, semmi. Igazából semmi nem változtat rajta. Nem lehet feltelepíteni. Már .iso-t is csináltam, próbáltam Daemonon és Power Ison keresztül is. Semmi.

Próbáltad a setup.exe-t (vagy ami a neve) a dvd-n rendszergazdaként futtatni?

Ja, és arról már nem is beszélek, hogy ha beírom googleba, akkor rengeteg találat van pontosan ugyan erre a hibára, még a BSN-en is, van ami 2 éves, van ami 1 hónapos, és sehol nem olvastam eddig megoldást. Most ez komoly? Nem tudom feltelepíteni a Win7-es rendszeremre? 5 éves játékot? Amikor a KotOR simán feltelepült? Vicc.

Az meg már hagyján, hogy az Autorun xml hibák tömkelegét írja ki és nem indul el...

Gondoltam, hogy feltelepítem a játékot újra, hogy nekirugaszkodjak elölrõl a trilógiának, de az Istenért nem tudom feltelepíteni a játékot. Utoljára Vista 32bit alatt játszottam vele, ott probléma nélkül feltelepült, futott meg minden. Most Win7 64bit-et használok, és vagy a serial beírása után nem folytatja tovább (tehát már a telepítés helyét sem tudom kiválasztani, mintha Cancel-t nyomnék), vagy ha tovább megy ennél a pontnál, akkor 30-40%-nál megakad, hogy valami saferun.exe-et meg saferun.dll-t nem tud feltelepíteni (error writing C:/game/mass effect 1/saferun.exe és ugyan ezt a saferun.dll-el), és kilép a telepítõbõl (választhatok Abort, Retry meg Ignore közül de mind kilép). Ennyi. Próbáltam DVD-rõl telepíteni, próbáltam HDD-re másolva telepíteni, próbáltam USB kulcsról telepíteni, de mindig ugyan ezt csinálja, és ami a legidegesítõbb, hogy teljesen random. Egyszer még eljutok odáig, hogy elkezdi telepíteni (majd kidobja a saferun.exe és dll hibát), máskor már a serial után sem tudok tovább menni. Mi ez? Volt valakinek ilyen problémája?