Mass Effect
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"The trees move. Do you not see it?"
dokumentumok\BioWare\Mass Effect\Config\BIOInput.ini-t módosítod a következõk szerint:
Bindings=(Name="RightMouseButton" kezdetû sort lecseréled erre:
Bindings=(Name="RightMouseButton",InputMode=BIO_INPUT_MODE_NONE,Command="ToggleZoom | FOV 0 | OnRelease ZoomOff | OnRelease FOV 100 | InGamePropertyEditorLeftTrigger | MiniGame_LeftTrigger | FireVehicleCannon 1 | OnRelease FireVehicleCannon 0 | GuiKey BIOGUI_EVENT_BUTTON_LT | OnRelease GuiKey BIOGUI_EVENT_BUTTON_LT_RELEASE",Control=False,Shift=False,Alt=False)
és berakod ezeket alá:
Bindings=(Name="NumPadOne",InputMode=BIO_INPUT_MODE_NONE,Command="FOV 100",Control=False,Shift=False,Alt=False)
Bindings=(Name="NumPadZero",InputMode=BIO_INPUT_MODE_NONE,Command="FOV 0",Control=False,Shift=False,Alt=False)
ezután Numpad1 beállítja a 100-as fovot, jobb egérgomb zoomol és közben visszaállítja alap fovot (szóval rendesen rá fog közelíteni), majd amikor felengeded visszaáll 100-ra, numpad0-t pedig átvezetõ animációk/beszélgetésekkor kell lenyomni, visszaállítja az alap fov-ot, így nem fogsz olyan dolgokat látni, amiket nem kellene. természetesen a gombok módosíthatóak, szintúgy a FOV értéke is, csak a "fov 0" részeket ne piszkáld.
annyi még, h ha állítgatod gombokat játékon belül (settings -> controls), meglehet, h el fogja rontani a jobb egér gombra rendelt dolgokat - vagy csináld újra utána, vagy kapásból az ini-ben módosítgass. de még inkább állíts be mindent elõtte.
el is felejtettem btw h milyen baromi nehéz Barrier-el nem rendelkezõ kaszttal az eleje - úgy szlopálják le nonstop az életerõmet, h köpni-nyelni nem tudok <#rolleyes>#rolleyes> regen meg még nincs (ill 1 pont Krogan Ally-ból), szóval így kicsit... érdekes.
pár okosság:
quickload F9-re
dokumentumok\BioWare\Mass Effect\Config\BIOInput.ini megnyit, végefelé (Bindings közé) ezt a sort berak:
Bindings=(Name="F9",InputMode=BIO_INPUT_MODE_NONE,Command="LoadGame <karakterneve>00_QuickSave",Control=False,Shift=False,Alt=False)
karakterneve egyértelmûen a saját karakteredé, pl John az alap.
csapattársak erõinek gyors elérése:
autohotkey-be:
#IfWinActive, Mass Effect
+WheelUp::MouseMove, 95, 620
+WheelDown::MouseMove, 1585, 620
+MButton::MouseMove, 833, 965
én átraktam bal shift-re command hud-ot, szóval ahhoz mûködik jól. bal shift lenyomása közben egér felfelé görgetése elsõ csapattag erõinek közepére rakja a mutatót, lefelé görgétése második csapattaghoz, lenyomása pedig Shepard-éhoz. 1680x1050-es felbontáshoz van optimizálva, szóval másnál finomhangolni kell.
ha FOV növelése rendes zoom-al érdekel valakit, azt is szívesen bedobom, bár az kicsit komplikáltabb - de nem sokkal.
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
viszont, ha már úgyis frissen toltad, kérdés:
jól emlékszem, h alig van Hard container/számítógép? megesküdnék, h elõzõ végigjátszásomkor Garrus-nál csak közepes szintre vittem fel Electronics/Decryption-t, és ha lépten-nyomon beleakadtam olyanba amit nem tudott kinyitni, elõkaptam Tali-t - de úgy emlékszem alig volt ilyen.
Végig vittem Insanity-n, level 55-ig jutottam, már mindent gyalog lõttem a végén, de brutális mennyiségû XP kellett volna. Ellenben profi lettem Geth Armature és Colossus gyilkolásból. Sarent is sikerült egyetlen halál nélkül lenyomni. Fura, de ahogy nehezebb a játék úgy leszek erõsebb? Persze a játék kiismerése is segít, de úgy érzem könnyebb volt, mint normal vagy veteran szinteken.
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
#IfWinActive, Mass Effect
Home::
Send {LShift Down}
Sleep, 200
MouseMove, x, y
Sleep 30
Send {LButton}
Sleep 30
Send {LShift Up}
Home jelen esetben a gyorsbillentyû, felugró ablak pedig bal shiftre jön be. sajnos kell neki 180-200 ms mire feljön, ezért tart eddig a script.
X és Y a képesség koordinátái - fraps-el screenshotot csinál HUD-ról, koordináták paintben megnéz, beír, örül.
addig nem nyugszom, amíg a fél szobát a levegõbe nem emelem... aztán egy Adrenaline Burst után a másik felét is <#vigyor1>#vigyor1>
én a kettes Vanguard-ot annyira nem szeretem, elsõ részben viszont jobb biotikusok mint az adept.
tényleg.
Sentinel-el meg amúgy már majdnem ott vagy, csak nincs AB, Warp, és mesterfokú gyilkolás. nagyon erõsek Vanguard-ok, egyetlen bajuk viszont h rohadtul ponthiányosak... most elõdúrtam régi karakteremet, így nézett ki a végére (+4 pont intimidate, 3 szabad pont), mindenre ment egy kicsi, de semmire sem elég... igaz, így visszagondolva elég szarul nevelgettem szegényt <#rolleyes>#rolleyes>
Sentinelbe az a jó, hogy hotkey-en lehet 4-5 olyan skill, amivel azonnal kiszórhatsz egy kisebb kommandót, a pisztoly meg csak arra kell, hogy megad a kegyelem lövéseket.
gusztustalan az a kaszt, annyira szét van tápolva, utálom, mindjárt kezdek is egyet <#idiota>#idiota>
nem tud valaki ME1-hez valami olyan modot/okosságot, amivel be lehet hotkey-re rakni társak képességeit? utálok pause-olni és klikkelgetni, és biza Liara + Wrex kombóval sokat kell, hogy az ember tudjon biotikus erõket hajigálni... autohotkey-el meg tudnám csinálni, de az meg fájdalmas és nehézkes.
Amúgy meg próbáltam nem pisztolyra specelni az elején, de sajnos azzal a legegyszerûbb.
Parasite Eve 2, best game EVER!
Fpocok: Master Immunity? Infiltrator csak picit van elmaradva túlélõképességekben Soldier-hez, ízlés szerint kiegészíted ezt az alapot, és gyakorlatilag leállhatsz tankokkal smárolni emlékeim szerint <#bohoc>#bohoc>
Amíg infivel csak light armorom volt, one shotoltak az ellenfelek, még a rachni bogarak is lol.
Az elején tényleg nehéz volt, nagyon kellett taktikázni. De most már gyalogosan leverek egy Geth Colussust/Armature-t is.
Fpocok: pedig Infiltrator + Liara + Wrex nagyon táp csapat még a legdurvább nehézségi szinteken is.
Nem akarok nehézségeket váltani, mert az Insanity achi kell, de nem hiszem hogy ez segítene. Egyébként egy végigjátszás alatt meglehet a level 60? Már 49-en vagyok és még ott van pár rendszer meg Virmire és a finálé.
Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
szóval akkor úgy néz ki win7 kavar be nálad.
Nálam ugyanaz a gép, Windows és nem tudom a GFWL hotifxet feltenni az istennek se. :S
[merlinw.org]
amit tudok tanácsolni: szedj le egy MicroXP v0.82-t (google, elsõ találat), dobd fel másik partícióra, és próbáld meg az alól telepíteni. 100 mega az egész, és ha megy, akkor win7 a probléma, ezért nem kell több gigát leszedned - registry bejegyzéseket meg ME configja megcsinálja amint elindítod.
-kapcsold ki a vírusírtót, telepített tûzfalat (ha van) és úgy telepíteni/winrarral kicsomagolni.
-winrarban kicsomagoláskor pibáld be a "Keep broken files"-t (sérült fájlok megtartása vagy valami ilyesmi a magyar verzióban).
-legújabb winrart felrakni
-arra a partícióra telepíteni, ahol a windows is van.
Ati