11074
-
sanyiiiii #6885 Nekem meg az eredeti nem magyarom nem fagyott ki sosem, pedig nálam is ment hasonló időtartamokat. -
#6884 Nekem az eredeti magyarom még sosem fagyott ki, pedig volt úgy, hogy 10-12 órát ment egyhuzamban. -
nab #6883 Amúgy csak vicc volt, én most angolt próbálom. Az a baj nem mindent értek meg de azért így is lehet vele játszani. Bár sztem a történet ennek a játéknak az alapja.
Nem a driverrel van a gond , sztem rosszul van optimalizálva, ezt is gyorsan kidobták a piacra had vegyék. Várni kell egy két hónapot hogy minden okkés legyen, patchek, hozzá törés stb stb …
-
#6882 Amúgy a csapatlistán balról 3. embert azt hogy lehet összeszedni? -
#6881 Nem, de jó tudni hogy nem a VGA driverben vagy hasonlóban kell keresnem az okát hogy néha lefagy a játék. :) -
nab #6880 Úgy érdemes csinálni hogy a magyar verzióval addig játszani amíg ki nem fagy. Ha fagy az angol verzióval folytatni, és utána a mentést visszatölteni a magyarra. :P -
csgj #6879 Sikerült már valakinek rendesen megoldania a fagyás problémát? -
#6878 Szerintem a katona az jó választás. Bár nincs semmi extra képessége azon kívül ,hogy minden fegyverrel jól bánik a csapattársak azért kárpótolnak. Wrex felemelt vagy elhajított néhány ellenfelet én meg shotival leszedegttem a tehetetlen szerencsétleneket mint az agyaggalambokat. Talinak meg feltupírozod a hackeleő képességét és feltör mindent. -
#6877 Még nem. Legalábbis itt aszonták az emberek, hogy feltették az eredeti játékukra és utánna beállt a dolog... -
csgj #6876 Úgy hallottam nem, úgyhogy nem is mertem kipróbálni... -
#6875 1.1a patch az jó a magyarra? -
#6874 Aha. Sejtettem, de valahogy nem mertertem elhinni magamnak. Ha valaki elbánik egy nyílt irányzékos pisztollyal vagy puskával, hihetetlen hogy bele se mer nézni a mesterlövész puska távcsövébe. Rendben hogy nem ért hozzá, de attól nézzen bele. Remegjen a keze össze-vissza, meg lőjön a célkereszt mellé fél métert még sok gyakorlás után is... -
SaGa Jr #6873 A nagyításra (jobb egérgomb) csak azokkal a fegyverekkel képes a karakter amire van képzettsége. Az adept nem rendelkezik csak a pisztolyra harci képzettséggel, így ő nem is fogja használni a távcsöves puska nagyítási opcióját. Azt csak a soldier és az infiltrator használja, mert nekik van rá képzettségük.
Persze ha már egyszer végigjátszottad a játékot és egy fegyverrel kinyírtál 150 ellenfelet, akkor azt választhatod a következő karakterednek induláskor plusz képzettségként. -
#6872 Hát kösz a felvilágosításokat és tanácsokat.
Amúgy nem vagyok otthon a hasonló játékokban, csak akcióFPS-eket meg stratégia játékokat szoktam tolni, ilyen karakterfejlődős, csodaképességes, miegymásos cuccokat nem.
Alapvetően csak az UT3 motor miatt tettem fel hogy belenézzek a grafikája miatt, szóval nem vittem túlzásba a háttértörténet és egyebek megalkotását az elején. A grafikája tetszett is, azzal nem volt gond, viszon elsőre olcsó és híg (ocsmány) Star-Strek klón RPG-nek tűnt, így nem nagyon érdekelt. Aztán ha már itt pihent a gépen néha mágis játszogattam vele egy kicsit és egyre jobban megbarátkoztam vele, azóta játszom vele rendesen mióta megnyertek maguknak azzal hogy egycsapásra kaptam fantomrangot, meg egy saját hajót és a képességpontok fegyverhasználatra költése után most már a kötelező lövöldözések se olyan szenvedésselteli bénázások mint az első küldetésben.
Még 1 noob kérdés: A mesterlövész puskát hogy lehet használni? Jobb egérgombal meg E-vel se néz a távcsőbe, anélkül meg nem céloz csak vaktában elsöti az orra elé. Vagy a harci adapteusból lett fantom eredendően nem képes belenézni a távcsőbe? -
SaGa Jr #6871 Ahogy wedge31 is írta, a csapatod minden skill-je figyelembe van véve. Egyébként meg a játék kezdetén, mikor a karakteredet alkottad, ki kellett volna kapcsolni az automatikus pontelosztást. Ha az be van kapcsolva, a gép szarul osztja a pontokat a csapatnak, így csak a játék legvégére lesznek jól képzettek a description és az electronics képzettségekben, holott ez lenne a legfontosabb már a játék elején is nem pedig a harc.
Biotoc karakternek meg pont a képességei a lényeges pontjai, nem a stukkerhasználat. Egy jól elhelyezett lökés vagy emelés, egy warp és singularity mindig segít a többieknek és neked is az ellenfél legyőzésében.
-
#6870 Hmm. Pedig annak a plexi mögé bújtatott fejű sötét ruhás nőnek csak az technika csíkja van maxon, a többi 0, és azthiszem ő is velem volt egy ilyen esetnél. Majd megnézem megint hogy elviszem őt egy ilyen dobozhoz úgy hogy a másik társam is a 2. legteknikásabb legyen... -
#6869 Ha nem tudod kinyitni akkor az egész éppen veled levö csapatból senkinek nincs meg a képzetsége hozzá ugyanis mindig az egész csapat számit nem csak te. -
#6868 Az elején látatlanban a Harci adapteus besorolás mellett döntöttem, mert nem tudtam mekkora súlye lehet majd a játékban ezeknek a képességeknek, de akkor úgy sejtettem több mint a kódfejtő képességeknek.
Nos, eddig szinte sose használtam a biotikus képességeket, nem is pakolgattam rájuk a képességpontokat se (inkább rendes fegyverképzettségre mentem mert úgyis kell lövöldözni...), viszont egyre több olyan fegyverszekrénybe meg panelba futok bele ami azt írja ki hogy "nincs megfelelő képzettséged". Szóval mondhatni rossz döntés volt hogy nem inkább technikus lett a másodlagos képzettségem...
Viszont a csapatomba meg ugye vannak akik kimondottan a technikai képzettségre mentek rá. De nem tudom hogy aknázhatnám ki ezt a képességüket. Mikor ott állok egy panel előtt aminek a feltöréséhez nincs elegendő képzettségem hogy tudnám rávenni a technikus zseni csapattársamat hogy ugyan nyissa már ki nekem? Hihetetlen hogy nem találok sehol ilyen opciót. Pedig minek ugranak ők is szinteket velem technikailag is, ha nem is lehet hasznosítani a tudásuk, csak lőni tudnak ők is?
Vagy lenne módja annak hogy én is szert tegyek egy ilyen "mindenes holokütyüre"? (a játék újrakezdése nélkül) -
Csataiii #6867 Ha lesz is Mass Effect film, ne uwe boll csinálja...:DDD -
#6866 A játékadaptációk is sajnos siralmasra szoktak sikeredni főleg ha kicsit más történetet találnak ki ,hogy azok akik játszottak vele is tudják 'élvezni'. -
weky #6865 Köszi, időközben megoldódott, egy cache ürítés segített. :) :) -
#6864 Hasonló a helyzet mint a zeneiparban, illetve az élet minden területén. Minél kevesebb munkával minél több pénzt bezsebelni.
De ha már játék és történet, készül a Bioshock film, aminek ugyancsak zseniális és fordulatokkal teli a története. Talán kisül belőle valami.
-
#6863 Épp azon gondolkoztam, hogy mi történt Hollywoodban ,hogy manapság olyan ritkán készítenek jó filmeket édekes ,fordulatos mégis érthető sztorival?
Ha belegondolok ,hogy a mostanában kiadott legegyszerűbb tucat játékok története is eredetibb mint néhány filmé akkor nem értem miért nem tudják ezeket az írókat alkalmazni.
A Mass Effect története szvsz nagyon jó és fordulatos is mert vannak benne olyan dolgok amikre igencsak a vége felé jössz rá és logikus is nincsenek benne elvarratlan szálak (na jó csak annyi ami a folytatáshoz szükséges). Bár egyáltalán nem bánom ,hogy nem film de ha az lett volna biztos ütött volna.
-
#6862 Figyelj, ha segítséget vársz, ennél azért bővebben légyszi... Pontosan milyen géped van és milyen OS-t használsz? -
weky #6861 Sziasztok!
Tegnap megvettem a Mass Effectet, azonban már az indításnál gondok akadtak. A telepítés rendben végigment, az indító ablak be is jön, ott a JÁTÉK INDÍTÁSA gombra kattintva kb. 5 mp múlva feljön egy Mass Effect ablak egy képpel majd ez eltűnik és nem megy tovább.
A konfig ablakban próbálkoztam állítgatni, de semmi. Új driver, frissített Dx, de semmi, a játék nem indul el. A gépem bőven megfelel a követelményeknek. Valakinek van vmi tippje, hogy mi lehet a gond?
Hibaüzenetet nem kapok és a hiv. fórumon sem találtam sok infót.
Előre is köszi! -
#6860 warez: rossz crack,
kthxbye -
AtkariZsolt #6859 Sziasztok
Mitől lehet hogy a karakter mentést nem csinálja meg? -
gregtom6 #6858 Dokumentumok/Bioware/save -
#6857 újra tudod kezdeni ugyanazzal a karival magasabb nehézségi szinten -
#6856 srácok, a játék hova rakja a mentéseket?
sürgős lenne, köszi :) -
gregtom6 #6855 az Achievementeket eddig észre se vettem:) Jól elrejtették a Beállításokba.
De úgy tudom,h pár Achievementet akkor lehet teljesíteni,ha többször játszom végig. Na most a mostani karakteremmel gondolom nem lehet újra elkezdeni és tovább fejlődni(majd a 2-ben,meg a DLC-ben)Ha új karit kezd pl az ismerősöm,akkor neki már meg lesznek az Achievementek is??? Vagy másoljam ki a mentéseimet? és a Masseffectprofile fájllal mit kezdjek? -
SaGa Jr #6854 Vannak előre kitűzött elérhető célok a játékban. Ha ezeket teljesíted a képernyőre kiírja a program, hogy megvan egy Achievement. A legtöbb Achievement csak jó kinézetű plecsnit ad, de nem kevés bizonyos bonuszokhoz juttatja a játékost, amennyiben új karaktert indít.
Meg lehet nézni milyen elérhető plecsnik vannak. A főmenüben az Options részben van az Achievements opció. Na erre bökve meg lehet nézni mit miért lehet megszerezni, illetve milyen esetleges pluszt adhat majd.
A Pulse Rifle meg az a csúzli, amivel a geth-ek lődöznek. A Geth Armory gyártja (majd meg lehet venni a licenszet hozzá), akárcsak a legkomolyabb Krogan páncélokat is (Rage, Berserker, meg van még egy). Lehet persze találni is belőlük, majd jó magas szintű karakter esetén (40+ általában). -
#6853 -
#6852 Elvileg a PC Guru szerint készül. ;) -
gregtom6 #6851 Arra én is kiváncsi lennék,de sztem nem:(
Amúgy a Bring Down the Sky úgy hallottam h még kelet európai verzióhoz nem jó. Mikorra lesz jó hozzá????? -
gregtom6 #6850 Ti milyen badgetekről meg Geth pulzuspuskáról beszéltek??? Ezek csak a játék végigjátszása után lesznek elérhetőek??? -
SaGa Jr #6849 Csak a játék végén derül ki, miután befejezted és teljesítetted a Completionist badge feltételét, hogy megkapod vagy sem.
Tali esetében végigviszed Eden Prime-ot, majd a Citedel Station-ön minden teketória nélkül nekiindulsz a nagy leleplezésnek. Semmilyen másik mellékes feladattal ne törődj, ne vedd fel. Ne nézelődj csak menj célirányosan. Ne kérdezz rá minden lehetőségre, mert akkor egy valag feladatot ad már maga a kapitány is (kit keress fel, hová menj érdeklődni, stb.).
Legfeljebb Garrus vagy Wrex felvételét ejtsd meg (a hozzá tartozó kérdésekre összpontosítva, szóval vagy a Den vonalon vagy a Barla Von vonalon indulj el, de ne is érdeklődj más megoldás után), aztán irány Fist és Tali megmentése. Utána legyen veled mindenhol.
Gyakorlatilag az Allies kitűzők mindegyike kötődik a Completionist kitűzőhöz is. Ha az ott elvárt dolgot teljesíteni tudod (minimum a játékban lévő összes küldetés, minden mellékessel és azok minden pontjával egyetemben, 75%-át meg kell oldani) és ő mindig veled volt, na akkor jön a plecsni ami hozzá tartozik.
Namost nem árt tudni, hogy például a gyűjtögetős feladatok esetében nem 1-nek számolódik például a mineral gyűjtögetés, hanem ha jól emlékszem 80 vagy 70 körüli cuccot kell meglelni. Feladatnak ugyan csak 1, de ahogy észrevettem a számolásban külön számít minden egyes megszerzett vacak. Mint ahogy például a több állomásos feladatok is többet érnek mint maga a fő feladat ami csak egyetlen valami, de sok alpontja van és mind kell hogy teljes legyen a dolog, így azok egysége adja a teljes számot.
Ja és fontos tudni, hogy ha megkaptál egy feladatot az elejétől fogva veled kell legyen (már a feladat elvállálásakor is), különben a kérdéses misszió még teljesítés után sem fog beleszámítani az ő limitjébe.
Marha nehéz tehát megszerezni és iszonyat időigényes is, mert tényleg végig kell menni majd mindenen és nincs ami számláljon. Szóval aki mindenkit be akar gyűjteni (mint mondjuk én is tettem) az többszöri végigjátszásra számítson és marha sok játékba ölt órával.
Így utólag visszaolvasva jó bonyolultra sikerült, de a lényeg, hogy tényleg oldj meg mindent úgy, hogy már a feladat felvételétől kezdve veled van az illető. És nem szabad kihagyni a gyűjtögetős dolgokat mert azok többet nyomnak a latban, mint sokan gondolnák. Én is volt hogy csak ezeket hagytam ki és nem is kaptam meg a kiszemelt plecsnit. -
#6848 Nekem is kéne egy kis infó.
Vannak azok a badge-ek, hogy xy szövetséges (elvileg legyen a csapatban a lehető legtöbbször). No. Azt hogy tudom nyomonkövetni, hogy meglesz-e a badge? Csakmert amikor megtaláltam Tali-t, onnantól ő MINDIG bennevolt a csapatban a kódtörése miatt és nem kaptam meg a hozzá tartozó badge-et amikor végigjátszottam a játékot! -
SaGa Jr #6847 Ha a Geth pulzuspuskáról beszélsz, akkor az valóban egy jó stukker. Elméletileg nem véd ellene a pajzs. Legalábbis a gethek simán kilődöztek rajta keresztül is anélkül, hogy bármi baja lett volna a pajzsnak ami előttük lett elhelyezve. Meg aztán ez energiafegyver, nem szilárd lövedékes ami ellen a ME pajzsait kitalálták. Amennyire észrevettem visszafelé ez nem igazán így működött, de valóban gyorsan le lehetett vele amortizálni az ellenfeleket. Különösen a 10-es változattal. :-)
Hátránya, hogy nem lehet fejleszteni, így a Master cuccok bizony nem feledhetőek el. A 10-es széria (van a 7-es meg a 10-es azt annyi) már nagyon komoly pofonokat oszt, sok lövést és nagy pontosságot biztosít minden fegyvervariánsból. Míg pulzusfegyver csak assault rifle-ből van.
Skulónak én a gyújtókat meg a hammerhead típusokat használtam. Előbbi találat után szépen adagolja a folyamatos sebzést és rontja a célpont pontosságát is, utóbbi meg rendesen nagy energiát ad le és könnyen fellöki a feléd haladókat, meg van még valami más előnye is. Minden ellen mindig jók voltak. Talán a végefelé még olykor beraktam a fagyasztó lövedékek csúcsverzióját is, de az nem volt olyan meggyőző. Szépen rontja az is a találati esélyét a célpontnak, de lassú (kisebb tűzgyorsaság), meg jól mutat a megfagyó hulla.
Bármelyik csapattárs bőven jó kódfeltöréshez, akinek van decription és electronics skill-je. Ha ezekett 9-re (master) felnyomod akkor már a hard kódolásokat és zárakat is /feltörödkinyitod. Ez meg a max amivel találkozni lehet. Lehet persze 12-ig fejleszteni ezeket a statokat, de onnantól már nem kell. IGaz az electronics plusz pajzsot ad, a decription meg növeli a tech sebzések mértékét.
Ha a fő karaktered nem tech beállítottságú, akkor Tali (csak tech orientáció), Garrus (harci és tech orientáció), meg Kaidan (biotic és tech orientáció) aki szóba jöhet. -
#6846 Üdv !
Érdeklődésként Jelenleg Pulzuspuska VII van használatban 280seb/29,3Löv/80pont. S van lehetőség HMWA VII -ra , Milyen tapasztalat van a HMW sorozatokra ??? jobb de, jobb e??
Ki mit használ, érdeklődnék, s milyen töltényeket? Úgyan a csapatban vegyesen volt használva mind, kicsit alakítva ha színtetikus volt vagy nem aki volt az ellenség...
Ugyan már a második kőrt nyomom, s A pulzuspuska úgy leszedte Sarent , egy jó páncéllal felvértezve mindenkit, mint a sicc!
Tapasztalatok??? Illetve a erősebb kódok feltöréséhez, melyik csapattárs a jobb???
Üdv Mindenkinek !!!