11074
  • Carlos
    FAQ
  • Trion
    Helló azt akarom kérdezni hogy nem tudna valaki nekem külön telepíthető magyarosítást , vagy szinkron telepítőt ?
    Vagy ha valaki a magyar verzióból kivenné a nyelvi fájlt és elküldené az is nagyon jó lenne .
  • Carlos
    Nem gyüjtöttél össze minden szirszart, mert akkor 50-es szinten fejezted volna be! :) Mint én! :)
  • sasi32
    Na végigtoltam én is a gémet, leírom a tapasztalataimat, hátha valaki hasznos infóra lel.

Eredeti a játék, magyarul telepítettem, de nekem is előjött a "kérem a korrekt cd-t" probléma. Talán itt olvastam hogy SATA-s olvasóból nem hajlandó indulni a drága, meg ha megy a daemon tools az is bekavar neki. Sebaj gondoltam a másik nem SATA-s olvasóból majd menni fog...igenám, de az be se olvassa a korongot. Szóval maradt az, hogy crackelem az eredeti játékot. De így legalább megy.

Az általatok oly sűrűn említett fagyással nem találkoztam, (AMD 2magos 2ghz proci, geforce 9600gt vga, és 3 GB ram) A mékóból is ki tudtam szállni, a normandiára is vissza tudtam térni, és az őrzőket is mind tudtam szkennelni. A fegyvertúlmelegedés nem jelentkezett az első végigjátszás alatt. De elkezdtem másodjára és mostmár nekem is csinálja.

Elsőre katona típusú karakterrel mentem, 48-cas szinten fejeztem be a játékot, minden szirszart összegyűjtöttem, és szinte minden mellékküldetést megcsináltam. Összességében nagyon tetszett a játék, és az egész mass effect univerzum, ami a játékos elé tárult.
  • Dante73
    No igen, az irányítás...
    Rengeteg konzolátirat ezen bukik el, legalábbis, nálam. A Mass Effect követendő példa. Nem is olyan nehéz megoldani, ezekszerint...
    Sok tekintetben kissé túlegyszerüsített, egészen a figyelmetlenségig, (inventori) de mégis. Ez a követendő példa, ha már konzolról PC-sítik a játékokat.
  • saxicola
    Na végigvittem a gamet én is. Az értékelésem:

Grafika: Nekem 10-ből 9 pont. Kellően látványos, bár az élsimítás hiánya zavart egy kicsit
    Írányítás: 10-ből 10. Látszik, hogy nagy hangsúlyt fektettek rá, hogy PC-n is jó legyen az irányítás (a Jade Empire iylen szempontból elbujhat a Mass Effect mögött)
    Hangok: a szinkron nagyon jó, minden szereplőhöz illik a hang 10
    Történet: nagyon érdekes, fordulatos 10
    Zene: 10
    Szabadság: számomra ez a játék "gyenge" pontja, ugyanis eléggé lineáris lett a game. Bár sok választási lehetőség van, de a végén legtöbbször ugyanaz sül ki (pl. a harcot nem lehet elkerülni, csapattárs elesik, Benezia mátriárka esete) 7

Összességében 93 százalékot adok neki.

Megérte az árát az egyzser biztos. Remélem a folytatások is megütik majd ezt a színvonalat.
  • Prince23
    Erőgép, NASA-t lepipálja :DD
  • csgj
    1024 giga ram? Az se rossz.... xD
  • vénfarok
    valaki végigvitte már "galaxis hőse" szinten?
  • manacz
    köszi szépen a válaszokat!
  • Lord Myn
    Ha DDR2-es a 7600GT, akkor nem, ha DDR3-as akkor talán... (egy kis .ini file hack bejátszhat).
  • Prince23
    Menne, a lényeg h shader 3-as a a vgad.
  • Adam II
    Miért? A hős politikus aki saját kezével menti meg dicső galaxisát.
  • manacz
    Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy egy
    Intel Pentium 4 2Ghz
    1024 giga ram
    Geforce 7600Gt 256mb
    gépen elfutna-e a játék tré grafikán de "élvezhetően"?
  • Carlos
    Ja és a második részben az elnök rohangál majd shotgunnal meg gránátokkal...
  • janos666 #6910
    Pedig úgy tűnik a legvégén nem is ment, elindítottam újra a játékot és a folytatás gombra nyomva Saran feltámadása elé dob le, meg is néztem az elternatív befejezést... De ha mégis ment jobb ha ez maradt mentve, jobb ha az ember átveszi a hatalmat. :) Már úgy további játékélmény mint akár elkörcsileg is ez lehet a helyes végkifejlet, hisz ha a tanácson múlik akkor ugye most mindenki halott, így ilyen isteni igazságszolgáltatásnak tűnik hogy rosszul döntöttek és elbuktak, valamint nem okoznak többé ilyen gondot az elveikkel...

Még azt hiányoltam a válaszlehetősegek közül hogy saját magam javasolnám elnöknek. :) Nem arra nyomtam volna, de mindíg voltak ilyen elszállt válaszlehetőségek , most meg pont nincs pirosan szedett duma...
  • Adam II
    Ha minden igaz a folytatásban a régi mentéseidhez igazodik majd a sztori. Aztán ezt jól is oldják-e meg az más kérdés.
    A melléküldiket meg jobb ha elsőre megcsinálod és nem foglalkozol a fő történeti szállal ha érdekelnek mert sajna a vége után nem lehet folytatni. Shepard meg azért sétál csak simán el mert már tudja lesz folytatás:D
  • Prince23
    Igen, az emberek automatikusan.
  • janos666 #6907
    Megnéztem az alternatív befejezést. Pont az történt amit sejtettem, és jobban is tetszik ha az emberiség átveszi a vezetést.
    Kíváncsi vagyok a folytatásban melyik verzió él majd, mert nem mindegy.
  • janos666 #6906
    SPOILER
    Hmm. Sheperd megdugta Ashly-t (vagyis a nő jött hozzá...). Ha a férfit mentettem volna meg, akkor ő is beállított volna a szobámba két kurvával hogy még dughasson egyet Sheperd mielőtt megyünk megmenteni a világot (és 80% hogy meghalunk)?
    Amúgy egész hangulatos a lezárása. De mégis kár hogy miután megmondtam hogy a régi kapitányt akarom tanácstagnak, akkor elrohan és nincs tovább. Nem is az hogy nem lehet már befejzeni a félbemarad küldetéseket, az amúgy is fura lenne ezek után a történet szempontjából... De nem lehetett dumálgatni a csapattal se. Például azzal a sisakos hüllőnővel, hogy talált-e magának szuvenírt a fejedelem roncsai közt amivel hazamehet, meg ilyenek...
    Ha azt mondom ne mentsék meg a tanácsot mi a vége? Az emberek lesznek az új vezérek? :)
  • rob999
    ez biztos??
  • Prince23
    Gynge a VGA-d!
  • rob999
    helo én feltelepitettem a játékot elindittom
    bejön egykis kép a játékról és arra megjelenik 1 ablak a következővel::

Failed to compile global shader FDOFAndBloomGatherFallbackPixelShader

RaiseException() Address = 0x7c812a7b (filename not found)
    CxxThrowException() Address = 0x78158e69 (filename not found)
    Address = 0x10d98373 (filename not found)
    Address = 0xe8781b4c (filename not found)

OK

ezt irja ki leokézom és kilép miért van ez segítsetek
    nagyon megköszönném ha valaki segíttene.
  • MrAndree
    Szar a magyarosítás, ebből is látszik. Angolban először az van ott, hogy scan /mint az összes örzőnél/ és ha scanneled akkor megváltozik a felirat examine-re.
  • bgabor
    Nem. Az egy másik nő. A csapattársadat majd az ásatáson szeded föl, azon a helyen, ahová elküldtek novéria és férosz mellett.
  • janos666 #6900
    Akkor az a magyarosítás hülyesége lesz, mert az most is Megvizsgál-t ír ki mikor adamegyek hozzá. Csakúgy mint mikor legelőször próbáltam. A többi őrzőnél meg nincs már semmi opció ha egyszer beszkenneltem...
  • Carlos
    Jaja.
    Aki nyomi, meg használjon végigjátszást, vagy mittoménmit.
  • SaGa Jr
    Nem 23 van, hanem 21. A FAQ-ban meg le van írva hol találod meg mindegyiket. Egyébként nem nehéz egyáltalán.

Amennyiben meg akárcak egyszer is bevizsgálod a VI melletti kis dögöt, utána az már megvan. Később is akármikor arra jársz megnézheted. De már előtte is ez volt a helyzet. A különbség, hogy amikor először mennél oda úgy, hogy scannelni akarod, akkor a Scan szó lesz feltűntetve mikor ránézel, később meg az Examine. Ja és a VI mindig szólni fog hogy ne molesztáld csóringer Keepert.
  • MrAndree
    És akkor meg vagyunk lepve ha már az RPG-k 90 százaléka is olyan egyszerű mint egy faék...
  • sanyiiiii
    Komolyan hihetetlen hogy ennyire sokan nem veszik észre hogy mást ír ki ha mar beszkennelted és akkor ha nem. És nem bug, working as intended, azt a keepert küldi felvétele előtt is ki lehet jelölni és a leadása után. csak tudnám mért akad fent egy ilyenen az emberek 90%a....
  • Prince23
    A rajaongód Conradnak hívják ez a lényeg... egy szőke. én is eddig jutottam, majd fog akarni csatlakozni fantomokhoz, de szépen lebeszéled, és kész is a rajongó küldi
  • janos666 #6894
    Erre is gondoltam, akkor bugos, mert a többinél már nincs scan opció... Az előző hsz kérdésére nincs tipped?
  • Prince23
    Már beszkennelted rég, ne foglalkozz vele...
  • janos666 #6892
    Még1: Már 18/23 őrzőt szkenneltem le, de a 19.-el nem bírkózok meg. Ott áll mellette egy hologramm aki lebasz mikor szkennelném. Az most mindegy hogy a többi 4-ről gőzöm nincs hol lehet, mert direkt mindíg gyalog jártam mindenhova, ami jelenleg bejárható számomra a fellegvárból azon szétnéztem. (azok még előkerülhetnek később)
  • janos666 #6891
    Van egy megbízás hogy beszéljek a rajongóval, de már kétszer is dumáltam egy fannal, aki először aláírást kért, másodszor fotózkodtunk, de elrohnt, nem tudtam vele beszélni. Másik rajongóról lenne szó? Ő hol van?

Más: A csapatlista 3. személye, egy nememberi nő laborruhában. Őt hol lehet felcsípni azzal a dumával hogy jöjjön megmenteni a galaxist? Először azt hittem ő az akit a Féroszi telepen kiszedtünk a gennyből a nagy zöldség leaprítása után. De vele már dumáltam újra és azt mondja jó hogy maradhat telepen segíteni a többieknek. Vagy tényleg ő az és a korbbi beszélgetést szúrtam el és már sose lesz tag?
  • bgabor
    Annál is inkább, mivel a fejlesztők nem szokták túlzásbavinni a honosított verziókra a patchfejlesztést. Számtalan olyan játék van, aminek az angol változatához rendesen jönnek a patchek, a honosított verzió meg megakadt valahol 1.1- nél.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Mass Effect esetében több mint két hónapot kellett várni az angol patchnek a kijövetelére, az nem jelent sok jót a magyar változattal rendelkezőknek. Ráadásul a Mass Effect esetében a patch nagyon szükséges volt, lévén hogy hardverfüggően szaggatott/kidobált/nemindult a program egyeseknél, mégsem siettek túlságosan vele.

Ezek ismeretében én nem fűznék nagy reményeket ahhoz hogy a magyar patch hamarosan megjelenik, ha egyáltalán.
  • Carlos
    Elkezd akadni!
    Aha!!! Azért kezd el akadni szerintem, mert a procid túlmelegszik és ilyenkor leveszi a teljesítményt. Takaríts egyet a házban (szgépházban offkósz) és/vagy hagyd leszedve a ház oldalát!
  • csgj
    Fenéket! Az enyém is eredeti, és magyar... és fagy. Nem is keveset. Eddig óránként volt, bár most a nyári vadmelegben fél óra is elég ahhoz, hogy kifagyjon. Vagy csak elkezd őrülten akadni.
  • Carlos
    Akkor a warez és/vagy a crack lehet a ludas...
  • csgj
    patch... jah, ha lesz egyáltalán olyan, ami jó a magyarhoz -.-