Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért jó lenne, ha nem kevernénk a Mass effectet egy RPG-vel. Nem az. Vannak RPG elemei (a karakterfejlesztés közben), de aztán annyi. Igazából ez egy TPS, ami némi squad managementtel és karakterfejlesztéssel van megspékelve. Az RPG-hez kicsit több kellene...
Ahhoz túl kevés a választási lehetõség, túl kötött a pálya, amit be kell járni...

Nincs tapasztalatom RPG-kben, jószerivel ez az elsõ, aminek komolyabbna nekiálltam, mert számomra megfelelõ környezetbne játszódik. A többivel - pl. Witcher - azért nem játszottam, mert nekem nem jön be a fantasy világ, kardok, sárkányok, egyéb erdei manók, meg nemtudom én mik. A Mass Effect viszont teljesen fekszik a technokrata kis lelkemnek. Ezzel arra akarok kilyukadni,

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
hogy egy FPS-ben tényleg elmegy a bossfight - bár megjegyzem, CoD4-ben sem volt, sõt, a Frontlinesben sem volt valami látványos és hú de nehéz végjáték -, de egy szerepjátékban? Mondom, nincs tapasztalatom, ezért kérdezem, hogy ebben a mûfajban ennyire dobja magát a "legyõzhetetlen legyõzése"?

Ha igen, az kicsit kiábrándít.

Megmondom õszintén, a Mass Effectben a harcokat kedveltem a legkevésbé. Nálam a felfedezõ utak, a beszélgetések, a válaszok, reakciók közötti választás lehetõsége tetszett a leginkább, megismerni a karaktereket, világokat. A harcokat amolyan szükséges rossznak éltem meg, mert mégis csak egy játékról van szó, amelyben márpedig harcolni kell.

De ezerszer jobban élveztem a párbeszédeket, a felderítések izgalmát, a karakterépítéseket, az eszközök közötti válogatásokat, a technikai fejlesztést.

www.gamedroid.hu

Amúgy a játék igen egyszerûen ráébreszt arra, mit kell tenni. Szépen nekivág annak az oszlopnak, ami mögé be lehet húzódni, az egész csapattal és onnan kényelmesen le lehet vadászni...

Két bossfight? Ja, már akinek. Nekem csak egy volt. Egyébként meg az átalakult Saren-t is kurva egyszerû kinyírni, csak lõni kell és kész.

Why so serious?

Még mindig nem figyelsz. Nem feltámad, hanem a bele szerelt robot kerül áram alá és indul be. Ennyi...

Nem az a bajom hogy

harcolni kell Sarenel, az már egyszer megvolt, és tetszett is. De ez a feltámadás kiloccsantott agyvelõvel, átszúrt belsõ szervekkel kissé kicsapta a biztosítékot nálam, ráadsául olyan szinten lett tápos ez az arc, hogy csak néztem, mint Rozi a moziban. Két bossfight egymás után? Egy RPG-ben? Hát nemtom... A játék alatt végig éreztem a sci-fi filmes feelinget, iszonyatosan bejött, vevõ leszek a további ME kiadásokra is, de a legvége szerény véleményem szerint ezzel el lett rontva. Még ebben a sci-fi világban is irreálisnak érzem azt, ha egy szó szerint agyát vesztett lényt feltámaszt a Fejedelem. Ezzel az erõvel megszállhatott volna engem is, harci adept lévén megfelelõ alany lettem volna. Egyszerûen nem logikus a lépése.

De szerintem ne öljük egymást egy játékon, neked bejött 100%-ban, nekem meg 98%-ban. Te jó ég, micsoda botrány... 😄

www.gamedroid.hu

Shep
Kösz, akkor ezért lõttek le néha csak úgy a semmibõl, hogy se csík se semmi nem volt.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

takysoft

Na. Minden játék végére kell egy boss. ezt már kitalálták az amcsik.
A boss nem is boss, ha nem alakul át legalább egyszer, mikor elfogy a HP-ja, ezt a japánok találták ki.
Boss kell, hát van. Tudom, hogy kicsit közhely, de tény, teapartyval nem lehet vége. Nem azért fejleszti mindenki szuperplusszosra a kariját, hogy a végén egyszer csak vége legyen. kell egy nagy harc😄 valami legyõzhetetlent kell legyõzni. Ez van, nem érdemes ezen bosszankodni.

Elõttem szótó idézek: "mert a Reaperek technológiája többször lekörözi az Alliance legjobb fegyvereit.".
Ez igaz. Persze Shepard azért nem szövetségi technológiát használ, hanem Sceptre cuccokat(amiket az asarik meg a turianok készítettek). persze ettõl még többszörösen lekörözi😄

Mass Effect 2-õt azért ne várjatok mostanság. Egy jó játék elkészülte simán 2-3 esetleg több év is lehet. Duke Forever már 12 éve készül😄(bár most már nagyon a célegyenesben vannak állítólag). Starcraft 2-t fél éve jelentették be, de már 3 éve készül.(talán idén már kijön).

De szerintem sitni fognak vele, mert a story odrít a folytatásért. A nagy legyõzhetetlen ellenfél, csak 1 a sok közül, és még valószínûleg azoknak is van valami vezetõje, aki hú de erõs ám😄
Igaz a technovilág élenjárói, valahogy mégis van egy olyan érzésem, hogy õsi barbár módon a legerõsebb a vezetõ😄
De még ha nagyon meg is húzzák(és már csinálják a ME boxos megjelenése óta), akkor is legalább 1-2 év, mire kijön.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Látom nagyon figyeltél a játék vége felé.
Amikbe most fantasztikus mód belekötöttél azok mind-mind olyanok,hogy értenéd,ha tényleg elolvastad volna a dolgokat.
Kicsit szánalmas,fõleg 30 akárhány évesen.

pubiloál
Az egész játék arról szól, hogy próbálod elkapni Sarent, és kideríteni mi is áll a dolgok mögött. Mire számítottál, hogy majd békésen teáztok? Vagy netán hogy amikor te megérkezel a Citadellre, akkor egybõl elmegy, mert hát végülis ittvan Shepard, akkor most meneküljünk el? Ja meg a szövetségi flotta közel sem olyan erõs, mint hinnéd... Ugyanis ha figyeltél volna, még a játék legelején elmondták a Sovereign-rõl, hogy egyetlen lövéssel elpusztítja bármelyik hajót. Ja meg, ha már Saren épp ott van, ahol a vezérlõ, amivel ki lehet nyitni a Citadellt, akkor szerinted majd csak úgy elmegy? Mert ha nem tudják kinyitni a citadellt, akkor lehet akárhány szövetséges hajó a környéken... Amúgy meg ha ésszel játszanál, akkor nem okozott volna akkora nehézséget kinyírni. De ugye ez baromság. Úgyis ezt a szót ismered csak.

Hm, ha nem akkor veled van a baj 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Nem fél perc alatt, ha nem ugornád át a párbeszédeket értenéd ...

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Még véletlenül sem nyomtam el egyetlen párbeszédet sem. 22 órám van a játékban, szerinted pont a végét fogom elnyomni?

Vélhetõen rossz döntést hoztam - minden igyekezetem ellenére, és ezért van most ez a szitu. Bár tökértelmetlen és erõltetett ez a fajta befejezés...

www.gamedroid.hu

Ez csak azért érdekes mert

miután Wrex közvetlen közelrõl széjjel lõtte az arc fejét, és ezzel mondjuk lazán kiloccsantotta az agyát, lehet bármi és bárki agyon implatozva, nincs semmi, ami vezérelné az implantokat. Agy nélküli Fejedelem? Lol... A flotta pedig ott van, térugrással érkezett meg az egész kóceráj a célponthoz, szóval innentõl kezdve semmi esélye nincs a Fejedelemnek semmihez, pláne, hogy át lett álítva a fõ komunikációs konzolja, amivel a Pusztítókat behívhatná. Ergo már semmiféle érdemi dolgot nem tud véghezvinni, ha megöl engem, ha nem.

Az nem sci-fi, ha valaki agy nélkül, szétszúrt mellkassal még nekiáll okoskodni, az inkább z-kategóriás horror.

Lehet ezen még rezegni ötvenezer hozzászóláson keresztül, számomra egy szánalmas szar lett a Mass Effect efféle vége - sajnos. Mert az egész játékot nagyon élveztem, és csupán itt, a legvége akasztott ki ezzel a bárgyúsággal.

Egyébként ha már sci-fi: Azért megnézném, hol elfogadható és logikus az, hogy a Fejedelem egy organikus létformából fél perc alatt ultimate harci droidot varázsol, amelybe nagyjából százszor kell belelõni, hogy kicsit megremegjen.... Ehhh, mindig is utáltam az ilyen bossfightes (itt meg ráadásul dupla...) baromságokat, fõleg egy olyan intelligens játékban, mint ez.

www.gamedroid.hu

pubiloál
Nekem nem húzta fel a pajzsot, és lövöldözés sem volt.. beszéltem vele, és ennyi.. bemehettem, és a katonák semi lõttek rám, ott álltak...

Köszönöm !!!
Lõdd szét és ennyi. Ha renegade vonalon mozogsz vagy simán csak a törvény elé akarod cincálni a nõt, akkor is ugyanúgy felhúzza a pajzsot. Csak lõdd ki és mehet a gyilkolászás.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Egyébként nem biztos, hogy attól "paragon leszel", ha lelõdözöd õket...

Az erõtereket szétlõni lehet. Gyengébb lõszerbõl 3-4, erõsebbõl 1-2 kell bele. Minden lövésre változik kissé a színe, majd megszûnik...

A "piros halálrobbanásos" fegyver egy mezei sniper rifle, csak az tulaja használja a marksman képességet is. Egy dolgot tehetsz: meglátod a piros vonalat, elugrasz jó messzire. A fedezék nem mindig elegendõ, ráadásul a program néha hibásan jeleníti meg a csíkot. Nem is feléd mutata, mégis rád lesz hatása. Grafikai hiba, nagyon idegesítõ. A legjobb. ha a csík megjelenése után azonnal mozogni kezdesz, vagy lelövöd gyorsan azt, akitõl indul...

Lenne egy kérdésem!

Van egy küldetés amikor is két bandafõnököt kell likvidélni egy
hölgy kérésére!
Ez sikerül is de amikor visszatérek hozzá a jutalomért
(egy ajtóban kezdünk el beszélgetni)
és kiderül az igazság akkor nem tudok példaképként cselekedni mert amikor sor kerülne az összecsapásra akkor az ajtón megjelenik egy erõtér és nem tudok bemenni harcolni!!!!
A rossz emberek bennt mi meg kint.
Ez miért van, valamilyen bug-ba botoltam vagy valahogy ki lehet
kapcsolni az erõteret?
Már tovább mentem (máshogy oldottam meg a dolgot) csak hát ugye alkut kötöttünk és ez nem éppen példás viselkedés volt részemrõl 😊

"majd felmenvén"

Minek mész fel?
A bánya alján van egy bazi nagy lézerágyú!
Azt kell aktiválni és kilõni vele a szemben lévõ
szikla alját!
Ott megtalálod a pajzs kapcsolóját!
1. nincs ugrás. Felmászni tudsz a ládákra ahol kiírja. (E bill alapból)
2. Talán beszélgetni kellene...és dönteni.

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

gabriel2007
Hali Mindenkinek !

<#wow1>Elakadtam, de az elõzõn túl vagyok, nem toltam végig ezt a játékot mint H.Londont <#vigyor2>de itt is van azért gond, Mint például az :UGRÁS FELFELÉ?

No azt kérdezném: Az Artemisz Tau-n a bány alján van a Liara T'Sanit akit ugyebár pajcsok védenek, a 2 rossz akaró a másvilágon <#violent>, a Kód dekÓdolva <#felkialtas>, majd felmenvén sehogy sem sikerül azt a nyomorék pajcsot semlegesíteni:<#gun>
ÖTLET: MI A TRÜKKKKKK ?????????????<#worship>

Üdv Mindenkinek!

wesker24
Hát ebben is nagyon tévedsz !

Érdekes én csak 1x-szer küzdöttem Sarennel (sovereign) és csak 1x-szer öltem meg de akkor végleg ! És ha az ember jól fejleszti a karakterét akkor abszolut nem nehéz a fõboss Saren se !! Látszik hogy elnyomtad a párbeszédeket ezért is kellett 2-xszer megküzdened vele.
Hatalmas baromságokat mondasz,arra lettem nem kicsit ideges,nem azért,mert az ME-t fikázod.
Válaszolni nem tudsz a kérdésemre,igaz? Elolvastad egyáltalán a beszélgetéseket a játék vége felé?
Azért "szopatott" ott lent téged,hogy Citadell fõszámítógépén átállítson dolgokat,hogy megnyílhasson a kapu. Azért szenvedett ott veled(Sheparddal) hogy megtudja csinálni a feladatát. Mit nem lehet érteni?! Egy sci-fiben meg aztán kereshetsz realitást baszki,az egész ME sztori ott bukna el,hogy nem lehet a fénynél gyorsabban utazni,nem de?
Látom megint csak figyeltél, a feje felett lévõ flotta az övé,s nem másé,mellesleg nem volt a Citadellán belül olyan hajó,ami nem Geth,vagy Reaper. Ha már ennyire beleakarsz kötni valamibe,akkor legalább találj már ki normális indokokat! Az a szánalmas,hogy azt sem tudod,hogy mit beszélsz.

Ohh, hát bocs, hogy fingom nem volt a döntésem ilyesfajta, meglehetõsen extrém következményeirõl, és nem láttam elõre egy ilyen teljes mértékben elvadult idióta baromságot, mint ami következett. Legközelebb majd megpróbálok totálisan a totális extrém jövõbe pillantani, és akkor majd a másik gombot nyomom le... Pfff...

Bírom, ha valaki személyes sértésként veszi, ha egy százalékban is bántják az aktális kiskedvencét, értelmes, fejlett személyiségre utal az ilyesmi...

A vége meg akárhogy csûröd-csavarod, egyértelmû szopatás, nem több. Ráadásul rendkívül ostoba féle. Mert oké, engem kicsinál, de mivan a feje felett levõ teljes flottával? Széjjel bombázzák az arcát oszt jóvan, hát marha értelmes még ott vergõdnie... - Nem mondom, hogy menjünk a realítások felé, mert az baromság, de nekem ne akard már megmagyarázni, miért kell még egyszer szopnom azzal a idiótával. Azért mert a kedves készítõk beteg vágyaikat a gamerszopatás terén kiélhessék, ennyi.

www.gamedroid.hu

Most válaszolj már õszintén!
Te egyáltalán odafigyeltél a végén lévõ párbeszédekre? Mert ha nem,és csak nyomkodtad a középsõ választ,miközben ütögeted a bal egérgombot,nem mondtál volna ekkora baromságot.
Saren azért támadt fel,mert Soverign(tudod,a nagy hajója,aki nem is hajó,hanem egy Reaper) tele ültette a testét implantátumokkal. Aztán már hiába ölöd meg a testét,ha a testén belül mûködik egy gép,nem?Azért kellett 50-et(AZ pedig kevés,nem?) belelõni,mert a Reaperek technológiája többször lekörözi az Alliance legjobb fegyvereit.

Nagyon nem.

"2. ez csak az egyik lehetséges végjáték... " ??
nekem is így fejezõdött be, annyi különbséggel, hogy Ashley röpített golyót a fejébe, csak abban lehet eltérés, hogy ki húzza meg a ravaszt?
Ehh... bénázom...

SPOILER A 5907-BEN!!!

www.gamedroid.hu

Elnézést a spoiler elhagyása miatt, csak nagyon felcseszett ez a baromság, és úgymond élbõl beírtam a bánatomat.

SPOILER A 5905-BEN!!! - hátha nem esõ után köpönyeg...

www.gamedroid.hu

hallottál már a "spoiler" kifejezésrõl?
rotator
1. használd a spoiler taget, mielõtt a játék VÉGÉT leírod! <#violent>
2. ez csak az egyik lehetséges végjáték...

Te jó ég mekkora egy erõltetett szar ennek a vége.... Saren meghal, Wrex kiloccsantja az agyát, de azért még feltámad mint Fejedelem. Ez nagyon fos. Ráadásul ötvenet belelövök és le sem szarja. Na én itt fejeztem be, ilyen szinten agyoncsapni ezt a remek játékot, grt Bioware, sikerült totál bárgyúvá tenni a végével... Pfej...

www.gamedroid.hu

rotator
A fejlesztõk szerint az elsõ rész semmi volt a másodikhoz képest, mindenki le fog borulni a székrõl - kábé ennyit. 😊

Na 2 nap alatt (10 óra) kivégeztem a kicsikét. A sztori hihetetlen jó, legalábbis nekem nagyon bejött. Fõsztori szálra fókuszáltam a mellékküldik nagy részét kihagytam. Már-már olyan volt mint egy jó könyv egyszerûen nem tudtam letenni, kiváncsi voltam, mi fog történni. Ki ez a Saren? Kik azok a Pusztítók? Ki/mi a vezetõ? Na és kicsodák a toriánok? Beszivárgóként vittem végig, õszintén szólva nem igazán izzadtam meg (alapértelmezett szint: "Katona"). Szerintem végig tolom legnehezebb szinten is. Kiegészítõrõl lehet tudni valamit? Lesz egyáltalán pc-re?
A Mass Effect 2 -rõl azon kívül hogy "tuti" jön pc-re lehet valamit tudni ?
az tény hogy van 1-2 bug a gammába de annak ellenére élvezhetõ engem a hang akadása zavar mert az néha tartósan fenn maradt :S reméljük majd orvosolják a fejlesztõk a patchekel 😄
zorrobomber
egyébként mittomén már melyik verzióm van 😄 de végefelé elõjött 1-2 bug, a kamera folyton felfelé mozgott, ez load után eltünt, meg volt fegyvertulmelegedés bug is pont a boss fightnál 😄 ez fegyverváltás után javult meg. túléltem 😊

zorrobomber
én semmiért nem sírtam 😊 csak adta magát az uborkás poén

Én is letöltöttem, de nem sírok h nincs magyarítás és nem indul (sry, nem tom h neked voltak-e ilyen megnyilvánulásaid, csak általánosságban mondtam)

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

zorrobomber
hogyne, én is letöltöttem Mass Effectet oszt azért nem kezdtem egybõl tolni, mert menni kellett uborkát lopni.

Prince23
Mékóba beszállsz, és nyomsz egy "N" betût. Vagy mékóba beszálsz, és nyomsz egy M" betüt, és katt a Normandiára a mappon. ez csak akkor jó, ha mellékküldiknél vagy

Hehe, sztem fasza a jármûirányítás, inkább a domborzattal van gond 😄
Néha én is inkább beszélgettem volna harc helyett, sõt a végén inkább kerültem, de nem harcoltam.

Shep
ÁÁ az életkedvem is elmegy ezektõl a harcolós részektõl, a jármû irányítás meg egyenesen halálos.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Hm, itt olvasgatva nem is csodálkozom h a betörõnek több joga van mint az ottlakónak 😄

holnapra végig is tolom <#puszi>

Ha fõküldetés,akkor végig kell csinálni egyhuzamban(Fõküldetéses bolygók: Feros,Noveria,Ilos,Virmire,és a Liarás bolygó),de a mellékküldiknél csak beszállsz a Makoba,és nem tudom,hogy melyik gombbal visszamehetsz a Normandiára. Xboxon az X gomb,Pc-n nem tudom...

gabriel2007
<#wave>Üdv Mindenkinek !
Egy nagyon fontos kérdésem lenne: <#gun> Ha benne vagyok egy küldetésben egy bolygón, de sajnos nem sikerül a teljesen végig vinni a pályát:
<#nemtudom> Hogyan leghet kiszállni a pályárol vissza a Normandiára.<#conf>
Ami nem segít a megoldásban: Az "N" betû, az elõzõ mentés --> mert ott a pálya elejére küld, a térképen nincs a " vissza a Normandiára "
Ötlet: ??? <#worship>
Köszönöm

Üdv Mindenkinek!