Gyerek nemének választása

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Adam II
Gratulálok! És egyetértek

Gratula, és sok boldogságot Nektek !!!!!!!!

Walk the Talk.

Gratulálok a gyermekhez 😊

Én akkor tartom ezt jó dolognak ha van már egy gyerek és mellé mindenképpen egy másik nemüt szeretnének.
Pont errõl szól ez a topik ;-)

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Maximus4
Na errõl csak annyit,hogy most április 12.-én született meg a kislányom.Lehetett volna nekünk is "kiválasztani" a nevét különbözõ módszerekkel,de a párommal errõl hallani sem akartunk.Szokásos "közhelyet" hajtogattuk mindegy csak egészséges legyen.Én titkon fiút szerettem volna,mert általában a férfiak fiú pártiak,hogy lehessen majd focizni velük,stb.Ehhez képest amikor megtudtam,hogy lányom lesz egyáltalán nem éreztem egy deka csalódottságot sem.És ráadásul ott voltam a szülésnél,az elsõ fürdetésnél,vizsgálatnál,öltöztetésnél.Biztosan állíthatom,hogy ennél nagyszerûbb érzés nincs a világon.Az ,hogy az ember megválaszthassa a születendõ gyermeke nemét az szerintem mindenkinek saját szíve joga eldönteni.Én akkor tartom ezt jó dolognak ha van már egy gyerek és mellé mindenképpen egy másik nemüt szeretnének.Röviden ennyi.

Õ az én drágám.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

lol, olyan ez a fejléc mint egy kormánypropaganda

de kell mert egyesek hajlamosak ezt a lehetséges lehetõséget(mert még nem biztos hogy lesz és ha lesz akkor is csak lehetõség lesz) a konkrét jövõbeli helyzetként értelmezni
De azért a dolog elmehet rossz irányba is. Pl Kína, ahol a lánygyermek nem érték, és mindent elkövetnek, hogy az anya elvetéljen, sõt a megszületésük után nemritkán még meg is ölik. Az még csak "jó", ha örömlánynak adják.

Walk the Talk.

bocs, de fejlécet ki babrálta meg? én nyitottam a témát legalább egy megkérdezést küldhetetek volna ha változtatni akarjátok
amúgy szerintem nem kell ez a rizsa a fejlécbe
morális dolgokról beszélünk nem politikairól

Adam II
Miért szerinted azok a petesejtek amik elpusztulnak érzõ lények és sírnak mialatt fájdalmas halált halnak.
Te itt most nem létezõ dolgokról beszélsz. Ha az anyám nem apámhoz megy hozzá hanem egy másik fickóhoz és azzal csinál gyereket akkor én nem születtem volna meg és nem léteznék a te elképzelésed alapján akkor nekem nem létezõ egyénnek fájdalmat okozott volna azzal anyám ha nem apámhoz megy hozzá. Ez kicsit irreális

Landren
hát persze, ez kész tömeggyilkosság, mivel az összes többi ivarsejt is meghal ami nem éri el a célját, elég sok jár így...

sose nyomd fullba a kretént

És ha tud róla, akkor mégis mi fájdalom éri?
Fiút szerettünk volna, fiú lettél. Ennyi. Igy is úgyis azzal a tudattal nõ fel, hogy õ fiú, mert megfoganásától fogva az, és kész. Nem fogja ettõl lánynak érezni magát hirtelen.

Az abortusszal egy lapon említeni meg idiótaság, nem több...
grizzly21
jah, ezt szokták mondani az abortuszról is, ez elég önzõ hozzáállás.

grizzly21
a tenyésztõk azért nem génekkel szórakoznak, hanem összepárosítanak 2 állatot😊

Adam II
És akkor mi van õ errõl sose fog tudni nem fog neki fájdalmat okozni az amirõl nem tud.

grizzly21
akkor viszont megölték azt aki lett volna..

grizzly21
akkor ezek szerint az abortusz is teljesen normális dolog

grizzly21
"ez vmi viszolygás lehet attól hogy beletúrkálnak az életedbe a tudtod nélkül." igen ezt általában nem szeretik az emberek😊

Adam II
És jelen pillanatban meg is van a választás lehetõsége mindenki számára. Eldönthetjük meg akarjuk-e határozni születendõ gyermekünk nemét vagy nem.
Erre jön néhány ember akinek ez nem tetszik ,irreális logikátlan érzelmes érvek alapján elítélik és gyûlölik azokat az embereket akik élnek ezzel a választási lehetõséggel és azokat is akik nem csak kiállnak mellette.

Egyébként ha javasolhatok valamit, a #24-es hozzászólásomból az idevágó idézetet betehetnéd bannerba, mert annak a hiánya sok félreértésre adhat okot.

Ez már részben politika ;-)
A választás lehetõségét meg kell adni midenkinek, mindenki döntse el, hogyan szeretné élni az életét.

Landren
"A magzat nemét a spermiumban rejtõzõ örökítõanyag határozza meg. Az Y-kromoszómát tartalmazó spermium fiút eredményez, az X-kromoszómával pedig lány lesz a magzat neme. A különbség a két változat között, hogy az X-kromoszóma lényegesen nehezebb, mint az Y-kromoszóma, 2,8 százalékkal több DNS-t hordoz. Az amerikai Genetics and IVF intézet által kifejlesztett MicroSort-eljárás ezt a különbséget aknázza ki.

Az új technológia azon alapul, hogy fázisokra bontva elkülönítik a nõi nemû magzatot létrehozó spermát. Ez annak révén sikerülhet, hogy ezek a sejtek több genetikai anyagot tartalmaznak, mint a "fiú" spermiumok.

A szétválasztó eszközt jelenleg klinikai tesztelésnek vetik alá, de az eddig elvégzett kísérletek igen eredményesek voltak. 284 embrió 92 százaléka lány, 8 százaléka fiú lett. Ezzel jelentõsen javult a szülõk esélye, hogy meghatározott nemû gyermekük legyen"

Adam II
Mi pont amellet vagyunk ,hogy ne legyen tilos és elítélendõ.

És utána majd dönthetnek róla, hogy a másodiknak nemet választanak, vagy sem.
Ja várjcsak, nem is, mert amikor még azt se tudták milyen is ez, valami álszent, vagy a média által a szájukba adott indokkal megszavazták, hogy a döntés is tilos legyen.
hát igen de itt most épp ez a módszer van terítéken
Világos, én ezt nem is kérdõjelezem meg 😊 De azért ne zárjuk ki a többieket sem, lehet, hogy majd egyszer állni fog nekik is a garázsban egy.

Egyébként meg a gyerek nemének megválasztására elég jó módszerek vannak régóta, amik elég nagy bizonyossággal be is jönnek.
A génsebészet csak egy kicsit az esélyeken javít.
Landren
Egy véleményen vagyunk...

Ja, csak az a nem mindegy, hogy úgy okosít róla itt, hogy ferrarit még csak tv-ben látott, vagy úgy hogy neki van egy garázsában és ért is hozzá, tapasztalata van.
Olyasmi, alakítsad azzá 😊

itt már arról megy a vita hogy ki tartja erkölcstelennek a gyerek nemének kiválasztását és ki nem.
Mindenkinek. Attól függetlenül, hogy ki mennyire érett a dologra még lehet véleménye. Nem kell, hogy Ferrarim legyen ahhoz, hogy szeressem vagy éppen utáljam.

Adam II
Pontosan

Itt egyetlen egy dologról megy a vita, hogy meg akarod e tiltani mindenkinek a TÖBBEDIK (nem elsõ!) gyerek nemének megválasztását, vagy sem.
Kérdem én, milyen alapon szól itt bele bárki is másnak az életébe? Milyen alapon tiltod te meg annak az anyának ezt a döntést, aki már 2-3 fiút hozott világra például, és szeretne végre egy lányt is? Fasz köze nincs hozzá senkinek, NEKI viszont joga lenne hozzá. A kormány nagyon helyesen teszi, hogy a LEHETÕSÉGET megteremti erre, hogy élhessen vele az, aki ilyen helyzetben van. És pont.

Az összes többi csak idiotizmus, tudatlanság, és álszent siránkozás itt...
Landren
Szerinted akinek nincs még gyereke, annak ne is legyen véleménye? Akik itt kifejtik a véleményüket, azok jelenleg így gondolják, és nem biztos, hogy egy gyerek változtat ezen, legyen szó bármely nézetrõl.

azért ilyen durván ne magyarázz bele dolgokat a hozzászólásaimba, mert nincsenek benne.
senki sem állította szerintem hogy gyáva az aki nem választja meg a gyermeke nemét
Adam II
LOL

Te jöttél azzal ,hogy milyen szemét az az ember aki meghatározza. Mi nem akarunk rákényszeríteni ,hogy csináld te viszont másokra rá akarod kényszeríteni ,hogy ne csinálja.

JAG1
Jólvan pajtás, gyáva vagyok, mert nem határozom meg a gyerekem nemét.

Lol

Köszi a beszélgetést, akkor itt elég is volt...

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

nem értem mi a gond
kisistent játszani, ki vagy te hogy... , honnan a bátorság hogy megforduljon ilyen egy ember fejében...
ez nekem eléggé gyarlóember nemerd ezt csinálni szövegnek tûnik.

Egyébként az, hogy meghatározom a gyerekem nemét szted mi?
hogyhogy mi? ezt hogy érted?
beleavatkozás a természetbe? igen. és?
Tegyük hozzá, hogy ebben a topikban 10 emberbõl ha 1 fel tud mutatni saját gyereket, a többieknek meg halvány gõzük sincs még arról, hogy mi hogy mûködik. A nagy szakértõk meg hurrogók itt maguk is gyerekek, azt se tudjátok milyen fán terem a felelõsség...
Szóval ki is az még itt, akinek releváns véleménye lehet az ügyben?
JAG1
De ez nem a 3 kívánság a Dévényi Tibi bácsival, meg a pöttyös labdával bki. :-)

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Adam II
Egy újabb tudományos áttörés.

JAG1
Saját, értelmes gondolat nuku?
Egyébként az, hogy meghatározom a gyerekem nemét szted mi?

a topikot azért nyitottam mert téma manapság, ha meg személyeskedni akarsz akkor tartsd meg magadnak

Dehogy bántottál meg, megértem, hogy hevesebben reagálsz.
Ha elég érett leszek a gyermekvállalásra és lesz rá lehetõségem akkor biztos, hogy egy fiút és es lányt szeretnék, akár külsõ segítség árán is.
Ezért ne ítéljük el egymást, különbözõek vagyunk 😊

"Tudod az ember sajátossága, hogy szeret kisistent játszani. Ki vagy te, hogy bele mersz szólni a születés, vagy egyáltalán bármilyen természeti folyamatba? Egyáltalán honnan a bátorság, hogy meforduljon az ember fejében ilyen."

egyébként #75-öt ajánlom figyelmedbe
Adam II
Õ írta ,hogy bármi beavatkozás minden természetes folyamatba.

JAG1
De miért akar fiút?

Adam II
Akkor tiltsuk be a pedigrés kutyákat?

jössz a kutyákkal 😊
mi emberek vagyunk cseszdmeg nem állatok 😊
lol olyan érvek vannak 😊

JAG1
Az biztos, sorry, ha megbántottam valakit.

Csak tudod most fog születni egy gyerekem és elgondolkoztam, amikrõl beszéltek.
Lehet, ha az asszony hasában növekedik majd nálatok is egy csöppség, átértékeled a történetet.

Bots', ha megbántottalak.