Gyerek nemének választása

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sikerült elovasnom az alcímet. Miér is kell ez? A kutya nemét meg az egyéb kis háziállatok nemét talán meglehet választani de egy leendõ gyeremek nemét? Akkor már ne is legyen gyereke. Így milyen válág felé megyünk? Nem elég mesterséges már így is?

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Botond
Pont hogy a népesség szaporulatot kellene felfuttatni egyes területeken. Fõleg a fejlettebb régiókban, mint Európa és Japán például. Pont ma volt egy cikk a neten, hogy Japánbanban x%-al megzuhant az autók eladása, mert kezd elöregedni a lakosság és az öregek nem vesznek autót. Ráadásul x éven belül a lakosság 33%-a lesz csak az aktív keresõk korosztályában, azaz õk fogják eltartani a maradék 67%-ot. Európában szintén ez a tendencia, és bár vannak munkák, amiket el lehet látni 65 évesen is, de azért hosszútávon nem a nyugdíj korhatár kitolása a végtelenbe a megoldás, hanem igenis fent kell tartani egy populációs szintet. A legfõbb erõforrás ugyanis ez emberi munka és az fogy a legjobban nem a szén meg a kõolaj.

Minimális érdeklõdéssel meg lehet nézni milyen belsõ tényezõk vezettek a római birodalom összeroppanásához. Európa se lesz képes egy valamirevaló hadsereget kiállítani 30 éven belül, ha megindul az éhezõ horda afrikából vagy ázsiából. Jelenleg nálunk (és itt ez Eut értem már, nem csak kishazánkat) elsõdleges prioritást kellene hogy élvezzen minden a szaporulat növekedését elõsegítõ intézkedés, így ha a nem választás ezt segíti akkor ez is. És mivel hamarosan gyakorló apuka leszek azt kell hogy mondjam, hogy hát majd ha odaérünk, akkor 2 lányra én is csak akkor húznék rá 3. gyereket, ha tuti fiú lesz.
scorpeeon
te anyai szemmel közelébe kerültél a témának?:)

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

A valóság már pont itt tart, csak éppen gazdaságossági, és morális okokból nem teszik meg.
precision
A Gattaca c. film ugrott be Uma Thurmannel és Ethan Hawk -al. Ott a születendõ gyermeknél nem csak a nemet hanem mindent meg tudtak határozni (hajszín, szemszín, magasság, súly...stb.) és elõre megmondták hogy mikor fog meghalni a születendõ gyerek, milyen betegségben, és azt is ki tudták küszöbölni. A valóság már nem jár messze ettõl szerintem.

Bazinga!

Sir Quno Jedi
No, nekem kutyáim vannak, azokat is külön-külön befogadtam, mert más nem tartott rájuk igényt, hanem inkább fekete nylonzsákban kirakta az egyiket pl. hátha megpusztul és részsérõl le van tudva. Nem választhattam, ezt adta Isten (vagy akárki) és én elégedett vagyok vele.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Ezt csak az érti, akinek van már gyereke, vagy legalább a közelébe került a témának. Leginkább anyai szemmel.
ne erõltesd, nem megy
Sadist
Mert szeretne egy kislányt, szeretné megtapasztalni milyen egy lányt felnevelni, és nem csak a srácokkal akar focizni a kertben...

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

JAG1
És az nem azt jelenti, hogy õ akarja? :-)
Lámpi.
Nem a faszt nem...

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

JAG1
És a 4. miért nem lehet fiú?

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

JAG1
Arról nem akarsz dönteni, hogy milyen színû legyen a haja, szeme, bõre, milyen magas legyen, mekkora legyen a farka?

Haggyámá'...

még mindig nem érted, hihetetlen...
nem azért akar valaki fiú helyett lányt, hogy ugráltassa, vagy mert uralkodni akar rajta, vagy mert Õ ÚGY AKARJA.
azért akar lányt mert már van 3 fia. érted már??
Adam II
"ÉN AZT AKAROM HOGY..."

Te is elköveted ezt a hibát. Te azt akarod ,hogy ne dönthessenek a szülõk a gyerek nemérõl.

nem volt itt semmi politika amig fel nem hoztátok a témát, csak keveritek a sz*rt és butaságokat magyaráztok bele, ennyi.
hogy a szülõ nem fogja szeretni a gyerekét, ha lány lesz, miközben õ fiút szeretett volna(az elõzõ 6 lány gyermeke után pl.), nagy szart, nem tudom hol hallottatok vagy láttatok, ilyet.
aztán eljutottunk szépen az abortuszig(ami természetesen gyerekgyilkosság, mi más lenne, és halállal büntetnétek, mert mért ne)
aztán jött borg, aki nem említett semmi politikát, csak egykét embert fikázott burkoltan, de persze erre egybõl bevérzik egykét ember szeme mert meglátja a kormány, politika, gazdaság szavak valamelyikét és elkezd butaságokat osztani
Sadist
Neked is sikerült úgy hozzászólni, hogy még az alcímet sem olvastad el.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Ez egy qrwa nagy hülyeség! Tenyészteni akarnak, vagy gyereket?

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Adam II
Grizzlyt leszámítva más sem politikai oldalról nézi.

Ti nem vagytok képesek felfogni ,hogy ez az eljárás nem kötelezõ és senki sem kényszerít senkit a döntésre. Ha köteleznének rá akkor megérteném felháborodásotok de nem teszik. Innentõl fogva neked ugyanúgy nincs jogod beleszólni mások döntésébe ahogy másoknak sincs a te döntéseidbe.

Ezt a nem szeretné egyébként a gyerekét hülyeséget meg ti találtátok ki. Sok ember van akinek más nemû gyereke születik mint amilyet akar mégis tisztességesen szeretetteljesen felneveli. Persze vannak idióták akik a neme miatt nem szeretik gyereküket de azok valószínûleg idióták lettek volna akkor is ha olyan nemû lesz a gyerekük amilyet szerettek volna csak mást hoznának fel ürügyül.

Ti komolyan gondoljátok ,hogy egy nem létezõ személynek teljes körû emberi jogokat kéne adni. Ez az eljárás a még nem megtermékenyített petesejtekkel történik szóval csak egy rakás sejtrõl van szó.

Sadist
Visszaolvasni nem szégyen ám.

Számolgass csak, hogy hány politizáló hsz lett kitörölve, még a topik elejérõl, és hány lett benthagyva, amelyekbõl hány az enyém? ...

Egyébként, a saját szádból csinálsz segget, amikor azt állítod, hogy nem politikai oldalról közelítetted meg a dolgot, hisz te magad tetted fel a kérdést: "Hogy jön a tudomány és a politika ahhoz hogy ilyenbe beleavatkozzon?"

Míg ugye én sehol egy szóval nem politizáltam. Úgyhogy ennyit errõl.
mi nem a politikai oldaláról közelítettük a dolgot, hanem morális, etikai oldalról
éppen hogy te hoztál politikát a dologba
kicsit magadba nézhetnél, fõleg ha még moderátor is vagy
így könnyen lejárathatod magad sok ember szemében

JAG1
Borg nem rossz gyerek, csak szereti a banokat osztogatni és ehhez kell egy kis flém... ;-)
Tudja jól, hova és mit kell bebiggyeszteni. :-)

Tudom, téged az is zavar, hogy a sajtóközlemény idézete kikerült fentre, mert egyértelmûsíti, hogy nem arról szól az egész, amirõl megpróbáltatok itt hangulatot kelteni...
ne haragudj, de amíg nem jöttél, addig szépen ment a csevej
aztán te berobogtál és elkeztél "balfasz médiázni" és társai
meg hergelted a szitut

"aki nem ért itt egyet a dolgokkal, az reppen."

Nem az repül, aki nem ért egyet a dolgokkal, hanem aki balfasz is még hozzá. De ezt tudhatod te is, hisz jártál már így.
JAG1
Egy utolsó beírás és eskü nem írok többet, mert úgy látom, aki nem ért itt egyet a dolgokkal, az reppen.

"Sajnos nem lett.."
Látszik, hogy közötök nincs egy apró lényhez.

Mindegy, majd ha itt lesz az ideje rájöttök.
Fiú, lány, teljesen mind1. Max azért nem, mert NEKED kényelmesebb, vagy te azt akarod. Sajnos sok apróság esik az olyan szülõk áldozatának, akik a saját képükre akarják formálni a gyereküket. Ez ennek a következménye.

Másrészt honnan tudod, hogy milyen lenne "magától"?

Durva hasonlat, de ez olyan, mint, hogy nem szeretik sokan a macskákat, mert nem lehet neki megmondani, hogy gyere ide, meg feküdj. Az szarik rád. Van egyénisége és ez nem tetszik az embereknek. Szeretnek uralkodni, szeretik azt, hogy az legyen, amit õk akarnak.

Ez ugyan ez, én AZT AKAROM, hogy...

Na uff...

jó ez a topik, látszik ki melyik politikai oldalra húz <#levele>
amúgy határozottan nemválasztás ellenes vagyok, ilyenbe belekutyulni... és ha valakinek 9 lánya van mint a nótában? az nem trendy vagy mi?
nincs kedvem vitázni csak írom

Sadist
Nagybátyjáméknak elõször két fiuk született, utána vállaltak egy harmadikat, hátha kislány lesz. Sajnos nem lett, de így is tisztességgel nevelik mind a 3 gyereket. Igaz, ha kislány születik az anyjuk kicsit jobban örült volna, mert mégis csak szeretett volna egy kislányt babusgatni. Nekik jól jött volna a gyerek nemének meghatározása, és az ilyeneket meg is tudom érteni.

Sadist
Jó, akkor trikolor keselyû, tök mindegy.

Ahol te megjelensz, ott biztos, hogy elkezdesz politikáról fröcsögni, még ha rohadtul semmi köze sincs hozzá.

grizzly21
pont nem arra a pártra gondoltam:)) de mindegy, ne keverjük ide

Sadist
Akkor az egész egészségügyet lehúzhatod a francba. Mi az, hogy meg mernek mûteni egy rákos embert, abszurdum, beavatkozás a természet rendjébe...

Sadist
Érdekes, hogy te mindenben a nagy vörös ördögszarvas Lenin szakállas Sztálinbajszos mumust látod.

De itt nem errõl van szó!

Van olyan ismerõsöm aki fiút szeretett volna, lett 2 lánya boldogok meg minden de harmadik menetre nem vállalkoznak.

Ha viszont biztos lenne hogy a harmadik fiú lesz akkor belevágnának, ez pedig csak így lehetne biztos.

grizzly21
igen, azt figyelembe véve ellentmondás, elismerem,( de az egy válasz volt arra hogy "más emberrõl van szó")
a lényeg az, hogy szerintem nincs joga senkinek ilyet csinálni, ez a véleményem

grizzly21
bár egyébként azt mondom erre az egészre, hogy aki akarja csinálja: hibájából tanul az ember. Igazából a drog legalizálását is csak azért sajnálom, mert biztosan van néhány ember aki amúgy nem próbálná ki, és egy szívni fog vele.
Ha majd kiderül hogy valamit elb@sztak a mûtéttel, vagy megbánták, hogy mégis másik nemü lett a gyerek akkor aztán lehet sírni

Landren
a #116 -os hozzászólásban mit írtál?

sose nyomd fullba a kretént

grizzly21
már megint politikai flame-keltést inditasz borg, ejnye! :)
általában aki meg akarja gyõzni a másikat hogy sivár az élete annak komoly problémái vannak a sajátjával..miért kellett ezt egyáltalán idehozni? A topik nem errõl szól.

grizzly21
nem az a baj hogy az öregek nem dolgoznak..

grizzly21
nem mondtam hogy ez gyilkolás, egyszerûen nincs joga hozzá a szülõknek erre. minden normális felfogásu szülõ örül a gyerekének, ha fiú ha lány. aki nem szereti a gyerekét a neme miatt az nem is érdemes arra hogy szülõ legyen

grizzly21
hát nem egyértelmû? híven tükrözi az sg vezetõség kormánypárti ballip seggnyaló mivoltát:)

Landren
na látod, akkor te mirõl beszéltél eddig?

úgy tûnik nem vagy tisztában az eljárás lényegével, itt még a fogantatás elõtt választják ki a kívánt nemet, ezért nincs olyan, hogy másik lehetõség...

sose nyomd fullba a kretént

Nem csak itthon, hanem egész Európában így van.

Az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája.

grizzly21
nem irreális, a megfogantatástól kezdve beszélhetünk gyilkolásról

Ez bizonyos országokban lehet hogy szükséges lenne, de közel sem itthon, ahol a népesség öreg, és csökkenõben van. Ráadásul mindenképp a személyi szabadság korlátozása lenne, szóval soha nem tudnák elfogadtatni sehol, max erõszakkal.
Sir Quno Jedi
Szerintem meg korlátozni kéne a népességet világméretekben. Minél többen vagyunk, annál több erõforrást merítünk ki és annál jobban szennyezzük/alajkítjuk át a környezetünket. Nincs szükség ennyi emberre, ez nyilvánvaló, még a töredékére sem. Ezt csak születésszabályozással lehet csökkenteni (és/vagy háborúkkal, de az is erõforrás pazarlás). Ha senkinek sem engednének meg 2 gyereknél többet (kivéve ha eleve ikrei születnek, arról nem tehet), akkor magától el kezdene redukálódni a népesség és pár generáció alatt valami értelmesen belõhetõ szintre fogyatkozna.

Persze jönnének a sirámok, hogy ki fogja eltartani az öregeket. Senki! Majd magukat fogják eltartani, végre lesz értéke az emberi munkaerõnek, mivel egy 50-60 éves ember bõséggel munkaképes általában, de nem adnak neki melót, mondván, hogy ahhoz már túl öreg és nem elég rugalmas/alkalmazkodó. Ezt a szemléletet kell alapjaiban megváltoztatni! Aki képes rá és akar dolgozni, annak munkát KELL adni. Ha mást nem, akkor eleget az önköltséges fentartásához. Lásd. önfentartó mezõgazdaság. Szervezés és technológia kérdése az egész.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

igen
Mert valamin folyamatosan siránkozni kell. Keresik már a lehetõséget, hogy min akadhatnak fent, mert annyira sivár a saját életük, hogy ilyesmivel kell foglalkozni. Gúvadt szemekkel lesik, hogy a politika, gazdasági, meg társadalmi élet melyik eseményébe hol köthetnek bele.
10 másodperc értelmes gondolkodásba se kerül, és belátható, hogy jó ez így ahogy tervezik. Bár lehet, hogy van aki már a gondolkodásnál elvérzik...
Adam II
LOL

Muki100
Mi az hogy lehet a gyerek nemét választani? Majd ha nagy lesz eldönti <#eplus2>

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Maximus4
#128,#129,#130 Nagyon köszönöm nektek
<#worship>

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"