44
-
#44 5 perc alatt csinálok php val egy fálj kezelő rendszert ami könyvtárakat meg bele levelek tartalmát txt be elmenti
szóval kissé tulzás emiatt oprendszerről beszélni -
#43 Sajnos a gamerek a géphasználók korántsem kis százalékát teszik ki. Mert otthonra apuci/anyuci is használja a gépet, de igazából a gyerek az aki miatt meg kell venni, és a gyerek vistán akarja tolni a legújabb csilivili játékokat. -
#42 Nyár végére, és nem lesz fizetős :) -
Komolytalan #41 Véleményem szerint a google elég messze áll attól, hogy sikeres oprendszert írjon. Oprendszert írhat, de az oprendszer senkit sem érdekel, a rajta futtatot programok a lényegesek. Vagyis a googlenak el kellene csábítani az össz játék, speciális alkalmazás, stb fejlesztő céget, ami azért nem 2 fillérbe kerülne (lásd nVidia vs ati-amd harca a játékfejlesztőkért). -
aDannyBoy #40 Azért szerencse, hogy a gamerek alig néhány százalékát teszik ki a szgép userekenek, szóval nem lesz az probléma. Ráadásul egyre többen, sokszor én magam is a kurva jó kis flash játékokkal jobban szórakozom, mint némelyik gyenge FPSsel.
Ha a google oprendszert csinálna, akkor az lenne az utolsó szempont, hogy directx van vagy nincs rajta. -
whitehawk #39 Azért az erősen nem igaz, hogy az összes játék 5-10 éve directxre íródik. A directX kb a 7-es verzió környékén kezdett használhatóvá válni. Annó a Glide volt a menő aztán jött az OpenGL ami szerencsére most is tartja magát jó pár helyen. Pl az id játékok. Carmacknak fontos volt a portolhatóság azért maradt annál.. -
Midas #38 Ez igy igaz, es joreszt az emberek tobsege nem akar emulatort arrol mar ne is beszeljunk szakalad no mire elindul XDD -
dez #37 "Gamer fronton nem hoz ez változást."
Hozhat, azáltal, hogy a Google adhat a Linuxnak egy nem kicsi momentumot, miáltal érdemesebb lesz multiplatformra/platformfüggetlenül fejleszeni. -
kernerster #36 Hát ha kihoznák én tuti azt használnám billi seggfej géc(i) találmánya helyett. bár nekem a gamer-ség mindegy mer ps3-am van.szal azokat is értem akik a játék miatt nem váltanának. -
#35 User/Poweruser szemszögből lehet hogy ilyen egyszerű, de egy új oprendszer befuttatása a jelenlegi MS monopóliumban nagyon nehéz. Másik, hogy a Linux másképpen működik mint a win. Áldani fogom azt a napot amikor nem lesz az MS monopolhelyzetben. -
bazsiboj #34 Szerintem meg simán tudna a Google egy ilyen OS-t fejleszteni
játszva ha akarna, fogna egy stabil Linux disztribet ami gyors
és stabil és Windows-ra emlékeztető felülete van (kubuntu, ubuntu
KDE-s felülettel) és beleintegrál böngészőt meg minden webes
technológiát a HTML-től a Web 2.0-ig és a OS-t az internetes
működésre optimalizálja Pl. a böngésző egyben a shell is. Ha
Micro$oft megtehette megteheti Google is. :-))) -
Kovász #33 Még jó hogy most pont egy Vista reklám van a cikk közepébe beszúrva:D -
irkab1rka #32 Hát izé, minek ide új oprendszer.
linux/minix fel a gépre, +firefox és készen vagyunk. Gamer fronton nem hoz ez változást. -
Sundance #31 Ezen a soron kezdtem én is visítva röhögni, és nem is nagyon olvastam tovább :DDDDDDDDDDDDDD
MEGALOL :DDDDDDDDDDDDD -
Sparrow79 #30 Én már a nevét is hallottam: Goobuntu. És tényleg az Ubuntu Linuxot alakítják át. Legalábbis a pletykák szerint. Én nagyon várom: biztos, hogy kipróbálnám. Remélem, megcsinálják... -
Godefroy #29 Nyár van, ilyenkor ömlik a bulvár mit vársz nehéz kitalálni ilyenkor bármit is.
Lesz még földönkívüli élet a nyóckerben, fejnélküli asszonyt találtak kínai tudosok nepálban illetve a halott kutám visszajár és összeizéli a nappalit... -
winters123 #28 mindig van egy ilyen mindegyik cikkben. hihetetlen. -
aDannyBoy #27 a szövegértéssel úgy látom neked is akad gondod
a cikk címe, hogy oprendszert VÁRNAK a googletől
senki nem mondta hogy csinálnak, hanem azt mondta, hogy valaki más azt szeretné ha csinálnának és ezt részletesen ki is fejti.
te is csak csípőből klikkeltél mikor megláttad a google és az oprendszer szavakat egy sorban. szóval inkább olvasni tanulj vagy az önkontrollodat fejlesztd, ha zavarnak az ilyen esetek. -
Emmegki #26 "Egyes vélemények szerint a keresőcég online irodai csomagjának kibővítése után a következő lépés már egy önálló operációs rendszer piacra dobása lesz."
Az egész cikk ott nyal el, hogy "egyes vélemének szerint" :O
Véleménye mindenkinek van, ez semmit sem jelent így...
A cikk címe annyi lehetett volna, hogy a "google kibővítette Docs & Spreadsheets névre hallgató online szolgáltatáscsomagját" a tartalma alapján, csak erre senki se lenne kíváncsi.
"Persze ez önmagában még nem jelenti azt, hogy a Google operációs rendszeren dolgozna." - a végére azért be sikerült írni a lényeget
értelmetlen cikk, gratula esgé, bulvárinformatika -
#25 én földkörüli csillagromboló minicirkálót várok a googletől -
Argathron #24 Szerintem nem egy átlagos oprendszer lesz.
Csak egy hightech böngészőt fog tartalmazni, amivel ezeket a szolgáltatásokat lehet elérni, akár natívan is. -
dez #23 "5-10 éve az összes játék directx-s. Ilyen egyszerű..."
Nem egészen, jópár játék OpenGL-es, mint pl. Doom, Quake sorozat, stb. Ezek megvannak Linuxra is. -
BStage #22 akkor előbb nagyon össze kéne kapják magukat ezügyben, mert per pillanat magasról tesznek a linuxra a kiadott szoftverek terén...
Picasa-nál több évbe telt mig összehozták, hogy emulátorral elinduljon linux alatt, support természetesen nem jár hozzá, forrás nincs. Bravó. -
kow83 #21 Ez egy microsoft féle ön-tökönlövés lenne.
-
BStage #20 az mekkora vicc lenne már, google kijön egy linux-al és a google alkalmazások 90%-a vagy meg sem jelenik linuxra, vagy sok hónapos késéssel adja ki és természtesen zárt forrással és support nélkül... (lásd picasa és társai) -
#19 a 3. linket elszúrtam:
https://www.youos.com/ -
#18 webes oprendszerek:
http://wubuntu.weejewel.net/
http://eyeos.org/ (kedvencem)
http://eyeos.org/ -
#17 Ez nagyon hasznosnak tűnik. -
feri6666 #16 azt nem tudod hogy ez a Rhitmo mikor készül el?és hogy fizetős lesz-e vagy valami infót mert nagyon felkeltette az érdeklődésemet. -
Worki #15 Ha google és operácisrenszer, akkor szerintem csak is olyan webes oprendszer lehet, mint a Rhitmo!!! -
#14 Áhh, akkor még csak kezdet kialakulni a GUI a Linuxra. MS-nek volt pénze hogy reklámozza saját cuccát. A Linuxnak sosem volt olyan reklámja mint az MS-nek. No meg a Linux mögött nem áll konkrét "személy". A játékok csak azért íródtak Win-re mert az volt a legelterjedtebb. A DirectX csak egy másodlagos ok volt. A win és a Linux teljesen más úton jár. MS a desktop oprendszer disztribútorként akar betörni a szerver piacra. A Linux a szerverplatformon kezdte az életét és most készítenek belőle desktop oprendszert. Nem porsze Ms félti a bőrét és most megint bevetete a FUD-ot. -
#13 No azéért nem mindent. -
#12 A közeljövőben nem lesz google oprendszerer. Egyrészt azért mert nem érné meg neki (pl erős konkurencia, szofverszabadalmi gondok, stb.). Másrészt a Google csak a webes platformon szeretne hódítani. Ha a googlenél a fejlesztők nem akarnak készíteni szabadidejükben google oprendszert, akkor nem is lesz.
Mellékesen elég buta kijelentés volt hogy oprendszerre emlékeztet csak a fent felsorolt okok miatt. -
kow83 #11 Linuxon van winfos emulátor, szóval mindent futtathatsz, de az tény, hogy lassabb lesz... -
VvD #10 Linux elterjedésének az vet(ett) gátat, hogy 5-10 éve az összes játék directx-s. Ilyen egyszerű... legtöbb otthonban a játék miatt volt előszőr gép és ezért win volt rajta. :P -
Mice #9 :)))))))) -
Cat 02 #8 Goguntu ? :D -
#7 hajrá Google :) -
#6 Eddig sem az oprendszer alternatíva hiányzott, mert arra ott van jópár elérhető asztali rendszer, hanem a programok támogatottsága. Hiába van egy jó linux, ha nincs rá félprofi videószerkesztő, cadek jórésze nem megy rajta, és a játékokról ne is beszéljünk.. -
ProClub #5 Belső használatra csináltak már egy Linuxot. Nagyon jó lenne, ha kijönnének eggyel. Az Ubuntu már elég közel áll a felhasználóbarátsághoz, a név viszont nem elég ismert. A Google-t meg mindenki ismeri. Akkor viszont nagyot fognak koppanni a kedves felhasználók, ha megpróbálják a windowsos programjaikat elindítani.