65
18. századi, elátkozott szigeten játszódó kalandjáték
  • eddin
    #65
    Sziasztok! Valaki meg tudja mondani h mi a hiba? Ati radeon 9250-es vidikarim van. de akadozik is a játék plusz még a víz se látszik. Köszi a választ
  • spuricu
    #64
    sziasztok!
    segítséget szeretnék kérni! nem tudok bejutni a mosókonyhába. folyton azt mondja,hogy zárva van. ti hogyan jutottatok be?
    előre is köszi!
  • zsakosfrodo2
    #63
    Ahogy előző hozzászóló írta van nálad egy jegyzet, amivel ki tudod találni hogy melyik galambra kell "bökni". Ha mégse lenne meg akkor itt van a szöveg (ami a végigjátszásnál is olvasható):

    First - was the twenty third, but not in order. It is the bird at second row, third from left - 23rd.

    Second - flew higher than anyone else. The first one at top row and is the highest of all.

    Third - was the center of attraction. The one at second row, fourth from left - the centermost one.

    Fourth - moved as a "knight" and became second but was not first. The knight chess move is L shaped. The pigeon at bottom row second from left (not first row).

    Fifth - was the most unlucky one. The one at second row 6th from left - the 13th pigeon.

    Sixth - was offended. The last one at third row with his back turned.

    Seventh - was himself. The seventh pigeon, last one at top row.

    Eight - was blind. Tell him where the others sit and in return receive a prize. The black eyed pigeon, first one second row.
  • nagykispeter
    #62
    Ott legjobb ha végigzongorázod a variációkat és jegyzeteled.
    Van egy szöveg nállad amiből lehet következtetni egynémelyikre ,de nem mindre!
  • LadyMorgana
    #61
    Helló!Köszi a segítséget az óránál!Most már a galambokkal küszködöm egy ideje...Az egyest raktam a ketteshez,a kettest raktam volna a hármashoz...de meghaltam...:((((((((((((segítesz Frodo?
  • zsakosfrodo2
    #60
    Először el kell olvasni az egyik könyvet abban van egy utalás arra, hogy az órát (pontosan nem tudom hogy) egy óra elé ill. egy óra után pontosan 1 negyeddel kell állítani. A lényeg hogy ha már eltkergetted az órát, akkor nem indul elölről a puzzle, tehát töltsd vissza és az eredeti pozícióból hajtsd oda, ahva írtam. Utána majd jönnek a galambok ha olvastad, akkor is próbáld kitalálni először magadtól, mert nem tudod :D.
  • LadyMorgana
    #59
    Most éppen Mr. Hooks házában vagyok. Ésss....elakadtam az óránál és nem tudom használni a végigjátszást sem mert nem értem.
    Tudja valaki hogy milyen irányban és hány órára kell állitani?
  • zsakosfrodo2
    #58
    Nos először is, beszélni kell a hapsival, aki bement az épületbe. Ezután mindent meg kel vizsgálni, lesz egy szerszámosláda, abból addig kell felvenni a cuccokat, amíg el nem tűnik a tárgy felvétele ikon. Ezután lesz nálad egy kulcs, amit innen veszel fel, egy sharpening stone és egy crowbar. Ezután elmész a kulcssal kinyitni az ajtót, de a kulcs eltörik. Használd a kulcscsomónon a sharpening stone-t, ekkor megkapod a jsvított kulcsomót amivel be tudsz menni a kriptába, ahol.... :D

    Azt már lesd emg te :P
  • LadyMorgana
    #57
    Szija Frodo! Kösz a linket de sajnos nem veszem hasznát mert Angolul van!
    Nem tudnál abba segiten i hoyg hogyan kell bejutni a Windhalm Family kriptába? ha eltört a kulcs?
  • zsakosfrodo2
    #56
    végigjátszás, remélem segít (katti de)
  • LadyMorgana
    #55
    Sziasztok!
    Gondban vagyok elakadtam a játékba :(
    Kijutottam egy kútból és bementem egy temetőbe eszéltem egy öregemberrel is a temető őrrel és minden kulcsot felvettem. Még azt is amia ládába volt de azeltört. És most nem tudom hogy hogyan kéne bejutni a Windham Family kriptájába:( tudna valaki segiteni?
  • zsakosfrodo2
    #54
    Ezen a linken nézegelődj, ha nem sikerül lefordítani akkor megekresem neked ezt a részt és lefordítom^^.
  • Lacika25
    #53
    Na technikai problémák után ez a játék elég jónak tűnik. Tud valaki mondani hasonló stílusú és kvalitású játékot? Egyébként most elakadtam, a hajókereket kéne YRFZ sorrendben beállítani de hogy a fenébe mikor az Y mellett egyik oldalon az F a másik oldalán meg a Z van. Valamelyiken mindenképp átkell hajtani a kereket akkor meg gondolom már nem jó a sorrend.
  • zsakosfrodo2
    #52
    De kint kéne lennie ha felvetted a kulcsot. Valahol a szobában kell elnnie az asztalon ami a sarokban van, sokmindent fel lehet venni sok dolgot, próbálkozz. Mivel most apám gépéről írok, amint tudok kersek neked végigjátszást de ha visszaolvasol biztos találsz linket (de csak akkor ha már nagyon nem megy ;) )
  • Lacika25
    #51
    Kössz Frodó átment... bár az okát nem értem miért, mindent úgy csináltam mint előtte. Most viszont megint felcseszi az agyamat: A lezárt szárnyon találok egy kulcsot azzal kéne ugye a folyosó végi ajtót nyitni persze nem nyitja csak kérdezgeti van-e odabennt valaki. Egyáltalán honnan tudom hogy nálam van a kulcs? Nem kéne a leltárgombnak kiírni a sétapálca mellé a kulcsot is ha már egyszer felvettem?
  • zsakosfrodo2
    #50
    Biztos hogy az asztalnál üldögélő emebrrel beszéltél? Mert nema gadóst hívják Mr. Hook-nak, hanem azt a vendéget aki a leghátsó sarokban ül a részeg mellett. Ha peidg azzal beszélté vizsgálj meg mindent ami a város ezen részén van (jelek a falon). Atán beszélj a fogadóssal is, sztem menni fog.
  • Lacika25
    #49
    Sziasztok! Nekem az elején van egy olyan probléma, hogy amikor át akarok menni a boltív alatt akkor megfordul a figura és azt mondja hogy: I should speak to mr. hook! De minek mondja ezt mikor már bennt voltam a fogadóba és beszéltem vele. Már azt is kipróbáltam hogy mégegyszer bementem hozzá, de állandóan ezt hajtogatja hogy beszélni akar vele és nem megy át a boltív alatt. ???
  • Axon
    #48
    Köszi!
  • zsakosfrodo2
    #47
    Úgy érti hogy jobbrol ^^
  • atesszan
    #46
    Felülröl:2.1.2.3,ez a sorrend
  • Axon
    #45
    Elakadtam a Dead Reefs-ben, hátha tud valaki segíteni.
    Bementem abba a szobába ahol a kísértet volt. Nos itt van egy "zenés" feladat. Van egy zenélő doboz, amely elzenél kb. 4 hangot, meg van egy zongora a szobában, amelyen véleményem szerint le kellene játszanom ezt a 4 hangot. Szóval 4 hang (talán). Az első nevezzük mondjuk normálnak, a második egy kicsit magasabbnak tűnik, a harmadik az talán megint normál (de nem biztos, a 4. pedig kicsit mélyebb mint a normál... hát izé... ennyi összefoglalva. A zongorán kb. 10 billentyűt használhatunk, de nem tudom melyik legyen a "normál" majd megnyomom a mellette levő magasabbat, de nem biztos, hogy eggyel mellette levőt kell, lehet, hogy a kettővel mellette levőt... na nem is folytatom szóval értitek. Egy ideig nyomogattam én a billentyűket majd meguntam.
    Ha le tudnátok írni, hogy milyen sorrenben kell lenyomni azokat a billentyűket, az sokat segítene.
  • atesszan
    #44
    Sziasztok!Van hozzá magyaritás!!A problémám a következő:játszom vele de kb 3 perc mulva szétesik a kép,bekockásodik és a hang betorzul resetelnem kell.Valaki tud erre vmi megoldást?
  • once
    #43
    Na végigvittem jó volt, volt egypár rejtvény amihez segítség kellett, már várom a 2-őt hogy Mr Klenton visszatérjen :) (ha lesz2)
  • zsakosfrodo2
    #42
    Végigvittem, sztem keress egy végigjátszást, és nézd meg melyik 3-at kell berakni. Ha azok megvannak, akkor már csak a végén kell visszatolni azt a részét a "vezetőnek" amit kiszedtél hogy ne csapjon bele az elektromosság egyböl oda ahova kell.
  • once
    #41
    a játék vége felé csak 3 követ kell belehelyezni a sziklába?(Acra,Zeph,Inus)a többit nem kell?
    beleraktam a 3at de mindig game over. hiába nyúlok a kőhöz a végén. volt olyan amikor mind az 5öt beleraktam akkor is meghalok :S vagy valmi mást is kell csinálni előtte?
    valaki már végigvitte?
  • once
    #40
    Rájöttem az én nagy gondomra, a térképet nem használtam(az angol végigjátszásból jöttem rá,nem is tudtam hogy van) és kimaradt a boszorkány,meg arecept rejtvény először azt kell megoldanom.... köszönöm a segítséget :D ( én voltam ahülye)
  • once
    #39
    egy régebbi mentéssel újrajátszottam de ugyanúgy elakadok.(a tudósig minden oké,beszélek vele elmondja hogy a harcsát vegyem el,a repülő masináról beszél de utána off) melyik halottnál van nyaklánc? én nem találtam sehol(előrébb volt egy annál zsebkendő volt).( és senki nem beszél velem. na mind1 lehet hogy játékhiba, vagy egyszerűen én vagyok csonthülye. ha rájövök megírom mivolt a gond.
  • zsakosfrodo2
    #38
    Elötte meg kell tudnod a tudóstól, hogy melyik könyvre van szükséged, ugyanis az a szerkezet a könyvek között keres. Ez a könyv a feketemágiával, a necromanciával kapcsolatos, the Fall of Darkness. Mielött ezt a könyvet megkeresheted, meg kell tudnod néhány infót, amit most nem tudok megmondani. Beszélj mindenkivel és egyszer majd az Inventor Tirell majd megmondja hogy használd a könyvtárát és megmondja a könyv címét is. (Meg kell enki mutatni a nyakláncot, amit egy halottnál találtál. Akkor lhet használni ha jól emléxem.)
  • once
    #37
    " i do not need this"
  • once
    #36
    értem köszi,de ugyse használja a gépet akármit csinálok, lehet előtte el kell végezni valamit? a hal az üvegben az elektródákkal össze van kombinálva, az előtérben a törött gyertyával se csinál semmit. próbálgatom azert.
  • Maggi4
    #35
    én úgy emlékszem nem is kell semmit hozzáadni csak használni köll
  • once
    #34
    üdv! az automata könyvtár szobában vagyok, és sehogyse sikerül a korlátnál lévő gépezetet mozgatni.akármit próbálok a kézzel hozzáadni nem megy. i do not seed the point.hogy indítsam be? .(
  • once
    #33
    végre megtaláltam...
  • Maggi4
    #32
    Kösz:) Nemvagyok vmi túl nagy kalandjátékos, pláne nem éjfélkor:)
  • zsakosfrodo2
    #31
    Használd a papírt uyganazon a tartókán, amin a papír volt, innentöl ki fogod találni. :D
  • Maggi4
    #30
    Ahol a hidat kéne le ereszteni ott mi van? Megoldottam a geometriai feladatot, de aztán?
  • najó
    #29
  • Maggi4
    #28
    Köszi:)
  • zsakosfrodo2
    #27
    Próbáld a nálad levő tárgyakat a szekrény mögötti falon, az egyikkel sikerülni fog megtalálni a titkos kapcsolót. :D
  • Maggi4
    #26
    Sziasztok

    Eléggé elakadtam, jól jönne egy kis segítség: Asszem vmi báró házába vagyok, a hős éppen befejzte az irógatást az iróasztalnál. Sikolyt hall, egállapítja kinyomoza, kinyitom a szekrényt. Ki a folyosóra, 1 csomó bedezskázott ajtó, meg egy normál. A normálra aztmondja majd máskor, a bedeszkázottra meg h nem lehet bemenni. A Címert már lecsekoltam ha számít vmit...szóval innen mit kéne tenni?

    AZ IRÁNYÍTÁSRÓL

    Nekem korábban voltak gondjaim orosz játékokkal, Logitech billenytűzettel

    nekem ezt tanácsolták:

    Start -> Control panel(vezérlő pult) -> területi vagy nyelvi beállítások(Regional and language) -> languages fül középen -> details

    Utánna kiválasztod a nyelvet felül, ha nincs a listában akkor alul hozzá kell adni.

    Utánna állítsd be felül a default input language-nek és elvileg kész.