65
18. századi, elátkozott szigeten játszódó kalandjáték
-
#25 Ok már meg is van, spoilerbe leírom hogy mi a megoldás. :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tehát amikor Patrick szobájábn voltunk felvettünk egy papírt amire rá voltak írva római számok. Nos ezeknek a sámoknak a sorrendje adja a puzzle megoldását.
Sajna külföldi fórumon találtam rá, de igaz. :D -
#24 Sikerült továbbjutnom a holtponton, de most meg a másodszori bejárásnál levő oszlopon a számot nem tudom megfejteni. Római számok, 4 sorban, összesen 10.000 variációval... Próbálgattam a haláléveket, de nem igazán sikerült összehozni, ezt a számot ossza meg vki velem. :D -
#23 A laza rácsra ráköti a 2 összekombinált kötelet, a másikat Clarissa kriptájához, feszítővasat használ (crowbar) és kimegy az ablakon. -
Haversrác #22 Szasztok! A kriptában miután kiszedtem a faszi markából a "gombot" a temető őre rámzárta az ajtót, hogy kell onnan kijutni? Az egyik ablak rácsa laza, de nem tudok vele semmit csinálni! PLS HELP! -
#21 Megpróbáltam, sikeresen, megcsiáltam a "halas" feladatot, voltam a aírban, beszéltem a mosónővel, majd az Inventor Tirellel, és most fingom sincs merre tovább, voltam midnenhol, de semmi... Kifogytam az ötletekből, de még próbálkozom. -
#20 :)) -
#19 Köszi, minjárt megyek megpróbálom. :D -
#18 Visszamegy a temetőbe, látja, hogy valaki ásott. Talál egy ruhadarabot, ráteszi a madárijesztőre és utána elveszi a koponyát is. -
#17 Most megen elakadtam... Igaz, ez nem rejtvény, csak nem tudom hogy kellene megszerezni a hajóról a kescke koponyát, amit majd a madárijesztőre kellene tenni. Mindig olyat mond, hogy "Use your head". Fejeljem le???? :D
Lehet hogy kellene vmi tárgyat használni rajta? Sehogy sem tudom leszedni a helyéröl. -
#16 Szívesen. :) -
#15 Bakker.:))) A spider, acon, hundred year old moss mán megvót, jó helyen is, de a másik kettőre ha agyonütnek se gyöttem vóna rája.:)) Kösssssz a segítséget.:) -
#14 Igazad van, most néztem a bal oldali szöveget és minden mondat utal arra a szóra, amit ki kell választani. Olyasmi, mint a találós kérdés. Bár akkor sem biztos, hogy kitaláltam volna, mert így utólag persze egyszerűnek tűnik. -
#13 Rájönni pusztán szövegértés, és helyes következtetések alapján lehetne rájönni, de egyszerűen aki nem tud jól angolul, az nem tudja megcsinálni.
Thx! :D -
#12 Rosmarin (már ott van), king frog, spider, ant eggs, acom, hunred year old moss.
Erre nem tudom, h. lehet rájönni. Külföldi fórumos oldalon néztem meg én is. -
#11 Na csak lesz vki aki emg tudja oldani, gyerünk emberek! :D -
#10 Itt én is megakadtam. Annyira nem jó az angolom sajna, hogy megfejcsem.:) -
csgj #9 te értesz félre valamit... minden okés azzal kapcsolatban, amit leírtál (ugyanúgy próbáltam én is irányítani), csak nálam minden gombra furcsán reagált! Beakadt, mint írtam... és erre elég érdekes mozdulatokat tett a fickó. Nekem még a menüben is shit volt az egész... Csak most jöttem rá (miután leírtad, hogy neked jól megy), hogy az én gépemen van ez a hiba. Remélem ezután megérted, ha nem, akkor sem baj, majd meggyógyulsz. -
#8 Te teljesen félreértesz valamit, de nem baj, majd meggyógyulsz.
Egyébként itt elkadtam (ha nagy lenne a kép akkor sry), sajna nem jó az angolom, és nem nagyon tudok rájönni a megoldásra. Az biztos hogy a képen látható (balra) szövegben elhelyezkedő sorokban van a megoldás, a jobb odlali listából kell kiválasztani a sorokhoz a megfelelő jelet, amiböl a banya elkészíti a bájitalt.
-
csgj #7 Hányszor kell megismételnem? Rájöttem az irányításra! Idézem: "Alapvetően jók a billentyűbeállítások" Csak egyszerűen nem mozgott rendesen a fickó, mert nálam beakadtak a gombok!! (nem a gépigény miatt, a játék rendes sebességgel ment) Szóval ezzel az ég világon nem tudtam volna kezdeni semmit sem!! Érted már?? -
#6 Hátha segítek azoknak akik nem jönnének rá. ^^
Kár hogy feladtad pedig a történet az wOw. -
csgj #5 hát nekem nem így volt... azaz erre az irányításra rájöttem, de nekem a fordulásnál szó szerint bepörgött a fickó! Beragadtak a gombok.. Azt hiszed, hogy annyira hülye vok, hogy szimplán csak nem jöttem rá az irányításra? Ezek szerint viszont csak az én gépemen produkált ilyet... És ez kár, mert mint írtam, imádom a kalandjátékokat. -
#4 Az irányítás nem rossz, csak szokatlan, ha kicsit próbáltál volna rájönni a nyitjára biztosan sikerül. Ha a W-t nyomod elöre halad, mindig arra van elöre amerre a karakter néz. Ha A-t vagy D-t nyomod akkor fordul, és hihetetlen de ha a W-t és valamelyik "kanyargombot" nyomod hozzá, akkor elfordul... wáów! Az S hatására, pedig csinál egy hátraarcot, tehát megnyomod és megfordul. Az X segítségével egy "FPS" nézetbe kerülsz, ahol ha jó szemszögből nézelődsz, akkor megnézheted hogy miylen tárgyakkal tudsz kapcsolatba lépni. A Q gomb segítségével érhetjükel az összeszedett dokumentumokat, itt ha jól emléxem a D és A gombok segítségével lehet mozogni. A dokumentum "megnyitása", megtekintse a SPACE gombbal lehetséges. Az iránygombokkal lehet egy tárgyat használni, beszélni egy emberrel, vagy megtekinteni valamit aminek a közelében állunk. A lefele nyil segítségével nyithatjuk meg a tárgylistát, itt az A, D gombokkal mozoghatunk. Ha két tárgyat komibnálni szeretnénk, akkor álljunk először az egyik tárgyra, majd nyomjunk W-t, ezekután bálasszuk ki a másik tárgyat majd a felfele nyilat nyomjuk meg. Ha egy tárgyat használni akarunk valahol, akkor álljunk a kiszemelt hely elé, majd a tárgylistából válasszuk ki a tárgyat és végül a használni nyilat nyomjuk le. Az irányítás nagyon hasonlít a Broken Sword 3-hoz, ott is bill-vel kellett nyomulni. Szal egyáltalán nem rossz az irányítás
A grafikárol meg annyit hogy egy közel 900 Mb-os programtól nem kell elvárni valami hihetetlen nagy grafikát, viszont az átvezető moviek, és amga a játék hangulata nagyon jó, a történet (már ameddig eljutottam bene eddig) egész jól kitalált, bár néha mint minden kalandjátékban nehéz rájönni az egyes megoldásokra. -
gyuri12 #3 akkor ezt se szerzem meg...:) -
csgj #2 Most, hogy játszottam vele, kiderült mennyire borzalmas... Imádom a kalandjátékokat, de ezt olyan hamar letöröltem, hogy még ki sem tudtam teljesen tapasztalni... de nem is már nem is AKARTAM kitapasztalni :P Ott megakadtam benne, hogy nem lehet irányítani. Alapvetően jók a billentyűbeállítások, de nem lehet őket használni, mert minden gomb beakad! Jobbra akarok menni, elindul a fickó körbe-körbe... előre megyek, meg se áll a következő falig! Egyszóval borzalmas... A grafikája is ősi, az angol szinkronhangoktól (amit ennyi idő alatt hallottam benne) pedig hányingert kaptam... persze ez annak fogható fel, hogy maga a game orosz. Az a legnagyobb bajom vele, hogy az irányítás (lehet ezt ennek nevezni?!) miatt nem tudtam belemerülni a játékba + a történetbe... a zene viszont nagyon szép, (hogy legyen valami pozitívumnak). A kalandjáték rajongók megnézhetik, hogy tudnak e vmit vele kezdeni, másnak meg nagyon nem ajánlom... -
csgj #1 "A Dead Reefs egy lenyűgöző nyomozó kalandjáték, melynek történetén belül az Anglia partjától nem messze fekvő Dead Reefs nevű szigeten kell a régi kalózok kincsi ás átka után nyomozni. A főhős Amadeo Finvinero, aki a XVIII. századi világnak megfelelően büszkén követi királya parancsát és a szigetre utazik."
A játék már kijött!