77
-
#77 kössz... -
Epikurosz #76 + -
#75 sziasztok!
Meg tudom osztani a vodás internetet wifi routerrel? -
zufe #74 Sziasztok! Izgatottan olvasom a fórumot, ugyanis erősen gondolkozok egy ilyen neten.. 7500 ft-ot fizetek a netért az eurowebnél, ez régen 1 megás volt de mára felduplázták 4megásra, aminek igen csak örülök.. én is "hardcore" netes, töltös, játszós, netrádiós, torrentes egyén vagyok, szóval mindenképpen visszalépés lenne, amivel tisztában is vagyok, csak ott van még ugye a tékom havidij amit leakarok mondani, így a kvázi 12ezres netből akarok 5 ezreset. Na most, ahogy látom itt félreértések vannak, de ha jól értelmezem, átlehet lépni finoman az 5 gigás határt, de ne torrentezzek?!
A másik, rotaboy írtad, h volt a régebbi korlátlan neted, ami megszűnt, utána mi lett a hűségnyilatkozatoddal? átraktak más csomagba és nem mondhattad le? ez nagyon izgat, mert lehet ezt is megszüntetik.. aztán meg 2 évig fizethetek az 5 megás netér.... Én sem akarok úgy járni, hogy a korlátlanból fél év mulva korlátolt és forgalom arányos legyen.. várom válaszotokat! -
Furky #73 FlashGet 1.82es biztos tudott már torrent fileokkal dolgozni, de azóta már jelent meg újabb is /a napokban 1.90, 1.92/, szóval nem a legújabb tudja csak:P
Romel: a technikai lemaradásuk tény /manapság már lefedettség ügyileg annyira nincs nagy különbség szerintem, hsdpa lefedettségben egyik szolgáltatónak sincs valami nagy.../, de a többi szolgáltató is 1-3-5-10GB-tal szolgáltatja a hsdpa-s netjét. Illetve ha nem a forgalmi korlátra gondolsz, hanem arra, hogy megszabják, milyen programok, protokollokat ne használjanak a userek, akkor azt kell mondjam, hogy tény, igaz, hogy nem erre "való" ez a net elérés, de had döntsem el én magam mire akarom használni. Viszont az 5GB forgalom, és a p2p között "és" kapcsolat van. Tehát p2p-ezhetsz is, ha nem éri el az 5GB-ot a forgalom... és 5GB-nál nagyobb is lehet a forgalom, ha mellette nem p2p-eztél:) -
1488 #72 nem vágom mit kell ezen ennyit vitázni... :)
Szokjatok hozzá, a korlátlan a mai világban korántsem korlátlan. -
Romel #71 Igen, a 6 hónapos hűségszerződéssel nem a fogyasztók megnyerése lesz az igazi kihívás, valamint nem ebben lesz a sikerük kulcsa, hanem hogy meg tudják-e tartani őket... -
rotaboy #70 Én már meg szívtam egyszer a voda korlátlan nettjét. Amikor először be vezették a korlátlan nettet, elő fizettem, mert nem volt más. Nem használtam másra csak nettre, fél év után meg szüntették. Az lett volna a minimum, hogy fel ajánlják, hogy a szerződésemet fel bontják ha akarom,mert ők a továbbiakban nem tudják, vagy nem akarják nyújtani nekem a szolgáltatást amiért én meg kötöttem a szerződést velük. Nem az a legnagyobb baj, hogy átkuknak a korlátlan szóval, hanem az, hogy esetleg a tudtod nélkül át tesznek egy másik csomagba, mert "tiltott P2P-t" használtál, azt másfél évig fizetheted a magasabb díjat, vagy a kötbért. Közben most akarja az álam meg tiltani a 6 hónapnál hosszabb hűségszerződéseket. Hozzá teszem nagyon helyesen, mert nem abba kellene versenyezniük a szolgáltatóknak, hogy ki tud jobb marketinggel, több ügyfelet szerezni, aszt a hűségszerződés majd úgy is köti az ügyfelet, hanem abba kellene versenyezniük, hogy ki tud jobb, vagy ólcsóbb szólgáltatást nyújtani. Én teljesen be tiltanám a hűségszerződést (lakosági célra). Pár hónap alatt teljesen meg változna a piac képe. Végre igazi verseny alakúlhatna ki. -
atomkrumpli #69 elméletileg nem figyelmeztetés nélkül, azt írják előtte tértivényes emailben figyelmeztetnek ez extrém használat megszüntetésére kérnek, aztán pakolnak át az Internet 5G-be (0,06 Ft / 10Kbyte ) -
Romel #68 No még annyit :), hogy ezen korlátozások bevezetésével saját technikai lemaradásukat akarják kompenzálni úgy, hogy közben profitálnak. Ezeket a szankciókat tudatosan hozzák létre, hiszen tisztában vannak technológia hátterük lemaradásával. Egy idő után rá fognak jönni: versenyképtelen szolgáltatást nyújtanak. -
Romel #67 Persze tilalom szó alatt a vodafone által használt "szűrést" értem ami elég álszentül hangzik. Mi történik akkor ha valaki előfizet egy ilyen csomagra és egy bizonyos protokollt használ - tegyük fel: ami a munkájához szükséges? Azt is tegyük fel, hogy nagy fájlok mozgatásáról van szó. Szegény felhasználó el fog gondolkodni hogy használja-e tovább a szolgáltatást, miután a vodafone megszivatta őt, vagy más alternatív megoldást találjon e probléma orvoslására. Ezzel csak saját üzleti politikájukra fejtenek ki negatív hatást, de ez már legyen az ő saruk. :) -
Romel #66 A FlashGet legújabb verziója óta p2p alkalmazás, ugyanis már kezeli a torrent fájlokat. Amúgy nevetséges, hogy a torrentezést mint legális eszközt tiltják. Az amit letöltessz nem biztos, hogy az, de aki legálisan szeretné használni a torrent által nyújtott előnyöket, ne tegye mert a Vodafon tiltja?:D Nevetséges,nem tudok rá mit mondani. Szabad internet helyett vasbilincses netezés - vagy ehhez hasonló szlogennel árulhatnák a csomagjaikat... -
Zpalee #65 Lol, most veszem észre.. a FlashGet mióta P2P alkalmazás?? Csak mert a felsorolásukban bennevan. Ha a szűrés is iylen szakértelemmel folyik, nem kell senkinek aggódni :-D -
#64 Sajnos a Fogyasztóvédelmi Hivatal ezekben az ügyekben a fülén ül, illetve nem rendelkezik megfelelő szakértői-jogász gárdával és ha véletlenül szólni mer a Vodafone-nak, akkog még a végén maga szívja meg. Pedig egy talpraesett jogász - nomeg a megfelelő törvényi szabályozás - könnyen ellehetetleníten az apróbetűből élő és reklámra milliárdokat költő telekommunikációs cégeket. Viszont ezt meg lehet, hogy a felhasználók szívnák meg.
Mindazonáltal a Vodeafon-t is értem: nem engedhetik meg, hogy páran egy egész hálózatot ellehetetlenítsenek a tevékenységükkel. Itt viszont igaz az, hogy olyan hálózatot kéne építeni, ami tényleg bírja is a terhelést. Van nem kéne korlátlan dolgokról beszélni... -
HJPOWER #63 Ezek kocsogok ;) Nem igaz, hogy nem lehetne valahogy elérni, hogy ne reklámozhassák korlátlanként a szolgáltatást, mikor ez tényleg nem az! Mekkora keretén genyók bazz. Büntetést nekik! -
LOTR|Atocha #62 Az egésszel annyi a baj, hogy KORLÁTLAN netnek reklámozzák, AMIKOR NEM AZ!
Szerintem is büntessék meg öket a szó használatáért! Ha meg időkorlátlanra céloznak, akkor írják azt! -
fourgee #61 "Arra én azért nem vennék mérget, hogy az 5GB átlépése után nem számolnak fel többletdíjat, akár használt valaki fájlcserélőt, akár nem. Ennek megválaszolásához igazából már ügyvéd kell. Ha a vodafon azt mondja, már pedig te fájlcserélőztél, akkor hogy tudod bebizonyítani, hogy nem?"
Ez olyan, mint egyik bizonyos hazai internet szolgáltató. Évek múlva kiküldenek csekket, hogy elmaradásod van, fizesd be. De sokan nem tartják meg 1-2 évvel a szolgáltatás lemondása után a sárga csekk végét amivel bizonyítani tudnák, és ezt a szolgáltató is jól tudja... -
fourgee #60 Én sem vagyok eleresztve, amit eddig megvettem, arra keményen spóroltam. Most egy tipikus példa, megvettem a PDA-mat, néhány ismerősöm elkezdett b@szogatni, hogy ez milyen drága, hülyeség volt megvenni. Aztán itthon rájöttem valamire. Akik beszóltak érte, azok mind-mind erős dohányosok. Ha jóindulatú vagyok és nem napi 400 forinttal számolok, hanem csak 200 forinttal, az is havonta 6000 forint cigire. Így kevesebb mint 2 év alatt megvan belőle a PDA-m ára, amit nem 2, hanem 3 évre vettem... Szóval ez hülyeség volt, de elfüstölni ezt a pénzt az nem hülyeség... Érdekes magyar mentalitás... De visszatérve a témára, aki annak ellenére hogy nem tudja megvenni de használni akarja, annak nem csak a torrent meg egyéb p2p létezik, hanem vannak más módok is. -
Zpalee #59 A törvények azért őket védik, mert akik manapság a törvényeket hozzák, az ő érdekeiket képviselik, csak nyitott szemmel kell járni, és láthatod...de ebbe ne menjünk bele, nagyon off lenne, meg ki is raknának asszem.
Eax: és akkor a voda vajon alkalmazza valamelyiket? :) Persze tudom, h fogalmad sincs, de vajh' van-e esélye? Mert viszont ha a titkosítottan(tegyük fell fullban) áramló adataidba beletekintenek, ergo "feltörik", akkor bíróság lehet a vége, nem? -
blaze #58 Nem értem, a "korlát nélküli" megfogalmazást, hogy lehet másként érteni, mint ami? Vajon a törvények miért az ilyen gerinctelen multikat védik?
Arra én azért nem vennék mérget, hogy az 5GB átlépése után nem számolnak fel többletdíjat, akár használt valaki fájlcserélőt, akár nem. Ennek megválaszolásához igazából már ügyvéd kell. Ha a vodafon azt mondja, már pedig te fájlcserélőztél, akkor hogy tudod bebizonyítani, hogy nem?
Mellesleg film letöltése, magáncélra teljesen legális.
Arról nem is beszélve, hogy már a legtöbb Linux disztró torrentről is letölthető.
Ilyennek meg ki bír ellenállni? -
jefferson83 #57 "sok tapló köcsög állat csaló"
Vagy csak nincs eleresztve annyira, mint te hmm. -
muerte2 #56 Most nem tudom mert vanmindenki oda, mint ha a többi felhasznalonal nem letezne a jelenseg. A 3G-nek az en szememben akkor lesz ertelme, ha majd barhol tudom hasznalni, de meg nincs igy sajnos.
Egyebkent ha jol ertem a cikket, pl FTP vagy HTTP protokoll hasznalataval akarmennyi adatot letölthetsz, ök kifejezetten a p2p-re vannak kikadva.
Na de gerekek, akinek van laptopja, esetleg olyan teloja, az mar csak elö tud fizetni egy FTP-re is nem? Mert hat mi warez nmezet vagyunk.
Ettöl eltekintve, forumozasra, böngeszesre, skype, msn, stb lehet hogy az 5 Gb is eleg.
-
#55 Tehát most tényleg akkor van 5 gigás korlát ha van p2p, ha az nincs akkor nyugodtan tölthet az ember akármennyit, vagy? Persze ha az ember sokat fogyaszt először úgyis rászólnak. -
eax #54 Attol fugg, van tobbfele titkositas (van olyan, ami csak a fejleceket titkositja (PHE - Protocol Header Encryption), az csak az azonositast neheziti, maga az adat tovabbra is titkositatlanul megy, es van full encryption is, ekkor az egesz forgalom titkositva megy). Egyebkent a titkositott p2p azonositasara/szuresere is vannak modszerek, csak vagy nem tudnak real-time azonositast (tehat nem lehet ez alapjan szurni, csak utolag eldonteni, hogy volt-e p2p, vagy nem; ilyenek tipikusan statisztikai elven mukodnek), vagy komoly vasat igenyel. -
fourgee #53 u.i. az illegális P2P-t meg az SMS Web-et, meg bizonyos FTP forgalmat kellene korlátozni vagy tiltani... -
fourgee #52 Jó nektek, hogy ráértek ilyenen gondolkodni annak ellenére, hogy nem is használjátok a szolgáltatást. Külön gratulálok annak, aki nem használ P2P-t, mégis kiabál hogy kevés az 5GB... :) Én annak örülnék, ha végre a Pannon is bevezetné azt, amit a T-Mobile meg a Vodafone, hogy ezeket a több GB-os csomagokat nem csak önállóan, telefonálásra alkalmatlan SIM kártyával árulná, hanem postpaid előfizetés mellé is meg lehetne venni. Így kénytelen vagyok 1990 forintot kifizetni azért, hogy havi 50 Mbyte-tal gazdálkodjak... Marad az email, meg az MSN, webrádióról már nem is álmodhatok... :( Visszatérve Vodára: az viszont tényleg köcsögség, hogy aki legális P2P-t használ (pl. az említett WoW frissítések) az is korlátozva van... Ezt utálom ebben a gusztustalan országban, hogy a sok tapló köcsög állat csaló miatt a normál embereket büntetik (pl. erre fogják a magas BKV árakat, a drága banki hiteleket, meg minden egyebet). -
Zpalee #51 Shabba, vagy aki nagyon vágja ezt a témát: és ha én a torrent kliensemben engedélyezem/erőltetem a titkosítást, akkor ugye az onnantól láthatatlan a szolgáltató számára? Vagyis az adatforgalmat látja, de a csomagok tartalmát/típusát nem tudja meg, nem? Illetve ha nem, akkor az mire jó? Ha pedig igen, akkor meg nem túl sokat érne a korlátozás.. -
accord #50 Nem értem miért bántod a netrádiót. Én már sok hónapja használom és tök jól működik! 64-128 Kb/sec nem olyan sok, AAC+ -al még a 32Kb/sec mellett is elfogadható minőségű. Vidéken csak EDGE van, de ott is tökéletesen működik akadozás nélkül... Ezen kívül mobil-telefonnal is frankó. (pl. Virtual Radio)
Az fm rádióval NEM lehet a net rádiót összehasonlítani, mert legalább is MO-n NINCS választék. Van mai sláger meg régi sláger, meg 1-2 egyéb jellegű csatorna és kifujt (meg töménytelen mennyiségű reklám: fizetős net rádión pl. nincs reklám)
Mi van, ha én éppen gyors tempójú de populáris jazz zenét akarok hallgatni több óráig? Net-en ez ennyi: sky.fm -> smooth jazz uptempo
2 GB-ot (T-Mobil) pl. e nélkül nem is tudnék elfogyasztani egy hónapban (így is elég nehéz )
Persze azt a nézetet osztom, hogy elsődleges netnek azért még kevés lehet egy hard core usernek a mobil net! Én is a Chello Extreme mellett használok mobil net-et, ha éppen nem otthon vagyok.
A voda ajánlata meg egész jó, ők is írták valahol, hogy pl. net rádiót akármennyit halgathatsz vele, ami tök jó mert lefedett területen sokkal jobb mint előre felvett MP3-al tökölni, vagy FM rádióval kínlódni. -
#49 Aha, tehát ha smswebről töltök havi 100gigát, azért nem szólnak, mert nem p2p? XD -
dondore #48 Te udulohelyen netezel??? koczka :P -
dondore #47 GSX-R? -
Furky #46 A lehetőséget én is értékelem, sztem is nagyon jó dolog ez, kényelmes, cipelhető... míg egy adsl-t nehezen cipelsz magaddal nyaralásra :D Ebben írtó frankó dolog.
"extrém használatnak minősül, ha az Előfizető fájlcserélő alkalmazást használ... ...úgy, hogy közben a tárgyhavi forgalma meghaladja az 5 Gigabájtot." Tehát ha nem használok fájlcserélő alkalmazásokat, viszont meghaladja a forgalmam az 5GB-ot, akkor nincs probléma, nyugodtan lehet rádiózni, youtube-ozni, és hasonlókat... Szerződésben az is szerepel, ha az akció alatt rendeled meg, akkor: "Vodafone a havidíjba foglalt 5GB adatforgalom feletti adatforgalom díját elengedi." -
#45 Tunézia, Marokkó kivételével, ha eljutnék a többi helyre amit írtál, bizony nem érdekelne, hogy nem tudom megnézni az emailjeimet, de értem a problémát.
Igen, van ahol 1000 Ft felett van 1 perc, de itt most én a lehetőséget értékelem, azt, hogy van, használható. -
endrúdí #44 Na erről beszélek, az üdülőhelyeken nem működik, a teljesség igénye nélkül nézd csak meg: tunézia, marokkó, thaiföld, mauritius, kuba, tahiti ( bora bora ) sehol semmi, amúgy az oroszoknál meg asszem több mint 500 forintot kérnek egy percért... -
#43 Nem téma.
-
endrúdí #42 Várj egy kicsit, azért az adatkártyák nem mindenhol mennek külföldön. Jobban jársz ha veszel egy helyit kint. -
endrúdí #41 Nekem, mondjuk, van a vodától a telcsimen bekapcsolva egy 3100 ft-os net nem tudom az milyen, de be van állítva a phone, hogy 5 percenként nézze a maileket ( mert főleg abból dolgozom, jön is kb 20-30 naponta ) ez arra jó, hogy látom, hogy jött olyn amit megnézek a gépen, ez kb 90-130 MegaByte forgalmat generál havonta, plusz van a notebookomba is egy 3G/HSDPA modem amiben szintén van egy vodás kártya, ezt akkor használom, ha vidéken vok és kell a notebook valamire, ez felmegy a vpn-re szinkronizál, levelező stb, kb megnézek 2 videót egy hónapban a videobombon, ekkor ezen elhasználok kb 200 Megát.
Attól függetlenül átbaszós a csomag elnevezése, de szerintem arra pont jó, hogy amikor összerak az ember egy gépet a nyaralóban a gyereknek, vagy mitomén viszi magával a kis fehér fityegő hsdpa-ját és ha esik elvannak a gépnél vele. Vagy ilyesmi...
Ha valai ftpről ránt le filmeket 500-600kB/seccel az húzasson be magának egy dslt. -
#40 "skypeot sem használod ugye?"
Nem... minden eszement ismerősöm a xar Messenger van fent, így kénytelen vagyok én is.
"ha mondjuk véletlenül a firefox p2p patchelésre váltana, mert miért ne? akkor ezzel a csomaggal ne használj firefoxot?"
A Firefox felpachelt változatai mindig letölthetőek, úgy, hogy az új teljes FF telepítőben már benne vannak. De az a pár MB nem lehet probléma.
Ne érts félre nem a cikkel van a bajom, hanem azzal, hogy akár hiszed, akár nem normális, egészséges életmódu user /tehát nem én :-D/ nem ér el 5 GB adatforgalmat/hó.
Mivel ez a szakmám, jól látom, hogy az emberek nagyon nagy része, emailezik, msn, vagy skype, iwiw, fórum, word, excel. Ők a tiszta warezmentes userek, akik nem is nagyon tudják, hogy kell P2P letölteni, inkább elkérik valakitől, ha nagyon kell.
Nagyon jó volna erről egy statisztikát látni, hogy 100 random userből, hányan lépik át az 5GB-ot/hó.
Melleleg ez még mindig MOBIL INTERNET, aki ezt használja töltögetésre az tényleg forduljin fel a számlától.
Viszont milyen jó dolog már, hogy akár külföldről is hazatelefonálhatok neten keresztül, a laptoppal? Sajna drága mulatság lenne, DE A LEHETŐSÉG ADOTT!!! -
aDannyBoy #39 valóban nem használ senki p2p alkalmazásokat
a skypeot sem használod ugye? és egyre több szoftver fog p2p alapokon patchelni
ha mondjuk véletlenül a firefox p2p patchelésre váltana, mert miért ne? akkor ezzel a csomaggal ne használj firefoxot?
Furky: nem azt mondja a leírás, hogy ha a p2p forgalom meghaladja az 5 gigát, hanem ha a forgalom meghaladja és használtál p2p-t.
Egyébként valószínűleg nem fogják szigorúan venni és csak a tényleg necces arcokat rakják ki, mert nem érdekük hogy megint egy országos balhé legyen belőle. Bevédték magukat, de nem árt mindenkinek tisztában lenni a körülményekkel. Pár hónap múlva kiderül, hogy mennyire lesz szigor. Ha nagy lesz, akkor azzal magukat szivatják meg hosszú távon. A T is példát statuált 50 emberrel, azóta ismereteim szerint nem is vágtak ki senkit.
shabba: ha végre megindul érdemben a lefedettség fejlődése, akkor mindhárom szolgáltató azokon a területeken fog nagyot szakítani, ahol nincs másféle szélessávra lehetőség. Város szélén, falvakban jó lesz az, ha eljut oda valaha. Akkor viszont azt az érzetet kell keltenie a mobil netnek hogy tényleg helyettesítő terméke a DSL-nek.
A csomaggal kapcsolatban pedig inkább az a félelem, hogy sokan asse tudják mi az a p2p, de a szomszéd fiúcska majd megmutatja hogy lehet letölteni és akkor lesz nagy sírás. -
nyalógép #38 Először is üdvözlöm a Vodafon bértollnokait!
Én csak remélni tudom, hogy a vodafon felé már útban van egy rekord összegű bírság és végre leszokik az átbaszós csomagjairól. Ha technikailag korlátozott a kapacitás, még nem jogosítja fel, hogy belehazudjon a pofánkba. Nevezze a csomagját annak ami és megvan értve. Ne átkúrással akarjon versenyelőnyhöz jutni.