21
  • Acheron
    #21
    Szerintem túl fogja élni :DD
  • Inquisitor
    #20
    Ja, milyen "aljasak" ezek a budhisták, hogy nem a pénz az Istenük. ;)
  • dronkZero
    #19
    A blog maga kicsit leült már, meg a fórumot elárasztották a szcientológusok, de a lényeg azért ott van.
  • dronkZero
    #18
    Rémálom blog

    Ha már a szcientológiánál tartunk...
  • lekvároshurka
    #17
    na igen bvalek2 nek azért ebbe igaza van lehet hogy nemtul fair a vagyonok elosztása de ott meg nincs is.. vagy ha igen az még rosszabul van elosztva :D
  • lekvároshurka
    #16
    Megjegyzem 1 qurva jo film már van erröl a témárol soooorry nem vágom már a cimét, nem ilyen hagyományos akcio stilus, nekem baromira bejött nem mai darab jopár éve láttam aki szereti az ilyet nézzen utána tuti darab. A stauffenberget alakito szinész nagyon paszol a szerepébe(de nagyon nagyon) és ha jol ? emlékszem a film végén láthato fotora(az igazi stau.) még hasonlitt is picit.
  • bvalek2
    #15
    Hasonlítsd össze az életszínvonalat ott, ahol a buddhista bódianyámkínyja ügyködik, meg ahol űrhajósokat lődöznek az űrbe... mintha az utóbbi jobban működne
  • Inquisitor
    #14
    Más. Egyik napi szennylap főcíme nemrég arról szólt, hogy Tomi fiú othagyja az "egyházat", ezek szerint vagy kamu (ami a forrást tekintve valószinű), vagy nem számít a németeknek, vagy a Sci nem engedte csak úgy el a legdrágább reklámarcát.
    Németek meg különösen háklisak a Sci-re, ebben benne lehet, hogy sok mindent szigorúan ítélnek meg ami kapcsolatos lehet a náci múlttal, és hát tök mindegy ki fia borja, de a Sci is valamiféle übermench arcokrólszól ... Anno kiszedették a W2000-ből a Defrag progit mert egy Sci érdekeltségű cég csinálta.
  • Inquisitor
    #13
    Ráadásul ezt már megcsináltál filmben egyszer, de meg se lepődnék ha több verzió is lenne. Én láttam az egyik verziót, és nem éreztem úgy, hogy ne lenne történelem hű.
  • TommyGun
    #12
    Komolyan mondom nekem hányingerem van az ilyen kamu keresztény egyházaktól...szimpadon prédikál Hugo Boss öltönyben beszedi a havi fixet, exsztázisba esnek a sportcsarnokban etc etc...csak gratulálni tudok ezeknek a gusztustalan állatoknak hogy isten nevével takaróznak...remélem meg kapják majd a büntetésüket a másvilágon...
  • Zro
    #11
    A vallással, mint olyannal semmi gond, mindenki abban hisz amiben akar. Az intézményesített vallással, nevezzük egyháznak már annál több probléma adódott a történelem folyamán. Az pedig hogy keresztények jártak a Holdon először egy jellem ző nyugati dolog. Mert amíg egy buddhista bóddhiszattva azon dolgozik, hogy segítse a szenvedőket itt a Földön, addig űrhajós barátunk verhette a mellét, hogy egy űrverseny keretében ő lépett először a Holdra, ami iszonyat pénzeket emésztett föl, s azóta sem járt arra senki.
    A miniszektákkal pedig az lehet pl a probléma, hogy egy igen erős, s időnkét befolyásos érdekszövetséget hoznak létre, esetenkét jelentős gazdasági pontenciállal, amit kívülről nem tudnak befolyásolni, így más gazdasági tényező érdekeit sértheti, s félnek tőle.
  • lacalaca85
    #10
    Ehh, a film biztos tele lenne amcsi sziruppal, sátáni nácikkal, meg "felsőbb mondanivalóval"...

    Tom Crusie monnyonle. Meg a szcientológia is!
  • Loverman
    #9
    egyébként a film alapötlete jó. ez a merénylet megváltoztathatta volna a háborút, csak az a fránya vastag asztallap megvédte Hitlert. sajnos amilyen volt, azt gondolta hogy az isteni gondviselés miatt élte túl, és még biztosabb volt a dolgában. hogy megszívta, nincs is isteni gondviselés, haha... na mind1
  • bvalek2
    #8
    Azért a Katolikus, Evangélikus, Református hármas sokat fejlődött erkölcsileg az utóbbi évszázadokban, mersze ez nem menti fel (főleg az elsőt), a korábbi bűnök alól, de azért valljuk be, jó pont. II. János Pál pápa, sem azt mondta, hogy az inkvizíciót el kell felejteni, hanem épp ellenkezőleg, emlékezni kell rá, és bocsánatot kért érte. Ez mellett az éremnek két oldala van, a keresztény kultúra, illetve azon belül az egyház tette azzá Európát, aminek ma ismerjük, nem csak a rossz, hanem a jó oldalával is.

    Még mielőtt jönnének a vallást divatból fikázók, akik otthon arra szocializálódtak, hogy menő szidni a "csuhásokat": lehet értelmesen is beszélgetni arról, hogy mi a jó és mi a rossz a vallásban, vagy konkrétan a katolikusokban. Rendszerint azt szoktam felhozni példának, hogy hívő keresztények jártak a Holdon, nem muzulmánok, nem buddhisták, és véletlenül sem ateisták. Amikor a Holdat először megkerülő Űrhajó (Apollo 8) kijutott a Hold mögötti rádiócsend zónából, a Földön már karácsony volt, és az űrhajósok a Genezisből olvastak fel. Akkor még volt miért felnézni Amerikára.

    Mondjuk pesszimizmus ide vagy oda, örülök hogy így alakult a történelem, mert ha egy kicsit másképp alakul, akár a Mein Kampf-ból, vagy a Tőkéből is felolvashattak volna... Mindkettő büszke ateista könyvecske.

    És most jönnek ezek a miniszekták, meg a Tom Krúz félék. Az ész megáll és integet. Olvasgassátok egy picit a Wikipédiát, hogy milyen baromságokat képzelnek ezek a kitalált mitológiájukban. Nem csoda, hogy vevők rá egy olyan országban, ahol vita tárgya, hogy tanítsák-e az evolúciót... Azt biztos tudjátok, hogy II. János Pál pápa elfogadó hozzáállást mutatott a Darwinizmussal szemben. Ide jutott a világ, a katolikusok lettek a haladó gondolkodók, ha ezt szegény Galilei megérte volna, ugrálna örömében, modjuk őérte is bocsánatot kért a pápa.
  • Zro
    #7
    A nyugati egyház mindig is üzleti alapokon működött.
    Vagy a katedrálisaikat és a fényűző életmódjukat, a saját kis kezük munkájából hozták össze a papok ?:) A papok az üzletkötők, a csúcsmenedzserek meg az egyházi felsővezetés :)
  • kandeláber
    #6
    "Egy üzleti vállalkozásból az esetleges befektetők esetleg kapnak is vissza valamit. :)"

    Egy boltban sem a vásárlók a befektetők. :)
  • Bandee1987
    #5
    Amúgy most a botránytól függetlenül nagyon kíváncsi vagyok a filmre. Képesek -e az amerikaiak egy jó háborús filmet csinálni a németekről? Sztem nem, de kiderül.
  • bvalek2
    #4
    Nézd meg az alsó linket amit megadtam, szerinted ki gazdagodik meg a tevékenységükből?

    Egyébként egyetértünk, néztem már amerikai TV-s misét, hát égnek állt a hajam tőle. A teleevangelisták a legundorítóbb emberek, akik valaha Jézus nevét a szájukra vették. A magyar változat sem jobb (lásd hitgyülisek)

    Ha belegondolok, a katolikus egyház bűnei hívták életre a protestantizmust. Aztán az egymás ellen elkövetett bűneikre még több kis szekta alakult. Mostmár ott tartunk, hogy a katolikusok, és az európai történelmi protestáns egyházak közelednek egymáshoz az ökumenizmus jegyében (emlékeztek, az előző pápa még bocsánatot is kért az elkövetett bűnökért). De az új egyházacskák nagyon fanatikusak, kiráz a hideg tőlük
  • Nyarlathotep
    #3
    Szegény Tom Cruise!
  • Inquisitor
    #2
    "egy vallásnak álcázott üzleti vállalkozásnak tartják."

    Egy üzleti vállalkozásból az esetleges befektetők esetleg kapnak is vissza valamit. :)

    Bvalek2 - Azért a "keresztény" egyház amcsi leágazásai érdekesen működnek ám, tiszta biznic és persze van marketing meg reklám is. (Ezzel véleményem szerint azonnal sárba is tiporják a saját vallásukat.) És ugye tudjuk, hogy itthon is van pár ilyen "pénz alapú" állítólagos keresztény egyház. Vagy használjuk a szekta szót?
  • bvalek2
    #1
    Az alapító maga mondta ki, hogy az üzlet kedvéért találta ki az egészet:

    If a man really wants to make a million dollars, the best way would be to start his own religion.

    Egy rakás pénzt csinálnak belőle

    Ehhez képest a katolikusoknál az egyházi hozzájárulás 2500 Ft évente, és természetesen önkéntes. Ja, és tudtommal az alapítójuk meggazdagodás helyett, kereszthalált halt, érdekes... Komolyan, a feje tetejére állt a világ.