427
  • Prince23
    Na az lol volt... Dirt-hez szinkron XD
  • Pio
    Valaki mintha írta volna itt, hogy a PC-s verzió magyar felirattal fog kijönni. Erre utal az is, hogy a konzolos már rég kapható de a PC-s még nem. Remélem, hogy így lesz, mert egy ilyen játék esetében tényleg nagyon hasznos lenne a feliratozás, mert míg a legtöbb játéknál a szöveg csak töltelék, itt igazából a játékélmény legalább 75%át, ha nem többet pont a történet megértése adja szerintem. Nekem nem volt gondom vele, tudok jól angolul, de szerintem akár azt mondja valaki, hogy gáz, akár azt mondja a másik, hogy nem gáz, a lényeg az, hogy Magyarországon iszonyatosan színvonaltalan az átlagos idegennyelv-ismeret (nem csak az angolra gondolok, ha csak a játékokat nézzük gyakorlatilag már nem adnak ki olyat, amin ne lenne ott az angol mellett a teljes német, spanyol, francia, stb... verzió) és nagyon nagy szükség van a honosított játékokra. Azon belül is elsősorban az ilyen játékok honosítására és nem colin mcrae teljes szinkronra. Persze minden szinkronnak/feliratnak örülni kell.
  • grebber
    Én pont ezért várom meg a magyar verziót!
  • tomcsa4
    Nekem nincs nyelvvizsgám, de azért elboldogulok a játékokkal.

De mondok valamit neked. Nem csak RPG-hez kérnek honosítást, hanem autós-, sportjátékokhoz is. Nagyon kényelmes ugye az.
  • enlightened
    Igen már látom a legtöbb ember azért oltja le a játékok többségét mert nem beszél nyelvet! Ez elég szánalmas az országra nézve. Könyörgöm ha nem tudsz angolul ne RPG -zz, mert az RPG lényege hogy role-playing, tehát szerepjáték, a játék nagy része a beszélgetéseken alapul de ha nem érted mint mondanak neked, mert nem magyarul beszél a csávó hanem angolul mert az nemzetközi nyelv és nem a magyarok fejlesztették a gamet, akkor ne kezd el, mert nem lesz élmény. Nem érted mit mond rohangálsz mint a hülye. Nincs értelme, előbb tedd le a középfokút vagy valami és utána kezdj el RPGzni mert így nem sok értelme van elkezdeni mert leoltani gameket hogy fogalmad sincs miről szól. Bocs ha durva voltam, de kicsit elegem van a jelenlegi helyzetből.
  • Pio
    #137ben már direkt neked válaszolva leírtam, hogy mit kell csinálni. Beszélsz Argossal, aki megkér, hogy beszélj Medeával, aki lent van a hajótestben az egyik kabinban. Ennél részletesebben nem tudom leírni.
  • dezsolti78
    Sziasztok!
    Én is végigvittem már és szerény véleményem szerint is nagyszerű lett a játék.Megfelelő a hossza, sztori is magával ragadó szóval "fasza" lett nagyon. Év meglepetése.
  • Fix10
    nemtom nemvagyok pedig gyökér de téleg elakatam :D ez a küldi neve Set Sail for Delphi: Having received the blessing of your patron gods,speak to argos to set sail for delphi and its legendary oracle. és az az argos faszi mere van?
  • Pio
    Közben amúgy én is a végére értem. Én magam alapjáraton nagyon szeretem a görög mitológiai témájú történeteket, tehát sejtettem, hogy tetszeni fog, de arra nem számítottam, hogy ilyen szinten magával fog ragadni a történet. Gyakorlatilag három részletben játszottam végig a játékot úgy, hoyg minden mellékküldetést, minden beszélgetést végighallgattam, ami nem kevés játékidő. Tegnap este elkezdtem és fél ötkor jutott eszembe, hogy azért aludni is kéne :D
    A harcrendszerre se lehet komoly panasz szerintem, ahhoz képest, hogy a játék messze legnagyobb erőssége az epikus, magával ragadó történet bőven megfelelő a harcrendszer is. Sokan panaszkodtak, hogy az elején sok a beszélgetés, nos, nekik mondanám, hogy ne aggódjanak a játék utolsó 2 fejezete gyakorlatilag csak harcból fog állni. Szerintem azért nagyon jó, hogy a végére tették a sok harcot, mert akkorra már látványos varázslataink, villámot szóró buzogányunk, szélvihart keltő kardunk és hasonló jóságaink lesznek.
    Számomra az idei év legjobb játékélményét nyújtotta a Rise of the Argonauts. Hatalmas kellemes csalódás volt, mert az előzetesek alapján diabloszerű akciórpg-re számítottam. De tisztában vagyok azzal, hogy ez egy "rétegjáték", mert az emberek nagy részének hányingere van a párbeszédektől, illetve sokan utálják az ilyen szirupos hőseposzokat is. Viszont aki ezt a két dolgot szereti az szerintem egyet ért velem abban, hogy nagyszerű lett a játék.
  • Pio
    Először meg kell kérni Argost, hogy kísérjen végig, majd vissza kell menni a palotába beszélni Peliasszal, hogy talált-e térképet, illetve el kell menned Alceme testéhez is.
  • Pio
    Olvasni kéne :) Az öreg faszi mondja, hoyg mit kell csinálni. Valószínűleg le kell menni a hajótörzsbe beszélni Medeával.
  • Fix10
    haki megakatam :D segicséket szeretnék kérni mikor már végleg el kéne hajozni és az a sárga pont ahova kel meni azt jelzi hogy menyek fel a hajora de beszélek a hajon az öreg faszival aztán nemtörténik semmi
  • mama 2
    Valaki végre válaszolna arra, hogy az elején, a hajómon mit kell csinálni?:D
  • Prince23
    Jó de a JE-ban először ki kell választani a megtanult harci stilusokat... szal összesítésben igen csak sok kombós játék az!
  • enlightened
    Szerintem is király a játék. Végigtoltam Kotor1,2-őt meg Jade Empire-t meg Mass effectet meg még sok más RPG-t is. Nem értem miért oltják le sokan ezt a játékot, szerintem a szövegek a sztori nagyon oda van téve. Harc is jobb mint JE-ben ahol két gombot kellett nyomni, meg a gyógyítást. A grafikát leszámítva igen élvezetes játékot hoztak össze, ami elől tényleg nehéz felállni. Iaszón karaktere nagyon jól van megcsinálva és ez a 4 istenes dolog is jó, hogy nem csak jó vagy rossz válaszokat lehet adni, hanem istentől függőeket.
  • Fbn Lx
    ott halsz meg, amikor rohangálnak feléd a szellemkutyák tömegesen?
    Nessus meg ott van a rét másik végén. Kezdj el rohanni felé, közbe meg kerülgesd a feléd rohanó szellemeket ( bukfencekkel a legegyszerűbb).
    ha odaértél, csapd addig nessust, amíg ki nem fekszik. vigyázz közben, mert a hepna'je is támad rád.
  • dániel222
    Eszméletelen jó ez a játék :D Nem tudok előle felállni XD. Viszont most van 1 komoly problémám :S Az van h megöltem a kutyafejű csápos izét,mek vissza a faluba és ott ugye nekem jön Nessus.Na itt végem :S Nem tudom megölni.Addig még eljutok h bemegyünk ijen szellemvilág féleségbe de ott mindig meghalok :S Mit kell ott csinálni?? Vki aki megcsinálta pls írja le h hogyan.
  • Prince23
    Jade Empire nem bugyuta játék! Ott harci stílusokat kell választani, amiből van sok, elég sok:)
    Ha úgy vesszük, akkor ez a gém INKÁBB bugyutább mint JE. Mert itt csak az altot kell lenyomni, meg a jobb klikk + bal. Na de ezt csak 30 perc játék után mondom. Én majd várok, eddig bejött a gém, és lehet várandós költségileg is.
  • Zóanagyvarázsló
    Nem a játék kedvéért fordították így, hanem már évszázadokkal ezelőtt. A Jason név eleve a görög Iaszónból származik. Colombo (gy.k. kolumbusz) nevét is lefordították számos nyelvre, ahogy az uralkodóékét is le szokták.

Ezt persze lehet szeretni vagy nem szeretni, de a játék készítői a legkevésbé felelősek e szokásért.
  • grebber
    Nem érdekelengem a nyelvtanlás max ha kényszerből kéne vagy a munkához akkor esetleg.
    Amióta megvan a gépem örülök hogy középsulit meg a technikusit eltudtam végezni.
  • Fbn Lx
    amúgy vicces, hogy Iaszónt az amcsiknak sikerült Dzsézönnek fordítaniuk.
    gondolom azért, hogy a négerek is játsszanak vele
  • Pio
    Illetve 3 fegyver van amiket bármikor cserélgethetsz és mindegyikkel némileg másképp harcol Jaszón. Ami a fő különbség köztük, az a speciális támadásuk. A buzogánnyal a földbe csap és a közelben állók feldőlnek, a karddal előre ugrik és körbe vág egyet, a lándzsát pedig elhajítja.

A pajzshoz még annyit, hogy kétféle blokkolás van, az egyik egy sima folyamatos védekezés a másik pedig egy "powerblock" amivel előreugrik Jaszón és sebzi az előtte állókat.

Ami ezen kívül variációs lehetőséget ad, hogy nagyjából mindenhez vannak isteni paszív bónuszok. Például van olyan, amelyik a powerblockkor esélt ad arra, hogy fellökd az előtted állókat, van olyan, amelyik sima blocknál erősíti a védettségedet, satöbbi, satöbbi...
  • Bucser
    Vagy tanulhatnál nyelveket.. hány éve ontod a fórumra baromságaidat? 6? nem tartott volna semeddig megtanulni legalább egy csoffadt angol nyelvet... (de németet sem, mert német kiadás is van...)

Kollégám most kezdte 0-ról az angolt jövő év végén már megy középfokúzni szakmait tenni...
  • Fbn Lx
    nyomod a bal gombot és csapkodsz, jobb gomb egy erősebb, kivégző jellegű technika. ennyi. emellett beállíthatsz 4 god powert, meg mind3 fegyvernek van egy speciális mozdulata is, asszem alt+jobbra/balra + bal egér, vmi ilyesmi.
    jah, pajzzsal is odaverhetsz középső egérrel. kb. ennyi.
  • The Protector
    A harc a gameban h van.Mint egy hentelős játékban?Kombók tömkelege+kivégzések?Vagy kattintgatni mint diabló vagy bugyuta harcos verekedés mint a jade empireban?
  • Fbn Lx
    na végigtoltam =)
    kellően hosszú volt, se nem unalmasan nyújtott, se nem öszecsapott... a finálé videója kissé elkapkodott munka volt, de egyébként rohadt jó volt az egész játék.
    Nálam mindenképp év játéka. Fallout 3-at letaszította a trónról :D
    A jól megírt dialógusok, a kor hangulata, a kellően komplex, de jól érthető sztori, az átlátható, egyszerű, nem túlbonyolított szerepjátékos elemek, a hirtelen fordulatok... Néhol megy a hent ezerrel, de egyébként a bóklászós, dialógusos, problémamegoldós, rejtvényfejtős részek vannak túlsúlyban... na nem, mintha ezek a "rejtvények" nagy kihívást jelentenének, inkább olyan, mintha olvasnék egy izgalmas könyvet =)
    mind-mind egy olyan játékká hozza ezt össze, amilyen élvezetet játékkal kapcsolatba 2 éve hiába kerestem :p
    sokaknak nem tetszik igazán, szóval ez erősen magánvélemény.
  • dezsolti78
    Üsd ki a falat.
  • Fbn Lx
    athén nincs benne a játékban.
  • Rennadant
    Elakadtam Saria szigetén. Ott tartok, hogy meg kellene ölni azt a kutyafejű jószágot (a halott kentaur szelleme kér meg rá). Jelöli is a térkép, de nem tudok odamenni, mert egy szikla van a barlang bejárata előtt. Help pls.
  • Prince23
    Ez nagyon jó öletnek tűnik. Akkor max 2 istenben el lehetne mélyülni:D
  • Pio
    Ezt úgy képzeld el, hogy minden válaszadásod, minden tetted attól függően, hogy melyik isten elvei szerint teszed ad egy pontot az adott istenhez. De egy-egy képesség megvásárlásához egyre több és több pont kell összeszedned az adott istenhez.
    Emellett a játék közben folyamatosan kapsz amolyan "achievementeket", amiket aztán felajánlhatsz bármelyik istennek és ezáltal is pontokat gyűjthetsz.

Ha össze-vissza adod a válaszokat, akkor össze-vissza fogod kapni a pontokat és így minden istnnél fogsz majd tudni képességeket tanulni, de egyiknél se fogsz tudni annyira elmélyülni a képességfában.
  • mama 2
    Megtudná valaki mondani, mit kell a hajón csinálni? Amikor elsőre megyek fel a hajómra, és elvileg athénba kellene elmenni?
  • Prince23
    Tehát ha jól olvastam eddig, akkor a válaszadásokból fog megszületni, hogy melyik istenséggel tartunk? :O
    ez eddig elék fajintos... és új.
    És mi van akkor ha összevissza adoma válaszokat? akkor poli-istenhívő leszek?
  • Pio
    Sajnos egyenlőre csak a bevezető részt tudtam végigjátszani, ezért nem tudom megítélni, mekkora jelentősége lesz a fejlesztéseknek, ezért vetettem fel a témát :)
  • Fbn Lx
    itt mindenki úgy nyomja, hogy választ egy Istent?
    igazából mivel eksön rpg, egyáltalán nincs nagy hangsúly azon, hogy mit fejlesztesz ki. közepes fokozaton tolom, szerintem skillek nélkül se izzasztana sokkal jobban :D

Én nem értem amúgy, miért kellene egy Istennél leragadni, én párhuzamosan fejlesztem mindet, de mindegyiktől csak azt, amiket igazán fontosnak tartok. Hermészt egy kicsit jobban, mert sokat kardozok, meg Árészt is, mert buzogánnyal is sokat megyek, lándzsát ritkán használok, ezért Athénénél csak az általános tápolós dolgokat fejlesztem, Apollót meg állóképesség miatt nagyon fontos.
  • Pio
    Melyik istent javasoljátok? Amcsi fórumon olvastam, hogy Apollo túl tápos és talán Athéné ha jól emlékszem meg gyenge. Bár gondolom mindegyikkel végig lehet játszani közepes fokozaton... :)
    Most fogok belekezdeni és rossz szokásom a szerepjátékelemeket tartalmazó játékoknál, hogy mindig előre tudni akarom, hogy mi mennyire fontos a játékban. Persze itt igazából minden a harcról szól, szóval annyira nem izgalmas, de imádom, amikor egy játékban tökélyre fejlesztem a zárnyitást és összesen 2 zárt kell kinyitni :)
  • Fbn Lx
    Arnában a kis dili bogyó? :D wtf? :D
    ezt nem értem, sry
  • Gabee667
    Hello. Arnában azzal kis dili bogyoval mit kell csinálni? Nem sikerül még eltlálni se szinte. A többi szigetet megcsináltam már a többi társam megvan a medusa ölös rész at tetszett.
  • Pio
    Akkor jól láttam, illetve jól nem láttam grafikai beállításokat a játékhoz :)
  • Fbn Lx
    detail levelt nem lehet állítani, arra utaltam, hogy a startmenüben választhatsz olyat, hogy Low detail opcióban indítod. Tehát nagyjából ennyi skálázhatóságot találtam D: