427
-
rune #187 Úgy látszik, hogy csak az elején csinálta, ot elskipeltem a beszélgetésket.
Most már a Kentaurok szigetén zúzok és eddig semmi gond, kösz a tanácsot. Ha nem segítesz már töröltem volna, úgyhogy mégegyszer köszi:D -
Pio #186 Én nem akartam írni rá, de ha már megemlítettél... :)
Egyrészt a topiknak nincs is gazdája, tehát az égvilágon senki nem fog itt moderálni (annak az esélye, hogy random moderátor pont egy ilyen nulla forgalmú topikban tűnjön fel egyenlő a zéróval).
Másrészt nem is hiszem, hogy intelligens moderátor egy ilyen dolgot reklámnak minősítene. Ez egy nonprofit, kizárólag az emberek játékválasztását segítő, őket szórakoztató tesztvideó ami ráadásul konkurenciát se termel az SG oldalnak. Ez körülbelül az a szint, mintha valaki a GTA topikban megkérdezné, hogy hogy kell megcsinálni XY küldetést amire valaki belinkelne egy youtube videót a küldetésről, amit ő töltött fel és letámadnák, hogy reklámoz.
De persze minden ember más és más, ha a GTAsoknak fáj, hogy valaki csak úgy csinál nekik egy ilyen videót, akkor egészségükre, végülis azt csinálnak, ami jól esik nekik :) -
Pio #185 Próbáld meg azt a low detailt. Illetve RadEEr valahogy ablakban futást csalt elő és azt hiszem úgy se fagy ki csak megakad 1-2 másodpercre. -
#184 Kész vagyok az ilyen emberektől mint Te vagy. Meglátsz egy linket és azt mondod BAN. Karácsony napján is hajnalig melózóm ezen az egészen, hogy szórakoztassak ingyen és bérmentve embereket. Erre te meglátsz egy linket és beírod BAN.Ráadásul szerepel az adásban egy olyan fórumozótok (PIO) aki gyakran segít másoknak, ahogy olvasgatom.
Bár ahogy elnézem az AVATAROD rájöttem miért van. 14 topicba írtam a megjelent magazint és egyedül a GTA IV-ből bannoltak. :)
Boldog Karácsonyt és jó játékot mindenkinek mert ez egy szerintem is jól sikerült játék.
-
rune #183 Nálam mindjárt a legelején előjön, amikor el lehet páholni az újoncokat gyakorlásképpen, meg az előtte levő teremben is, szóval rögtön az első párbeszédeknél random....pedig most lenne idő játszani....báhhh -
Pio #182 Nekem ez úgy nézett ki, hogy 2 olyan helyen ahol előjött másodszorra már nem jött elő de egy harmadik helyen kétszer egymás után előjött, úgyhogy harmadikra elnyomtam.
Szóval némileg random az egész, de a lényeg, hogy csak beszélgetésnél jön elő és ha valahol előjött már legalább kétszer, akkor se kell félni, mert akkor tovább kell nyomni azt az egy mondatot és kész.
Nekem amúgy csak Mükénében jelentkezett a gond, de másnak máshol (is).
Illetve ha nagyon sűrűn jelentkezik, akkor ha a start menüből low detaillal indítod a játékot az elvileg javít a helyzeten. Emiatt vannak amúgy olyan sejtések, hogy valami memóriakezelési dolog miatt jelentkezik, de ez csak találgatás. -
rune #181 Értem, köszi a gyors választ.
Mindig máshol jön elő. De tényleg beszéllgetés közben.... -
Pio #180 Nincs, bug. Eredetinél elvileg nem jelentkezik ezért javítás se várható hozzá. Persze ha eredetid van akkor nem szóltam és elnézést a warez témáért.
Általában ugyan ott jelentkezik és beszélgetés közben, szóval ha ismét ott vagy, ahol kidobott akkor azt az egy szöveget skippeld el és minden megy tovább.
Nekem a játék alatt összesen 3szor fordult elő, de olvastam olyanról, akinek egyszer se és olyanról is akinek rengetegszer. -
rune #179 Engem elég gyakran kidob az asztalra, van erre valami megoldás? -
#178 reklmá=bann(?) -
#177 Elkészült a Chips & Cola magazin 7.száma.
Benne Rise of the Argonauts videóteszt. A teszt elkészítésében segítségemre volt PIO aki itt aktív fórumozó.
Rise of the Argonauts ( és Prince of Persia) magyar nyelvű videóteszteszt
Jó szórakozást és Boldog Karácsonyt! -
Pio #176 Ott lényegtelen. Azok általában információszerző lehetőségek. Tehát nem reagálsz valamire valamilyen stílusban, hanem csak rákérdezel valamire. De a lényeg, hogy nem kapsz pontot értük. -
Harkat 89 #175 Másnak is volt már olyan bug, hogy Jason továbbment de a kamera meg nem? Nem tom miért csinálta, és akármitcsináltam nemtörtént semmi, bekelett töltenem előző mentésem.
Amúgy mikor van egy kérdés és lehet válaszlni rá 4 lehetőségel, de ? jelek vannak a karikába. Ott ha pl. jobb felsőt választom akor az olyan mintha akkor is Árész stílusában mondanám, vagy ott független? -
Vincentcloud #174 Megvan, tényleg én voltam a béna, lenyomva kellett tartani néhány másodpercig. -
Fbn Lx #173 csak harc közben tudod aktiválni, amikor elő van rántva a fegyvered. tartsd lenyomva néhány másodpercig az 1/2/3 vagy 4-es gombot.
Egyáltalán biztos, hogy jól raktad be a 4 slotba? :D csak mert aktiválni ugyan a számokkal kell, de berakni az iránybillentyűkkel. mondjuk gyanítom ez sikerült -.-' -
Pio #172 Senki másnak nem volt ilyen gondja pedig... Esetleg próbáld nyomvatartani a gombot. Pontosan azért nem tudom leírni, hogy kell, mert kontrollerrel játszok. Megjegyzem nem nehéz a játék, erők nélkül is végig lehet játszani. -
Vincentcloud #171 Na most untam meg a játékot végleg, addig okés volt hogy egy erőt nem tudtam használni(gondolván én vagyok ennyire béna), de most hogy már 4 különböző van bepakolva, és még mindig nem tudom használni egyiket sem, ez végleg felidegesített. -
Vincentcloud #170 Az optionsból én is ezt a tanulságot szűrtem le, de hiába rakom be a 4 slot egyikébe, nem aktivizálja, hiába nyomkodom a gombokat.
Ennyire béna reméltem nem vagyok, de ezek szerint mégis. -
#169 Gombnyomásal 1,2,3,4 vagy f1,f2,f3,f4 nem bonyolult. -
Vincentcloud #168 Oké-oké az egyik az alvilág istene, a másik a háborúé, de ettől még nem kaptam választ a kérdésre miszerint hogyan kell használni az isteni erőket. -
Pio #167 A válaszok jelentőségének 90%át az adja, hogy melyik istenhez adnak pontot. A történet folyása nagyjából mindenképp ugyan az lesz, apró különbségek lehetnek csak a válaszok miatt.
A mellékküldetéseket nem jelöli semmi. Érdemes beszélni mindig mindenkivel, annyira sok npc nincs azért a játékban. -
Pio #166 Minden istennel egyesével külön külön beszéltél a szobránál? -
#165 Valakinek volt már olyan bugja, hogy a hajó után(ahol én elakadtam) bemegyek a feleségem sirjához, beszélnek hozzám az Istenek, majd annyi. Nem lehet tovább menni:C. Az ajtó nem nyillik, odabent meg semmi nincs. Ötlet? -
#164 Hádésztól nem lehet powert szerezni, csak Árésztól. A két isten nem egy és ugyanaz. -
Harkat 89 #163 Na , én nekem ma lett meg a játék X-box 360 -ra. Még nemsokat játszottam vele, de edig elég jónak tűnik. Viszont egy gondom van,én nagyon szívesen végigolvasnám az egészet, és érdekelne is történet, csak sajnos abba a kategóriába tartozok hogy elég gyenge az angol tudásom. Így van egy olyan érzésem csak félig fogom megérteni. Ami kérdésem volna, hogy menyire számít az hogy mit válaszolunk,meik isten stílusában. Meg itt elején már egy beszélgetésnél volt 4 lehetőség, és kiválasztotam egyet, és utána lehetet mégegyet, mégegyet ... Itt számít hogy mi volt az első , vgy nem?
Meg esetleg van valami jelzés kitől lehet felveni mellék küldetéseket? Vagy beszéljek mindenkivel, hátha ad valamelyik.
/Remélem nem azt a választ kapom hogy ne is játszak vele ha szar az angol tudásom:) Tisztába vagyok vele , és azon vagyok hogy minnél hamarabb megtanuljam./ -
Pio #162 Ja tényleg egy nagyon erősen spoileres kérdés:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Valaki a végén életben hagyta a blacktongue-k vezetőjét? Nekem eszembe se jutott volna, nincs az a végigjátszás, hogy életben hagyjam azok után, hogy mekkora k*csögök voltak, de azért kíváncsi lennék, hogy akkor mi történik. -
Pio #161 Pedig én is így csináltam. Mondjuk nem lett meg minden szigeten az összes szobor és a csillagtérképről is hiányzott 1-2 dolog, tehát azért nem teljesen perfektül játszottam végig, illetve az egyik szigeten annyira érdekelt a történet folytatása, hogy mentem a főszálon és így egy darab mellékküldetés kimaradt, mert észre se vettem és már visszadobtak az Argóra :) Igazából nehéz megítélnem, hogy mennyi volt, mert elsőre játszottam vele olyan 5-6 órát aztán gyakorlatilag egy kis beiktatott alvással játszottam a végéig :) De szerintem max 15-6 óránál akkor se lehetett több és én nem hiszem, hogy valamit kihagytam.
Más tempóban játszunk, olvasunk, talán 1-2 küldetést hamarabb találtam meg, a harcoknál lehet, hogy gyorsabban aprítottam, ilyesmikről lehet szó. Ja és én nem kihívásért játszok semmivel, úgyhogy a közepefelé áttettem legkönnyebb fokozatra, talán ez is gyorsított a csatákon (nem mintha közepesen nehéz lett volna :) ). -
Fbn Lx #160 13-14 óra?
te nagyon pörgetted akkor.
nekem simán megvolt 30 óra a játékidő.
Mondjuk az én játékstílusomat nézve, hogy mindenkivel mindent megbeszélek, minden négyzetméteren megnézem, hogy mi van... ez érthető is :D -
Pio #159 Ha elpörgeted a beszélgetéseket és nem csinálod a mellékküldetéseket akkor szerintem olyan 6 óra (ez nagyon erős tipp, mert nem így csináltam), ha mindent precízen elolvasol és megcsinálsz minden küldetést akkor talán 13-14 óra van benne. Na persze kinek mi a sok/kevés. :) -
Vincentcloud #158 Sziasztok!
Tudom hogy én vagyok béna, de hogyan kell használni a godpower-eket?
Mert van Hádész-tol 1 powerem eddig, amit be is raktam ahova kellett, de hogy tudom használni? Le var írva az optionsba hogy 1,2,3,4/F1,F2,F3,F4, de ahova bearktam még azt se mutatja hogy esetlegesen melyik gombbal kellene aktiválni.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
#157 A játékot egészében még én sem vittem végig, talán amit sokan negatívumként emlegetnek még a rövid játékidő, de erről nem tudok nyilatkozni mert még nem értem a végére. -
tomcsa4 #156 Nézd ha úgy ítéled meg, hogy 95%, akkor 95%. Én nem vittem még végig (és egy ideig nem is fogom), de jó. Sőt mit jó, kiváló szórakozást nyújt. Én szeretem a 15 ellenség / másodperces játékokat is, de tartalmasabb szórakozást nyújt kidolgozottabb játék.
(Egy példával élve: én a Tomb Raidr minden részét imádom, az eésőtől az Underworldig, kiegekkel. A leggyengébb a Legend, hogy miért? Mert kurva sok a harc. Egy TR ne legyen már kaszabolós gamma. Elég lövöldözős undormány TPS-t kapunk.) -
Pio #155 Ez az értékelésesdi hirtelen jött, nem gondoltam végig, de egyre biztosabb vagyok abban, hogy jól tettem, hogy ennyit adtam rá hangsúlyozva, hogy kiknek szól ez a játék, mert a fórumokat nézegetve azok, akik fogékonyak a műfajra nagyon elégedettek vele, nem csak nekem tetszett.
A fikázást meg könnyedén viselem, inkább az érdekel, hogy akik komolyan vették a játékot és a műfajnak megfelelően kezelték egyetértenek-e az értékeléssel. Bár annyira nulla hírneve van a játéknak, hogy szerintem senkit nem fog érdekelni a riport. Nem csillivilli a grafika plusz nincs benne 15ellenség/perc és manapság az ilyen játékok a kutyát se érdeklik (tisztelet a kivételnek). :)
A következő részben lesznek spoilerek, úgyhogy lespoilerezem:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A tesztelő srác amúgy azt mondta 80-85 közöttit fog rá adni, de ő is úgy tesztelte, hogy az összes beszélgetést elszkippelte és megkért, hogy meséljem, mikor mi a történés és azt mondja, hogy már csak legfeljebb pár órát fog vele játszani (Mükénére ment először és az első arénázás végéig jutott el, tehát gyakorlatilag a végigskippelt bevezetésen kívül nem sok mindent tapasztalt meg a játékból). Persze nem azért, mert felületes, hanem mert nem tud jól angolul. Ilyen helyzetben pedig nyilván nem tud mit kezdeni a történettel, a harc alapján kell értékelni, amiből csak az elején lévő - szerintem - viszonylag gagyi, godpowermentes, alapfegyveres részt tapasztalta meg. Sőt, ha nem küldöm el, hogy legalább Árész próbáját csinálja meg, akkor nagyjából a bevezetőrésszel, a faluban való rendrakással és a 3 arénameccsel ki is fújt volna neki a teljes játékélmény :). Illetve ha nem futok bele a live tesztelésébe lehet, hogy azzal a lendülettel uninstallálja a játékot, amivel feltette :D Summa summarum a játékot az akció rész alapján tudja csak igazából megítélni úgy, hogy nem is fogja látni a Nessus/Medusa elleni harcot, a főbosst, a végén levő tömeges zúzásokat, tehát az akció rész legjavát.
Egyáltalán nem ellene beszélek, nagyon szimpatikus dolog volt, hogy annak ellenére, hogy nem nagyon tudott mit kezdeni a játékkal megkért, hogy magyarázzak neki és megkért, hogy meséljek a játékelemekről, szóval a szándék részéről megvolt és amennyire az idejéből/tudásából tellett meg is ismerkedett a játékkal. Talán rossz tesztalanyt választott, de ezért se lehet hibáztatni, mert én is mindenhol azt olvastam, hogy ez valami hentközpontú akcióRPG lesz és amikor elkezdtem vele játszani én is ledöbbentem először, hogy valami egészen mást kaptam.
-
Fbn Lx #154 szerintem teljesen reális a kategórián belüli 95%. Azon kívül is megüti a 90-et simán... persze, rétegjáték. szóval ezzel sokan nem értenek egyet, de akit megérint a játék, azt nagyon megérinti. -
Pio #153 Banyek a linkelésnél kihhagytam egy ]-t, boccs. ITT VAN AMÚGY -
Pio #152 Kaptam egy felkérést a[url=http://chipsandcola.freeblog.hu/Chips&Cola[/url]-tól, hogy meséljek a játékról a következő videóteszthez, amit meg is tettem, de a végén hirtelen jött egy kérdés, hogy értékeljem a játékot. Ahogy lentebb írtam nekem az év legnagyobb élménye volt, szóval nem tudom mit mondjak, ezért viszonylag diplomatikusan azt mondtam, hogy "kategóriáján belül 95%" kiemelve, hogy erősen rétegjáték rpg- és görög mitológiafanoknak. A "grafikát" húztam le egy kicsit, a mozgások elég gányok és kétszer is beakadtam a környezetbe, csak a load segített. Szerintetek ez reális értékelés vagy nagyon eltúloztam? -
Pio #151 Illetve az is közrejátszik, hogy ezek az RPG-k egytől egyig "rétegjátékok". Tegnap volt egy élő magyar videóteszt a játékról és ott se nagyon értették, hogy mi van, meg senkit nem érdekelt a beszélgetés. Aztán skypeon bekapcsolódtam és nagyjából lefordítottam a történetet, meg gyorsan elküldtem a tesztelőt Árész tesztjére és máris 3-4/10-ről 6-8/10-re javult a nézők többségének értékelése.
Én maximálisan megértem, hogy nagyon sok játékos egyáltalán nem vevő az ilyen történetmesélés-orientált játékmenetre, csupán az utal lelki szegénységre, hogy ezek az emberek nem azt mondják, hogy "nekem nem jön be, hogy kevés a gyakás az elején", hanem lesz*rozzák a játékot.
A történet pedig tényleg nagyon sokban eltér az eredetitől de ettől függetlenül szerintem nehéz benne hibát találni. Persze ezt a részét is a helyén kell kezelni. A játék története olyan, mint egy ókori hőseposz. A karakterek a végletekig szélsőséges jellemmel rendelkeznek. Valaki vagy nagyon jó vagy nagyon gonosz, köztes állapot alig-alig van. Mindenkinek megvannak az elvei, céljai és mindig, minden szituációban ennek megfelelően viselkedik, gondolkodik, beszél. Az egyetlen kivétel ez alól pont Jaszón, hisz a választásunktól függően hol harcias (Árész), hol törvénytisztelő (Athéné), hol csalafinta (Hermész), hol pedig empatikus (Apolló) stílusban beszél. -
Zóanagyvarázsló #150 Ezúttal te is mellényúltál, mert az eredeti történetet azért alaposan átírták. Eleve a kiindulópont is más. -
#149 A másik a Iaszón aranygapjú sztorit nem most találták fel. Ez már kicsit rég óta meglett írva. Szóval aki a sztorit szarozza az is mellé nyúlt. -
#148 Na igen pont ez az, hogy aki nem tud angolul ne kezdje el addig amíg ki nem jön a magyar felirattal mert csak oltani fogja. Szóval ha tudsz angolul, kezdd el most és élvezd, ha nem, várd meg a magyar feliratos verziót és addig ne kezdd el oltani amíg azt sem tudod miről szól a játék. Ennyit akartam mondani:). Ezt csak azért írtam mert nagyon sok volt itt a negatív kritika és úgy érzem hogy ezek nagy része abból fakadt, hogy a játékosok nagy része, nem értette miről szól a játék csak nekiesett és nyomta a gombokat amiből nem igazán származik jó RPG esetén.