Rise of the Argonauts
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1. nem emlékszem, hogy szellemfarkasok vagy kentaurok jönnek.
2. abban viszont biztos vagyok, hogy Hepnaje vagy hogy is hívták nem kiméra volt, hanem mantikór.
Földbecsapás, amivel elrepít a fenébe - ez ellen nem lehet semmit tenni, el kell viselni
Szellemfarkasok - ha óvatosabb akarsz lenni húzódj be jobb szélre és ha véletlen pont a szélen jön egy farkas, akkor pajzzsal védekezz. Ha bátor vagy, akkor a farkasok között balra-jobbra vetõdvehaladj folyamatosan elõre, ezzel meggyorsíthatod a harc menetét
Hollók - amikor lecsapnak blokkolj
Ha közel érsz a bosshoz (mert átvergõdtél a farkasok között vagy már nem jön több farkas) akkor a kimérát csapjad, ha lent van, ha nincs, akkor a bosst.
Eltart egy darabig a harc, de ha ezt csinálod, akkor elõbb utóbb megfekszik.
Ha így se megy vedd könnyebbre a nehézséget.
Most ha nézzük az elmúlt évek hasonszõrû játékait, akkor nálam ez a sorrend:
1. Mass Effect
2. The Witcher
3. Jade Empire
4. Rise of the Argonauts
Fallout 3 számonra annyira nem jön be, de nagy valószínûség, hogy a negyedik helyet foglalná el. Jó játék... de valahogy valami nem nagyon teszik benne, és meg nem mondom, hogy mi, mert nem tudom mi az😊)) ez fura válasz volt😄 Sztem abból a gémbõl VALAMI hiányzik. De lehet azért van ez, mert még mindig Megatronban vagyok...?
Rögtön besorolják "kardozós akciójáték"nak aztán gyakorlatilag végig cinikus megjegyzéseket hallgathatunk benne.
Például fennakad azon, hogy miért Dzsészönnek ejtik a fõhõs nevét angolul. Az angol meg azon akad föl, hogy miért Jaszónnak ejtik magyarul. A görög meg mindkettõn. Az emberi beszéd, a nyelvek már csak ilyenek...
A párbeszédek nagyon, "iszonyatosan" rosszak szerinte. Konkrétan azt mondja, hogy soha életében nem hallott még ilyen rosszul megírt és elõadott párbeszédeket játékban.
A karakterek hihetetlen csúnyák (na jó itt csak Herkulest emelte ki, lehet, hogy Atalanta bejött neki ;-) ).
Végül is arra jutnak, hogy a játék nem igazán tér el semmiben egy átlag verekedõs játéktól, legalábbis ha jól értettem, de ekkor már nem igazán figyeltem 😊
Sajnálom, hogy olyan emberre bízták a videótesztet, aki láthatóan hiányzott a gimibõl, amikor az eposz mûfajt vették így esély se volt arra, hogy a játék egyetlen igazi erejét értékelni tudja. Fura, hogy az újságban emlékeim szerint egész normális százalékot és értékelést kapott a játék, az egyik legjobbat a "szakmától".
Mondjuk a játékra továbbra is igaz, hogy ilyen nagy szakadék a "szakma" és az átlag pléjerek (casualok?) értékelése között szinte példa nélküli. Gametrailers 6,5-re értékelte egy a PCG-snél csak némileg visszafogottabban fikázódó videótesztben, a user score meg 8,6.
ami jó:
- aranygyapjú legendája már megér egy misét játékba öltve is
- baráti karakterek (pl. Atalanta)
- Mûkéne
- Tartaros és az elõtte lévõ csapattoborzás az Orákulum társaságában
ami rossz:
- rpg-hez nagyon rövíd játékidõ (mindössze 11 óra, ennyi az új Wolverine játéknak, sõt! Inkább nem folytatom)
- Mûkénén és Iolasz ill. Tartaroson kivül vérszegény bejárható területek
- harcrendszer így ciki
- várható befejezés
- nagyon instabil játékszoftver!
Grafika: 8
Hangok: 9.5
Hangulat: 9
Szavatosság: 6.8
Irányíthatóság: 7.8
Környezetek: 5.5
Portolás: !rossz!
Párbeszédek: jó
történet: közepestõl jobb
Összesítés: 78%
Egyébként jelenleg 8 pontot adnék a gammának (egy ponttal felvittem), most Tartarosz felé tartok.
Oda kell menni ahol Te is voltál az arénameccsek elõtt (ahol Daidalosszal megismerkedtél) és a celláknál végig kell menni és a legvégén van Akhilleusz lakosztálya.
Kell beszéljek Akhileusszal, hogy harcoljon (rá kell vegyem) de nem találom, bejártam egész Mükénét NÉGYSZER, de nyoma veszett! Patroklosszal már beszéltem, de nem akarja támogatni, be is záratta az Aréna egyik bejáratát, amikor felhúztam. Akhilles meg annyit mondott: na hozd a lányokat , és innentõl kezdve nyomtalanul eltünt! Nem tudom holvan, voltam elnn a kikötõben, gondoltam, hátha ott kurvázik, de SEMMMI!
hol van akhillekusz?
és még sok van hátra a gémbõl? :S
Eddig 7/10 a gém. Közelébe se ér a Jade Empire-höz legalább. Mass Effecthez meg semmiképp nem hasonlítható.
Olyan mintha a GTA 4-et a Wheelmanhez hasonlítanánk :S
pls segítsetek
Nektek instabil a játék? nekem állandóan fagyogat... kb. 4 órát játszottam és 3x lefagyott.
Nekem mondjuk nincs meg a game, de lehet h beszerzem majd.
Am ez mennyire RPG illetve milyen game, mer én nem szeretem a nagyon RPG jellegûeket...
Q8300 2.5 Ghz, 4GB RAM, HD 5770 1 GB
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
ITT VAN AMÚGY a videó Artemisz szigetérõl, hogy legyen mire nyálat csorgatni.
Ha lenne valaki olyan szíves pontos részletes felvilágosítással szolgálna azt isten kegyeibe ajánlanám!Tisztelettel egy lelkes amatõr.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Más hibával én személy szerint nem találkoztam és nem is olvastam, hogy lenne bármi komoly. Azt hiszem egy helyen volt egy olyan apróság, hogy az egyik karakter kétszer mondott el egy szöveget. Én ennyivel találkoztam.
Illetve minden harcnál "láthatatlan fal" veszi körbe a harcra kijelölt területet és máshol is bele lehet futni láthatatlan falba, ami mondjuk nem hiba, de sokan nagyon utálják ezért szólok róla.
A fagyós hiba pedig nagyon változatos mennyiségben fordul elõ. Van, akinek egyáltalán nem, van, akinek pedig akár óránként is. Azért a többségnek ritkábban szerencsére. Illetve ha sûrûn kapod, akkor felmerült pár "népi orvosság". Valószínûleg nagy részük csak babona, de ezekkel érdemes próbálkozni:
1. safe mode-ban indítani a játékot
2. ablakban futtatni a játékot
3. Feladatkezelõben beállítani, hogy csak egy CPU magot használjon a játék (ha több van)
4. ha >=2 gigaramod van, akkor kikapcsolni a virtuális memóriát.
5. ha <=1 gigaramod van, akkor bekapcsolni a virtuális memóriát.
6. minden lehetséges dolgot zárj be futtatás elõtt.
7. ne alttabolj játék közben.
Olvastam korábban hogy van egy komoly fagyásos bugja a játéknak, ezen kívül van más komolyabbnak nevezhetõ hibája, illetve a fagyás az teljesen változó, van valaki akinek egyáltalán nem volt?
hiba az"én gépemben volt" a kijelölés azért nem sikerült mert csak 1 nyíllal próbálkoztam.Most éppen rokon aprításban vettem erõt magamon, hogy megköszönjem azt sok mindent amit a fórum, és a játék adott.Nálam a csúcsnak a dísze,angyali!SUUUPEEEER!!!
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord
Nem tudom mit csináltam rosszul,talán valamit kihagytam" mármint küldetés"
vagy csak az istenek játékának vagyok szenvedõ alanya?
Én így oldottam meg. Pár perc az egész.
Node akkor hogy érthetõ legyen a dolog:
- Igényes honosítás
- Magával ragadó történet
- Érdekes karakterek és párbeszédek
- Összhatásban kellemes látványvilág
- Izgalmas, unalomba nem fulladó játékmenet
- Viszonylag hosszú (a mai mércét nézve)
- Rpg-hez képest kicsit arcade (nem vehetünk fel tárgyakat, a fegyverünket csak akkor vehetjük elé mikor harc van, a ha valamiben rosszul döntünk sok esetben nem hat ki a további cselekményre, és úja is próbálhatjuk az elrontott feladványokat..stb stb) és líneáris.
- Elég gyatra lett a PC-s port. Bár a vasigény nem magas, de sok estben produkál a játék random kilépegetéseket. Instabil mint a fene.
- A pályák felépítésébõl adódóan elég "csõjáték"
- Sok az egyforma NPC
- Miért nem lehetett kitenni 1 gombra a térképet? Miért kell magam az egész menürendszeren átverekedni magam ahhoz, hogy használhassam a mapot?
- A harcok elég könnyûre sikeredtek (az egész game alatt a fõbossig kb 3x haltam meg) Ellenben a fõellenfelet elég nehézkes hidegre tenni 😊
10/8.8
Nem értem sok online "szak"sajtó miért húzta le ezt a játékot, mert szvsz tényleg élvezetes és jól felépített.
Aki komoly hangvételû vérbeli RPG-re vágyik, az mondjuk tény hogy messze kerülje 😊
Sztem:
Pro:
- érdekes történet
- jól felépített a görög mitológiára épülõ világ
- rengeteg igényes párbeszéd
- ötletes fejlõdésrendszer (achievementek gyûjtésének is így már van értelme)
- szép grafika, fõleg a fõbb szereplõk külseje nagyon ütõs
- megfelelõ hosszúságú játékidõ
Kontra:
- ahogy Max is említette egy minimap nem ártott volna
- vége fele átmegy hentbe
- a megtanulható képességek egy részének nincs értelme
- a fõbosst nagyon nehéz elintézni
92%