Rise of the Argonauts

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Öhh, visszaolvasva két dolog is feltûnt:

1. nem emlékszem, hogy szellemfarkasok vagy kentaurok jönnek.
2. abban viszont biztos vagyok, hogy Hepnaje vagy hogy is hívták nem kiméra volt, hanem mantikór.
Az elején csépeld ameddig csak tudod, aztán jön a következõ fázis, amiben történik pár dolog.

Földbecsapás, amivel elrepít a fenébe - ez ellen nem lehet semmit tenni, el kell viselni
Szellemfarkasok - ha óvatosabb akarsz lenni húzódj be jobb szélre és ha véletlen pont a szélen jön egy farkas, akkor pajzzsal védekezz. Ha bátor vagy, akkor a farkasok között balra-jobbra vetõdvehaladj folyamatosan elõre, ezzel meggyorsíthatod a harc menetét
Hollók - amikor lecsapnak blokkolj
Ha közel érsz a bosshoz (mert átvergõdtél a farkasok között vagy már nem jön több farkas) akkor a kimérát csapjad, ha lent van, ha nincs, akkor a bosst.
Eltart egy darabig a harc, de ha ezt csinálod, akkor elõbb utóbb megfekszik.
Ha így se megy vedd könnyebbre a nehézséget.
Sziasztok! Egy segítségre lenne szükségem, elakadtam NESSZUSZ megölésénél, ha valaki végigjátszotta akkor megkérném, hogy segítsen már! Elõre is köszönöm, nagyon jó a játék!
Prince23
Épp az, hogy a karakterek jól ki voltak dolgozva😊 Meg sztem itt a dialógusokon volt a hangsúly. harcrendszer nagyon rossz benne, ez tény, de legalább nem kell sokszor használni, helyette inkább a szövegelés jön át. legalábbis nekem ez jött le.
Most ha nézzük az elmúlt évek hasonszõrû játékait, akkor nálam ez a sorrend:

1. Mass Effect
2. The Witcher
3. Jade Empire
4. Rise of the Argonauts

Fallout 3 számonra annyira nem jön be, de nagy valószínûség, hogy a negyedik helyet foglalná el. Jó játék... de valahogy valami nem nagyon teszik benne, és meg nem mondom, hogy mi, mert nem tudom mi az😊)) ez fura válasz volt😄 Sztem abból a gémbõl VALAMI hiányzik. De lehet azért van ez, mert még mindig Megatronban vagyok...?

Megnéztem a PCGurus videótesztet, hiba volt...

Rögtön besorolják "kardozós akciójáték"nak aztán gyakorlatilag végig cinikus megjegyzéseket hallgathatunk benne.
Például fennakad azon, hogy miért Dzsészönnek ejtik a fõhõs nevét angolul. Az angol meg azon akad föl, hogy miért Jaszónnak ejtik magyarul. A görög meg mindkettõn. Az emberi beszéd, a nyelvek már csak ilyenek...
A párbeszédek nagyon, "iszonyatosan" rosszak szerinte. Konkrétan azt mondja, hogy soha életében nem hallott még ilyen rosszul megírt és elõadott párbeszédeket játékban.
A karakterek hihetetlen csúnyák (na jó itt csak Herkulest emelte ki, lehet, hogy Atalanta bejött neki ;-) ).
Végül is arra jutnak, hogy a játék nem igazán tér el semmiben egy átlag verekedõs játéktól, legalábbis ha jól értettem, de ekkor már nem igazán figyeltem 😊

Sajnálom, hogy olyan emberre bízták a videótesztet, aki láthatóan hiányzott a gimibõl, amikor az eposz mûfajt vették így esély se volt arra, hogy a játék egyetlen igazi erejét értékelni tudja. Fura, hogy az újságban emlékeim szerint egész normális százalékot és értékelést kapott a játék, az egyik legjobbat a "szakmától".

Mondjuk a játékra továbbra is igaz, hogy ilyen nagy szakadék a "szakma" és az átlag pléjerek (casualok?) értékelése között szinte példa nélküli. Gametrailers 6,5-re értékelte egy a PCG-snél csak némileg visszafogottabban fikázódó videótesztben, a user score meg 8,6.
Prince23
na végigvittem. nem volt rossz gamma. Történet sem rossz. Csak a harcrendszer nagyon fogyatékos lett. Aportolásról inkább nem beszélnék

ami jó:
- aranygyapjú legendája már megér egy misét játékba öltve is
- baráti karakterek (pl. Atalanta)
- Mûkéne
- Tartaros és az elõtte lévõ csapattoborzás az Orákulum társaságában

ami rossz:
- rpg-hez nagyon rövíd játékidõ (mindössze 11 óra, ennyi az új Wolverine játéknak, sõt! Inkább nem folytatom)
- Mûkénén és Iolasz ill. Tartaroson kivül vérszegény bejárható területek
- harcrendszer így ciki
- várható befejezés
- nagyon instabil játékszoftver!

Grafika: 8
Hangok: 9.5
Hangulat: 9
Szavatosság: 6.8
Irányíthatóság: 7.8
Környezetek: 5.5
Portolás: !rossz!
Párbeszédek: jó
történet: közepestõl jobb

Összesítés: 78%

Prince23
Áá köszi, mindvégig ott volt mellettem, pedig nem tudom, valamiért figva falnak néztem. Ezért jó a segítõkész fórum😊
Egyébként jelenleg 8 pontot adnék a gammának (egy ponttal felvittem), most Tartarosz felé tartok.

Lent van az arénánál a lakosztályában, 2 csajjal szórakoztatja magát 😊
Oda kell menni ahol Te is voltál az arénameccsek elõtt (ahol Daidalosszal megismerkedtél) és a celláknál végig kell menni és a legvégén van Akhilleusz lakosztálya.
Prince23
Most már tényleg elakadtam! komolyan!
Kell beszéljek Akhileusszal, hogy harcoljon (rá kell vegyem) de nem találom, bejártam egész Mükénét NÉGYSZER, de nyoma veszett! Patroklosszal már beszéltem, de nem akarja támogatni, be is záratta az Aréna egyik bejáratát, amikor felhúztam. Akhilles meg annyit mondott: na hozd a lányokat , és innentõl kezdve nyomtalanul eltünt! Nem tudom holvan, voltam elnn a kikötõben, gondoltam, hátha ott kurvázik, de SEMMMI!
hol van akhillekusz?

Prince23
Na megcsináltam...😄

Prince23
Az utolsó választható helyszínen vagyok most, és nem tudom kinyírni Akhilleuszt :S Gondolom akkor kell támadjak, amikor dícsekszik a nép elõtt. De hát egy fabatkát sem ér. Mi a titka?

és még sok van hátra a gémbõl? :S

Prince23
Nesszusz dögöt hogy kell megölni? Mindig meghalok, pedig forma 1-ezek, meg kivédem a kentaur hullámokat 😞
Eddig 7/10 a gém. Közelébe se ér a Jade Empire-höz legalább. Mass Effecthez meg semmiképp nem hasonlítható.
Olyan mintha a GTA 4-et a Wheelmanhez hasonlítanánk :S
pls segítsetek

grebber
Nekem is állandóan exe hibával kilépked 😞

Next PC upgrade: 2022

Prince23
Helló!

Nektek instabil a játék? nekem állandóan fagyogat... kb. 4 órát játszottam és 3x lefagyott.

Narxis
Sok a beszéd.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

JackSparrow88
Íme itt van: Rise of the Argonauts HUN (sajnos itt várni kell pár percet, mire el lehet kezdeni tölteni)
Nekem mondjuk nincs meg a game, de lehet h beszerzem majd.
Am ez mennyire RPG illetve milyen game, mer én nem szeretem a nagyon RPG jellegûeket...

Q8300 2.5 Ghz, 4GB RAM, HD 5770 1 GB

Sziasztok!magyarosítást tudna esetleg valaki hozzá?Köszönöm!
Sziasztok! Tudnátok segíteni nekem? Most játszok a játékkal és a kentauroknál vagyok, mikor már szellemekkel kell beszélgetni. Van egy csávó hullája felakasztva a faluban és nem tudom hogyan adhatom fel neki az utolsó kenetet. Légyszi segítsetek, mert nem tudok továbbmenni. köszi
Az öreg meg leküld Medeához, de ezekszerint arra már rájöttél 😊
közben megtaláltam az öreget 😊

srácok itt mit kel csinálni?

sherlock1
Az angol feliratot vissza lehet valahogy állítani a játékban?

http://youtu.be/4v8qae11_-M

balee4
konfig függõ, nálam Vista-n talán 2x ha fagyott

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

robotnyk
vista32, folyamatosan updatelve
Pluskast
Milyen op rendszered van? Csakmert ha xp-d akkor kell neki a sp3. Velem is megcsinálta, hogy kivágott négyszer - ötször mindaddig amíg fel nem raktam az sp3-at.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

robotnyk
valami egész tragikus, ahogy ezt a játékot megírták. látszik, hogy a programozók nem bírtak felnõni ehhez a gameplay designhoz (egy 5 seces cutscenehez tölteni kell?). nagy kár érte. hiába nézem a grafikát tátott szájjal, az elmúlt 45 percben 4szer fagyott ki a játék. :\
Nincs. Eleve elképzelhetetlen lenne bele coop, mivel a játék nagy része párbeszédekbõl áll.
MarkBlade
Van ebben a játékban coop?
Nincsenek bónusz pályák. Az egész abból indult ki, hogy még nagyon régen, 2007ben az elsõ videóprezentációk egyikén egy olyan szigeten nyomultak, ami nem került be a végleges verzióba. Aztán végül - ki tudja miért - ez a sziget (és egy csomó más dolog is, amit említenek) kimaradt a játékból, de valamelyik kiadásnál fennmaradt a lemezen néhány file belõle és innen ered a titkos bónuszpálya legendája. Pontosabban én még soha nem hallottam senkitõl azt, hogy õ maga játszott ezen a pályán csak több felé olvastam, hogy vannak ezek a bizonyos fájlok, amik hozzá kapcsolódnak.

ITT VAN AMÚGY a videó Artemisz szigetérõl, hogy legyen mire nyálat csorgatni.
Nagyon nagyszerû,de itt valaki említ bónuszpályát,és azt nem tudom elérni.
Ha lenne valaki olyan szíves pontos részletes felvilágosítással szolgálna azt isten kegyeibe ajánlanám!Tisztelettel egy lelkes amatõr.
Pluskast
Pedig szerintem egy nagyon fasza játék lett. Nekem a harcrendszer is tetszik és kétszer is végigtoltam.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Narxis

Narxis
Ja tényleg, az alttab nálam is gázos volt.

Szia!

Más hibával én személy szerint nem találkoztam és nem is olvastam, hogy lenne bármi komoly. Azt hiszem egy helyen volt egy olyan apróság, hogy az egyik karakter kétszer mondott el egy szöveget. Én ennyivel találkoztam.
Illetve minden harcnál "láthatatlan fal" veszi körbe a harcra kijelölt területet és máshol is bele lehet futni láthatatlan falba, ami mondjuk nem hiba, de sokan nagyon utálják ezért szólok róla.
A fagyós hiba pedig nagyon változatos mennyiségben fordul elõ. Van, akinek egyáltalán nem, van, akinek pedig akár óránként is. Azért a többségnek ritkábban szerencsére. Illetve ha sûrûn kapod, akkor felmerült pár "népi orvosság". Valószínûleg nagy részük csak babona, de ezekkel érdemes próbálkozni:
1. safe mode-ban indítani a játékot
2. ablakban futtatni a játékot
3. Feladatkezelõben beállítani, hogy csak egy CPU magot használjon a játék (ha több van)
4. ha >=2 gigaramod van, akkor kikapcsolni a virtuális memóriát.
5. ha <=1 gigaramod van, akkor bekapcsolni a virtuális memóriát.
6. minden lehetséges dolgot zárj be futtatás elõtt.
7. ne alttabolj játék közben.
Evin
Van.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Üdv.
Olvastam korábban hogy van egy komoly fagyásos bugja a játéknak, ezen kívül van más komolyabbnak nevezhetõ hibája, illetve a fagyás az teljesen változó, van valaki akinek egyáltalán nem volt?
Nagyra becsült fórum társak örömmel tudatom mindenkivel istenek segedelmével a küldetés beteljesedett!És most boldog elégedettséggel köszönöm azt a sok mindent amit itt a fórum nyújtott ahhoz, hogy sikerrel végig vigyem ezt a remek játékot.Igaz én többnek érzem mint egy játék, de ez már az én szociális problémám.Még egyszer milliónyi köszönet mindenkinek!!!
Ezek szerint sikerült megfejtened az égi fények titkát, örülök. Kitartásodat az istenek sikerrel jutalmazták ;-) Poszeidón kísérjen további utadon, bátor argonauta!
Mélyen tisztelt fórumozó géniuszok hálás köszönet a segítség nyújtásért.A
hiba az"én gépemben volt" a kijelölés azért nem sikerült mert csak 1 nyíllal próbálkoztam.Most éppen rokon aprításban vettem erõt magamon, hogy megköszönjem azt sok mindent amit a fórum, és a játék adott.Nálam a csúcsnak a dísze,angyali!SUUUPEEEER!!!
Egyre biztosabb vagyok abban, hogy a #311-ben leírt sejtésem fennáll és "szakmai" szempontok miatt húzzák le a játékot. Gyakorlatilag következetesen minden sajtótermék kritizálja a játékot és minden játékos, aki foglalkozik vele és véleményezi általában pozitív szájízzel teszi ezt, sõt, elég sok a kifejezetten jó értékelés. Például a gametrailers is lehúzta a játékot 6,5-re de a szavazók +2,2-t hozzáadtak, így 8,7 a játék, ilyen erõs eltérést a felhasználók és a kritika értékelése között nagyon ritkán lehet csak látni.
Nem tudom kijelölni.De azért ezer köszönet mindenkinek!:-(
balee4
asszem: mérleg és utána Pügmalion-t kell választani😉

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Sajna nekem nincs négy lehetõségem.A sárkány,mérleg,kentaur az elõ kör amibõl választhatok.Utána is három választást enged kentaur, farkas,ikrek.
Nem tudom mit csináltam rosszul,talán valamit kihagytam" mármint küldetés"
vagy csak az istenek játékának vagyok szenvedõ alanya?
balee4
igazad van erre már nem is figyeltem... xD

Maxtreme
próbálj végig mindent, mindennel 😊 (elindulsz az elsõtõl, mind a 4 lehetõséget végigpróbálod vele. ..és így tovább)
Én így oldottam meg. Pár perc az egész.

Nagyrabecsült fórumozó társaim ha nem akrtok eberhalált akkor áruljátok el a bûvös csillag konstellációt ami tovább visz a játékba, és ezáltal engem is életben tart.Kythra-Delfi vonal érdekelne.Bocsi, hogy ezt szajkózom de itt akadtam el.
Maxtreme
Ez a max dolog itt kicsit értelmét veszti nem? xD xD

Node akkor hogy érthetõ legyen a dolog:

- Igényes honosítás
- Magával ragadó történet
- Érdekes karakterek és párbeszédek
- Összhatásban kellemes látványvilág
- Izgalmas, unalomba nem fulladó játékmenet
- Viszonylag hosszú (a mai mércét nézve)
- Rpg-hez képest kicsit arcade (nem vehetünk fel tárgyakat, a fegyverünket csak akkor vehetjük elé mikor harc van, a ha valamiben rosszul döntünk sok esetben nem hat ki a további cselekményre, és úja is próbálhatjuk az elrontott feladványokat..stb stb) és líneáris.
- Elég gyatra lett a PC-s port. Bár a vasigény nem magas, de sok estben produkál a játék random kilépegetéseket. Instabil mint a fene.
- A pályák felépítésébõl adódóan elég "csõjáték"
- Sok az egyforma NPC
- Miért nem lehetett kitenni 1 gombra a térképet? Miért kell magam az egész menürendszeren átverekedni magam ahhoz, hogy használhassam a mapot?
- A harcok elég könnyûre sikeredtek (az egész game alatt a fõbossig kb 3x haltam meg) Ellenben a fõellenfelet elég nehézkes hidegre tenni 😊

10/8.8

Nem értem sok online "szak"sajtó miért húzta le ezt a játékot, mert szvsz tényleg élvezetes és jól felépített.
Aki komoly hangvételû vérbeli RPG-re vágyik, az mondjuk tény hogy messze kerülje 😊

balee4
Na befejeztem én is a játékot, összességében nagyon tetszett, hatalmas meglepetés.
Sztem:

Pro:
- érdekes történet
- jól felépített a görög mitológiára épülõ világ
- rengeteg igényes párbeszéd
- ötletes fejlõdésrendszer (achievementek gyûjtésének is így már van értelme)
- szép grafika, fõleg a fõbb szereplõk külseje nagyon ütõs
- megfelelõ hosszúságú játékidõ

Kontra:
- ahogy Max is említette egy minimap nem ártott volna
- vége fele átmegy hentbe
- a megtanulható képességek egy részének nincs értelme
- a fõbosst nagyon nehéz elintézni

92%

Nos köszönöm a gyors reagálást,de elmémben tovább tombol a sötétség az útmutatásokkal nem tudok mit kezdeni. A konkrét helyzet Küthrából kellene Delhibe eljutnom.Ehez keresem a helyes csillag variációt.Egyébként nagyon olvasmányos a topik kár, hogy egy végigjátszást nem dobtok össze.Üdvözlet minden fórumozónak és köszönet a segítségekért.Mert más témában már kaptam választ.1ezer köszönet
Hopp, spoilerezni kellett volna, na mind1. Valószínûleg úgy se pontos a leírásom, mert szerintem rosszul emlékszem, de valami ilyesmi a megoldás.