Mégis volt becsapódás Tunguzkánál?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"(Relativitás miatt hajóidõben úgy is sokkal kevsebb lesz.) "

Ezt majd akkor meglátjuk.

Figy. Tervezzük az utat a Marsra. Az is több évig tart.
Ha lesz módunk embert élve eljuttatni másik csillagrendszerbe, akkor arra is lesz vállalkozó. Akkor is ha, 100 évig tart az út. (Relativitás miatt hajóidõben úgy is sokkal kevsebb lesz.)
Ha akkor sbességgel jött volna, akkor a szemtanuk nem láttak volna semmit a villanáson meg a velejáró egyébb jelenségeket leszámítva.

Egy atombomba/hidrogénbomba csak akkor robban, ha azt direkt felrobbantják.

Akár az is elõfordulhat, hogy nem is idegenek, hanem pl. egy rejtõzködõ embercsoport, akik monjduk 100 évvel az többiek elõtt járnak. (100 év nem olyan nagy idõ, ha kevesebb idõt töltenek idiótaságokkal, könnyen elérhetõ.)

Ráadásul ki mondta, hogy a reaktor robbant fel?
Ha feltételezzük az idegen ûrhajó elméletet, lehet, hogy a saját atombombájuk robbant fel.
Vagy szimplán csak beleütköztek a Földbe qrvanagy sebességgel.
Relativisztikus sebességnél egy pár száz tonnás test is képes lehet ilyen méretû pusztításra.
Nem 0, csak kevés. A távolságot emlegetõ érv kb. olyan, mintha abból indulnánk ki, hogy mennyi idõ két város közötti utat megtenni gyalog, és ebbõl arra következtetni, hogy egy másik kontinens meglátogatása lehetetlen. Pár ezer éve még így is gondolták...

Nem hallottál még ilyesmirõl, hogy a tér nem abszolút? Lásd pl. relatibitáselmélet. Vagy pl. bizonyos kvantummechanikai effektusok számára nem létezik távolság. Talán sejted, mire akarok ezzel utalni...

phalanx
kicsit azért sajnálom a hozzád hasónló gondolkodásu embereket <#shakehead>

Szvsz mindegyik, amelyik képes felismerni hogy egy csillagközi utazáshoz mennyi energiára van szükség.
Szóval ebbe mi emberek is beletartozunk.

Egyébként ok, nem Csernobil.
Melyik hülye civilizáció az, amely olyan, semmire nem használható eszközöket (atombombák) gyárt, és tárol saját polgárainaknak közelében, amelyek ha felrobbannak, képesek egész városokat elpusztítani?

Az ûrhajó reaktor legalább jó valamire.
Sanyix
"Az ISS azért látszik fényesnek mert olyan magasságban repül ahol a napfény hellyel közzel mindíg éri..."

Azért messzenem. Túl alacsonyan kering ahhoz. Naplemente utáni és napfelkelte elõtti közeli idõpontban lehet látni az iss-t, mert miután a felszínen besötétedett, még egy kicsit világítja nap, de nem sokáig mert az alacsony magasság miatt bekerül az árnyékba, szóval azért sok idõt tölt sötétben. A több ezer kilóméter magasan keringõ mûholdak, viszont tényleg nagyrészt meg vannak világítva, pl a geostat pályán (~36000km) rövid ideig tart a sötétség (1 óra vs 23 óra világos).

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Ember azok csak mini Csernobilokat tudnak legfeljebb csinálni, nem több 10Mt-ás robbanásokat.

Az Ember pont ilyen.. Nukleáris meghajtású tengeralattjáró, anyahajó .. stb.. 😄

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

Pharaoh
Miért ne? Esetleg messze a bolygótol szerelik össze a reaktort és a nagy csillagközi halyóval nem mennek a féltet bolygó közelébe.

Igen,valahol igazadvan,csaksajnos létezikegy olyan dolog hogy "Common Sense", amibizony egy kõkemény , és minden romantikus fantázia nélküli dolog...

Én is nagyon szeretném ha idegén leények fejlett fénysebességnél gyorsabb utazásraképes ûrhajóikkal látogatnák bolygónkat.

CSAK erre az esély 0

Aki kicsit is jártas a csillagászatban az tudja hogy mekkora távolságok vannakazuniverzumban... ha csak a Marsra gondolsz a földrõl a fény/rádiójel 20 perc alatt ér el.. a legközelebbi csillagig 4,5 ÉV! alat... ha képes lennél 4 szeres fénysebességgel utazni akkor is több mint 1 év az út!

több 100 vagy 1000szeres fénysebességgel kéne utazni ahhoz hogy hatékony csillagközi utazó légy.. vagy minimum valamicsillagkapu féle technológia kell.. ami persze badarság , mert sajnos a féregjárat elméletre semmi bizonyíték nincs, csak egy szedett vedett elmélet...(ami persze tök jól hangzik 😄 ) De amíg egy Einstein vagy Hawking kaliberû figura nem bólint rá, addig csak fantázia..

mind1, 1 a lényeg, földönkívüli élet valószínüsége alig kevesebb mint 100% ,az hogy itt járnak "közöttünk" annak az esélye alig több mint 0%, és azhogy az "Igazság odaát van" annak esélye 110% ! 😄

UFO = Romatikusfantázia... régen a sárkányokban hittek 😄 meg mindenféle istenben.. most az UFO a "menõ"... Az ember racionális lény , ha valamit nem tud megmagyarázni, hát kitalál valamit... egy istent, egy földönkívülit,egy természetfelettit... ilyen az emberi természet... nehéz túllépni rajta..

Én Technokrata vagyok... a többszörösen bizonyított tudományos tényekben hiszek, és abban hogya természet örök, és mi igen kicsi krumplik vagyunk 😄

Amúgy csitt mert egy fehér lovat hallok közeledni!

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

"akkor azt szépen el kell fogadni, mint leglogikusabb magyarázat."

Csakhogy ez nem lehet a leglogikusabb magyarázat. Tekintve, hogy jelenlegi ismereteink szerint lehetetlen.
Még ha a tények ellent is mondanának a tudományos elméleteinknek, és rájönnénk, hogy ki kell dobni a szemétbe az egész jelenlegi fizikát, még akkor sem lenne a leglogikusabb magyarázat az idegen ûrhajó.
Az UFO-elmélettel kapcsolatban:
Melyik az a hülye idegen civilizáció vagy civilizáció, aki egy jármû meghajtására egy olyan "reaktort" használ mely ha felrobban akkor egész városaikat törölheti el a föld felszínérõl? (Most ide Csernobilt ne hozzátok fel, mert az nem robbant több 10Mt-ásat.)

thx L3zl13😊!!!
nem támasztom alá,mert nem hinnétek el(ahogy ti sem mondtok igazat,én miért jidjem el?)
egyébként itt van néhány "képeskönyv",amit eddig olvastam az évben(éd meg is értettem):
-Frank Schetzing:Raj
-Erich Knight:Légy hû magdhoz
-Hemingway:Akiért a harang szól
-Orwell:Állatfarm(okosabbak,mint egyesek...<#levele>)
-Salinger:Zabhegyezõ
-Golding:A legyek ura
-Tolkien:Szilmarilok
-Robert Sch.:Egy ismeretlen univerzum
-Paul Davies:Az ötödik csoda
-Robert Hillary:Az utolsó ellenség

Nem arcozás,de azért sztem néhány ember még azt se tudja,hogy melyik micsoda...
amúgy meg ilyen ûr/csillagászat témában nem mindig jó kikezdeni velem,de rátok nem pazarlom az idõmet.Hozzhattok fel bátmilyen példát,egyik sem jó.Amúgy szellemileg elég visszamarodtak lehettek,ha abból élvezkedtek,hogy vki fejbõl(pedig már olvasott róla),rossz adatokkal állít valamit,ti meg kifordítjátok a szavát...
ennyi kész vége

hát,izé...

Az UFO magazinosok is annak vallják magukat. Tehát ha elõjön valaki egy ilyen "lejegyzett" nyilatkozattal, akkor mi bizonyítja, hogy a szemtanú tényleg ezt mondta. (Hogy õ azt mondta-e amit látott az már megint más kérdés.)
Sanyix
Az ISS ~350 km magasan kering, a sztratoszféra felsõ határa meg 50km sztem nem lehetett a megvilágított porfelhõt látni, csak a légnyomás változását észlelni londonban.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Nem az akkori UFO magazinosok (amik még nem is léteztek) jegyezte le õket, hanem korábbi tudományos vizsgálódók.

Már nem azért, de egy korrekt nyomozás minden nyomot figyelembe vesz. Ha persze pár ember állítása sok másikéval áll szemben, akkor nyilván az utóbbi annyival többet is fog nyomni a latban. És ha adott esetben minden jel arra mutat, hogy egy idegen ûrjármû tévedt ide, és robbant fel (nem mondom, hogy itt is biztos az történt), akkor azt szépen el kell fogadni, mint leglogikusabb magyarázat. Attól, hogy az UFO téma elbulvárosodott, még nem zárható ki. Kételkedni persze szabad, de a szõnyeg alá söprés nem tudományos dolog. 200 éve még az volt a tudomány álláspontja (a francia akadémikusok szerint legalábbis), hogy "kövek nem hullanak az égbõl" (tehát a meteoritokat találók csakis csalók lehetnek, stb.).

Szerintem viszont legalább akkora, vagy talán nagyobb baromság azt állítani, hogy a Marsról két napot kellene látni ahhoz, hogy egy tárgyról ugyanannyi fény verõdjön vissza egy 300 km-re lévõ fényforrás (Földfelszín legközelebbi pontja) és egy 150millió km-re lévõ fényforrás (Nap) esetén...
Frosty01
állítasz egy akkora baromságot mint a nap, aztán csak oltogatsz minket, akik cáfoljuk épkézláb érvekkel. DE TE EGY DEKA ÉRVET SEM HOZOL FEL A MAGAD IGAZA MELLETT. szánalmas

practitioner of the forbidden arts of death

És az néhány nap alatt leszáll?

Ez igaz, csakhogy akkor már megkérdõjelezhetõ a nyilatkozat hitelessége, valódisága is.
tényleg utolsó hsz:
ismered azt,hogy "annyira hülye,hogy világít a negro a szájában"?
nos,te és a társaid világítanak rá a az ISS-re,ilyen módon
remélem így érthetõbb

hát,izé...

Így is belekötök. 😄
Miért a teljes gömb felszinével osztod? A nappali oldalon nem kell világítás.
Márpedig ha a teljes energiát világításra használnánk (persze ez nem igaz), akkor azt nyilván legnagyobb részt az éjszakai oldalon tennénk.
Ráadásul az ISS orbitjáról nem is látható a teljes félgömb, "csak" egy kb 5-6000km átmérõjû kör (gömb felszín darab), amelyen belül a fénysugárzás mértéke többszöröse is lehet a Föld teljes felületére átlagolténak.
Ki mondta, hogy most nyilatkozott? 1908 óta volt idõ lejegyezni...
Igazából nem is számít, hogy él-e még vagy sem.

Frosty01
de attól még hülye vagy mint a mellettem lévõ taknyos zsepkendõ, ha továbbra is azt állítod hogy a földrõl származó fény megvilágítja az ISS-t

baromsag az SG1 kilöte az egyig Goauld halót!
mert nincs saját fényük amit visszaverjenek..
a nap(hülyeség,a hét) logikus beszólása MEGALOL
az ok-okozati kapcsolat neked smafu?
egyébként én a mögöttem lévõ csajokkal dumáltam föcin,ezért lett minden tz-m 3-as.
De a feleletek mindig hibátlan 5-ösök voltak.
Egyébként ehhez a cikkhez ez volt az utolsó hozzászólásom,mert semmi értelme folytatnom.

hát,izé...

"Az ok, hogy az ISS nem a Föld saját fénye, vagy a városok általi fényszennyezés miatt világít, de az érvelésed tiszta baromság..."

Nem nagyobb baromság mint azt állítani hogy a föld fényét veri vissza az ISS.. ezen elflémelhetünk egész nap... különben is már rég nem a témánál vagyunk 😄
igazából a kráter is egy ufó ukozta!<#alien2><#alien2>
olvassátok el azt a 2004-es cikket
akkor lennénkl jólneveltek, ha minden marhaságot szó nélkül benyakalnánk? nem gondolkodtál még, hogy valami új barátot szerzel-mint roliiika? xD

<#hehe><#mf1>

Blackmail the Universe

már 'hiányoltalak'

<#falbav>

Blackmail the Universe

Az ok, hogy az ISS nem a Föld saját fénye, vagy a városok általi fényszennyezés miatt világít, de az érvelésed tiszta baromság...
lol... arra én inkább a töri vagy irodalom órát használtam fel... <#nemtudom><#idiota>

A föci jobban érdekelt... meg is látszik amúgy... tele van bugyivadász "rendes" sráccal a világ akiknek fingjuk sincs a dolgokról <#hehe>
Hogy eltaláltad! Inkább a csajok bugyiját vizslattad volna föcin, mint minden más rendes srác. Na.
Beleköthetnek... nem támasztottam alá, nem számoltam ki, csak kötözködni tudok... egy nagy rohadék állat agyok mert kötözködök... Én vagyok a <#kocsog>itt... evvan... Lehet én vagyok hülye hogy anno odafigyeltem föcin? <#idiota>
Frosty01
te meg hülye. márbocs de nem gondolod hogy talán van egy kis igazság abban amit a többiek állítanak?

Jah... ha a földrõl érkezõ fényt verné vissza az ISS ... akkor a marsi szondák az égre tekintve két napot látnának az égen 😄... Mit gondoltok miért nem találunk exobolygókat pusztán távcsövekkel... mert nincs saját fényük amit visszaverjenek... és ha van is saját fényük a központi csillaguk teljesen elfedi a fényüket... mint amikor egy tök sötét szobában este látod a foszforeszkáló játék fényét, de ha villanyt oltasz fel akkor már nem látod a fényét...
Ha nem számolod ki belekötnek 😉
Szóval a napsugárzás teljesítménye az ûrben itt 1300 W/m^2 körüli.
A földi összes energiafelhasználás átlag 15 TW.
Ha ebbõl az _összes_ világításra menne, akkor kapnánk 0,0294 W/m^2-t.... 😄 GIGALOL
Ja egyébként összehasonlításképpen a Nap 89 PW-al melegít minket.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

"a városok fényszennyezésére nem is gondoltatok,azt is visszaverheti az ISS"

o.O eh... A földön lévõ összes város fényteljestíménye nem elég ahhoz hogy olyan parányi felületen mint az ISS napkollektorai ilyen erõvel visszaverõdjenek... Ahhoz az egész földnek fényt kellene sugároznia felfele egységesen... Az ISS azért látszik fényesnek mert olyan magasságban repül ahol a napfény hellyel közzel mindíg éri...
sok tahó...
ez a ti szintetek,kötekedni

hát,izé...

immovable
<#wilting> mondom jó cucc <#idiota>
Frosty01
nekünk is pont sárgában volt 😄D
megtaláltam vele a mir ûrállomást tegnap<#idiota>

immovable
muhahaahaaaaa
nekem van ilyenem csak sárgában....
nagyon ott van, 850 Huf-ért vettem (igai minõségi cucc) <#idiota>
Frosty01
loálmán 😄DDDDD
modernkori müholdvadászkészlet:

De azért tök jó lenne ha igaza lenne , nem ?? XD Akkor lehetne zseblámpával mûholdat keresni 😄DD Csak világítsaz felfele, és várod hogy csillogjon 😄DD

Frosty01
de nem baj majd 14-18 életkorral Õ majd BIZTOSAN JOBBAN TUDJA MINT MI, MERT elolvasott két képeskönyvet, meg bejárt az általánosiskolai földrajzórákra :|

"Miért kell 1 évet várni a fúrásra?"

Mert hideg van Szibériában télen, meg 2 méter hó a földön, meg pézük se sok van a kutatókank.. talán... de lehet az is hogy meg kell várniuk míg hazamennek az ufók meg a kormányügynökök, mert most épp õk vannak ott és emelik ki a lezuhant ûrhajó roncsait a tóból...

"Van még 1-2 szemtanú aki él"

Az jó.. 110-évesek és csecsemõk voltak mikor a dolog történt.. jó szemtanúk...
Vagy várj, lehet IDEGENEK, ÉS 200 ÉVIG ÉLNEK!!! OMG CONSPIRACY!!!

" és azt állította, hogy csóva nélküli objektum volt, ami pályát módosított mielõtt felrobbant volna..."

Igen tuti egy idegen anyahajó volt.. De várj lehet hogy aszetroida ami darabokra szakadt ? A légkörbe lépésnél felrobbant, vagy inkáb egy nagyob darabja lerobban róla, ezt látták "pályaváltozás"-nak, a másik része teljesen megsemmisült, felrobbanva ledöntötte a fákat.. a leszakadt nagyob darab pedig becsapódott létrehozva a cikk által említett krátert..
De igazad lehet az UFO elmélet sokkal valószínûbb..

"azért ezt is figyelembe kéne venni,"

Persze , a UFO magazni figyelembe is veszi... 😄

" erre egy meteorit sem képes"

Kivéve persze azok amik laza szerkezetûek, és a légkörbe lépésnél felrobbannak/szétesnek darabokra.. a keményebb részek pedig egymástól akár több száz kilóméterre csapódnak be...

Ez a megmaradt kevés hajam volt...