Mégis volt becsapódás Tunguzkánál?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt majd akkor meglátjuk.
Ha lesz módunk embert élve eljuttatni másik csillagrendszerbe, akkor arra is lesz vállalkozó. Akkor is ha, 100 évig tart az út. (Relativitás miatt hajóidõben úgy is sokkal kevsebb lesz.)
Egy atombomba/hidrogénbomba csak akkor robban, ha azt direkt felrobbantják.
Ha feltételezzük az idegen ûrhajó elméletet, lehet, hogy a saját atombombájuk robbant fel.
Vagy szimplán csak beleütköztek a Földbe qrvanagy sebességgel.
Relativisztikus sebességnél egy pár száz tonnás test is képes lehet ilyen méretû pusztításra.
Nem hallottál még ilyesmirõl, hogy a tér nem abszolút? Lásd pl. relatibitáselmélet. Vagy pl. bizonyos kvantummechanikai effektusok számára nem létezik távolság. Talán sejted, mire akarok ezzel utalni...
Szóval ebbe mi emberek is beletartozunk.
Egyébként ok, nem Csernobil.
Melyik hülye civilizáció az, amely olyan, semmire nem használható eszközöket (atombombák) gyárt, és tárol saját polgárainaknak közelében, amelyek ha felrobbannak, képesek egész városokat elpusztítani?
Az ûrhajó reaktor legalább jó valamire.
Azért messzenem. Túl alacsonyan kering ahhoz. Naplemente utáni és napfelkelte elõtti közeli idõpontban lehet látni az iss-t, mert miután a felszínen besötétedett, még egy kicsit világítja nap, de nem sokáig mert az alacsony magasság miatt bekerül az árnyékba, szóval azért sok idõt tölt sötétben. A több ezer kilóméter magasan keringõ mûholdak, viszont tényleg nagyrészt meg vannak világítva, pl a geostat pályán (~36000km) rövid ideig tart a sötétség (1 óra vs 23 óra világos).
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!
Én is nagyon szeretném ha idegén leények fejlett fénysebességnél gyorsabb utazásraképes ûrhajóikkal látogatnák bolygónkat.
CSAK erre az esély 0
Aki kicsit is jártas a csillagászatban az tudja hogy mekkora távolságok vannakazuniverzumban... ha csak a Marsra gondolsz a földrõl a fény/rádiójel 20 perc alatt ér el.. a legközelebbi csillagig 4,5 ÉV! alat... ha képes lennél 4 szeres fénysebességgel utazni akkor is több mint 1 év az út!
több 100 vagy 1000szeres fénysebességgel kéne utazni ahhoz hogy hatékony csillagközi utazó légy.. vagy minimum valamicsillagkapu féle technológia kell.. ami persze badarság , mert sajnos a féregjárat elméletre semmi bizonyíték nincs, csak egy szedett vedett elmélet...(ami persze tök jól hangzik 😄 ) De amíg egy Einstein vagy Hawking kaliberû figura nem bólint rá, addig csak fantázia..
mind1, 1 a lényeg, földönkívüli élet valószínüsége alig kevesebb mint 100% ,az hogy itt járnak "közöttünk" annak az esélye alig több mint 0%, és azhogy az "Igazság odaát van" annak esélye 110% ! 😄
UFO = Romatikusfantázia... régen a sárkányokban hittek 😄 meg mindenféle istenben.. most az UFO a "menõ"... Az ember racionális lény , ha valamit nem tud megmagyarázni, hát kitalál valamit... egy istent, egy földönkívülit,egy természetfelettit... ilyen az emberi természet... nehéz túllépni rajta..
Én Technokrata vagyok... a többszörösen bizonyított tudományos tényekben hiszek, és abban hogya természet örök, és mi igen kicsi krumplik vagyunk 😄
Amúgy csitt mert egy fehér lovat hallok közeledni!
Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!
Csakhogy ez nem lehet a leglogikusabb magyarázat. Tekintve, hogy jelenlegi ismereteink szerint lehetetlen.
Még ha a tények ellent is mondanának a tudományos elméleteinknek, és rájönnénk, hogy ki kell dobni a szemétbe az egész jelenlegi fizikát, még akkor sem lenne a leglogikusabb magyarázat az idegen ûrhajó.
Melyik az a hülye idegen civilizáció vagy civilizáció, aki egy jármû meghajtására egy olyan "reaktort" használ mely ha felrobban akkor egész városaikat törölheti el a föld felszínérõl? (Most ide Csernobilt ne hozzátok fel, mert az nem robbant több 10Mt-ásat.)
nem támasztom alá,mert nem hinnétek el(ahogy ti sem mondtok igazat,én miért jidjem el?)
egyébként itt van néhány "képeskönyv",amit eddig olvastam az évben(éd meg is értettem):
-Frank Schetzing:Raj
-Erich Knight:Légy hû magdhoz
-Hemingway:Akiért a harang szól
-Orwell:Állatfarm(okosabbak,mint egyesek...<#levele>#levele>)
-Salinger:Zabhegyezõ
-Golding:A legyek ura
-Tolkien:Szilmarilok
-Robert Sch.:Egy ismeretlen univerzum
-Paul Davies:Az ötödik csoda
-Robert Hillary:Az utolsó ellenség
Nem arcozás,de azért sztem néhány ember még azt se tudja,hogy melyik micsoda...
amúgy meg ilyen ûr/csillagászat témában nem mindig jó kikezdeni velem,de rátok nem pazarlom az idõmet.Hozzhattok fel bátmilyen példát,egyik sem jó.Amúgy szellemileg elég visszamarodtak lehettek,ha abból élvezkedtek,hogy vki fejbõl(pedig már olvasott róla),rossz adatokkal állít valamit,ti meg kifordítjátok a szavát...
ennyi kész vége
hát,izé...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
practitioner of the forbidden arts of death
ismered azt,hogy "annyira hülye,hogy világít a negro a szájában"?
nos,te és a társaid világítanak rá a az ISS-re,ilyen módon
remélem így érthetõbb
hát,izé...
Miért a teljes gömb felszinével osztod? A nappali oldalon nem kell világítás.
Márpedig ha a teljes energiát világításra használnánk (persze ez nem igaz), akkor azt nyilván legnagyobb részt az éjszakai oldalon tennénk.
Ráadásul az ISS orbitjáról nem is látható a teljes félgömb, "csak" egy kb 5-6000km átmérõjû kör (gömb felszín darab), amelyen belül a fénysugárzás mértéke többszöröse is lehet a Föld teljes felületére átlagolténak.
Igazából nem is számít, hogy él-e még vagy sem.
a nap(hülyeség,a hét) logikus beszólása MEGALOL
az ok-okozati kapcsolat neked smafu?
egyébként én a mögöttem lévõ csajokkal dumáltam föcin,ezért lett minden tz-m 3-as.
De a feleletek mindig hibátlan 5-ösök voltak.
Egyébként ehhez a cikkhez ez volt az utolsó hozzászólásom,mert semmi értelme folytatnom.
hát,izé...
Nem nagyobb baromság mint azt állítani hogy a föld fényét veri vissza az ISS.. ezen elflémelhetünk egész nap... különben is már rég nem a témánál vagyunk 😄
olvassátok el azt a 2004-es cikket
<#hehe>#hehe><#mf1>#mf1>
Blackmail the Universe
<#falbav>#falbav>
Blackmail the Universe
A föci jobban érdekelt... meg is látszik amúgy... tele van bugyivadász "rendes" sráccal a világ akiknek fingjuk sincs a dolgokról <#hehe>#hehe>
Szóval a napsugárzás teljesítménye az ûrben itt 1300 W/m^2 körüli.
A földi összes energiafelhasználás átlag 15 TW.
Ha ebbõl az _összes_ világításra menne, akkor kapnánk 0,0294 W/m^2-t.... 😄 GIGALOL
Ja egyébként összehasonlításképpen a Nap 89 PW-al melegít minket.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
o.O eh... A földön lévõ összes város fényteljestíménye nem elég ahhoz hogy olyan parányi felületen mint az ISS napkollektorai ilyen erõvel visszaverõdjenek... Ahhoz az egész földnek fényt kellene sugároznia felfele egységesen... Az ISS azért látszik fényesnek mert olyan magasságban repül ahol a napfény hellyel közzel mindíg éri...
ez a ti szintetek,kötekedni
hát,izé...
megtaláltam vele a mir ûrállomást tegnap<#idiota>#idiota>
nekem van ilyenem csak sárgában....
nagyon ott van, 850 Huf-ért vettem (igai minõségi cucc) <#idiota>#idiota>
Mert hideg van Szibériában télen, meg 2 méter hó a földön, meg pézük se sok van a kutatókank.. talán... de lehet az is hogy meg kell várniuk míg hazamennek az ufók meg a kormányügynökök, mert most épp õk vannak ott és emelik ki a lezuhant ûrhajó roncsait a tóból...
"Van még 1-2 szemtanú aki él"
Az jó.. 110-évesek és csecsemõk voltak mikor a dolog történt.. jó szemtanúk...
Vagy várj, lehet IDEGENEK, ÉS 200 ÉVIG ÉLNEK!!! OMG CONSPIRACY!!!
" és azt állította, hogy csóva nélküli objektum volt, ami pályát módosított mielõtt felrobbant volna..."
Igen tuti egy idegen anyahajó volt.. De várj lehet hogy aszetroida ami darabokra szakadt ? A légkörbe lépésnél felrobbant, vagy inkáb egy nagyob darabja lerobban róla, ezt látták "pályaváltozás"-nak, a másik része teljesen megsemmisült, felrobbanva ledöntötte a fákat.. a leszakadt nagyob darab pedig becsapódott létrehozva a cikk által említett krátert..
De igazad lehet az UFO elmélet sokkal valószínûbb..
"azért ezt is figyelembe kéne venni,"
Persze , a UFO magazni figyelembe is veszi... 😄
" erre egy meteorit sem képes"
Kivéve persze azok amik laza szerkezetûek, és a légkörbe lépésnél felrobbannak/szétesnek darabokra.. a keményebb részek pedig egymástól akár több száz kilóméterre csapódnak be...
Ez a megmaradt kevés hajam volt...