Transformers - Robot robotnak farkasa
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
10/10
Úgytudom hogy az original sound az Steve Jablonsky mûve, fõleg a meghatóbb dalok. Bár sok mûvész megszolal, de Michael Bay általában ugyanazokkal dolgozik. Anno a Sziget címû film zenéjére figyeltem fel, az is nagyon jó volt, meg is vettem, és a Transformersben is éreztem hogy Steve Jablonsky munkája a zene.
Amúgy nagyon bejött a mozi. Michael Bay nagyon tehetséges látványokban gazdag rendezést nyújt szinte minden filmjében, Spielberg meg, hogy odatette a kezét zseniális lett. Az biztos hogy a DVD vagy a HD kiadás a polcomon lesz. Aki még nem látta ne habozzon... nagyon jó film.
Frenzy neve télleg nem hangzik el se emberi, se kibertroni nyelven, viszont a legjobbna akkor lettem volna kiakadva, ha tényleg Soundwavenek hívták volna, hisz megbecstelenítés lett volna egy ilyen négykarú, mechanikus csigát Soundwavenek csúfolni.
Dude64: a japók 3 év késéssel láthatták a Movie '86-ot, de a sorozat ment tovább náluk is, így kényszerlépésként csinálták meg a Scramble Cityt (ami Metroplex és Trypticon harcáról szólt volna, ha a másik két rész is elkészül), hogy a G1 2. és 3. ÉVADÁT összekössék történetileg. Csak mire elkészültek volna, bejött a Movie '86.
A SC nem tartalmaz az amcsi G1bõl részeket, csak hasonlít rá, de 100%ig önálló alkotás.
Mellettem szól a SC kora is: 1988-ban kezdték el rajzolni, a MOvie '86-os, a sorozat '84-es, szóval ezen már nincs mit taglalni😄
...vágod?
Az allspark-ra rosszul emlékeztem, a neveket meg egy kicsit bekavartam 😊 Igazából nem is emlékszem, hogy a filmben megemlítették a Frenzy nevet, én amíg hazaértem, csak "Kis Genyának" hívtam 😊 IMDB info alapján jött a Soundwave 😊
No de mindegy. Most próbálom beszerezni a rajzfilmeket, hangulatom támadt 😄
Biztos nem japánban adták elöszõr a sorozatot? Mert mintha rémlene, hogy Scramble City-ben még voltak 1. évad beli jelenetek. Régen volt lehet igaz sem volt😊
Gamer for Life
1. Az nem SOundwave, hanem Frenzy.
2. Nem Everspark, hanem Allspark.
3. a Transformerek eredetileg figurák voltak, méghozzá japánban találta ki közvetlen elõdüket a Takara cég még a 80-as évek legelején. Ezeket hívták Diaclone-nak és Microman-nek. EZEKET vette át a Hasbro 1983 körül, majd az eddigi egyik legjobb reklámfogásként nyilvántartott dolog következett be: 1984ben útjára indult a rajzfilm és a képregény (majdnem ugyanakkor, de a képregény kicsit hamarabb jött, és full más vonalon követte a sztorit). Majd jött 1986ban a Movie '86, és atrolt mindent, és még mindig jobb, mint a Movie '07.
A japánoknak közük nem volt a rajzfilmhez, az majd csak akkor jött szóba, amikor megírták a Scramble City nevû sorozatot, amely náluk a rajzfilm 2. és 3. évafdját volt hivatott összekötni, mivelhogy hozzájuk csak 3 évvel késõbb, 1989ben ért el a Movie '86.
Szóval a TRANSFORMERS (nem a Diaclone, nem a Microman, hanem a TRANSFORMERS) amerikai, amely a reklámcélból rajzoltatott rajzfilm/képregény határokon túllépett, meglepve ezzel a Hasbrot alaposan.
Bocs, de egyszerûen nem szeretem, amikor félinfók alapján ilyeneket vontok le, hogy a TF japán animenek indult.... Jézus...
...vágod?
De hogy a degenerált medvék is megértsék, ha azt írom, hogy "az gyümölcslevet nem kéne egy kalap alá venni a mindenféle cukorból/ízesítõkbõl kreált üdítõkkel", akkor ezzel nem azt mondtam, hogy a gyümölcslé izesítõkbõl van... áhhhh... <#levele>#levele>
Én amúgy a rajzfilmet szerettem, de a "fizikai" játék is poénos volt, viszont annyira sosem voltam rajongó, hogy jobban elmélyedjek benne, néhány kellemes órát szerzett nekem, és ennyi (képregényben még nem láttam/olvastam).
linKKATT
Gamer for Life
Gamer for Life
ez nem rajzfilmbõl, képregénybõl készült. a gyerekjátékból készült a rajzfilm. ez olyan, mintha a pókember-filmre mondanád, hogy rajzfilmbõl készült. attól, hog volt transformers-rajzfilm, még nem abból készült.
Egyrészt a rajzfilmet pont azért szerettem, mert kicsit komolyabb volt és volt története (ez persze szubjektív, ezzel lehet vitatkozni), másrészt meg itt adott volt egy olyan hightech világ, ami ordított azért, hogy a mai CGI-s technikával megfilmesítsék!!! És most, hogy láttam, meg kell hogy mondjam, veszett jól sikerült nekik!!!
És ez tényleg nem összehasonlítható egy Pókemberes, vagy Macskanõs bénázással (nem a rajongókat akarom bántani, csak a CGI volt hihetlenül szánalmas és sokszor fölösleges ezekben a "gyöngyszemekben")
MINDENKI NÉZZE MEG!!!
<#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
Ja és még egy pozitívum: sikerült nekik úgy megcsinálni a full akcióval és városrombolással teli filmet, hogy nálunk is csak 12-es karikát kapott, és mégsem lett emiatt gagyi!!! Nincsenek ugyan fuckolások, és a vér sem fröcsög, de azért néhol hullanak rendesen az emberek. Ja és sikerült még az is, hogy ne legyen elpoénkodva az egész... Gratula!
Hát nagyon nnagyot kellett csalódnom pozitívan, mert ilyen pörgõs és látványos filmet nem nagyon láttam eddig 😊 Eleinte egy kicsit fura volt, hogy eléggé el volt poénkodva a film, de ez is nagyon rátett a hangulatra 😊 Egy pillanatig nem unatkoztam a film alatt, nagyon szórakoztató és helyenként kapaszkodtam a látványtól rendesen a székbe. Abszolút nyugodt szívvel megyek el rá jövõ héten is mégegyszer 😊 Teljesen túlteljesítette a film az elvárásaimat.
Csak egyetlen kérdésem van: Mikor lesz folytatás???
Nameg mégegy, de ez spoileres, tehát:
SPOILER:
Soundwave, amikor hozzáért az Everspark-hoz, pillanat alatt újraépült a régi formájába. Bumblebee-nél viszont végig ott volt, õ vitte magával, akkor õ miért nem tudta visszagyógyítani a leszakadt lábait??? Ez nekem kissé fura volt. Esetleg ilyen "kompakt" formában nem mûködik a cucc? De akkor Megatronnal mi lett?
SPOILER vége
Nagyon szép volt, nemtudom utoljára melyik filmbõl tetszett ennyire a soundtrack.
Nem tudja valaki hol lehet hozzáférni?
Énis csak jót tudok róla mondani, fantasztikus az egész film, nem sablonos, nincs olyan érzésem, hogy ezt már láttam valahol.
Ki****ul látványos az egész, pörög a végéig, nincsenek üresjáratok. A poén elemek is maximálisan ütnek, végig röhögtem az egészet. Végülis nagyon nem is féltem ettõl a filmtõl, mert már akkor megnyugodtam, amikor hallottam, hogy besegített Steven Spielberg, aki a legjobb rendezõ a világon!!
10/10
Igen, és teljesen mellesleg Õ volt Optimus hangja az eredeti rajzfilsorozatban is. Talán ezért eshetett rá a választás <#whatever>#whatever>
û
Félreértetted amit írtam a franchise-ról. Nem az a bajom, hogy készítettek egy játékot, amit el lehet adni, hanem az, hogy több bõrt is le akarnak húzni róla, méghozzá elég gusztustalan módon (szerezd meg mind!) - itt jön a matrica, képregény, film, stb. A sorrend természetesen változhat, vannak figurák, amik elõbb volt a képregényben vagy filmen és csak utána a többi reinkarnáció...
Ha meg azt gondolod, hogy ez a hozzállás nálam irigység / féltékenység a pénzükre, akkor ezt inkább nem kommentálom.
Vissza a filmhez: lehet, hogy ez *talán* egy jó film, lesz, de szerintem te is érzed, hogy a pókember, x-men vonalon eddig megvalósított ötlettelenség eléggé rossz elõérzetet ad.
Miért gondolod, hogy csak a Barbie, Action Man, Transformers, stb. készült azért, hogy "szedjünk-be-még-több-pénzt"? Megkérdezhetem, hogy te mivel játszottál kiskorodba? Vagy a gyermekeid mivel játszanak most? Csak azért lennék rá kíváncsi, mert gondolom nem ingyen osztogatták a boltba. Akkor pedig akár az is beleillhet a fent idézett nézetbe! 😊 A játékgyártók pedig természetesen pénzéhesek, ahogy mindenki! Senki nem fog csak azért gyárat építeni, hogy másoknak jó legyen és ingyen osztogassa a termékeit. Végül meg csak annyit, hogy egy olyan termékre, ami több embernek okozott örömet, és több bevételt hozott, mint amennyit Te valaha is látni fogsz, nem szép olyat mondani, hogy "játéknak csúfolt bigyó". Mert ugye attól, hogy neked nem jön be még játék a Barbieval és Action Mannel együtt.
Szerintem nem a játékfigura, hanem inkább a képregény miatt nézik majd meg (kivéve aki nem tud olvasni).
Remélem a robotok eleget fognak beszélni, mert az egy olyan pont lehet amin el lehet rontani ezt a filmet... némán abáló, dialógusok nélküli óriásrobotokra ugyanis senki nem kíváncsi.
Sajna most a Die Hard 4.0 elég magasra tette a mércét akciófilm kategóriában (mint az év eddig, vagy inkább utóbbi évek egyik legjobb filmje), szóval meglehetõsen megnõttek az elvárásaim a Transformers felé...
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
who am I 7: mint "felsõbbrendû lény" <#kacsint>#kacsint> mindig elszomorodok, ha egy filmet csak azért néznek meg, mert olyan spéci CGI van benne...
sztem nem transformers figura volt, de AZT koppintották már akkor(iban is))made in china or taiwan or egyébb occó kicci osszág.
(miért kell beszolnod?)
A transformer-ek voltak a legfaszább játékok régen! (meg lehet most is azok lesznek!)
A képregénybe meg ne szóljá már bele sztem te egyet sem olvastál végig!
(mert akkor nem írnál ekkora baromságokat!)
<#ejnye1>#ejnye1>
Yuppiyee 😉
jót nevetek az ilyeneken <#taps>#taps>
A film mustsee ofcourse 😄
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
JA és itt lehet megnézni, bocs ez kimaradt:
http://www.imdb.com/name/nm0000229/
Itt lehet nézni, hányszor volt már executive... Sokszor.
(Egyébként mielõtt túl gazdagnak találnátok már Spielberget, a DreamWorks a Viacomé, tudtommal csak az Amblin SS-é többségben.)
G.I. Joe-rõl is lehetne valami fasza CGI movie 😊
\"Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz;Gigabyte P35C-DS3R;Kingmax 4Gbyte Ddr2;Msi Nx8800Gts 320 Mb OC;Maxtor 320Gb\"
RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX
ööö, mi a baj? a uip vette a fáradságot és transformers szakértõ segítségével az eredeti magyar figurák neveit vitte tovább a filmhez és nem random cuccokat kreált.
Most meg majd azt mondja, hogy : Mr. Optimus, welcome back!<#taps>#taps>
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Még jó hogy leírták a cikkben is hogy Megatron lesz az Agent Smith...
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ <#wilting>#wilting>
és sokszor egy reprezentatív emberke, akinek a nevével el tudják adni a filmet. itt spielberg a dreamworks feje, így képbe került.
tévében az exec. producer nem ilyen technikai tényezõ már, hanem maga az író, a legfontosabb ember.
ár azt sajnálom, hogy a történetet lebutították a képregényhez képest 😞 nem értem miért kellett 😞
An old man dies. A young woman lives. A fair trade