70
  • Deryck
    no comment. ez az a film amire azt mondom tökéletes. remélem lesz folytatás ÉS azt nem cseszik el ahogy az lenni szokott. 10es skálán 10. a nyár hanem az év legjobb filmje.
  • Rage47
    Lesz folytatás? Remek!! :) Most néztem meg moziban, eszméletlen jó film!!:)
  • Curbuncle
    Évek óta nem láttam ilyen jó filmet! Már nagyon várom a folytatását! (2009)
    10/10
  • Sliders
    Hali! Szerintem ha a zene érdekel akkor Ebay-ról tudsz rendelni vagy fotexrecords, esetleg net :)
    Úgytudom hogy az original sound az Steve Jablonsky műve, főleg a meghatóbb dalok. Bár sok művész megszolal, de Michael Bay általában ugyanazokkal dolgozik. Anno a Sziget című film zenéjére figyeltem fel, az is nagyon jó volt, meg is vettem, és a Transformersben is éreztem hogy Steve Jablonsky munkája a zene.

Amúgy nagyon bejött a mozi. Michael Bay nagyon tehetséges látványokban gazdag rendezést nyújt szinte minden filmjében, Spielberg meg, hogy odatette a kezét zseniális lett. Az biztos hogy a DVD vagy a HD kiadás a polcomon lesz. Aki még nem látta ne habozzon... nagyon jó film.
  • A6 Intruder
    TransformersMoziFanHonlap
  • Aldiinho
    nektek tetszett?
  • Aldiinho
    Nekem teccett a film, de néha nem lehetett látni a feliratot....:D
  • Mr Csé
    sájá löböf
  • Beast Machine
    ok, no práblem:)

Frenzy neve télleg nem hangzik el se emberi, se kibertroni nyelven, viszont a legjobbna akkor lettem volna kiakadva, ha tényleg Soundwavenek hívták volna, hisz megbecstelenítés lett volna egy ilyen négykarú, mechanikus csigát Soundwavenek csúfolni.

Dude64: a japók 3 év késéssel láthatták a Movie '86-ot, de a sorozat ment tovább náluk is, így kényszerlépésként csinálták meg a Scramble Cityt (ami Metroplex és Trypticon harcáról szólt volna, ha a másik két rész is elkészül), hogy a G1 2. és 3. ÉVADÁT összekössék történetileg. Csak mire elkészültek volna, bejött a Movie '86.

A SC nem tartalmaz az amcsi G1ből részeket, csak hasonlít rá, de 100%ig önálló alkotás.

Mellettem szól a SC kora is: 1988-ban kezdték el rajzolni, a MOvie '86-os, a sorozat '84-es, szóval ezen már nincs mit taglalni:D
  • Gatts
    Bocsi :) Ha megnézed, hajnal 4-kor írtam és egy 6-7 sör után :D
    Az allspark-ra rosszul emlékeztem, a neveket meg egy kicsit bekavartam :) Igazából nem is emlékszem, hogy a filmben megemlítették a Frenzy nevet, én amíg hazaértem, csak "Kis Genyának" hívtam :) IMDB info alapján jött a Soundwave :)
    No de mindegy. Most próbálom beszerezni a rajzfilmeket, hangulatom támadt :D
  • Dude64
    Karaj így már legalább mindenkinek tiszta. Én eddig abban a tudatban éltem, hogy a Marvel jutott elöbb a jogokhoz (és, hogy ő találta a ki az alakváltók G1-es formáit), ami végül a HASBRO-nál kötött ki.
    Biztos nem japánban adták elöszőr a sorozatot? Mert mintha rémlene, hogy Scramble City-ben még voltak 1. évad beli jelenetek. Régen volt lehet igaz sem volt:)
  • Beast Machine
    namost

1. Az nem SOundwave, hanem Frenzy.

2. Nem Everspark, hanem Allspark.

3. a Transformerek eredetileg figurák voltak, méghozzá japánban találta ki közvetlen elődüket a Takara cég még a 80-as évek legelején. Ezeket hívták Diaclone-nak és Microman-nek. EZEKET vette át a Hasbro 1983 körül, majd az eddigi egyik legjobb reklámfogásként nyilvántartott dolog következett be: 1984ben útjára indult a rajzfilm és a képregény (majdnem ugyanakkor, de a képregény kicsit hamarabb jött, és full más vonalon követte a sztorit). Majd jött 1986ban a Movie '86, és atrolt mindent, és még mindig jobb, mint a Movie '07.

A japánoknak közük nem volt a rajzfilmhez, az majd csak akkor jött szóba, amikor megírták a Scramble City nevű sorozatot, amely náluk a rajzfilm 2. és 3. évafdját volt hivatott összekötni, mivelhogy hozzájuk csak 3 évvel később, 1989ben ért el a Movie '86.

Szóval a TRANSFORMERS (nem a Diaclone, nem a Microman, hanem a TRANSFORMERS) amerikai, amely a reklámcélból rajzoltatott rajzfilm/képregény határokon túllépett, meglepve ezzel a Hasbrot alaposan.

Bocs, de egyszerűen nem szeretem, amikor félinfók alapján ilyeneket vontok le, hogy a TF japán animenek indult.... Jézus...
  • AljasGetto
    Hol a probléma??? Én nem írtam, hogy ez miből készült..., hanem hogy mivel veszik egy kalap alá...

De hogy a degenerált medvék is megértsék, ha azt írom, hogy "az gyümölcslevet nem kéne egy kalap alá venni a mindenféle cukorból/ízesítőkből kreált üdítőkkel", akkor ezzel nem azt mondtam, hogy a gyümölcslé izesítőkből van... áhhhh...

Én amúgy a rajzfilmet szerettem, de a "fizikai" játék is poénos volt, viszont annyira sosem voltam rajongó, hogy jobban elmélyedjek benne, néhány kellemes órát szerzett nekem, és ennyi (képregényben még nem láttam/olvastam).
  • HöfEE
    A Transformers rajzfilm/anime eredetileg japán és ugyanaz a Toei Animation studiókészítette aki például a DragonBall-t.

linKKATT
  • Dude64
    Vagyishát a képregény Marvel természetesen. A rajzfilm, ha mindeigaz japánban idúlt útjára.
  • Dude64
    Nem igazán. Eredetileg ők is Marvel kitalációk. A jogok csak késöbb kerültek át a Hasbro-hoz...
  • winnie
    "rajzfilmből/képregényből készült mozival..."

ez nem rajzfilmből, képregényből készült. a gyerekjátékból készült a rajzfilm. ez olyan, mintha a pókember-filmre mondanád, hogy rajzfilmből készült. attól, hog volt transformers-rajzfilm, még nem abból készült.
  • AljasGetto
    Amúgy a full teli moziban nem láttam 20 év alattiakat... :)
  • AljasGetto
    Nem értem azokat, akik egy kalap alá veszik ezt egy akármilyen akció rajzfilmből/képregényből készült mozival...
    Egyrészt a rajzfilmet pont azért szerettem, mert kicsit komolyabb volt és volt története (ez persze szubjektív, ezzel lehet vitatkozni), másrészt meg itt adott volt egy olyan hightech világ, ami ordított azért, hogy a mai CGI-s technikával megfilmesítsék!!! És most, hogy láttam, meg kell hogy mondjam, veszett jól sikerült nekik!!!

És ez tényleg nem összehasonlítható egy Pókemberes, vagy Macskanős bénázással (nem a rajongókat akarom bántani, csak a CGI volt hihetlenül szánalmas és sokszor fölösleges ezekben a "gyöngyszemekben")

MINDENKI NÉZZE MEG!!!

Ja és még egy pozitívum: sikerült nekik úgy megcsinálni a full akcióval és városrombolással teli filmet, hogy nálunk is csak 12-es karikát kapott, és mégsem lett emiatt gagyi!!! Nincsenek ugyan fuckolások, és a vér sem fröcsög, de azért néhol hullanak rendesen az emberek. Ja és sikerült még az is, hogy ne legyen elpoénkodva az egész... Gratula!
  • Gatts
    Na én is megnéztem :) Azt már az előzetesek alapján sejtettem, hogy látványos film lesz, de tartottam attól, ami mostanában sok látványfilmnél előfordul, hogy baromi nagy időhúzás lesz és mondjuk egy 20 percnyi ténylegesen látványos dolog, meg akció. Nameg persze, hogy a trailerben a leglátványosabb dolgokat már el is lőtték...
    Hát nagyon nnagyot kellett csalódnom pozitívan, mert ilyen pörgős és látványos filmet nem nagyon láttam eddig :) Eleinte egy kicsit fura volt, hogy eléggé el volt poénkodva a film, de ez is nagyon rátett a hangulatra :) Egy pillanatig nem unatkoztam a film alatt, nagyon szórakoztató és helyenként kapaszkodtam a látványtól rendesen a székbe. Abszolút nyugodt szívvel megyek el rá jövő héten is mégegyszer :) Teljesen túlteljesítette a film az elvárásaimat.
    Csak egyetlen kérdésem van: Mikor lesz folytatás???

Nameg mégegy, de ez spoileres, tehát:

SPOILER:

Soundwave, amikor hozzáért az Everspark-hoz, pillanat alatt újraépült a régi formájába. Bumblebee-nél viszont végig ott volt, ő vitte magával, akkor ő miért nem tudta visszagyógyítani a leszakadt lábait??? Ez nekem kissé fura volt. Esetleg ilyen "kompakt" formában nem működik a cucc? De akkor Megatronnal mi lett?

SPOILER vége
  • 00000000000000
    Jah és mégvalamit megkell említenem a filmből, és az a zene.
    Nagyon szép volt, nemtudom utoljára melyik filmből tetszett ennyire a soundtrack.
    Nem tudja valaki hol lehet hozzáférni?
  • 00000000000000
    Nekem is sikerült megnéznem péntek este a fehérvári Cinemában.
    Énis csak jót tudok róla mondani, fantasztikus az egész film, nem sablonos, nincs olyan érzésem, hogy ezt már láttam valahol.
    Ki****ul látványos az egész, pörög a végéig, nincsenek üresjáratok. A poén elemek is maximálisan ütnek, végig röhögtem az egészet. Végülis nagyon nem is féltem ettől a filmtől, mert már akkor megnyugodtam, amikor hallottam, hogy besegített Steven Spielberg, aki a legjobb rendező a világon!!

10/10
  • Caine
    "Optimusz fővezért Peter Cullen szólaltatja meg, aki leginkább az amerikai filmelőzeteseket aládörmögő hangként ismerhetjük"

Igen, és teljesen mellesleg Ő volt Optimus hangja az eredeti rajzfilsorozatban is. Talán ezért eshetett rá a választás
  • pandemonius
    Na megnéztem a filmet moziban, és mit ne mondjak, rohadt jól szórakoztam rajta. Rohhhadt sok akció, és hibátlan látvány. A történetvezetést nem bonyolitották túl, de ugyan ki várja el a transformerstől, hogy csavaros története legyen?:D A nevek tényleg a jó öreg képregényes változat szerint lettek forditva álcákkal, racsnival és igy tovább. Én személy szerint azt vártam amit kaptam, bár a pörgősség kedvéért sok helyen feláldozták az ésszerűságet, de annyira le tud kötni a film, hogy az ember nem is figyel a hibákra. Az viszont tény, hogy kamerás divxes változattól senki se fog hanyattesni, mert a lényeg fog eltűnni a filmből. Én nem csalódtam. (szemben a pókember3-al)
    ű
  • tntcoder
    pszlaci:
    Félreértetted amit írtam a franchise-ról. Nem az a bajom, hogy készítettek egy játékot, amit el lehet adni, hanem az, hogy több bőrt is le akarnak húzni róla, méghozzá elég gusztustalan módon (szerezd meg mind!) - itt jön a matrica, képregény, film, stb. A sorrend természetesen változhat, vannak figurák, amik előbb volt a képregényben vagy filmen és csak utána a többi reinkarnáció...

Ha meg azt gondolod, hogy ez a hozzállás nálam irigység / féltékenység a pénzükre, akkor ezt inkább nem kommentálom.

Vissza a filmhez: lehet, hogy ez *talán* egy jó film, lesz, de szerintem te is érzed, hogy a pókember, x-men vonalon eddig megvalósított ötlettelenség eléggé rossz előérzetet ad.

• pszlaci
    Érdekes hozzászólás! :D
    Miért gondolod, hogy csak a Barbie, Action Man, Transformers, stb. készült azért, hogy "szedjünk-be-még-több-pénzt"? Megkérdezhetem, hogy te mivel játszottál kiskorodba? Vagy a gyermekeid mivel játszanak most? Csak azért lennék rá kíváncsi, mert gondolom nem ingyen osztogatták a boltba. Akkor pedig akár az is beleillhet a fent idézett nézetbe! :) A játékgyártók pedig természetesen pénzéhesek, ahogy mindenki! Senki nem fog csak azért gyárat építeni, hogy másoknak jó legyen és ingyen osztogassa a termékeit. Végül meg csak annyit, hogy egy olyan termékre, ami több embernek okozott örömet, és több bevételt hozott, mint amennyit Te valaha is látni fogsz, nem szép olyat mondani, hogy "játéknak csúfolt bigyó". Mert ugye attól, hogy neked nem jön be még játék a Barbieval és Action Mannel együtt.
  • winnie
    a játékbabából lett a képregény, de nyilván előbbi sokkal többeknek volt, mint képregénye. aki megnézi, inkább azért nézi, mert végre egy értelmesnek tűnő scifi-akciófilm jött el.
  • Atisz #41
    Játékfigura????
    Szerintem nem a játékfigura, hanem inkább a képregény miatt nézik majd meg (kivéve aki nem tud olvasni).

Remélem a robotok eleget fognak beszélni, mert az egy olyan pont lehet amin el lehet rontani ezt a filmet... némán abáló, dialógusok nélküli óriásrobotokra ugyanis senki nem kíváncsi.

Sajna most a Die Hard 4.0 elég magasra tette a mércét akciófilm kategóriában (mint az év eddig, vagy inkább utóbbi évek egyik legjobb filmje), szóval meglehetősen megnőttek az elvárásaim a Transformers felé...
  • tntcoder
    Látom megsértődtek itt a transformers klub tagjai, lehet hogy jogosan. Pedig szeretem a gyerekkori nosztalgiát és pont ezért nincsen a gyerekeimnek ilyen játéknak csúfolt bigyója... Ez nálam egy kategóriába tartozik a Barbie, Action Man, Bionicle, stb. termékvonallal és természetesen nem olvastam ilyen képregényt, mert a franchise (magyarul: szedjünk-be-még-több-pénzt) nem az esetem. Ez a film pontosan illeszkedik ebbe a gondolkodásba, ami csak egyszerűen az alkotók ötlettelenségét vagy a játékgyártó pénzéhségét mutatja.

who am I 7: mint "felsőbbrendű lény" mindig elszomorodok, ha egy filmet csak azért néznek meg, mert olyan spéci CGI van benne...
  • spydee
    nektek is volt olyan lézerpisztolyból(többféle hangot adott ki:9 voltos elem) átalakítható robottá játékotok? az volt nekem a legutolsó gyerekori játékom amit nem adtam oda senkinek, nem cseréltem el...végül is a kis unokaöcsémnél végezte...illetve "végezte ki" szerintem:))
    sztem nem transformers figura volt, de AZT koppintották már akkor(iban is))made in china or taiwan or egyébb occó kicci osszág.
  • zberta
    tntcoder: te miről beszélsz? vagy nem volt gyerekszobád!?
    (miért kell beszolnod?)
    A transformer-ek voltak a legfaszább játékok régen! (meg lehet most is azok lesznek!)
    A képregénybe meg ne szóljá már bele sztem te egyet sem olvastál végig!
    (mert akkor nem írnál ekkora baromságokat!)
  • HJPOWER
    Újra gyerek leszeeeek! Emlékszem, az első pénzemet, amit úgy locsolkodtam össze(húsvétkor ugye:) Abból egy ilyen transformers -t vettem. Milyen szép idők is voltak. Meg is keresem, + a G.I. Joe figurákat is!
    Yuppiyee ;)
  • who am I 7
    Gondolom mivel te felsőbbrendü lény vagy, ezért az ilyen érzengős dedós buta nosztalgia téged nemérint.Na meg gondolom 30 perc alatt összedobsz egy ilyen gagyi cgi-s buta videót.
    jót nevetek az ilyeneken
    A film mustsee ofcourse :D
  • DJ Boss
    ..., mintsem "dolgozó embert". - hogy érthető legyen.

JA és itt lehet megnézni, bocs ez kimaradt:
    http://www.imdb.com/name/nm0000229/
  • DJ Boss
    Na igen... mozifilmeknél leginkább egy név, mint "dolgozó ember". Ráadásul mióta az amerikai filmakadémia 3-ra korlátozta a valódi producerek számát, akinek hajlandó Oscar-t adni egy filmért (ami a legjobb film címet nyeri), megszaporodtak a társ-, segéd-, al(-...)producerek is, jelen esetben executive. Sztaki szerint kb a legnagyobb májsztert jelenti, úgy mint vezér-, vezető-... Persze a DreamWorks (egyik) alapítója Spielberg neve kell(het) a film mellé, ha elmékeztek a Monster House-t (Rém Romot) is így akarták eladni nekünk, meg is néztem moziban, hát....
    Itt lehet nézni, hányszor volt már executive... Sokszor.
    (Egyébként mielőtt túl gazdagnak találnátok már Spielberget, a DreamWorks a Viacomé, tudtommal csak az Amblin SS-é többségben.)
  • Dredd
    OMG tuti megnézem, gyermekkororm egyik kedvenc emléke a 80-as évek végéről a Sky Channel :) vasárnap reggel 7-kor fent voltam, a rajzfilmek miatt :)

G.I. Joe-ről is lehetne valami fasza CGI movie :)
  • Acheron
    Hát én biztos meglesem majd,mert régen nagyon gyűjtöttem a képregényeket,köztük a transformerst is,de sajnálom hogy már nincsenek meg
  • tntcoder
    Hogy legyen egy beszólós post is: azért mert az óvodások valaha szerettek gagyi képregényeket nézegetni, szerintem attól még ugyanúgy béna egy film. De a trendeket figyelve várható volt, hogy lesz ilyen. Hasonló színvonalú ötleteim nekem is vannak, pl.: Barbie vs. G.I. Joe
  • Nethyrrea
    nemolvastál anno képregényt?ugyanezek a nevek voltak. netévesszen meg hogy a képregényt anno annak a korosztálynak írták akik azóta felnőve majd sáskamód mennek a moziba (többekközt jómagam) hogy "nosztalgiázzanak" kicsit.
  • winnie
    "Racsni, Űrdongó, Jazz és Acélfej. /cry "

ööö, mi a baj? a uip vette a fáradságot és transformers szakértő segítségével az eredeti magyar figurák neveit vitte tovább a filmhez és nem random cuccokat kreált.