48
-
xizor #48 2 dolgot nem értek.Miért kell mindig offtopicot csinálni, a másik meg, hogy miért kell minden hírt megkérdőjelezni?Csak jobban tudja a szakértő,hogy ez most mi mint amit te látni vélsz a képen nem? -
nattydread #47 "Hát, azért az ember szépen elterjedt az egyenlítőtől a tundráig, ez a pár fok nem fog gondot okozni biológiailag."
hát neked lehet, h nem, de annak amit megeszel valószinűleg
-
lapaleves #46 nemtom meglepődsz-e, de a "mindenfélét be akarnak tiltani" számomra nem valami meggyőző érv. a közlekedés korlátozását csak üdvözölni tudom, csak azt nem tudom melyik ország ilyen bunkó mód diktatórikus életszínvonal-romboló... kivándorolnék oda.
azért szívesen vennék bármilyen további példákat ez ügyben, ha van. -
Ironka #45 Kicsit utána kéne nézned.
Először is nem hőmérős eredményekből lehet az éghajlat változását rekonstruálni, nagyon jó kis módszerek vannak erre.
Nem 150-200 évről van szó, hanem a teljes holocén időszakról, 10 000 évről.
Talán tekintsd meg ezt
Persze maga a hőmérsékletváltozás eddigi mértéke még nem adna okot a páni félelemre, lehet mondani, h a korábbi mérések szórásában van benne, de akkor
ez az iszonyú CO2 emelkedés majd tesz a dologról, és itt 400 000 évről van szó... Szóval itt a projekció a lényeg, mivel ez még csak a kezdet. A szarjunk a fészekbe gondolkodás (nem győzött meg, tehát szted ne csináljunk semmit), meg biztos használ a dolognak. Itt nem a természetes melegedési folyamatról van szó, annál pár nagyságrenddel durvább a helyzet az ember miatt, akár hiszed, akár nem. És most még durván pufferelnek az óceánok pl.
Az eperszedéses tél egy kirívó eset volt, most tendencia van.
Az elmúlt évszázad 5 legmelegebb éve 98 óta volt.
"A study in the April, 2007 issue of Environment and Urbanization reports that 634 million people live in coastal areas within 30 feet of sea level. The study also reported that about two thirds of the world's cities with over five million people are located in these low-lying coastal areas."
Nekik pláne jó szar lesz.
De szarjuk is le az egészet, hisz ez nem meggyőző, ez csak a g*ci bulvármédia bűne. Ugye érted. -
BiroAndras #44 "csak kérdezem, hogy az "életszínvonal lerohasztás" miben nyilvánul meg?"
Abban, hogy mindenfélét be akarnak tiltani. Pl. korlátozzák a közlekedést, arra hivatkozva, hogy az autók környezetszennyeznek. Pedig sokkal jobb megoldások is léteznek. -
#43 "Mi ehhez a klímához alkalmazkodtunk, erre épült a civilizációnk, tehát jó nagy gebaszt fog okozni a dolog. "
Hát, azért az ember szépen elterjedt az egyenlítőtől a tundráig, ez a pár fok nem fog gondot okozni biológiailag.
Ellenben azért megy a para, mert ha mondjuk fél métert emelkedik az óceánok vízszintje, akkor a tengerparti városok mennek a levesbe. Ami azért nem mindegy.
Egyébként ez a nagy össznépi globálisfelmelegedős pánik engem személy szerint nem nagyon győzött meg. Tekintve a Föld pármillió éves lefolyású hőmérsékleti ingadozását. Gyakorlatilag tegnap volt jégkorszak, még jó hogy ma még melegszik az idő.
Egyébként meg 150-200 év hőmérsékleti megfigyeléseiből nemigen vonnék le messzemenő következtetéseket(~1800 körül kezdték mérni is a hőmérsékletet, nem csak megállapítani, hogy "ejj de kutya hideg van!"). Nemrég olvastam valami cikket, hogy ilyen kurva meleg tél utoljára 16xx-ben(? valamikor középkorban) volt, amikor februárban epret szedtek. Na, ha láttunk már ilyet is, akkor mégis miért akarjuk azt hinni, hogy ez nem totál természetes? -
#42 "Mi van akkor, ha ezek az óriáspingvinek nem is közeli rokonai a ma élőknek, mint ahogy kiderült az embernél is, hogy nem a majomtól származik?"
Mi van? Már Darwin is azt mondta, hogy _közös ős_, nem hogy konkrétan "a majomtól". De ha megnézzük a közös őst, akkor az kvázi egy "majom". (Annyiból legalábbis ha most jönne egy szembe veled az utcán, tuti majomnak néznéd.) Hol is derült ki, hogy az ember nem tőlük származik?
"A faj kihalása szerintem hihetőbb ha a Föld hirtelen lehülése idején (jégkorszak bekövetkeztével) történt. Megmaradtak a kisebb étkű, kisebb testű fajok."
Heh, hát lehet, hogy neked hihetőbb, csak sajnos a fizika nem így működik. Nagyobb tömegű test lassabban hűl le, nagyobb térfogathoz meg kisebb fajlagos felület tartozik, amin leadhatja a hőt.
Ezek után én kérdezném meg tőled, hogy mikor is születtél? Vicces, hogy miután nyilvánvaló képtelenségeket írogatsz, meg a neked segíteni próbáló embereket leoltod és tanulni küldöd(mikor a jelek szerint neked lenne rá igen nagy szükséged), még ki is vagy akadva, hogy lehülyéznek. Hát le is fognak, amíg hülye vagy, ráadásul nagy arccal. -
lapaleves #41 csak kérdezem, hogy az "életszínvonal lerohasztás" miben nyilvánul meg? valahogy pont ennek az ellenkezőjét tapasztalom. minden szart megvetetnek az emberrel, mesterségesen vágyakat keltenek a júzerben, hogy minél többet fogyasszon. nekem ez pont a fordítottja annak, amit írsz. eltekintve az agymosás tényétől persze. -
Piel #40 Soha nem szerettem az ilyen egyszerű embereket, akik csak úgy érik el lelkük megelégedését, ha sértegetik a másikat. Járhatnál még iskolába, hátha több kultúra szorul beléd Ironka! -
#39 Hát én nem szarom le, én hiszek a globális felmelegedésben, abban viszont halgatyóval értek egyet, hogy ettől még nincs itt a világvége. -
magyarszurke #38 Neem,mondom,azt a madár-majom ősünk tette,miután leszállt a földre a fáról és tüsszentett egyet a száraz fűre.Ha jól célzott meggyulladta fű,és innen már(mivel molt szárnya),könnyű a dolog,egyszerűen lebegteti a szárnyát a füst felett -
Gabe Dearborne #37 Nem füstjelekkel???
Mélységesen csalódtam. Abzug pingvinek. -
M0RN1NGST4R #36 linux blu ray kiadásban -
AnWar #35 Mert nem volt mit kimosni... -
Commandante #34 Prof. halgatyó és Dr. Adam II - mindenki, beleértve azt a néhány ezer klímakutatót is - hülye, csak Ti vagytok helikopterek. -
#33 Végre valaki akinek még nem mosták ki teljesen az agyát. -
Commandante #32 Tökéletesen igazad van. A pestisjárványokat is túlélte az emberiség. Igaz hogy néhány millióan belepusztultak, de ki nem szarja le. -
magyarszurke #31 Nekem is tetszik az ötlet -
Prof William #30 Micsoda remek állatos horrort lehetne ebből csinálni! Szinte már látom a szemem előtt! "A gyilkos pingvinek éjszakája!" Ilyen még úgysem volt! -
Ironka #29 Tessék, olvasgass pingvinfosszíliák vizsgálatáról -
Ironka #28 megválaszoltad magadnak a kérdést, nem értesz hozzá
de azért okoskodsz
szted a DNS hibridizációs módszer "föltalálása" előtt hogy dolgozott az egyszeri taxonómus?
anatómiai karakterbélyegek definiálása és leírása alapján, azóta persze a molekuláris módszerek sok helyen felülírták az eredeti besorolást (főként magasabb rokonsági szinteken), de ma is az új fajok leírása (túlnyomórészt ízeltlábúak) a régi módszerekkel történik
és egy pingvinekkel (is) foglalkozó zoológus/paleontológus sötétben tapogatva is felismer egy pingvinkoponyát, hát még ha le is mérheti
komolyan azt hitted, h bemondásra döntik el egy csontról, h mi is az? -
gyuri12 #27 az agyuk ugyanakkora. -
#26 Rengeteg csonttani bélyeg van ami alapján el lehet dönteni, hogy egy adott állat hová tartozik. Biztos hogy pingvin volt ha azt mondják. -
#25 tuttam bmeg.D -
Ironka #24 te meg csak szimplán ostoba vagy -
Ironka #23 NAGYBETŰVEL kell leírni azoknak a vaksüketeknek, akik még mindig nem látják a nyilvánvalót, h globális felmelegedés TÉNY, AMIT MINDEN VALÓSZÍNŰSÉGGEL AZ EMBER OKOZ. De mivel minden relatív, ez nyilván az eddigi hőmérsékletnívóhoz adódik hozzá. IGEN régebben voltak sokkal melegebb időszakok, csakhogy akkor még a kanyarban sem volt az emberi faj. A Homo nemzetség kábé 2 millió éves, a mai ember pedig kevesebb, mint 150 000 éve jelent meg. Mi ehhez a klímához alkalmazkodtunk, erre épült a civilizációnk, tehát jó nagy gebaszt fog okozni a dolog.
És igen, igazad van, a Földet magát nem nagyon fogja meghatni, sokkal inkább minket. -
Piel #22 Mikor is születtél? -
Piel #21 Most ezt mondják. És te tudod az igazságot? Valószínűleg ... -
babajaga #20 Senki soha nem mondta hogy az ember majomtól lett, hanem azt hogy az embernek és a majomnak közös őse volt. -
magyarszurke #19 szerintem inkább hasonlít egy pelikánra...
amúgy vannak jellegzetességek(példát nem tudok),amik alpaján meg lehet ,mondani,hogy igen,ez hasonlít egy másik őspingvinre,amiről iztosan tudják,hogy az volt -
halgatyó #18 Az külön kérdés, hogy azt a koponyát milyen alapon minősítik pont pingvinnek.
Nem vagyok szakértője a csont fosszíliák tudományának, de úgy érzékelem, hogy ez a hosszú csőrű koponya bármi lehet, az se biztos, hogy tollai voltak. -
halgatyó #17 "... amikor a Föld a mainál jóval melegebb volt. Az Antarktiszt jéggel borító globális lehűlés csak 34 millió évvel ezelőtt kezdődött"
NAGYBETŰVEL kellene írni, hogy mindenki olvassa! NAPONTA többgször is, hogy belevésődjön az agyukba, ahogyan a globális felmelegedésről szóló célzatos hantákzt belevésik az emberekbe, hogy ideológiai töltetként szolgáljon az életminőség lassú de döbbenetes mértékű lerohasztásához. (Az életszínvonal lerohasztás elfogadásához, a tiltakozás csökkentéséhez)
A Föld akkor is létezett, élt, virult. -
#16 sosenemigaz. -
Déta #15 Az ember nem a majomtól származik? Bocs,ezt hol olvastad?
-
#14 Hű, sosem hittem volna, hogy hasznát veszem a biológia tudásomnak (ami soha nem is volt), de lám: még rémlik valami, hogy minél délebbre megyünk (a déli félteken persze) annál nagyobb testűek a pingvinek, szóval valószínűleg annál jobban bírják a hideget minél nagyobbak. Tehát ezek alapján ezeknek a bálnaevőknek sokkal több esélyük lett volna mint a kisebbeknek :D -
magyarszurke #13 igazából én sem értem a tudósok mit nem tudnak -
Piel #12 Mi van akkor, ha ezek az óriáspingvinek nem is közeli rokonai a ma élőknek, mint ahogy kiderült az embernél is, hogy nem a majomtól származik?
A faj kihalása szerintem hihetőbb ha a Föld hirtelen lehülése idején (jégkorszak bekövetkeztével) történt. Megmaradtak a kisebb étkű, kisebb testű fajok.
Miért ne lehettek volna az egyenlítő közelében előbb? A jégkorszakhoz aki alkalmazkodott az megmaradt, a felmelegedést követően egyszerűbb volt a már megszokott hideg klímát követni a jég visszahúzódásával.
A Föld sem őriz meg minden emléket, pláne nem 36 millió év emlékeit. -
#11 Ehe egy régi linux. -
magyarszurke #10 a kövületekből és kőzetekből elég sokat meg lehe tudni különböző vizgálatokkal -
babajaga #9 "Az Antarktiszt jéggel borító globális lehűlés csak 34 millió évvel ezelőtt kezdődött, kétmillió évvel az Icadyptes faj kihalása után."
Hát én megnézném hogy honnan tudhatnák ezt ilyen pontosan.