48
  • Cat #8
    ha szerződsz valakihez egy évre, akkor általában az egy év lejártával a cég úgy veszi, hogy ha nem jelzed az ellenkezőjét, újra egy évet aláírtál. Ez tényleg benne szokott lenni a szerződésekben. A másik variáció, hogy a hűség lejárta után 2-4ezer forinttal magasabb havi számlát kap a delikvens, amit általában észre sem vesz, vagy ha igen, akkor anyázik hogy mivan. Ekkor ismét hűséget kell kötni (manuálisan), és újra csökken a havi előfizetési költség.

Ez van.
  • waterman
    "a hűségnyilatkozatok ugyanis az esetek többségében automatikusan megújulnak " - ezt hogyna kell érteni? ha én szerződök valakihez 1 évre, akkor 5 év múlva is csak akkor szabadulhatok tőle, ha eladom az egyik vesém, vagy mi?
    azt kéne elérniük, hogyha én fel akarom mondani a szerződésemet, akkor ne 100ezreket számlázzanak ki, ha még nem telt le a hűségnyilatkozat. 1 éves időtartamot még reálisnak éreznék, de a 2 év, az manapság már tényleg sok.
  • Cat #6
    azt is tegyük hozzá, hogy azért vannak ekkora bekötési kedvezmények (pl. első 3 hónap ingyenes, vagy adunk hozzá egy Nintendo DS-t), mert a cég kiszámolta, hogy ha 2 évre aláírsz, így is megéri neki. Ha korlátozzák, ezektől elesünk.
  • stain
    Ja... csak ha leszerelteted, akkor mennyi idő, míg a másik cég beköti?
  • Blackman
    a hűségszerződés nem is igazán a nagy cégeket védi,hanem a kicsiket.. vegyük példának at, hogy egy egészen kis cég alakul és egy nagyon jó és kedvező szolgáltatást hoz létre 2 éves hűséggel.. sokal előfizetnek neki, örül.. bár nincs nagy haszonkulcsa, de legalább sok az előfizetője, hosszútávon kifizetődő lehet.. nézzük mi történik ha leveszik fél évre.. a kis cég eleve elgondolkodik az új szolgáltatás létrehozásán, mert fél, hogy a nagy cég fél év múlva el fogja hoppolni lőle a felhasználóit méghozzá úgy, hogy ő is nyom egy nagy kedvezményt, nem azért hogy rendes legyen, hanem hogy csődbe vigye a kis céget.. a nagynak kis veszteség nem gond.. a kicsi csődöt mond és lehúzza magát.. szóóval mindennek két oldala van szerintem is...
  • izb
    Támogatom!!
  • Flashy
    szerintem a hűségnyilatkozat maga nem rossz dolog, fölösleges lenne korlátozni a maximális idejét, mert akkor a cégek egyszerűen nem adnak annyi kedvezményt és kész, tulajdonképp senki nem jár jobban, csak az jár rosszabbul aki hajlandó lenne 1 vagy akár 2 egész évet aláírni mert biztosan tudja hogy szüksége lesz a szolgáltatásra és jól jön az olcsóbb ár esetleg. azt kéne csak megvizsgálni hogy a cégeknek tényleg ennyire rossz-e határozatlan időre szerződést kötni, mint amennyivel drágábbak a határozatlan idős díjak. van egy olyan gyanúm, hogy nagyon kevesen játszanák azt hogy havonta másik szolgáltatóhoz szerződnek legyen szó netről, tévéről vagy telefonról. leegyszerűsítve kicsit olyan nekem a dolog hogy van egy nagy cég baromi sok pénzzel ami attól fél hogy a csóró kisember majd szemét lesz és felmond és megfosztja a céget a havi párszáz forintos haszontól amikor rendesek voltunk és adtunk neki egy ezrest a szakadt telefonjáért amit behozott...
  • mikloss
    Ez egy jó ötlet. Én is megszívtam a netemmel mert 2 éves hűségnyilatkozatom van és már az első év végén is voltak olcsóbb-gyorsabb netek az enyémnél.