48
-
dez #48 Izé, honnan vetted, hogy elfogadták? Más akit kérdeztem, és képben van, nem tud róla. -
dez #47 A fogyasztóvédelmiseket kellene megkérdezni.. -
Raszkál #46 Igen ez engem is érdekelne ,hogy miért van még mindíg 2 év hűségny. mikor már csak 6 hónap lehetne!!!
2007 őszén a parlament elfogadta a törvényjavaslatot.
:-(
-
Hegyikecske #45 Ja és sztem itt Mo-n egy olyan (net) szolgáltató nincsen, akivel elégedettek lennének az ügyfelek, pedig belőlük élnek, és ha már úgyis ki kell fizetni x ftot nem mindegy hogy azt milyen kedvvel teszik az emberek: hogy muszáj, vagy mert támogatni akarják a céget, mert olyan jó szolgáltaltást nyújt...
Itt a hegedűnél az a vicces h nem volt hajlandó kisebb csomagba tenni engem is a netnél, csak arra lennék kivi h mi lenne ha nekem professional lenne (20Mbit) és annál már nincsen nagyobb ugye... mer kedvezmény csak felfelé módosításnál jár.. aztán nagy nehezére kiderülh vmi külön díj elllenében lehetne lefele módosítani, csak nem érné meg... ennyit erről -
Hegyikecske #44 kissé zavarosan fogalmaztál, de a UPC üzletpolitikáját illetően sajnos igazat kell adnom neked, mert én konkrétan azt tapasztaltam h rosszabbul járok MEGLÉVŐ előfizetőként, mintha újonnan belépő lennék...
Cikkhez: pont emiatt támogatom, mert miután lejárt a hűségszerződés ugye nem azt az árat számlázzák mint eddig, hanem egy magasabbat ergo ugyanúgy hűségszerződást kell aláírnod, mintha új belépő lennél csak épp kedvezmények (pl volt hordozható dvd lejátszó is) nélkül...
De igazság szerint előtte még axeleros adsl volt ott se volt jobb az ügyintézés, mostmeg h Ttttré lett még rosszabb, szóval itt legalább a szolgáltatás jó, de az ahogy kezelik az ügyfeleket az már kevésbé, ezen kellene változtatni!!! -
bomlat #43 franica állpot: luxemburfi határtol 30 km egy kis falú, 4 cég szolgáltat netet, korlátlan 6mbit 7500 Ft/hó, három szolgálató kér 1 éves nem megujuló hűségnyilatkozatot, a lemondási díj fix 25000 Ft.
A negyedik nem kér hűséget,melesleg ez a legolcsobb az összes közül.
-
kernerster #42 oké nem olvastam végig az összes hsz-t szal lehet hogy volt már ilyen valahol:
Történt egyszer nagyon régen, hogy mélyen tisztelt t-com felhív aztat mondja:
-Jónapot kívánok! Két nagyszerű ajánlatom van az ön számára! Ha most előfizet csevegő díjcsomagra akkor belépési díj nélkül válthat tarifát(ezt most is megtehetném ha meglenne még a vezetékes teló-szal nem a pillanatnyi akción állt vagy bukott) aztán elmondta azt is, hogy ettől meg eddig ingyen beszélek.Mondtam hogy jó akkor szeretném ha átírna.Megtette. Mondtam neki hogy két ajánlattal keresett fel,szal mi a második.
-Ó, mindjárt kapcsolom a t-online-os kollégát, tőle meegtudhassa aztat amit meg kő. Oké mondom tegye. Bejelentkezik a kolléga. Neki meg olyan szélessávinternete van ami percdíjas(6 Ft/perc, 512kbps/256kbps) mivel akkoriban (2006 eleje) még semmilyen szélessávam nem volt, gondoltam érdemes kipróbálni. Rábólintottam.
2 hónappal később kiderült hogy mindkettő hűségnyilatkozatos(12 hónap).Sem az elsőt sem a másodikat nem tudtuk lemondatni.Erről a telefonban senkit nem tájékoztattak/tájékoztatnak.Az éves díj felét kellett perkálni ami 42e volt + az internetnél ha nem kábelnetem lenne még most is mérnék az áthaladó adatforgalmat 3GB korláttal.(MIvel az első három hónapban nem használtam igy hozzáadtak +2 évet)
Tanulság? TELEFONBAN NE INTÉZZ EL VELÜK SEMMIT
AZ IS SZERZŐDÉSNEK SZÁMÍT MINDEGY MIT MONDANAK EL NEKED
ELŐSZÖR NÉZD MEG A HELYI SZOLGÁLTATÓKAT->MINDIG OLCSÓBBAK -
kernerster #41 Molnibalage: nekünk is detto -
#40 Hűségnyilatkozat kell a halálnak, undorító. Nekem hűségnyilatkozatom volt, a szolgáltató baszott többször is normális netet adni, szépen el is küldük őket a büdös francba. Még lett volna hátra egy év, de szépen felbontottuk a szerződést és nem történt semmi. -
#39 Nem a T-Online növelte az elérhető maximum sávszélességet, hanem a T-Com. Ráadásul ezt úgy tette, hogy az előfizetőknek jó, ha az 50%-a tudja elérni a beígért sávszélesség legalább 90%-át. Arról nem is beszélve, hogy sok helyen túlterheltek a központok és van hogy még a régi sávszélességet is alig éri el vagy egyáltalán nincs netelérés többször egy nap. Szerencsére nálam csak 1-2 havonta egyszer megy el a (2mbiten maradt) net.
Hűségszerződés korlátozása nem olyan rossz, de inkább úgy kellene, hogy legyen 1 éves hűség alacsony árakkal, esetleg valami ajándékkal és legyen rövidebb időre szóló kicsit magasabb árakkal. És persze az előfizető felmondhassa a szolgáltatást 1 hónapon belül, ha nagyon nincs vele megelégedve. -
tviktor #38 Nekem Debrecenben szerencsém van, sikerült olyan szolgáltatót kifogni, amivel a TV+2mb/2mb-s net 5850 Ft és nincs hűségnyilatkozat (nem is lehet úgy szerződni). A szolgáltatás színvonalával nem volt gondom.
-
Riddick #37 Na,látom jól kinőtte magát az a topic. A lényeg,azért van értelme fél évre csökkenteni a hűségidőt,mert olyan gyorsan fejlődik a piac,és csökkenek az árak,hogy hosszab távon ez már káros hatással van a fagyasztóra nézve. Egyik haverom netet kötött 2 éves hűséggel. 3megás netje volt és 15e.pengetet érte. De,ugyanakkor felemelték a sávszélt 8megára, amit szinte mindenhol 9.9e ért adtak. De,mivel neki a 3megás 15e volt aláírva,ezért neki több mint 1 évig 15e kellett fizetnie azért a 8megás netért,ami már mindenütt 9.9e volt! Na,ennyire egyszerű ,miért nem jó a több éves hűségszerződés! Nem kell itt felesleges gazdasági elemezésket leirni,egyszerűen használja mindenki az agyát és kész. Ha,6 hónap után másik szolgáltatót válthatsz,akkor az jól felpezsdíti majd a piacot. Egymás alá mennek majd a cégek, hogy maguknál tartsák a fogyasztókat. Olcsóbb lesz minden így folyamatosan. Aki,meg azt irta,hogy nem örülne senki egy menet közbeni ár változásnak,az nem tudom mit gondolt,pl az internet árára visszatekintve,az ár folyamatosan csökkent,míg a sávszél növekedett.Olvastam,hogy valami meg szidta a T-online -t ,nos ha a negy cég nem lenne itt,akkor biztos hogy nem ezek az állapotok lennének. Ugyanis ő volt az aki hirtelen felindulásból már többször is emelte a sávszélességet,legutóbb is négyszerezte,amig a többi szolgáltató semmit,de semmit nem tett a fejlesztés érdekében.Szerintem egy korlátlan ,8megabites vonal ára 5e ft körül kellene,hogy legyen. De,ha ilyen több éves hűségidők vannak,akkor jó sokára fog úgy megváltozni a piac,hogy ezt a fogyasztó ténylegesen érzékelje. -
#36 Természetes, mivel a 100 egységből 77 az adó úgy jön ki, hogy figyelembe veszi a munkadó által befizett járulékokat is.
Lehet pontatlanul fogalmaztam, ezért javítom magam. Minden kifizetett bruttó 100Ft bérből valójában csak nettó 50Ft-ért tudunk vásárolni, ergó a felvett bruttó fizetés fele vándorol állambácsihoz.
Remélem érthető a logikám, és most már tényleg befejeztem.
-
#35 Ez ennél egy kicsit bonyolultabb. Mivel a monopolhelyzetben lévő cégeknél már nincs konkurencia. Ilyen esetben az állam, vagy pl az EU próbálja meg valahogy leszorítani az egyes cégek extraprofitját különböző számításokkal. Tehát mesterségesen próbálja a monopol helyzetét csökkenteni, amivel akár a gazdaságot is fellendítheti, mivel újra kialakulhat a versenyhelyzet. Természetesn a luxus cikkek nem tartoznak ebbe a körbe.
Ez így nagyon le van egyszerűsítve, és nem minden esetben igaz. A lényeg az, hogy nem lehet ezeket a dolgokat feketén és fehéren leírni.
Részemről befejezve a nem ide tartozó hsz. -
RealPhoenixx #34 Yas: megegy dolog
Kiszamithatnank pontosan ezt az ado dolgot *s ha gondolod leulok es kiszamitom pontosan*, de ezt mar egy nemzetkozi hivatal megtette es publikalta, en csak nagyon felszinesen irtam le.
A lenyeg, hogy az a nemzetkozi ceg, minden 100 egysegbol 77-et irt magyarorszagra mint ado, es hogy 33 marad a dolgozo ember zsebeben, mig az osztrakoknal ha jol remlik ugyanez 100 egysegre veve 40 egyseg megy adora, es igy tovabb.
A listaban benne volt USA, Nemetorszag, Lengyelorszag, Romania, Szlovakia, es meg egy rakat masik orszag.
NB: nem piszkalodasbol irtam le a dologt, hanem mert elszomorito teny szamomra -
Su0my #33
UPC
ez tök igaz, a rövid pórázzal azért nem értek egyet, mert a kutyáknak szoktak pórázt adni, akik aranyos, szép, intelligens jószágok, az ilyen UPC-féle cégeknek BETONBAKANCS KELL!! -
RealPhoenixx #32 YAS: "Ezt a kummunizmusban úgy hívták, hogy tisszesgtelen haszon szerzés. :D"
Nyilvan igazad van, es kommunista az EU -merthogy amit mondasz abbol az kovetkezik (mivelhogy maximalizaltak a kulfoldi hivasok tarifait, mert nemegy mobilszolgaltato, pofatlanul magas hasznot hajtott belolle es ugymond atvertek a vevoket, etc) :) *sorry*
-
RealPhoenixx #31 Gondolom a UPCnek koszonheti majd az osszes tobbi szolgaltato ezt a dolgot.
Mert bar igaz ami igaz husegnyilatkozat, penget az ember, kb olyan mint hogy: husegnyilatkozatot kotsz alma vasarlasra.
A UPC meg azt gondolja, budos paraszt, jo neked a rothadt alma, szerencsetlen user pedig mikor megkoti az uzletet veluk, nem gondol arra, hogy rothadt almat fog kapni, ertelemszeruen rendes almara gondol, aztan a UPC hivatkozik orba szajba, hogy bar igaz ami igaz, rothadt almat szallitottam le neked kis csicska vevo *gondoljak ok igy*, de ki a faxot erdekel, fizess, sot, ha nem szallitom a rothadt almat, akkor is fizess, mert te vagy a csicska.
Nah kb ezert a hozzaallasert lenne jogos hurkot akasztani ezeknek a szolgaltatoknak a nyakaba, es rovid porazra fogva oket eros kontrollt kell gyakorolni felettuk.
NB: csak mert elvileg te a szolgaltatasert fizetsz, de ha nem szolgaltatnak, hiaba nem a te hibad, ok akkor is koveteloznek, magyarul a semmire fizetsz (ld> nem szallitom le meg a rothadt almat sem cimu nota reszukrol) -
oneman #30 a kis kommunikációs cégek a legorhadtabbak az összes közül
lásd új építésű ingatlanok:
befészkelik magukat a beruházón keresztül oda, lakás adás-vételibe kisbetűvel odaírják, hogy márpedig csak ők lehetnek ott 10 kerek évig, versenyhivatal szarik az egészbe jó magasról
az ott lakók meg kínlódnak, mert aranyáron adnak 512/64-et...
ügyfélszolgálat lófasz, ezen kívül nem 24 órás
tudom hogy a multikkal is van szívás, de amit ezek a kissebb cégek csinálnak, az rohadt nagy pofátlanság
úgyhogy vegyék csak vissza fél évre a hűségszerződés max időtartamát -
Su0my #29 mondod ezt te, aki azt hiszi, hogy ha Viktor hatalomra kerül, mana fog esni az égből, anélkük, hogy dolgoznál, keresnél, rendbe jönne az ország blabla... mellesleg az övék volt a rendszerváltás utáni legkorruptabb kormány(igen, az előző négy évhez is képest).. nincs az a matematikus, aki ki tudná hozni a naracsok ígéreteit... ettől függetlenül EGYIK SEM JOBB A MÁSIKNÁL, uannyi komcsi minenhol, de a kékeknek és a narancsoknak kéne a leginkább eltűnni..
POLITIKA OFF -
#28 /OFF
Ha már az egyik oldalon felháborít a túlzás, akkor légyszíves te se ess ebbe a hibába. :) Félreértés ne essék nem MSZP-s vagyok, de szeretem a következetességet.
Minden megkeresett bruttó 100Ft bérből 40Ft az adó (ez nem teljesen igaz a sávos adózás miatt, de most számolási szempontból lényegtelen, ráadásul minél magasabb a fizetése a polgárnak annál inkább közelít hozzá), a fennmaradó 60Ft elköltése után fizet 20% ÁFA-t.Ez azt jelenti, hogy minden megkeresett bruttó 100FT-ból valójában csak nettó 50Ft a vásárló érték.
"Ezekután pedig Maximalizálni kellene a törvény erejével a hasznot (vagyis hogy pofátlanul magas hasznot ne hajthassanak cégek sorozatosan az emberek kizsigerelésével *legyen haszna, de csak gazdaságilag összeegyeztethető*)."
Ezt a kummunizmusban úgy hívták, hogy tisszesgtelen haszon szerzés. :D
A kapitalizmus idejével ez a fogalom megszünt, mert mindenki annyit fizet amennyit neki megér, ha vevőnek valami drága nem veszi meg. Ha mindenkinek drága kénytelen az eladó az árat csökkenteni, hogy elvigyék vagy tönkre megy. Lesarkosítva ezt nevezik piacgazdaságnak.
RealPhoenixx nem személyeskedés akart lenni, ha mégis annak érzed akkor bocs.
/ON
Csak, hogy a témához is hozzászóljak.
A privatizáció során minden telefon kábel és rézdrót az akkori MATÁV (T-COM) tulajdonában maradt. Innentől kezdve bármilyen kis szolgáltató felüti a fejét a piacon, az tőlük fogja bérelni a vezetéket. Így nem igazán tud verseny kialakulni, mert a bérleti díjjat a T-com határozza meg. :)
Új vezetékek kihúzása nagyon költséges, ezért nem sokan tudnak így fejleszteni (marad a technológia bérlése).
A hurok átengedés módszere tűnt igazán versenyképes alternatívának. A kezdetekkor elég sokan próbálkoztak vele, de mára nagy a csend (valószínű, nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket).
Tapasztalatom alapján inkább csak felosztva vannak a területek (valamilyen szinten, talán Bp kivétel).
Sajnos a szolgáltatók (nem csak az internet) elfelejtik, hogy ők vannak értünk és nem fordítva. Jobb esetben csak a vásárlás időpontjáig van így, utána futhat a vásárló a pénze után.
Igazából nem a vevő dönti el, hogy mit vesz, ha nem azt, hogy vásárol-e valamilyen szolgáltatást.
visszatérve a témához, szerintem sem a húségnyilatkozat idejét kellene csökkenteni, hanem a szerződésben levő különböző céghez láncoló bejegyzések ellen kellene fellépni. pl: a hűségnyilatkozat lejárta utáni automatikusan megújuló hűségnyilatkozat. Tegyék kötelezővé az ügyfél felkeresését és újra bele egyezését.
Érdekes, hogy a szolgáltatók a már régóta nálluk lévő ügyfeleket nem igazán akarják kedvezménnyekkel elhalmozni. Hiába van valaki régóta egy szolgáltatónál semmilyen kedvezménnyel nem bescülik meg. -
RealPhoenixx #27 Amiket leirtam, az is azt tukrozi, hogy az itteni szutykok tulsagosan nagymellenyuek, es tul sokat engednek meg.
Jelenlegi demokracia, amely valojaban toke demokracia, nem mas a vasarlok szempontjabol, mintsem verszivo eloskodok szuksegszeru eltartasa extra profit szinten.
Kicsit fel kellene ebredniuk az embereknek, szepen rendet tenni es kesz.
Hogy miert javasolja nehany MSZ(Hmmmm.....)P-s ezt a dolgot??
Mert nagy volt a UPC meg nehany szarragonak a mellenye, kibasztak veluk is, mert nekik mind1 hogy kirol van szo, csak eloskodhessenek az adott szemelyen, es annyira primitivek, hogy meg csak utana sem neztek kikkel basznak ki.
Nah most aztan itt lesz az ara a dolognak.
*NB: ez csak 1 meglatas, hogy mi valthatta ki a dolgot* -
Su0my #26 biztos? nem lehet, hogy ha a kétéves előfizetési számlákat elosztod 24-gyel, vagy a lehetséges új, féléveseket 6-tal kb ugyanazt a havi összeget kapod? néha el kéne gondolkodni és nem a reklámoknak hinni, a vanishtől sem lesz fehérebb a ruha ;) -
bomlat #25 Fordítsuk meg:a jerlenlegi állapotok mo.n létrejöhettek itenligens emberek által készített ötrévnyi keretek között? -
junior117 #24 vegre egy normalis javaslat nem a lobbistak erdeke fog mindig ervenyesulni. Ja a lengyeleknel ugye sokkal okosabb emberek elnek..? -
bomlat #23 jelen pillanatban lengyelországban vagyok,egy 20.rangú településen.
Összehasonlításképpen az állapotok:
A havi 1mbites,korlátlan net 4000 ft.-nak megfelelő összeg hűségszerződés nélkül.
7500-ért net+ HD TV adás jár dekoderrel.
800 Ft a legolcsobb net 1mbittel és 4 gigás korláttal.
érdekes,mi?
Ja,lengyelországban a törvény tiltja a hűségszerződést. -
gforce9 #22 "A szolgáltató azért bajlódik hűségnyilatkozattal, mert így kiszámíthatóbb a piac.
Ha kiszámíthatóbb a piac, akkor a fogyasztó jár jól." ahham, ezt mégis ez így hogy hoztad össze? :) ez max az egyik következmény, hogy a fogyasztó is jól járhat... de mint látjuk ebből a 'kiszámítható' piacból jelenleg csak a szolgáltató profitál, mert olyan szerződést köt amilyet nem szégyell.
"Nem kell hűségnyilatkozatot tenni. Senki sem kötelezi rá az ügyfelét, csak akkor nem kell csodálkozni, ha közben változnak az árak."
Nem az a gond, hogy az árak változnak, hanem az, hogy a sávszél emelés nem egyformán érint mindenkit, így van aki negyedannyi sávszélért fizet ugyanannyit, mint más a normálisért. Pedig a különbség kettőjük között, hogy 2 utcányira laknak egymástól.
"Azért van egyvalami, amiről mindenki megfeledkezik. Jó, hogy én vagyok az ügyfél, jó, hogy én mondok meg mindent, meg bólogatos kiskutya, meg marketing agylövés keresztbe-hosszába, de ha a szolgáltatónak nem éri meg, akkor nem szolgáltat, és akkor hiába vagyuk ügyfél, nézhetek ki a lukon."
Emeljen árat! Ne sírjon.
"Nem terem a szolgáltatás a fán, meg a sávszélesség a rézdróton. Ezek mögött komoly befektetések állnak."
Ez nem indok, hogy az infrastruktúra fejlesztés nem ingyenes. Ezzel nem kell jönni, nem ingyen használja senki a netet. Te ingyen netezel? Ha nem éri meg a szolgáltatónak ismételni tudom csak magam, emeljen árat, de ne fizettessen ki olyan szolgáltatást a fogyasztóval, amit nem végez el! -
Hellion #21 Ez az 1-2 éves "hűségSZARződés" egy akkora kizsákmányolás, hogy hihetetlen! Nem is tudom miért nem szüntetik meg. Én is megszivtam vele rendesen, meg még jó sok mindenki. Ráadásul Magyarországon jelenleg akkora a létbizonytalanság, hogy aki aláir 1 évet, és mondjuk 2 hónap elteltével kibasszák a melóhelyröl, akkor hogy fizeti ki azt a hátralévő 10 hónapot? Ha meg nem penget, akkor jön a per meg a végrehajtó, meg a többi nyavaja. Meg ha pl.: adják a netet 6000 ezerért, 4 hónap mulva egy másik szar szolgáltató meg fele annyiért. Rabló ... banda! -
gyozo #20 A fogyasztói társadalom megcsúfolása, hogy ezen kell vitatkozni.
Röhejes az egész.
A szolgáltató azért bajlódik hűségnyilatkozattal, mert így kiszámíthatóbb a piac.
Ha kiszámíthatóbb a piac, akkor a fogyasztó jár jól.
Az önkéntes rabiga kifejezés pontosan akkora marhaság, mint a kihúzzák a pénz a zsebemből a szolgáltatók kifejezés.
Nem kell hűségnyilatkozatot tenni. Senki sem kötelezi rá az ügyfelét, csak akkor nem kell csodálkozni, ha közben változnak az árak.
Azért van egyvalami, amiről mindenki megfeledkezik. Jó, hogy én vagyok az ügyfél, jó, hogy én mondok meg mindent, meg bólogatos kiskutya, meg marketing agylövés keresztbe-hosszába, de ha a szolgáltatónak nem éri meg, akkor nem szolgáltat, és akkor hiába vagyuk ügyfél, nézhetek ki a lukon.
Ma arról szól a világ, hogy szükségtelen szolgáltatásokat adunk el olyan embereknek, akiknek ez valójában nem kell, de úgy érzik. Nem terem a szolgáltatás a fán, meg a sávszélesség a rézdróton. Ezek mögött komoly befektetések állnak.
De most egyébként jól bepaliztalak, mert ezt el kellett olvasnod, pedig nem is akartad. Mekkora szemét vagyok. De legalább ingyen volt. -
greg971 #19 szerintem pedig igenis az hűségnyilatkozat idejével van gond .
Gondold el .. egy szolgáltató két évre bepalizott téged és fel sem mondhatod a szerződést csak akkor ha jól megszivatnak.
Önkéntes rabiga ... sőt ha lejárt a két és akkor is újabb hűségnyilatkozatot kell tenned (1évre) ami már enyhénszólva durva ... mi van akkor ha költözöl ausztriába ... ez esetben is megszivat a szolgáltatód mert ott gondolom nincs UPC :D oda hogyan viszed a kapcsolatodat ? :D
Azonkívül olvasd el milyen szerződést írtál alá ... mindent csak a szolgáltatód módosíthat ... neked meg csak annyi a dolgod hogy bólogatsz és fizetsz ... A kezdeti döccenések ellenére ahogyan hallom a UPC szolgáltatása elég népszerű a többiéhez képest . -
gforce9 #18 Az a gond, hogy a szolgáltatónak semmi konkrétumot nem kell vállania ha megköt egy szerződést.. se sávszélesség, se piackövető ár, semmmi... ezért alakulnak ki a problémák, nem pedig a hűségnyilatkozat miatt. Ezzel kb. azt csinálják, hogy a valós problémát, megpróbálják kikerülni, nem pedig megoldani. De hát mit is várnánk ezektől (félreértés ne essék, általában tökmindegy ki van kormányon mindegyik ezt csinálja tisztelet az 1-2 kivételes normális politikusnak) -
RealPhoenixx #17 Gforce:
Nem törvényeket kellene össze vissza hozni, hanem első sorban úgy megbüntetni az összes kis csicska társaságot, hogy soha többet meg ne forduljon a fejükben a vevők, vagyis magyarul az ŐKET ELTARTÓ SZEMÉLYEK sorozatos átkúrása.
Utána: minden vissza nem téritendő állami támogatást kapott cégben a tulajdoni hányadot a tőke és a vissza nem téritendő állami támogatás arányában állami tulajdonná kellene tenni (merthogy az emberek pénzéből van az állami támogatás, magyarul a közért, nem pedig egynéhány tolvajért).
Ezekután pedig Maximalizálni kellene a törvény erejével a hasznot (vagyis hogy pofátlanul magas hasznot ne hajthassanak cégek sorozatosan az emberek kizsigerelésével *legyen haszna, de csak gazdaságilag összeegyeztethető*).
/vagyis ne lehessen olyan céget csinálni, hogy mondjuk: késeket forgalmazok mint termék, extra magas áron, mint pl: 1db sima xar kés 5millió/db, arra jársz, és tunképpen megfenyegetlek, ha nem veszed meg, megöllek, etc -jó ez egy kicsit szélsőséges, de itt én a közvetlen kárt okozó és a közvetetten kárt okozóra gondolok/
*merthogy szerintem nem fer, hogy valaki aki egy embert megöl azt életfogytiglanra itélik, és börtönbe csukják, míg egy másik személy, aki pedig közvetetten öli az embereket és teszi tönkre azok életét /milliókét/ (adja az utasitást, törvényeket irat elő, etc), azt pedig elő sem veszik*
NB: amúgy pedig nevetségesnek tartom, hogy az MSZPsek mennyire intelligensek, mikor kinyitja a tvben a száját és közli, hogy az adókat duplájára is lehetne emelni akár, s ekkor arra a hülyeségre gondol amit Durcika Gyurcsika próbált elmagyarázni, hogy az adóterhek 100FT-ből csak 40FT, de a diligyerek elfeledte azt hozzátenni, hogy az elsőkörös adóterheket érti ez alatt (bár amiről nem tud, azt végülis hogyan lehet elfelejteni?? -ilyen gyökér fejjel no problem a szlogen)
Tehát az adóterhek: 100FT-ből 40FT közvetlen adó, így kapod a fizudat, majd elmész kajcsiért boltba, akkor további legalább 20FT az adó, majd hazamész és fenntartod magad a sajat költségeiden, tehát fütesz, mosol, takarítasz, etc, ami legalább szintén 20FT, vagyis ekkorra közel 100FT-ből 80FT ment közelítőleg adóba!! Kérdés: ezt a gyökér MSZ(Hmmm....)P-st hogyan értelmezzem?? Minden megkeresett 100 Forintra fizessek 160-at és ..... ???? Ennyire birkák sokan hogy ezt még be is veszik???
EMBEREK: HA MÁR A VEZETÉS GYÖKÉR CSÖKÖTT AGYÚ, LEGALÁBB MI NE LEGYÜNK MÁR AZOK!! -
gforce9 #16 Nem a hűségnyilatkozatok időtartamával van a baj, lehet kötni anélkül is netet, a szerződést meg illik elolvasni.
A gond azzal van, hogy az 1Mbit az maximum 1Mbit. ha nekd 1Mbit helyett 512 van akkor se magyarázhatsz. Ha a hűségnyilatkozat alatt sávszélemelés van és az alapcsomag 4Mbit-re emelkedik, de nálad nem tud a vonal csak 1Mbit-et, akkor sem tesznek át kisebb csomagba, legfeljebb csak nagy fenyegetőzésre, legtöbb szolgáltatónál még akkor se. Szépen fizeted a hűségnyilatkozat lejártáig azt az összeget amiért más már 4-et kap. Arra kéne törvényt hozni, hogy a szolgáltató köteles legyen a csomagot azonnal kisebbre váltani, ha a vonal nem bírja el.
Nem ilyen álintézkedéssel kiszúrni a szemét a jónépnek. -
#15 UPC-m van nekem is, és eddig semmi bajom nem volt vele, volt menetközben egy költözés is, gördülékenyen ment az átkötés. A hűségidő korlátozásával nem értek egyet, majd az ügyfelek eldöntik, hogy mi kell nekik. Például nekem most járt le a 2 éves UPC hűségem, de gondolkodom a meghosszabításon, mert Angyalföldön úgysincs más normális szolgáltató, csak T-online, de azt inkább hagyjuk... És 2 év hűség havi 2000-el olcsóbb netet jelent. -
Riddick #14 Jó ötlet,csökkenteni kell a hűségidőt! Legyen jobb a verseny ,alacsaonyabb árak. -
stain #13 Majd a versenyhivatal jól megbünteti őket 75e forintra, ahogy azt szokta. -
RealPhoenixx #12 Jah, és hozzáteszem befejezés képpen a leírásomhoz, hogy fél évet használta lakos a 2,5M-ás csomagját közel 300.000 FT-ért, szval ez hol van és mivel van egálban??
LOL hűségnyilatkozat. -
RealPhoenixx #11 Konkret pelda:
Nagymellény:UPC
Érintett :Lakos
Lakos (aki egyedül álló és barátnőjével él egy albérletben) úgy gondolja, hogy UPC szolgáltatását igénybe veszi.
Lakos több körülötte lévő személy nyomása alatt, megköti a szerződést UPC-vel.
UPC reklám anyaga kicsit megtévesztő, és lakos meggondolatlanul rákap a horogra.
Magyarul: lakos örül, hogy kap egy nyomtatót ajándékba a szolgáltatás mellé.
UPC kiküldi embereit, bekötés, etc, korrekt, majd előkerül egy nyomi kis doboz amiről kiderül, hogy ebben van a nyomtató, óóóóóó lakos gondolja, inkább nem kell, megoldható kérdi a UPC alkalmazottjától, majd a válasz: természetesen
Tehát lakosunk aláírja a végső megállapodást, miszerint akkor 2 havi ingyenes net, mert ajándék nem kell -hiszen rádöbbent, hogy a megtévesztés áldozatául vált, és így még az utolsó pillanatban megfelelően modósított -gondolja-.
Ezzel szemben lakos kap egy papírt, miszerint a befizetendő összeg pont annyi, mint kedvezmény nélkül.
Vagyis lakosunk szomorúan tapasztalja, hogy mégsem kapta meg a 2 havi kedvezmenyt *előfizetés: telefon+tv+internyet, vagyis 15.000FT alapjáraton hozzávetőlegesen*.
Lakos gondol egyet, telefonál, úgy gondolja végre sikerült elintéznie a dolgot.
Lakos ujra kap számlát, megintcsak kedvezmény nélkül.
Lakos már morcos, mert a tv adás a szolgáltató részéről sokszor pocsék, az internet szakadozik, és amugyís sokszor a telefon+internet nem is működik és a UPC-nek van pofája ahoz, hogy a szerződéssel ellenbe menjen.
Lakos gondolja mostmár tényleg elege van és a sokadik telefonálás után végre 2 hónapot ingyenessé tesznek.
Ekkor: lakos albérletet vált, mert a szerződés lejárt, így váltani kényszerül.
UPC: bekötés elintézve
Lakos barátnője beteg lesz, ezt lakos és barátnője intézi szépen, majd barátnő haza szeretne költözni tajparaszt környékre: Szekszárdra
Lakos barátnője hozza a papírt, hogy lakos ne aggódjon, miszerint UPC szeptembertől szolgáltatni fog tajparaszt környéken.
Lakos kap állást is ott, tudomásul veszi a szolgáltatás tényét vidéken, szval leköltözik.
Lakos egy idő után ugy gondolja, mostmár azért a bekötést el kell intézni.
Szval talpalásba kezd, majd kiderül: a reklám anyag megtévesztő volt, mert a UPC csak műhold szolgáltatást prezentál, szval szolgáltatás sux, bekötés nuku, lakos fizet havi kb 15.000FT-t a semmire.
Lakost atkúrják munka és fizetésügyileg, a nagypofájú főbérlője kiba okosnak hiszi magát és többször megpróbálja lakost atkúrni anyagilag, majd mivel ez nem sikerül, lakost budapestre visszaköltözésekor meglopja.
Lakossal történik pár dolog, majd viszonylag normális albérletbe költözik, 1 utca távolságra UPC központi irodájától.
Nah lakos végre gondolja, közel 8 hónapig fizetett, de igénybe nem vett szolgáltatás után, nah talán minden jóra fordul és igénybe veheti a szolgáltatást.
Beköltözés, etc, majd jön a pofon: UPC nem köt be oda, mert ......., illetve UPC bontani akarja a szerződést több okból kifolyólag és lakossal fizettetni akar közel 150.000 FT-t egyben.
Szerződésbontás okainak olyan dolgokat jelölnek meg, amelyek fikciósak *pl: lejárt határidő: kb április 24.-én betipeg az ember, és közlik lejárt a határidő, amely az ő álltaluk jelölt levélben csak május 24-edikén jár le*, etc
Nah lakos nagyon morc lesz hogy kiba mocskosul jár el vele szemben a UPC.
LÉNYEG:
UPC mint szolgáltató szarik az emberekre, csak köss szerződést, mert:
- lényegtelen, hogy mit kérsz, kapsz amit kapsz (xar minőség jó pénzért)
- lényegtelen, hogy szarrá idegelnek azért cserébe hogy fizetsz, te ne idegeld őket
- lényegtelen, hogy átbasznak a reklámanyag révén, te ne próbáld öket átbaszni
- lényegtelen, hogy a VERSENYHIVATAL szabad piaci versenyt felügyel, akkor sem választhatsz szolgáltatót
(mert töke demokráciában a felosztott piac a lényeg és xarnak bele, hogy tövényt sértenek e vagy sem, a lényeg, hogy te ne sérts törvényt "ld: 1 utcával odébb a UPC központi irodájától")
- lényegtelen, hogy az előfizetésedet behajtó cégnek adják el, csak annyi történik, hogy többet kell fizess, de ez nem az ő bajuk, hanem a leszart előfizetőé, de az meg kit is érdekel?? Mert minket ő nem, csak a pénze!!! -
bandee1 #10 Mindent ElQúró Gy.F. hazudozó csapata újabb PR trükkje. Vakulj magyar! -
#9 támogatom