4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • blackside
    sziasztok zenészek:) megérkeztem én is:) kellemes nyaralás volt, bár ez sz.tem nem ide tartozik. Viszont nyaralásom során hallottam egy plugin "csomagról", amire egy ismerősöm esküszik, s amiben a véleményeteket szeretném kérni. voltam a gyártó honlapján olvasgattam, de igazándiból nem áll bennem össze semmien kép. mivel nem találtam hozzá mködö linkeke, igy ugy gondoltam rákérdezek tőletek, hogy ki mit tud róla: TDM Stuffs , ill honnan is tudnám beszerezni. segítségeteket, válaszaitokat köszönöm .
  • sangeorge
    Jah,elfelejtettem... Tudnál adni egy linket egy ilyen sampler-hez?
  • sangeorge
    Folyt...
    De legjobban egy olyan megoldásnak örülnék,amit a gép központilag tud használni midi lejátszásra(mint pl az sf2-ket),és akkor a karafunnal lejátszott midik is ezzel szólalnának meg...Összeraktam már egy-két jó sf2-t,de már valami komolyabb hangzást szeretnék karaokéhoz.Szóval valami ilyesmi lenne a cél...
  • sangeorge
    Hát arra gondolok,hogy tudod vannak pl az sf2-k,amiket használ a gép a midi lejátszáshoz,vagy külön vannak hangszerekhez vst-k,de ezeket már ismerem,most egy olyan progit keresek midi lejátszáshoz,ami megközelítően úgy szól mint egy jobb szinti,szóval hogy ne kelljen tökölnöm az "áthangszereléssel" ahhoz,hogy a midi jól szóljon.Csak hogy értsd,karaokézáshoz kéne a zene,ami ugyi midi,és hogy az szóljon faszányosan,mindenféle szerkesztés nélkül..(mint egy szintinél...csak berakod a floppyt,oszt már nyomja is elég jól)
  • Hackerman
    Hát nemteljesen értem mire gondolsz de valami sampler féleséget elindítasz standaloneban és lehet ,hogy hasonló lessz az érzés
  • stef666
    Ebben teljesen igazad van, kb. harmad áron megúszod, és az "élvezetből" semmit sem vesztessz-
  • sangeorge
    Hali
    Nem tud valaki ajánlani egy olyan midi lejátszót/szerkesztőt,ami valami komoly szinti hangszereivel dolgozik? Egyáltalán van ilyen?Szóval olyat,mintha egy szintivel nyomnám a zenét,csak épp PC-n...Thx
  • Hackerman
    Szerintem meg érdemes venni egy mindenben full PC-t pl:4mag, 6gb ram,
    2 dvd iró/olvasó esetleg bluray, egy jól szellőző ház az egész cuccnak, 1 TB hd, és természetesen jó hangkari + bele egy hackintosh még mindíg olcsóbban megúszod ,mint egy Power Mac G5-öst
  • stef666
    Ha stúdiora kell akkor csak a Power Mac G5-öt érdemes venni -(ami nem éppen olcsó mulatság..).A vst out record az a funkció amikor a midi sávba helyezett virtuális hangszered audio kimenetét, realtime-ban vezetheted rá egy audio sávra, és azt ott fel is veheted. -Ezt a Steinberg(Nuendo, Cubase)hostok nem tudják megcsinálni.
  • Tetsuo
    nekem multitimbral kezeles nem lenyeg, mit ertesz out-recordon?
    bar lehet h nem Mac lesz, ugyanis az iMac nem az a workstation tipus, a Mac Pro pedig iszonyu draga, laptop meg annyira sem workstation..
  • stef666
    A MOTU az egy teljesen más világ. Hangszerparkja szegényes ,és számomra többnyire használhatatlanok,..és az effectjei sem a legspécibbek, de mint szerkesztő sokkal okosabb mint a Nuendo, vagy akár a Logic. Jól feltelepített pluginokkal így sokkal több mindenre képes mint az előbbiek.-Kapásból vágja a multitimbral rendszert, az instrument out-recordot, és az elastik audio-t is, ezt a három dolgot együtt windowson csak a Samplitude 10-es tudja.
  • Tetsuo
    Ezt most a Logicrol irtad ugye :) csak mert a MOTUt is emlitetted..
  • stef666
    Ez a szoftver tudásában körülbelül a Nuendo szintjén áll, azzal a nagy különbséggel, hogy ez csak Mac gépeken fut. A hangminősége zseniálisan jó. Valamiért rendkívül jó hangzást ad vissza, az effektek minőségibbek mint a Nuendo-ban, de ezt már csak egy gyakorlott fül veszi észre. Aki Mac gépen nyomul annak mindenképpen ezt a programot javaslom, mert a minősége nagyon ott van,és a saját hagszerparkja pedig magasan veri az összes többi host-hoz adott virtuális instrumentparkot.-Mivel csak szériaszámos védelemmel van ellátva, így a letöltött progi semmilyen crack-en nem kell hogy átessen, tehát olyan stabilan fog dolgozni mint egy eredeti.
  • Tetsuo
    thx. es szerinted miben jobb mint a cubase?
  • stef666
    Ha angol, akkor...Menü: File -> Preferences -> General -> és ott van egy Language mező.....na ott.
  • elnofx
    Leszedtem a Nuendo 3.2 magyarosítását, fel is másoltam a fájlt, de kövezzetek meg de én nem találom a nuendoban azt, hogy hol kell a nyelvet állítani Valaki elmondaná?
  • stef666
    Nem hátránynak nevezném , inkább hiányosságoknak...amelyek nem is feltétlenül azok, de mindenképp van két dolog ami nekem nem tetszik a Logic-on. - A legnagyobb szálka a szememben a multitibral hangszerek kezelési hiányossága, ami a Logic-ban meg van ugyan, de nem ugyanaz a teljeskörü multitimbralt nyújtja mint a Steinberg host-ok. Van akit ez nem zevar, de engem pl. nagyon.- A másik dolog a midi sávban lévő elemek közvetlenül nem helyezhetőek pianoroll nézetbe.-Mondjuk ez nem annyira érdekel, mivel ugy is a Midi -szerkesztőt megnyitva machinálom a sávokat.Összehasonlítva a CubaseSX3-al a tudását így is győztesként kerül ki. - A Logic fájl-browsere az összes host közül a legjobb, nem beszélve a hozzá tartozó, több mint 50 GB-nyi un. Apple Loops-ról, (Jam Pack) ami a saplékkel szerkesztőknek óriási lehetőségeket ad.
    -A kezelését elég könnyü elsajátítani annak aki valamilyen szinten ismeri a Cubase-t, mivel maga a Logic nagyon hasonló felépítésü, és logikáju program, csak a gombok vannak más helyen...
    A Live-ot nem sorolnám ide mert nem ez a kategória...
    Egyébként ha veszel Mac-et mindenképp érdemes rajta kipróbálni a MOTU Digital Performer 6-ot, .. (nekem jobban bejön mint a Logic, egyre többet szerkesztek vele)- megtanulni a kezelését az viszont egy horror..
  • Tetsuo
    stef, es tobbiek, mi a velemenyetek a Logic-rol ill mennyire ter el a hasznalata a Cubase-tol v a Live-tol?
    Arra gondoltam, vennek 1 hasznalt iMac-et.. de nemtom. 1enlore csak tajekozodom.

Tudom h dicserni illik a Logicot de azert vannak hatranyai is.. nem?
  • stef666
    Az M-Audio -val megy a ProTools M-powered, a többivel nem...egyébként nekem az ESI Juli@ van már évek óta, és nagyon meg vagyok vele elégedve MAC-en is.-
  • stef666
    Automatizációs progi nem kell, hanem a sáv hangerő automatizációját kell használnod, amivel ugye a sáv valamennyi pontján meg tudod adni a hangerő szintjét,...-
  • rizsaki
    Hackerman!
    Köszi a segítséget,meg persze mindenkinek aki vette a fáradságot,köszi mégegyszer!

béke
  • laaj
    vannak hagkártyák mint a maya 44-en amin jack csatlakozó van
  • holtpont
    Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a Ministry Of Rock nevezetű programmal kapcsolatban! Véletlen nem tudja valaki, hogy ez a iLok Security Key hogy működik? Vagy hogy egyáltalán mit takar ez? Egyáltalán megvásárolható nálunk ez a program, vagy csak külföldről történő rendelés lehetséges?
  • Hackerman
    Hát keverőt hangkarira akarsz csatlakoztatni nagyon egyszerű: a hangkarid kimenetét rácsatlakoztatod a keverőd bemenetelére.
    Egy ilyen kábellel:

• laaj
    ha nem gond megindokolnád??? Mert ESI MAYA 44 van pl:mikrofon elofok 48V fantom táppal, fejhallgató kimenet. Jó van egy zenekari keverőm és azon is van fantomtáp szal akkor nem anyira szükséges.Ja és lehet egy naon primitív kérdés én majd h fogom összekötni a keverővel egy egyszerű RCA kábellel?a keverőm RHSound MS1202DS.
    ELNÉZÉST KÉREK H NEM A FÓRUM TÉMÁJÁHOZ VALÓ KÉRDÉST TETTEM FEL
    kÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT !
  • elnofx
    Automatizáló progit nem tudsz linkelni?:) Köszi!
  • elnofx
    a kiritkítját úgy értettem, hogy a kisebb hangerőjű részeket a normalizálásom egyszeren kiszedi, de akkor valszeg más beállítással kell csinálnom:)
  • Tetsuo
    "kiritkitja a felvett anyagot"? hogy erted? a normalizalas pont a problemadat oldana meg, ott allithatod a szintet ill azt is mekkora mintat akarsz szabalyozni az egesz savbol..
  • stef666
    Egyszerü automatizációval,...- addig rajzolod a görbét még nem hallod egyforma hangerőn a sampléket
  • elnofx
    Na hogy érthetőbb legyek:) :
    Szóval ezeket kéne nagyjából egy hangerőre hozni, tudom egy részen belül is változik a hangerő de az a dinamika miatt ok, csak egymáshoz képest nem kéne eltérésnek lennie. Köszi!
  • elnofx
    Üdv, technikai kérdésem van: milyen effekttel vagy pluginnal vagy akármivel tudom azt megcsinálni, hogy több különálló sávot egyszerre tudjak hangosítani vagy halkítani, tehát hogy minden sáv minden kis része nagyjából egyformán szóljon? (egy sávon belül is rengeteg különbség van, pedig egyforma hangerőn veszek fel) Normalizálás nem segít, az csak kiritkítja a felvett anyagot. Tehát hogy érthető legyek, azt szeretném létrehozni hogy ne legyenek hangerőbeli különbségek:) Tudom elég bután fogalmaztam, de nézzétek el nekem:D Köszi!
  • stef666
    Az M-Audio-t venném...
  • laaj
    KÉRDÉS!!! Melyik lenne a jobb???? (ezek használt hangkártyák)
    1: M-Audio Audiophile 2496 (15E)
    2: ESI Juli@ (27E)
    3: E-MU 0404 (19E)
    4: ESI MAYA 44 (17E)
  • Hackerman
    Rizsaki itt egy pár használd egészséggel: freehousetracks.blogspot.com
    houselegend.com, 4ump4.net
  • rizsaki
    Kösz az eddigi segítségeket,az jön le,h akkor járok a legjobban ha megszerzem újra őket jó minőségben. :)
    Nem tudtok jó oldalt ahonnan le lehet tölteni,mondjuk house,deep-house mp3-akat?

THX.
  • stef666
    Csodatételről szó se volt :), csak némi javításról a hanganyagon, azt pedig verejtékes munkával meg lehet oldani...
  • tmisi
    Az MP3 veszteséges tömörítés, mint a JPEG. Amit kivett a büdös életbe nem hozod vissza. Hangszerkesztővel lehet szórakozni, de ahhoz azért érteni is kell, hogy valami eredmény is szülessen.
  • Tetsuo
    :) de mint tudod, a master nem tesz csodakat, szarbol nem lehet varat epiteni..

rizsaki, en azt tanacsolom szedd le jobb minosegben. ;) :PP
  • stef666
    A minőségen javítani csak mastereléssel lehet, tehát pl. a WaveLab-ba bahívod az anyagot és a megfelelő effectekkel megpróbálod életre kelteni, egyéb , konvertálással (128-ról 192 Kbs-re stb.)vagy más hókuszpókusszal hiába próbálkozol, nem lesz eredményes.
  • rizsaki
    ...na már ír6ok! :)

Sziasztok!
    Lenne 1 kérdésem,szal érdeklődnék,h lehet mp3 minőséget javítani?Vannak letöltött mp3-jaim/amiket főleg youtube-ről töltöttem,videogettel/de ezek minősége nem jó,ahhoz,h buliban cd lejátszóról nyomjam.128kbps nagy része,és gondolom ha 320 lenne mondjuk akkor jobban szólna,szal van-e erre progi,vagy v.mi megoldás,h ezek élvezhető minőségűek legyenek!

Köszönöm annak aki segít!
    béke