4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
sangeorge #1617 LOL
Yess.Éppen egy "weboldalt" nézegetek,ami talán már feltűnt.Ok.Azt,hogy nincs "halvány fingom" sem a midiről,nem tudom honnan szeded,kicsit figyelmesebben kellett volna olvasnod.Azonkívül ki kell ábrándítsalak,én soha nem akartam,és egyenlőre nem is tervezem az elektronikuszene-szerzést.Jut eszembe....esetleg a problémámhoz is hozzá tudnál szólni valamit,vagy esetleg még te is elolvasnál előbb egy-két könyvet,vagy weboldalt? -
#1616 Vagy Te akarod túl leegyszerusíteni.. :)
Eloszor olvasnod kéne, néhény konyvet, weboldalt stb.. minthogy forumon bekérdezel olyat, h mi az a szintézis? LOL
Errol nagyon sokat lehetne irni, meg elmelyedni benne nagyon, de ha a MIDIrol sincs halvany fingod se, meg ahogy alább olvasom a témakorben semmihez sem, akkor muszaj lesz vmi konyvet a kezedbe venned. ;)
Ki kell, ábrándítsalak: az elektronikuszene-szerzés nem abból áll, h néhányat klikkelsz az egérrel.. komoly ismeretek, rutin és kitartás kell hozzá a tehetségen kívul.
-
#1615 igen, ugy gondoltam, h a PC csak zenére lesz..
persze, vannak az online shopokban jo zenek, csak elenyészo.
-
rizsaki #1614 Hackerman!!
már megtettem,de most is szeretnék köszönetet mondani,az oldalakért amit adtál,sok jó-szép ház zenét találtam(és jó minőségben :),hálás vok.
minden jót!
béke -
#1613 A hangkeltő szintézist az oscillátorok, szűrők segítségével lehet elérni amiknek a száma minden szintinél eltérő.Ha egy szintinek valami más hangszínt szeretnék megadni azt a presettekkel tudjuk.Semmi köze nincs a midihez.A midit beolvassa a szinti és seqvensz folyamat jön létre ami annyit jelent hogy a midi adat alapján játsza a szinti le a zenét. Tehát a hangszínt szeretnénk váltani egy szintiben az presettekkel tehetjük meg minden szintiben alapból szokott lenni pár 100, pár 1000 darab. De egyedi preszettet is elő lehet állítani megfelelő tudással. -
sangeorge #1612 Nem baj,azért köszi,pedig naon egyszerű ám,csak túl lett bonyolítva egy kicsit.. :))) -
Ambient #1611 ne haragudj de már nem tudom követni mit is szeretnél, biztos vannak tőlem okosabb kollégák, akik jobban eltudják magyarázni a "dolgokat" én feladom -
sangeorge #1610 Ok ezt a részt hanyagolhatjuk,aszittem Ambient csak viccel :))) -
sangeorge #1609 Na..alakul.Mi ez a hangkeltő szintézis?Ez egy szoftver,vagy hardver?Ehhez aztán télleg nem lövök.De gondolom lehet bővíteni a szintik hangszer parkját is,na ilyenkor mi az a valami amivel bővítve van? Ha esetleg valami szoft hangszerek,akkor mi lehet a formátumuk?És hogy azokat tudja e kezelni a PC? Ez érdekelne ténylegesen.Mert valahogy nem akarom elhinni,hogy a mai technikával nem lehet valahogy utánozni egy szinti hangzását....(és itt nem a különálló vst hangszerekre gondolok,amik talán még jobbak is,hanem úgy kompletten...) -
#1608 Pontosabban fogalmazva a Midi csak adat ami megahajtja a szintit így a szinti valami dallamot fog lejátszani -
#1607 Hát igen a Kontakt-hoz van egy gyári-alapkönyvtár ami 32 GB, aztán még lehet hozzá tenni kígyót -békát, ...200 GB-nyi anyag biztos van hozzá összesen.-Ami "Multiformat"-os megjelölésü link, abban benne lesznek a Kontakt bankjai is. -
Ambient #1606 "De mi a forrása a megszólaltatott hangszereknek?"
ez a szinti hangkeltő szintézisétől függ és a hangkeltéshez szükséges memória nagyságától.
-
#1605 Szerintem a Spectrasonics Stylus RMX-et ajánlanámm dobhoz, én most raktam fel bár elég régi a progi de ütős. Hát még most is eljátszok vele nagyon jó kis cucc és mindenféle töltelék van hozzá. -
sangeorge #1604 Itt a Kontakthoz gondolom van valami irdatlan nagy méretű saját hangszerpark ugye? -
Ha a Cubase AI4-et tennéd fel abban így néz ki a Kontakt3 multitimbral berendezése... -
sangeorge #1602 Köszi...ne erre sem jöttem rá eddig,és pont emiatt nem is merültem bele a cubase-ba(nuendóba) -
sangeorge #1601 Közelítünk...ok :)))
"a szinti 128 db general midi hangszínkészletét felhasználva szólal meg"
De mi a forrása a megszólaltatott hangszereknek?Ezt szeretném én tudni.Magyarul,miért szól jobban a szinti,mint egy sima sf2? -
Ambient #1600 "ha valahogy rájönnék,hogy a szintik hogyan csinálják a zenét a midiből"
nem mondod komolyan, hogy ezt nem tudod..???
mond valamit a GM:(general midi)?
mert először is a midit nem a szinti csinálja, hanem egy hozzáértő ember szerkeszti meg általában zenész az illető,
majd a megszerkesztett midi a szinti 128 db general midi hangszínkészletét felhasználva szólal meg, ennyi röviden-tömören
de tudod Te ezt csak ugratsz bennünket! -
#1599 A Cubase nem fut jól Vista-val, sajnos ez tény...-Ajánlani csak azt tudom hogy tedd fel az XP-t, vagy az új Windows7-est, és máris símán fog menni minden -
A Nuendo-itt kell beállítani ahhoz hogy beimportáláskor sávokra bontsa a MIDI-t. A multitimbral-hoz pedig F11-es parancs után, csak egyszer benyitod a Kontakt3-at és minden belerendelt hangszerhez hozzáállítod a midi sávok bemeneteit (pl.az első MIDI sáv CH-1- a Kontaktban akkor A1-re teszed az adott hangszert...stb.) -
sangeorge #1597 Asszem félreértettél egy picit:
Nem lustaságról van szó,hiszen évek óta mást sem csinálok a midikkel,mint hogy áthangszerelem őket,szerkesztgetem őket,hogy jobban szóljanak,mint ahogy a gép alapból lejátsza ezeket.Jelenleg Sonarral csinálom,Vst hangszereket használva,sávról sávra állítgatom be,veszem fel,a végén egy többsávos szerkesztőben összerakom,majd masterelem.Ezután csinálok hozzájuk videót,majd szöveget a Pinnacle Studio-val,hogy megszülessen egy jó kis karaoke videó,jól hangzó alappal.Ez a mutatvány kb a midi szerkesztésétől a beszövegezésen keresztül,a video összevágásáig kb 10-15 óra munka,úgyhogy szerintem lustaságról nincs szó.
Arról van szó,hogy a havernak van egy karaokebárja,ott midiről szól a zene,mert sajna mp3-ban nincs megfelelő mennyiségű alap egy ilyen dologhoz.Ehhez kéne valamit kitalálni,hogy a midi jól szóljon.Jelenleg egy általam összerakott sf2-ről szól,mondjuk elfogadható minőségben,de sztem lehetne ennél sokkal jobbat is,ha valahogy rájönnék,hogy a szintik hogyan csinálják a zenét a midiből,és ha ezt a technikát PC-re is lehetne alkalmazni... -
#1596 Üdv!
Keresek jól használható dobgépet otthoni zenélésre, illetve hozzá valamilyen programot, amivel kezelni tudom (volt EZ Drummerem, és Cubase-ben eléggé fagyogatott, meg bugzott). Mit tudtok ajánlani? Az sem hátrány, ha midi-dobsávból (GP5-ben készített) tudna élethűbb hangzást előhozni.
Köszi! -
#1595 Nem tudom, szeretnénk segíteni, de szerintem az itteni banda" leginkább produceri tevékenységet folytat...,komponál és szerkeszt. Ez a midizős áthangszerelősdi a Kontakt-al simán megoldható, a Cubase-t meg egyszerü megtanulni, szerintem a Sonartól sokkal logikusabb felépítésü. Az meg hogy tökölni kell"..amint Ambient barátunk írja,...hát az bizony velejárója a PC-s zeneszerkesztésnek, akinek ehhez nincs türelme, az szerintem váltson valami másra.- A lustaság bizony jó dolog, csak nem mindíg eredményes -
sangeorge #1594 Kezdek elszomorodni..
Senki nem használ közületek szintit? Nem tudja senki,hogy mit használnak hanglejátszásra?Hátha a PC-nek meg lehetne mutatni,és tudná is használni ugyanúgy mint a szinti... -
Ambient #1593 értelek csak mint írtad nem akarsz szerkesztgetni ezért javasoltam a Bandstad-ot.
a kontakt valóban jó megoldás lehet persze ott megint csak muszáj lesz hozzárendelgetni minden egyes sávhoz a megfelelő hangszínt, szal megint csak jön a tökölgetés.. de azért ne add fel!
-
#1592 Én az 1DVD/olvasó 1DVD/íróra gondoltam mivel így gyorsabban áttudod dobni az adott dvddet. Megpersze fullos PC-hez már hozzátartozik ez is.
De persze nem létszükséglet. Ha van külön géped zenélésre és netezésre az jobb megoldás lehet és akor a netes gépbe javasolnám a dupla dvd meghajtókat.
Szerintem az online zeneboltokban is vásárolnak elegen én is ismerek egykét dj aki onnan szerzi be a bulijára a zenéket. De ahhoz hogy valami jókis összeg üsse a markod fel is kell meged tornázni a toplistára.Ami már nemkönnyű -
sangeorge #1591 Szeva
Na most így ebben a formában több oka is van :) :
Nem tudom mi az a multitimbral..,nem szoktam cubase-el dolgozni(próbáltam,de nem tudtam sávonként megjelenítetni a midit,csak egyben),azonkívül nem mindig ugyanabba a sávba teszik a midinél a hangszereket(lehet hogy az egyikbe a 3. a piano,a másikban az első..)
De ha szerinted ez mégis járható út,akkor mindenképpen megtanulom ezeket a dolgokat,bár nem lesz könnyű,a cubase nekem egy kicsit bonyi a Sonar után.
Egyébként a szintik mit használnak lejátszáshoz? Milyen formátumú a hangkészletük?Ezt nem ismeri a PC?
Thx -
#1590 Miért nem használod a Kontakt 3-at multitimbralban a cubaseval? - elmeneted a számodra megfelelő beállításokat , hangszereket, a megfelelő midi sávokhoz vezérelve, és kész. -
SebastienRej #1589 milyen automata rendszer? És hogy érted azt, hogy hatalmas a jutalékuk?...Amúgy nekem most bőven elég lenne annyi is, hogy ha egy ilyen online boltba bekerülne a muzsikám (pl. audiojelly, beatport stb.)...De oda mégis milyen módon tudnám eljuttatni a számomat? -
sangeorge #1588 Szia
Köszönöm a válaszod,a Bandstand-et már próbáltam régebben,de őszintén szólva nagy csalódás volt a hangzása a méretéhez képest,úgyhogy lemondtam róla,akkoriban tértem át a VST hangszerekre áthangszerelés céljából...De most a cél nem a szerkesztés,hanem az,hogy a gép alapból használjon valami jó kis hangbankot,vagy mittomén micsodát ,amivel megszólaltatja a midit.Ugye gyárilag ez egy kis 4 MB-os sf2 hangbank,de ez elég gagyi,persze van jobb is,de az is gagyi.Szóval valami olyan megoldást keresek,amitől alapból majdnem úgy szólnak a midik,mintha szinti játszaná le...Tehát csak megadnám a gépnek a hangkari beállításoknál,hogy mit használjon midi lejátszásra,és innentől fogva bármilyen midilejátszót is használva,ezzel szólaltatná meg az összes midit.Biztos van rá vmi megoldás,csak lehet hogy én magyarázom érthetetlenül,mi is a célom :) Azért várom továbbra is a tippeket.Köszi -
Ambient #1587 Neked erre van szükséged!!
Jelenleg ez a legjobb standard midi player. -
#1586 Azok az EastWest cuccok amelyek nem a kék skinnel jöttek ki hanem azoktól újabbak (Quantum Leaps ) azok mind hardwerkulcsosak, egyikre sincs törés, (én még próbálkozást se láttam). -
blackside #1585 Stormdrum :) ezt akartam irni studio drum helyett :) -
blackside #1584 stef, ha jól emlékszem, Te elég járatos vagy vsti terén. EAST WEST Quantum Leap Ministry Of Rock, Gypsy, passion -t keresem , de használható linkeket nem leltem hozzájuk. nemrég sikerlt beszereznem az RA-t, és a GOLD ot, és persze a jovoltadból a studio drums-t, szal kérdés,: esetleg rendelkezel az elsö 3 közül valamelyikkel? esetleg iránytmutató linkekkel:D:D:D hálásan megköszönném. -
#1583 szerintem itt meg senki nem adta ki a zenejet, ugy igazi modon.
Viszont online boltokban ez konnyen megteheto, az automata rendszer miatt nem hinnem h van visszaeles, ellenben ott sok az ocska vacak, igy nem biztos h igenyes hallgatokozonsegre talal a muzsikad.
Nameg az online webes boltokkal az is gond, h hatalmas a jutalekuk.
Hozzateszem, h en meg soha nem "adtam ki" zenemet semmilyen modon. :) -
SebastienRej #1582 Hello...Bocsánat, tudom hogy ez nem a legmegfelelőbb téma itt ezen a fórumon ...de...
Van itt valaki, aki el tudná nekem pontosan magyarázni, hogy hogyan is működik a "zenekiadás"? Gondolok pl. olyasmire, hogy hogyan lehet egy kiadónál leszerződni, vagy hogy "a kiadó nem e tud átverni?" és ha igen akkor hogyan?......Tulajdonképpen egy kis útbaigazitásra lenne szükségem. Hálásan megköszönném
Ha lehet akkor inkább privát üzenetet küldjetek... kösz :) -
#1581 minek bele 2 DVD iro?? meg BD? -
#1580 thx -
#1579 tdm.. :) kicsit draga mulatsag. hasznalj vsti-t. ;) -
#1578 A TDM az nem egy gyártó hanem egy rendszer, és csak a ProTools-al megy, tehát felejtős...