4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • Ambient
    Sorry, én nem szedtem le csak találtam a linket
    Elég szomorú hír ez a cubase felhasználóknak, mármint a fejlesztés hiánya, habár ez több host-ra is jellemző az utóbbi időben..
  • Stef555
    Köszi a süti tippet, bejött!
    - Az Ambient által adott oktatól azonnal leszedtem, de sajnos csalódnom kellett benne, végignézve könnyen rájöhet bárki ,hogy az SX3-hoz készült magyar nyelvü oktatófilm sokkal mélyebben tárgyalja a Cubase-t, az 5-ös pedig szinte teljesen megegyezik kezelésre, az előző verziókkal, valamint a Nuendo-val is.
    -Sajnos tudásra sem fejlődött akkorát a progi hogy egy kezdő ne tudna elindulni az SX3 oktatójával, mindössze az új VST hangszerekben,és effectekben változott a Cubase, valamint egy-két nem túl gyakorian használt feladatban, de ezekre -miután valaki elsajátította az alapfunkciókat- már könnyedén rájöhet az ember.-Az új verziószám majdnem hogy csak az új felszínnek szól...
  • Tetsuo
    Mondjuk nem vagom, h minek kell feltetlenul egy oktato dvd? Persze kenyelmes, meg minden, en is megneznem, de aki mar kicsit ismeri a programot, annak tok logikus minden es ha vmit nem tud eppen, akkor csak arra rakeres a youtube-on es kesz..

Angolul meg azt a nehany szaz szot kell tudni (v na jo, ezret), ami a zenehez elengedhetetlen, mert pl a noise szot hiaba forditjak le, ugyis benne van egy csomo VST-ben..
  • Tetsuo
    torold a cookie-kat..
  • Ambient
    Hát igen, az a fránya angol.
  • Ambient
    Ja ezt, jó keresést..
    Jobban jársz, ha belenyúlsz a zsebedbe!
  • cubase5
    EZT KERESEM :)
  • Ambient
    Jah, hogy megvan? Akkor melyik Cubase 5 tutot keresed..?
  • cubase5
    Remek... ez már megvan :) kívülről fújom :)
    Stef... van w7 x64 driver a hangkarimhoz. uninstall után felraktam a gyárit és tökéletesen működött. majd miután tökéletesen ment (felismerve minden audió eszközt) ráraktam a cubase emulátort és szintén ugyan az a probléma jelenkezett.
  • Ambient
    Cubase 5 tutorial
  • Hackerman
    Ja köszi a hosszú véleményt ,majd korrigálok ezekalapján rajta.
  • Stef555
    -Először is, ha x64-en nem mennek az audio-k annak csak az lehet az oka, hogy nincs a hangkaridhoz megfelelö x64-es driver.-Egyébként minden midi hardwert is élből látott...
    -Rimó!-Nem vagyok a stílus virtuóza, de lenne egy-két egyébirányu észrevételem : -A kezdés utáni mallets" részben rögtön észrevehető a sok ritmustévesztés,össze-vissza kalimpál az eredeti tempóhoz képest, ez elég zavaró, már itt is, majd a későbbiekben belépő sipítós" szintihang is rendszertelenségeket produkál, nem igazodik rendesen a dal tempójához.-Ha ezeket szándékosan csináltad így (a stílusirányzat miatt) akkor persze minden OK.-
    - A kick végig tolakodóan elöl van, nem olvad hozzá a zenéhez, mintha, nem is képezné hangzásvilágban a részét.
    - Ezeken kívűl ott vannak még a dalszerkezeti problémák - amik miatt olyan a komplett mű, mintha nem egy szám lenne hanem időnként más zenékre váltanál,-több szám lenne összevágva, tehát nem képez egy egységes egészet a track.
    -A kiállás részt nem a dal feléhez tesszük be hanem a 3/4-nél van.- ez szintén dalszerkezeti probléma.- viszont a kiállásból való visszatérést azt szépen megoldottad, mint ahogyan a vége is jó lett.
    -Egyébként dimakialilag nem szól rosszul, jóllehet a középtartomány itt-ott hiányzik, és ennél fogva a sztereo kép is hiányt szenved, de összességében elfogadható munka.(most nem írom hogy FL-es hangzása van, mert tudom hogy azzal készült)- ja, és remélem nincs harag,hogy a tárgyilagos véleményemet leírtam...
  • Hackerman
    Hali
    Itt az uj számom lehet véleményezni és kíváncsi vagyok ,hogy hogy szól a ti rendszereteken othon (nem e torzít stb.).
    Symphony of Sunshine
  • cubase5
    Természetesen a nagyot :) az a telejes. az pont az a verzió mint a gyárinak. Törtel kapcsolatosan annyi észrevételem van, hogy Win 7 x64-en a tört nem lát semilyen audió eszközt, tehát nem lehet "szóra" bírni. a gyári cubase5 tökéletesen fut. Stef-nek álítólag fut a tört w7x64-en. Ha 114 megásat szeded le abba nem lesznek benne a "gyári" hangminták és a HalionONE. a gyári lemez 6,30 gb és azon rajta van a MAC verzió is meg csomó demó meg hasztalan cubase4 tutorial. ezeket kiveséztem, és csak azok az adatok vannak az 1,30 gb verzióba ami létfontosságú a PC-n való futáshoz. Valaki tud valamit a cubase 5 oktató anyagról.. esetleg meg van valakinek már?
  • Johny72
    Sziasztok! Használta már valaki a Nexus v2.2 -t? Én feltettem, de nem akarja a Cubase látni, pedig minden a helyén van! Le is szedtem telepités előtt az összes előző verziókat!
  • erik10
    Hello!Nagyon köszönöm az útmutatást.Szerintem ez lesz a megoldás.Melyik linket érdemes leszedni szerinted?Van fennt ugye 2 féle az 5.-ből.Teljes hála érte.
  • cubase5
    Mellesleg tölthető minden mennyiségbe a cubase 5 :) www.cubase5.freeweb.hu aztán lassan szerintem lesz oktató anyag is hozzá :) kiváncsi vagyok mit hoznak össze. youtube-n van fent két videó. szerintem nem rossz
  • cubase5
    erik10 kb így néz ki

http://www.cubase5.freeweb.hu/Graphic2.jpg
  • cubase5
    Hali
    erik10. cubase 5 ben létezik egy "Control Room" funkció gyakorlatilag párhuzamosan és függetlenül lehet bármelyik sávot bármelyik kimenetre eléküldeni, illetve bármelyik kimenetre bármelyik sávra rálehet rakni a taktot. :) Gyakorlatilag egy nagy keverőpult összes funkcióját alkalmazhatod :) nem mondom hogy egyszerű megcsinálni de kitartással a cubase 5 ben megoldást találsz a problémádra. Nyilván 2 kimenetes (gagyi) hangkarival ne is próbálkozz. Esetleg mp3 lejátszót a fülébe dugsz :))))
  • Ambient
    Na ja, kár hogy egy nexus2 bővítés sincs benne..
    Ezek meg már szerintem mindenkinek megvannak(gondolom..)
  • Johny72
    Nexus Expansion 16GB
    http://www.mininova.org/tor/1790254
  • erik10
    szeva stef nélküled olyan üresnek tűnt a fórum...hajrá hajrá
  • Stef555
    Na ja, de csak a havertól tudok...-az otthoni "gépem ,meghalt"...
  • Ambient
    szeva te "svájci" ember, látom visszataláltál hozzánk..
  • erik10
    gratula!Büszke vagyok rád.Jól sikerült.
  • NEXT LP
    Megnéztem ezt a Vengeance-t, konkrétan az FX vol1-et, vannak benn hasznos hangok, de olyat amit kerestem nem találtam. Viszont meg tudtam csinálni, egy cselló hangot eq-ztam, mellé tettem egy 3osc-t valami fehér zaj szerű beállítással, végül felemeltem a pitch-t a végére... komolyan mondom, ha nem jutott volna eszembe ez a cselló dolog, azt mondanám sosem jutna eszembe. XD
    Itt van, erre gondoltam, szerintem elég jól hasonlít.
  • Hackerman
    Van böven a Nexus 2-re is expansion: itt csak hát ebböl kevés van warezon.
  • Hackerman
    Lehet hogy rosszultöltötted le ,de szerintem nem csak pluginaudión van fent a SYNTHEWAY STRINGS hanem mongyuk meg jó pár warez állomáson :)
  • Swissman
    Ez így van.teljesen hibátlanul müködik ez a kis gyenge string,,,
  • Ambient
    Most csomagoltam ki, nem hiányzik semmi belőle!
  • tigeroo
    kösz, már kaptam linket ugyanerre privátban! az a gondom hogy unrarnál hiányolja a 00 "részét"
  • Ambient
    SYNTHEWAY STRINGS is a "rich-sounding" sample based string VST instrument.
    Its Multisampled Ensemble Strings: Violin, Viola, Cello & Double Bass, has the ability to produce beautiful and lyrical

lines, as well as powerful and forceful articulations. You'll find string orchestra sustained, Espressivo, Staccato,

Marcato, Crescendo, Decrescendo and more. Now version 2.5 also includes synthetic, hybrid and pizzicato modes.

Changes in Version 2.5

- Added Synth Strings, Hybrid Strings and Pizzicato Strings Modes.
    - Updated built-in sound bank to 48 patches (36 new predefined sounds: Pad Strings, Synth Strings, Acoustic Ambience

and Filters).
    - Multiple-Mode Filter that includes LP (Low pass), BP (Band pass), HP (High pass), notch, peak, low pass and high pass

shelving filter with adjustable cutoff and bandwidth.
    - GUI totally redesigned.GUI totally redesigned.
    - Mode selector improved (Now includes MIDI CC).
    - Miscellaneous small bug fixes.
    Note: Registered Users of version 2.xx have received this update as part of the free update policy. If you are a

registered user, and your e-mail address has changed, here's how to update your information: Please

mailto:[email protected]?subject=Customer email changed , specifying your old and new email address, and your

reference number when you purchased the license.

Features

o Strings Mode Selector:
    1. Full Strings
    2. Octaves Strings
    3. Dark Strings
    4. Marcato Strings
    5. Staccato Strings
    6. Marcato Octaves
    7. Synth Strings 1
    8. Synth Strings 2
    9. Hybrid Strings
    10. Pizzicato Strings

o Includes 48 presets (36 new predefined sounds: Pad Strings, Synth Strings, Acoustic Ambience and Filters).

o

Multiple-Mode Filter that includes LP (Low pass), BP (Band pass), HP (High pass), notch, peak, low pass and

high pass shelving filter with adjustable cutoff and bandwidth. The values are automatically computed when you select any

of the filter types.
    o

ADSR envelope generator with Attack, Sustain, Decay and Release parameters and several modulation targets.
    o

Multisampled Strings Ensemble: Violin, Viola, Cello, Double Bass... Are you Looking for a realistic virtual

Cello VSTi or a Violin VSTi emulator ?. Try our Strings Ensemble. All samples have been hand edited with painstaking

attention to sonic fidelity, usability and noise levels.
    o

Syntheway Strings has full length sustain samples, no loops (natural decay), stored in 16 bits and 44.100 KHz,

providing superb detail for the musician.
    o

Affordable price and user-friendly attitude are sure to attract many musicians.
    o

Authentic sound based on an intelligent VSTi engine and Sample Playback, which provides virtually unlimited

dynamic expression for your performances.
    o

GLIDE control: affects pitch transitions. When turned to the far left, there are no pitch transitions - new

notes immediately play at their "correct" pitch. If turned to the right, the glide time increases - new notes are

triggered at the pitch of the previous note, and then gradually glide to the pitch of the played note, quickly or slowly,

depending on the setting of this knob.
    o

MIDI Automation: Added complete MIDI CC#. The following MIDI Continuous Controllers (MIDI CC) messages are

recognized and affect the described parameters:

:: MIDI Implementation Chart for Syntheway Strings::

# Decimal / Controller Name

CC# 00 - STRINGS MODE SELECTOR
    CC# 05 - GLIDE - Portamento Time -
    CC# 07 - MASTER VOLUME

CC# 71 - DECAY - ENVELOPE GENERATOR
    CC# 72 - RELEASE - ENVELOPE GENERATOR
    CC# 73 - ATTACK - ENVELOPE GENERATOR
    CC# 74 - SUSTAIN - ENVELOPE GENERATOR

CC# 88 - REVERB SIZE ROOM
    CC# 89 - REVERB WIDTH ROOM
    CC# 90 - REVERB DAMPING FACTOR ROOM
    CC# 91 - REVERB MIX LEVEL

CC# 20 - CUTOFF - MULTI-MODE FILTER
    CC# 21 - BANDWIDTH - MULTI-MODE FILTER
    CC# 22 - GAIN for EQ Peak, High/Low Shelf - MULTI-MODE FILTER
    CC# 23 - FILTER TYPE - MULTI-MODE FILTER

*

Free variation of acoustic ambience thanks to complete separation of strings and room. Small rooms can be modeled

just as accurately as larger spaces. Customizable with user controls for: size room, width room, damping factor & mix,

used to create psycho-acoustic models in the DSP environment, without having to load up any other plug-ins.

A c o u s t i c A m b i e n c e

Added realistic acoustic environments, from small rooms to large concert halls.

Parameters:

- S i z e : This is the Size ( front - rear distance ) of the room. It ranges 0 to 10 ( smallest to largest)
    - W i d t h : This represents the width ( left-right distance) of the room. It ranges 0 (small) to 10 (wide)
    - D a m p : ( D a m p i n g f a c t o r ) This is a way to describe the surface absorption, or how sound is reflected

by the walls, floors and ceilings. A higher Damp setting causes high frequencies to decay faster. It Ranges 0 (near no

Download

pass=BEE
  • Tityegő
    Köszönöm a gyors reakciókat, a T-Racks-et még nem próbáltam. A keveréssel szerintem nincs gond, szépen ki szoktam panorámázgatni és arányokkal sincsenek gondok. A felvett sávok nincsenek túlvezérelve,(mondjuk azt nem tudom, felvételnél a sávok hangereje mennyire fontos, de szándékosan halkan, vettem fel a dolgokat, hogy a későbbi copressálásra lehetőség legyen és ne járjak úgy mint, ahogy jártam:-) egész halkak, és a végén a (masternél)limiterrel van megnyomva és compressorral(ez utóbbval is csak nagyon finoman) és egy frankó eq beállítás. A hang mégsem olyan hangos, mint szeretném, ha pedig megnyomom jobban a limiter, recseg néhány helyen. Amúgy a véglegesen kikevert(mármint a mix) sáv hangereje az mennyire fontos?Vagy esetleg a kikeverés előtt is kell a mix-re rakni egy limiter(mondjuk)hogy véletlenül se legyen hangerőingadozás?!Nemtom...csak hagnosan agyalok.
  • Swissman
    Próbáld ki az IK Multimedia T-Racks3-at, az Ozone-ból pedig van már 4-es verzió is.
  • Hackerman
    Hi Privi ment
  • Hackerman
    Hát lehet ,hogy a kikevert zenében van a gond. Elsődleges ,hogy elég jó keverést csináljunk ,hogy megtöltsuk a stereóképet jobról,balról:)
    Tehát szétkevergetni a hangokat jobb és balfelére. És amikor kaptunk egy jó stereoképet utánna jön a master amit itt találsz meg:
    1 mastering
    2 mastering - itt studio/cikkek menüpont alatt
  • tigeroo
    hi!

syntheway strings 2.0 VST nincs meg valakinek fullosan?

vagy valami jó hegedű vst (de nem demo, hanem teljes)
    megköszönném ha tudnátok segíteni!
  • Tityegő
    Sziasztok!
    Érdekldőnék valami olyan masterelő Vst-iránt, ami tényleg nagyon jól használható pl.:kevert, rock zenekari felvétel masterelésre. Amiket kipróbáltam: Izotope3(még talán ez volt a leghasznosabb...), WavesDiamond csomag, továbbá Cubase 4-ben található comp-ok, maximizer-ek, eq-k stb...
    A problémám igazándiból az, hogy ha elérem a megfelelő szintet, akkor a sűrű hangszeres helyeken recseg a felvétel minimálisan, ha kimentem a dalt, még mindíg halkabb, mint amit szeretnék,és nem is túl dinamikus(hallhatóan)... pedig hangerőt már nem emelhetek ugyebár, mivel az Analyzer szerint túllépném a bizonyos 0-át.
    Lehet, hogy alapból rosszul csinálhatok valamit?Nem megfelelően használom a plugin-eket???Ha tud valaki jó technikákat, ami nem teszi tönkre a kevert anyagot, megfelelő dinamikát és hangerőt tud adni a hangnak, azt megköszönném nagyon, ha ismertetné:-)
    Köszi(bocs, hogy ilyen hosszasan írtam)
  • erik10
    Hi!Mintavételezd a robotmozgáshangot régi filmből,vagy valami hangmagasságváltoztatási parancsot adj a dalszerkesztő sávjába vagy játsszd be nyujtókarral aztán finiomítsd az editorba.Hasonlót mindenképpen lehet csinálni szerintem.De pld. a vengance wav gyűjteménybe is vannak nagyon hasonló effektek szerintem.csőváz.
  • NEXT LP
    Hát nem tudom... ez nem igazán az a "súgás" szerű hang...