4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • elnofx
    Sziasztok! Körvonalazódik lassan hogy milyen interfészt fogok venni és kíváncsi lennék a véleményetekre:) Szóval Alesis io26 vs Focusrite Saffire Pro 40? Melyik a jobb szerintetek? Esetleg valaki használta már valamelyiket, és akkor tudna mondani pár hasznos dolgot?:) Köszi előre is!
  • queensryche
    Kösz a gyors választ! Titkon valami ilyesmit reméltem.:)
  • ViniSoundz
    Jah, ezt tudom, csak akkor mindig behúzza és 16odra nem rak le note-ot 32edről nem is beszélve. Teljesen más lesz a ritmizálása.
  • erik10
    Nem akarok okoskodni de ha automatikus pontosításon vagy(quantize),akkor az aktuális beállított értékre húzza bejátszás alatt a hangokat.1/8-ados pontosítás esetén pld. ez elég drasztikusnak tűnhet.Feltételezem hogy ez a gond.Ha mégsem akkor sorry.(Egyébként a zenédet hallgatva feltételezem ezt tudod.)
    .
  • ViniSoundz
    Köszi a válaszokat! Tényleg jó ez a VST Expresion, kár, hogy a Miroslav Philharmonic-al nem müxik. De hát nem lehet mindent egyszerre :)

5ös warp funkcióját még nem próbáltam, majd holnap :) A sávonkénti kimentegetés nagyon hasznos, az jól jött most.

Csak a midi felvétel ne lenne pontatlan, mert mindig előrébb rakja le a note-ot minthogy én lenyomom a bellentyűt a keyboardon. Max lehet a hétvégén felrakom a 64bites win7et.
  • MidiRendszer
    Helló mindenkinek !

KAR,GM vagy XG midi editort keresnék.

Valami ilyesmit XD Mastering Studio 1.3
    :http://www.qweas.com/download/audio_mp3/midi_tools/xd_mastering_studio.htm

Torve vagy seriállal :)

Köszi
    Jannó

• Tetsuo
    jaja mar en is nyuzom ;) eddig semmi gond.
    C5 forever! Vagyis a 6-osig. :D
  • erik10
    Hello!Nuendoztam eddig de cubase 5 nagyon bejön.Ajánlom!4et nem ismerem.Bocs
  • cubase5
    Hali
    Csap egy párat említenék. :) Pl van benne egy komplett Malodyne funkció ami nem vst. Flatten funkcióval a realtimeba szerkesztett Time Stretch-et meg hangmagasság korrekciót átszámoltathatjuk egy szintén tovább fejlesztett MPEX4-es algoritmussal. VST Expression ez egy új felfogású szerkesztés mód.Ezzel pl sokkal jobban lehet élő dolgokat modellezni. Steinberg oldalán lehet letölteni hozzá demó project fájlt. Van benne virtuális keyboard azoknak akiknek nincs midi kontroller. Egy Signature Track, ezzel pl lehet beszúrni, elvenni, másolni bárokat.Audió exportáló ablak kiegészült egy másik ablakkal amiben szelektálhatsz hogy melyik sávokat akarod exportálni. egy kattintással akár az össze sávot külön fájlba mentheted. Ezek csak azok amik hirtelen eszembe jutottak.. na meg csomó apróság van még. A motorjához szerintem nem nyúltak, de talán a fülem alapján egy picivel mintha szebben szólna az 5-s. De lehet azért hallom mert 5-s :))
  • Hackerman
    Hi
    Asszem ide is kirakom. Az uj zenémre szeretnék egy pár remixet is kíváncsi vagyok a ti ízlésetekre ,hogyan és miként milyen hangszínekkel tudjátok átírni a dalomat. Tehát aki szeret remixelni és van hozzá egykis türelme az nyugottan vágjon bele én nagyon fogok neki örülni. a stílus kötetlen sött annak még jobban örülnék ,hogyha valamien más zenei stílusban hallhatnám a trance jellegü számomat. Köszönöm az észrevételt.
    Akit érdekel jelezze és küldöm priviben a remixhez szükséges fájlokat.
  • ViniSoundz
    Van valamilyen lényeges különbség a Cuabse 4 és 5 között? Mármint a vst-ket leszámítva. Máshogy rendereli ki a zenéket? Vagy más a hangleképzése? Vgay mi? Én nem vettem észre szinte semmit. Ugyanúgy szól, de lehet a fülemmel van a baj :) Cubase 4 stabilabb nálam. 5ös volt mikor kifagyott.
  • Stef555
    1.-Tedd fel a windows7-et, -simán megy vele a Cubase 5.
    ( audionews.-Steinberg.Cubase.v5.1.DVDR-AiRISO )
    2.-Az XP-t, az SX3al együtt vágd ki a kukába!
    3.-Enjoy!
  • queensryche
    Üdv! Stef, lenne 2 kérdésem gyorsba.

1, Cubase SX3 Windows 7 alatt.
    Lehetséges? ( a jobb memóriakihasználtság miatt jó lenne és nem kéne 2 op.rendszer a gépre ( az xp most csak a cubase miatt van fenn))

2, Cubase SX3 vs. újabb Cubase verziók ( 4-5)
    Nyár eleje óta kizárólag gitárfelvételre használtam, az 'okosság' része háttérbe szorult, amit most megint használni kéne (alapok) és a windows 7 miatt felmerült egy kézenfekvő kérdés: Érdemes új verziót használnom és ha igen, melyiket javaslod?

Több szempontból is jó lenne váltani a win7-re...

Köszöntem!
  • Johny72
    Bocsi, ez nem ide szólt!!!!
  • Johny72
    Másik dolog! Van valakinek működö Halion Symphonic Orchestra, mert letöltöttem ugyan, de nem tudom használni!
  • Stef555
    A 64 bit-es Cubase nem fog felmenni a 32 bites rendszeredre. Fordítva igen, mert a windows lefelé lát, és készít egy "Program Files x86-os mappát, de 32 bites op.rendszeren soha nem fogsz tudni 64 bites programot futtatni.
  • Johny72
    Az előbbihez még annyit.Nekem Windows 7 32bit van fent, viszont szeretném a 64bit-es verzió előnyeit kihasználni. Minden adott hozzá, de ha nem megy a C5 64bit-en, akkor sztm fölösleges feltennem! Kinek mi a véleménye erről?
  • Johny72
    Sziasztok! Cubase 5.1 64 bit létezik AIR-be? A 32 -es tökéletesen megy.Az 5-ösben benne van a 64 bit telepitő, de ahhoz nincs patch 5.1.
    32 bit C5-öt (az a 18GB, amire azt irták máshol, hogy ha nem veszel licencet, le se töltsd) sikerült 5.1-re frissiteni (PAtch+Aktivator).
    Ha tud v.ki 5.1 64- est, vagy patc-ot hozzá, irja meg! köszi előre is
  • Stef555
    Nem hiszem hogy gond lesz vele, az AIR csinálta meg PC-re, és már MAC-re is elérhető az ArCADE Team jóvoltából...
  • ii77
    Na jól van, úgy néz ki mostanra mégiscsak kijött az Ableton 8.1 törve. Még letöltés alatt, várom már, h működik-e.
  • Hackerman
    privi ment
  • NEXT LP
    Hát sajnos eddig nem találtam hasonlót... :(
  • NEXT LP
    Ez egy elég régi szám :) Köszi az infót, remélem segít, találtam egy-két dolgot Audionews-on, nem sokára meg is tudom mit.
  • Hackerman
    Az efféle hangal jobban a régi szintikben lehet találkozni pl: EMAX, EMulator, Fairlight. ez olyan filmzenés kicsit
  • Ferrer
    Hála és köszönet!
  • NEXT LP
    Sziasztok!
    Megint a segítségeteket kérném.
    Arra volnék kiváncsi, hogy ebben a számrészletben milyen hang az ami a szöveg alatt van, valami choirs hangra hasonlít és egy erős reverb van rajt? Leginkább az érdekelne hol találok hasonlót, mert próbálgattam már vonósokat, "choirs"-eket, de eléggé elütöttek tőle.
    És esetleg meg tudná határozni valaki, milyen dallamon és akkordon van ez a keresett hang a részletben?
    Előre is köszi!
  • Stef555
    MAC-re sak az #Ableton v7.0.14- Dynamics# a legújabb, amihez hozzá lehet jutni. A 8-as verziót még nem törték meg, sem inteles sem pedig PPC-s mac-re.
  • ii77
    Sziasztok! A legfrissebb Ableton suite mac Leopard rendszerre okosított példánya vhonnan megszerezhető már? Köszönöm, 1 hű olvasótok.
  • Tetsuo
    valszeg azert, hogy sorba tudd kotni a firewire cuccokat, vagyis a pc felé 1db van.. mint ahogy a £700 alatti kartyakban.. de van neki szep kis weboldala.. amit en is lusta vok megnezni ;)
  • Stef555
    Ha jól értem ezek mind audiófelvételek lesznek,mikrofonnal gitárral stb. -Kezded a dobbal, mented a projektet,-aztán arra játszanak rá a zenészek, így mindig csak egy sávot kell igazítanod a meglévőkhöz.-A Cubase5 a legjobb erre,de a Samplitudeban is simán meg lehet oldani az audioquantizációt (tehát hogy a felvett anyag tartsa a projekt ütemét, és szinkronban maradjon az előzőleg felvett anyaggal).-mondjuk a munkádhoz nagyban hozzájárulnak majd a zenészek ,-hogy azok milyen szintü pontossággal játszanak fel egy egy rész.- de ha lesznek is ütemtévesztések, azokat a hostok audioeditorában könnyen kijavíthatod majd.
  • cubase5
    Hali
    Nekem van egy eladó RME Hammerfall DSP9632 kártyám 12 ki- és 12 bemenete van.... 90 be odaadom :) win7+64 alatt 0.7 ms arányleg szépen muzsikál :) persze ha komolyabb terhelés alá van kitéve 1,5 és 3 ms-on már elviszi.
    Találtam egy Cubase 5 vs. Melodyne videót német sajnos de megnyugvásomra a Cubase lepipálja a Melodyne-nt :) legalább is az átdolgozási hangminőségben. Ime a bizonyíték
  • elnofx
    köszi a választ:) amúgy ha jól tudom két firewire 400-as csatija van a kártyának.
  • MidiRendszer
    Stef !

A gondom a következő szinkronba kellene több helyen felvennem több hangszert.Gitár dob szintik és ének de helyileg ezek más más helyen vannak.Hogyan lehet ezt szinkronba felvenni ?Ne legyenek csúszások ,és ne menjen el az időm a másodperces pontosítással egymásra szinkronizálással :(

Jannó

• Tetsuo
    a drivernek mennie kell persze, de a kedvenc hostodbol siman hasznalhatod, nem az a gond, hanem hogy ebben az arkategoriaban (£350) a "magas minoseg" csak parasztvakitas (de azert joval a gamer hangkarik felett van), a 20ki meg bemenet pedig lehetetlen ha csupan 1db 400as firewire portja van..
    a focusrite kicsit magasabb arszinten (£450 korul) egesz jol teljesit, ugy mint a motu vagy a legkisebb lexicon.
    ha nem kell a sok ki-be es mac-ed van, akkor 1ertelmuen apogee.
    ha baszottjo hangkarit akarsz, akkor meg gyujtesz sokat es rme vmelyik osszeallitasa.
    ha dsp-ero kell, akkor a jo draga uad v steinberg kozul valaszthatsz.

szerintem, ha szoftveren kivul mast is hasznalsz, mindenkeppen kell vmi jobb ADC, amihez eppenseggel jo az E-MU is (0404-tol), de annak meg a szoftvere es egyeb parametere problema (vkinek), tehat muszaj vmi odabaszos hangkari..

persze szubjektiv velemenyt olvastal. ;)
  • Hackerman
  • Stef555
    Akkor az más volt, bocsi- Tehát a kártya az jó, mindenképp érdemes megvenni ha megfelelő géped van hozzá.
  • elnofx
    akkor el kell hogy keserítselek... Nem velem beszéltél msn-en, nekem nincs fos laptopom, sőt, teljesen jó gépem van:) szóval valakivel most nagyon összekeversz
  • Stef555
    MSN-en beszéltünk. -Ha jól emlékszem valami fos laptophoz akarod kötni, ami már 5 sáv után beszarik.--Végül is ahogy gondolod, de ez egy jó színvonalu hangkari, ha nincs megfelő hardwerháttered hozzá, akkor bizony nem fogod tudni kihasználni az előnyeit (persze ha nem a te bukszád bánja, akkor vetetsd meg mindenképp)-rosszul semmiképp sem járhatsz vele.
    - Az új albumom kb. 2 hét múlva lesz készen, legalábbis úgy tervezem. Még utúmunkák vannak, de az sem megy olyan gyorsan - meg nem csak rajtam múlik, ez is a bibi...
  • elnofx
    velem?:) nem emlékszem rá, hogy én itt a pc-mről beszéltem volna
    A kérdésemre konkrétan nincs valami okosságod?:)
  • Hackerman
    Hi Stef hallod mikor lessz ujj albumod ?? vagy a Heros & Dancersből engedhetek a fiatalságnak a sulirádióban ?