4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • Rick4U
    Újra itt ! Ki is írja hogy a hardver telepítése folyamán probléma lépett fel ! Meg hogy új audió eszközt talált a High Definition audio bus-on !
  • Stef555
    Attól hogy a windows felismeri még nem biztos hogy működőképes is, az Eszközkezelőben ki kell lennie írva a pontos típusának, ha ott csak mint USB audioeszköz szerepel, akkor könnyen meg van rá az esély hogy nem fog működni.-A felsoroltak közül mindenképp a Fatar-t válaszd !
  • Rick4U
    Valószinűleg új midibillt veszek melyik ajánljátok ?

- M -Audio Axiom 61

- Fatar Studiologic 990 XP ( azt mondják jó a kalapács mechanikája)
  • Rick4U
    Az a gond hogy nincs hozzá driver mert a windows magától felismeri :( De viszont nem tudom használni ! Valami gubanc van az átviteli sebességgel :S
  • Tetsuo
    nem lehet resetelni, v reinstall?
  • Rick4U
    Programok : Cubase , Sonar, Ableton szinte mindennel próbáltam plusz rengeteg vst-vel :pl Vanquard, FM8, Pianotech 2.2 Mivel ez egy usb-s interface aminek a másik végén van a két midi csati : a be és kimenet ! És mindkét csatiban van egy led ami villog ! Alap esetben akkor villan hogyha elkezdek használni egy vst-t, leütök egy billt ! Szval nem tudom mi lehet a baja ! Kerestem rá google-ben ,meg a manualjában is írták hogy megváltozik interface transfer speed-je! Hogyha normál állapotba van akkor nem villog de most viszont folyamatosan villog bekapcsolás óta ! Nem értem ! Nem tudom ezt hogy lehet megváltoztatni, meg hogy miért váltott át más mode-ra !
  • Stef555
    "hogy egyszerre nemcsak 1-et, hanem akármennyit kiválasztok, és külön fileokba mixeli le."
    -ez szerintem nagyon egyszerü mert a multimbral-nál csak az audio kimeneteket közösíted, amelyiket éppen tetszik, azokat azonos audio csatira küldöd ki,és máris meg van
  • larzz
    Szia Stef!
    Ugyanezt csináltam amit leírtál. Dobonként szóló mód, majd mixdown. A nem elegánsat meg arra értettem, hogy miért nem lehet ezt 1 gombnyomással elintézni. Ha egy dobsáv teszemazt áll 20 hangszerből, akkor ez 20 mixdownt jelent.
    Elképzelhető, hogy félreérthetően fogalmaztam egyébként, de eszembe jutott még valami, hátha ez közelebb visz a megoldáshoz:
    A vst dobprogi mixerében /is/ van olyan lehetőség, hogy akár minden dobot más outra küldök ki. 16 outot ismer. Cubase-ben a mixdownnál pedig van olyan lehetőség, hogy melyik outot akarom kimenteni. Namármost OTT lenne jó egy ilyen lehetőség, hogy egyszerre nemcsak 1-et, hanem akármennyit kiválasztok, és külön fileokba mixeli le.

A multitimbralról pedig valóban most hallok először. De tanulékony vagyok, hallgatlak
  • larzz
    Nem lehet egymás alá? Nem értem. Annál precízebb szerkesztési lehetőséget én még nem láttam... Bármit megcsinálok vele akárhány sávon, mikroszekundum pontossággal akár. De ha sztetek ennyire gáz a minősége, hallgatok rátok és átváltok másra, csak mondjatok egy hasonló többsávos szerkesztőprogit, ami nem Cubase :)
    Egyébként ez:
    http://www.elender.hu/~safi/dw/tesztek/Deadwing%20Demo%20-%202009/wavs/
    Cubase SX2.2, DFH, Vegas 4.0, T-RackS 2.1-el készült és sztem nem sok probléma van a hangzással, na persze ha hallnék mást, lehet változna a véleményem ;)
  • Stef555
    Ha egy midi sávba irtad a dobot akkor is van lehetőség az ütősönkénti audioba mentésre, mégpedig úgy hogy a nem kívánt leütések midi jeleit elnémitod,és úgy rendereled ki külön-külön audio sávba- gondolom ezt a Cubase5 is simán tudja- (a Logic-ban működik a dolog).Egyébként meg ha "macerás" is a multitimbral berendezés ,akkor is érdemes megcsinálni -az meg hogy "nem is igazán elegáns"....ezt nem tudom mire érted?
    -ebből csak arra tudok következtetni hogy halvány lila gőzöd sincs a multitimbral-ról...-ha nem így lenne akkor javíts ki
  • Stef555
    Végül is, mit vársz a Sony-tól...?, professzionális szinten sehol nem jegyzik, home-felhasználásra szánt progi, de azért lehet vele dolgozni.Persze a hangmotorja a kommerszek között van, az ACID-al és SoundForge-val egyetemben.-mindezeket figyelmen kívül hagyva viszont jól kezelhető, felhasznlóbarát rendszerek, ezért széles körben el is terjedtek.
  • cubase5
    ha 1 midisávban van az összes hangszin akkor nem lehet... sött... azt semmivel nem lehet kimenteni. csak ha manuálisan külön kirakod minden szekciót.tehát külön 1 midi sáv dob, 1 midi sáv clap, 1 midi sáv cin.
    csúszásra visszatérve... rendereléskor uygan azt kapod amit hallasz. lejátszáskor nem csúszik, exportáláskor meg igen.... ez fizikailag nem összeegyeztethető. próbáld meg exportálás után a Cubasebe importálni az audió sávokat. Biztos hogy azt fogod hallani mint a szerkesztett formáját. A Vegas-t ismerve baromi jó videó szerkesztő. De az audió része az .... Nálam ott megbukott hogy nem lehet pontosan egymás alá rakni a hangokat :) csak ahogyan ő gondolja ... a hangminőségéről ne is beszéljünk :)
  • larzz
    Szia, és köszi a választ!
    A vstre értettem igen :) A cubase mixerét illetve wav kezelését nem tudom megszokni, marad erre a vegas, abban teljesen otthonosan mozgok.
    A csúszás pedig tényleg valós volt. Hozzá sem nyúltam ugyanis a lokátorokhoz, meg semmihez sem. Nagyon kicsi volt ez a csúszás, az első pár még nem is igazán vehető észre /takkjelhez már igen/, de szám végére elég sok ilyet produkált és halmozva ezeket, a végére már zavaró volt. Én valami órajel szinkronizálási hibára gyanakodtam, persze vst probléma is lehet. Akkor még DFH-val dolgoztam. Na de nem is ez a lényeg!
    A válaszért pedig tényleg hálás vagyok :)
    Átállok 5-ösre akkor, feltéve, hogy a sávonkénti mentést úgy értetted, hogy 1 midi fileról van szó és az abban levő dobokat/cineket akarom külön letenni wavba. :)
  • Stef555
    A midi billentyüzet önmagában természetesen nem ad hangot. Milyen szerkesztővel használod?-milyen VST hangszerekkel? vagy -Miyen standalone programokat hajtassz meg vele?-ezek ismeretében tovább tudunk lépni...
  • cubase5
    Szia larzz.

Először is az sx3 felejtős :) sx3 ban nincs lehetőséged csoportosan sávonkénti mentésre. Mint ahogyan említetted sávonként solo és mixdown, úgy lehet. Az hogy silány az effektezés és a mixer szar, gondolom a vst hangszerre értetted amit használsz. Ha a Cubasera értetted akkor a "láma" szindróma áll fent :))). A renderelt cuccok elcsúszásáért 100% ban te vagy felelős. Fizikai képtelenség, hogy csúszás legyen ha minden exportáláskor a lokátorok azonosan vannak beállítva, vagy a VST szar. Javaslom a Cubase 5-t . Abban pl 1x exportálsz és egy kattintással minden sávot külön fájlba mneti. Ha kell monóba, sztereóban vagy külön jobb és baloldal. Aztán a Cubaseben audió sávonként faszán lehet effektelni meg kevergetni :)
  • Rick4U
    Hello! Egy olyan problémám lenne hogy van egy Miditech Midistar 3 billentyűzetem amihez vásároltam egy CME u2midi interfacet! Összecsatlakoztatom és felismeri a windows de hangot nem tudok kicsalni belőle! A midi interfac bemenetén működik egy led ami gyorsan villog és ez kapcsolatba van az átviteli sebességével ! Nemrég mikor használtam csak akkor villogott ha lenyomtam egy billentyűt , azóta nem működik csak folyamatosan villog :( Segítsetek lécci !
  • larzz
    Alap kérdésben /remélem/ kérnék egy kis segítséget.
    SX3-ban kreált dob-midi mixdownnál keresnék egy olyan lehetőséget, hogy a mixdown dobonként külön tegye le a hangszereket. Láb, pergő stb, külön sávon legyenek. Ennek oka csak annyi, hogy nem akarom a dob vst beépített mixerét használni, mivel vannak ugye erre sokkal profibb progik és effektezés területén is silány... Egyenként működik a dolog persze, /a dobokat solo módban egyesével mixdown/ de ez elég macera, nem is igazán elegáns, továbbá hajlamosak néha kissé elcsúszni a külön renderelt cuccok egymáshoz képest. Furcsának találnám, ha nem lenne erre megoldás, nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen aki sávonként szeretne egy dobcuccot kezelni, max láma vagyok, hogy az istennek sem találom ezt a fajta opciót :) Örülnék nagyon, ha valaki fel tudna világosítani! :)
  • Stef555
    Ja,..még jó hogy nem vettem olyat
  • Tetsuo
    Az uj nagy (27"-os) iMac-eket visszahivja az Apple, a videokartya es a kepernyo hibai miatt..
  • Tetsuo
    Sok friss info, meg nehany free letolteni valo..
    Midi.blog.hu

Itt is vannak erdekes cikkek, bar inkabb hardver:
    Ménemszól.hu
  • Stef555
    A KontaktPlayer - Peter Siedlaczek String Essencial (5 DVD)-s hanganyagról van valakinek valamilyen tapasztalata, véleménye?
  • Tetsuo
    Azt nemhiszem h lemossa, pl hangminosegben biztos nem, amugy 1 ceg a 2 kartya..
    A Creative cegnek a premiumkategoriaja az E-MU ill a profi zenesz kategoria.
    A hangminosege pl az AD konvertrnek egesz jo.. a lejatszas sem olyan rossz.
    Viszont a szoftvere atomszar, soxor kifagy a hardver is..
  • ViniSoundz
    Pedig én teljesen meg voltam bizonyosodva arról, hogy ez egy igenfasza hangkártya. Kiábrándító, hogy egy sb live szinte lemossa a 30ezer ft-os emu0404-et.

Amúgy nekem is szarakodik az emu, sokszor lefagyott, aztán rájöttem, hogy ezt csak 44.1khz-en csinálja. 48-on műköik és nem megy el a hangja ha éppen úgy támad kedve.
  • Stef555
    Minden E-MU totálkár, aki még nem vett hangkarit,az ezt a márkát jobb ha kerüli.
  • Tetsuo
    az usb-s 0404nek meg nincs patchbay-e.. amugy ugyanaz az ADC. viszont a kontroller szoftvere kataszrofalis.. pl mertekegyseg nelkuli potenciometerek vannak..
  • erik10
    Emu1212 m hangkari asio-ját.(Gyári,nem letöltött,gondolom már van ennél jobb is.)Ez a 0404 tesója nemtom mennyivel másabb.Szerintem ugyanaz nagyjából.Viszont nekem meg ez a hangkari akad meg hangilag ha túlterhelem vst szintikkel +több audió sáv effektezve -fullra.De ez már megvolt nuendo-nál is.Eléggé bosszantó.Csak ujraindítás segít.
  • Tetsuo
    jaja az elegge szopathatja az embert..
    Alap, hogy elso bekacsnal minden beallitast vegigbongeszunk, kulonosen a hangakri beallitasait.. mar en is szivtam emiatt.
    remeljuk igy megoldodik a probl.
  • ViniSoundz
    Milyen asiot használsz? Én az EMU0404-es kártya asio-ját. Akkor lehet ez a hiba csak ennél a kártyánál van?
  • Ambient
    azért elteszem a progit, ki tudja, mit hoz a jövő..
  • Ambient
    Szép-szép meg látom sok új funkció is van benne az sx3-hoz képest de engem valahogy "nem üt meg" úgy mint sokakat..
    Kinek a pap, stb.
    Szerintem marhára meghatározó, hogy ki mit próbált ki először, nálam ez a Sonar volt és a Live, valszeg ez lehet az oka, hogy nem lettem cubase fan.
  • Tetsuo
    ? :S
  • Ambient
    Na sebaj, közben felhajítottam a gépre, hááát őszintén..?
    Inkább nem mondok semmit.
  • Ambient
    Bakker nem letölteni akarom megint...
  • cubase5
    Továbbra is csak ezt tudom írni
    www.cubase5.freeweb.hu
  • erik10
    Nálam minden ok.Nemtudtam ezt a hibajelenséget produkáltatni szélsőséges esetekben sem.Szerintem tényleg az lehet hogy nálad valami nem tetszik neki.
  • Ambient
    Help please!
    Letöltöttem a Cubase 5.1-et!
    A kérdésem az volna, hogy mit hagyjak meg és mit dobjak ki mert ez így 6,37 gb, gondolom ez nem kell mind?
  • erik10
    Megnézem az Én gépemen is ezt a bejátszás dolgot.Lehet nálam is ez van?Eddig nem nagyon játszottam be dolgokat,inkább meglévő projekteket futtattam.Én sem hallottam még ilyentet.A kutyafáját.A dolog bonyolultabb úgy néz ki.Írok mi a pálya.Cső
  • Stef555
    Ez elég érdekes hiba, én soha nem tapasztaltam, sem az SX3-nál, sem a Nuendo-nál.A Cubase5 meg még precizebb cucc.-Beállítási hibára gondoltam szintén, mert ha nagyon gyenge hangkarival dolgozol is, akkor sem szabadna a midi részének eltolódást mutatni.
  • ViniSoundz
    Gondolom van egy kis késése. Ha sok vst-t hazsnálsz, nem bírja a hangkari asio-ja 2ms-el, jóval feljebb kell állítani, hogy ne recsegjen vagy ne akadjon be a hang. Ráadásul automatizálások is vannak dögivel.

Ha feljebb rakom a latency-t, akkor ez megszűnik. Valószínű a cubase kompenzálni akarja a dolgot, de rosszul, ezért kerül előrébb. Reason-ben ha késik, akkor késik, de nem kompenzál, ráadásul a program megnyitásától ahogy telik az idő, egyre nagyobb a pontatlanság.

Vágom a quantize-t. Hazsnálom is néha, de egy nem sablonos dallam feljátszásakor, nem használhatod, mivel átritmizálja - ez ugye a quantize-tól függ 8ad 16od 32re rakja ha véletlenül a kettő közé ütöd be a hangot - úgyhogy nem ez a problem. A quantize jó dolog, de ennek a hibának nem ez az oka. De köszi, hogy megpróbáltál segíteni.

Üdv!
  • erik10
    Én csak erre reagáltam amit írtál(idézem):"Csak a midi felvétel ne lenne pontatlan, mert mindig előrébb rakja le a note-ot minthogy én lenyomom a bellentyűt a keyboardon."Szóval szerintem ez csak akkor fordulhat elő ha nagyobb értékre van állítva a quantize.Amúgy lehetetlen.Hátrébb még érthető lenne a késés miatt de előrébb???Szóval azért gondoltam hogy nézz utána ennek a beállításnak.Üdv.