4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • erik10
    Hali!Cubase 5-höz lehet saját magam által összeállított dobszet-et betölteni Groowe Agent one-ba?És hogyan??
  • Ambient
    Az RME hangkártyák valóban világszínvonalúak, csak rohadt drágák..
    És ugye mivel itt senki sem profi zeneszerző, nem is hinném, hogy "csak úgy" hobbi-ból be fog szerezni egy ilyent
    Nekem egy ilyenre fáj a fogam inkább: Focusrite
  • Tetsuo
    az az amelyikhez kulon kell megvenni az interfeszt meg mindent? az egesz ugy 2000 font korul?
    En a 400-as firewire-set neztem ki kb 600 fontert.. szerinted?
  • cubase5
    Hali.
    Nekem RME Hammerfall DSP9632 kártya van. 5 éve használom, de a legminimálisabb probléma sem volt vele soha. Mindig telepíthető volt nem akad össze semmivel és persze nem is fagy le. Nyilván egy magasabb kategória mint az EMU 0404 és társai, de azt hiszem az RME-től ez el is várható. Mindenesetre hosszútávon mindenképp jó befektetés ajánlom mindenkinek. Baromi gyors és természetesen gyönyörű hangja van. Kisebb projekteket 4-5 sávos audio trackeket 0,7 ms-al elviszi. Pl ének vagy hangszer rögzítéskor valós időben 4-5 effektel abszolút nem érezhető a késés. Szal én baromira megvagyok vele elégedve és mai napig örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy ilyen kaliberű kártyát használhatok. Az a kurva lóvét 1x kell rá összeszedni.... meghálálja 1000%-ban biztos vagyok
  • sangeorge
    Üdv
    Tudna adni valaki egy linket egy jól megtört Musiclab Real Guitar-hoz?

THX
  • erik10
    Nekem is az van 1212m.Szerintem nagyon jó rengeteg dologban.Viszont tényleg nem zökkenőmentes.Az enyém néha fagy.Viszont 2 év garancia van rá ami más kártyánál általában 1.Tesóm már 3adikat nyúzza(0404).Ilyen olyan hibák miatt mindig kapott újat garanciába.Dehát kinek hiányzik ez???Amugy szerintem nem rossz.Olyan cucc nincs ami nem romlik el.Legközelebb azért más márkát próbálok.UADra gyúrok.
  • Ambient
    azért nem mindenkinek van panasza, nekem pld. semmi bajom vele, nem fagy, nem recseg, nem szarakodik, kicsit ámulattal is olvasom a "lehúzó" véleményeket az emu hangkarikról!!
  • erik10
    Köszönöm a tippet!!Melodyne funkció nagyon fasza!
  • erik10
    Halihó!Na.Mindkettő fennt van.Azaz:Nuendo2(igen 2.)meg Cubase 5 is.Nem lehetséges átállni egyszerre egyik napról a másikra úgyhogy a nuendo2 még fennt van.Nem hiszem hogy telepítési probléma.Abból gondolom,hogy Nuendo-ba minden ok ahogy írtam.C5-ben meg nem.Viszont kipróbáltam az Akai féle vocodert is.Ebben az esetben a C5ben is megjelenik választható midi eszközként,de furfangos módon utána írja hogy XY audiosávon már insert effektként működik.Ez nagyon fasza.De akkor Orange miért jelenik meg.Még 1szer mondom nuendoban minden ok.Ebből kiindulva gondolom telepítés jó lehet.Vélemény?
  • Stef555
    Ebben vankét különböző is, próba cseresznye...
  • elnofx
    basszus lehet hogy ez a baja az alesisnek is...:D reggel még csinálta, kb 20 fok lehetett a szobában, aztán azóta semmi baja, már lehet rajta érezni hogy egy kicsit át van melegedve:D
  • Tetsuo
    Az E-MU 0404 amit en hasznalok, homerseklet fuggo. Tenyleg.
    Ha nincs eleg meleg kb 21C, addig le van "fagyva", vagyis fagyva. :D
  • Hackerman
    Hali emberek
    Valaki tud nekem dobni egy használható poizone vst-t mert szedtem le a pluginaudióról de nincsenek benne presettek vagy ,hogy kell ehhez lehúzni presetteket? Köszi előre is
  • Stef555
    Az E-MU -nál nem meglepő, mindenkinek panasza van rá.A másik esetben lehet procigyengeség vagy a RAM kevés, de ezek inkább akkor jelentkezhetnek ha sok sávon dolgozol, vagy több effect plugin is meg van nyitva egyszerre.
  • Stef555
    Az SX3 a Nuendo3 mellet simán ment XP-vel.-és látták egymás projectfájljait is.-Az újabb verziókról nem tudok nyilatkozni...
  • elnofx
    köszi:), lenne még egy technikai kérdésem: most már két külső hangkártyánál is észleltem ezt a jelenséget. Annó az emu 0202 usb-s kártya azt csinálta hogy néha csak úgy szimplán megállt és nem nagyon tudtam vele mit kezdeni, egy idő után magától megjavult (legújabb driver volt fent)... Most pedig az Alesis io26-nál is tapasztalom ezt (firewire cucc,legújabb driverrel), hogy kényére kedvére csak úgy megáll vagy beszaggat, aztán meg magától vagy restart után helyreáll. Szerintetek miért lehet ez? (laptoppal dolgozom: két magos intel proci, 2 giga ram, 320 giga hdd, geforce 7600 go videókárya, xp sp3)
  • cubase5
    Hali
    Mondjuk ha Cubase meg Nuendo is van fent az már alapból halott ügy. Az én gépemen nem volt még Nuendo tehát mások véleményére alapozok, illetve nagyon sokan panaszkodtak már ismeretségi köreimben is hogy együtt a kettő nem megy egy rendszeren. elvileg ha Nuendoba ment akkor Cubasebe is kell hogy menjen ugyanúgy. Gondolom nincs mind a a kettő fent és lehet hogy vokóder telepítésekor nem pipáltad ki a vst telepítőt csak az dx-et.
  • Stef555
    Általában minden annyit ér amennyi az ára. A Sanford egy olcsó kategória, tele van free cuccokkal is tehát nem egy nagy valami. A T-Racks-nak mindenképp csak jelenthet. -Delayben én a PSP Audioware -PSP84-et használom, de van nagyon sok jó.
  • elnofx
    Üdv, Sanford vst effektekről mi a véleményetek? T-Racks-hez képest mit tud? + tudtok ajánlani valami jó delay effektet? Köszi!
  • cubase5
    Abszolút használható. Átváltod Drum Map-ra és csak "pöttyöket" raksz le. Átlátható és könnyen szerkeszthető.
  • vader
    a cubase midi szerkesztője mennyire "használható"? dobot akarok vele szerkeszteni, amit addictive drums alá vinnék be...
  • Tetsuo
    thx
  • cubase5
    A Cubase 5 compressorai és limiterei ... hát hogy is mondjam :) nem rosszak minőségben legalább is. csak gyenguszok. (számomra használhatatlanok) UAD ugye kifejezetten effekt masina tehát nem is kell összehasonlítani a cubase beépített cuccaival mert egyértelmű hogy az UAD jön ki győztesen. Wave plugin pack az rendben van.... ahhoz képest hogy szoftver. Viszont a Cubase 5 REVerence reverbje bejön. nehéz a megfelelő hangszínekhez megfelelő beállítást találni (manuális beállítás) de ha sikerül... párját ritkítja. Pl hangminta alapján számolja a reverbet. Betöltöd pl egy drum-ot és bass emelt fürdőszoba feeling. vagy ha hosszan lecsengő cint teszel be akkor üres parkolóház feeling. szal mókás dolgokat lehet vele csinálni :))) van benne sok jó cucc és sok használhatatlan is. Gyári VSTi modern elektronikus hangszínekkel van tele:) viszont jóminőségű hangszinek az kétségtelen :)
  • Tetsuo
    A Cubase 5 kompresszorai milyen minoseguek, vasarolhato VSt-kkel osszehasonlitva ill egy UAD plug-in-nel osszemerheto?
    A konvolucios zengetoje egesz jonak tunik.. csak ehhez sincs viszonyitasi alapom.
  • erik10
    Kösz!megnézem mindenképpen.Első kérdésemre nincs valami megoldásod?
  • cubase5
    Cubase 5 (VariAudio) VS. Melodyne
  • cubase5
    Feltelepíted a Cubase 5-t >>> importálsz mondjuk egy acapellát >>> kétszer rákattintasz az acapellára >>>> aztán ha megnyilt az ablak bal oldalt megnyitod a VariAudiót >>>> Pitch & Warmp ikonra rákattintassz >>> analizálja a hangmintás és kirajzolja a hangmagasságot. ha tudod kezelni a melodyne progit akkor ezt is tudod ... :)
  • erik10
    Jah meg azon a freewebes linken ami van C5.Tartalmazza a melodyne cuccot??Mert nem találom.A pitch correction az megvan.Az lenne az?A melodyne az komolyabb szerintem ugyhogy az nem lehet.De akkor hol van??Rosszat telepítettem?
  • erik10
    Hello Mindenki!Cubase 5:Miért nemtom az Orange vocodert meghajtani midivel?Egyszerűen nemtok rájönni.Nuendoba audiosávba beinzertáltam effektként azt egy midisávot kiválasztottam ami az orange vocodert hajtotta azt kész.De C5-ben egyszerűen nem választható midieszközként az O.Vocoder pedig az audiosávon már működik azaz átmegy rajt az audiojel.Biztos van valami magyarázat.Please help!
  • cubase5
    Nyilván ha egy olyan programról van szó ami jóval több szolgáltatást nyújt mint egy gyengébb program (legyen az bármilyen jellegű program független Cubasetől és Vegastól) mindenképp bonyolultabbnak fog tűnni. De ha valakiben kellőképp vannak ambíciók... ... szal itt vagyunk és segítünk amiben tudunk. És szerintem vagyunk itt páran akik ugyanezen véleményen vannak. :) Cubaseben viszonylag képben vagyok abban tudok segíteni. Csak pötyögni kell :)
  • larzz
    Megvan az oktató, végig is néztem már 1-szer, igaz nem figyeltem oda teljes aggyal. Ami nekem abból kitűnt az az, hogy elsőre jóval bonyolultabbnak tűnt a használata. Amire nekem kell, az a vágás, igazítás, keverés és effektezés. És semmi több! Ezt a vegasban nagyon felhasználóbarát környezetben lehet csinálni, jóval átláthatóbb /nekem/ mint a Cubase. Ezért gondoltam, hogyha nem muszáj, akkor nem váltanék. Viszont a hangminőség természetesen az elsődleges szempont, úgyhogy hallgatni fogok rátok.
    Rááldozok pár napot a meleg szobában, és belemászok mélyebben ebbe az 5-ös Cubase-be és megnézem a Wavelabot és a Samplitude-ot is. Ha tényleg annyival jobbak, mint ahogy állítjátok, akkor nincs vesztenivalóm :)
    Köszi a segítséget, majd később jövök véleményezni :)

• cubase5
    Hali
    Hát nem tom :))) A Cubase 5 ben megfelelő nagyítási mélységben ceruzával rajzolhatom a wave hullámot.... Tehát pl bakelitről digitalizált zene lemezrecsegését tökéletesen javíthatom de szó szerint 100% ban... és nem szűröket rakok rá hogy szétbassza a hangját.... aszem ezzel mindent elárultam a wave szerkesztőjével kapcsolatosan. Ha már a bakelitnél tartunk, a sebesség ingadozást is tökéletesre lehet javítani, vagy larzz... élő dobot vagy gitár ritmikai hibáit szintén tökéletesen lehet javítani. Pl. egy Melodyne cucc is van benne ami ráadásul több szolgáltatást nyújt mint maga a Melodyne program és nem utolsósorban jobb hangminőségben. ha letöltöd az oldalamról a Cubase5-t vagy akár a 4est és importálj bármilyen audió cuccot... vagy a vst-ddel írj valami groovet és hallgasd meg. Orbitális hangminőség különbséget fogsz tapasztalni.. Ha mégsem.. akkor tényleg jó neked a Vegas :) Amúgy javaslom a #2006 hozzászólásom (abban van oktató anyag Cubase5 meg sx3 ról szóló tutorial link) arról nem is beszélve ha megszereznéd az sx3 hoz való magyar oktató anyagot változna a véleményed... 1000% :)
  • Swissman
    A Sony Vegas aztán egyáltalán nem arra van kitalálva hogy a gitársáv audioját piszkáld vele",,,ami igazán neked való az a ProTools, vagy a digital performer, de ha windows alatt dolgozol akkor még ott van a Samplitude is ami azért igen nagy tudusásu program, még ha nincs is annyira felkapva.
  • Tetsuo
    En meg, hat ra kell jonnom, tobbet felejtek mint tanulok.
    Oregszem, v mi, de melo utan alig van erom koncentralni.. :S :(
  • Tetsuo
    Ha nem eleg a Cubase audio szerkesztoje, akkor hasznald a Wavelab-ot, annal jobb audio szerkesztorol nem hallottam még.
    Persze egyertelmu, h (mivel egy ceg gyartja a 2-t) nem fog minden funkciot a Cubase-ba is belerakni a Steinberg.. de egy Sony Vegas az nem vetelytarsa ezen programoknak.
  • Tetsuo
    "larzz ha ennyire "utálod" a Cubase-t javaslom a Nuendo-t" :DDD
  • Stef555
    Nem sok dologban jobb, csak mindenben....-A Cubase 5 audioszerkesztőjével mit nem tudsz megoldani, amit pl. a sony tud, egyébként nagyon jól lehet vele az audio-t manipulálni csak érteni kellene hozzá,-egy két tutoriált szerintem nem ártana megnézned.- Végül is nem akarlak rábeszélni a cubase-ra, de sajnos a hacker-tudomány mai állása szerint winfosra nincs jobb nála.- Én már mindent kipróbáltam ami létezik (megtörve) a piacon, de ha neked tetszik a Vegas akkor csak rajta- de,... "örülni biztosan fogsz neki, de boldog sose leszel vele"
  • larzz
    Na azé nem utálom, szó nincs erről... jól lehet vele dobot írni, és szeretem is, de nálam itt ki is merül a használata, mivel mint ugye kiderült, wav fileokkal dolgozom elsősorban és élő zenével foglalkozom. Wav file szerkesztésben pedig Ti is bevallhatjátok, hogy a Cubase nem jó, mert nem arra van kitalálva, nem arra készült, hogy pl egy élő gitársáv wavját piszkáljad vele. No a vegas dolog pedig... alá is tudjátok támasztani, hogy rosszabb a minősége mint a felsoroltak közül bármelyiknek, vagy ez csak egy olyan vélemény, amely nem tapasztalatra hanem szóbeszédre épül?
    Ez most tényleg komolyan érdekelne, mert ha valóban gázos... akkor el kell gondolkodjak a jövőn.
    De tényleg nem értem, ha jobb is, akkor miben?
  • cubase5
    Hali
    Természetesen cubase 5 ben is lehet midi jelet némitani.. meg sx3 ban is. Csak larzz problémája hogy két kattintással szeretné megoldani, ami nem lehetséges (legalább is nem tudok róla hogy lenne ilyen program):))) amit ötletként adtam a könnyű átláthatóság miatt, meg ugye hogy tudja kevergetni külön audió sávonként. Na de ez már azóta világossá vált számomra hogy Vegas fun :) Ha meg a VST tudja a többkimenetes cuccot akkor mindenkép Cubase5 larzz ha ennyire "utálod" a Cubase-t javaslom a Nuendo-t .... Sonar, Pro Tools, Logic 5 (PC), esetleg Ableton 8 Ezek a progik mind magasabb szinten vannak mint a Vegas
  • tigeroo
    vst-t keresek, ilyen kürt szerű hangja van:P technozenékben nyomják vele
    nemtudom sajnos a pontos nevét, de