VST-hangszerek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cubase5
Szerintem ettõl jobb karaoke nem kell. Persze egy stúdió keveréshez képest a levesben sincs. Ez tény. És persze a hangszerelése is gyenguc. De könyörgöm 😊 full élõ cuccot full VST-bõl összepakolni sosem lesz jó.
A magyar szarokat meg nem nehéz leutánozni, ráadásul ha a midije jól megvan is csinálva, bár ebben kételkedem. Szal hajrá karaoke fanok <#email>

RME Hammerfall DSP9632

cubase5
Elindítod a Cubase 5-öt és a "File" menübe megkeresed az "Import" pontot és azon belül csak a "MIDI File" lesz választható. Megeresed a midit vagy "kar" kiterjesztést azt is ismeri csak akkor át kell állítani a formátum szûrõt "Any Type"-ra. Aztán megnyitod. Automatikusan megnyitogatja az instrument sávokat és hozzárendeli a hangszíneket. Ez kb 1 percig tart. És utána megjelenik a Cubaseban. Lokátorokkal kijelöld a zene elejét és végét aztán "File" menüben "Export" pontban a "Audio Mixdown" ra kattintasz és kimentesd mp3-ba vagy éppen amibe akarod.

1 perces mûvelet eredménye >>>>Pink Floyd - The Wall (Karaoke)

Próbáltad már Tetsuo ???? kíváncsi lenék mondjuk az imént említett "zenét" hogy hangszerelnéd át!!! <#beka2>

RME Hammerfall DSP9632

Tetsuo
Haat, karaoke-hoz lehet h jo, de semmikeppen sem hivnam zenenek..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Na most hogyha ezt leírnád egy kicsit részletesebben,hogy ez hogy is van,akkor azt megköszönném,és kipróbálnám,mert én leragadtam a sávonkénti vst hozzárendelésnél(Sonar-al),sávonkénti felvételnél,majd egy többsávos szerkesztõben való összefûzésnél,sávonkénti effektelésnél,ami kb 5-6 óra/szám.......ha te erre tudsz egy 1 perces megoldást,azt tényleg nagyon megköszönném!
cubase5
Ha tényleg csak karaoke cuchoz kellenek ezek akkor "szerintem" feleslegesen futod a köröket, mivel amikor importálod a midiket, automatikusan hangszersávba pakolja õket (nem midi sávokba), és hozzárendeli a HalionOne-t (mint VTS) és a hozzátatozó General Midi hangminták alapján a hangszíneket is. Tehát a halionnak ahhoz képest rendben van a hangszerbankja. Macerálkodsz vele meg mittomén... és nem biztos hogy végeredményben sokkal jobb lesz a minõség. Import MIDI >>> Export MP3 😊 1 perc. Így meg szenvedsz a "semmiért" <#vigyor2>

RME Hammerfall DSP9632

Persze én is osztom....
Mint karaoke alap gyûjtõ,én is legjobban az eredeti hangszeres alapnak örülök a legjobban,de...sajnos a népszerû magyar zenekarok dalainak alapja csupán kb 10-20 %-a elérhetõ eredeti stúdió felvételben,a többit úgy kell áthangszerelni midibõl,hogy élvezhetõ is legyen.Na ezekhez a "nem elérhetõ" midi változatokhoz kéne nekem valami jó kis gitár,és nem sample-kre gondoltam,mert az nagyon idõigényes dolog,hanem valami kész vst-re.Illen egyszerû a gondom 😊)))
Mint gitáros, természetesen osztom az élõ játékot favorizálók véleményét.
Amit tanácsolhatok: dolgozz élõ gitársample-gyûjteménnyel. Igen, valamivel behatároltabbak a lehetõségek, mint egy VSTi esetén ( bár ki tudja...a C5 segítségével talán a samplekat is össze lehet úgy 'vagdosni', hogy szabadon építs fel belõlük bármilyen dallamot.
Én pl. jelenleg nem rendelkezem akusztikus hangszerrel, olyanna fõleg nem, ami tényleg jó minõségû, ezen kívül még egy minõségi kondenzátormikrofon is kéne a felvételhez, így azt tervezem, hogy az esetleges akusztikus akkordkísérethez, vagy intróhoz-betéthez loopokat fogok használni. Meglátjuk, mi lesz belõle, az biztos, hogy ha nem variálom a tempót és a hangmagasságot, gyönyörû akusztikus hangszíneket illeszthetek be. Természetesen elektromos samplegyûjtemények is vannak, ezeket nem figyeltem.

Keress rá a pluginaudio oldalon.

Köszi. Nincs hozzá véletlenül egy linked?
stef666
Alapnak azért ez nem rossz: Vienna Symphonic Library.Horizon.Series.Overdrive.Giga.DVDR-AI

http://steflion.wix.com/studio

cubase5
Egyrészt osztom maximálisan Tetsuo véleményét 😊 másrészt reFX Slayer2 (VST) nézd meg és torzítónak az IK AmpliTube 2.0 (DX)nézd meg.

RME Hammerfall DSP9632

Igen ..ez igaz,de ez már olyan közhelyesen hangzik,hogy "igazi hangszer a legjobb"...Ezt mindenki tudja.Na most gitározni nem hiszem hogy azért nekiállok tanulni,hogy egy-két midi alapot áthangszereljek karaokéhoz,mert nekem csak ehhez kellene valami elfogadható fajta..
Tetsuo
Biztos meg leszek itt dobalva a velemenyem miatt. Eloszor is, nem az en vilagom a gitar, csak a spanyol v a jazzgitar hangjat szeretem.
Masodszor, szvsz egy szoftver qrva messze van az igazi gitarjatektol, az ok, h a sound neha hasonlo, de hogy a jellegzetessegek, jeteknuanszok emulalva legyenek.. ahhoz gyengek a mai VSTi-k.
Nehany effektezett hanghoz ok, v esetleg repetitiv es primitiv riff-hez de ha gitarjatekot akarsz, ahhoz elengedhetetlen egy IGAZI gitar.
Mar egy olcso setuppal is magasabb szinten lehet nyomni, mint barmely VSTi-vel..
szerintem.

Tetsuo
<#eljen>

Üdv

Megint megkérdezem,mint régebben,hátha azóta van valami változás a következõ ügyben:
Tud-e valaki ajánlani valami jó elektromos (dist. és overdrive) gitár vst-t?
Nem igen akaródzok találni sehol normálisat... 😞
cubase5
Ezért vagyunk <#hawaii>

RME Hammerfall DSP9632

Cubase: Nem akarom elhinni...ez tényleg mûködik. Nagyon sokat segítettél, köszönöm. Visszatért a hitem 😊
Tetsuo: Így van. : ) Ehhez amúgy egy adag pech is kellett, mert az adott sample gyûjteményt valami barom csinálhatta...

Johny72: Kösz. Valamikor régen regisztráltam, de ki emlékszik már arra...

Cubase: Kösz, meg fogom nézni!
(Ezt a disolve dolgot még nem fogtam fel, de érzem, hogy fontos lehet 😊)
cubase5
Volt egy srác aki midiben megírt dobütemet akart exportálni hangonként... Stef lehet emlékszel rá. Nos... 😊 MIDI menüben Dissolve part funkcióval hangjegyenként szétbontja sávokra, hozzárendelve ugyanazokat a midi vagy instrument sávokat hanszerestûl bõrüstûl 😊aztán góóó export

RME Hammerfall DSP9632

cubase5
Na üdv mindenki. Párnapra eltûntem 😊 Jól írtad queensryche. Rengeteg információt tartalmaz egy wav formátum. Most nem akarom felsorolni, de kb 40-50 információ lehetséges. Köztük a tempó is. Nem Acid függõ. Saját magad is szerkesztheted ezeket a Cubaseban amit majd az Acit is fog értlemezni. És a megoldás a narancssárga hangjegy lesz 😊 kétszer rákattintasz a hangmintára és kikapcsolod a hangjegy ikont akkor teljesen "gyári" lesz. Nem történik semmilyen Quantálási módosítás. A hangjegy ikon mellett tudod megadni módosítani a hozzárendelt tempót. De a legjobb ha felmész a www.cubaseoktato.hu oldalra és a Mediabay bemutató videókat megnézed mert benne van az informácó szerkesztése "Tag Editor"

RME Hammerfall DSP9632

Közérdekû : Akinek még nincs reg.az audionews.ru -n, ma meg holnap még megteheti!
ha itt nem tudtak neki..<#nemtudom>

Tetsuo
Segitettek az absolute-on 😉

Elírtam: nem projekt setup, hanem tempo track. Nem mindegy 😊
Így van, acid fájl beillesztésekor ez a 'hangjegyes' sáv jelenik meg.
*soundforge
Sajnos van, de már rájöttem, mi a megfejtés. ( A beillesztett mintán valóban nem annyira szembetûnõ ) Azon nevetek, hogy a jövõben hozzá kell szokjak ezekhez az anomáliákhoz, ha zenét szeretnék csinálni 😊
Megoldás: A wav fájl egy ACID wav fájl, ( az import ablakban írja csak ki) amirõl kiderült, hogy egy elõre megadott tempóban van ( ez az adat is az importablakban jelenik csak meg ) és beillesztéskor automatikus time stretch történik, valamint a projekt tempóváltásakor is megtörténik ez a folyamat automatikusan és ez - mondanom sem kell - belenyúl a hangképbe.

A tempóváltás megoldása: bounce funkciót használva 'normál' wav fájlt kapsz és ez már nem fog módosulni tempóváltáskor.

Igen ám, de a beillesztett wav ekkorra már kapott egy kvantálást.
Elvileg a projekt setupban, ha megadod azokat az adatokat, ami az importablakban van importáláskor, nem kap kvantálást, de ez nálam nem mûködik.

Megoldás: külsõ progival ( Én a soundeforge-ot használtam) behívod az adott ájlt és elmented .aif kiterjesztéssel. Érdekes, mert ha sima wav-ként mented el, akkor is acid wav-nak fogja látni és belenyúl. a megoldás SZÁMOMRA egyelõre tehát az ilyen minták .aif formátumú elmentése. Majd még próbálom úgy elmenteni wav-ként, hogy 'endes' wav legyen belõle. Szóval figyeljetek az ilyen formátumra, mert nagy átcseszés, egyfajta 'kamu' wav. Nem csak én szívtam vele.
bár most ez nem ide tartozik de ma este egy online rádión 22:00 tól az uj trance mixem pörög....bocs az off-ért
LINK
erik10
Ha megfigyeled,a cubases file elsõ pengetése Kvantizálódott,picit más tempoban jön.Van egy ilyen kis hangjegy forma az audiosávon (egy kis jel.)Ha az bevan kapcsolva akkor elméletileg az is csinálhat ilyen jelenséget.

sün is süning. PSN: xXRawrrSe7enXx BC13 motherfucker\'Z.

stef666
én nem hallok semmi különbséget....<#wow1>

Gyõzelem. Bocs a többi postért, moderáld, ha akarod.
Nem adom fel

Eredeti wav:

wav

Cubese-be importált wav:

cubase wav
Na jó...

Eredeti wav:

Free file hosting from File Den!

Cubase-be importált wav:

Free file hosting from File Den!
A #2394 post nem tudom, miért lett ilyen...

Na még egyszer.

Eredeti wav:

[url=Free file hosting from File Den!]wav
Megmutatom, hogy világos legyen, mirõl beszélek:

Eredeti wav:

[url=Free file hosting from File Den!]wav

Beimportált wav:

[url=Free file hosting from File Den!]cubase wav
Arra, hogy miért 'nyúl bele' egy wav-ba importáláskor még mindig nem jöttem rá. Ráadásul volt olyan minta, amit úgy hallok, 'békén hagy'.
way=wav
Erik, örülök, hogy bejött. Én is szeretnék loopolni témákat, de egyeelõre más gondom van.

Felmerült egy bosszantó dolog, amit gondolom egy gombnyomással meg lehet oldani, de így elsõ körben nem találom, ezért inkább megkérdem tõletek, így gyorsabb.
Cubase 5: Beimportálok egy way mintát, az az edit menüben csinálok belõle egy loopot, eddig oké. Na most, a looopom 96 bpm, a cubase meg ugye alapból 120, amikor megnyitom. Szeretnék késõbb rágitározni, zért átállítom a tempót 96 bpm-re, hogy a metronómot is használhassam és a késõbbi midi sávok is stimmeljenek, erre puff, kvantálja az audiósávot is, amit természetesen eszem ágában nincs meglépni. Akkor is megcsinálja, ha nem jelölöm ki a sávot,de még akkor is, ha egy 96 bpm-re állított projektbe importálom be a wav-ot. Segítsetek, hol lehet kikapcsolni ezt a funkciót?

Egyébként Nem tudom, ennek a funkciónak mi értelme van audio sávok esetén, hiszen, sem a pitch shift sem az audiokvantálás nem megoldott még jó minõségben. A pitch shift legmagasabb minõségi fokozaton is max. 1-1,5 hangot tud le és felemelni úgy, hogy nagyjából megmarad az eredeti hullámzás. ( gitár esetében)
erik10
Nem rossz végül is.Egy nagyon egyszerûen használható loopszerkesztõ.Az a jó benne hogy sok preset van,a szekesztett dallam bármelyik vsti-re kiküldhetõ.Ugyhogy szerintem nagyon használható.Persze stílusfüggõ.<#wink>
Azért vadászom a másikat,demo alapján az lehet a jobb asszem.

erik10
Kösz.csekkolom.A rapid éjjel tényleg ok.

Ezt nem találtam meg, de az egyik fórumon, ahol írtak róla ezt dicsérik, szerintem csekkold, hátha bejön:

SugarBytes - Thesys
erik10
Ezt keresem:http://music.service-1.de/html/clockwork_stepsequencer_vst.html

erik10
Kösz.Próbálom.

Rapidshare linket éjjel tölts, akkor többnyire mûködik.
erik10
Kösz steff, az a helyzet hogy mostanában mindig hibát ír a rapidsharees cuccokra.Kitartóan próbálgatom mert nagyon kéne az egyik régi projektembe egy hangszín belõle.<#eljen>

qetuol
nemtudom h érdekel e valakit, de ez a hegedû vst nemrég jelent meg:
Hollywood strings
véleményem szerint a legjobb ilyen jellegû hegedûkönyvtár

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

stef666
Itt megtalálod. :# WhiteNoise Zero Vektor

erik10
Hi!Keresek egy szintit:-zero vector-.Ha esetleg tud valaki egy használható linket hálás lennék.thx.

DJ Tope
Hali. Van vkinek vmi ötlete h az Xphrasehez miért nem tölti be nekem a hozzá tartozó fxp-ket?Elõre is köszi😊

When I&#8217;m in the studio, I can&#8217;t wait to play out what I&#8217;m making and seeing people react to it- Markus Schulz

ViniSoundz
Köszönöm a szavazatokat!!! 😊
Szavaztam, bár ez a zene nem az én világom.
Úgy gondolom, ennyit megtehetek 1-1 fórumtagért, nekem már sokat segítettek az itteni válaszok-tanácsok. Sok sikert!
Ui: Tetszik az oldal.