4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • SL
    microtonic :]
  • benoeke
    Sziasztok!

Ki tudna nekem valami vasat ajanlani dob alapra?
    Stilus: Progressive Tech-House a la Sebastien Leger.

Kozzz!
  • erik10
    Hát jó lenne tudni milyen paramétert változtatsz.Még mindig tartom hogy meglehet csinálni.A másik:lassítás-gyorsítás.Aktiválod a tempo tracket(a kis vezérlőn benyomod a tempo feliratot,Fennt a menüben: project -tempo track vagy nyomsz egy ctrl+T.Megnyílik a tempo tarck ablak -itt "ceruzával"beírhatod a tempováltoztatásokat nagyobb felbontásban akár negyed vagy tized pontossággal is.
  • tigeroo
    gross beathez ért valaki? (FL 9)

hogy tudom behozni hogy a scratch-es témák jöjjenek be? nemtudom az istennek se beállítani, amikor véletlenül piszkáltam akkor hoztam be de azóta nem tudom :)
  • queensryche
    Sajna nem működik, próbálgattam, de nem bírtam rá, hogy működjön az ilyenfajta automatizáció.
  • Hackerman
    Amugy valaki kipróbálta már a Rob Papen RG-jét asszem valami gitáros cucc?
  • Hackerman
    Látom te hardstyle guru vagy :D
  • SL
    hát én a house-t rohadt nagy ívben kerülöm :D
  • SebastienRej
    Aki House zenével foglalkozik, vagy legalább elektronikus zenével, annak csak ajánlani tudom, hogy olvassa el ezt az ún. riportot:

http://www.facebook.com/?ref=home#!/note.php?note_id=393281753978&id=11517283966&ref=mf

Max Vangeli, a hires house producer válaszol rajongóinak kérdéseire a zenéivel kapcsolatban... Szó van itt masteringról, arról hogy hogyan vált hiressé stb.
  • queensryche
    Más: Eddig mindig állandó tempójú alapokra játszottam, illetve ilyet készítettem, most kaptam egy olyat 'áthangszerelésre', amit egy zongorabetét zár le és szeretném a végét 'belassítani': a záró hangok tempója lassul és az utolsó 3-4 hang lassítva, dinamikájában erősödve, vagy épp halkulva zárja le a zenét. Mindannyian ismerjük ezt. Na most oké, hogy aktiválom a tempo tracket, de azzal megváltozik az eredeti tempó és beáll 120-ra.
    Nyilván ez is egy egyszerű megoldás és biztos van köztetek olyan, aki gyakran lassít/gyorsít zenét, úgy tudom sok ilyen van a elektronikus műfajokban. Tudnátok segíteni?
  • queensryche
    Persze, gyakran alkalmazom az automatizálást a sávokon, de eddig csak az alap paraméterekhez ( pl. hangerő, eq) használtam. Ennél az effektnél eszembe sem jutott, hiszen ez nem ilyen paraméter, de mindjárt megnézem!
  • laaj
    valaki akinek Esi maya 44 hangkártyája van kérem vegyük fel a kapcsolatot mert lenne pár kérdésem.!!!!!!

KÖSZÖNÖM!
  • ViniSoundz
    Hát gyerekek, én visszatértem a Cubase-re. Annyira jó pedig az Ableton Suite 8, de állandóan van valami gebassz. Mondjuk Cubase-ben is néha tépem a hajam ha kiírja hogy éppen instabil és indítsam újra.ááááá, vagy éppen szó nélkül összeomlik. 5öst használom most.
  • erik10
    Meg aztán gondolkodtam a dolgon.Ha tudod a következő trükköt akkor elnézést.Van egy ilyen:Minden effekten van egy R és egy W betű a főkapcsoló mellett.Ha a W-t benyomod akkor real-time-ban tudod a paramétereket változtatni egérrel amit a gép lejátszás alatt megjegyez-ezt is korrigálhatod ahányszor csak akarod.Amire figyelni kell: lejátszáskor már csak az R betűs gomb legyen bekapcsolva.Ha nincs szűkség a tekerésre akkor kinyomod mindkettőt és kész.Szóval szerintem ezzel megkell tudnod oldani.
  • erik10
    Hát megtudod oldani úgy hogy egy másik progival veszed fel,Pld.sound forge.Ráküldöd a cubase jelét record azt kész.Mented amiben kell cubase-ban visszatöltöd.Viszont nem nagyon tudok elképzelni olyan esetet hogy egy paraméter editálást ne lehessen megoldani ugy hogy jó legyen.A javítási lehetőség végtelen.Ha túl szögletes állíts a "felbontáson"és nagyon szépen lehet vezérelni az adott paramétert.Ha külön sávon kell akkor azt kiírod azt kész.De ha ragaszkodsz az élő fílinghez szerintem így (másik progival)megtudod oldani.
  • stef666
    A Cubase-ban ilyet nem lehet, úgy ahogy a VST-k hangjait sem lehet real-timeban felvenni egy audio sávra.- A Samplitude 11, vagy a MOTU DP7, és a Logic is tudja ezt a routolást, de a Cubase sajnos nem így van megírva...
  • queensryche
    Kjubézesek! :)

Van egy felvett gitárjelem, insert-en pedig egy olyan effekt, amit egyébként pedállal szabályoznék, ha vassal oldanám meg a feladatot.
    A pluginnak természetesen van auto és manual módja, de ez utóbbit felvétel közben nem tudom kezelni, csak utólag, arról ugye nem is beszélve, hogy a felvett jelre úgysem kerülne rá, hiszen az alapból nem tartalmazza, csak a nyers jelet. Az auto mód túl szögletes, így arra gondoltam, fel kéne valahogy venni az effektezett jelet úgy, hogy közben én manuálisan ( egérrel, vagy billentyűzettel) vezérlem az effektet a 'pedal' módnak köszönhetően. Na most ezt meg lehet csinálni?
    Tehát megadni a cubase-nek, hogy az egyik sávra felvett jelet valahogy úgy beküldeni, hogy fel lehessen venni egy másik audió sávra. Én még ilyet nem csináltam, fingom nincs, hogy elehet e és ha igen, hogyan?
  • Hackerman
    MixVibes Producer DVS v7.0.4.3 -ezt kell leszedni és itt az
    Útmutató
  • legjobban
    Héé

Köszi, Mixvibet feltettem de nem tudtam a VST-t áthúzni!!!
    Clavia synth-et akarok használni! Mit tegyek?!

A macbookban már pentium a proc, nem?
    ugyanaz a vas mint a sima PC?!

• laaj
    stef felvettelek msn-re ha még él az ami a felhasználói infóban van!!!!
    LENNE 1-2 KÉRDÉSE!!!! HANGKARIMMAL KAPCSOLATBAN
  • SL
    Macbook Pro-t vegyél
  • Hackerman
    Én ajánlom neked a MixVibes szoftverjét ugyanis van benne két vagy több deck amiben fogd és vidd módszerrel szépen ráemelheted a deckre a vst dll-jét és már muzsikál is az adott szinti mellesleg a másik dackbe berakhatsz zenét vagy komplett előre felvett groovokat és ezekre játszhatsz rá egyidejűleg.
    Persze alap követelmény a tiszta és gyors rendszer a memóriát nemszabad sajnálni.
  • legjobban
    Héé!

Bocs az amatőr kérdésért, de segítség kellene!
    Live acton szeretnék VST vel muzsikálni
    Midi billentyűzet van!
    Laptop + külső hkártya elég? (van még EHX kompresszorom analóg; meg persze erősítő ilyenek) Milyen alap szoftver ajánlotok (cubase, fruty?)
    Mit tudjon a laptop? (nem szeretném ha fellépés alatt megállna) Netbook?
    ....vagy gondolom valami almás 1 millióért?!
  • elnofx
    Sziasztok! Erről a keverésről tudnátok mondani nekem néhány építő vagy romboló jellegű kritikát?:)
  • Hackerman
    Mellesleg tudok beatport exclusivot ami annyit jelent hogy 2-hétig csak beatporton elérhető a zene, ezzel nagyobb bevételt lehet elérni
  • Hackerman
    Ok, már akartam itt is szólni igen az infós elérhetőség még él. Küldjetek demókat.
  • Sütifutár
    Szia Hacker!! Elérhetőséged az ami az infoodban?
    üdv
  • ViniSoundz
    Oké! Nekem van már 1-2 zeném beatporton. Adhatok neked is még megjelentetni :)
  • laaj
    már oké már szól nekem a PCI-os van :)de majd még ezzel a DirectWIRE panelnél még elkél a segítség lehet....!:D
  • stef666
    Mit nem tudsz a bekötésen?- A bemenete (USB) megy a PC-re, a kimenete meg a mixerre....
  • Hackerman
    Hali
    Sok 10-en éves zenész próbálkozik othoni masterrel, zenékkel és ismerek olyat is akinek sikerült befutnia egy bizonyos szintre. olyanra ,hogy kirakta a zenéket beatportra és csak lassan elkezdtek megjelenni a zenéi válogatás albumokon, warezon, és neves djk játszották a zenéit. Ilyen pl:
    a Aron Scott aki a Meeting c. számjával robbant vagy akit személyesen is ismerek Martin Juha ők mind fruitival szerkesztenek. Nekem azt mondták ,hogy ők DAWon belül masterelnek, kevernek minden. Pl master sávra raknak egy izotóopot meg a fruitty sound goodizerjét arra a sávra amire szükséges. Sztem othon is meglehet csinálni olyanra a zenét ,hogy beatportnak megfeleljen. Guetta meg ilyeneknek a marketing viszi feljebb a zenét. tiszta fos, hallgathatatlan, dallamtalan ,de még is a toplistákat vezeti. Ha meg egy neves kiadóhoz (Anjuna,Toolroom,Skint, L8,Flashover stb) szeretnél bejutni az sem lehetetlen csupán érdekes dallamos zene a titka ,füllbemászó legyen. Ilyen zenékkel sokat kell dolgozni és sztem egy-egy jó dalt nem két nap alatt kell összerakni.
    Ha esetleg valaki szeretné a beatporton árulni a zenéit nyugottan szóljon. Saját kiadóm van kint a beatporton és egyéb helyeken is.
  • laaj
    sziasztok valaki tudna segíteni a esi maya44 hangkari beállításánál és beüzemelésénél keverőre kellene rákötnöm majd!!!

KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!!!
  • stef666
    Jaaa,... akkor "nem egy malomban őröltünk"
  • krondorl
    Hozzá kell tennem hogy nem masteringről beszélek, hanem mixelésről, amit odaadok majd a hangmérnöknek. üdv
  • krondorl
    Kirenderelve normál hangosságú lesz a DAWban "agyontorzított" cucc.
    Néhány példa, nézd végig freq analyzerrel mindet.
    üdv

http://dl.dropbox.com/u/6467979/adam_icegate-dps_preview.mp3
    http://dl.dropbox.com/u/6467979/moguai-nyce__adam_firegates_remix_competition_entry.mp3
    http://dl.dropbox.com/u/6467979/adam_firegate-elma__preview.mp3
  • ViniSoundz
    A reverb-től melankólikus lesz a hang és az egész zenéd. A dögösséget azzal elveszíted. Legyen száraz, legyen csak pici delay sendeken és ha muszáj, akkor csakis dry reverb hosszú lecsengéssel, de még ez sem annyira, emrt ettől már megint elgondolkodtató lesz a hangulat.

Persze nem azt mondom hogy ez a jó és kötelező, csak most ez a téma :)

A Karányi Danika mondta nekem annak idején, hoy használjak kontúr rivörböt. Nahmsot lehet, hogy fogyatékos vagyok de a mai napig nem tudom hogyan kell beállítani a zengetőt hogy kontúros legyen :)

De ne is a reverbről legyen szó, legyen szó a kompresszióról és a dinamikaszabályzásról az a menő most :)
  • erik10
    A hangerő is számít de másodlagos.Dög legyen meg dinamika meg nem ilyen kis soványság,azaz legyen mély rendesen de ne torzan hanem olyan gyomorfalrengetősen..Amúgy szerintem a sok gyengébb minőségű reverb szerintem szétrombolja a hangzást.Nem szabad sokat használni belőle mert összeesik az egész .Csak finoman.Meghallgattam sok zenét vannak reverbek mindenhol majdnem de iszonyatos minőségben,nem ilyen kence-ficék hanem rendes cumók.Jól beállítva.Azért nem adom fel.
  • ViniSoundz
    Jah és az 1:1 aránynak mi az értelme? A bemenő jelet átengedi a kompreszzsor egy az egyben, hozzá sem fog nyúlni.
  • ViniSoundz
    Hát igen, én is pontosan erre gondoltam. Négyszögjelekké válnak majd a dolgok, meg egy tégla kinézetű lesz az egész zene :)
  • stef666
    Rendereléskor kap egy normalizálást, és nem lesz túlvezérelve,-meg nem nem lesz se alja , se teteje....