VST-hangszerek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A magyar szarokat meg nem nehéz leutánozni, ráadásul ha a midije jól megvan is csinálva, bár ebben kételkedem. Szal hajrá karaoke fanok <#email>#email>
RME Hammerfall DSP9632
1 perces mûvelet eredménye >>>>Pink Floyd - The Wall (Karaoke)
Próbáltad már Tetsuo ???? kíváncsi lenék mondjuk az imént említett "zenét" hogy hangszerelnéd át!!! <#beka2>#beka2>
RME Hammerfall DSP9632
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
RME Hammerfall DSP9632
Mint karaoke alap gyûjtõ,én is legjobban az eredeti hangszeres alapnak örülök a legjobban,de...sajnos a népszerû magyar zenekarok dalainak alapja csupán kb 10-20 %-a elérhetõ eredeti stúdió felvételben,a többit úgy kell áthangszerelni midibõl,hogy élvezhetõ is legyen.Na ezekhez a "nem elérhetõ" midi változatokhoz kéne nekem valami jó kis gitár,és nem sample-kre gondoltam,mert az nagyon idõigényes dolog,hanem valami kész vst-re.Illen egyszerû a gondom 😊)))
Amit tanácsolhatok: dolgozz élõ gitársample-gyûjteménnyel. Igen, valamivel behatároltabbak a lehetõségek, mint egy VSTi esetén ( bár ki tudja...a C5 segítségével talán a samplekat is össze lehet úgy 'vagdosni', hogy szabadon építs fel belõlük bármilyen dallamot.
Én pl. jelenleg nem rendelkezem akusztikus hangszerrel, olyanna fõleg nem, ami tényleg jó minõségû, ezen kívül még egy minõségi kondenzátormikrofon is kéne a felvételhez, így azt tervezem, hogy az esetleges akusztikus akkordkísérethez, vagy intróhoz-betéthez loopokat fogok használni. Meglátjuk, mi lesz belõle, az biztos, hogy ha nem variálom a tempót és a hangmagasságot, gyönyörû akusztikus hangszíneket illeszthetek be. Természetesen elektromos samplegyûjtemények is vannak, ezeket nem figyeltem.
Keress rá a pluginaudio oldalon.
http://steflion.wix.com/studio
RME Hammerfall DSP9632
Masodszor, szvsz egy szoftver qrva messze van az igazi gitarjatektol, az ok, h a sound neha hasonlo, de hogy a jellegzetessegek, jeteknuanszok emulalva legyenek.. ahhoz gyengek a mai VSTi-k.
Nehany effektezett hanghoz ok, v esetleg repetitiv es primitiv riff-hez de ha gitarjatekot akarsz, ahhoz elengedhetetlen egy IGAZI gitar.
Mar egy olcso setuppal is magasabb szinten lehet nyomni, mint barmely VSTi-vel..
szerintem.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Megint megkérdezem,mint régebben,hátha azóta van valami változás a következõ ügyben:
Tud-e valaki ajánlani valami jó elektromos (dist. és overdrive) gitár vst-t?
Nem igen akaródzok találni sehol normálisat... 😞
Johny72: Kösz. Valamikor régen regisztráltam, de ki emlékszik már arra...
Cubase: Kösz, meg fogom nézni!
(Ezt a disolve dolgot még nem fogtam fel, de érzem, hogy fontos lehet 😊)
RME Hammerfall DSP9632
RME Hammerfall DSP9632
Megoldás: A wav fájl egy ACID wav fájl, ( az import ablakban írja csak ki) amirõl kiderült, hogy egy elõre megadott tempóban van ( ez az adat is az importablakban jelenik csak meg ) és beillesztéskor automatikus time stretch történik, valamint a projekt tempóváltásakor is megtörténik ez a folyamat automatikusan és ez - mondanom sem kell - belenyúl a hangképbe.
A tempóváltás megoldása: bounce funkciót használva 'normál' wav fájlt kapsz és ez már nem fog módosulni tempóváltáskor.
Igen ám, de a beillesztett wav ekkorra már kapott egy kvantálást.
Elvileg a projekt setupban, ha megadod azokat az adatokat, ami az importablakban van importáláskor, nem kap kvantálást, de ez nálam nem mûködik.
Megoldás: külsõ progival ( Én a soundeforge-ot használtam) behívod az adott ájlt és elmented .aif kiterjesztéssel. Érdekes, mert ha sima wav-ként mented el, akkor is acid wav-nak fogja látni és belenyúl. a megoldás SZÁMOMRA egyelõre tehát az ilyen minták .aif formátumú elmentése. Majd még próbálom úgy elmenteni wav-ként, hogy 'endes' wav legyen belõle. Szóval figyeljetek az ilyen formátumra, mert nagy átcseszés, egyfajta 'kamu' wav. Nem csak én szívtam vele.
LINK
sün is süning. PSN: xXRawrrSe7enXx BC13 motherfucker\'Z.
Eredeti wav:
Free file hosting from File Den!
Cubase-be importált wav:
Free file hosting from File Den!
Na még egyszer.
Eredeti wav:
[url=Free file hosting from File Den!]wav
Eredeti wav:
[url=Free file hosting from File Den!]wav
Beimportált wav:
[url=Free file hosting from File Den!]cubase wav
Felmerült egy bosszantó dolog, amit gondolom egy gombnyomással meg lehet oldani, de így elsõ körben nem találom, ezért inkább megkérdem tõletek, így gyorsabb.
Cubase 5: Beimportálok egy way mintát, az az edit menüben csinálok belõle egy loopot, eddig oké. Na most, a looopom 96 bpm, a cubase meg ugye alapból 120, amikor megnyitom. Szeretnék késõbb rágitározni, zért átállítom a tempót 96 bpm-re, hogy a metronómot is használhassam és a késõbbi midi sávok is stimmeljenek, erre puff, kvantálja az audiósávot is, amit természetesen eszem ágában nincs meglépni. Akkor is megcsinálja, ha nem jelölöm ki a sávot,de még akkor is, ha egy 96 bpm-re állított projektbe importálom be a wav-ot. Segítsetek, hol lehet kikapcsolni ezt a funkciót?
Egyébként Nem tudom, ennek a funkciónak mi értelme van audio sávok esetén, hiszen, sem a pitch shift sem az audiokvantálás nem megoldott még jó minõségben. A pitch shift legmagasabb minõségi fokozaton is max. 1-1,5 hangot tud le és felemelni úgy, hogy nagyjából megmarad az eredeti hullámzás. ( gitár esetében)
Azért vadászom a másikat,demo alapján az lehet a jobb asszem.
SugarBytes - Thesys
Hollywood strings
véleményem szerint a legjobb ilyen jellegû hegedûkönyvtár
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
http://steflion.wix.com/studio
When I’m in the studio, I can’t wait to play out what I’m making and seeing people react to it- Markus Schulz
Úgy gondolom, ennyit megtehetek 1-1 fórumtagért, nekem már sokat segítettek az itteni válaszok-tanácsok. Sok sikert!
Ui: Tetszik az oldal.