4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • larzz
    Helyesbítek. Gombokra gondolok Cubase-en belül :)
  • larzz
    Köszi :)
    Már csinálom is :)
    Alig vártam, hogy hazaérjek.
    Van még egy apró problémám... Miért van az, hogyha ráhúzom az egeret egy ikonra /C5/, akkor nem írja ki mi az... Csak az én gépemen láttam ezt sajnos, ezen kívül még 3 gépen néztem meg a C5 alatt, de csak nálam szarakodik. :(
  • stef666
    Feltettem a C5-öt, de akármikor megnyitom ezt a marhaságot közli:

-4-szer kell rákkattintani akármelyik gombra, aztán eltűnik, majd a progi fut rendesen...- csinálja ezt még valakinek?
  • cubase5
    Hali! Az egyik megoldás ez, hogy a sávok kimenetét egy Group csatornába összegzed, vagy a keverőpultot megnyitod és egyesével a CTRL gomb nyomva tartása mellett kijelölgeted a csatornákat vagy a SHIFT gomb nyomva tartása mellet töl-tól-ig kijelölöd a csatornákat, majd nyomsz egy jobb egérgombot és az opciók közül klikk a "Link Channels" pontra. Ha szét akarod szedni a linkelést akkor kijelölés nélkül "Unlink Channels" opcióval bontod... ennyire egyszerű
  • larzz
    Sziasztok!
    Megint itt lennék. El voltam veszve a zkarral az utóbbi időben.
    Emlékeztetőül: én voltam a vegaszos faszi :)
    Azóta midi felejtve, mindent mikrofonokkal veszek fel. Illetve most készülök erre...
    Lenne 1 kérdésem a Cubase-zel kapcsolatban és elég fontos.
    Az igény: adott 8 sáv a dobcuccnak, és a többi hangszernek persze külön sávok.
    Szükségem lenne egy olyan opcióra, hogy a dob összes 8 sávját egyben tudjam szabályozni. Értsd: miután megvannak a megfelelő arányok ezeken a sávokon, egy potival tudjam pl a hangerőt szabályozni, mute, stb az összes dobsávon. Ezt az opciót a vegasban BUS-nak hívták és nagyon kényelmessé tette a használatot. C5-ben viszont nem találok ilyen opciót, pedig e nélkül nagyon nehézkes 30-40 sávot kezelni :(
    Nem tudom elképzelni, hogy ne tudná ezt a progi, de az istennek sem találom. Vagy vegyek fel groupot, /előző hsz/, max nem rögzítek a groupban? /erre ugyanis nincs szükség/
    Ez lenne itt a bus megfelelője?
  • cubase5
    Működik persze!!! A lényege a dolognak, hogy a Group csatornát tudod felvenni (vagy akár FX csatornát). A Group csatornába meg azt teszel bele amit akarsz Audiósáv, Instrumentalsáv, FX sáv, Midisáv audió csatornáját, vagy akár másik Group csatornát. De szerintem elég egyértelműen leírtam :)))
  • queensryche
    Jó reggelt emberek!

Trilian használókhoz szólnék először. Eddig nem foglalkoztam az ápdételéssel, de van 1-1 új patch, amit azért meghallgatnék.
    Három vonalon megy a dolog:

1, soundsource - itt még az első verzió van a honlap szerint

2, patch library - itt most tartanak az 1.3.0 veriónál a honlap szerint ( pluginaudio-n a legújabb frissítés: v1.0.4b )
    Nekem a DVD-hez ( air) járo update van meg: 1.0.3a

3, Softvare update - 1.3.2c a honlap szerint
    Ahogy nézem pluginaudion is ez az utsó, nemég tették fel.
    Nekem a 1.1.4c van meg, szintén a DVD-hez járt.

Aki tudja, mondja el, hogy le kell vadásszam az összes update-t, vagy feltehetem a legutolsó patch és szoftverfrissítést? Ez utóbbinak már csak azért is örülnék, mert a korábbi verziók nem mindegyika van fenn pl. pluginaudion. Köszi a segítséget.

Cubase 5-től kérdezem: Mester, akkor mi tévő legyek, ha nem vst-t akarok felvenni, real time, hanem egy már feljátszott audio gitársávra van téve egy olyan effekt, amit a felvétel lejátszása közben manuálisan kezelve újra felvennék. Az általad leírt módszer itt is működik?

• stef666
    Nincs most fennt sajna Cubase semelyik gépemen, de nagyon köszi a megoldást, mivel régebben sokat próbákoztam ezzel a dologgal, és soha nem sikerült - nem túl egyszerű megoldás az igaz, de az a lényeg hogy tudja a progi...
  • benoeke
    Nekem is sikerult ugyanez Real-Time-ba,ugyhogy megerosithetem.
  • cubase5
    :)... nagyon egyszerű! Bár nem tudom a többi programba mennyire egyszerű. 3 sáv kell hozzá. Nyitsz egy instrumental sávot vagy midit tökmindegy. Aztán egy audió sávot és egy group (csoporta)sávot. Az instrumental vagy midisáv audió csatorna kimenetének a a group csatornát adod meg és az audiósáv bemenetének is ezt a group csatornát. Megnyomod a record gombot és amit játszol a midibillentyűn azt rögzíti audióba effektestől szőröstől bőőőröstűl :) és ha a group csatornának 2 vagy 5, vagy tökmindegy hány és milyen típusú csatornát adsz meg azt fogja rögzíteni. Ezt még kombinálhatod úgy is hogy 1-2-3-4 vagy számtalan group csatornát nyitsz és adod meg szintén számtalan audió csatorna bemenetének. Fizikai és elméleti korlátok nélkül kombinálhatod a real time rögzítést.
  • stef666
    Na erre kíváncsi volnék,- ha nyitok egy instrument sávot a cubaseban, és mellé egy audio sávot akkor az instrument sávba benyitott VST hangszer kimenetét hogyan routolom át az audio-ra realtimban úgy hogy azt rögzítse is azonnal???
  • cubase5
    Hali All... sok mindenről lemaradtam :( Cubaseban is lehet real-timeba akár melyik sávot rögzíteni... akár egyet vagy többet vagy az összeset :). Pre és a Post között bekötési kapcsolat a különbség. Cubaseban több helyen választható ez az opció. Pl a keverőpultban be tudod állítani hogy a meter kijelző az effekt előtti adatokat mutassa vagy az effektek utáni értékeket.... Van hangzásbeli különbség VAS és VST közt. A vasban olyan processzor van és alkatrészek amik kifejezetten a hanggenerálásra fejlesztettek ki és sokkal magasabb minőségben tudja produkálni. A hangkártya meg a sz.gép processzora meg megint más :)
    üdv mindeki
  • erik10
    Mastering:Ajánlom kipróbálásra kész mix mellé tenni a kész mix kompresszált változatás azt arányaiban megfelelően összekeverni.Ez nekem új tipp,most hallottam,még nem próbáltam.Nálam okosabb ügyesebb producerek is alkalmazzák állítólag.Érdemmes lesz megpróbálni.(Parallel-compression-nak hívja a szaknyelv vayg mi a szösz.he-he)
  • erik10
    faszaa lényeg hogy már ok.
  • queensryche
    Nincs probléma. Amióta zenét veszek fel és szerkesztek ( 2 éve) mindig a fixed tempót használtam, mert ott egy pillanat alatt begépelem a nekem tetsző tempót, amikor az alapot rakom össze. ( 99%-ban rockzene)
    Eddig sosem kellett lassítani, gyorsítani és kellett egy fél óra míg rájövök, hogy eleve nem a fixelt tempóval kell kezdeni, ahogy eddig mindig tettem.
  • erik10
    mi az hogy fasza minden lassul gyorsul csak 120 bpm-et veszi alapul?
    nem értem ha lassul gyorsul akkor a 120at is átírhatod 105re vagy 12re vagy bármennyire ugyhohy még mindig nem értem mi a probléma.
  • erik10
    Attól függ milyen környezetben használod.De alapvetően a pre előtte a post utána alkalmazás.Pld ha valamin van már insert(saját) effekt de még akarsz hozzákeverni send effektet is amit ugye több sávra is tudsz routolni(Küldeni) van lehetőség hogy a insert effekt előtti jelet küldöd rá és azt effektezi és ezt a jelet keverheted össze a már insert effektezett jellel.De ezt egymillió helyzetben használhatod Pld profi keverőknél és hard disceknél is alkalmazható.Egy másik eset:pld van egy hard disc recrdered annak van egy monitor kimenete pld.a dobosnak.azon akarsz küldeni egy audio taktjelet ami megy egy sávban a hard discen.Na most ugye ha nem akarod felhangosítani a közönség felé akkor a sáv néma marad és választod a potiállás előtti jelerősséget(pre)és ugy küldöd a monitorba.Így kifelé nem hallatszik (a közönség felé)viszont rátudtad küldeni a monitor útra.Ugyenez post módban halkítás esetén a monitor kimenetben is halkulna ugye.Nagyjából ennyi a lényeg.Remélem érthető voltam.Bocs ha hosszú lett.Rock never dies!
  • ViniSoundz
    Enniy
  • SebastienRej
    Valaki tudja hogyan kell csinálni Beatport-os music playert, amit felrakhatok myspace-re vagy ilyen helyekre? (Saját számomról lenne szó)
  • queensryche
    Gondolom azzal nem segítelek ki, hogy leírom a 'pre' és a 'post' szavak jelentését :) Én ilyenkor megpróbálok a fülemre hagyatkozni. Nem pont ugyanez, de napok óta dobhangzást kreálok ( AD ) és 1-1,5 órát el tudok 'cseszni' azzal, hogy a pergőre, lábdobra, tamokra, majd később a dob master sávjára próbálgatom a pre és post reverbeket. Aztán másnap kezdem elölről :)
  • ViniSoundz
    Azt meg tudja nekem valaki mondani, hogy konkrétan, elméletben és gyakorlatban mi a franc a különbség a pre és a post mód között? Pl mikor send-re rakom az effektet.

Ez azt hisezm eléggé kezdő egy kérdés, de a mai napig nem tudom :) Csak arra tudok tippelni hogy az egyikben csak az effektelt hang megy át, a másikban pedig a nyers is mellette? Lehet baromságot modnok áám.
  • queensryche
    Ja, mer' hogy én a 'tempo fixed' funkciót használva dolgoztam eddig mindig. Egyszerűen azért, mert ott lehetett egyszerűen átírni az általam kívánt tempóra a nótát. Csak eddig ugye sosem kellett közben módosítani...
  • queensryche
    Egyelőre az tűnik megoldásnak, hogy az elején rögtön behúzom a tempót 120-ról 105-re...
  • queensryche
    Egyelőre rejtély, mert akárhogy próbálom, a tempo tracket csak úgy engedi használni, hogy 120 bpm-en van. Fasza minden, lassít, gyorsít, csak épp a 120 bpm-et veszi alapul. Átírni nem engedi, ha kikapcsolom, akkor pedig nem veszi figyelembe az automatizálást.
  • stef666
    Kapcsold ki a fixelő "TEMPO" gombot a transporteren, akkor nem ugrál majd vissza 120-ra.
  • doncsika
    Hello én Ableton Livehoz szeretnék olyan vst plug in-t letölteni amivel lehet uplifting trancet csinálni, mondjuk abletonba is még elég kezdő vagyok eddig FL studioval "dolgozgattam,, Valami beállítás útmutatót nem tudnátok ajánlani vagy akár videó de tök az alapoktól mert elég bonyolult még számomra.
    Előre is kössz:)
  • queensryche
    *nem tudom összehozni
  • queensryche
    Ha megoldható, akkor még nem sikerült rájönnöm. Hosszú időn át próbálgattam, de sehogy nem sikerült. Egy wah pedal-effektről van szó az egyik amp simulatorban. ( Vandal amp). A remote control panelen is minden lehetőséget kipróbáltam, amit felkínált. Mindegy, ezt így úgysem lehet érteni, ha nincs előtted :)

Tempóváltás: A tempotrack menüt természetesen ismerem, nekem az a gondom ezzel, hogy 120 bpm-re ugrik és lehet, hogy én vagyok a nyomi, de egyszerűen nem összehozni, hogy ne 120 legyen ott. De ezzel még nem 'szórakoztam' csak kb. 10 percet, talán majd ma ... :)
  • benoeke
    Koszi,mar lattam en is parszor.:) Sajnos nem eloben.:)
    Csak a dobokat melyikbol szedi??? :)
  • SebastienRej
    semmi baj, én sem csak house-t hallgatok, nem is jó az ha valaki leragad egy stilusnál. Aki meg igy van szeintem az már csak bebeszéli magának, hogy csak az olyan tetszik neki ... De jó kis riport elolvasni azoknak, akik kezdő zenészek és szeretnének valamit elérni zenélés terén.
  • SL
    álmom :D
  • Hackerman
    Sebastien Leger stúdiója manapság:

és stúdiója 1994-ben
  • benoeke
    A Korg-nak lattam egy lampas cuccat,asszem Mistabishi reklamozta juutjuubon,hat az magaban nagyot szolt es telt volt.Kivancsi lennek,hogy mondjuk Seb Leger mit hasznalhat erre a celra.
    Kozz a velemenyt!
  • Hackerman
    Sztem a vas sem fog úgy szólni ,hogy megnyomom és nagyot üt. Sztem azt még macerrásabb bekonfigurálni a géppel. A jó dinamika sztem ha az eqt ugy állítod be ,hogy pl nem üti a lábdob freqije a basszus freqijét és némi sidechain. Szóval a basszust kicsit olyan acidos felé a lábdobnál meg 60-70 hznél emelés.
  • benoeke
    Aha,arra elmegy,de nekem inkabb valami vasra lenne szuksegem,ami nagyot ut.
  • benoeke
    Marmint a dob VSTi.
  • SL
    VSTi, de pici dob hangokat ki tudsz belőle hozni bár én Hardstyle dob hangokhoz használom.

SebastienRej: én csak a house-t szidalmaztam nem a riportot :D amúgy sok érdekesség van benne.
  • benoeke
    Hat,neztem Youtube-on,lehet csak viccbol irtad.Engem nem nagyon gyozott meg,azert koszi.
  • SebastienRej
    hát nem is külön neked ajánlottam az oldalt :)
  • benoeke
    Koszi!

Ez vas vagy VSTi,mert allitolag VST-kbol nem lehet kihozni ugyanolyan dinamikat es teltseget?