4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • Tetsuo
    Ezzel 1et ertek, viszont kivancsi vok Ti mit hasznaltok.
    Azert mar talalkoztam eleg sok szar VST-vel, gondolom a jo minosegbol kevesebb van, ezert nem art beszelni roluk. A topik is ezert van kb..
    Meghat a tores minosege sem lenyegtelen, volt mar faszanyos VST aminek a torese szetqrta a winfost..
  • cubase5
    Nem véletlenül létezik huszonnyócféle kompreszsor limiter maximizer meg dinamika cucc.... a saját egyéniségedhez, zenei stílushoz kell megválasztanod, hiába ajánl bárki bármit is... mást használsz élő cuccokra mást elektronikusra és sorolhatnám. A fejlesztők azért állítják be úgy ahogyan... mert nekik az jön be. Én ezért nem is érdeklődöm ilyenek iránt, mert úgy is hangzás után döntöm el hogy tetszik vagy nem. Szerintem Stef tudja a legjobban, az ő keze alatt 1000 VST végig megy :)))
  • Tetsuo
    Akkor a fennmaradt kerdes:
    Melyik jelenlegi VST-effektek az ajanlottak?

En tobbnyire a Cubase-ét hasznaltam, bar ereztem hogy nem odabaszos, viszont szerintem az mar inkabb a szoft vs vas miatt van.

Tehat milyen tovabbi effektek ajanlottak? Pl. komprimalasra?
  • larzz
    Igazad van, ha ismétlődik, nem kell mindig beszámolás. :)
    A left locatoros dolgot meg eddig is használtam, ahogy írtam is, nem kell, hogy fordíts
  • cubase5
    Tudsz macro-t is szerkeszteni. csak felesleges :) a "transport" menüben van egy olyan opció hogy "start record at left locator" ha gondolod lefordítom magyarra :DDDD. annyi van hogy ez alapjáraton ez a funkció nincs hozzárendelve egy gombhoz sem. "file" menüben válaszd a "key commands" pontot és keress rá az imént említett funkcióra, majd hozzárendeled valamelyik gombot. (1800 funkció van kb )
  • cubase5
    Senki nem beszélt itt midiről... :) egyébként jól értelmezed amit írtam. viszont nem értem miért kell minden taktus elé beszámolás?. Ha megy a zene akkor a tempó már adott... nem? (ismétled) ilyesmire gondoltam : Audio felvételi mód

Én TC Native csomagokat használok limitereket és kompresszorokat, illetve Waves Mercury pak. élő cuccokra érdemes használni a Waves Mercury Complet pakkot.
  • larzz
    Cubase kompi helyett mit tegyek fel? Leszedtem csomó kompresszor vst-t, de nem tudom melyik lehet az abszolút nyerő. Annyira még nem vágom ezt a témát, hogy kipróbálásuk után csak a saját véleményemre hagyatkozzak.
    Köszi mindenkinek a segítséget!
  • larzz
    Na, lehet itt a pont. Ha billentyűkre be tudom lőni, akkor akár billentyűzet kombinációkat is használhatok a G11-es klavimmal. Játékok alatt működött :) Meg lehet neki mondani azt is, hogy mennyit várjon 2 gomb lenyomása között. Imádom :)
  • larzz
    Értem mit mondasz, ez működhet is, de ki kell próbálnom.
    Amit csinálnom kell: tegyük fel, hogy a szám közepén járok, és beszámolós takkal indul a felvétel. Ezen már gitár is van. Ha jól értettem amit mondasz, elkezdem venni, és amikor a téma végére ér, újrakezdi az egész manővert és egymás tetején lesz az összes egymás után rögzített cucc?
    Ezt széthuzigálva meg tudom tartani a legjobbat.
    Így gondoltad?
    Ha ez így megy, már csak az a kérdés, hogy a beszámolást elindítja-e nekem minden ciklus elején? Ha igen, akkor ez így perfect megoldás lehetne! Ha nem, akkor viszont használhatatlan :)
    Ennek amúgy mi köze a midihez? Élő dob, és mikrofonos felvételről van szó.
    Az utolsó mondatoddal nem értek egyet. Ha már undo, akkor legyen olyan undo, hogy azt is megjegyzi, hol állt a kurzor a felvétel elején... Vegas ezt pl tudja :) Illetve beállítható paraméter. Be lehet lőni, hogy felvétel illetve, lejátszás megállítása után ugorjon a kezdőpontra. De hát amúgy meg tudjuk milyen, szal csak emiatt nem fogom azt használni. Sose többet :)
  • cubase5
    Cubase kompresszorai mind felejtősek.... használhatatlanok. Viszont a Reverbjei elfogadhatóak, illetve a REVerence reverbje szerintem mindent visz. Pályafutásom alatt ennyire durva és jó minőségű zengetővel nem találkoztam még. Pl hangminta alapján (amit betölthetsz) modellezi vagy visszafelé játszod le a reverbet. számtalan lehetőség. Az eq-k sem rosszak... dobszerkóra kifejezetten javaslom a Cubase StudioEQ-ját. Belenyúl a hangképbe és hozzá tesz frekvenciákat. Pl egy rövid erőtlen lábdobból lehet akár hosszan lecsengő ütős dobot csinálni. A Gate-ja is jó. Sony cuccok felejtősek... Én most non stop Vegas-ozok :D .... A kibaszott szar benne hogy ha adok egy audió sávot hozzá... alapból van rajta ekú kompresszor meg a tököm tudja mi... tök gáz :))) de videót szerkeszteni baromi jó, és átlátható.
  • cubase5
    Miért használod az Undót? :)) Felvételi módban tudod szabályozni a felvételt. Pl ha egy szakaszt kijelölsz és folyamatos ismétlésre állítod, majd "Mix MIDI" (mobil kezelőpanelen) átállítod "Stacked" -re akkor mindent rögzít midnaddig amíg meg nem állítod. A felvételek sávon belül maradnak és némítja... miután megállítottad az összes felvétel ott lesz és kiválaszthatod a legmegfelelőbbet. Tehát az a funkció amit keresel, így értelmét veszti :) Az undóval a szerkesztési műveleteket vonhatod vissza. A program konfigurálásában meg kezelésében az undo funkciót nem használhatod... de szerintem ez elég evidens :)
  • Tetsuo
    Megjelolheted markerrel, aztan makrozhatod valahogy (egy billentyuhoz rendelet a muveetet)..
  • larzz
    Továbbá egy alap problémával szembesültem.
    Felvételnél ha mondjuk elrontom a feljátszást, nyomok ugye egy undo-t, és a kurzor nem ugrik vissza oda, ahonnan indult a felvétel, hanem ott marad ahol leállítottam. Az istennek nem bírom rávenni és mocskosul idegesítő mindig kézzel visszatenni az undo előtti pozícióra. Sehol nem találtam ere megoldást. Helpben sem, mert gondolom annyira triviális probléma ez, hogy nincs is róla szó.
    Egyébként létezhet, hogy a Cubase esetleg nem tudja ezt az opciót?
    Nagyon remélem, hogy csak én vagyok a béna. Ismét.
    :)
    U.i.: ha belövöm a left locatorra a kezdeti pontot, oda vissza tudok ugrani, de mivel én dobolok, meg a gépet is én kezelem, az egér használatát mindenképp minimalizálnom kell...
  • larzz
    Nos, elérkeztem ahhoz a pillanathoz, hogy ki kellene választanom, hogy milyen vstket használjak effektezésre. Természetesen a minőség az első szempont, Ti miket ajánlotok a következő kategóriákban?

- reverb /főleg pergőre kell majd/
    - eq
    - delay
    - kompresszor
    - gate /ezt nem tudom mennyire kényes kategória/

Egyik stúdiós haverom a Sonnox Oxfordot emlegette, de mivel az Sony cucc, fenntartásaim vannak vele kapcsolatban :)
  • SebastienRej
    ááá nem hiszem....nem hasonlit :/
  • SL
    refx nexus + dance orchestra expansional szerintem
  • SebastienRej
    Hali

valaki meg tudná nekem mondani, hogy milyen hangszeren játszák a következő hangot: Paul Ritch - The Lick (4:08. percben szólal meg) milyen vst-vel tudok ilyet előállitani, vagy esetleg sample pack, amiben megtalalom?
  • cubase5
    Nocsak..... Elkészült a CUBASE 5 Oktató cuccos???? ..... :))) jutubon azt írta aki feltöltötte a demó videókat.
  • larzz
    Nem tudok normalizálásról, de megnézem ha otthon leszek. Ugyanaz a beállítás van a 32 bitnél is mint a többinél. De igazán ez a hangerő különbség nem nagyon érdekel, mert korrigálható. Az lenne a lényeg, hogy mikor kapom a legjobb végeredményt mixdownnál? A héten felvettük a gitársávokat, nagyon morcos lesz a vége :) Egy fullcső Laney TT100 meg egy GH50-es cuccal dolgoznak a gitárosaink :)
  • stef666
    A normalizálás nincs bekapcsolva a renderelésnél?- Vagy a szerkesztű Main kimenet hangerőgombja is szerepet játszhat a hangerőváltozásban, ha a későbbi lejátszód alacsonyabb értékre van állítva.- Ilyenkor bizony a valós kimeneti érték beállításához jól jönne egy vas VU-méter (sajnos ami hiteles is, az elég húzós árben van), mert a PC digit VU-méterei korántsem mutatnak hiteles értékeket..
  • larzz
    Hm.
    Mivel érdemes vajon a 96/24-ről 44/16-ra való konvertálást végezni?
    Alapból úgy állítsam be mixdownnál a kimeneti file-nál? Valamiért halkabb mint a 32 bites mixdown... pedig nem kéne hogy az legyen? Mi az összefüggés vajon?
  • SL
    Köszi! a Linplug RMV-t kipróbálom
  • stef666
    Amelyik dob VST nem csak sample-alapu, hanem oscillátoros, tehát szintivel állítja elő a hangokat, azokban tudod változtatni a hang paramétereket , többek közöt a frekit, resonans-t, cutof-ot attack-ot..stb.- Pl. a Linplug RMV., vagy a kis Imageline Drumaxx is ilyen.
  • SL
    pl. a Sonic Charge féle Microtonic
  • larzz
    Frekvenciát?
    Ezt nem igazán értem.
    Metal Foundryban pl lehet pitchshiftelni... vagyis a hangmagasságot tudod állítani a doboknak. Ilyesmire gondoltál?
  • SL
    Sziasztok!

Valaki tudna nekem ajánlani egy dobgép VST-t amelyen frekvenciát is lehet állítani?
  • MidiRendszer
    Helló Stef !

A Cubase által vázolt megoldás csatornák kontra grup a virtuális kerverésteknika alapja.Annak idején ugyanezen módszeerel rögzítettük a dobsávokat analóg keverőn és effekteztük mivel nem volt minden sávra effektünk :) Sok sáv küldése grup sávra,hogy ez mekkora találmány :).

Eljen az analógia és a virtuális világ. Bevallom könyebben dolgozom én is a vrituális teknikában.Némely analóg rögzítéshez néha ott lepzselt két három hangmérnök mert ugye egy embernek nem volt annyi keze mint az indiai istennőnek :)

Hi-Hi-hi :)Bocs ez egy kicsit OFF lett!

MidiRendszer
  • MidiRendszer
    Emu nos hallani rólla hideget meleget. EMU serialis alsó kategóriás pci-os sundkárdjainak ASIO részét kicsit elkurták. :( Sajna nincs mit tenni ezzel együtt kell élni.

Megoldás komoly kártyába kell beruházni :)

MidiRendszer
  • MidiRendszer
    Hali Stef !

A mellékelt képen a C5-öt virtuálba futtatod ?Demon tuls (hű de megmontam a frankót angolul.)Ez a winfos hülyesége. Werziótól függetlenül javaslom futass lemezellenőrzést mert az ilyen problematikák általában lemez (NTFS)fájlbejegyzés hibákra utalnak.Illetve figyelemmel kisérhető a task menagerban(pihentvagyok sok a meló :) )mely process nem engedi közvetlen a lemezhozzáférést(ez úgy derül ki hogy azon process nagyon terheli a processzorteljesítményt néhány másodpercig)így nem valósítható meg az írás olvasás késleletetett írása :( Tipikus winfos betegség. Pár kaat és a rendszer utóléri magát majd minden megy a maga kerékvágásában.

Valós DVD-ről a helyzet ugyanez :(

Szarnak szar de szeretünk Mikrofos :)

By MidiRendszer.
  • cubase5
  • stef666
    Csak nem te is pajeszt növesztettél ?
  • cubase5
    KÖSZI ALL.... majd közzéteszem a bankszámlaszámom és lehet küldeni az adományokat
  • queensryche
    Cubase-nek pedig kösz a helpeket, jobb vagy, mint egy tutorial
  • queensryche
    Üdv Larzz! Várjuk ;)
  • larzz
    Banyek... Mekkora egy majom vagyok, és tényleg.
    Köszönöm :)
    Lesz még egyéb kérdés, de inkább összeírom :P
    Meg megpróbálok ezeknek utána nézni előbb, hogy ne legyen minden hozzászólásomban egy kérdés :)
    Egyébként szükségesnek tartom megjegyezni, hogy végleg szakítottam a sony cuccokkal. Ez nagymértékben köszönhető nektek :)
    2 hét múlva készen van egy 2 számos demó, majd nyomatom a zenét és lehet véleményezni :)
  • cubase5
    Hali!

Ki-be lehet kapcsolni ezt az opciót. File menü >>> Preferences>>> General>>> Show Tips opciót pipáld be és így minden gombra kiírja a funkciót :) egyéb kérdés C5-ben?
  • ViniSoundz
    Jah ha lesz pénzem valami másra, tuti kiba**om. AZért jobb mint az integrált:)

Jo, erre voltam kíváncsi, hogy mi mivel van öszefüggésben. Kössz Stef!
  • stef666
    Már megint az E-MU....- te vagy kb, a 20. , aki panaszkodik rá..
    -a Grand2 az Truemu-s ,a minimoog nem tehát semmi közük egymáshoz crack szempontjából.- a minimoognak szeddj le valami értelmes változatát, ilyen elicences törésrül még nem is hallottam, kering belőle jó néhány a neten ami simán megy.
  • ViniSoundz
    Jahemg bocs a dupla post-ért de elfelejtettem, hogy mostanában a CUbase 5 pár VST megnyitása után olyan szinten recseg mint a barom. Olyan mintha így tévesztene néha, kihagy néha hangokat és ott olyankor recsen egyet.

Megnéztem az EMU asio-ját, felraktam a latencyt, hátha nem bírja, de semmi változás. Akármekkorára állítom a latency-t ugyanolyan szar. Pedig marad még memória is, Proci teljesítmény is bőven.
    2,66 C2D 2G ram Emu0404 Pci.

Tegyek fel asio4all-t? De az nem gagyi? Mégiscsak az emu asio-ját kéne hazsnálni, nem?
  • ViniSoundz
    Nekem olyasmi gondom van mostanában, hogy felrakom a Grand 2-t, hozzá a eLicence-t, működik. Felrakom az arturia minimoog-ot, hozzá szintén oda tartozó eLicence-ert és egyik sem működik.

Azt írja, hogy nem található ez az eLicencer cucc.

Arturia Minimoog az 2.0.1-es
    The Grand 2.0.0.1152

Nincs ezekhez vlamai más cucc? Leszedtem midnegyiknek a peccsét meg licencelős szarját, visszaraktam és akkorsem megy.
    Jah emrt ugye megy a CUbase-nek is a TruEmu 4.1-es cucca.