4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • SL
    fail
  • Zade
    remixverseny - Cid Cudi
  • erik10
    Segíthetnél,nálam ugyenez van a massive-val.
  • Tetsuo
    A Cubase-ben beallithatod a Meter parametereit, ha jol emlexem a kijelzes tehetetlenseget is annyira novelheted, mint egy VU-méteré. Bar ezt a muszert analog jeleknel hasznaljak.. digitalisnal nem sok ertelmet latom. Ha van idod, leirhatnad, mire kell. Erdekel.
  • vizipipa19
    Már megoldottam, de azért köszi! :D
  • vizipipa19
    Sziasztok!
    Nekem az NI massive val problémám. Ha megnyitom hostban, egyszerűen kilép a progiból(mármint a host megszűnik működni). Windows 7 en meg xp-n is csinálta már, és mindegy, hogy melyik verziót teszem fel(mármint a massive ből) mindegyik ki akar b@szni velem.
  • stef666
    Ami tényleg spéci az a Waves D métere, de az csak Mac-re van megtörve.- Talán ezt próbáld ki, ebben van egy korreláció-méter is a stereokép helyes beállításához. Flux stereo tool
  • MidiRendszer
    Helló Mindnekinek !
    Hurrá ujra itt a nyár megint így van egy kis időm ismét a zenével foglaltoskodni.

Kérdésem tud e valaki jó hiteles VU meter plugint VST-ben :)?
    Ja jut eszembe Ultimate Audio Plug-In Pack V1-et keresnék de Winfosra:)

MidiRendszer éljen a SÖR :)
  • martar
    minden rendben van ott is ... :( :( megőrülök ettől már
  • cubase5
    Hali

Projet menüben választ a Beat Calculator pontot :) vagy a samples editroban van egy hangjegy ikon a fejlécen azt aktíváld. Mellette van egy bpm érték ha vágott vagy sufni tuningos a hangminta akkor 120 bpm-en van (hacsak nem 120 bpm a groove) ha hivatalos samples bankból származik a hangminta akkor ezt az információt tartalmazza a hangminta. Az értéknek a groove tempóját kell megadnod és utána automatikusan igazodni a fog a projekt tempóhoz.

érdekesség képp :)Cubase 5 Oktató DVD Bemutatója
  • stef666
    A windows hangbeállításaiban is nézz körül, a mixerében meg lehet határozni az elsődleges kimeneti utat, lehet hogy az van átállítva.
  • Johny72
    Cubase5 ! Lenne egy kérdésem! Hogyan tudok 2 különböző BPM-ű hangsávot összehozni a legkönyebben egy tempóba Cubase 5- ben? Van a cubase-ben elvileg tempómérő.Azt hol találom?
  • martar
    na ez tök jo program müködik is a kimenet de a bementet sehogy sem akar aktivvá válni. ha letiltom kiirja hogy not connected, ha aktiválom ahogy a kimenetet akkor kiirja a hangkártya kimenet és utána hogy inactive
  • stef666
    A "directx Asio" az kb. semmire se jó, nézd meg hogy mekkora latenciával dolgozik...- Szerencsésebb ha az Asio4All panelján állítgatsz, és engedélyezed a hangkarid be és kimeneteit.
  • martar
    Device setup/ Vst audio system -- itt csak egyet lehet beállitani ezt az asio-t a mixer pedig nem lehet hibásmert a hibát az elején kiirja hogy
    "Asio directx full duplex driver line out 1 -unmapped
    Asio directx full duplex driver line out 2 -unmapped" ... még ötlet? én már kifogytam :)
  • Tetsuo
    a cubaseben beallithatsz tobb ASIO-t is, esetleg egy masikat probalj..

vegul lehet, hogy csak nem kapcsoltal be vmit a cubase mixereben.
  • martar
    kösz szépen, még elfelejtettem mondani hogy mikor belépek ezt írja ki:

"Asio directx full duplex driver line out 1 -unmapped
    Asio directx full duplex driver line out 2 -unmapped"

látszólag minden beállitás megvan, audacity porgramnál minden müködik eszközkezelőben is jó, hangkrátya beállitása vonalbemenet minden rendben.
  • Tetsuo
    Nezd at a hangkari fizikai allapotat, hangkari szoftverenek menujet, a win eszkozkezelojet, a win hangbeallitasait, a cubase hangkartya-beallitasait es a cubaseben kivalasztott felveteli minoseget (pl 24bit/198kHz) mert lehet, hogy azt eppen nem tudja a kari.. esetleg telepitsd ujra a cubase-t.

Most eppen E-MU hangkarim van (ugyanaz a ceg ugye), annak is ocska a szoftvere..
  • martar
    Hali!

Volt egy beépített hangkártyám (intel alaplap) na működött cubase-ben minden, és beszereltem egy sound blaster live 5.1es hangkártyát, és minden remekül müködik a gépen, kivéve cubase 5. nem megy rajta egyetlen hang sem, pontosabban megy mutatja a hangerőt közbe csak hang nem jön ki a hangfalból. Utána néztem device setup-ban minden sound blasterre van állítva csak azt irja hogy inaktív. hogy tudom aktira állítani? egyszer próbálgattam mikrofont meg hangkrátyát és utána aktiv lett müködött is, ahogy kiléptem és ujra elinditottam megint nincs hangja. Köszi a választ :)
  • larzz
    Igen, gyanítom. Nembaj. Úgysem célom ezt a vst-t használni, csak ez volt kéznél éppen. Most csak arra van, hogy ne full nyers hangzásokat vigyek mutogatni a többieknek. Mert már türelmetlenek :)
    Köszi a tanácsokat!
  • larzz
    A megszólalási késés nem számít. Nem célom visszahallani magam. Nade. Ha neki időbe telik az analóg jelből digitet csinálnia, akkor pont hogy késnie kellene a rögzített hangnak nem? Jelen esetben pedig siet. Szerintem van itt valami, ami próbál korrigálni, pedig én nem kértem erre :) És egyébként sem értem, miért indul el picivel később a cursor felvételkor. Ott lehet vmi bibi, csak még nem jöttem rá, hol. Megnézem ezt a record shiftet amit mondtál, mert ha alapból be van állítva, mittomén default x msec latencyhez mérten, akkor az megoldja a problémát. Remélem. :)
  • cubase5
    Szerintem törési probléma okozza :)
  • cubase5
    Hali
    Analóg jelből kell a hangkártyának digitális jelet csinálnia ami időbe telik (input latency) aztán a Cubaseba bekerül, amit hallani is akarsz ami további visszakonvertálást jelent (out latency) pl ha 12 ms az in/out latency az értelem szerűen összeadódik. 24 ms az elég sok. két megoldás is van. :) Vagy veszel egy ütős hangkártyát amivel tudsz 1 ms latencyvel dolgozni, vagy a Devices Setup -ban a VST Audio System ablakban a Record Shift ablakban kifilózod mennyivel késik vagy siet... megadhatod mínuszba vagy pluszba :). Ez csak a rögzítésre vonatkozik. A megszólalási késés ugyanúgy a hangkártya latensyén múlik.
  • larzz
    További kérdés: szám közepén rögzítek egy részt, felvétel beszámolással indul, és az első hang eleje nem kerül rögzítésre. Hiányzik belőle egy kicsi, illetve ha kiszélesítem balra, akkor ott van, vagyis helyre hozható kis szöszmötöléssel, de ez így teljesen olyan mintha hamarabb ütnék. :) Lehet én vagyok a béna, de takkjelre játszom évek óta, szóval ez így kicsit furcsa nekem.
    Egyébként ha csak szemmel nézem is, olyan mintha egy kis várakozással indulna a rögzítés... Na ezt szeretném elkerülni :) Van tippetek mi lehet ez? Ennek pont fordítva kellene történnie, ha a latencyt is figyelembe veszem, nem?
  • larzz
    Emberek! Szerintetek a FAB vst lehet az oka a következőknek?

1. FabQ equalizer az egyik sávon, mixdown után teljesen más hangszín fogad a renderelt anyagon, továbbá a mixdown után már a C5 alatt is elállítódik. /teljesen más frekiken csinál kiemelést mint kéne/ Restart esetén visszaáll az eredeti hangkép. Ami a vicc, csak akkor csinálja ezt, ha 44/16-ban csinálom a mixdownt. Ha 96/32-ben, akkor nem :) Továbbá real time rendereléssel sem jelentkezik a hiba!
    2. FabC kompresszor, mixdownban nincs jelen... se normál, se real time esetén sem. Ezt még nem próbáltam 96k-n renderelni, mert lent a gép a termünkben, de lehet nem is fogom. Kezdem unni ezt a FAB-ot.

Rendszer: WXP SP3, Cubase 5, Focusrite Saffire Pro26 IO hangkari, kb 30 sáv lejátszás és erre 8 sáv rögzítés, 96/24-ben.

• SebastienRej
    all: Probléma megoldva :) ....az volt itt a baj, hogy pc-n keresztül szedtem fel a mixet....ha laptopon szedem, és semmilyen kábelt nem dugok a pc-be, akkor nincs zaj :)...hogy miért van ez igy, nem tudom, de legalább már nem zúg :)
  • cubase5
    Szia! Földelés hiánya okozza. ha nincs 230voltos hálózatra csatlakoztatva a laptop (akksiról megy) akkor nem zúg! DI-BOX megoldás is létezik. Egy tök egyszerű eszköz ami megszünteti a földhúrkort.
  • erik10
    Hát nálunk az volt ,hogy minden koncerthelyszínen megpróbáltuk táppal.Valahol működött.Ahol nem ott táp nélkül nyomtuk.A megoldás :laptop kiváltása hard disc recorderrel.Mi már így nyomjuk.Bevált.De ha más nincs akkor egy új akksi biztos olcsóbb mint egy Hard disc rec.üdv.
  • Tetsuo
    Lehet, h foldhurok alakult ki, azt kell megszakitani, lehet akar a MIDI-vezetekektol v a tapok foldjetol is.
  • SebastienRej
    Kösz, hogy rájöttél hol a baj :) Táp nélkül nincs zaj tényleg...És ezt nem lehet valahogy megoldani, hogy táppal ne csináljon zajt?
  • erik10
    Szerintem próbáld meg a laptopot hálózatba dugott táppal és anélkül is.Legtöbb esetben táp nélkül nincs zaj.Laptopoknál ez állandó probléma.Nem vagyok szakértő az ügyben de állítólag egy "földhurok" nevezetű jelenség miatt van ez,miszerint a hálozatba dugott cuccok földelései egy elektromosmágneses mezőt hoznak létre,ezáltal keletkezik a zaj.Ugye ez cucctól és elektromos hálózati rendszeről függő dolog.valahol van,valahol nincs.Szóval valami ilyesmi bár nem vagyok benne biztos hogy hibátlanul vázoltam a témát de a lényeget letudod szűrni,szóval asszem táp nélkül nem kéne zajnak lennie.Persze ezen kívül még 1millió dolog lehet a rosszul kötött kábeltől kezdve az usb kapcsolatig.Szóval sok sikert a zajtalanításhoz.üdv.
  • Hackerman
    Hi
    Valaki tud a cubase chorderhez hasonló vst-t vagy tudja valaki esetleg hogy a chordert hol lehet önmagában leszedni, sztem nagyon jó cucc és kipróbálnám. Köszönöm
  • SebastienRej
    Felmerült nállam egy probléma, segitsetek!!

Szóval, van egy Asus F5GL laptopom, hozzá egy Novation Nio 2 4-es hangkártya, és van még egy Reloop RMX 40-es mixputlom....Ezeket próbálom összekötni úgy, hogy amit a laptopban engedek, az mixpulton keresztül szólaljon meg. Azért lenne ez nekem fontos, mert zenélés közben szeretnék acapellázni, amit VDJ-ről kevernék a számra. És a probléma az, hogy mikor összekötöm a Laptopot a mixpultal a Novation Nio sehitségével, vagy anélkül, mindig szól valami fehér zaj féleség elég hangosan...De mikor a pc-re kötöm rá a mixpultot (belső creative hangkártyával), akkor nem szól semmiféle zaj...Hogyan lehetne ezt orvosolni, hogy ne szóljon a zaj?
  • queensryche
    Gitár esetében a delay-reverb beállítás például szinte teljesen feelingre megy. Erre én még nem láttam semmiféle 'szabályt' sehol, ellentétben pl. az eq beállításokra. Max. annyi, hogy a klasszikus analóg delay és a hozzátartozó beállításokat sok helyen alkalmazzák a szólóknál.
    Reverb esetében az IR alapú megoldást használják nagyon sokan, de én pl. sokszor egyszerűen csak figyelem pl. a pluginaudio-ra feltett friss szoftvereket és a kommentek alapján is sok minden kiderül. Ahol sokan áradoznak, az pl. annyira szar biztos nem lehet :)
  • queensryche
    Én sok dolgot csinálok 'érzésre'. Nem így lenne optimális, de ha csak a fórumokra hagyatkozhat az ember, akkor nagyon könnyű elveszteni a fonalat. A száraz szakmai leírások is könnyen bevihetnek az erdőbe legalábbis szerintem. Az persze más, ha az ember ki akarja tanulni a 'hangmérnökség' csínját-bínját, de a többség szerintem a saját maga stílusában szeretne minél jobb felvételeket készíteni. Számomra minden leírásnál többet ér egy általam 'dögösnek' tartott felvételhez csatolt print screenelt plugin-beállítás, vagy még jobb: egy jó preset. Ez utóbbi az EQ kapcsán igazi kincs tud lenni néha.
  • Hackerman
    Hali

A compressorok működésével már ugy tisztában vagyok de a delay, reverb még mindig kemény dió. Ott pontosan elég sok variáció van és egy komolyabb reverbnél számolgatni is kell. Nekem eddig a Lexicon a tuti de még ezt tanulgatnom kell.
  • queensryche
    Amúgy sajnos nem az a legnagyobb gond, hogy megtaláld a 'tuti' plugint, főleg azért, mert -szerintem - nincs olyan, hogy 'legjobb', hanem az, hogy képben légy az adott progi működésével és azzal, hogy mit miért csinál.
  • queensryche
    Vst-k esetében szerintem azt érdemes csinálni, hogy a külföldi fórumhozzászólásokat, illetve különféle megosztó oldalakon az adott vst-vel kapcsolatos kommenteket elolvasni. A Waves pluginokat pl. sok gitárfelvételhez használják. Szerintem stílusra lebontva érdemes fórum-közösségeket keresni, mert így gyorsabban ki lehet szűrni, hogy pl. gitárhoz, vagy éppen klubzenéhez mit használ a többség.
  • SebastienRej
    Delay-ra nekem is jól jönne egy jó vst.....Én abletont használok, de nekem kicsit az gyengének tűnik
  • cubase5
    Ez is igaz :))) TC Native Bundle illetve Waves Mercury és filternek Anteres Filter használok