4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • larzz
    Van ötletetek, hogyan lehet szoftveresen kiszedni a köpködést egy éneksávról? Sajnos nem volt kéznél popfilter, és durrog néhol mint az állat :(
  • Hackerman
    Hali

Nos a zenélés nem a veszekedésről szól, szal igen a midibill alap de anélkül is lehet zenélni és én is anélkül kezdtem, de persze midi bill jóval megkönnyítette a munkám, könnyebben felütögetem a harmóniákat.

Nos PC zajcsillapításrólitt lehet olvasni.
  • Tetsuo
    BBC hangeffektek, hangmintak; royalty free, vagyis szabad felhasznalasu.
    Itt lehet megvenni hagyomanyosan es itt lehet megvenni mashogyan ;) a 17 Gigas anyagot.

Profi minoseg, hatalmas adatbazis.
  • SL
    nagyon agresszív vagy
  • vizipipa19
    Én megmondom neki, hogy kussoljon el, vagy kenyérpirítót csinálok belőle.
    Eddíg bevált....
  • Tetsuo
    lol hagyjatok mar! :)

akkor feldobok egy uj temat:

Silent PC, avagy halk szamitogep epitese.
    Ki, hogyan fog hozza, milyen szempontok alapjan rakta ossze a gepet vagy majd kesobb hogyan szeretne?

Kb szeptember vegen veszek egy uj gepet, addig nem is tudok zenelni.. :(
  • vizipipa19
    mifelénk arra utal......
  • SL
    és szerinted ez arra utal, hogy én azt mondtam, hogy szar alak vagy?
  • vizipipa19
    "gratulálok, én legalább midi billel nyomom."
  • SL
    ki beszélt rólad, hogy milyen alak vagy?
  • Mka
    Sziasztok.
    Remélem tudtok majd segíeni.
    Feltettem a Cubase 5.1-et és ahhoz 2 VST pluginem van.
    Az egyik a Drumkit from the hell(EZDrummer),Ez tökéletesen megy ha szerkesztek tracket hallom a hangját.
    Meg a Phillharmonikot ez viszont az istenért sem akar megszólalni.
    Asio4all v2-n vagyok.
    Hátha tudtok valami okosat mondani nekem, előre is köszönöm :)
  • vizipipa19
    Tehát egy szar alak vagyok mert nincs midi billem, és nem tudok semmit? xD
  • Tetsuo
    Persze, hogy lehet, asszem pont az 5-os ujdonsaga, de lehet, a 4-ese..

Ha nem akarsz dallamot jatszani, csak "irni", akkor rajzolhatod is a MIDI esemenyeket. Mindenesetre a MIDI-billentyuzet alap kell, legyen a legkisebb amator studioban is. ;)
  • SL
    gratulálok, én legalább midi billel nyomom.
  • vizipipa19
    Kedves SL: De!
    Devices virtual keyboard, vagy alt+K
  • SL
    nem
  • vizipipa19
    Sziasztok!
    Lenne egy huje kérdésem. Lehet cubase-ben vsti ket qwerty bill. el megszólaltatni valahogy?
  • larzz
    Köszi, ahogy gépnél leszek, megnézem... de legközelebb csak szerdán. Kíváncsi vagyok.
  • cubase5
    Egyértelműen program hiba!!! Vagy betöltöttel egy hanghullámot ami túl van vezérelve. Ha minden presetnél ez jön elő és a jobboldali fekete ablakban nem jelenik meg kép akkor program hiba. Telepítsd újra!!!

Sokféle EQ létezik, ez egy ilyen EQ ami e módon nyúl bele a hangképbe. Én előszeretettel használom a lábdobok kikeveréséhez!!!REVerence
  • larzz
    Húha. Akkor várom a helpet. :)
  • stef666
    Ja , bocs, most nézem a képet amit küldtél, ez a reverence ,nem az a reverence- Cubase 5 futtatók tudnak segíteni esetleg.
  • stef666
    Nem tudom nálam teljesen hibátlan Cubase 4-el-(Audio.Damage.Reverence.Digital.Reverb.VST.v1.0.1), ..az Imput Mute gomb nincs benyomva?- esetleg valamilyen hibás verzió lehet még az oka..., honnan származik a setup?
  • larzz
    http://www.elender.hu/~safi/c51.JPG
    Nem szólal meg :(
  • larzz
    Minden más reverb megy azon a kurva sávon, csak a reverence némít. Ennyit csinál összesen. Kitépem az összes hajamat már... Most tényleg vágyom arra, hogy kiderüljön mennyire hülye vagyok. Csak kiderülne már. Grrrr.
  • larzz
    Ahogy bekapcsolom, némítja a sávot. MIÉRT??? Tuti én vagyok a hülye, elismerem, de valaki segítsen már :)
  • larzz
    Hát ezt nem hiszem el. Lehet sokat ittam /nem/, de képtelen vagyok beüzemelni a reverence-t. Meg se szólal. Ha kiszedtem az auto gaint akkor szólt ugyan, de csak az eq beállításai hallattszódtak. Mit cseszek el vajon???? Semmi reverb hang nem jön ki belőle.
  • larzz
    No, kezdek visszatérni. Lassan itt az effektezés ideje.
    Írtál ilyet anno:
    "Az eq-k sem rosszak... dobszerkóra kifejezetten javaslom a Cubase StudioEQ-ját. Belenyúl a hangképbe és hozzá tesz frekvenciákat."
    Egy EQ miért tesz hozzá bármit? Én ezt nem értem, vagy csak rosszul gondolkodom. Egy EQ-nak elvileg nem ez a dolga. Persze, ettől függetlenül lehet jó, csak nem értem. Nemsoká kipróbálom, de érdekelne egy válasz a Mestertől :)
  • stef666
    Linkek javítva...most már tudod tölteni
  • papaman
    igazad van ott van!

Én úgy értettem h nem lehet leszedni mert error hibaoldal jön ki a2ik kattintás után :-)
  • pityu0718
    Keresd a zeneszerkesztők - op.rendszerek menü alatt.
  • pityu0718
    Hi,

Pedig ott van az, nekem elhiheted..
  • papaman
    itt nem találtam...
  • stef666
    Azt hiszem ITT még fennt van, csak be kell hozzá regizni...és sok egyéb mellett ezt is megtalálod.
  • papaman
    SZiasztok!

Régebben volt itt egy link egfy stúdió xp-ről...

Erről van valakinek infója h honnan lehet letölteni most?

Üdv

Köszi a választ
  • Tetsuo
    Na akkor:

Analog muszerek, pl. PPM es VU-meter az atmeno ANALOG jel nagysagat mutatja, bizonyos felfutasi tehetetlenseggel, vagyis 10-80 ms-nal rovidebb impulzusszeru kivezerlesi csucsokat nem mutatja. A valodi csucsok akar 10-20dB-lel is nagyobbak lehetnek a kijelzettnel, ami ANALOG felvetel eseten jo, hiszen pl. egy magnetofonszalag igy melegebb erzetet ad a zenenek a fulunk altal tudatosan fel nem foghato rovid torzitasokkal, amit a szalag (es a rendszer egyeb reszei) csillapit is, a zene jelszintje pedig kelloen magas lehet.
    Az analog berendezesek midig rendelkeznek tulvezerlesi tartalekkal. A torzitasi parameterek erteke -a tulvezerles novekedesevel- fokozatosan novekszik.

A DIGITALIS berendezesek (ilyen a szmitogep is :P :) ) eseten nincs tartalek, semmi. Ott korrekten a 0dBFS (Full Scale)-hez kell rendelni a max szintet, hiszen azt atlepve csak 1 egysegnyivel is fulet serto zaj lesz az eredmeny (zenetol fuggoen a 1-5 hangmintanyi tullepest nem halljuk, de a tobb ms-nyit igen) ill a berendezes mar nem tudja ertelmezni azt a jelszintet. Itt nincs apellata.
    Ehhez a feladathoz olyan jelszintmerore van szukseg, ami az igazi csucsokat meri, vagyis nincs felfutasi tehetetlensege. (Visszafutasi van, a leolvashatosag miatt.)
    Vannak olyan digitalis muszerek, amik az analogokra hasonlitanak, csupan azokert a hangmernokokert, akik azokat szoktak meg. ;)
    Erdemes nagy felbontast (tobb mint 16 bit) hasznalni a felvetelek keszitesekor, mert akkor csokkentheto a jelszint, az elegendo dinamikatartomany mellett.

Van meg olyan, hogy hangmintak kozotti tulvezerles, ami ellen tulmintavetelezessel vedekezhetunk. :)

Szerintem a Cubase beepitett METER-e ellatja a feladat, nem kell plusz plug-inekkel terhelni a rendszert feleslegesen.
  • Zade
    puff puff puff puff puff puff puff puff puff puff puff
    kong kong kong kong kong kong kong
  • stef666
    Egy Free VU méter Sonalksis Free G
  • stef666
    Hiteles mérő csak hardwerformában létezik, ezek a PC-n futattott digitális mérők, nem adanak valós értékeket mert mindig viszonyítanak valamilyen frekvenciához.- A hardweres VU-méter pedig valami horror összegbe kerül, nem hiszem hogy ezen szinten bárki is beruházna ebbe.
    - Ezt a Plugin csomagot nem ismerem, gondolom valami maszek összeállítás, ITT találsz egy pár csomagot, lehet bejön valamelyik...
  • MidiRendszer
    Hali Stef !

Ultimate Audio Plug-In Pack V1-et keresnék de Winfosra, vagy ez is csak MAC-re létezik ?

MidiRendszer
  • MidiRendszer
    Hali Tetsou !

Kérdezted mire kellene a VU-meter?

Nos a felvételek előtt ha nem otthon történik mérő mikrofonnal megmérem a terem akusztikáját. Ez azért fontos, hogy ha visszatérek a kis házi stúdiómhoz tudjam miként kell az effekteket használni illetve tudjam milyen paraméterek között lett felvéve az ominózus hang.

A másik ami miatt kell a VU-meter sok gitár hanggal ének hanggal dolgozom, viszont nincs most tőkém beinvesztálni egy sokcsatornás keverőbe (gazdasági válság van :( ) de jó lenne tudnom mikor lövöm túl az adott csatornát 0dB ehhez kerestem volna hiteles mérőt :)

MidiRendszer