4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
larzz #3097 Van ötletetek, hogyan lehet szoftveresen kiszedni a köpködést egy éneksávról? Sajnos nem volt kéznél popfilter, és durrog néhol mint az állat :( -
#3096 Hali
Nos a zenélés nem a veszekedésről szól, szal igen a midibill alap de anélkül is lehet zenélni és én is anélkül kezdtem, de persze midi bill jóval megkönnyítette a munkám, könnyebben felütögetem a harmóniákat.
Nos PC zajcsillapításrólitt lehet olvasni. -
#3095 BBC hangeffektek, hangmintak; royalty free, vagyis szabad felhasznalasu.
Itt lehet megvenni hagyomanyosan es itt lehet megvenni mashogyan ;) a 17 Gigas anyagot.
Profi minoseg, hatalmas adatbazis. -
SL #3094 nagyon agresszív vagy -
vizipipa19 #3093 Én megmondom neki, hogy kussoljon el, vagy kenyérpirítót csinálok belőle.
Eddíg bevált.... -
#3092 lol hagyjatok mar! :)
akkor feldobok egy uj temat:
Silent PC, avagy halk szamitogep epitese.
Ki, hogyan fog hozza, milyen szempontok alapjan rakta ossze a gepet vagy majd kesobb hogyan szeretne?
Kb szeptember vegen veszek egy uj gepet, addig nem is tudok zenelni.. :( -
vizipipa19 #3091 mifelénk arra utal...... -
SL #3090 és szerinted ez arra utal, hogy én azt mondtam, hogy szar alak vagy? -
vizipipa19 #3089 "gratulálok, én legalább midi billel nyomom." -
SL #3088 ki beszélt rólad, hogy milyen alak vagy? -
Mka #3087 Sziasztok.
Remélem tudtok majd segíeni.
Feltettem a Cubase 5.1-et és ahhoz 2 VST pluginem van.
Az egyik a Drumkit from the hell(EZDrummer),Ez tökéletesen megy ha szerkesztek tracket hallom a hangját.
Meg a Phillharmonikot ez viszont az istenért sem akar megszólalni.
Asio4all v2-n vagyok.
Hátha tudtok valami okosat mondani nekem, előre is köszönöm :) -
vizipipa19 #3086 Tehát egy szar alak vagyok mert nincs midi billem, és nem tudok semmit? xD
-
#3085 Persze, hogy lehet, asszem pont az 5-os ujdonsaga, de lehet, a 4-ese..
Ha nem akarsz dallamot jatszani, csak "irni", akkor rajzolhatod is a MIDI esemenyeket. Mindenesetre a MIDI-billentyuzet alap kell, legyen a legkisebb amator studioban is. ;) -
SL #3084 gratulálok, én legalább midi billel nyomom. -
vizipipa19 #3083 Kedves SL: De!
Devices virtual keyboard, vagy alt+K -
SL #3082 nem -
vizipipa19 #3081 Sziasztok!
Lenne egy huje kérdésem. Lehet cubase-ben vsti ket qwerty bill. el megszólaltatni valahogy? -
larzz #3080 Köszi, ahogy gépnél leszek, megnézem... de legközelebb csak szerdán. Kíváncsi vagyok. -
#3079 Egyértelműen program hiba!!! Vagy betöltöttel egy hanghullámot ami túl van vezérelve. Ha minden presetnél ez jön elő és a jobboldali fekete ablakban nem jelenik meg kép akkor program hiba. Telepítsd újra!!!
Sokféle EQ létezik, ez egy ilyen EQ ami e módon nyúl bele a hangképbe. Én előszeretettel használom a lábdobok kikeveréséhez!!!REVerence -
larzz #3078 Húha. Akkor várom a helpet. :) -
#3077 Ja , bocs, most nézem a képet amit küldtél, ez a reverence ,nem az a reverence- Cubase 5 futtatók tudnak segíteni esetleg. -
#3076 Nem tudom nálam teljesen hibátlan Cubase 4-el-(Audio.Damage.Reverence.Digital.Reverb.VST.v1.0.1), ..az Imput Mute gomb nincs benyomva?- esetleg valamilyen hibás verzió lehet még az oka..., honnan származik a setup? -
larzz #3075 http://www.elender.hu/~safi/c51.JPG
Nem szólal meg :( -
larzz #3074 Minden más reverb megy azon a kurva sávon, csak a reverence némít. Ennyit csinál összesen. Kitépem az összes hajamat már... Most tényleg vágyom arra, hogy kiderüljön mennyire hülye vagyok. Csak kiderülne már. Grrrr. -
larzz #3073 Ahogy bekapcsolom, némítja a sávot. MIÉRT??? Tuti én vagyok a hülye, elismerem, de valaki segítsen már :) -
larzz #3072 Hát ezt nem hiszem el. Lehet sokat ittam /nem/, de képtelen vagyok beüzemelni a reverence-t. Meg se szólal. Ha kiszedtem az auto gaint akkor szólt ugyan, de csak az eq beállításai hallattszódtak. Mit cseszek el vajon???? Semmi reverb hang nem jön ki belőle. -
larzz #3071 No, kezdek visszatérni. Lassan itt az effektezés ideje.
Írtál ilyet anno:
"Az eq-k sem rosszak... dobszerkóra kifejezetten javaslom a Cubase StudioEQ-ját. Belenyúl a hangképbe és hozzá tesz frekvenciákat."
Egy EQ miért tesz hozzá bármit? Én ezt nem értem, vagy csak rosszul gondolkodom. Egy EQ-nak elvileg nem ez a dolga. Persze, ettől függetlenül lehet jó, csak nem értem. Nemsoká kipróbálom, de érdekelne egy válasz a Mestertől :) -
#3070 Linkek javítva...most már tudod tölteni -
papaman #3069 igazad van ott van!
Én úgy értettem h nem lehet leszedni mert error hibaoldal jön ki a2ik kattintás után :-) -
#3068 Keresd a zeneszerkesztők - op.rendszerek menü alatt. -
#3067 Hi,
Pedig ott van az, nekem elhiheted.. -
papaman #3066 itt nem találtam... -
#3065 Azt hiszem ITT még fennt van, csak be kell hozzá regizni...és sok egyéb mellett ezt is megtalálod. -
papaman #3064 SZiasztok!
Régebben volt itt egy link egfy stúdió xp-ről...
Erről van valakinek infója h honnan lehet letölteni most?
Üdv
Köszi a választ -
#3063 Na akkor:
Analog muszerek, pl. PPM es VU-meter az atmeno ANALOG jel nagysagat mutatja, bizonyos felfutasi tehetetlenseggel, vagyis 10-80 ms-nal rovidebb impulzusszeru kivezerlesi csucsokat nem mutatja. A valodi csucsok akar 10-20dB-lel is nagyobbak lehetnek a kijelzettnel, ami ANALOG felvetel eseten jo, hiszen pl. egy magnetofonszalag igy melegebb erzetet ad a zenenek a fulunk altal tudatosan fel nem foghato rovid torzitasokkal, amit a szalag (es a rendszer egyeb reszei) csillapit is, a zene jelszintje pedig kelloen magas lehet.
Az analog berendezesek midig rendelkeznek tulvezerlesi tartalekkal. A torzitasi parameterek erteke -a tulvezerles novekedesevel- fokozatosan novekszik.
A DIGITALIS berendezesek (ilyen a szmitogep is :P :) ) eseten nincs tartalek, semmi. Ott korrekten a 0dBFS (Full Scale)-hez kell rendelni a max szintet, hiszen azt atlepve csak 1 egysegnyivel is fulet serto zaj lesz az eredmeny (zenetol fuggoen a 1-5 hangmintanyi tullepest nem halljuk, de a tobb ms-nyit igen) ill a berendezes mar nem tudja ertelmezni azt a jelszintet. Itt nincs apellata.
Ehhez a feladathoz olyan jelszintmerore van szukseg, ami az igazi csucsokat meri, vagyis nincs felfutasi tehetetlensege. (Visszafutasi van, a leolvashatosag miatt.)
Vannak olyan digitalis muszerek, amik az analogokra hasonlitanak, csupan azokert a hangmernokokert, akik azokat szoktak meg. ;)
Erdemes nagy felbontast (tobb mint 16 bit) hasznalni a felvetelek keszitesekor, mert akkor csokkentheto a jelszint, az elegendo dinamikatartomany mellett.
Van meg olyan, hogy hangmintak kozotti tulvezerles, ami ellen tulmintavetelezessel vedekezhetunk. :)
Szerintem a Cubase beepitett METER-e ellatja a feladat, nem kell plusz plug-inekkel terhelni a rendszert feleslegesen. -
Zade #3062 puff puff puff puff puff puff puff puff puff puff puff
kong kong kong kong kong kong kong -
#3061 Egy Free VU méter Sonalksis Free G -
#3060 Hiteles mérő csak hardwerformában létezik, ezek a PC-n futattott digitális mérők, nem adanak valós értékeket mert mindig viszonyítanak valamilyen frekvenciához.- A hardweres VU-méter pedig valami horror összegbe kerül, nem hiszem hogy ezen szinten bárki is beruházna ebbe.
- Ezt a Plugin csomagot nem ismerem, gondolom valami maszek összeállítás, ITT találsz egy pár csomagot, lehet bejön valamelyik... -
MidiRendszer #3059 Hali Stef !
Ultimate Audio Plug-In Pack V1-et keresnék de Winfosra, vagy ez is csak MAC-re létezik ?
MidiRendszer -
MidiRendszer #3058 Hali Tetsou !
Kérdezted mire kellene a VU-meter?
Nos a felvételek előtt ha nem otthon történik mérő mikrofonnal megmérem a terem akusztikáját. Ez azért fontos, hogy ha visszatérek a kis házi stúdiómhoz tudjam miként kell az effekteket használni illetve tudjam milyen paraméterek között lett felvéve az ominózus hang.
A másik ami miatt kell a VU-meter sok gitár hanggal ének hanggal dolgozom, viszont nincs most tőkém beinvesztálni egy sokcsatornás keverőbe (gazdasági válság van :( ) de jó lenne tudnom mikor lövöm túl az adott csatornát 0dB ehhez kerestem volna hiteles mérőt :)
MidiRendszer