4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • vizipipa19
    http://soundcloud.com/kerekperec1989/fear-shiva-the-destroyer-1
    most?
  • vizipipa19
    nekem kajak megnyílik:D
  • stef666

-ez jön fel, pedig be is vagyok jelentkezve....
  • SL
    így már megy
  • vizipipa19
    hát az szar ügy:D
    http://www.youtube.com/watch?v=qzUFo8S77Cg
    Itt van jútúbon, de azóta már előrébb van keverve a béz, mert sztem halk volt.:D
  • SL
    nem.
  • vizipipa19

zene
    így már jó?
  • vizipipa19
    nekem működik a link.
  • stef666
    Sajnos ezen a linken nem elérhető....
  • vizipipa19
    Sziasztok!
    Ez a legújabb zeném, mondanátok róla valami véleményt?. Előre is köszi!
    http://soundcloud.com/kerekperec1989/fear-shiva-the-destroyer-1
  • stef666
    A MOTU BPM tökéleten működik MAC Leo 10.5.8.+ Logic 9 alatt, a hangkönyvtárát még nem lehet elérni sehol, ezért magadnak kell kreálni bele kit-eket ,audio-samplék felhasználásával.
  • NEXT LP
    Sziasztok!
    Rég írtam ide, és most is inkább csak megmutatnám egy-két munkámat.
    Ha van kedvetek, látogassatok el a MySpace oldalamra és hallgassátok meg a két dalt amit feltettem!
    Az első dal a Speed Up To Rhythm, ami miatt korábban gyakran jártam erre a fórumra, kerestem élethű vonós és elektromos gitár VST-ket, de azóta már találtam egy bandát, akik felvettek mindent stúdióban. Bár így kicsit megváltozott, de minden hangszer élő!
    A második számot (Behind The Mountain) viszont teljes egészében számítógéppel csináltam. Ez már egy jóval újabb alkotás, amiben szerintem elég jól sikerült leutánoznom az élő hangszereket (pl. elektromos gitárt). Kiváncsi vagyok a véleményetekre, mennyire lett élethű a hangzás, és persze hogy tetszenek a dalok!

A MySpace oldalam linkje: http://www.myspace.com/nextmusician
  • ii77
    Hmmm, elhamarkodtam. A torrentről letöltött BPM installer-fájl kétkattra nem csinál semmit. :( Belenézve a manuálba látom, h eredetileg iLok USB SmartKey is kell hozzá. Lehet, h ez soha nem lesz jól törve?
  • ii77
    Sziasztok!
    Nagyon megtetszett a Motu BPM szoftvere mac-en. Kerestem hozzá neten a gyári 19GB hangkönyvtárat, de nem leltem rá. Akinek van erről infója, kérem szépen ne tartsa magában. Köszönöm szépen.
  • JAST
    Sziasztok!
    valami gitáros/zongorás vsti ajánlhatnátok. Nem baj ha 10-20 gigát foglal csak jól szóljon, mert a nexus meg guitar rig félék nem győztek meg. köszi.
  • larzz
    Szerintem úgy kéne csinálnod mint amit Tetsuo mondott, és én is ezt javaslom. Csinálsz egy másolatot egy másik trackre, amire teszed az eq-t, aztán az elejére fade in, az originalra meg fade out. Tetszőlegesen be tudod úsztatni elvileg kattanás nélkül... Így az eq folyamatosan be van kapcsolva, nem kattanhat. Vagy így csináltad? :)
  • queensryche
    Konkrétan: dübörög mindkét oldalon a torzított gitár folyamatosan és a kiállás pillanatában ( cintányér) kap mindkét oldal egy basszus-vágott eq-t. Ettől lesz éles, vékony a sound. Mivel folyamatos a téma így az eq bekapcsolását is pont arra a pillanatra ( talán pár milliszekundummal előbbre) kell belőni, ahol a cintányér megszólal. A crossfade azért kell, mert pont itt van egy vágás ( hallgatva természetesen folyamatos a crossfade miatt), ez véletlen került pont ide, ki kellett cserélnem egy részt mert itt már-már gépi pontossággal kell gitározni és ez azért nem megy olyan könnyen végig :)

Jobb is így, mert egy folyamatos hanghullámba szerintem még nagyobb 'kattanást' okozna az eq bekapcsolás.

Tetsuo: a proci és a hangkártya is bőven elég ( sőt).
    A renderelt anyag érdekes, mintha nem lenne olyan hangos, de ott van.
    Hétvégén még próbálgatom majd. ( Egyébként ez a kattanás mindig előjön, ha manuálisan kapcsolgatom ki-be a zene teljes hosszában...)

• Tetsuo
    Az nem lehet, hogy gyenge a procid v a kapcsolat a kartyadhoz v ilyesmi es csak eloben hallgatva hallasz egy kattanast, de mar visszahallgatva nincs is ott?

Nem lehet az, hogy pl alaplapi "hangkarid" van?
  • larzz
    Kezdem érteni... te az eq hatását akarod fadelni, hogy ne legyen durva a váltás?
    Leragadtam a kattanásnál. Fáradt vagyok :)
  • larzz
    Félek nem értem... ha szétcincálsz egy tracket többre, és szétdobálod több trackre de szigorúan ugyanarra a helyre, nem szabad kattannia, akármilyen effektet teszel rá. Szerintem.
    De most nem tudom kipróbálni sem, mert még mindig a FAB EQ-val szívok...
    Envelope problémára valaki?
  • queensryche
    A crossfade egyébként azért lenne fontos, mert itt egy folyamatos felvételről van szó, nincs semennyi szünet sem az eq-zott és a nem eq-zott rész között. A dob egy cintányérütéssel áll le pár másodpercig és arra a pillanatra lenne beidőzítve az eq bekapcsolása. Később szintén a dobütés pillanatában vált vissza az eq. Az időzítés nagyon fontos és fade nélkül nem is lehet jól megcsinálni.
  • queensryche
    Már kipróbáltam több megoldást is, az elmozgatást és azt is, hogy felveszem egy group csatorna segítségével real time az eq-zott részt, majd crossfade-elem a sávhoz. Ezzel csak az a probléma, hogy a sávon van 2 db. plugin inserten ( azért így és nem lefuttatva, mert még eq-zni kell a basszus frekiket a végén és azt a 4 plugin-t ( 2 ritmusgitársáv van) még bőven elbírja. Tehát ha felveszem real time és hozzáfédelem a többihez, akkor - mivel a felvett sávon is volt 2 plugin - ha beillesztem a fédelni kívánt rész sávjába, akkor ugye nem úgy fog szólni, ahogy kéne. ( a plugin-ek miatt)

A másik sávba való mozgatással az a baj, hogy a crossfade-hez szokott fülemnek túl éles az átmenet így - mivel itt ugye nem tudok fade-t használni.

Az átmenettel meg az a baj, hogy az eq aktivizálás valamiért mindig kattan egyet, de még majd próbálgatom. Ez egyébként a 'sima' channel eq. Ezt tudom egyszerűen megtalálni az automatizációnál. Nem tudom, lehet-e más eq-t használni...
  • ViniSoundz
    Én most a vst expresssion-al szenvedek. Fogalmam sincs hogyan müxik. Ahhoz a Vienna Symphonies-hez van állítólag expression map, de hol? És hol a Vienna symphonies?

DVD-s Cubase 5öm van. Ez külön cucc hozzá? Elméletben ennek úgy kellene működnie, hogy vannak bizonyos hangszerek, hangminták, vst-k, amikhez hozzá tartozik egy expression map és akkor lehet használni? Vagy hogy? Én alapból semmit nem tudtam megcsinálni.Youtube-on néztem videket róla de ott már mindenhol be van lőve rá a Map, engem viszont az a folyamat érdekel, hogy hogyan állítom be, nem az hogymilyen szépeket meg jókat lehet vele csinálni.

Tud vki ebben 1-2 tanácsot adni, hogy hol induljak el ezügyben?
  • larzz
    Én az automationt sosem használtam még...
    Erre az én megoldásom: splitteled a channelt, az illető részt egy másik sávba átmozgatod, és ott teszel rá egy channel eq-t. Lehet amatőr, de 100%-ig működik és tuti nem reccsen.

Viszont ha már itt vagyok, van egy szokásos buta kérdésem.
    Hogyha envelopeot akarok állítgatni, akkor nem írja ki a "kockák"-nál, a decibel értéket. Továbbá ha hangosítani akarok egy részt, akkor a hülye vonal legfelül van, egyszerűen kezelhetetlen.
    Nekem az lenne az ideális, ha a vonal középről indulna, ez már használható megoldás lenne, még akkor is, ha nem ír a kockáknál decibel értéket, elég ha látom a hullám alakon a változást.
    Meg tudom ezt oldani valahogy?
  • Tetsuo
    Az EQ-t nem tudod fokozatosan allitani? Nem is tudom, talan nehany szazadmasodperc? ill kulon EQ-zott hangot csinalsz es mixeled az eredeti hanggal rovid crossfaddel, a dob elhallgatasakor..
  • queensryche
    Üdv mindenkinek!

'bézerek, kérdés: Van egy kiállás, ahol a gitársávra automatizáció útján kerül rá az eq. A dob itt elhallgat, csak a két ritmusgitár szól két oldalról, plusz a szinti. Ezen idő alatt egy éles eq-váltás kerül a gitárokra, a basszus-frekik gyakorlatilag levágva, tehát alapvetően éles és vékony az egész. ( biztos hallottatok már ilyet nóták elején, mielőtt 'beindul' a zene ) A probléma: az eq ki-és bekapcsolásakor egy 'kattanást' hallani, amit eddig sehogy sem tudtam 'eltüntetni'. Gyakorlatilag ugyanezt hallani, ha manuálisan kapcsolgatom ki-be az eq-aktivizáló gombot. Lehet ezzel egyáltalán kezdeni valamit?
  • davebaby
    Itt 7 féle kórus effekt található ami teljesen free. http://www.vst4free.com/index.php?plug-ins=Modulation&l=25
    Amúgy a Kajerhus "kórus" valóban nagyon jó!
  • Tetsuo
    Win 7
  • davebaby
    Sziasztok. Van valakinek tapasztalata a "Studio XP" néven futó lebutított WIN XP rendszerrel kapcsolatban? Megbízható? A gépen Cubase 5 futna egyéb (csak zenei) programokkal. A válaszokat előre is köszönöm.
  • vizipipa19
    Thank you!
  • erik10
    hi!
    Ez nagyon jó kórus effekt,egyszerű. Énekre használom de bármire van preset hozzá.
    http://www.kvraudio.com/get/648.html
  • larzz
    Erre csak azt tudom mondani kinek mi... De tényleg. Próbálj ki minél több vst-t. Ha vmelyik nagyon szar, vagy esetleg neked nem jön be, akkor cseréld le. Próbálgasd. Fülelj. Nézd azt is, hogy mennyire kényelmes a használata. Mindent. Az a baj, hogy én nem használok ilyesmit, így véleményem se nagyon van. Max annyi, hogy bármilyen effektet kerestem is, soha nem sikerült mások tanácsa alapján SEM egyből jól tudni használni. Idő....
  • vizipipa19
    Jó de most akkor tudtok használható KÓRUS effektet vagy sem?
    Nagyon szépen megköszönném ha valaki konstruktív választ tudna adni.
  • larzz
    Köszi! Megnézem majd mit tud :)
  • Tetsuo
    Írhatod magyarul is nyugodtan. Kórus..
  • pityu0718
    Bocs, itt a jó link:

Download!!
  • pityu0718
    Mindig van mindenre megoldás!

1. video

2. video

És ha kell a progi is:

Download
  • vizipipa19
    Tudtok ajánlani valami jó chorus effektek? A fruity chorus nagyon faszányos volt, de áttértem cubase re, és abban nem működik a fruity chorus. :D
  • vizipipa19
    Ja nem is adobe auditiont akartam írni nem audacityt. :D
  • vizipipa19
    Gondolom zajszűrőkkel már próbálkoztál, de ha nem sztem tuti, hogy van valami e téren is, ha már van sercegés meg mittoménmilyen eltávolító. Talán waves pluginek közül próbálgass valamit. Vagy esetleg audacityben találsz ilyen zajszűrő algoritmusokat.