4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • Tetsuo
    Nem vettem kotekedesnek. Ez egy forum es hal'isten, van tema. :)
    Szeretem mas emberek velemenyet hallgatni, olvasni.
    Queensryche-nek volt egy kerdese a DAW-okrol, nem pedig a tehetsegrol.
    Mint irtam, profi studiokban hasznalnak nehany markat, de FL Studiot nem. Nem veletlenul alakult igy.
    Most mar lezarhatjuk a vitat, ami nem is volt vita szerintem csak egy felreertes, egymas mellett beszeles. ;)

Uj tema: Jol hasznalhato VST meromuszereket tud valaki, mondjuk linkkel?
  • Dancingebola
    Pontosan azért írtam azt,hogy nem akarok kötekedni,mert gondoltam,hogy valaki annak veszi.Tényleg nem kötekedni akartam.
    Minden DAW-nak van előnye,hátránya.Az,hogy ki mit használ teljesen szubjektív dolog.A mai világban bárki megengedheti magának a legjobb DAW-ot,plugin-t,bármit,de azért,mert megszereztem,még nagyon nem biztos,hogy jó dalokat fogok írni.Szerintem Silk ugyanúgy boldogulna az FL studio-val,mint az összes többi DAW-val,mert van érzéke ezekhez a dolgokhoz.
    Ezért értek egyet IMYkével.
    Az én véleményem az,hogy nem kifejezetten a használt kütyükön múlik a dolog,hanem a lehallgatáson.
    De itt ezt zárjuk le,mert egy idő után nagyon értelmetlen vita keveredne belőle.
    Korábban írtam már,hogy nekem is a cubase volt az első,használtam is,amíg rá nem bukkantam a Live-ra.Nagyon tetszik az elrendezése,bár a nézetek közötti váltást megoldhatták volna jobban.(Elkezdték fejleszteni a 9-et és csináltak a egy közvélemény-kutatást a felhasználók között,reméljük tényleg azt kapjuk,amire vágyunk.)A beépített cuccai sem rosszak,de mivel én NI párti vagyok ezért nem igazán használom őket.Annak ellenére,hogy én sem tartom "igazi" DAW-nak,mert kicsit másabb alapokra lett felépítve,mint egy FL vagy Cubase vagy Logic,egy launchpaddal tökéletesen elboldogulok vele.Ha egyszer elkészül,akkor biztos kipróbálom a Bitwig-et is,mert azt is néhány Abletonból és NI-ből kivált emberke csinálgatja.
    Mint írtam,szeretném ezt a "vitát" itt lezárni és inkább tényleg ide való témákról beszélgetni.
  • Tetsuo
    Eddig csak a Cubase-t hasznaltam (meg egy kicsit a Live-ot) es nem volt konnyu megerteni a logikajat, de ma mar szeretem.
    Ami bosszant benne, hogy szinte semmilyen hozzaadott plug-int nem lehet hasznalni, mert annyira rossz, vagyis mindent be kell hozza szerezni, mig az Ableton es a Logic tele van hasznalhato cuccokkal (allitolag).
    Nameg az ablakkezelese fortelmes. Gyakran onkenyesen atrendezi es meretezi nekem, meg HD-n sem fer el. (Kene egy masik monitor.)

A MIDI-vezerlese fullos. Hihetetlen pontos, komplex es jo szekvenszer.
    A hangminosege pedig azonos a csoporttarsaieval. Keveresnel a mar szamitott savokat atomra tul lehet vezerelni, mert hatalmas belso "head roommal" rendelkezik.
    A "channel routing" is teljesen rugalmas. Szoval tok jo. :)
  • Tetsuo
    Ez valasz volt, Dancingebolanak.
  • Tetsuo
    A tehetseg kerdeskort senki nem vitatta, itt masrol van szo. ;)
    Azert mert Akosnak mindegy, attol meg osszehasonlithatjuk a DAW-okat, nem?
    Az a "mindegy", azt jelenti, hogy a csillios felszereles alap.
    Mar a Bonanza Banzai-nak is komoly felszerelesuk volt. Azt pedig megneznem, hogy Sellyei (a hangmernok) aki tenyleg dolgozik a DAW-on, mit szolna egy FL Studiohoz az Akos-album idejere. :)

A tehetseg a sikeres muveszi alkotashoz elengedhetetlen, de sok ember, foleg az alkotas elso eveiben, nem tudja eldonteni, hogy van-e neki olyan. :) Raadasul kell meg egy csomo minden, pl. kitartas.
    Ezek megvitatasa szerintem kicsit off es valoszinuleg nem is vitatkoznank, hanem egyetertenenk sok dologban.

• IMYke2.0.0.0
    Így van!
    Én pontosan ezért nem vágyok több milliós eszközökre. Még a mostani PC-s megoldás előtt is csak próbálkozom, sokszor csak elmerengve várom az ihletet... Hát akkor mi lenne egy stúdióban/stúdió szintű felszereléssel...
  • queensryche
    (Jól tippeltem, már láttam. A munkamorál és a dialógok megfizethetetlenek :) )
  • queensryche
    A gyakorlatot, tehetséget, kreativitást semmi nem pótolja, valóban.
    Arra voltam kíváncsi, hogy akik remixeket, illetve alapvetően tánczenei dolgokat csinálnak, mit használnak, mik a csúnya szóval élve 'trendek' náluk. (Biztosan megvan ennek a zenének is a saját kis közössége, fórumokkal, stb.)

Ami ehhez az egészhez a legjobban kell, főleg otthoni szinten, az a végeláthatatlan idő. Sokszor napok telnek el úgy, hogy bár közelebb kerülök a megoldáshoz, beszerzem, ami kell, okosodok, de még egy hangot sem vettem fel :)

Ákoshoz: Még nem néztem meg, amit linkeltél (amúgy nagy valószívűséggel már láttam), Ákos azt csinálja nagyon jól, hogy vérprofikkal dolgozik és a profik "teljesen mindegy, milyen cucca" az esetek 99%-ában nem vacak/olcsó/free cucc. Nyilván vannak kivételek! Nyilván mindegy, hogy Cubase-ben, vagy Pro Tools-bsn keversz, ha a hangszerek csúcsminőségben lettek rögzítve sok százezres csöves erősítőkön, high-end mikikkel stb.

• Dancingebola
    Nem kötekedni akarok,de igazából valamilyen szinten tökmindegy,hogy milyen DAW-ot használsz.Lehet neked háromcsilliárdot érő cuccod,ha süket vagy.
    Nem szeretem Ákos-t,de az egyik videoblogjában beszélt az ő cuccáról,aminek a végén annyit mondott,hogy teljesen mindegy,hogy ki mit használ,mert csak egy titok van:Jó dalt kell írni.
    itt megnézhető.Nem szószerint idéztem,de a lényeg benne van.
  • Tetsuo
    Szerintem a Cubase-nél csak a Pro Tools HD rendszere "profibb" es bizonyos oldalon a Logic kenyelemesebb lehet.
    Az Ableton workstation-je inkabb elozesre valo, mint studioba, de ott is hasznalhato.
    Sok embernek jobban kezreall vmi mas persze, pl. a Presonus Studioja, de ezek nem nevezhetok "profibbnak" egyaltalan. ezek mind, egy kategoria. Mindegyiknek mas az elonye es hatranya, sajna tokeletes nincs.

A profi studiok leginkabb a Pro Toolst, Logicot es a Cubase-t hasznaljak.

Mondjuk egy ilyet kiprobalnek.:)
  • queensryche
    Kösz mindenkinek a válaszokat.
  • Dancingebola
    15 DAW
    Bár tavaly szeptemberi lista,de így van kiindulási pontod.
    Véleményem szerint a lista inkább tájékoztató jellegű és a sorrend nem tükrözi teljes mértékben a valóságot,plusz még bele lehetne folyni az Ableton felépítésébe,kihasználhatóságába,különbségeibe stb. stb.
  • IMYke2.0.0.0
    Én a Nexust szeretem a legjobban. Igaz, csak 1 éve foglalkozom ilyesmivel.
    Ableton-párti vagyok, és így talán érthető, hogy ez ta programot ajánlom :)

A Sylenth1-ból egy teljesen fapados verzió van ezen a gépen. (lásd a képet) Otthon pedig rengeteg csomaggal bővítve.

• 19910128
    Sylenth-ből tedd fel a vtx releaset, amúgy teljesen mindegy milyen daw-öt használsz inkább az a lényeg hogyan, rengeteg híres dj/producert tudok neked mondani aki fl-t használ olyat is aki abletont de elég sokan logicot is de lényegében mindenféle daw-ből akad.
  • 19910128
    +fav
    (btw a masive a lekjobb )
  • queensryche
    A Zebra2 melyik verzióját használod? (A #3830-as hozzászólásban leírtam a kérdésem.) A Sylenth1-gyel is sok a gond, ahogy olvasom. Előbb-utóbb átvált demo-verzióra. Az 1.2.1-es Amplify verziónál senki nem panaszkodott erre, így azt rakom majd fel, de ha bárki tud helpet az újabbakkal kapcsolatban a demo-kérdésre, ne tartsa magában. Kellenek most nekem ezek a tánczenei cuccok egy projekthez, legalább tanulok valamit ilyen téren is. Apropó, az ilyen zenéhez nem biztos, hogy a Cubase kéne nekem, mi? Segítsetek, mit ajánlotok? Jöhet nyugodtan profibb DAW is, miket használnak a nagyok? Ableton?
  • IMYke2.0.0.0
    Felhasználva: Sylenth1, Nexus, Massive, Zebra2 és kisebbek + dob és hihat hangok.
  • IMYke2.0.0.0
    FL Studio-hoz tuti béna lennék :)
    Abletonnal eddig csak egy zenét kreáltam, próbaképp: i2k'011...Trance Whistle (Full mix) 08:05 / 128 BPM
    Inkább a remix / mixkészítésben igyekszem jó lenni.

Ha vannak publikus zenéid, érdekelnének :) - Szigorúan otthoni hallgatásra.
  • Sütifutár
    FL Studiót használok,max kisutó munkát még Sound Forge-al....

Vsti-nek a sylentet és a hozzá tartozó pack-ok tömkelegéből tudok válogatni....Moogot használok még...Gladiátort..z3Ta
  • DaemoonHunter
    Ez valamennyit segített, bár még ennyire sem vágtam meg, a basszus eléggé dominál, kicsit tech house szerű a dolog, viszont az már kiderült hogy a basszussal vannak a gondok.
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor próbáld meg, hogy rádobsz egy EQ-t és "megvágod" kicsit.

Persze, ha drum 'n' bass a stílusod, akkor az elég sután fog hangzani...
  • DaemoonHunter
    Arra sikerült rájönni hogy a basszus kavar be a legjobban, de ez mint írtam egyébként nem is hallható csak feltöltve, minőségromlás után.
  • DaemoonHunter
    Ez már megtörtént, de egyszerűen azzal van a gond, hogy már az alappillérek így a basszus, vagy a saját loop is furcsán szól együtt feltöltve.

Az hogy 5 különböző hangrendszeren meghallgatom, profi cuccon-át a hifi rendszerig és tökéletesen szól, míg soundcloud, youtube-ra feltöltve zajos morgós az egész elég ok arra hogy azt se tudjam miben kell keresni a hibát.
    Sajnos nem vagyok ilyen téren túlzottan hozzáértő, így csak tapogatóztam.
  • Tetsuo
    Tehat azt sem tudod eldonteni, hogy a Soundcloud konvertalasa okozza a hibat vagy te irtad meg rosszul a zenet?
    Amit feltolsz a Soundcloudra azt hasonlitsd ossze, elotte vs. utana allapotban ugyanazzal a (jobb minosegu) hangrendszerrel.
  • IMYke2.0.0.0
    Vagy próbáld megállapítani, hogy mely frekvenciatartományba eső hangok szólnak "kukásan" a soundcloudon, és akkor készíts egy olyan verziót belőle, amiben az kissé vissza van véve...
    Szerintem.
  • DaemoonHunter
    Most csináltam egy olyat, hogy az összes sávot kimentettem wavba, aztán vissza cubase-be, aztán kitoltam mp3-ba, és a helyzet változatlan. Esetleg lehet olyan hogy a kikevert hangok/kimentett hangok(sávok) egy része hibás amit csak analizálással lehetne kideríteni?
  • IMYke2.0.0.0
    Ilyen zenék jöhetnek még - és persze, hogy mikkel készültek [eszköz, VSTi stb.] :)
  • IMYke2.0.0.0
    Pedig jó a maszterelés - egyszer talán nekem is lesz ilyen jó :)
  • Sütifutár
    Nálam SoundClound-os cucc akkor szólt szarabbul ha wave formációban tettem fel..utána ugyanaz mp3 ban teljesen jól szólt fent

egy kis új szerzemény ami több ismerős szerint jó darab és szépen szól,egy kiadó mégis vissza dobta miszerint szar....

itt
  • IMYke2.0.0.0
    A "semmiféle effektet" természetesen a végeredményre értem - csatornákon használok.
    Sidechaint pedig csak minimálisan.
  • IMYke2.0.0.0
    A "sidechain"-nel mindig is óvatosan kell bánni = túl drasztikus végeredményt okoz, ha megszalad a kezed.

Én úgy szoktam, hogy menet közben nem használok semmiféle effektet, sidechaint - ha a koncepcióm jó, működőképes akkor már közben is hallom, hogy jó lesz, a végén pedig beleadok minden tőlem telhetőt, hogy ez másoknak is hallható legyen.

Ez például még csak formálódik (hiszen még nincs készen), de már most átjön a lényeg:

• ViniSoundz
    Jah, vicces kis darab :)

Ezzel kapcsolatban ha van időtök egy kis érdekességre: Kylie Minogue - I Should Be So Lucky című számát ha lelassítjátok - már nem emlékszem, asszem 12% körül - akkor megkapjátok Rick Asthley - I Should Be So Lucky-ját. :)))))

Ezek után a kérdés: Ki énekelte el előbb??? :D:D
  • DaemoonHunter
    erre odafigyeltem, pár hónapja ismerősnél jött elő ez a dolog hogy a hangkártyán alapból ki volt emelve pár tartomány, ami bezavart, de itt minden alapon van nálam...
    egyszerűen tanácstalan vagyok...a dobok elég erősek, meg a basszus is, sidechain gyúrja össze szinte hogy jól szóljon, talán ez lehet a gond? Viszont sokan csinálják így és másoknak semmi probléma...
  • queensryche
    Csak tipp, de nem lehet, hogy sokakhoz hasonlóan te is 'okosított' otthoni eq beállításokkal, vagy egyéb megoldással hallgatsz zenét?
    Keverni, masterelni szigorúan középre állított bass/treble/mid potikkal szabad, főleg, ha Hifin hallgatod vissza a zenét.
  • DaemoonHunter
    nem teljesen idevág, de lehet vst hiba is, hátha valaki tudja a megoldást:
    elkészült egy zeném a napokban, amit felraktam soundcloud-ra, viszont ott valami eszméletlen rosszul szól. A basszus mintha dübörögne, akadozik néha, mintha zajos lenne. Gyanakodtam hogy a masterrel volt gond, de master nélkül is rossz. Emellett megnéztem egyenként a hangszereket mi zavarhat be, és a basszus eléggé érdekesen szól a többi hangszer mellett, ha a sidechain ki van kapcsolva. Namost a kérdés inkább az, hogy miért szól rosszul, mikor itt, illetve más gépen, lejátszón is tökéletes, csak feltöltés után van zavar.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem az a lényeg, hogy hamis - hanem az, hogy "férfiként" énekel Lutricia duettet, saját magával :)
  • ViniSoundz
    Hmm, érdekes a cucc :)) Ilyet még nem csináltam, csak hamis mint állat.
  • IMYke2.0.0.0
    Lutricia McNeal...Aint That Just The Way (i2k'008's 'Duet' Remix) - a duettet annak idején számos filterrel, EQ-val értem el.
    Most már tudom, hogy erre morph program is van :)
  • Tetsuo
    Nemcsak a DJ-szakma higult fel, hanem ugy altlaban minden ami a szorakoztatoiparral kapcsolatos, igy a muveszetek is.
  • IMYke2.0.0.0
    Természetesen, nem személyeskedtem (nem szokásom) :)
    A DJ szakma annyira felhígult, hogy sírni kell: manapság már BÁRKI kikiálthatja magát DJ-nek, egy olcsóbb laptoppal, a rajta pihenő átlagos tracker mixerrel [pl. Atomic DJ] és a tonnányi WRZ MP3-al (figyelem, direkt túlzok!)

Régebben szó szerint ki kellett érdemelni a DJ nevet - nem, nem a DJ-vizsgára gondolok, mert az is egy vicc volt -, azzal, hogy valóban hozzáértő módon válogatta és szólaltatta meg az ember az esti műsorát: hallás után.

A törvényszerű modernizálódás révén, ahogy feljebb írtam, bárki lehet "dídzséj".

Én inkább tartom többre a profi, hozzáértő HDD-dídzséjket már [régebben pont fordítva volt].