4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • IMYke2.0.0.0
    Nem nagyon kedvelem ezt a zenei stílust, és leginkább a szöveg/vokál/ének nélküli trance-eket favorizálom, és ezért talán érthető lesz miért írom: a zene jó, tetszik - de ének nélkül.
    Szerintem, az nagyban rontja az élményt.
    Instrumental verziót akár csak 320-as MP3-ban is hálásan köszönnék :)
  • barnie1990
    Egy kis saját, várom a véleményeket. :)

Soundcloud link
  • IMYke2.0.0.0
  • commissioner
    Michael Hewitt - Music Theory for Computer Musicians (pdf)
  • IMYke2.0.0.0
    Köszi - már nézem :)
  • Dancingebola
    én innen szoktam lesni,ha akkordok kellenek.
  • IMYke2.0.0.0
    Bocs a sok "sem"-ért :)))
  • IMYke2.0.0.0
    Nagyon-nagyon kezdő vagyok - nincs semmiféle zenei képzettségem sem, és felszerelés sem [sem MIDI, sem szinti, jó hangkártya].
    S hiába lenne meg a technikai háttér, ha a tudás-alap hézagos.

Még tanulom a dolgot - jellemzően az akkordokkal sem vagyok még teljesen tisztában...
  • Sütifutár
    Nekem tetszik a dallam világ,de hangzásilag átvaálnám......amúgy jó kis muzsika....

Lossles?? hamarosan a beatportról .-))
  • IMYke2.0.0.0
    Saját szerzemény. Tessék úgy hallgatni, hogy nem értek a zenéhez :)

A videó képi anyaga teljes mértékben INGYENES (royalty free) videókból származik. Linkek is vannak hozzájuk a leírásban.
    Jó hallgatózást, és azért kíméletesen a kemény kritikákkal :)))
  • IMYke2.0.0.0

Kár, hogy az anyagaidból nem kaphatunk losslesst.

Az irodai zajkeltő-hangszórókon, amik itt vannak, a dobbal nekem csak annyi a bajom, hogy mintha nem is lennének... :=(
    Ezt betudom a nem minőségi hangszóróknak, de azért valami erősebb jelleget adhatnál neki. Ha szabad ilyet tanácsolni.
    [A trance-ben azért jó ha van valami kemény is, a lágy szintik mellett - vagy a dob, vagy egy "húzós" basszus]
  • Mardu
    Sziasztok!
    Lenne egy kicsit fura kérdésem. Lehet valahogy aftertouch midijelet összehozni aftertouch midibillentyűzet nélkül? Vagy valaki tud nekem átküldeni egy presonus studio one prodzsektet, akinek van aftertouch-os midibillje, és tud nekem csinálni egy aftertouch automatizálást egy sima midi sávra?
    (Mivel nincs kitartó pedálom zongora vsti-khez, úgy szoktam megoldani a dolgot, hogy előveszek egy akármilyen jack dugós kábelt, aminek az egyik végén nincs csatlakozó. Ott zárom hideg és a meleg ér kábelt. Ugyan ezt csinálja a kitartó pedál is. Ha már megvan a midi jel, akkor meg tudom automatizálni.)
    Na szóval erre kellene valami megoldás nekem. Előre is köszi a segítséget!
  • Sütifutár
    sziasztok!
    egy kis Trance újdonság...lassan kialakul a végleges verze,bár a dobbal még akadnak kivetni valóim,de azért íme

..............
  • stef666
    http://www.multiupload.ch/ZEZXR4VG3L

More info @ http://www.mixedinkey.com

iNFO:

1. Install Mixed In Key 3.
    2. Copy "Settings.config" file from the "License" folder to folder where you installed Mixed In Key 3, default is "C:\Program Files\Mixed In Key 3\".
    3. Now run Mixed In Key 3 and enjoy.
  • Tripod
    Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni: az Allen & Heath Mixed In Key programot keresem, de eddig akár melyiket raktam fel egyik sem működik. Tudna valaki egyet amelyik működik is? Megköszönném!
  • Mardu
    Hihetetlen de az 5.0.2 verzióval működik... Kösz a tippet!
  • stef666
    Ettől már van újabb verzió, (Native.Instruments.Kontakt.5.v5.0.2.UNLOCKED.x86.x64-ASSiGN) ---egy próbát megér.
  • Mardu
    Az 5.01 x64-es verziót használom. De ha a többi hangkönyvtárat meg meg tudja jegyezni, akkor kétséges, hogy ebben rejlik a probléma.
  • stef666
    Melyik KONTAKT verziót használod? -könnyen lehet, hogy abban kell változtatni...
  • Mardu
    Hiába , egyik lemezmeghajtóról se jó... Pedig beolvassa, faszán lehet vele játszani minden funkció működik, aztán amikor újra megnyitom a kontaktot egyszerűen elfelejti az elérési útvonalat. Így ha újra megnyitom a projektet a studio one-ban, újra be kell töltögetni a hangmintákat...
    Azért köszi a választ!
  • DasIsFuck
    Köszi mindkettőtöknek...:)

Igazából ami a baj és amit én is tisztán látok, hogy ugye különböző okok miatt pl amiatt, hogy nem sokat értek a zene íráshoz és hasonló dolgokhoz így csak amolyan improvizáció szintjén születnek meg ezek+ugye nagyon hasonló hangszerelés ami részben annak is köszönhető, hogy kevés hangminta van a programba, pontosabban sokat már sokszor használtam főleg a dobokkal nem tudtam mit kezdeni..azok mindig szinte az alapok voltak mert azok tetszettek a legjobban..ritkán próbáltam EQ-val átszerkeszteni a hangzásukat, hol sikerült, hol nem annyira.

Eggyetlene gy szám van amit sikerült az elejétől úgy csinálni, hogy nagyjából azt tükrözze amit szerettem volna..vagyis ahol megvolt a konkrét csapásirány:)

Szeretnék fejlődni, nyilván csak magamhoz képest, de engem mindig is ezek a talált dalalmok bűvöltek el és adtak ihletet...

(ez előtt csináltam már 2 albumot, és azokhoz képest ez az album a világ legjobb albumaXD+rengeteg anyagot én elvesztettem sokszor kellett újrakezdeenm....ez az album kb 3 év hozománya)
  • commissioner
    Szerintem nagyon jó zenei ötleteid vannak, csak éppen a dalszerkezet furcsaságai gyakran elrontják a befogadás élményét... :D Erre mondhatnád nagyvonalúan, h te valami experimentális zenét akartál összehozni, ami nem is lenne probléma, csak éppen ahhoz (ahogy a "nagyok" szokták mondani) először ismerni kéne a szabályokat, hogy tudd, mit akarsz felrúgni és hogyan - úgy könnyebb lenne avantgárdkodni :)

Az Enter the Darkness tetszik a legjobban, egy kis tökéletesítéssel nagy sláger válhatna belőle, sztem.

Úgy hallgattam a számaidat, hogy a Winamp vizualizációját benyomtam fullscreen-re és bámultam a színes, villogó fraktálokat, így eléggé pszichedelikus volt az összhatás időnként. :D
  • stef666
    Meghallgattam a zenédet, - technikailag nem is elemezném, mert gondolom nem arra vagy kíváncsi, inkább a hallgathatóságáról mondanék egy-két szót.
    A műfaját meglehetősen nehéz meghatározni, de inkább valami avantgard- electro felé hajlik. A hangszerelés itt-ott nagyon hasonló a régebbi Casio mini-külyük hangzásvilágához, és a régi pc-s játékok alatt futó zenéket idézik fel. Maga a kialakított image-világ nem lenne rossz, azonban semmiképpen nem ezzel a hangszereléssel kellene megoldani. Amin nagyon fontos lenne javítani az a dalszerkezet, tehát a nóták felépítése, ez nagy mértékben növelhetné az élvezhetőséget - mivel nincs olyan tré zene, ami valakinek ne tetszene -, egy kis zeneelméleti továbbképzéssel ezen könnyen segíthetsz. Sajnos így, végighallgatva az komplett anyagot, nem idézi fel azt a mítikus világot amelyet irányul tűztél ki., de mint próbálkozás, becsülendő teljesítmény, és ha ennyi türelmed van a zeneszerkesztéshez, akkor mindenképp csak buzdítani tudlak a további folytatáshoz.
  • DasIsFuck
    Sziasztok!
    Nem tudom ezt hova kellene mert nem találtam megfeleő topicot.
    Csináltam egy albumot amit nemrég sikerült véglegesítenem..
    negatív véleményekre lennék kíváncsi:)
    Itt

annyit hozzátennék, hogy nem igen értek sokat a zenéléshez és csak időeltöltés szerűen csinálgattam Fl Studioval..én szoktam hallgatni, nekem tetszik bár mivel magamnak csinálgattam így ez nem meglepő:D

inkább arra lennék kíváncsi van-e pozitív vonulat benne, nem arra, hogy milyen egy profi normális zenéhez viszonyítva:D
  • stef666
    Az a helyzet, hogy ilyesmi hibával még nem találkoztam a Kontakton belül. Próbáld meg esetleg máshová telepíteni, hátha onnan beolvassa majd.
  • Mardu
    Senki többet?
  • Mardu
    Sziasztok!
    Egy NI Kontakt-tal kapcsolatos kérdésem lenne. Felmerült egy probléma, ami abban áll, hogy az NI Session string könyvtárat a sikeres felismerés és a program újraindítása után elfelejti a kontakt. Tehát nem lesz a library-ben. Van Vienna concert grand-om, Galaxy II-m mindnek az elérési útvonalát megjegyezte, csak ezt nem. Mi lehet a probléma?
    A választ előre is köszönöm!
  • IMYke2.0.0.0
    Íme a végső változat: "Future Breeze...Why Don't You Dance With Me (i2k'012's Final Revision) - 04:25, 136 BPM - Youtube
    Jó hallgatózást! :)
  • stef666
  • IMYke2.0.0.0
    Off topik vagy mégse? Az a csodálatos Nexus VSTi...

Tegnap kicsit kutyultam az Abletonnal: "Future Breeze...Why Don't You Dance With Me (i2k'012's Revision) - 03:45, 136 BPM"Még nem kész.
  • queensryche
    Nem, de a korábbi évekkel ellentétben mostanában már láttam olyat, ami elfogadhatóan szól metalhoz és rockhoz is.

http://prominy.com/V_METAL.htm

http://prominy.com/demo/SC/video/1981.html

Ilyen tingli-tangli cuccok korábban is voltak, és a clean soundokat viszonylag értékelhetően produkálták. Amit érdemes még megfontolni, bár macerásabb, az a sample-és loopgyűjtemény, mert ezekből annyi van, mint a szemét és garantáltan kitűnő gitársoundot produkálnak.

• Dancingebola
    Használ valaki gitár vsti-t?
  • Tetsuo
    Koszi. Holnapra lejon, remelem. :)
  • Dancingebola
    Nah,hülyeséget írtam.Az elsőhöz van a két link.Boccs.
  • Dancingebola
    van egy ilyen és egy ilyen
    A második free és jól használható.
    A másodikhoz itt egy link,de ha nem jó,akkor itt van még egy.
  • IMYke2.0.0.0
    Jó lett. :)

De régen hallgattam egy kis 'depest' :)

• Sütifutár
    Tessék egy remix ami szintén Fl-el készült

ETS
  • Sütifutár
    Sylent-re a legjobb megoldás... a sylent1 polár virus...Nálam tökéletes működik és nagyon jó
  • Tetsuo
    Spektrumanalizator, multiscope es hasonlok.
  • Dancingebola
    Milyen mérőműszerre gondolsz?