4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • Tetsuo
    Marmint E-Mu XBoard49. Az egyik legnepszerubb MIDI-billentyuzet volt, meg ma is sokan hasznaljak es ugy latszik, gyartjak is.
  • Tetsuo
    Nekem is az van. :)
  • Daksli
    Nekem is x-boardom van már jó ideje, és semmi gondom nincs vele.Win7 x64 alatt használom.
    Viszont nem gondoltam volna, hogy még mindig lehet kapni. Azt hittem a shortboard-dal, illetve a longboard-dal már rég leváltották. Ebből is látszik, hogy jó kis billentyűzet. Egyébként simán, szó nélkül kicserélik.
    Régebben nekem is volt egy CME u-rig nevezetű billentyűzetem az csinált hasonló jelenségeket. Időnként magától küldött ilyen-olyan cc üzeneteket.
  • queensryche
    Most ugyan tele a tököm, de azért grat, majd írd meg milyen.

*A Shure SRH 440 cserélve lett egy ATH M50-re. Néhányan húzzák a szájukat, mert ez nem flat response füles, hanem enyhén - kinek mi az enyhe - basszusemelt és eredetileg nekem is flat kellett volna, de kompromisszumot kellett kötni a basszussal, ugyanis az sarkallatos pont. Az SRH 840 lenne az ideális megoldás, de az a 440-hez képest már 100%-os árugrás, annyit most nem akartam eltapsolni. Az M50 egy nagyszerű, kényelmes, all round füles (komolyzenéhez talán nem jó), amivel szerintem monitorozni is jól fogok tudni, ha nagyon kell, majd használok egy kis high-pass filtert, nem vészes.
  • queensryche
    Te, az E-mu-nak tényleg van USB kimenete, egyértelműen látszik a képkeresőben. Már bocs, de ezen beszarok bazmeg! Miért nem tudják normálisan megírni a specifikációt?? Megvettem volna azt, mivel többen is ajánlották. Nem érzem hibásnak magamat, hogy nem ellenőriztem le mindent képkeresővel, hiszen nem egy nevenincs boltról van szó. Szóval döbbenet. Remélem, simán visszaveszik és nem lesz hőbörgés, főleg ha ráfizetéssel veszek egy E-mut majd.
  • Tetsuo
    http://www.youtube.com/watch?v=PVUW1VqkGMw

Egy interjú Jürgen Michaelis-szel, aki a Jomox német hagszercéget képviseli egy személyben. :)
    Alapító, tervezo, konstruktor meg meg kitudja mi.
    Jelenleg vásárolható termékek:
    http://www.jomox.de/products.php?lang=2

Remélhetoleg a jovo héten egy XBase 999 analóg dobgép boldog tulajdonosa leszek. :)
    Mi a véleményetek errol a cégrol, esetleg tapasztalatotok?

Nekem szimpatikus a fickó felfogása az "analóg vs. digitál" hangzásról is...
  • stef666
    Ha ennyire egyszerő kell akkor mindenképp, legalább ezt választottam volna. M-Audio Keyrig 49
    -ez sem drága, és azért minőségileg jóval fentebb van
  • queensryche
    Na igen, csak ez a híg a leve olyan kéne legyen, hogy igénytelen a kialakítása, rossz a billentés-érzet stb, de nem olyan, hogy nem működik megfelelően :) Na mindegy, nem ragozom tovább.
  • stef666
    Ja , bocs látom lentebb... hát olcsó húsnak, híg a leve"...erre csak ennyit tudok mondani.
  • stef666
    Nekem van otthon egy E-MU XBoard 49 a pincében, egy darabig használtam régebben, tuti van rajta USB, egyébként nem a legolcsóbbak közül való...súlyozott mechanika , midi vezérlők stb. elég jó kis jószág. A Miditech-el egyébként mi a gond? -azt nem ismerem, nincs rajta USB?
  • queensryche
    Nem mondod. Akkor nem jó a leírás. De most mondd meg basszus stef...ilyen szerencsétlen nem lehetek, hogy megszívom ezzel a Miditech-kel, pedig egyébként teljesen jó lenne. Kezdhetem azzal az évet, hogy beballagok vele a boltba. (Természetesen egyeztetem előtte velük - nem volt semmi idő, ezért kiszállíttattam - és minden jel szerint okés volt a dolog. Na mindegy, ez van. El se fogom tudni rendesen magyarázni a hibát, megmutatni nem tudom, mert náluk nincs win 7 az üzletben (ezt írták), ezt pedig hallani kell. Bah...
  • stef666
    Az E-MU XBoardon van USB
  • queensryche
    *xboard-ot, ami midikimenetes
  • queensryche
    Sajna 24 és 1-je között zárva vannak, úgyhogy addig várni kell, de egyelőre úgy néz ki, hogy ez bizony csere lesz. Csak tudnám mire vazz...vegyek egy E-mu Xboard MIDIkimenetes, az nekem nincs, nem fogok ezért hangkártyát venni. !?@&#
  • queensryche
    Á, gyerekek, szopóroller van.

Itt a midicontrol Pro 49. Szép, jó, felismeri az USB-t, csak éppen olyan hibája van, amire szerintem nem fogok rájönni.
    Túlvezérli a MIDI-t. Eredmény: beleszól a hangba és a kiexportált hangok is el vannak cseszve eléggé (ide-oda mozognak).
    A transport panelen a Midi in Activity jel folyamatosan fullon van, ha nem érek hozzá a billentyűkhöz, akkor is. A Midicsatornán is folyamatosan 'félig' van a jel. Beszarás. Nem gondoltam volna, hogy ilyen gondja lesz, azt hittem az USB drivert nem fogja felismerni. (Ehhez nem kell külön telepíteni drivert.) Absolute-éknál nincs bent Win 7, de a gyártó weblapján kompatibilis win7-tel. Végülis működik, csak szarul. Má' mindent összenyomkodtam, ami MIDI...

Ötlet? Találkoztatok már ilyennel?
  • queensryche
    Ja, egy profi stúdióval nyilván nem lehet versenyezni. Szerintem az lehet egy reális cél, hogy általánosan jól-normálisan szóló zenéket csináljunk a magunk stílusában. Arra gondolok, hogy amikor a Steve a júeszéjben, vagy Angliában megnyitja a YouTube-csatornádon a nótádat, akkor arra is azt mondja, hogy faszán szól. Szerintem ez a realitás a mi szintünkön.
  • queensryche
    Az az igazság, hogy mivel felelősséggel jár, vadidegeneknek nem szívesen küldözgetek, de! Audionews-on (audionews.ru) nemsokára szabad regisztráció lesz, használd ki!

"FREE REGISTRATION - CLOSED
    Registration will be available from 2/1/2013 till 3/1/2013"

• Tetsuo
    Olyan melyre gondoltam, ami (altalanosan) profi studiokban van. Vannak bizonyos sztenderdek, en nem ismerem nagyon oket (azokat?). Az amator studio egy mas kategoria. Az eszkozok millios arkulonbségén kivul (Pl. a Genelec 8040a parhoz kell meg egy sub, es ez profi studioban nem ajanlott, inkabb csak otthoni monitorozashoz), a profiban szakertelemmel van tervezve, majd kialakitva minden, az amatorben pedig sokszor, ahogy jon, meg ahogy adodik. Pl. szerintem a jo hangzas egy baromi jo akusztikaval kezdodik. Amit en jelenleg (alberletben) nem tudok megvalositani, igy nem erolkodok jo monitorokkal... es az emberek tobbsege sem, pl. kis szobaban nem lehet jo akusztika, soha.
    Pl. a Genelec 8040a parhoz kell meg egy sub, es ez profi studioban nem ajanlott, inkabb csak otthoni monitorozashoz.
  • DJ Tope
    esetleg tudtok invet tolni az oldalra?. Csak a vstclub-on vagyok fenn de nem jön be.
  • Sütifutár
    Nekem Alesis van. 100rugó
  • queensryche
    Ha már említed, a monitor hangfal lesz még egy szép menet. Ott ugyebár az árak is elszállnak a pékbe. Használtan kell majd valamit levadászni.
  • Sütifutár
    A helyes mély a kút alján van:D

Egyébként szerintem csak két jó monitor hangfal,egy fasza hangkártya,par jó program,es persze két remek fül kell! Kész is a jó zene:-)
  • stef666
    Mi az hogy "helyes" mély? - nem a fülesekre gondolok, csak úgy általában a zenére...- ezt így egy kicsit filozófikus röptűnek találom. Ki dönti el hogy mi a "helyes" mély? - mi alapján alkalmas valaki arra hogy bekerülhessen a "helyes" mélyek zsürijébe? - mi az a technikai határ ami után már beszélhetünk olyan studióról, amely képes a helyes mélyeket visszaadni?
  • Tetsuo
    A melyet helyesen egy amator studio nem tudja visszaadni. Ahhoz sokmillio forint es komoly szakertelem kell.
    Nincs olyan fejhallgato, amelyik tokeletes melyet ad.
    Az a Shure nem is olyan rossz darab. ;)
  • queensryche
    *Persze lehet boostolni, de ez nagyon prosztó megoldás, arról nem beszélve, hogy kitéve monitorokra megint megváltozna az egész...
  • queensryche
    Írtam a prohardver fórumra, ott van egy komolyabb fejhallgatós topik. Aszondják, hogy nem olyan vészes, persze minden akkor derül majd ki, ha kipróbálom. Az a baj tudod, ha ha sok a mély, azon lehet vágni, de ha kevés, akkor azt szerintem nehezebb megoldani. Mert ott ugye eleve nem hallom az alját.
  • Tetsuo
    Talan visszakuldheted. Ha nem veszed at a csomagot, visszamegy magatol.
    Masreszt pl. angolok velemenyere ne adj, mert ok kulon bolygon, kulon logikaval elnek. Nekik minden uberf@sz@, de ha nem talalja a bekapcsologombot, akkor atom lehuzza a termeket. :)
    Viszont ha megnezed a diagrammokat, akkor lathatod, hogy alig van fejhallgato, aminek "jo" a gorbeje. Megis sokat hasznalnak studiokban.
    A lejjebb emlitett Sony-t sok helyen hasznaljak, 100e ft alatt szvsz a legjobb, megis "rossz" a gorbeje.
    Rengeteg mas parameter van, amit nem is tudnak merni... a laborkorulmeny pedig nem a valosag. Lehet, hogy a fulparna elnyel valamennyit a leadott melyekbol, mire a hang a fulbe jut, mit tudom en. :)
    Szerintem ne aggodj! ;)
  • queensryche
    De a lényeg, hogy nem lesz vele gond, ugye? Feltelepítem oszt működni fog?

off: Tetsuo: Verem a fejem a falba, hogy diagram megnézése nélkül rendeltem meg a Shure-t. A pozitív feedback önmagában meggyőzött. Azóta átrágtam vagy 300 hozzászólást célirányosan (nem túlzok) és egyre inkább látom, hogy ezt bizony elkúrtam. Biztos jó füles - ez majd kiderül, ha végre feltehetem - de az szite biztos, hogy nincs rendes alja (diagram alapján). És ez bizony gáz. Ez jó lecke, hogy a jövőben pusztán felhasználói vélemények alapján ne döntsek, illetve olvassak el több százat, mielőtt döntenék. Mondjuk ez mind nem kéne, ha bemehetnék valahová feltenni...na mindegy. Puffogok. :)
  • pityu0718
    Két fajta verzió létezik.
    Egyik a Plug-in-play vagyis ahogy írtad, bedugod és használatra kész is.
    A másik pedig igényel még egy usb driver telepítést is a használat előtt.
  • queensryche
    Midibillentyű-kérdés:

Az USB csati annyit tesz, hogy rátolom a gépen egy aktív USB csatira és kész, működik? Teljesen hülye vagyok ehhez. Van hozzá vmi szoftver-driver, amit telepíteni kell?
  • queensryche
    Bagolyüzemmód van :)

Prohardver fórumon egyértelműen az jön le, hogy kiegyensúlyozott.
    A grafikonok is eltérőek:

http://www.innerfidelity.com/images/ShureSRH440.pdf
  • queensryche
    Remélem is, hogy a gyakorlat más, mint a grafikon, mert a grafikon lesújtó :) Nézem amúgy, hogy a Sony is ilyesmi görbét ír le - valamivel az is több mélyet ad, de nem sokkal.

A gitárfelvételeket mindig fülessel csinálom és az alap keverést is, csak aztán váltok hangfalakra, amik egyébként mezei hifi hangfalak, szóval olyanok is. Gitárt nagyon könnyű 'brummogósra' keverni. Alapesetben a torzított tompított hangok is könnyen 'dübösgőssé' teszik a gitársávot. Egy basszusszegény fülessel elég könnyű túlkompenzálni az eq-val. A HD555-tel is ez volt a tapasztalatom. Egyébként ez a grafikon sztem nem okés, mert a HD555-nek ennyi mélye tuti nincs. Egy szó mint száz meglátjuk. Majd próbálgatom és megírom a véleményem. Még idén szerintem.
  • Tetsuo
    Amit linkeltem, az nem a bolcsek kove. :) Az elmelet, meg a laborkorulmeny az egy dolog...
    A Sony-t nem veletlenul ajanlottam. ;)
    De ami a legfontosabb, ebben a kategoraban mar az szamit inkabb, hogy neked speciel, mi fekszik. A hangjat majd ugyis megszokod, ha kedveled.

Raadasul inkabb monitoron keversz, a fules csak kiegeszites lesz.
    (Jo neked, hogy hangoskodhatsz. :)
  • queensryche
    Az viszont biztos, hogy baromi jó a feedback-je, szóval vagy siketek/botfülűek írnak véleményt, vagy senki nem szereti a basszustartományt. Na kíváncsian várom a cuccost.
  • queensryche
    Na jó, így nem működik, másold ki ezt:

http://graphs.headphone.com/graphCompare.php?graphType=0&graphID[]=613&graphID[]=2811&graphID[]=563&graphID[]=913
  • queensryche
    Na még egyszer:

=613&graphID[]=2811&graphID[]=563&graphID[]=913]http://graphs.headphone.com/graphCompare.php?graphType=0&graphID[]=613&graphID[]=2811&graphID[]=563&graphID[]=913
  • queensryche
    Hát ezt mondjuk nem ártott volna előbb megnézni, mert eszerint alig lesz mélye... Többen írják hogy nincs mélykiemelés (nem is kell), de a grafikon alapján nemhogy kiemelés nincs, de maga a mélytartomány is elég karcsú. Szóval nem tudom, lehet, hogy csere lesz, ha megoldható a dolog. Itt van a mostani fülessel, a 840-nel és a HD555-tel összevetve. (Fejvakarás)

=613&graphID[1]=2811&graphID[2]=563&graphID[3]=913&graphType=0&buttonSelection=Compare+Headphones]http://www.headphone.com/learning-center/build-a-graph.php?graphID[0]=613&graphID[1]=2811&graphID[2]=563&graphID[3]=913&graphType=0&buttonSelection=Compare+Headphones

• Tetsuo
    Elektron Machinedrum dobgep nem kell senkinek?
  • Tetsuo
    http://www.headphone.com/learning-center/build-a-graph.php

Talan erdekel...
  • queensryche
    Az biztos :P

Más: berendeltem a Shure SRH440-t. Meglátjuk. Ez van, kockáztatni kell, kipróbálni nem tudom. (Ha van is valahol üzletben, kipróbálható, arról nem tudok.) A Tetsuo által ajánlott Sony-t is megfüleltem volna, képről a Shure masszívabbnak tűnik és tényleg jók a visszajelzések, úgyhogy cross your fingers gyerekek, remélem be fog jönni. A legtöbb beszámoló kiegyensúlyozott hangképről ír, vannak viszont, akik keveslik a basszust. Ez nagyon szubjektív, remélem, hogy nekem elég lesz amit ad. (Fontos, hogy ne kelljen megpakolnom mindig basszussal, hiszen keverésnél is fogom használni. Némi korrekció belefér, de gitárnál baromi fontos, hogy a basszus ne legyen se sok, se kevés. Ha kevés, akkor könnyű túlkompenzálni, ha sok, akkor abból általában túl vékony hang lesz a sok hipass miatt. Tapasztalat. Az összes hangszer közül a gitárt és basszgitárt lövöm be legnehezebben basszusilag.)