VST-hangszerek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Persze, ha drum 'n' bass a stílusod, akkor az elég sután fog hangzani...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Az hogy 5 különbözõ hangrendszeren meghallgatom, profi cuccon-át a hifi rendszerig és tökéletesen szól, míg soundcloud, youtube-ra feltöltve zajos morgós az egész elég ok arra hogy azt se tudjam miben kell keresni a hibát.
Sajnos nem vagyok ilyen téren túlzottan hozzáértõ, így csak tapogatóztam.
Amit feltolsz a Soundcloudra azt hasonlitsd ossze, elotte vs. utana allapotban ugyanazzal a (jobb minosegu) hangrendszerrel.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Szerintem.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
egy kis új szerzemény ami több ismerõs szerint jó darab és szépen szól,egy kiadó mégis vissza dobta miszerint szar....
itt
Sidechaint pedig csak minimálisan.
Én úgy szoktam, hogy menet közben nem használok semmiféle effektet, sidechaint - ha a koncepcióm jó, mûködõképes akkor már közben is hallom, hogy jó lesz, a végén pedig beleadok minden tõlem telhetõt, hogy ez másoknak is hallható legyen.
Ez például még csak formálódik (hiszen még nincs készen), de már most átjön a lényeg:
Ezzel kapcsolatban ha van idõtök egy kis érdekességre: Kylie Minogue - I Should Be So Lucky címû számát ha lelassítjátok - már nem emlékszem, asszem 12% körül - akkor megkapjátok Rick Asthley - I Should Be So Lucky-ját. 😊))))
Ezek után a kérdés: Ki énekelte el elõbb??? 😄😄
egyszerûen tanácstalan vagyok...a dobok elég erõsek, meg a basszus is, sidechain gyúrja össze szinte hogy jól szóljon, talán ez lehet a gond? Viszont sokan csinálják így és másoknak semmi probléma...
Keverni, masterelni szigorúan középre állított bass/treble/mid potikkal szabad, fõleg, ha Hifin hallgatod vissza a zenét.
elkészült egy zeném a napokban, amit felraktam soundcloud-ra, viszont ott valami eszméletlen rosszul szól. A basszus mintha dübörögne, akadozik néha, mintha zajos lenne. Gyanakodtam hogy a masterrel volt gond, de master nélkül is rossz. Emellett megnéztem egyenként a hangszereket mi zavarhat be, és a basszus eléggé érdekesen szól a többi hangszer mellett, ha a sidechain ki van kapcsolva. Namost a kérdés inkább az, hogy miért szól rosszul, mikor itt, illetve más gépen, lejátszón is tökéletes, csak feltöltés után van zavar.
Most már tudom, hogy erre morph program is van 😊
A DJ szakma annyira felhígult, hogy sírni kell: manapság már BÁRKI kikiálthatja magát DJ-nek, egy olcsóbb laptoppal, a rajta pihenõ átlagos tracker mixerrel
Régebben szó szerint ki kellett érdemelni a DJ nevet - nem, nem a DJ-vizsgára gondolok, mert az is egy vicc volt -, azzal, hogy valóban hozzáértõ módon válogatta és szólaltatta meg az ember az esti mûsorát: hallás után.
A törvényszerû modernizálódás révén, ahogy feljebb írtam, bárki lehet "dídzséj".
Én inkább tartom többre a profi, hozzáértõ HDD-dídzséjket már
A lényeg az adott windows-os gép stabilitása és a sok RAM.
A laptop dj-zés meg egy elég tág fogalom,hisz ma már a live act-esek nagy százaléka is használ laptopot az elõadásain.
A zenélés öröm.A dicsekvés, magamutogatás pedig emberi gyengeség.
Amúgy nem akarok laptop dj lenni, nekem baromira jó a cd is meg a lemez is, már vagy 10 éve. Szted aki a saját zenéjét akarja elõadni élõben az most kezdett csak ismerkedni a poppélettel?? 😊) Megint elbeszélünk egymás mellett. Vagy nem nekem mondtad? Mert azt látom Dancingebola üzenetére reply-oltál 😊)
Lényeg, hogy akkor köszi a tanácsokat.
Sõt, meg kell mondjam, nem is mindig az almás gép a jó alternatíva egy kezdõ "home dídzséj"-nek...
Tanulgass, játszogass el kezdetben csak az asztaliddal, legyél annyira profi benne, amennyire csak lehetséges, és csak aztán kezdj el "laptop dídzséj"-kedni...
Az,hogy milyen hangkártyát veszel,igazából csak a csatlakozási lehetõségeidtõl függ.Asztalihoz egyértelmûen PCI,PCIe vagy ethernet,laptophoz meg USB,Firewire,ethernet.Ezeket lehet még ragozni ki/bemenetek számával,külalakkal stb.
Én egy 1.8GHz-s egymagos géppel zenélek itthon,ami 6 MIDI sávnál már beszaggat,de az audioból még 40-nél sincs semmi baja.Onnantól kezdve,hogy loopokat (gondolom én,hogy elõre szerkesztett audio sávokat)használsz szinte majdnem mindegy a gép márkája,csak stabil legyen.
Csatlakozás szempontjából pedig az USB a Mac-en is USB.Azért,mert egy alma van a fedlapon nem lesz gyorsabb az adott port.
És azért nem mindegy ár szempontjából sem. Mondjuk én biztos nem gyilkolnám meg Win7-el! 😊
Dedikált kontrollerem nincs még, (Akai mpd32-es meg launchpad tetszik egyelõre) egy m-auido x-session-öm van, egy yamaha midi bill, egy behringer eurorack (analóg, igen szeretem), meg asztali gépem emu0404-el, ami pci-os (elég régi darab). Noti mindenképp kell, az ugye egyértelmû.
Hangkártya: külsõ hangkarim sosem volt. USB jó lenne talán. Ennek a 0404-nek azért van ám latency-je, ha valami nem egyszerût akar csinálni az ember. USB-n jobb a dolog, vagy inkább a hangkártya "tudásától" függ?
Ethernet? Nem is tudtam, hogy van ilyen is 😊
Kössz a válaszokat srácok!
Tetsuo-nak igaza van,mert kínálat az van rendesen.
Én azt az egy darab live act-emet a most 6 éves HP laptopommal és egy Alesis MMX8 firewire hangkártya/keverõvel adtam elõ.Semmi probléma nem volt semmivel.
Ami kell az egy megbízható gép (legyen asztali vagy laptop) jó sok rammal.A hangkártya kiválasztásánál is van pár megoldás (USB,firewire,ethernet,thunderbolt).
A minimum technika pedig az amit a pénztárcád megenged,de szerintem a lényeg az egészben a megbízhatóság,hisz' elég rosszul jönne ki mûsor közepén egy kék halál vagy bármi.Megbízhatóság szempontjából csak Mac.
Ahány embert kérdezel meg,annyi választ fogsz kapni.
Részemrõl:
Macbook pro
Mackie onyx820i vagy Apogee Duet
plusz dedikált kontroller
A www.menemszol.hu forumon komoly csokak is hozzaszolnak neha.
Nem irtad, hogy milyen komoly lenne a fellepes, az igenyek, max. koltseg stb.
A live-ozast sem vagom, mint ahogy a tobbiben sincs tapasztalatom.
Nem tudom, hogy az altalad kedvelt talan trance zeneben kik a favoritok, de az O setupjukkal durva lenne elindulni 😊 a skala masik vege pedig az Acer laptop + eger. Sajnos sokaknak az utobbi is draga.
Szereny velemenyem szerint tenyleg erdemes egy Abletonra dedikalt kontrollerrel kezdeni.
A legkomolyabb, ha nincs szamitogep, de ez szinte elerhetetlen egy amatornek, ugyhogy az elso kerdes, milyen a zenelesre valo szamitogep?
Ez meger egy miset. Itt nagyjabol a Mac Pro (vagy mas gyartotol, kifejezetten zenei munkaallomasra szant gep) + 2 nagymeretu monitor a legjobb es legdragabb verzio.
De olcsobbert osszeallithatsz magad is, ami mar (valamelyest) a megbizhatosag csokenesevel jar.
Termeszetesen csak a zenehez szukseges szoftverekkel es periferiakkal.
Hordozhatosag, egyszerusites szempontbol a laptop is szoba jon sok eloadonal, gondolom nalad is ez lenne a realisabb. 😊
Itt is a Macbook Prot hasznaljak tobbsegben.
Az audio interface kivalasztasanal elkerulhetetlen, hogy elmond, mit akarsz rakotni, milyen hardvereket? Ha semmit, mondjuk Apogee-t erdemes a Mac-hez.
A kevero es/vagy kontroller esetleg egyben lehetne az interface-szel, de lehet hogy te mast szeretnel...
Ha tobb hangszered van, talan erdemes kulon MIDI interface-t is.
En csak ilyen elmeleti tanacsokat tudok adni, meg soha nem eloztem. Max lemezeket raktam fel regen, azt is amator szinten. A zenelgetest otthon a kedzetleges studiomban nyomom, remelem hamarosan eredmennyel. 😊
Köszi a tippet, ismerem a cuccokat. Igazából itt arra gondoltam, hogy pl milyen hangkártyát, milyen keverõvel meg kontrollerrel érdemes használni. Milyen gép kell hozzá, hogy ez rendesen mûködjön? Itt a technikai megvalósításával nem vagyok inkább tisztában. Persze, nem most kötötték be a Zinterentet, hogy ne tudjam beírni a jutubiba, hogy lancspad, vagy akai empédé 32.
Komplett zenéket lenne jó élõben eljátszani, összerakni. Saját loopokat, dallamokat használni, de nem tudom milyen "minimum" technikai (vas) háttér kell ehhez és mit, hogyan érdemes megtervezni stb. (Itt nem a zenére gondolok, meg arra, hogy hány EQ-t rivörböt meg díléjt csavarok egyszerre).
Hangkártya. milyen??? miért az?? Ebben a témában nincs ismerõsöm, akitõl tanácsot tudnék kérni. De persze, ha itt sem ért senki ilyesmihez, akkor ok, meg amúgy sem VST téma. De lehetne benne az is. Nem?? Valakinek tapasztalat ilyen téren??
Dobokkal kapcsolatosan, meg csak annyit, hogy én egy teljesen máshogyan szóló zenét linkeltem be, de ez most nem is annyira lényeg, majd valahogy úgyis kitekerem. Az elõzõ téma sokkal jobban érdekelne.
Nem árt egy két jó fül is a dolgokhoz.plusz türelem a keveréshez,na meg egy kis tudás is
Csak arra akartam utalni, hogy például a Faithless-remix dobjából villámgyorsan lehet csinálni egy manapság divatos dobhangot, vagy akár olyat, amire Te vágytál.
Csak trükközni kell, és próbálkozni.
launchpad
akai apc 40
ez csak két lehetõség a sokból.
Ez a két controller Abletonhoz van "gyártva",tehát nem kell sokat szöszölni a live setup beállításokkal.
Szerintem.
Ha az EQ-dolgot nem érted, akkor már baj van. Kifejtve: még szép, hogy nem csak rádobom. Ezért 20 mp...
Engem ez a téma baromira érdekel csak nem nagyon van ismerõsöm, aki belekezdett volna. Maximum Djing, de hát az nem nagy cucc. Djinget össze lehetne vegyíteni valamilyen setuppal. Bocs, ha nem idevág a téma, de baromira nem láttam neten sem viszonylag könnyen kivitelezhetõ setupot.
20möpö?
Sidechain dobos dolgot sem értem. Sidechain kompit azt vágom.
Máshol már írtam: "kick layer" technika
Emellett, rádob a csatornára egy EQ-t
kossz a segitseget sracok!
És igen, elképesztõ, milyen hangokat használnak fel, múltkor láttam egy ilyet. Meg nem mondtam volna, hogy az a minta szól a zenében, persze szénné eq-zva, filterezve, blendelve mással.
Azutan kelloen panoramazva, majd egy kis reverbet hozzadva frissen fogyaszthato. 😊
De valoszinuleg az ilyen zenek tobbsege szoftveres szemplerekkel es hardver effektekkel keszul.
De nem biztos, csak en gondolom igy.
A mai elektronikus zenékben is minden olyan lágyan üt és egyszerûen nem bírok rájönni hogyan készül 😊 Amúgy ilyesmirõl beszélek:
http://www.youtube.com/watch?v=-3q5kxNhZHI
Minden hang száraz, olyan tsss tsss 😊) A cinek, a lábdob is olyan lágyan üt.
Más: Most én is, mondjuk úgy 'tánczenében' használatos plugineket keresek és a sikersztorik mellett idõnként akad némi probléma. Itt van pl. a Zebra nevû vsti.(u-he.Zebra.VST.VSTi.vx.x.x.)
Használja itt valaki ezt? Tud faszán mûködõ verziót Win7(64), C5(32) felálláshoz? A friss(ebb) verziókkal mindenki szív, ugyanakkor állítólag nagyon jó hangokat lehet kihozni belõle. Talán akad régebbi mûködõ verzió.
A problémák elkerülése végett próbaképp csak néhány pluginhez használtam (superior, trilian, omnisphere, kontakt) méghozzá úgy, hogy ezeket a .dll-eket kimásoltam (az eredeti helyükrõl) egy külön könyvtárba, majd a jbridger tool alkalmazásakor csak ezt a könyvtárat adtam meg célként. (tehát nem futtattam le a többi pluginre) Ehhez készült el az a célkönyvtár, ami a már bridged .dll-eket tartalmazta és ezt adtam meg a Cubase-ben is forrásként a plugin beállításoknál. Eddig oké.
A célom az volt (mert csak próbálgatom), hogy választhatóan megmaradjanak az eredeti pluginek is. Az eredmény az lett, hogy a Trilian-t leszámítva nem lett elérhetõ egyik bridged plugin sem.
(A Trilian megvolt eredeti és bridged verzióban is) Fejvakarás.
Próbaképp kivettem az eredeti vst mappát (amit mindig is használtam) a célkönyvtárak közül, de a C5 indításkor automkatikusan megint megjelenítette, azonban most megjelentek a bridged könyvtárban lévõ pluginek is azzal a különbséggel, hogy most CSAK a bridged változatuk volt elérhetõ, kivéve megint csak a Trilian-t, ami megvan mindkét verzióban. Érdekes, nem? A Trilian miért reagál máshogy, mint az Omnisphere?
Amúgy bármilyen PC-s, C5-ös tapasztalásokat a jBridge-dzsel szívesen fogadok.
Utóirat: igen, válthatnék 64-es host-ra, de a legtöbb összehasonlításban (nálam) a Cubase nyer és valami érthetetlen oknál fogva még mindig nem elérhetõ (tudtommal!) 64 bit-es verzió.)